SACCSIV – blog ortodox

Nationalistul VLAD HOGEA – mort in urma unui INFARCT la … 37 de ani

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 28, 2014

vlad_hogea_2

   Iata ce putem citi la Misterul morţii unui fost deputat. La 37 de ani, tatăl unui copil de patru luni, Vlad Hogea a murit în urma unui infarct:

Fostul deputat ieşean Vlad Hogea a murit în urma unui infarct cauzat de motive neelucidate încă. Trupul fostului parlamentar se află în prezent la IML, acolo unde legiştii urmează să afle cauza decesului.

Vlad Hogea a murit sâmbătă, 27 decembrie, în jurul orei 14.00, la subsolul unui bloc din Bucureşti în care locuia împreună cu soţia. Fostul parlamentar ieşean coborâse acolo în jurul orei 13.00, prăbuşindu-se pe scări. La subsol, Hogea avea amenajată o bibliotecă unde îşi petrecea des timpul citind.

Un vecin de-al ex-deputatului l-a observat pe Vlad Hogea prăbuşit pe scări şi a anunţat-o pe soţie. Medicii nu au mai putut face însă nimic pentru a-i salva viaţa, ieşeanul fiind răpus de un infarct.

Până la acest moment nu sunt cunoscute cauzele care au provocat infarctul ce i-a răpus viaţa lui Vlad Hogea. Trupul acestuia a fost transportat la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti, acolo unde urmează să fie efectuată necropsia. În cursul zilei de luni, 29 ianuarie, legiştii vor transmite posibilele cauze ale decesului.

Vlad Hogea urmează a fi înmormântat marţi, 30 decembrie, până la acest moment nefiind stabilit oraşul în care acesta îşi va duce somnul de veci. Sunt două variante: Bucureşti, acolo unde locuia de mai multă vreme cu soţia sau Iaşi, unde sunt înmormântate rudele sale şi unde Hogea avea mai mulţi prieteni. Ex-deputatul avea un copil de doar patru luni şi urma să împlinească 38 de ani în luna ianuarie. El s-a stabilit în Bucureşti alături de soţie după ce şi-a vândut proprietăţile de la Iaşi.

Alin Aivănoaie, unul dintre prietenii apropiaţi ai lui Vlad Hogea s-a arătat şocat de dispariţia acestuia declarând că nu ştie ca fostul deputat să fi avut probleme de sănătate. „În urmă cu o lună am vorbit cu el şi mi-a spus că şi-a făcut analizele şi că rezultatele erau bune. Nu ştim ce a cauzat infarctul. Sunt şocat de dispariţia bunului prieten Vlad Hogea la o vârstă atât de fragedă”, a declarat corespondentului “Adevărul” Alin Aivănoaie.

Deputatul Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită, în care era înscris şi Vlad Hogea, a publicat un text pe blogul său de pe platformă “Adevărul” în care a trecut în revistă o parte din realizările profesionale ale ieşeanului.

“Între anii 2000 şi 2008 a fost deputat în Parlamentul României, iar în 2005 a fost euro-observator la Parlamentul European. A avut o intensă activitate publicistică, şi-a luat doctoratul în istorie şi a luptat mereu pentru respectarea României şi a valorilor acestui popor. A realizat şi o emisiune de neuitat la Antena 2, intitulată ”Filmul sau viaţa”, pe care mulţi dintre noi şi-o aminteau cu drag, dar, de azi înainte, ne-o vom aminti cu durere în suflet. Alături de toată echipa Partidului România Unită transmit condoleanţe familiei sale lovite de o asemenea tragedie! Fetiţa sa are numai câteva luni, dar într-o bună zi va înţelege moştenirea lăsată de Vlad Hogea şi va fi mândră de cel care a fost tatăl său…Îl plângem cu toţii pe cel care a plecat atât de tânăr dintre noi în a treia zi de Crăciun. Dumnezeu să-l odihnească!”, a precizat Diaconu.

Conform http://ro.wikipedia.org/wiki/Vlad_Hogea:

Vlad Gabriel Hogea (n. 9 ianuarie 1977Iași – d. 27 decembrie 2014) a fost un publicist și om politic român, fost deputat de Iași în Parlamentul României din partea Partidului România Mare în legislatura 2000–2004 și în legislatura 2004–2008, cunoscut ca autor al lucrării Naționalistul, o antologie de texte xenofobe [referință și citat necesare] publicate anterior în ziareleRomânia MarePolitica și Tricolorul.

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității „Al.I. Cuza”, din Iași în 1999, după care și Colegiul Național de ApărareBucurești, în 2003, cu lucrarea „Statele naționale în contextul globalizării”, profesorul îndrumător al său fiind senatorul PRM de Iași, controversatul istoric Gheorghe Buzatu. A obținut un doctorat în istorie la Universitatea din Craiova în 2007, cu lucrarea „Relațiile româno-germane (1940-1944), reflectate în documentele din Arhiva M.A.E. al României” tot sub îndrumarea lui Gheorghe Buzatu.

