SACCSIV – blog ortodox

Ati auzit de RADU NICOLAE?

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 30, 2014

Iata comentariul cititorului Partizanu postat la articolul Si trec pe langa noi si nici nu-i stim …:

VREDNIC ESTE?
Fratilor la rugamintea fratelui SACCSIV’S am sa va spun pe scurt povestea unui mirean demn de „CALUGARIE ALBA”. Solicitarea a venit in urma unui comentariuhttps://saccsiv.wordpress.com/2014/12/27/sfantul-stefan-intaiul-mucenic/#comments .
Eu unul pe RADU NICOLAE l-am considerat tot timpul un CAMARAD. Nu am sa incep a povesti asa cum se cuvine a povesti putin despre trecutul comunei TOPOLOG cu actele de bravura a batrinilor legionari ca comandantul NICOLAE SEITAN care avea in plasa comuna natala (a celui ce a fost RADU NICOLAE) si nici de marsurile legionarilor de prin satul ESCHIBABA unde tarani ii admirau iar in urma ii cautau JANDARMII. Sau despre reorganizarea ML la mina ALTÂN-TEPE. Ci am sa ma rezum la viata acestui fiu de taran.


Fratele nostru RADU NICOLAE a vazut lumina zilei la TOPOLOG acum 62 de ani. De mic copil a ramas orfan (la doi ani) de mama. In prezent mai are un frate iar tatal sau inca traieste avid o virsta inaintata vreo 80 si ceva de ani poate si mai bine. Din cite mi-a povestit (si am aflat ulterior) e ca a fost strungar de meserie. Sistemul COMUNIST pe care l-am trait o parte din noi l-a fortat sa devina MEMBRU DE PARTID impotriva vointei sale. Neavind incotro, a mers la citeva sedinte ani buni pina ce s-a certat cu ei rupandu-le CARNETUL DE MEMBRU in fata. Asta se intimpla inainte cu multi ani de ‘89 cind marea majoritate a membrilor si activistilor DE PARTIT COMUNIST s-au dat foc la CARNETE. Din ce am aflat de la el e ca a avut de tras. Ramanind fara servici o bucata de vreme iar printr-o minune, NU A FOST INCHIS PENTRU GESTUL SAU. A lucrat ca ziler, dormea prin BARACI. Dupa MAREA INGHESUIALA(asa cum o definesc eu care am trait acele vremuri) din 89 fratele nostru RADU NICOLAE nu se mai implica politic ci imbratiseaza invatatura ortodoxa. Eu personal l-am vazut ani la randul cu cutii pline cu icoane, tamaie, carti si obiecte BISERICESTI PRIN CONSTANTA. Fie ca era ploaie , vint, canicula, zapada (vreme rea) era prezent la fiecare HRAM, SFINTIRE DE LOCAS SFINT SAU SARBATORI CRESTINE. Deci pot sa spun (cum imi confirma si alti preoti si mireni) ca aceasta activitate a imratisat-o de prin anii 91-92. Iar binecuvintarea a primit-o de la parintele nostru vrednic de pomenire IONIHIE BALAN IN ANUL 2007. Acesta ia spus “mai baiete tu faci treaba buna sa dea BUNUL DUMNEZEU SA TE MANTUIESTI”. Cert e ca nu a cautat NICIODATA sa se inbogateasca dupa aceasta afacere de colportaj bisericesc. Ba mai mult a incercat sa distribuie carti cu adaos foarte mic (de un leu doi la carte) la multi mireni. De multe ori poate nici transportul(curieratul) nu si-l scotea. Daca te opreai in fata tejghelei lui (care de multe ori era minutios asezata tematic) pe o fata de masa curata direct pe pamant nu plecai cu mana goala.
In timpul mort (de asteptare) sau in timpul sau liber rasfoia cartile pe care le oferea spre vanzare. Astfel pot sa spun ca era o enciclopedie vie cu citate si trimiteri la invatatura SFINTILOR PARINTI. Chiar parintele nostru vrednic de pomenire ARSENIE PAPACIOC l-a indemnat sa imbrace HAINA MONAHALA. Nu stiu ce raspuns i-a dat (…) dar cert e ca a tinjit dupa aceasta viata. Nu a fost casatorit deci putea oricind sa intre in manastire. Cunostea multi DUHOVNICI SI PREOTI. Stia multe lucruri si bune si rele depre preotii cu evlavie crestina sau despre mireni. Nu de multe ori activitatea lui nu a fost vazuta cu ochi buni de biserica. Nu mai amintesc de amenzi, confiscari de marfa, amenintari primite de la politie … si nu numai(chiar si de inaltele fete bisericesti). Ca de multe ori cand nu erau sarbatori aparea pe strada la un colt de bulevard si nu agresa verbal pe nimeni. Ca in zilele noastre cind coborim din autobus si auzim TIGARI, TIGARI AVEM.
