SACCSIV – blog ortodox

Sfantul Stefan, Intaiul Mucenic

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 27, 2014

46 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 27, 2014 at 1:17 pm

    Consider ca e o ocazie buna sa ne amintim de comentatorul Stefan, cel cu „Ortodoxie sau moarte”, ce s-a mutat la Domnul acum doi ani

    https://saccsiv.wordpress.com/2013/09/10/sa-ne-amintim-de-comentatorul-stefan-cel-cu-ortodoxie-sau-moarte-ce-s-a-mutat-la-domnul-anul-trecut/

    Apreciază

    • geo said, on decembrie 27, 2014 at 1:29 pm

      Fie-i tarina usoara! Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca cu dreptii! Si de acolo de unde e sa ne pazeasca de rele.

      Apreciază

    • Radu Humor said, on decembrie 27, 2014 at 1:30 pm

      Cei plecaţi, în pace să se odihnească, cei vii, mulţi ani şi buni să trăiască !

      Apreciază

    • ioannis said, on decembrie 27, 2014 at 6:06 pm

      Azi, la CANAL, colinde interpretate magistral cu ocazia Craciunului şi a Sf Ştefan. Nu am ascultat vreodată colinde mai frumoase ca acestea! Le împărtăşesc cu voi dragii mei fraţi!

      Apreciază

    • daniel vla said, on decembrie 27, 2014 at 10:19 pm

      Vesnica lui pomenire intru Imparatia Cerurilor!

      Apreciază

  2. Radu Humor said, on decembrie 27, 2014 at 1:32 pm

    Prigoana copiilor de chiaburi în perioada comunistă

    Prigoana comuniştilor a continuat şi după întemniţarea chiaburilor. Copiii acestora au devenit ţintele activiştilor de partid care au încercat să îndrepte ura celorlalţi săteni împotriva lor. Chiaburul Vasile Bourceanu a avut zece copii. După arestarea tatălui lor, nu au putut să-şi continue studiile pentru simplu motiv că nu aveau origini sănătoase.
    Băieţii au fost obligaţi să muncească pe şantiere. După 1989 au încercat să recupereze pământul familiei, confiscat de comunişti, însă nici după 25 de ani nu au reuşit.
    Comuniştii nu s-au oprit după ce au confiscat proprietăţile ţăranilor înstăriţi şi i-au trimis la temniţă grea. Ba mai mult. Şi familiile lor trebuia să fie distruse şi „reeducate”. Aşa a început prigoana copiilor de chiaburi. Peste noapte au fost şi ei transformaţi în pericole pentru orânduirea socialistă.
    Ţăranul Vasile Bourceanu a fost acuzat de sabotaj
    În 1952 Vasile Bourceanu, un ţăran înstărit din comună vasluiană Berezeni, a fost acuzat de sabotaj. I-a fost confiscată toată agoniseala şi în urma unui proces sumar a fost condamnat la 12 ani de muncă silnică. Nici cei 10 copii ai săi nu au scăpat de furia comuniştilor. Pentru a-i proteja, Vasile Bourceanu îi învaţă mereu să fie atenţi la ceea ce vorbesc.
    „Zicea că să nu vorbim despre asta şi nu vorbim de comunişti că uite ce am păţit eu şi a zis că nici puii de şarpe să nu se ducă acolo unde a fost el”, a spus Nicolae Bourceanu, fiul lui Vasile Bourceanu. Viorica Vazon este fiica chiaburului Vasile Bourceanu. Îşi aminteşte că după ce tatăl sau a fost aruncat în închisoare, comuniştii veneau o dată la câteva zile pentru a face controale.
    „Eram mică, nu prea înţelegeam multe lucruri decât, ţin minte atât, că odată eram la masă, era o masă rotundă şi eram toţi în jurul mesei rotunde şi mama răsturnase mămăligă pe fund şi în clipa aia au venit poliţaii şi ne-a aruncat de pe masă mămăligă”, a spus Aurica Bazon.
    Nu aveau voie să deţină nimic. Comuniştii le luaseră din gospodărie toate animalele, uneltele şi grânele. Tot ce produceau trebuia să meargă la partid. Copii fiind, erau obligaţi să suporte batjocură întregului sat atunci când mergeau la şcoală.
    „În momentul când ne-am dus la 5-7 în comună Berezeni de mergeam trei kilometri pe jos, bineînţeles că copiii oamenilor din comună, aveau o ură aşa, aruncau cu pietre după noi, cu ce aveau prin curte, ieşeau în faţă porţii şi aruncau”, a mai spus Aurica Bazon.
    Vasile Bourceanu a avut trei băieţi şi şapte fete. Iniţial niciunul nu a fost primit la liceu pe motiv că nu aveau origine sănătoasă. Li s-a refuzat dreptul la educaţie, iar băieţii au fost nevoiţi să muncească pe şantiere. Nici acolo nu au scăpat de ura activiştilor.
    „Unde te duceai, pe unde te întorceai, cum te vedea zice „băi chiaburule, băi cutare”, şi acum pe la CAP-ul asta, eu nu am lucrat, dar vărul ăsta care e la staţiune acum el a lucrat până la pensie la CAP şi tot striga la el, băi chiaburule, şi el doar lucra acolo cu dânşii”, a povestit Nicolae Bourceanu.
    Nici după 1989 nu au avut parte de dreptate. De 25 de ani se luptă prin tribunale să recupereze pământurile tatălui şi ale bunicului confiscate de comunişti. Deşi avea 50 de hectare, Vasile Bourceanu este trecut în registrul primăriei cu doar 34 de hectare. Practic, dintr-o mişcare de condei, comuniştii au făcut să dispară mai mult de un sfert din pământul chiaburului ca şi când nu l-ar fi avut niciodată. În timpul colectivizării activiştii l-au luat până şi contractele de vânzare – cumpărare care dovedeau clar cât pământ are Vasile Bourceanu. Au reuşit însă să salveze câteva.
    „În toate registrele pe care le-am căutat, în arhive, ei nu au fost trecuţi decât cu o parte din pământ. În registrul din primărie unde am căutat să vedem cu ce teren a rămas tata, erau trecute 34, cifra care era ştearsă permanent, adică era trecură în creion şi era ștearsă tot timpul acolo. Şi la bunicul nu l-am găsit cu niciun hectar în primărie, decât în arhivele de la judeţul Vaslui cu 18 hectare din cele 100 şi am avut şi pădure, asta din spusele lui tata şi a bătrânilor din sat”, a spus Aurica Bazon.
    Legea 18 din 1991 privind reconstituirea dreptului de proprietate a fost aplicată arbitarar în multe zone din ţară. Pe o parte din pământul bourcenilor au fost împrorietăriți alţi ţărani. A fost nevoie de ani de procese cu primăria pentru ca urmaşii lui Vasile Bourceanu să-şi recupereze o parte din terenul confiscat de comunişti. Cât priveşte pământul pe care comuniştii l-au şters din documente, cel mai probabil nu vor mai ajunge niciodată în posesia lui. Au trecut 62 de ani de cînd tribunalul poporului l-a judecat pe Vasile Bourceanu pentru singură vină: că muncea şi avea pămînt. Nici astăzi nu s-a făcut dreptate.