Activitatea politică și publicistică[modificare | modificare sursă]

A început activitatea politică în 1992, în gruparea naționalistă Partidul România Mare,[1] condusă de Corneliu Vadim Tudor, unde a activat în organizația de tineret. Din rândurile acesteia, a fost promovat pe lista PRM la alegerile legislative din 2000, unde a obținut un mandat de parlamentar de Iași. Între timp, el a publicat diverse articole xenofobe în România Mare, ziarul partidului, precum și în alte publicații naționaliste, cum ar fi Tricolorul. Printre acestea, se numără articole intitulate „Mareșalul Ion Antonescu a protejat evreii din România” și „Care Holocaust?”, prin care nega participarea guvernului antonescian al României la Holocaust în perioada 1941–1944.[2] În august 2001, Gheorghe Buzatu, îndrumătorul său la Colegiul Național de Apărare și la Universitatea din Craiova, aflat la conducerea Centrului de Istorie și Civilizație Europeană din cadrul Academiei Române, l-a ajutat să publice o compilație a acestor texte sub titlulNaționalistul. Lucrarea profund xenofobă, inspirată, după spusele autorului ei, de Julius Streicher, redactorul revistei nazisteDer Stürmer, condamnat și executat pentru crime de război, a declanșat un scandal major în presa românească și internațională.[2] În urma protestelor a numeroși intelectuali, printre care Ana BlandianaVirgil Ierunca și Monica Lovinescu(Mircea Mihăieș a denumit-o „noul Mein Kampf”), și ale liderilor comunității evreiești,[3] cartea a fost retrasă de la publicare.[4]În urma scandalului, Gheorghe Buzatu a trebuit să demisioneze de la conducerea Centrului de Istorie și Civilizație Europeană,[2] iar procurorii au declanșat o anchetă penală, împiedicată, însă, de imunitatea parlamentară a lui Hogea.[3][5]

La alegerile din 2004, a fost ales din nou deputat din partea PRM, de data aceasta în județul Vaslui, deși a continuat să activeze în cadrul filialei ieșene a partidului.[6] În preliminariile aderării României la Uniunea Europeană, a fost trimis în 2005 ca euroobservator la Parlamentul European.[7] În anul următor, Hogea a demisionat din PRM și s-a înscris într-un alt partid de orientare naționalistă, PNG-CD.[6] După un an de activitate în cadrul PNG-CD ca vicepreședinte, a fost trecut al treilea pe lista de candidați la alegerile europarlamentare din 2007, după ce a renegat materialele publicate de el în trecut în România Mare, acuzând influențele nocive ale fostului partid.[1] Liderului PNG-CD, George Becali, însă, a acuzat antisemitismul și xenofobia violentă a lui Hogea, și l-a exclus de pe listele de candidați.[8] Din acest motiv, el a demisionat din partid, acuzând conducerea acestuia de ignoranță și s-a înscris în Partidul Conservator (PC).[9] În 2010, postul de televiziune Antena 2 aparținând trustului media controlat de liderul PC Dan Voiculescu, i-a dat spre realizare emisiunea Filmul sau viața?.[3] A parasit si PC si s-a inscris in PP-DD, partidul extraparlamentar condus de patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu. Vlad Hogeaeste acum secretar executiv al Partidului Poporului – Dan Diaconescu, coordonator al Departamentului de Comunicare și președintele PP-DD Iași.

Iata si ce putem citi in articolul Vlad Hogea a murit de inimă frântă de pe Napoca News:

Vestea fulgerătoare a morții camaradului și prietenului Vlad Hogea, în a treia zi de Crăciun, m-a tulburat cumplit sufletește. A rămas în urma lui o soție și o fetiță cu inimile zdrobite. Moartea fostului deputat naționalist Vlad Hogea a căzut ca un trăznet peste pacea și bucuria praznicului Crăciunului. După ce am aflat știrea de pe blogul lui Bogdan Diaconu, liderul PRU, am rememorat momentele întâlnirii cu tânărul avocat de numai 37 de ani, Vlad Hogea. Prima oară am aflat de Vlad Hogea, când a publicat în 1999 controversata carte “Naționalistul”, cu citate din Rosenberg, lucru care a creat un mega-scandal în epocă. Dincolo de acele citate controversate, cartea cuprindea într-un limbaj modern tradiția naționalistă interbelică românească și europeană. Personal l-am cunoscut pe Vlad Hogea în 2001 când devenise deputat PRM, o stea strălucitoarere a naționalismului autohton. Era unul dintre cei mai tineri deputați români și deja celebru, în urma apariției cărții “Naționalistul”. M-a frapat la el modestia afișată și prietenia care mi-a arătat-o din prima clipă când a venit la Primăria clujeană condusă de primarul Gheorghe Funar. Atunci am și colaborat pentru descoperirea unor documente necesare din Arhivele Naționale Cluj pentru lucrarea de doctorat a lui C.V. Tudor.