Imi povestea o data ca la CASA DE CULTURA la trecerea de pietoni s-a intilnit cu o familie de evrei. “Traversam trecerea de pietoni (povesteste fratele nostru) si o familie (sot-sotie) bine imbracata (adica decent) se tot uita la mine. M-am uitat in spatele meu nu mai era nimeni. Cand ajung in dreptul lor imi spune SALOM. Iar eu le raspund DOAMNE AJUTA. La care ma intreaba batrinul. Nu esti evreu? Nu . Sunt CRESTIN ORTODOX. Dupa aceea am realizat ca ei m-au confundat avind barba ca si ei/el.” Din cite am inteles eu nu a fost antisemit ci mai degraba un ANTI-SIONIST INVERSUNAT. Un aparator a lui HRISTOS. Din cauza barbi nu s-a schimbat nici buletinul. De frica, sa nu i se dea unul cu CIP. Cat despre CARDUL DE SANATATE nici nu voia sa auda despre el.
Mergeam cu mare bucurie la pravalia lui alaturi de CAMARAZII mei. Incepeam fara sa mai fie careva in pravalie cu o rugaciune. Dupa care ii povesteam de una de alta. Povesteam despre evenimentele din tara de la PUNGESTI, cu mitinguri-proteste, opinii, evenimente, alegeri, lupte de CAINI PENTRU CIOLAN. Mergeam la el cu pancarde. Ii ceream parerea, ii povesteam cum ne-au luat JANDARMI IN DUBA, despre amenzi, procese de care multi (nationalisti platiti) habar nu au. I-am povestit cum l-am intimpinat pe SERAFIM DE PIREU. LEUL ORTODOXIEI GRECESTI. Si multe si mai cate. De multe ori ne dadea un sfat, ne arata calea pe care a urmat-o SFINTI PARINTI ai neamului romanesc. De multe ori ma duceam singur la pravalia lui. Si ma intreba de LIVIU(daca mai e cu fata aceea), de DUMITRU, de MARIAN de LAUR ce mai fac. Ne cantarea pe toti. Dupa care spunea “ pe LAUR l-a cuparat (VRASMASUL) pe cutare o sa-l intoarca DUMNEZEU pe calea cea buna. Te duceai la el pentru un sfert de ora si se facea doua trei ceasuri.
Veneu crestini de cumparau TAMAIE(bine mirositoare la UN LEU), LUMANARI, ICOANE CARTI. Mai ii cereau un sfat despre un preot sau despre o ispita. Mereu le dadea un sfat. Ii indruma spre acei preoti care fac cinste HAINEI PREOTESTI SI ORTODOXIEI. Daca ii cereai un sfat despre cartea cutare sau despre viata unui sfint sau acatistu lui iti punea o sumedenie de variante. Dar, despre toate iti povestea, “ vezi ca asta nu e prea consistenta despre… , asta are si… Deci el le citise. Sau venea un mirean si-l intrebau de o carte noua care nu o avea momentan pe raft. Imediat il programa zilele urmatoare facind comanda. Sunt multe de povestit dar ma opresc aici. Nu inainte de a aminti ca s-a stins din viata in urma unei boli de plamani netratata(RACEALA), stind ani la rindul in frig(cele doua pravalii nu aveau incalzire) si un blocaj renal deoarece toaleta nu era de multe ori la indemana. Noi il consideram un SFINT asa cum spunea un PREOT. S-a stins in zi de sarbatoare SF. STEFAN(27 dec. 2014) si nu a zacut la pat(sfirsit crestinesc). In treizeci si sase de ore sa-ti dai duhul. Sunt multe de spus dar ma oresc aici pentru ca trebuie sa dau fuguta la INMORMANTARE unde ii vom canta CANTECUL LEGIONARILOR CAZUTI chiar daca nu a facut parte dintr-un ONG, sau temiri ce organizatie sau facatura care depune un LEGANAT FASTUOS iar faptele se lasa de asteptat.
RADU NICOLAE-PREZENT
Nota am sa revin cu unele adaugiri iar daca alti mireni l-au cunoscut pot face MARTURISIRE la cele asternute de mine in acest articol/comentariu.
Iertare pentru greselile gramaticale sau de exprimare.