    Apreciază

    • Radu Humor said, on decembrie 27, 2014 at 1:37 pm

      Acum se vrea condamnarea de ochii lumii a unor criminali ca Vişinescu sau Ficior, în speranţa că nu se va ajunge la asasinii adevăraţi, cei ce i-au numit în funcţii de represiune pe asemenea analfabeţi care pentru a nu-şi pierde slujbele bine plătite erau în stare s-o omoare şi pe mă-sa ( au fost cazuri reale!) şi dictau toate aceste distrugeri morale şi materiale, nu doar asupra chiaburilor ci şi a elitelor intelectuale ! Mai ales !
      Adevăraţii asasini sunt cei sosiţi pe tancurile sovietice, unii ca Ana Pauker, Drăghici, Georgescu, Brucan, Patapievici, Tismeneanu şi alţi alogeni care au distrus România şi prin urmaşii lor fac astăzi acelaşi lucru, într-o ţară care înţelege greşit sau deloc că la ea acasă n-ar trebui să conducă străinii, ci doar să convieţuiască, dacă le convine aici, după legile ţării unde s-au oploşit, fugăriţi de peste tot, de-alungul Istoriei !
      Altfel riscă să repete greşelile, inclusiv Istoria !

      Apreciază

      • anonim said, on decembrie 27, 2014 at 7:57 pm

        Faci o mare greseala! In primul rand e o mare greseala sa compari urmasii lui Visinescu cu cei al lui Roman, Tismaneanu si Papatievici si acum hai sa intram in subiect. Urmasii lui Visinescu sunt oameni obisnuiti care nu au nici o treaba cu ce a fost in anii ’50 si daca bunicii lor au fost rusi sau evrei , ei s-au asimilat si astazi sunt romani ,,neaosi” care nu s-au implicat in politica fesenist-mosadista. Cealalta categorie in care fac parte Roman, Tismaneanu si Papatievici sunt familii de agenti straini educati ca agenti straini ca sa distruga Romania si aici intram si in partea cenzurata inclusiv de ,,nationalistii” de care tip vrei dumneata pentru ca e vorba de iudeo-kominternismul din care pe internet sunt mai mult vrajeli ca de partea grea nici istoricii ,,legiunii” nu au curaj sa se atinga cum ar fi executiile lui Papatievici senior si actiunile(operatiunile) lui pe tot cuprinsul Romaniei pentru ca functia cu detasarea era doar formala. Are cineva curajul sa intre in subiect? Nu, cu toata determinarea…. Dar mai exista o a treia categorie foarte interesanta , cea a urmasilor de securisti ,,nationali” adica a acelora care au stabilizat situatia dupa 1948 intre iudeo-kominternistii care vroiau dezintegrarea si legionarii cu luptele lor in mijlocul iredentismului vecinilor si asta foarte cenzurat . deci sa fie clar: pe noi urmasii astia din a treia categorie sa stii ca nu merita sa ne bagi in aceeasi oala cu Tismaneanu sau Roman pentru ca noi nu am taiat nici o fabrica si am avut si noi mortii nostrii omorati de rubedeniile lui Tismaneanu, Roman sau Papatievici de care nu vorbim.

        Apreciază

      • geo said, on decembrie 29, 2014 at 9:14 am

        @ anonim:

        În anul 1948, un politruc sovietic a venit în colonie să-l ia pe Valeriu în URSS deoarece, fiind născut în Basarabia, era considerat cetăţean al lor. [În relatarea acestui episod există unele diferenţe. Nicolae Trifoiu, din informaţiile de la Marin Naidim, spune că Valeriu a fost luat în primăvara anului 1945 de la Galda şi dus la Văcăreşti, unde s-a prezentat în faţa comisiei de repatriere. La întoarcere, prin bunăvoinţa gardianului care-l escorta, s-ar fi abătut pe la Sâmbăta, la părintele Arsenie Boca. Virgil Maxim vorbeşte şi el de o vizită a lui Valeriu la părintele Arsenie Boca, dar o plasează în alt context. Despre episodul repatrierii, Virgil Maxim
        spune doar că „Valeriu a fost chemat în faţa comisiei”, fără a preciza locul: a venit comisia la Galda sau a fost dus Valeriu la Bucureşti. Astfel de diferenţe de la un memorialist la altul apar şi în descrierea altor situaţii, fiind normale având m vedere intervalul scurs între producerea evenimentelor și consemnarea lor în scris].
        Valeriu însă a refuzat categoric.
        – Acolo vei fi liber, i-a spus politrucul.
        – Libertatea mea este în sufletul meu!
        – Îţi vei putea face studiile.
        – Le voi face, dacă va vrea Dumnezeu!
        – La noi Biserica este liberă.
        – Biserica este în sufletele oamenilor!
        – Dar aici vei rămâne în temniţă!
        – Temniţa sufletului meu mă înspăimântă!
        – Deci nu te recunoşti ca cetăţean sovietic?
        – Sunt cetăţean român şi doresc să rămân în România.
        – În curând şi România va aparţine Sovietelor!
        – Viitorul este al lui Dumnezeu!
        – Deci rămâi aici?
        – Da!