Cu Vlad Hogea m-am reîntâlnit când a devenit prim-vicepreședinte al PNG, un fel de mâna dreaptă a lui Gigi Becali. La congresele PNG am avut numeroase discuții despre naționalism cu Vlad Hogea. El făcea parte ca și mine dintr-o generație care redescoperea naționalismul interbelic și încerca să-l aplice timpului istoric modern al unei Românii mereu în tranziție și mișcare, asaltată și agresată de interesele străine. El a crezut că prin aceste partide PRM sau PNG va reuși să implementeze idealurile naționaliste expuse în cartea “Naționalistul”. O vreme nu am mai comunicat. După ce a devenit unul din liderii PRU alături de Bogdan Diaconu m-a contactat să mă înscriu în noul partid naționalist. Nu l-am refuzat, dar l-am rugat să-mi lase timp să meditez la o eventuală reintrare în politică, deoarece nu mai am 20 de ani să mă inscriu fără o atentă și analitică cugetare. Oricum, i-am oferit sprijinul dezinteresat al site-ului NapocaNews, așa cum au făcut colegii de la FrontPress, pentru ideile sale. Cu Vlad Hogea am discutat în ultimele săptămâni destul de frecvent în urma demisiei fraților Roncea din PRU, lucru care l-a afectat mult sufletește. Știu că mi-a trimis în exclusivitate un drept la replică să-l public. Vlad Hogea îmi spunea că îl doare foarte tare să vadă că eforturile sale de unitate a mișcărilor, organizațiilor și a liderilor naționaliști din România sunt zădărnicite de pretexte, nu de cauze reale. El vedea aplicabilă acum o lustrație a agenților străini din SRI și SIE sau din Guvern, nu o lustrație depășită istoric în legătură cu foști agenți ai DSS de acum 25 de ani, care sunt la pensie. Vlad Hogea suferea că nu reușea să realizeze unitatea naționalistă în România în fața noilor provocări ale globalizării și mereu repeta că România a rămas singura țară din Europa care nu are un partid naționalist. Atacurile din presă la adresa sa și PRU l-au afectat. Sunt sigur că Vlad Hogea a murit de inimă frântă, că infarctul său e rodul durerilor sale interioare despre o imposibilă acțiune coerentă de unitate națională a organizațiilor și liderilor naționaliști români. Deși nu a fost legionar în trăirea sa intimă, Vlad Hogea cunoaștea foarte bine valorile naționalismului creștin interbelic. Așa că moartea sa m-a dus cu gândul la un vers celebru: “ca o lacrimă de sânge a căzut o stea”: Vlad Hogea. Trecerea lui Vlad Hogea la cele veșnice să ne îndemne pe noi românii să-i ducem la împlinire dorirea neprețuită, ca un Testament, care nu s-a împlinit și l-a împins spre moarte: unitatea în acțiune a naționalismului românesc de cea mai bună calitate.

Ionuț Țene

   Comentariu saccsiv:

   E ravasitor cand moare cate un tanar, dar e bizar cand moare de inima. Asta in timp ce tot soiul de reptile pro Uniunea Sovietica sau pro UE sau pro orice e anti nationalism se dovedesc a fi bine si extrem de activi la varste ce depasesc cu mult 70 de ani sau chiar 80.

N-am citit ce-a scris Vlad Hogea la viata lui si nu-mi amintesc sa fi auzit de el pana acum. Din cele de mai sus pare un nationalist ce-si tot cauta partidul. O fi colo? O fi dincolo?

Bunul Dumnezeu sa-i ierte orice o fi gresit si sa-l odihneasca.

Tagged with:

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. michael said, on decembrie 28, 2014 at 5:55 pm

    Dumnezeu sa-l odihneasca! 😦

    Apreciază

    • ioannis said, on decembrie 29, 2014 at 1:40 am

      Videoclip de pe 11.Nov.2014 – Conferinţă de presă al domnului Hogea care vorbeşte FOARTE BINE şi extrem de deranjant pentru planurile licuricilor.. Mă aşteptam să văd vreun „sectar” dar acest stimabil domn prezintă semnele unui TREZIT din somn care caută Adevărul. ÎNCEPEA SĂ DERANJEZE PORCĂIALA APUSEANĂ, LOVIND ÎN CELE MAI SENSIBILE SUBIECTE : HOMOSEXUALITATEA ŞI DECADENŢA „CIVILIZAŢIEI” APUSENE. AM PIERDUT ÎNCĂ O TÂNĂRĂ SPERANŢĂ. DUMNEZEU SĂ-L IERTE !