 

 

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. geo said, on decembrie 30, 2014 at 4:19 pm

  Dumnezeu sa il primeasca in Imparatia Cerurilor!

  Apreciază

  • Radu Humor said, on decembrie 30, 2014 at 11:12 pm

   Dumnezeu să-l ierte !

   Apreciază

   • ioannis said, on decembrie 31, 2014 at 1:01 am

    Doamne ajută!

    Aş vrea să corectez şi să adaug şi eu câteva lucruri la cele menţionate de fratele Partizanu.
    Pot spune că plecarea robului lui Dumnezeu, RADU NECULAI, constituie o ENORMĂ pierdere pentru micul nucleu de creştini constănţeni ce se nevoiesc împotriva dictaturii biometrice şi a ecumenismului.

    Numele de botez al acestui nevoitor a fost NECULAI.
    Desigur că l-am cunoscut şi eu, luând cărţi ortodoxe ziditoare de suflet, la preţuri derizorii, cărţi foarte folositoare urcuşului duhovnicesc, multe dintre acele cărţi puteau fi găsite DOAR acolo (Proloagele, Filocaliile, Limonariul, Paterice, Vieţile Sfinţilor, revista Atitudini interzisă în Constanţa ca şi alte cărţi editate la Petru Vodă, cărţile Pr Justin sau Arsenie Papacioc şamd).
    Principalele sale trăsături erau blândeţea permanentă (niciodată nu l-am văzut tulburat sau sătul de ceva) şi milostenia (dădea GRATIS foarte multe cărţi de mare folos sufletesc).
    Recunosc că şi eu am fost dintre cei ce priveau cu oarecare suspiciune activitatea lui spunându-mi “sigur are el ceva afacere sau bani de-o parte, că nimeni nu face gratis ceva dacă nu are acoperire de undeva”. Am aflat acum la înmormântare că defapt el cunoştea foarte bine FOAMEA, BOALA, şi LIPSURILE DE TOATE FELURILE, nici măcar wc neavând lângă mica sa chilie improvizată şi NEÎNCĂLZITĂ de unde dădea cărţile, aşteptând să vină proprietarii casei alăturate (care nu veneau foarte des) ca să-l lase la toaletă. De aici a plecat probabil şi boala lui de rinichi şi de plămâni, de la frig, foame, abstinenţă… Iar când se îmbolnăvea, spunea că nu are nevoie DELOC de îngrijire, tocmai pentru că astfel boala va pleca de la el. Aşa a fost mereu, dar acum se pare că de această dată Domnul a avut alt plan cu acest veritabil pustnic de oraş. Niciodată nu se plângea de foame sau boală, mânca din ce îi mai aducea câte vreun preot sau mirean evlavios. Ascultam un preot ieri când spunea că atunci când îl întreba “băi Neculai, îţi ajung patru pâini?” el răspundea mereu că “Ajunge doar una!”.
    Probabil că şi-a presimţit sfârşitul, cu circa o lună înainte, când a umplut saci întregi cu cărţi pe care le-a dus la Biserica azilului de Bătrâni din Constanţa, cărţi pentru acei necăjiţi de acolo. Îmi pare enorm de rău că nu l-am cercetatdeloc în ultimele 4-5 luni, din cauza lipsei timpului dar şi pentru că el niciodată nu se plângea de ceva.
    Şi-a dus boala pe picioare nevrând în ruptul capului să audă de medici sau de acest sistemul medical convenţional criminal care îţi otrăveste trupul şi sufletul cu medicamentele-otravă concepute de companiile oculte MA$ONICE gen pfizer şamd… Dumnezeu a rânduit ca acest nevoitor să scape chiar şi de ciopârţeala autopsierii.
    Au fost vorbe că era luat în vizor de anumite foruri deranjate de activitatea lui.
    Au fost însă şi mulţi oameni care au profitat de bunătatea lui, luând foarte multe cărţi pe datorie, iar apoi ne-mai răspunzând la telefoane, şi se spune că erau chiar înstăriţi, unii dintre ei. Mă bucur că apucasem să-mi plătesc tot ce luasem de la el. Chiar şi aşa, şi eu am destule cărţi primite GRATUIT de la el, că mă întrebam deseori cu ce trăieşte săracul … O grea şi neegalată pierdere ptr noi…
    Deşi azi trecuseră deja câteva zile decând îşi dăduse sufletul, vreau să vă spun că, chipul lui pustnicesc, DELOC palid, total neschimbat, radia veselie şi seninătate, (iar nu groază, frică, înspăimântare) EXACT aşa cum o făcea şi în viaţă.
    Aş mai rectifica la cele spuse de Partizanul, faptul că nu a luat binecuvântare în anul 2007 de la Arhim. Ioanichie Bălan, nici nu avea cum că acela nu mai trăia în acel an, ci mult mai demult.
    Şi aş mai rectifica un lucru, (referitor la Înalţii Ierarhi) pe care acest nevoitor mi l-a spus personal, şi anume că “despre IPS Teodosie, cum e, cum nu e, dar ferească Dumnezeu de altul, că va fi mult mai rău. E bun şi acesta faţă de ceea ce ar merita Constanţa”.
    Mă simt un pic vinovat că am aflat abia acum de unele lipsuri prin care a trecut, lipsuri pe care aş fi putut să le atenuez cumva, dar nu am făcut-o…. Am uitat să menţionez şi faptul că avea o memorie extraordinară, o adevărată enciclopedie de citate ale Sf Părinţi, mărturisind ferm dreapta învăţătură chiar şi în faţa preoţilor care veneau la el ptr linişte şi cuvânt de folos.
    Eu cred cu tărie că, ţinând cont de vremurile grele, antihristice ce deja se ivesc la orizont (ecumenisme, cipuri, tirania ANAF, ascensiunea sectară lutherană, înrăirea omului) Dumnezeu a ales să-l cheme acum la El pe robul său Neculai, care era desprins demult din această lume decăzută, căci era o fire prea blajină şi nevinovată pentru acestă lume tot mai FALSĂ şi perversă.
    Spunea azi unul dintre mulţii preoţi slujitori la înmormântare faptul că la deshumarea de peste 7 ani s-ar putea să avem plăcuta surpriză a găsirii de sfinte moaşte. Dar să-L lăsăm pe Bunul Dumnezeu să decidă asta…
    Roagă-te robul Lui Dumnezeu Neculaie şi pentru noi cei mai mici ce încercăm să ne nevoim şi noi după micile puteri, să ne vedem acolo Sus, unde nu mai este nici durere, nici întristare, nici suspin, ci doar Viaţă fără de sfârşit… Bunul Dumnezeu şi Maica Domnului să te ierte de greşale şi să te primească acolo Sus!