        Mai târziu, politrucul s-a apropiat de el şi i-a spus:
        – Admir inteligenţa dumitale, dar nu pot decât să te plâng. Înţelege că sunteţi învinşi şi nu aveţi scăpare. Dacă vă veţi opune, veţi fi zdrobiţi. Şi noi ne-am opus şi azi jucăm în lanţ ca ursul. Dumneata crezi în Dumnezeu; şi eu aş vrea să am un Dumnezeu pentru care să înfrunt temniţa şi moartea, dar sufletul meu e gol, mintea mea e plină de lozinci, iar energia mea se epuizează în întregime pentru cauza comunistă. Nu avem nici o
        şansă. Hitler ne-a apărut ca un izbăvitor, dar a fost învins. Toţi care s-au aliat cu comunismul – şi aţi făcut-o şi voi, românii – sunt cu mult mai vinovaţi de cele ce se vor petrece decât noi, cei născuţi în URSS! Am
        încredere într-un om ca dumneata. Te admir. Cred că te înţeleg şi sunt şi mai nefericit. Regret că nu cunosc şi eu creştinismul. Dar te asigur că vei rămâne în România!
        – Domnule, i-a răspuns Valeriu, clipa asta este mare în viaţa mea. Mi-aţi dat aripi, căci dumneavoastră aveţi un suflet cu o forţă de credinţă uimitoare. Primiţi de la mine această cruciuliţă! Şi Valeriu a luat de la gât cruciuliţa şi a dat-o insului, care era vădit emoţionat. Aşa se face că Valeriu a rămas în ţară”
        [Ioan Ianolide, Întoarcerea la Hristos, pagina 60-62, Editura Christiana, Bucuresti, 2006].

        Apreciază

  3. Carmen said, on decembrie 27, 2014 at 1:41 pm

    La multi ani tuturor celor care poarta numele Stefan!sa traiasca cu numele!multa sanatate si putere sa savarseasca lucrul cel bun in toate cu ajutorul Lui Dumnezeu si al Sfantului Stefan.

    Apreciază

  4. geo said, on decembrie 27, 2014 at 1:42 pm

    Evanghelia de la Matei
    (XXI, 33-44)
    Zis-a Domnul: „Ascultaţi această parabolă: Era un om stăpân al casei sale, care a sădit vie; şi a împrejmuit-o cu gard, a săpat în ea teasc, a clădit turn şi a dat-o pe seama lucrătorilor, iar el s’a dus departe. Iar când s’a apropiat vremea roadelor, şi-a trimis slujitorii la lucrători, ca să-i ia roadele; dar lucrătorii, prinzându-i pe slujitori, pe unul l-au bătut, pe altul l-au omorât, iar pe altul l-au ucis cu pietre. A mai trimis alţi slujitori, mai mulţi decât cei dintâi, şi tot aşa au făcut cu ei. În cele din urmă l-a trimis la ei pe fiul său, zicând: De fiul meu se vor ruşina. Dar lucrătorii viei, văzându-l pe fiu, au zis între ei: Acesta este moştenitorul; veniţi să-l omorâm şi să avem noi moştenirea lui!… Şi, punând mâna pe el, l-au scos afară din vie şi l-au omorât. Deci, când va veni stăpânul viei, ce le va face lucrătorilor acelora?“ Iar ei I-au răspuns: „Pe cei răi cu rău îi va pierde, iar via o va da altor lucrători, care-i vor da roadele la vremea lor“. Iisus le-a zis: „Oare niciodată n’aţi citit în Scripturi: Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns în capul unghiului; de la Domnul s’a făcut aceasta şi minunată este în ochii noştri? De aceea vă spun: Lua-se-va de la voi împărăţia lui Dumnezeu şi i se va da neamului care-i va face roadele. Cel ce va cădea pe piatra aceasta se va sfărâma, iar pe cel pe care ea va cădea, îl va zdrobi“.

    http://paginiortodoxe2.tripod.com/ap_si_ev/ev_dum13r.html

    http://www.dervent.ro/share-EvangheliaZilei.php

    Cum a putut sa prefigureze cee ace se intimpla in zilele noastre: omul oarecare este Bunul Dumnezeu. Via este imparatia sa. Fiul omului este Insusi Iisus Hristos. Iar furii sint cei ce vor sa stapineasca imparatia lui Dumnezeu! Din pacate din comoditate sau din nestiinta multi dintre semenii nostri ajuta la instapinirea duhurilor necurate asupra Pamintului. Sa ne rugam, cu ajutorul Preasfintei Nascatoare, al Fiului Sau si al tutror Sfintilor sa nu reuseasca!