      Apreciază

      • ioannis said, on decembrie 29, 2014 at 1:43 am

        Rectific un lucru, cel care vorbeşte bine este preşedintele PRU – BOGDAN DIACONU. VLAD HOGEA nu vorbeşte în această secvenţă.

        Apreciază

      • Partizanu said, on decembrie 29, 2014 at 6:52 am

        Fara varsare de SANGE nu se v-a ridica nici un PARTID NATIONALIST. Asa ca MASONERIA are grija sa insceneze chiar si o VARSARE DE SANGE.

        Apreciază

  2. daniel vla said, on decembrie 28, 2014 at 6:33 pm

    Uluitor! Citeam in vara asta pe internet , intamplator, despre Vlad Hogea. Dar ce e intamplator in viata?
    Chiar ma gandeam ca ar fi bun ca om politic mai cunoscut si cu influenta mare pentru Romania. Dar il uitasem… Cum i-am vazut fotografia aici mi l-am amintit imediat.
    Va sa zica se inscrisese in partidul lui Bogdan Diaconu…
    Partidul Romania Unita se vrea a fi un partid puternic nationalist. Am aflat cu uimire ca vroiau sa faca parte din el si fratii Roncea. Acestia nu s-au inteles cu Diaconu si au parasit proiectul (caci partidul e in formare).. Bine ca au scapat de ei.
    Dar ma intreb: nu cumva serviciile au inceput sa-i vaneze pe nationalisti??
    Insa…. nimic nu se face fara voia lui Dumnezeu! Ar cam trebui sa intesificam rugaciunile pentru Tara si pentru cei care iubesc Tara.
    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in Imparatia Sa pe Vlad Hogea!

    Apreciază

  3. Partizanu said, on decembrie 28, 2014 at 6:59 pm

    UN TRASEIST ce-si v-a gasi liniste doar in imparatia cerurilor. Sau macar la poarta RAIULUI. DUMNEZEU SA-L IERTE.
    Fac si eu ca fratele VASILE. Nu l-am vazut la vre-o slujba, maslu, hram, protest … Asa ca sunt fapte foarte putin sesizabile si perceptibile de a fi considerat CAMARAD.

    Apreciază

    • Ion said, on decembrie 28, 2014 at 8:45 pm

      Scria niste texte care poate ca aveau mai mult impact decat daca ar fi iesit sa strige pe la proteste de strada.

      Apreciază

      • Partizanu said, on decembrie 29, 2014 at 6:45 am

        Pai mai IOANE aici e problema. Banuiesc ca HRISTOS pentru el era un amic de partid. Il considera un FRIPTURIST ca si el. Oricum il v-a vedea si nu prea stiu ce raspunsuri v-a da in FATA MANTUITORULUI la judecata..

        Apreciază

  4. […] Mai multe citiţi aici: Nationalistul VLAD HOGEA – mort in urma unui INFARCT la … 37 de ani […]

    Apreciază

  5. Ionut said, on decembrie 28, 2014 at 8:16 pm

    Dumnezeu sa-l odihneasca!
    Presupunerea unui infarct este, deocamdata, nefondata, intrucat nu au fost facute analizele.
    Cunosc un barbat trecut de 60 de ani, fost fumator, care mi-a povestit ca a facut preinfarct in timp ce se afla la volan, dar a avut prezenta de spirit.

    Apreciază

    • tataia said, on ianuarie 6, 2015 at 3:40 am

      Eu cunosc multe cazuri de persoane care au unul sau doua infarcturi la activ. Si inca traiesc…si se simt destul de bine avind in vedere situatia medicala..dar si-au schimbat complet regimul de viata. Fara fumat, fara dulciuri, fara grasimi, fara sare, alcool doar asa cite un paharel de doua ori pe an si asa mai departe.

      Sa stii insa ca in terminologia medicala NU EXISTA notiunea de preinfarct. Ori e angina (boala cronica cu crize recurente dar reversibile adica care apar si trec dar nu deterioreaza permanent inima) ori este infarct (boala acuta care produce leziuni permanente muschiului cardiac si care poate fi fatala). Oamenii in popor zic „preinfarct” la tot felul de chestii….Fie numesc preinfarct angina pectorala, fie numesc preinfarct accidentul vascular cerebral, fie numesc preinfarct un infarct care nu a fost fatal. adica un infarct caruia pacientul i-a supravietuit…dar ideea este simpa….apar leziuni permanente ale muschiului cardiac (chiar daca pacientul supravietuieste) se numeste infarct, nu apar leziuni permanente se numeste angina.