    Cu mare drag,
    Fratele Silvian

    Apreciază

   • Partizanu said, on decembrie 31, 2014 at 7:33 am

    Iertare fratilor.
    Fratele IOANNIS are dreptate pe linga greselile gramaticale si de exprimare s-au strecurat si ERORI.
    In privinta numelui pot sa spun ca eu am o iconita cu Sf. NICOLAIE (primita de la el in dar si gasita nu intimplator la chimir in ziua inmormantari) si o carte de vizita (scrisa de mana/poate a lui) dar cu i. Oricum bunul dumnezeu stie despre ce MARTURISITOR e vorba.
    Cat despre BINECUVINTARE. Am inteles (din alta sursa) ca de fapt ar fi primit-o in anul 1991 cand a mers intr-un pelerinaj la manastirea SIHASTRIA. Cu mult inainte de a deschide ARHIPISCOPIA patronata/pastorita de preaINALTUL. Acele dughene/COSCIUGE STRADALE de doi metri pe unu. De aceea el a ramas foarte atasat de aceasta manastire. Tin minte ultima data ca ne-a rugat daca mergem in pelerinaj acolo(ca de obicei) sa mergem la par. IOAN si sa ii aducem vesti de acolo. Deci era un rivnitor la vietile PUSNICILOR. As mai sublinia tot aici ca, nu de multe ori l-am gasit (in pravalia sa care era discreta fara reclama sau ceva asemanator in geam macar) alaturi de alti calugari si mireni. Am ramas surprins cum va spuneam ca exista in paralel un „INTERNET” paradoxal prin care se afla multe lucruri pe care eu le gasesc de obicei pe anumite siteuri de informare. De ex: rasboiul din UCRAINA sau PLANUL de distrugere al natiei romane, despre cuvintarea lui PETRU BORODI si altele. Unele evenimente au fost profetite de TRIMISI LUI DUMNEZEU pe acest pamant iar altele sunt asternute de mult in cartile sfintilor. E RADU NECOLAE era insetat de asa ceva de cum ne vom MANTUI CA NEAM. Eu mai mereu ii duceam articole printate si multiplicate la imprimanta sa le dea pe ascuns la mireni si preoti de BUNA CREDINTA.
    In alta ordine de ideii as mai adauga ca a fost un SFATUITOR si de mare ajutor tuturor PREOTILOR CARE AU IMBRACAT HAINA PREOTIEI. Sunt totusi 22 de ani de activitate. UNII au si copii mari acum. Le aducea carti cerute la seminar, la facultate sau lucrarile de doctorat. Pot sa afirm ca, mai toti (cred) ca au acasa rafturi/rastele intregi cu carti cumparate de la el. Unele cumparate si pe DATORIE si expediate printr-un ucenic VASILICA/curierat pedestru. Un frate putin c-am imprastiat. Te amuzai sa prinzi o discutie intre el si FRATELE NECULAE. De multe ori il surprindeam la telefon rugandu-se de persoana de la celalalt capat al firului ” hai mai (…) adu si tu macar o parte din bani. Uitea ai atitea MILIOANE …”. Noi stim ca a plecat dintre noi SARAC SI PLIN DE DATORII. DATORII pe care le au facut-o ALTII. CREZIND ca avind nu stiu ce icoane frumoase pe perete sau temiri ce carti in editii limitate sunt mai INDUHOVNICITI, INCARCATI CU HAR mai mult decit un SIMPLU MIREAN. „Cartile nu se citesc singure pe raft” imi spunea mereu FRATELE NECOLAE. Cite o data mai venea vre-un mirean sau preot insotit de copii sau un copilas FRATELE NICOLAE le daruia o carte (sau mai multe) cu povesti pentru copii iar daca insista sa ia bani. Banii tot in mana micutilor ajungea. Asta e evlavia crestina. NIMIC PENTRU NOI totul pentru NEAM. NEAMUL LUI DUMNEZEU POATE.
    In incheiere as vrea sa va impartasesc citeva momente din ziua inmormantari.
    Pe mine m-a revoltat foarte mult ca scriul nu a fost dus de niste TINERI NATIONALISTI(ci de TIGANI care au apasat pedala de acceleratie a cortegiului funerar) cu toate ca crucea era impodobita cu TRICOLOR.
    Slujba a fost oficiata de un sobor de DOISPREZECE PREOTI.
    Locul de veci a fost daruit de un CRESTIN ANONIM si marea majoritate a cheltuieli s-a facut tot de crestini.
    La biserica am observat ca FRATELE NOSTRU NECOLAE pe linga chipul acela zimbitor si galben ca de ceara avea mainile de un GALBEN DESCHIS si erau PUHAVE. Asemenea maini am vazut la PARINTELE NOSTRU IUSTIN PARVU.
    O predica frumoasa a tinut un preot din care am retinut spusele FRATELUI NOSTRU: „Parinte daca m-as apuca sa scriu carti despre toate ce mi s-a intimplat mie in viata aceasta si de cind ma ocup cu asa ceva cred ca as umple aceasta pravalie”. Si mare dreptate a avut. Pacat ca nu am stat mai mult de vorba cu el. Dar nu stim cum v-a lucra BUNUL DUMNEZEU. Ce minuni se vor petrece in continuare. De un lucru sunt sigur. Ca acel VIITOR PREOT CU RIVNA PENTRU CELE SFINTE sau care v-a sustine un examen, v-a gasi un SFATUITOR BUN LA MORMANTU LUI si poate si o carte pentru copii sai. DUMNEZEU SA-L PRIMENEASCA IN CEATA SFINTILOR.
    NOTA
    Frate VASILE acum sunt sigur ca MULTI PREOTI, CALUGARI SI MIRENI a auzit de RADU NECULAE si poate l-au si cunoscut ca MINE.
    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA.