    Apreciază

  5. George said, on decembrie 27, 2014 at 2:14 pm

    Pentru când mergeți la banca dacă va întreabă stimabila de la ghișeu de ce nu aveți card

    13. 000 de conturi cu username, parole date de card și data expirării au fost sparte de hackeri și postate

    http://www.dailydot.com/politics/anonymous-lulzxmas-passwords-credit-cards/?fb=dd

    Apreciază

    • geo said, on decembrie 27, 2014 at 10:10 pm

      Au fost si in anii anteriori scurgeri de baze de date din banci – angajati concediati s-au razbunat vinzind pe bani grei la diversi indivizi suspecti datele personale ale clientilor…

      Apreciază

  6. geo said, on decembrie 27, 2014 at 2:55 pm

    Jigodia de Dan Mihalache nu va mai sta în fostul birou de preşedinte al lui Traian Băsescu. Comisarul.ro a fost singura publicaţie care a taxat lipsa de tact a actualului preşedinte, Klaus Iohannis, de a permite unei persoane mai mult decât contreversate să se aciueze, simbolic, în fostul birou al celui care şi-a îndemnat susţinătorii să-l voteze. Ce este însă interesant de observat este faptul că această informaţie a fost difuzată, pe surse, în premieră, de mijloacele de propagandă plătite de Voiculescu. Sau afiliate acestora. Surse liberale susţin că informaţia a fost furnizată chiar de cel care n-a stat decât două zile în acel birou: Dan Mihalache. Băiatul de casă a început să răspundă la comenzi.

    Biroul lui Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni va fi sigilat, pentru că în viitorul apropiat nu va fi folosit de nimeni.

    http://www.comisarul.ro/politic/dat-afara-din-biroul-lui-basescu-jigodia-de-mihala_321706.html

    Cun era lozinca aia idioata? Ne-am lua tara inapoi??? Ce gluma buna…

    Apreciază

    • Ion said, on decembrie 27, 2014 at 6:20 pm

      Dar bineinteles. Uitati-va ce consilieri si-a luat, toti unul si unul.

      Apreciază

      • geo said, on decembrie 28, 2014 at 12:38 pm

        Klaus Iohannis a explicat cum şi-a ales noul birou şi, de asemenea, care au fost motivele pentru care l-a refuzat pe cel ocupat de fostul preşedinte, Traian Băsescu.

        „Da, există un motiv. Biroul folosit înainte de predecedorul meu e un birou care, pur şi simplu, mi-a părut prea întunecat, aşa că am vizitat biroul de deasupra, unde au avut biroul alţi doi preşedinţi şi mi s-a părut mai potrivit pentru stilul meu” ???

        http://psnews.ro/motivele-pentru-care-iohannis-refuza-biroul-de-la-cotroceni-al-fostului-presedinte/

        Apreciază

  7. geo said, on decembrie 27, 2014 at 2:56 pm

    Un senator a contribuit la o dezvaluire incredibila ce scoate la iveala o vulnerabilitate nebanuita a convorbirilor telefonice mobile. El a permis ca telefonul sau sa fie folosit intr-o cercetare care releva ca oricine poate asculta convorbirile telefonice si citi mesajele transmise prin retelele mobile.

    „Dupa toate lucrurile cu NSA si Snowden pe care le-am auzit, cred ca nu mai e nimeni care sa creada ca au o conversatie cu adevarat privata pe telefonul mobil. Cand am nevoie sa efectuez o conversatie confidentiala, folosesc un telefon fix” a spus recent senatorul german Thomas Jarzombek, potrivit site-ului yoda.ro

    http://www.stiripesurse.ro/senator-dezvaluire-bomba-oricine-iti-poate-asculta-telefonul-si-citi-mesajele_942908.html

    http://www.yoda.ro/mobile/atentie-oricine-poate-sa-ti-asculte-telefonul-mobil-descoperirea-teribila-facuta-de-cercetatorii-germani.html

    Apreciază

  8. geo said, on decembrie 27, 2014 at 2:56 pm

    Acum 25 de ani, pe 26 decembrie 1989, Consiliul Frontului Salvării Naționale, organismul care preluase puterea în stat de la Nicolae Ceaușescu, a anunțat primele măsuri ale României libere.

    Astfel, era abolită folosirea obligatorie a cuvântului „tovarășe”, se dădea liber la mărfuri de import: carne, banane, portocale, cafea sau coca-cola.

    Totodată, în această zi mare pentru creștinătate, CFSN liberaliza complet avortul. În 1990, primul an de libertate, conform statisticilor oficiale, peste 1 milion de copii n-au mai apucat să vadă lumina zilei ca urmare a acestei decizii.

    http://activenews.ro/acum-25-de-ani-doua-zi-de-craciun-iliescu-legalizat-avortul-1990-s-au-produs-peste-1-milion-de-intreruperi-de-sarcina_1878403.html

    Apreciază

  9. geo said, on decembrie 27, 2014 at 3:16 pm

    O chestiune care in SUA a fost tratata cu onestitate civica, este vorba de primirea la Casa Alba de catre Presedintele Ronald Reagan a Pr. Gheorghe Calciu, care fusese in tinerețe, de la 15 ani, membru al Fratiilor de Cruce, in România anului 2014 declanșează, in condiții aproximativ similare, un război ideologic.

    Luptator anti-comunist cu 21 de ani de pușcărie la activ, inclusiv sub regimul Ceaușescu, căruia i-a denunțat ateismul agresiv și care l-a condamnat în 1979, la 10 ani de închisoare, Parintelui Gh. Calciu nu i s-a contestat de catre administratia americana dreptul de a reprezenta istoria demna a poporului român. In anul 2014 insa, presedintele AFDPR Octav Bjoza si Presedintele României, Klaus Iohannis sunt expuși oprobriului public de către veșnicul ideolog Vladimir Tismaneanu.

    http://activenews.ro/exista-un-caz-bjoza-mai-degraba-unul-tismaneanu_1878414.html

    Nu numai Parintele Calciu ci chiar grupul legionarilor parasutati in Romania si capturati, tradat fiind de aliatii englezi???, de infama Securitate alogena:

    http://www.frontpress.ro/2014/10/slujba-comemorativa-dedicata-legionarilor-parasutati-in-romania-de-avioanele-nato.html

    http://www.romanialibera.ro/special/reportaje/rl–135-de-ani–cum-a-recrutat-cia-legionari-pentru-comandouri-secrete-257324

    http://ogoranu.ro/78-evenimente/slides/170-sp%C4%83rg%C4%83torii-cortinei-de-fier-para%C5%9Fut%C4%83rile-sua-%C3%AEn-rom%C3%A2nia-comunist%C4%83-1951-1953-dezbaterea-de-la-palatul-%C5%9Fu%C5%A3u

    http://www.romanialibera.ro/aldine/history/cum-a-recrutat-cia-legionari-romani-233299

    http://www.magazincritic.ro/2014/11/21/miscarea-legionara-sau-strigatul-libertatii/

    http://www.luceafarul.net/miscarea-legionara-sau-strigatul-libertatii

    http://www.marturisitorii.ro/2014/05/09/ogoranu-si-partizanii-din-munti-au-fost-tradati-securitatii-bolsevice-de-agentii-gru-si-kgb-din-cia-si-mi6-document-declasificat-din-arhiva-cia/

    http://miscarea.net/procesul-legionarilor.htm

    http://www.miscarea.net/verca-parasutati.htm

    http://hadrian-gorun.blogspot.ro/2011/07/un-parasutat-in-romania-vanduta-mircea.html

    Dă clic pentru a accesa AIO_VIII_abstracts.pdf

    Participarea la Războiul rece și colaborarea cu CIA

    Ziaristul Virgil Lazăr a publicat un articol în ediția internetică a ziarului România Liberă din 5 august 2011 cu titlul Cum a recrutat CIA legionari români.[30] Dezvăluirile acestui articol se bazează pe studiul prof. univ. dr. Gheorghe Gorun și a lect. dr. Hadrian Gorun publicat integral de portalul Ziaristi Online Ro sub titlul „Colaborarea Mișcării Legionare cu CIA și NATO”[31], în care este tratat cazul agentului secret legionar Mircea Popovici, parașutat în România de forțele speciale americane în noaptea de 1-2 octombrie 1952. De asemenea, în lucrarea istoricului dr Ilarion Țiu, „Istoria Mișcării legionare. 1944–1968” (Târgoviște, Editura Cetatea de Scaun, 2012, 270 p.), în Capitolul 2, intitulat „Forme de activitate clandestină după „pactul de neutralitate“”, este relevat rolul „Serviciului de informații pro-american al Mișcării legionare”.[32] Date despre Serviciul de Informații al Mișcării Legionare (SIMLR) și colaborarea acestuia cu forțele NATO se găsesc și în volumul I al lucrării „Cartea Albă a Securității” editat de Serviciul Român de Informații (SRI) cât și în cartea prof. dr. Tiberiu Tănase, „Fețele Monedei. Mișcarea legionară între 1941-1948″.

    Sub presiunea serviciilor secrete americane (CIA) și franceze, care începuseră recrutarea de colaboratori anti-comuniști, participanți potențiali la Războiul rece care se întrevedea, Tribunalul Internațional de la Nürnberg a scos Garda de Fier de sub acuzația de fascism-nazism. Serviciile secrete franco-americane au vrut să se folosească de membrii Gărzii de Fier pentru a face legătura cu grupurile de rezistență din munții României. Așa s-a ajuns și la Horia Sima care, fericit să-și găsească un nou debușeu, a primit oferta franco-americană cu entuziasm. El a recrutat voluntari dintre legionarii români aflați în lagărele de refugiați din Isny, Biberach, Lindfau – din Germania – și în altele din Franța.

    CIA a înființat „Oficiul de Coordonare Politică” (O.P.C.), sub conducerea lui Frank Wisner și a șefului operațiunilor secrete al CIA, Gratien Yatsevich, cu misiunea de a recruta refugiați români aflați în Germania, Austria și Iugoslavia în cadrul rețelelor de agenți în țările din blocul sovietic. 100 de legionari voluntari au fost echipați și instruiți în Italia și Grecia, 50 pentru parașutare în România și 50 pentru susținerea lor logistică de la bazele de pornire. Parașutările au început în noaptea de 1 spre 2 octombrie 1952. Au fost lansați Mircea Popovici împreună cu Alexandru Tănase din Băbeni – Vâlcea, într-o zonă de lângă Calafat (au făcut parte din echipa parașutată „Robert”). Apoi au mai fost parașutate alte trei echipe: la 1 iulie 1953, echipa „Pascal”, formată din Gheorghe Gheorghiu, Constantin Gigi și Făt Savu, în Munții Apuseni; echipa „Jaques”, formată din Ion Samoilă, Ion Golea și Ion Tolan, parașutați lângă Agnita în noiembrie 1951, și „Fii Patriei”: Sabin Mare, Ilie Rada și Gavril Pop, parașutați în iulie 1953, în zona împădurită dintre județele Satu Mare, Sălaj și Bihor, iar din Grecia a fost parașutat Toma Bebi, care, imediat ce a ajuns la sol, s-a predat Securității și a colaborat cu ea până la prinderea celorlalți 12 legionari parașutați.

    Prinși, legionarii au fost judecați ca spioni, condamnați la moarte și executați (împușcați la Jilava).

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Mi%C8%99carea_Legionar%C4%83

    http://www.george-damian.ro/pe-scurt-estonia-ii-canonizeaza-pe-ss-isti-grecia-cheltuieste-miliarde-pe-inarmare-viitorul-apartine-cetateniei-multiple-2433.html#comment-4133

    Dă clic pentru a accesa vitraliio14.pdf

    Apreciază

  10. ORTODOXIE said, on decembrie 27, 2014 at 5:06 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

  11. mihaimarian said, on decembrie 27, 2014 at 5:43 pm

    Stie cineva un duhovnic care marturiseste impotriva actelor cu cip si impotriva ecumenismului in Bucuresti sau in apropiere de Bucuresti?

    Apreciază

  12. Ioio said, on decembrie 27, 2014 at 6:11 pm

    Zoltan Egyed – un om în cărucior, în slujba semenilor săi!

    Egyed Petru Zoltan este un tânăr care pe data de 28 decembrie împlinește 40 de ani. Suferă de distrofie musculară progresivă congenitală și reumatism. De la vârsta de 7 ani a rămas orfan de mamă, a fost crescut de bunici, în prezent trăiește alături de fratele sau care îi este și însoțitor personal. A trecut prin multe suferințe, despre care puteți citi pe blogul personal: http://zoltybogata.ro/about/

    Despre starea lui, scrie astfel:

    In prezent boala mea sa agravat și mai mult, am ajuns să nu mai pot ridica lingura pînă la gură şi trebuie să-mi dea Andrei (fratele său n.n.) să mînc, ca la un copil mic. Cu creionul sa-u pixul nu mai pot să scriu de vreo 3-4 ani cel puţin, nu-l mai pot ţine în mînă. La tastatură nu mai pot scrie de cîţva ani buni, scriu cu un program numit On-Screen Keyboard, dau click le fiecere caracter cu singurul meu deget funcţional, uneori fac febră musculară la deget de nu mai pot scrie cîte-va zile. Nu mai am putere aproape de loc, uneor mie greu să apăs şi joystick-ul de la cărucior. Cînd se schimbă vremea am nişte dureri groaznice la picioare şi mai ales la piciorul drept, mă doare toate oasele şi cel mai greu este noaptea, am impresia că mă arde, parcă aş avea un foc sub mine.
    Dincolo de aceste suferințe extaordinare, Zoltan a găsit puterea de a se pune în slujba semenilor săi. Are un blog prin intermediul căruia el coordonează mai multe proiecte umanitare. Ne-a scris pentru ca proiectele sale să fie cunoscute de cât mai mulți oameni, care să contribuie din puținul lor la derularea în continuare a acestora.

    Așa am început, Doi frați în cărucior. Finalizat

    1. Masa Copiilor la Bogata, a durat 20 de Duminici. Finalizat
    2. O Înghețată Pentru Fiecare Copil. Am oferit 479 înghețăți la copii săraci. Finalizat
    3. Licitație pentru Matias să audă, sa încheiat și am reușit să adun ceva bani. Finalizat
    4. Masa Săracilor (Turda). a durat 4 săptămâni. Finalizat
    5. O Campanie Națională Masa Săracilor, în derulare
    6. Pentru Copiii de Moș Niculae sau Crăciun, caut Sponsori
    7. Oferim 100/porții mâncare, pentru 50 copii săraci din Cluj și Florești, caut Sponsori
    http://zoltybogata.ro/

    Poate ca nu cunoaste pe Dumnezeu Cel Adevarat, papistas fiind, dar faptele sale ……
    Si este aici langa noi, ba face parte dintre noi, oare cati i-au vorbit ?

    Apreciază

    • Ioio said, on decembrie 27, 2014 at 6:59 pm

      sau cu alte cuvinte, precum spun unii dintre fratii nostri:
      Orfan fiind de mic, in durere crescand, la ce bun toate aceste fapte bune ca tot in iad va merge ?

      Apreciază

      • zoltybogata said, on decembrie 28, 2014 at 10:37 pm

        1. Ms mult pentru că mai dat un exemplu, io nu am făcut mai nimic. Dumnezeu a făcut toate aceste lucruri
        2. Ai dreptate, așa zic pocăiții, cam așa ceva scrie și în Biblie, dar la Dumnezeu este puterea, El poate face multe și sper să aibă milă de sufletul meu, altfel pentru ce ne-am chinuii să facem binele care greu de făcut? Multă sănătate

        Apreciază

  13. crestinul said, on decembrie 27, 2014 at 6:30 pm

    Sfantul Intaiul Mucenic si Arhidiacon Stefan afost omorat cu pietre de necredinciosi pentru ca a marturisit in fata lor. Saul a pazit hainele acelor ucigasi dar a devenit Sfantul Apostol Pavel mai tarziu pentru ca si-a dat seama mai tarziu de mai multe.

    Apreciază

  14. Iones said, on decembrie 27, 2014 at 7:18 pm

    Articol denigrator la adresa Ortodoxei

    Ortodoxismul romanesc: Motivul inapoierii noastre (Opinii)
    http://www.ziare.com/social/religie/ortodoxismul-romanesc-motivul-inapoierii-noastre-opinii-1340383

    Apreciază

  15. Partizanu said, on decembrie 27, 2014 at 7:31 pm

    FRATILOR astazi a trecut la DOMNU fratele nostru RADU NICOLAE. DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA. https://www.youtube.com/watch?v=fIpfEZRSvqg
    RADU NICOLAE- PREZENT
    NOTA
    Tot astazi am castigat un loc de cantare la strana la man. GALESU(POARTA ALBA). DOAMNE AJUTA si mantuire tuturor.

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 27, 2014 at 7:45 pm

      Partizanu

      Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca.

      Scrie te rog un comentariu oleaca mai lung despre el, ca sa-l postez intr-un articol.

      Apreciază

      • Partizanu said, on decembrie 28, 2014 at 7:04 pm

        Da in curand voi reveni cu amanunte despre viata si despre „mucenicia” sa. DUMNEZEU sa-l ierte.

        Apreciază

  16. STOP RFID said, on decembrie 27, 2014 at 8:26 pm

    Apreciază

  17. Nimbus said, on decembrie 27, 2014 at 8:29 pm

    In sfarsit se trezesc. S-a saturat lumea de ” marxismul multiculturalist ”

    Apreciază

  18. cosminmatiu said, on decembrie 27, 2014 at 8:40 pm

    CELE DOUA IERARHII: BISERICEASCĂ ȘI DUHOVNICEASCĂ
    ”Dar nici îngerii nu aduc întotdeauna vestirile sau tălmăcirile lor direct unei multimi în general, ca la nașterea lui Hristos, ci uneori le comunică poporului prin bărbați aleși, capabili să le primească prin treapta lor duhovnicească mai înălțată. Căci, pe lângă ierarhia bisericească rânduită de Dumnezeu ca ierarhie vizibilă, există și o ierarhie duhovnicească între oameni, adică trepte diferite de trăire și înțelegere duhovnicească, dintre care unele sunt foarte înalte. E o altă formă prin care Dumnezeu susține o răspundere și o solidaritate între îngeri și oameni, în urcușul lor spre El.” (Sf. Dionisie Areopagitul – Opere complete pag. 67)

    După cum este spus mai sus existând doua ierarhii, una bisericească și una duhovnicească se poate întâmpla ca la un moment dat în ierarhia bisericească mai ales în vremurile noastre când ierarhii sunt aleși și prin ale criterii nu numai cele ce țin de vrednicie, să nu existe ierarhi luminați de Dumnezeu capabili să primească vestirile lui Dumnezeu și atunci Dumnezeu lucrează prin cealaltă ierarhie din care fac parte : călugări, pustnici, mireni și alte persoane ce nu sunt parte din ierarhia Bisericească.
    Vedem aici exemplul clar cum Dumnezeu în ceea ce peivește ecumenismul și actele biometrice a lucrat prin: Cuv. Paisie Aghioritul, Pr Iustin Parvu, Pr. Ioan de la Rarau, Pr Proclu, și mulți alți oameni înduhovniciți, în timp ce Sinodul și ierarhia bisericească a ramas mută precum idolii păgânilor.
    După roade îî veți cunoaște. Nu faceți ascultare orbească de orbi să nu ajungeți în iad cu ei.

    Apreciază

  19. STOP RFID said, on decembrie 27, 2014 at 9:13 pm

    Iulian Capsali KGB-iştii de la Petru Vodă:)

    Asta a spus cel ce a vrut sa ajunga europarlamentar. Era raspunsul sau la un material despre monahii de la Petru Voda care au dus o troita la Pungesti. Mai bine ca nu a iesit nimic ca ne facea de ras. Sa te duci in parlamentul U.E. ca sa faci ce?

    Apreciază

  20. geo said, on decembrie 27, 2014 at 10:20 pm

    Pleaca oamenii buni…

    Apreciază

  21. geo said, on decembrie 27, 2014 at 10:40 pm

    Apreciază

    • geo said, on decembrie 27, 2014 at 11:31 pm

      “Atenţie ca reprezentanţii opoziţiei politice să fie închişi. Să se prelucreze acei opozafnţi care se bucură de stima populaţiei băştinaşe. Înainte ca ei să se întărească în conştiinţa maselor, trebuie lichidaţi prin aşa-numitele „întâmplări neprevăzute” sau închişi sub acuzaţie de crimă de drept comun”

      (Din Directiva NKVD din 2 iunie 1947)

      „Jur să urăsc din adâncul fiinţei mele pe toţi duşmanii patriei şi poporului muncitor”

      (din Jurnalul securiştilor)

      http://www.memorialsighet.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=344%3Ageografia-si-cronologia-gulagului-romanesc&catid=47%3Abreviar-pentru-procesul-comunismului&Itemid=154&lang=ro

      Apreciază

    • geo said, on decembrie 27, 2014 at 11:32 pm

      Victoria comunismului în multe ţări era întotdeauna corelată cu distrugerea în masă a populaţiei. Comunişti doreau să schimbe întreaga societate. Întâi au distrus elitele conducătoare, armata, forţele poliţieneşti. Apoi, regimul comunist, ca şi regimul nazist – şi, de altfel, ca orice regim totalitar – a mers până la a schimba structura societăţii prin distrugerea masivă a unor straturi ale populaţiei. Ele nu erau neapărat pentru comunişti un pericol imediat, ci ceea ce ei numeau “clasa potenţial ostilă regimului”, incluzând pe oricine era capabil de vreo formă de rezistenţă mai târziu. Acest lucru se relua periodic în Uniunea Sovietică şi, uneori, şi în ţările Europei de Est, distrugând astfel “clasa potenţial ostilă” care reprezenta partea cea mai activă a populaţiei. Ştiind că scopul principal al regimului sovietic s-a dovedit a fi, în cele din urmă, formarea unui „om nou”, a unei noi creaturi sociale, era necesar să se distrugă orice parte a populaţiei care ar fi fost greu de manevrat. Ce puteau să facă? Pentru fiecare district au întocmit un plan, incluzând un număr de persoane care au fost numite “duşmani ai poporului”; de obicei acest număr era de ordinul zecilor de mii. De exemplu, în Ucraina, 300 000, în Armenia, 30 000, în Belarus 20 000, etc. După ce poliţia secretă transmitea planul organizaţiei de partid locale, aceasta îi răspundea lui Stalin că a îndeplinit planul dat şi, ca buni comunişti ce erau, cerea suplimentarea numărului de „duşmani ai poporului”, întocmind liste adiţionale pe care le trimitea lui Stalin spre aprobare. Şi Stalin aproba. Asta era procedura. Am aici un document prin care se aproba un număr suplimentar de 1000 de persoane din Armenia, 1500 din Belarus etc. În 1937, 1938, aşa numiţii „ani ai terorii”, acest lucru se întâmpla în repetate rânduri. După ce distrugeau un număr iniţial indicat în aceste ordine, autorităţile locale raportau din nou că nu e de ajuns, că ar fi mai mulţi de distrus, iar Comitetul Central autoriza din nou distrugerea a mii şi mii de oameni. Nu era nimic personal, pentru ei duşmanii poporului reprezentau doar cifre. Nu le păsa dacă oamenii aceia erau „duşmani ai regimului” sau nu. Ei distrugeau categorii sociale, nu indivizi. Distrugeau pe cei mai buni ţărani, pe cei mai buni muncitori, pe cei mai buni intelectuali, elita oricărei clase, care ar fi putut avea un grad mai mare de independenţă. De la început, scopul principal a fost acela de a distruge orice formă de rezistenţă a societăţii. Pentru că avem aici participanţi din Republica Moldova, am adus un document care ilustrează acest proces în Moldova. După cum ştiţi, Republica Sovietică Moldova a fost creată foarte târziu, după al doilea război mondial, dar această fază a exterminărilor a fost recuperată până la urmă. Şi cine se ocupa de Moldova în acea perioadă? Tovarăşul Brejnev, prim-secretarul Partidului Comunist din Moldova. Şi imediat după ce a devenit secretar, a scris la Moscova spunând că toate celelalte republici aveau duşmani, iar ei nu, să li se dea şi lor dreptul să ucidă nişte oameni, cerând să li se aprobe o listă de 11.000 familii din cutare categorie, apoi 2.600 persoane, apoi alte 11.000 persoane din altă categorie etc. Bineînţeles, Moscova a aprobat.

      http://www.memorialsighet.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=356%3Avladimir-bukovski-sistemul-dublelor-structuri-dublului-limbaj-dublei-constiinte&catid=47%3Abreviar-pentru-procesul-comunismului&Itemid=154&lang=ro

      Apreciază

    • geo said, on decembrie 27, 2014 at 11:32 pm

      Vladimir Bukovski: Cred că ceea ce trebuie să vă explicăm de la bun început este că, spre deosebire de situaţia de după cel de-al doilea război mondial (când victoria Occidentului asupra Germaniei naziste a fost deplină, nazismul a fost distrus şi sistemul a fost dezmembrat, iar liderii nazişti judecaţi), la sfârşitul Războiului Rece nimic nu a fost distrus în regimul comunist. N-a existat o victorie completă asupra comunismului; sistemul nu a fost dezmembrat, liderii nu au fost judecaţi, iar arhivele au rămas secrete.

      Aceasta s-a întâmplat din pricina unei rezistenţe însemnate din partea elitei, în Vest şi în Est. Drept rezultat, mai avem încă rămăşiţe ale sistemului comunist în Rusia, iar acum în multe alte ţări est-europene comuniştii se întorc la putere; comuniştii n-au fost niciodată învinşi pe deplin. Am făcut tot ce ne-a stat în puteri pentru a-i aduce în faţa instanţelor de judecată în Rusia. Eu însumi îmi amintesc cum am venit la Moscova în 1991, chiar după prăbuşirea guvernului comunist, şi cum am stat de vorbă cu liderii ruşi – ar trebui să spun că ei mă cunoşteau cu toţii foarte bine, fiindcă am fost deţinut politic timp de mulţi ani, apoi expulzat din Uniunea Sovietică, aşa încât mă cunoşteau cu toţii – şi am încercat să-i conving că singurul mod definitiv de a sfârşi cu sistemul comunist este judecarea liderilor comunişti sovietici, la fel cum s-a procedat cu naziştii la Nürnberg. Aproape că i-am convins pe toţi, cu excepţia lui Elţîn; Elţîn a refuzat să facă asta şi a spus că sunt mari presiuni asupra lui din partea ţărilor occidentale – Statele Unite, Germania, Marea Britanie şi aşa mai departe – ca să nu deschidă arhivele. Şi din moment ce comuniştii n-au fost terminaţi în 1991, până în 1992 ei s-au regenerat şi au intrat în ofensivă. L-au dat chiar în judecată pe preşedintele Elţîn la Curtea Constituţională a Rusiei, acuzându-l de a fi interzis în mod ilegal Partidul Comunist. Aşa că a avut loc o audiere în instanţă; în acest punct, guvernul lui Elţîn s-a speriat. Ştiau că pot să piardă procesul, ceea ce ar fi însemnat un dezastru: ar fi fost nevoiţi să le înapoieze comuniştilor toate proprietăţile, banii, o mulţime de lucruri… jumătate din ţară. Şi asta ar fi însemnat sfârşitul. Şi atunci consilierul lui Elţîn m-a sunat şi mi-a cerut să vin să-l ajut cu acest proces, iar eu am spus: “Voi veni să vă ajut, însă cu o condiţie: trebuie să deschideţi arhivele, pentru că până nu deschideţi arhivele nu aveţi argumente pentru proces”.

      http://www.memorialsighet.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=366%3Avladimir-bukovski-nazism-comunism&catid=47%3Abreviar-pentru-procesul-comunismului&Itemid=154&lang=ro

      Apreciază

  22. geo said, on decembrie 27, 2014 at 11:23 pm

    Ce-şi închipuie ruşii? C-a fost pus jos Hitler şi ei sînt vaccinaţi? Au intrat într-un teren minat: în spaţiul planetar al intereselor anglo-saxone, al negustorilor ăstora. Dacă eşti în calea unui automobil anglo-saxon, apare războiul. Păi ce-şi închipuie muscalii? Că ăia tolerează să stai în calea lor? Ăia s-au învăţat, anglo-saxonii, să fie stăpînii lumii – şi muscalii zic niet! Ei asta-i… Păi hai să ne batem!

    http://www.marturisitorii.ro/2014/12/03/petre-tutea-despre-rusi-in-memoriam-nea-petrache-6-octombrie-1902-3-decembrie-1991/

    Petre Tutea premonitoriu…este cam ce se intimpla zilele aceste intre UE, NATO, SUA, pe de o parte si Rusia de cealalta…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.