      Cit depsre prezenta de spirit….ce sa zic…este foarte bine ca la ora actuala oamenii sint mai educati si recunosc simptomele unui infarct din timp…dar in cazul celor care sufera de atacuri de panica (care in realitate sint atacuri dracesti) ce propui? Ca atacurile de panica de multe ori pot avea simptome IDENTICE cu cele ale infarctului. Durere in piept, senzatie de apasare, strivire a toracelui, lipsa de aer (dispnee) iradiere a durerii spre umarul si bratul sing, ameteala, slabiciune, anxietate severa, senzatia de moarte iminenta, etc. Evident ca prima data chemi salvarea…sau si mai bine conduci tu pina la spital daca te simti in stare, ca la noi salvarea oricum face o ora pina vine..Dar o data ce servicile de urgenta stabilesc ca nu este infarct? Ii chemi apoi de cite doua-trei ori pe zi de cite ori ai tu cite un atac de panica? Se satura si ei de tine ca de copilul care a strigat „lupul”. Cum faci diferenta intre un infarct si un atac de panica? In absenta aparaturii medicale si a analizelor de laborator nu poti. Si atunci nu mai bine te lasi in voia Domnului? Daca Dumnezeu vrea sa ma ia ma va lua….daca nu, nu. Sau te duci la psihiatru care te va infunda de Xanax in speranta ca intr-o zi iti vor disparea atacurile de panica.

      Apreciază

  6. Cosmin said, on decembrie 28, 2014 at 8:23 pm

    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!

    Un tip de o inteligenta sclipitoare inca din frageda tinerete. Un nationalist autentic.

    L-am auzit de cateva ori vorbind si m-a impresionat.

    Apreciază

  7. Ion said, on decembrie 28, 2014 at 8:46 pm

    Si daca a fost eliminat ? Se stie ca infarctul poate fi provocat.

    Apreciază

  8. Ion said, on decembrie 28, 2014 at 9:22 pm

    REVOLTATOR

    Familiile pilotului şi copilotului morţi în accidentul aviatic din judeţul Constanţa au fost amendate de Serviciul de Evidenţă a Persoanei fiindcă ar fi declarat cu întârziere decesele

    http://www.mediafax.ro/social/rudele-pilotului-si-copilotului-morti-in-accidentul-aviatic-din-constanta-amendate-ca-au-declarat-tardiv-decesele-13740894

    Apreciază

    • Partizanu said, on decembrie 29, 2014 at 6:49 am

      Iar vii cu NAZISTI de pe FP? Astia daca nu-i APLAUZI TE CENZUREAZA(ba mai mult te si …. . CURAT MURADA LUPTA.

      Apreciază

      • geo said, on decembrie 29, 2014 at 9:06 am

        Ha??? Nu inteleg…

        Apreciază

      • Paul said, on decembrie 29, 2014 at 2:15 pm

        Partizanu – tu cred ca esti provocator pe aici.

        Apreciază

  9. vasilica said, on decembrie 28, 2014 at 10:06 pm

    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!

    Apreciat de 1 persoană

  10. auditus said, on decembrie 29, 2014 at 3:15 am

    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l primeasca in Imparatia Sa!

    Pentru cei interesati:
    Blog: http://vladhogea.wordpress.com
    Youtube: http://www.youtube.com/channel/UCOhqELsb4JcOyrJ3M4Sg58Q

    Apreciază

    • clement said, on decembrie 29, 2014 at 10:39 am

      Multora ne-a fost straina personalitatea domnului profesor. Plecarea sa s-ar putea sa ii orienteze pe romanii oarecum deconcertati de vanzoleala politica autohtona. Multumesc pentru adrese.
      Daca banuielile celor ce privesc moartea domnului Hogea se apropie de adevar, incep sa ma tem pentru cariea si chiar sanatatea unei personalitati ce s-a decis sa vorbeasca fara ocolisuri despre Revolutie si despre etnia speculatorilor lumii. Ma refer la domnul Florin Zamfirescu. Masonii i-au mai dat un ragaz sa se indrepte, „speculatorii” se gandesc probabil la marimea profitului ce il pot avea daca isi pun cenusa in cap si se duc sa se dea cu capul de perete, sau daca il scot din circuit pur si simplu…

      Apreciază

  11. RomeoB said, on decembrie 29, 2014 at 9:51 am

    Si fostul parlamentar PNTcd/RPM George Pruteanu, a murit de infarct la numai 61 de ani… http://ro.wikipedia.org/wiki/George_Pruteanu
    A mai existat in timpul guvernarii Tariceanu, un fost secretar de stat – la numai 29 de ani, arestat pt coruptie in Brasov. A declarat ca va spune niste lucruri in fata justitiei. N-a mai apucat p5t ca a murit de inima. Familia a protestat; media a prezentat suspiciunile familiei, dar dupa aceea a tacut brusc…

    Apreciază

  12. Paul said, on decembrie 29, 2014 at 2:12 pm

    De Vlad Hogea nu am auzit pana acum, dar Gh Buzatu care i-a coordonat lucrarile a fost un mare istoric. Cam ciudata aceasta moarte la 37 de ani, a unui om perfect sanatos si care scria niste lucruri care evident deranjau foarte tare…..