    Apreciază

   • Ion said, on decembrie 31, 2014 at 9:59 am

    Ioannis – frumoasa evocare. Dumnezeu sa il ierte !
    Revista Atitudini – interzisa la Constanta ?? De cine, de Teodosie ?
    La manmastirea techircgiool care mai e atmosfera, se mai tin maicile de linia parintelui Arsenie sau, asa cum cred, au inceput sa devina corecte politic ? Spunea cineva ca acolo s-a lansat o carte in care i se cam falsifica biografia si ca nu se mai gaseste cartea „singur ortodoxia” ? Sau nu e asa ?

    Apreciază

   • Ioannis said, on decembrie 31, 2014 at 11:34 am

    @Partizanu: Nu stiu ce chip „galben ca ceara” ai vazut tu, ca avea faţa si obrajii mai rosii decat mine! Am facut poze inclusiv in ziua inmormantarii, le pot posta! Inainte sa mai afirmi ceva, gandeste de doua ori!
    @Ionut: Din propria experienta dar si din surse interne va spun ca la Techirghiol situatia nu este imbucuratoare. Mai sunt FOARTE PUTINE maicute pe linia Pr Arsenie Papacioc, si sunt catalogate cu dispret „arseniste” (de parca ar fi ceva rau). Chiar nu vreau sa spun mai multe, ca le fac rau.
    Referitor la interzicerea revistei Atitudini in Constanta, nu stiu cine este vinovatul, pot doar presupune, dar asta e altceva… Daca nu stiu sigur, TAC!

    Apreciază

   • saccsiv said, on decembrie 31, 2014 at 11:40 am

    Ioannis

    Sunteti multi rau pe acolo de va permiteti luxul sa va certati?

    Fiti si voi mai blanzi.

    Iertare.

    Apreciază

   • Ioannis said, on decembrie 31, 2014 at 11:48 am

    @PARTIZANU: Despre numele sau de botez, pot spune ca pe crucea lui scria NECULAIE, dupa cum si preotii ii pomeneau numele in acelasi fel de-a lungul slujbelor, si cred eu ca nu degeaba il pomeneau pe numele real de botez.
    In cartile de vizita deseori sunt adaugate diminutive, pseudonime etc… Doamne ajuta!

    Apreciază

   • Ion said, on decembrie 31, 2014 at 12:00 pm

    Ioannis – referitoir la manastirea techirghiol – pacat ca se intampla asa. Nu au trecut decat cativa ani de la moartea parintelui Arsenie si mostenirea lui spirituala care trebuia sa fie pastrata acolo mai mult decat in alte parti, iata ca este falsificata. Nu stiu daca am dreptate, dar am impresia ca acelasi lucru se intampla si la petru Voda. Asta fiindca oriunde este un mare si autentic traitor, locul este infiltrat puternic de stim noi cine.

    Apreciază

   • Ioannis said, on decembrie 31, 2014 at 12:16 pm

    @saccsiv:
    Sf Ioan Gura de Aur: „Nu pune pacea si intelegerea mai presus de Adevar”. Si la faptele apostolilor scrie pe undeva: „nu dati crezare dragostei inaintea Adevarului”.
    Mie nu prea-mi plac compromisurile sau alte lucruri mult mai grave, dar nu vreau sa fac o spovedanie in public! Bunul Dumnezeu sa-l ajute pe fratele Mihai la mântuire, căci are multe calitati care multora le lipsesc, dar are si cateva lucruri care-i STRICA tot ce face. Recunosc insa ferm, ca el nu are pacate asa grele cum am eu. Pace fratilor, dar in Adevar!

    Apreciază

   • Partizanu said, on decembrie 31, 2014 at 2:12 pm

    Fratele SACCSIV’S are dreptate insa eu l-am imbratisat FRATESTE PENTRU ULTIMA DATA indiferent de „culoarea pieli”. La rugaciune vor curge lacrimi si pentru el si pentru NEAMUL NOSTRU ROMANESC. DOAMNE AJUTA SA NE MATUIM IMPREUNA.