    Apreciază

    • geo said, on decembrie 29, 2014 at 6:01 pm

      Si Profesorul Buzatu a murit exact de aceeasi boala: infarct!

      Din ce în ce mai mult, în ultima perioadă circulă zvonul că istoricul Gheorghe Buzatu, decedat la 20 mai 2013, a fost ţinta unei conspiraţii internaţionale, spre a fi redus la tăcere, pentru convingerile sale exprimate în mod public, dar şi în lucrările sale ştiinţifice, care au deranjat cercuri de interese de la cel mai înalt nivel, privind Noua Ordine Mondială.

      Faptul că a documentat cu probe istorice incontestabile anumite evenimente privind istoria modernă şi contemporană a Armatei Române, dar mai ales a abordat istoria petrolului, gazelor şi zăcămintele statului nostru, a cultivat memoria unor genii ale spiritualităţii neamului sau a unor lideri, cum ar fi Mihai Eminescu, Nicolae Titulescu, Regina Maria, Carol al II-lea, Ion Antonescu, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Lucreţiu Pătrăşcanu, Nicolae Ceauşescu, dar a scris şi despre unii străini, cum ar fi Simon Wiesenthal, Ellie Wiesel, Miklos Horthy, Benito Mussolini, Iosif Vissarionovici Stalin, Lavrenti Beria, Ioakim von Ribentropp, Molotov, Adolf Hitler, Harry Truman, John Fisgerald Kenedy, George W. Bush, Mihail Gorbaciov, avînd un punct de vedere obiectiv, dar patriotic, la adresa poporului nostru, a deranjat cercurile interesate în destructurarea ţării, colonizarea şi lichidarea acesteia, prin politici interne antistatale şi antinaţionale. Ori, cui îi trebuie în ziua de astăzi un istoric patriot, cînd Spania, Cipru, Irlanda, Italia, Grecia, Rusia, sînt în prag de lichidare, şi cu ajutorul eforturilor insurgenţilor din interior? Pe de altă parte, teza privind organizarea unui „holocaust“ în România în anii 1940-1944, în care ar fi pierit peste 450.000 de minoritari evrei, unguri, ţigani, armeni, lipoveni, ruşi, tătari, turci etc., fiind puternic combătută de marele savant cu argumente ştiinţifice obţinute din marile arhive ale lumii şi din datele oficiale ale statelor cobeligerante, prin anularea acesteia pe baza unei ample documentări şi a istoriografiei româneşti, ar fi zădărnicit solicitarea unor despăgubiri de peste 40 de miliarde de euro, ce au fost deja cerute de la statul nostru, ca răspundere a comitenţilor pentru faptele prepuşilor, dacă bineînţeles acele fapte s-ar fi consumat cu adevărat. Ori, Gheorghe Buzatu reprezenta un obstacol în finalizarea planului de a obliga România să plătească daune de război pentru un genocid care nu a avut loc. Da, marele istoric a recunoscut că a fost un genocid, dar acesta a fost împotriva Poporului Român, încă de pe timpul lui Decebal şi pînă azi, iar eliminarea prematură a marelui istoric confirmă această axiomă, conform tezei definirii unui posibil mobil al atentatului împotriva domniei-sale şi a celor care i-au studiat lucrările. Începînd de la ordinul suspect de a nu i se acorda onoruri militare la funeralii, primit pe canale diplomatice, şi terminînd cu atacuri la persoană violente în diverse publicaţii de istorie din Ungaria, Austria, Franţa, Federaţia Rusă, SUA, dar şi din România, sau comentarii abjecte apărute în spaţiul virtual, au fost semnale ca acesta să-şi înceteze preocupările şi să se plimbe liniştit prin Parcul Copou şi să nu mai publice nimic. Nici agenţii de influenţă plantaţi în jurul său nu au reuşit să-l oprească din scris, el rămînînd cu o mare parte a operei sale nepublicate, dar şi fără vreo şansă de a mai fi publicată vreodată. Astfel se comentează în cercurile criminalistice autorizate că, deşi Gheorghe Buzatu nu a făcut rău la nimeni în toată viaţa sa, fiind un bonom şi o persoană foarte tolerantă, a fost relativ facil să fie otrăvit la Bîrlad, la ultima sesiune de comunicări ştiinţifice, cu un beta-blocant puternic, care să-i paralizeze muşchii inimii, care, în ciuda dozei letale, au continuat să mai pulseze încă 3-4 ore după ce s-a constatat decesul de către medicii de la terapie intensivă. Faptul că nu s-a făcut nici un raport medico-legal, deşi familia a insistat să cunoască de ce s-a produs o moarte subită, decesul fiind suspect, se pare că pe canale diplomatice, chiar persoane abilitate din Ministerul Sănătăţii sau la Ministerul Afacerilor Interne au interzis efectuarea unor investigaţii medico-legale şi au blocat orice anchetă legată de această moarte suspectă. Chiar şi procurorii criminalişti au primit ordin să nu se implice. Rămîne de văzut dacă organele abilitate vor reuşi să facă lumină în acest caz de omor. Pe de altă parte, un criminalist celebru, Ceacanica, a spus că dacă o crimă nu este dovedită nu-i crimă, ci atentat premeditat la viaţa unei persoane, rămas cu autori neidentificaţi. Poate doar unul ca Alimănescu să fi putut face lumină în acest caz, însă cum investigatorii profesionişti sînt „rara avis“ în peisajul judiciar contemporan, se pare că acest atentat la Siguranţa Naţională va rămîne pentru mult timp cu autori necunoscuţi. În fond, ar fi una dintre cele peste 2,5 milioane de soluţii date de magistraţii din România post-decembristă. Ori, dacă un popor nu-şi apără eminenţele cenuşii şi nu mai există siguranţa zilei de mîine nici pentru oamenii de rînd, nici pentru marile personalităţi ale spiritualităţii româneşti, care sînt incluse în orbita spiritualităţii mondiale, atunci se pare că ne merităm blestemul Mareşalului Antonescu, spus la finele procesului, în luna mai 1946 a „Marii trădări naţionale“ … „Popor ingrat, te-am slujit cu credinţă în două războaie mondiale, dacă aş fi ieşit victorios, aş fi avut statui în toate oraşele ţării noastre reîntregite, dar acum, după umilinţa înfrîngerii şi a minciunii, (că nu a fost genocid în România – n.n.) nu-ţi voi lăsa nici măcar cenuşa mea“…

      http://www.ziartricolorul.ro/ipoteza-terifianta-gheorghe-buzatu-eliminat-de-un-agent-kgb/

      http://adevarul.ro/international/in-lume/interviu-gheorghe-buzatu-aparatorul-istoriei-nemasluite-romaniei-1_519b2035053c7dd83fb7eb15/index.html#

      http://www.art-emis.ro/eveniment/1602-profesorul-gheorghe-buzatu-a-plecat-la-intalnirea-cu-maresalul.html

      http://www.art-emis.ro/autori/userprofile/buzatu.html

      http://www.realitatea.net/doliu-in-politica-romaneasca-istoricul-gheorghe-buzatu-a-murit_1185146.html

      https://www.youtube.com/results?search_query=Gheorghe+Buzatu&spfreload=10

      http://www.napocanews.ro/2014/05/ultimul-mesaj-intristator-al-marelui-profesor-gheorghe-buzatu-catre-istoricii-romaniei-tuturor-romanilor-din-romanica-le-este-rezervat-un-mare-viitor-ghilimelele-le-punem-singur.html

      http://mazarini.wordpress.com/2014/01/11/profesorul-gheorghe-buzatu-regretatul-meu-prieten-si-mentor-i/

      Apreciază

  13. john said, on decembrie 29, 2014 at 6:01 pm

    Războiul psihotronic și controlul minții
    Progresul tehnologic a ajuns atât de departe încât, prin metode diverse – câmpuri electromagnetice, emisii de ultrasunete, nanotehnologie și altele – este posibil astăzi să fie influențată psiho-mental cea mai mare parte a populației unei țări în sensul dorit de cei care sunt la butoane, sau chiar să fie eliminate persoanele indezirabile pentru sistem prin provocarea, de la distanță, a unui atac cerebral, a unui stop cardiac sau a unei boli incurabile.
    Vă invit să urmăriți o emisiune extrem de incitantă în care tot ce se spune capătă mai multă greutate datorită : domnul Gen. (rez.) dr. Mircea Chelaru, fost Șef al Marelui Stat Major al Armatei Române, fost Șef al Direcției Generale de Contraspionaj la înfIințarea S.R.I.