    Apreciază

  • ioannis said, on decembrie 31, 2014 at 12:59 am

   Frate Vasile, tot încerc să postez un comentariu important despre marele nevoitor Radu Neculaie şi degeaba, ceva nu merge …

   Apreciază

 2. oarecare said, on decembrie 30, 2014 at 4:20 pm

  offtopic, un antiexemplu care se autovictimizeaza:

  http://www.evz.ro/apartin-unei-categorii-de-degenerati.html

  Apreciază

  • Radu Humor said, on decembrie 30, 2014 at 11:16 pm

   Dl Florin Dobrescu, lider al partidului neo-legionar “Totul pentru Țară”, secretar general al Fundației “Ion Gavrila Ogoranu”, imi răspunde in revista “Bucium”.

   Ca și domnii Dorin Tudoran, Victor Roncea, Radu Călin Cristea, Iulian Capsali, Mircea Platon, Ovidiu Hurduzeu, Alexandru Racu, domnul Dobrescu ne asigură că nu e antisemit. Cum altfel? Ei sunt doar împotriva “celor două monopoluri”! In viziunea acestui umanist desăvârșit, reprezint un exemplar degenerat. Știm ce soarta le era rezervată “degeneraților” (evrei, țigani, homosexuali) în lagărele naziste de către cei care decideau cine e și cine nu e “degenerat”. Domnule Dobrescu, vă mulțumesc că v-ați dat arama pe față, Dvs și amicii Dvs! Domnule consilier prezidențial Andrei Muraru, aveți susținători onorabili! Să vă fie de bine in compania urmașilor lui Moța si Marin, ai lui Codreanu și Sima, ai lui Eichmann și Kaltenbrunner!

   “Nu, domnule Tismăneanu, nu despre asta e vorba. În ultimă instanţă, dvs. sunteţi produsul nomenklaturii comuniste, căreia tatăl dvs a aparţinut. Teroristul comunist Leon Tismeniţki, agentul trimis de URSS să destabilizeze statul român şi apoi să instaureze aici bolşevismul, prin teroare şi crimă, v-a asigurat o copilărie de vis în cartierul protipendadei roşii, într-o vreme în care oameni ca Octav Bjoza erau exterminaţi în lagărele de la Canal, iar Ion Gavrilă Ogoranu rezista în Munţii Făgăraşului cu arma în mână împotriva tovarăşilor criminalului dvs. tată. Când porţi un astfel de nume, ar trebui să-ţi fie jenă să emiţi judecăţi şi să te manifeşti cu condescendenţă într-o Românie în care încă nu s-au deshumat toate victimele Comunismului. Şi lor, acestor victime, le datoraţi scuze, domnule Tismăneanu. Eu sunt unul din cei care cred că aţi părăsit România nu ca urmare a sentimentelor anticomuniste, ci mai degrabă din oportunismul speciei umane căreia aparţineţi şi dumneata şi tatăl dumitale şi Silviu Brucan şi Petre Roman şi Alexandru Florian. Nu, domnule Tismăneanu, nu mă refer la evrei, aşa cum vă veţi grăbi să credeţi. Eu am învăţat să nu judec şi să nu condamn colectiv o comunitate umană pentru fărădelegile comise de unii din reprezentanţii ei, aşa cum înţelegeţi dvs. să procedaţi cu legionarii. Eu am cunoscut evrei de o calitate deosebită. Bunicul meu a salvat un evreu de la deportare în timpul războiului (pot da relaţii). Eu am înţeles că voi nu reprezentaţi spiritul poporului evreu, ci exemplare ale degenerării sale (sublinierea mea, VT). În fond, şi dvs şi tatăl dvs. şi Saul Brukner şi Neulander v-aţi lepădat de religia străbunilor voştri şi aţi înţeles să vă dedaţi la cele mai abjecte crime împotriva umanităţii. Exact ca fasciştii pe care-i huliţi. Da, d-le Tismăneanu, eu mă refer la categoria comuniştilor, a celor fără Dumnezeu, indiferent de etnia pe care au reprezentat-o.”

   Când vine vorba de o numire a unui fiu de colonel de securitate, Tâlvar mi se pare, într-o funcţie guvernamentală, imediat sar ca puricii toţi alogenii, că oi, vei, vai de puii/copii mei, cum se poate aşa ceva ? Unul de-al nostru şi nu unul de-al lor, cum ar fi normal . Doar că nu la noi, ci la ei, în Israel !
   Dar când au fost numiţi fii de alogeni, urmaşi ai unor bestii comuniste venite pe tancurile sovietice, care au adus şi instaurat în România cel mai criminal regim politic comunist din întreaga Europă de Est, cum au fost Roman-Neulander, Patapievici, Tismăneanu sau oracolul din Dămăroaia- Brucan, românii ca buni creştini nu s-au revoltat cum ar fi fost poate firesc, mai ales că primul guvern român 😆 :mrgreen: Roman era bucşit cu alogeni, cam în aceeaşi proporţie ca primul PCUS, care avea în componenţa lui aproape 80 % evrei în frunte cu Lenin şi Troţky unii din cei mai mari criminali , după călăul numit Stalin !
   Vorba aia, ei au făcut revoluţia ucigând toată familia ţaristă ( vă spune ceva asasinarea Ceauşeştilor în Sfânta zi de Crăciun, cea mai mare sărbătoare creştină şi pe rând şi a celorlalţi membri ai familiei !?) şi instaurând primul regim comunist, care s-a întins ca o pecingine peste jumătate de Europă !
   Asemenea indivizi ar trebui să-şi ceară iertare poporului român pentru crimele babacilor, nu să umble ca apucaţii după tot felul de funcţii plătite din bani publici, sau să-şi dea cu părerea despre alţii !
   Acum înţeleg de ce adevăraţii vinovaţi de distrugerea întregii elite intelectuale româneşti, majoritatea alogeni, în frunte cu Ana Pauker, Drăghici, Georgescu şi ceilalţi criminali care şi-au schimbat cameleonic numele care le trăda originea (Brukner-Brucan, Neulander- Roman, etc) au procedat astfel mânjindu-şi labele cu sânge de academicieni, poeţi, scriitori, oameni de ştiinţă români !
   Cum altfel să facă loc unor neisprăviţi ca Patapievici, Tismăneanu, Cornea, Roman, Hurezeanu, Sava,Bruca, Oişteanu ( observaţi ce nume neaoş româneşti şi-au tras 😆 )şi ceilalţi cameleoni în rândul noilor elite intelectuale cum se pretind aceşti şmecheraşi ?!
   Cum s-ar fi simţit ei, nişte mediocri impertinenţi şi obraznici în prezenţa adevăratelor elite româneşti, decimate, distruse fizic, material, dar nu şi moral în închisorile lor de exterminare în masă a tot ce a avut mai bun poporul român ?!
   Acum se adună în cete ca nişte javre, atacând sălbatic tot ce-i românesc şi n-a pierit în închisorile şi lagărele lor, sau nu piere când vor ei, acum când se văd iar pe cai mari, cred ei, care se pare că sunt doar nişte gloabe ce-i pot lăsa când le e lumea mai dragă, pe aceşti indivizi al căror singur Dumnezeu e Banul !
   Pentru care nu ezită să mintă, să păcălească, să înşele, să trădeze, sau chiar să ucidă dacă pot ! 🙄

   Apreciază

   • Ion said, on decembrie 31, 2014 at 11:51 am

    De remarcat ca Florin Dobrescu si cei din jurul lui duc o furibunda campanie anti-Rusia si pro-SUA, sub motiv ca ei sunt.. anticomunisti.
    Domnilor, daca sunteti de buna credinta, dihotyomia asta comunist-anticomunist s-a cam terminat de 25 de ani. Comunismul nu mai ameninta Romania si nici macar in Rusia nu se va mai intoarce. Cine e de buna credinta acum vede altfel lucrurile,. isi da seama ce urmareste tabara SUA, ce pacate strigatoare la cer impun in lumea intreaga, ce monstruozitati satanice promoveaza. Nu spun sa fim rusofili, dar macar sa incercam sa vedem echilibrat lucrurile. Alta remarca – in publicatia „Permanente” a fundatiei george Manu, legionara, care este in legatura cu partidul lui Dobrescu, un fel de mentori spirituali ai sai, s-a dus o constanta campoanie pro-Iohannis (tot pe motiv de anti-comunism, ca Ponta era cu Rusia si cu comunismul). Astfel de povesti de adormit copiii nu mai tin. Nu suntem tampiti.
    Eu am impresia ca domnul Dobrescu este in partidul legionar cam ce este Radu Duda in Casa Regala.

    Apreciază

   • Partizanu said, on decembrie 31, 2014 at 2:21 pm

    Eu zic sa discutam alta data despre -ESCU infiltrati in COZONACUL NATIONALISMULUI ROMANESC. Ei au mancat RAHATUL(din cozonac). Ca nu-mi sta in caracter sa vb. prostii/urat/porcos sa ma CENZUREZE aplauDACII de pe FRONT PRESS. sau alte FITUICI cu iz NATIONAL-ORTODOX.

    Apreciază

   • ioannis said, on decembrie 31, 2014 at 7:15 pm

    @ Ion: Ai dreptate în ceea ce spui în cazul lui D0br3scu. Observasem şi eu că fg-manu sunt virusaţi. Ca şi în cazul lui nikodim sau Andrei-d, îmi place mult cum scrii!

    Apreciază

 3. geo said, on decembrie 30, 2014 at 4:20 pm

  Astazi se implinesc de cind Regele Mihai a abdicat.

  https://www.google.ro/search?q=30+decembrie+1947&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=l7SiVIrGLor3O5TcgaAP

  Apreciază

  • geo said, on decembrie 30, 2014 at 4:22 pm

   Iar republica de atunci a fost resuscitata de ilici iliescu. Sub pretextul nu ne vindem Tara au furat-o comunistii si urmasii lor, neocomunistii…iar adevaratii proprietari, deposedati de bunuri de comunisti, au fost inlocuiti de noii proprietari, neocomunistii…

   Apreciază

  • Ion said, on decembrie 31, 2014 at 12:13 am

   Imi amintesc cum fesenistii bosevici pe la inceputul anilor 90 cand auzeau de rege faceau spujmne la gura, si printre argumentele lor era si acesta: „Nu e roman, e german, nu are sange romanesc”.
   Iata ca acum au ales presedinte un german, cu mare entuziasm. Care nici macar nu e ortodox, ca regele Mihai.