    Apreciază

    • john said, on decembrie 29, 2014 at 7:41 pm

      „Conceptul de natiune ne duce cu gandul la ideea de putere politica. Cu cat e la mijloc mai multa putere, cu atat se evidentiaza legatura dintre natiune si stat. Natiunea moderna este o comunitate care, pe cale de normalitate, tinde sa produca un stat de sine statator; bineinteles, o uniune conventionala nu este o tara. In Estul Europei, la inceputul Secolului XX se ajunsese la concluzia ca „Noi, slavii, distingem cu greu statul de natiune”, facandu-se chiar o clasificare a natiunilor, pe acest criteriu: „Exista culturi-natiuni si state-natiuni”. De atunci se accepta concluzia ca natiunea culturala pune accentul pe etnie, limba, istorie comuna, iar natiunea politica este aceea in care cetatenia are o importanta mai mare decat identitatea etnica. S-ar putea spune chiar ca istoria autodeterminarii este istoria formarii natiunilor si a spargerii statelor.
      Nationalismul este capabil sa furnizeze, in conditii de civilizatie si democratie deplina, o matrice organizationala a lumii viitorului, un tipar mai potrivit, mai valabil si mai uman decat cel care ni se pregateste din umbra.
      http://www.bzi.ro/cutremurator-acestea-sunt-ultimele-cuvinte-ale-deputatului-vlad-hogea-inainte-de-a-muri-474140

      Apreciază

  14. aha said, on decembrie 30, 2014 at 9:35 pm

    off topic
    urmaresc de ceva timp jurnalele principale de la tvr si am o senzatie relativ ciudata: se prezinta stiri din Republica Moldova ca si cum ar fi o stire din Cluj, Constanta sau Iasi – dar neaparat macar o stire de acolo. adica fara sa fie pusa la rubrica externe. si fara sa aiba un oarecare impact asupra tarii noastre. practic o stire de duzina ( cat au costat brazii de craciun, ca sa dau ceaiuri calde in preajma garii din Chisinau…etc) . mie imi da senzatia ca deja ne-am unit cu ei ( nu ca asta ar fi un lucru rau) dar , desi nimeni in mass media nu vorbeste explicit de asta, mi se pare ciudat. ca si cum deja licuriciul a hotarat ca trebuie sa ne unim. singura problema a mea e: cu ce pret? ca licuriciul nu e un milostiv sa se indure el pentru poporul roman asa , deodata!

    Apreciază

    • aha said, on decembrie 30, 2014 at 9:37 pm

      o fi vreo coincidenta ca la ultima unire am avut tot conducator de origine germanica?

      Apreciază

  15. aha said, on decembrie 31, 2014 at 12:45 am

    am dat un ochi pe wikipedia ( marea „enciclopedie” a masonilor) si am ramas surprins: cica tara deja e regionalizata!! cel putin asa scrie, citez :” România este împărțită în mai multe unități administrativ-teritoriale denumite județe. Pentru a putea fi aplicată politica de dezvoltare regională, pe teritoriul României s-au înființat 8 regiuni de dezvoltare ca un rezultat al unui acord liber între consiliile județene și cele locale.[217]”
    stiu ca toata lumea a auzit de zonele astea dar ……nu e organizare administrativ-teritorială. eu , cel putin, sunt socat sa aflu treburile astea desi sunt roman get beget si in viata mea nu am auzit ca Romania sa aiba o astfel de organizare ADMINISTRATIV-TERITORIALA!!! poate economica sau de alta natura dar nu administrativ-teritoriala (asa se numeste capitolul unde se afla citatul)! inseamna ca eu sunt martian si nu am treaba cu Romania! cam asa o traduc. probabil ca sunt si habauc daca ridic glasul!
    linkul este acesta: http://ro.wikipedia.org/wiki/România#Organizare_administrativ-teritorial.C4.83

    Apreciază

  16. Catalin Kirk said, on decembrie 31, 2014 at 1:40 am

    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca.

    Infarctul miocardic acut la <40 de ani este ceva exceptional si poate avea diferite cauze, inclusiv toxice. Una din ele ar fi o ingrosare-intarire a miocardului, intalnita la sportivi, dar si in prezenta unei anomalii anatomice a coronarelor (vasele de sange ale inimii), anomalie din nastere. Una sau cealalta conditie, singura, nu duc la infarct. Nu stim inca de Vlad Hogea sa fi fost foarte activ fizic (i-ar fi luat timp pretios), asa ca raman mai probabile alte cauze, diverse suspiciuni.
    Sa fi stat pe undeva prin frig?
    Oricum, eu cred ca deranja cam tare cu articolele lui si cu dorinta lui de a vedea un partid nationalist autentic care sa faca ceva. Nu cred ca se va da totul pe fata.
    Acum mi-am amintit de un prieten mai mare, fost vecin de bloc si tot Catalin il chema, pe care tot asa o moarte subita l-a rapit la 32 de ani! Era in 2010. El lucra la paza de frontiera si a fost gasit mort. Parintii distrusi mi-au spus atunci ca in certificatul de la IML nu scria nimic la cauza decesului!
    Deci isi vor permite sa ascunda informatii.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.