   Apreciază

 4. cosminmatiu said, on decembrie 30, 2014 at 4:46 pm

  Pentru cei care au cunostinte care inca mai cred ca ne tragem din maimuta : https://extraterestriidemascati.wordpress.com/omul-nu-se-trage-din-maimuta/

  Apreciază

  • oarecare said, on decembrie 30, 2014 at 7:32 pm

   Laiu este si cel care a fost cel cu miscarea anti-fracking… cam ciudata atitudinea asta antipopulara… nu o fi vreun montaj? sau o simpla ispita venita de mai sus?!?…

   Apreciază

  • oarecare said, on decembrie 30, 2014 at 7:35 pm

   Adica a condus miscarea antifracking si acu lupta impotriva unor preoti considerati vrednici… ceva da cu virgula…

   Apreciază

   • Valentin said, on decembrie 30, 2014 at 9:09 pm

    nu lăiu luptă. e de la episcopie treaba.

    Apreciază

   • Valentin said, on decembrie 30, 2014 at 9:12 pm

    lăiu are pe cap pe episcopul acesta care dictează la toți. eu mă gândesc sincer și la un caz din acela ciudat în care toți oamenii văd dreptatea într-un fel, iar înainte lui Dumnezeu lucrurile să fie altfel și de asta mă tem că m-am pronunțat deja, dar înaintea lui Dumnezeu chiar să fie altfel.

    Apreciază

  • Ionut said, on decembrie 30, 2014 at 11:37 pm

   E bine totusi sa fim moderati in exprimare.

   Apreciază

 5. Aromanul said, on decembrie 30, 2014 at 7:40 pm

  DUMNEZEU sa-l odihneasca in pace!

  Apreciază

 6. aha said, on decembrie 30, 2014 at 8:58 pm

  Dumnezeu sa-l ierte!

  Apreciază

 7. Ionut said, on decembrie 30, 2014 at 11:34 pm

  Mi se pare ca Radu Nicolae e unul din oamenii ce si-au dus crucea in tacere, fara sa se planga si fara sa ceara ajutor de la semeni. Ma gandesc si la batranul evreu care l-a abordat, probabil din dorinta de a schimba o vorba cu cineva din neamul sau. N-a intalnit insa un evreu, ci un mesager al lui Iisus, Cel nascut dupa trup din neamul evreiesc.
  M-am gandit la felul in care a trait si m-a cuprins o stare de liniste. Poate ca ar fi utila si publicarea unei fotografii.
  Sa dea Domnul sa ajungem si noi la masura duhovniceasca a acestui om!

  Apreciază

 8. ACRONIM said, on decembrie 31, 2014 at 12:28 am

  Dragă domnule saccsivs, intrând pe Facebook am găsit o paignă nouă, numită: „Nazistul legionar”. Am dat like ca să văd ce postează omul şi voiam să vă întreb: Am făcut bine? Ce părere aveţi? Aveţi aici linkul paginii: https://www.facebook.com/RNayiLeghi?ref=hl

  Apreciază

  • vladx said, on decembrie 31, 2014 at 9:53 am

   Nu stiu cine este in spatele paginii dar pare ok, promoveaza articolele de pe saccsiv, apologeticum. Printre altele vad ca promoveaza si o pagina facebook „almeea” cu idei new age, paranormal magie alba, magie neagra. Eu inca n-am vazut un ortodox drept care sa fie si cu magie alba/neagra

   Apreciază

 9. paul said, on decembrie 31, 2014 at 12:49 am

  Saccsiv si Fratilor,
  Ar fi foarte util daca ati publica aici pe acest blog, cei care cunoasteti si mergeti de obicei, la mai multe biserici O LISTA A BISERICILOR IN CARE SE FAC MOLIFTELE SF. VASILE din BUCURESTI

  Apreciat de 1 persoană

  • saccsiv said, on decembrie 31, 2014 at 1:03 am

   paul

   Util pentru cine?

   Apreciază

   • vladx said, on decembrie 31, 2014 at 9:55 am

    ii buna intrebarea, util pt cine? daca va fi publicata o asemenea lista or sa aiba probleme bisericile care tin slujbele respective.

    Consider ca asemenea informatii se transmit prin viu grai, daca intrebati un mirean sau un preot bun.

    Apreciat de 1 persoană

  • Aurora said, on decembrie 31, 2014 at 2:00 am

   Cum sa se faca asa o imprudenta ? Vrei sa-i ”salte” a doua zi pe preotii curajosi ?

   Apreciază

 10. Aurora said, on decembrie 31, 2014 at 1:57 am

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe fratele Neculai ! M-a impresionat viata lui. Cred ca a fost unul din placutii lui Dumnezeu. Mai rar asa oameni !

  Apreciază

  • Aurora said, on decembrie 31, 2014 at 2:22 am

   Nelegiuirile lui Barladeanu se tin lant. Unii episcopi au devenit ca niste ciocoi care se poarta in eparhii ca si vechii secretarii de partid pe judet. Dar si aia erau mai decenti. Le umplea lumea portbagajul cu de toate si plecau. Astia nu se mai satura. Vor si maduva din oase !

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: