Saccsiv – Weblog

Video: SAREA PAMANTULUI 5 (partea 1 si 2) – Egumenul Gurie Chezlov

Posted in Uncategorized by saccsiv on Decembrie 10, 2014

Vizionati va rog si:

VIDEO: Sarea pamantului – Protoiereul NICOLAE RAGOZIN. Si ceva despre vremea cand nu vom mai merge la biserica. PROFETIE: cand il vor ingropa pe LENIN, va veni ANTIHRISTUL

VIDEO: Sarea pamantului – Schiarhimandrit Hristofor din Tula: “DACA VETI ACCEPTA mai intai asigurarea, apoi in al doilea rand codul numeric personal, in al treilea rand pasaportul, NU VETI MAI AVEA CALE DE INTOARCERE”

VIDEO: Sarea pamantului 3 – Parintele NIKOLAI GURIANOV

Anunțuri
Tagged with: ,

43 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. daniel said, on Decembrie 10, 2014 at 4:40 pm

  Am vazut ca s-a discutat despre o posibilitate de a comunica pentru eventuale intalniri intre noi. Dar cum nu s-a ajuns la nicio decizie..am hotarat sa fac un forum. Sper sa fie mai usor, pentru toti.

  http://romaniaortodoxa.forumgratuit.ro/

  Apreciază

 2. anonim said, on Decembrie 10, 2014 at 4:49 pm

  este cu mult mai grav vasile..mult….vizioneaza cu atentie te rog..https://www.youtube.com/watch?v=SIAiqpxaxiE&feature=youtu.be stiu ca nu prea ai timp..dar acorda-ti putin timp pt acest filmulet

  Apreciază

 3. nikodim said, on Decembrie 10, 2014 at 4:55 pm

  Deunazi, intr-un material publicat recent pe aici, un Parinte respectabil se exprima intr-o conferinta cum ca filmul „Stapanul inelelor” are incarcatura duhovniceasca si poate fi luat ca exemplu de catre crestini. Niste „intreprinzatori” din Moscova ( probabil saturati de duhul filmului de care amintea Parintele) au decis sa amplaseze pe o cladire foarte inalta „magicul” ochi al lui Sauron, chipurile ca reclama pentru o premiera a genului „duhovnicesc”respectiv si pentru „fericirea sufleteasca” a concetatenilor lor:

  http://www.businessinsider.com/hobbit-eye-of-sauron-in-moscow-criticized-by-orthodox-church-2014-12

  Alti Parinti, consevatori dupa cum sunt numiti in articolul afisat mai sus ( adica nu au o viziune progresista, civilizata ..doar sunt rusi..poate KGB-isti), au vazut insa alta semnificatie duhovniceasca din treaba asta, adica au vazut o semnificatie pur satanista, asa ca si-au exprimat dezacordul.
  In final, a invins (de data asta) opinia „necivilizata”, „KGB-ista” a Bisericii si a unei parti din popor si giganticul ochi „magic” n-a mai „fericit” populatia metropolei:

  http://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-30414032

  Apreciat de 1 persoană

 4. Iones said, on Decembrie 10, 2014 at 5:00 pm

  Biserica luterană şi „căsătoriile” homosexuale: Luna trecută Finlanda a demarat procedura legalizării căsătoriilor homosexuale. Liderii Bisericii Luterane din Finlanda au declarat că nu au obiecţii privind căsătoriile homosexuale. La scurt timp a început o „hemoragie” în bisericile luterane din Finlanda. Până în prezent 8000 de luterani au părăsit Biserica Luterană
  http://www.christianpost.com/news/gay-marriage-acceptance-by-finnish-lutheran-archbishop-prompts-mass-resignations-from-church-nearly-8000-resi%20gn-over-weekend-130485/

  Apreciază

 5. weblogrotop said, on Decembrie 10, 2014 at 5:00 pm

  Ce se umareste prin castrarea barbatilor, initiata de Mihai Rogojan, Gabriela Vrânceanu Firea, Tudor Barbu, şi Marian Vasiliev, aprobata tacit de Senatul Romaniei?

  In opinia profesorului Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, castrarea barbatilor, ce urmeaza sa fie introdusa in Codul Penal, are consecinţe negative asupra organismului. „Apar tulburări metabolice ireversibile, nu acţionează doar asupra impulsului sexual, ci asupra tuturor organelor. Este o măsură populistă care aduce atingere demnităţii umane”, a explicat medicul.

  Apreciază

  • Iones said, on Decembrie 10, 2014 at 8:08 pm

   Legea urmeaza sa treeaca la Camera Deputatilor pentru vot, cu scop decisional.
   „Castrarea barbatilor”? NU e adevarat, e castrarea VIOLATORILOR si PEDOFILILOR.

   Apreciază

   • weblogrotop said, on Decembrie 10, 2014 at 10:49 pm

    „Violatorii” sunt barbati pentru stiinta dvs. ca atare interventia dvs este de prisos oricum. Mai bine reflectati asupra pericolului pe care il presupune un asemenea tratament invaziv la adresa integritatii barbatilor, pedofili, violatori sau ce or mai fi ei si la ce alte abuzuri va da nastere masura cu pricina. Atunci, in logica matale , la hoti ar trebui sa inceapa sa li se taie mainile? Chiar nu realizeze domnule ce aberatii insinuezi?

    Apreciază

   • watcher said, on Decembrie 11, 2014 at 12:02 am

    Iti dai seama ca femeile pot invoca viol doar din dorinta de razbunare?!

    Apreciază

   • zcalin said, on Decembrie 11, 2014 at 9:38 am

    Iti pun o intrebare Iones. Daca intr-o zi te trezesti cu politia la usa, ca esti arestat pe motivul ca ai fost „vazut” de cineva ca ai comis un viol, vei intelege atunci care e scopul acestei legi? Astfel se vor fabrica zeci de dosare, de viol pentru cei care nu sunt compatibili cu vremurile de azi. Ca barbat, oricand vei putea fi santajabil de viol. Si stai in pace, nu-ti fa griji … ca vor mai „apare” astfel de „initiative” laudabile prin parlament, ca nu-i asa el vegheaza la securitatea noastra.

    Apreciază

 6. Radu Humor said, on Decembrie 10, 2014 at 6:00 pm

  Sub regimul preşedintelui Klaus Iohannis, România va fi sugrumată de ideologia familiei Mungiu. Scriitoarea Tatiana Niculescu Bran Mungiu a fost numită purtător de cuvânt al președintelui ales Klaus Iohannis https://ro.celebrity.yahoo.com/scriitoarea-tatiana-niculescu-bran-purt%C4%83torul-cuv%C3%A2nt-al-pre%C8%99edintelui-152639311.html Este rudă această purtătoare de cuvânt cu jurnalistul anti- România foarte cunoscut în LeMonde, musiu Mirel Bran ? Tatiana Niculescu Bran Mungiu a scris romane pe tema Tanacu. Unde tînărul şi umilul monah Corogeanu a interpretat în felul său învăţăturile Sfântului Părinte Ierarh Vasile cel Mare. Judecata dogmatică teologică a Bisericii Ortodoxe Române i-a arătat foarte raţional monahului Corogeanu că a greşit, şi cum a greşit ! Nici David Hume n-ar fi putut spune mai mult şi mai bine! Dar Tatiana Niculescu Bran Mungiu a scris romane întregi pe tema Tanacu, atacând virulent Biserica Ortodoxă Română pe tema Tanacu ! Însă n-am găsit măcar un singur paragraf în maculatura scrisă de către Tatiana Niculescu Bran Mungiu în care să fie inserat vreun eseu mărunt despre Sfântul Părinte Ierarh Vasile cel Mare. Pentru că aceasta era tema reală ! Pe lângă faptul că Sfântul Părinte Ierarh Vasile cel Mare este unul dintre cei mai mari sfinţi din calendarul ortodox, aria preocupărilor intelectuale a Sfântului Părinte Ierarh Vasile cel Mare a fost extraordinar de vastă ! Iar genialitatea sa nu a fost întrecută nici măcar de către Albert Einstein.

  Apreciază

  • Valentin said, on Decembrie 11, 2014 at 6:06 pm

   nu m-am gândit la Sfântul Vasile cel Mare când a fost acel eveniment. e o atenționare asta. Sfântul Gheorghe Calciu Dumitreasa a fost dintr-o perspectiva asemanatoare critic la adresa presei dar si a conducerii Bisericii. Adica nu s-a mai ținut cont de cele duhovnicești în judecarea cazului. Apoi s-a spus ca pedeapsa divina a venit asupra judecatorului si procurorului pentru ca fata murise in urma injectiei facuta gresit in inima. Acestia au murit la 7 ani de la inmormantarea ei.

   Apreciază

 7. Valentin said, on Decembrie 10, 2014 at 7:03 pm

  ce părere aveți ,cine se pricepe la icoane – icoana asta e canonica ? –

  Apreciat de 1 persoană

 8. geo said, on Decembrie 10, 2014 at 8:10 pm

  Depopularea şi întinarea copiilor –
  agendă explicită
  ONU cere României:

  educaţie sexuală obligatorie în şcoli
  lărgit accesul la avorturi pentru adolescente
  reducerea numărului de medici care refuză execuţia avorturilor

  https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2014/12/10/depopularea-si-intinarea-copiilor-ce-cere-onu-romaniei/

  Apreciază

 9. geo said, on Decembrie 10, 2014 at 8:14 pm

  Răspunsul la întrebarea din titlu este complicat de dat fără să intrăm în teoria conspirației. Dar și mai complicată este soluția problemei – căci sexualizarea copiilor este o problemă – așa cum ne este ea propusă tot mai insistent: „educația sexuală”.

  Despre acest tip de falsă „educație” am scris și vorbit mult în ultima vreme. Iată aici o colecție de articole. Dincolo de denumirea bizară, premisele pe care este ea construită sunt inacceptabile: actul sexual este golit de orice conținut moral și de orice conotație spirituală, rupt complet de procreație – adică, e doar o „recreație”, satisfacerea unei nevoi primare, la fel ca hrana sau somnul. Accent se pune pe mecanica sexului și pe iluzoria „protejare” contra sarcinii sau bolilor cu transmitere sexuală. În schimb, se promovează cu putere ideea că copilul ar fi o „ființă sexuală” și ar avea dreptul la relații sexuale, la contracepție și avort fără știrea su permisiunea părinților săi.

  O să fiți șocați aflând că documentul cadru „Standarde privind educația sexuală în Europa” al Organizației Mondiale a Sănătății recomandă ca cei mici să fie învățați să se masturbeze de la 4 ani. Interesant, nu? V-am atras, în sfârșit, atenția? Știam noi!

  Miza „educației sexuale” nu este sănătatea, ci distrugerea copiilor, așa cum arată datele primite din țările occidentale unde există acest tip de educație de decenii. De asemenea vizată este structura familială: părinții pierd controlul asupra copiilor, nu mai reușesc să le ofere educația corespunzătoare, iar dezvoltarea și devenirea acestora este mult afectată.

  http://www.culturavietii.ro/2014/09/26/standardele-oms-pentru-educatia-sexuala-europa-din-nou-pe-agenda-oficialitatilor-tarilor-ue/

  http://www.culturavietii.ro/2014/11/18/video-gabriele-kuby-revolutia-sexuala-globala/

  http://www.culturavietii.ro/2014/07/09/educatia-sexuala-arma-de-distrugere-inocentei-copiilor-nostri/

  http://www.culturavietii.ro/2014/12/05/cine-ne-perverteste-copiii/

  Apreciază

 10. geo said, on Decembrie 10, 2014 at 8:15 pm

  Apreciază

 11. geo said, on Decembrie 10, 2014 at 8:15 pm

  Principala cauză a Revoluției din Statele Unite a fost “Legea privind moneda”, emisă de regele britanic George al III-lea, prin care coloniștii au fost forțați să își desfășoare afacerile doar cu bancnote imprimate de Banca Angliei, contra unei dobânzi. După Revoluție, SUA au adoptat un sistem monetar radical diferit, în care guvernul emitea propria monedă, astfel încât băncile private – precum Banca Angliei – să nu mai poată “sifona” bani prin dobânzile practicate.Însă unica preocupare a bancherilor este să elaboreze noi scheme prin care să producă profit, iar aceștia cunosc foarte bine cât este de ușor să corupi conducătorii unei națiuni. La doar un an după ce Mayer Amschel Rotschild rostea odiosul motto “Dați-mi controlul asupra banilor unei națiuni și nu îmi pasă cine face legile”, bancherii au reușit să înființeze o nouă bancă centrală privată, numită First Bank of the United States (Prima Bancă a SUA).

  Acest lucru a fost posibil, în mare parte, prin eforturile susținătorului principal din SUA al familiei Rothschild, Alexander Hamilton. Pe scurt, All Wars Are Bankers’ Wars este un film documentar care explică modul în care bancherii folosesc banii pentru a crea războaie și pentru a controla guvernele.

  Apreciază

 12. Emanuel said, on Decembrie 10, 2014 at 8:27 pm

  De unde pot copia filmele sarea pamantului ?

  Apreciază

  • geo said, on Decembrie 10, 2014 at 9:41 pm

   de pe youtube. in firefox exista niste add on care permit descarcarea de continut video in format .mp4 si vizualizarea ulterioara cu vlc player…

   Apreciază

   • anonim said, on Decembrie 10, 2014 at 10:13 pm

    cauta programul ytd>https://www.google.ro/?gws_rd=ssl#q=ytd

    Apreciază

   • Emanuel said, on Decembrie 11, 2014 at 7:13 am

    Imi cer scuze, trebuia sa precizez : am internet pe o tableta cu android, nu mai folosesc pc-ul cu windows. De aia am intrebat, ca nu stiu cum se poate descarca cu android-ul de pe youtube. Credeam ca stiti voi un site care ofera filmele astea si cu functie de descarcare, stiti : play sau download.

    Apreciază

   • anonim said, on Decembrie 11, 2014 at 2:33 pm

    mai bine arunci tableta aia si vii sa iti dau 2 cd cu filmele.sau cu un stick si ti-l pun pe el.

    Apreciază

  • geo said, on Decembrie 11, 2014 at 10:47 am

   salut,

   nu am tableta, nu stiu cu ce se maninca da’ android’u asta nu e facut de google? daca da in google store exista extensii (addon) care permit convertirea si descarcarea de continut video de pe youtube: https://chrome.google.com/webstore/search/youtube%20video%20?hl=ro

   Apreciază

  • Anonim said, on Decembrie 11, 2014 at 4:35 pm

   Poti sa folosesti link-ul de mai jos, este foarte simplu de utilizat:
   http://en.savefrom.net/

   Apreciază

 13. geo said, on Decembrie 10, 2014 at 8:28 pm

  ADEVĂRATUL salariu al Patriarhului Daniel. CE se întâmplă cu proprietatea personală a Patriarhului şi cât plăteşte BOR la stat

  Patriarhul Daniel are un salariu lunar de 13.900 de lei, dintre care contribuţia statului este de 7.731 de lei, iar restul din fondurile Arhiepiscopiei Bucureştilor, se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

  Din această sumă, 6.000 de lei sunt donaţi pentru construcţia unei mănăstiri şi pentru ajutorarea persoanelor nevoiaşe, se arată în document.

  Salariul PF Daniel este justificat, având în vedere că este Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, preşedinte al Sfântului Sinod, al Adunării Naţionale Bisericeşti şi al Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc, având în subordine aproape 700 de angajaţi, iar ca Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei are în subordine aproape 400 de angajaţi, afirmă Patriarhia.

  4.000 de lei donaţi se duc spre construirea bisericii din satul natal, Dobreşti Timiş, iar 2.000 spre mai multe persoane nevoiaşe,„care muncesc mult, dar au salarii mici” dar şi studenţi, mohani şi mireni „care se află în situaţii dificile”.

  Patriarhul României, asemeni celorlalţi monahi care locuiesc în Reşedinţa patriarhală, plăteşte, din salariul său, o contribuţie lunară pentru locuinţă şi o contribuţie pentru masă. Tot din salariul său, patriarhul îşi cumpără hainele, cărţile şi lucrurile strict necesare. Orice donaţie primită în nume personal o îndreaptă spre susţinerea activităţilor liturgice, sociale şi culturale ale Bisericii, oferindu-se donatorului iniţial chitanţă şi scrisoare de mulţumire, mai spun reprezentanţii Patriarhiei.

  De asemenea, „toate obiectele şi veşmintele liturgice primite de patriarh ca dar intră în inventarul şi patrimoniul bisericii, iar orice proprietate personală a patriarhului rămâne moştenire Bisericii, conform prevederilor canonice, statutare şi sinodale„, a precizat sursa citată.

  Potrivit Patriarhiei, „asemenea şi altor ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, patriarhul României nu adună bani, ci dăruieşte bani, nici nu lucrează opt ore pe zi, ci adesea între 14 şi 16 ore pe zi. Din aceste motive, patriarhul României poate vorbi cu convingere în predicile sale despre valoarea milosteniei şi a hărniciei, despre importanţa responsabilităţii şi corectitudinii faţă de instituţia Bisericii”.

  „În ceea ce priveşte personalul din Administraţia patriarhală, numai o treime din salariaţii Administraţiei patriarhale primeşte o contribuţie la salariu de la bugetul de stat, în valoare totală de 619.397 lei. În schimb, suma totală plătită lunar de Administraţia patriarhală pentru impozite şi asigurările sociale la salarii este de 1.126.584 lei, conform Declaraţiei 112 depusă la ANAF. Ca atare, Patriarhia Română virează la bugetul de stat aproape dublu faţă de cât primeşte”, se mai spune în comunicatul instituţiei.

  Comunicatul vine în contextul în care pe internet circulă diferite sume atribuite ca fiind salariul Patriarhului, mult superioare celor reale.

  http://activenews.ro/adevaratul-salariu-al-patriarhului-daniel-ce-se-intampla-cu-proprietatea-personala-patriarhului-si-cat-plateste-bor-la-stat_1876129.html

  Apreciază

  • Valentin said, on Decembrie 11, 2014 at 6:12 pm

   nu banii sunt proplema. sa fie sanatos cu ei , mai bine fara ei – sa-i doneze s.a.m.d.
   problema sa e mai ales lipsa dreptei credinte.

   Apreciază

  • Valentin said, on Decembrie 12, 2014 at 2:42 pm

   iar faptele fără credință nu sunt mântuitoare, cum nici credința fără fapte nu e.

   Apreciază

   • Valentin said, on Decembrie 12, 2014 at 2:46 pm

    ce frumos am găsit că spune despre aceasta sfântul ignatie Briancianinov

    Crestini! Cunoasteti pe Hristos! Intelegeti ca voi nu-L cunoasteti, ca va lepadati de El socotind mantuirea posibila fara El, pentru niscaiva fapte bune! Cel care socoate o mantuire posibila fara credinta in Hristos este renegat de Hristos si, poate din nestiinta, cade in pacatul greu al hulirii de Dumnezeu. „Caci cugetam” – zice Sfantul Apostol Pavel – „ca omul se adevereste prin credinta fara faptele legii. Caci adevarul lui Dumnezeu prin credinta lui Iisus Hristos in toate si asupra tuturor credinciosilor este: fara deosebire. Toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu: suntem insa iertati in dar, prin harul Lui, cu izbavirea intru Hristos Iisus”. Veti replica poate: „Sfantul Apostol Iacov cere neaparat fapte bune. El invata ca credinta fara fapte e moarta”. Cercetati ce cere Sfantul Apostol Iacov si o sa vedeti ca el cere, ca si toti insuflatii de Dumnezeu scriitori ai Sfintei Scripturi, fapte de credinta, iar nu faptele bune ale firii noastre cazute. El cere credinta vie, invederata de faptele omului nou, si nu faptele bune ale firii noastre cazute!

    Apreciază

   • Valentin said, on Decembrie 12, 2014 at 3:43 pm

    http://blog.pustniculdigital.info/articole/54/

    Biserica Universala a recunoscut intotdeauna erezia ca un pacat de moarte, a recunoscut intotdeauna ca omul molipsit de boala groaznica a ereziei e mort sufleteste, strain de har si de mântuire, fiind în comuniune cu diavolul si cu pieirea lui. Erezia e mai degraba un pacat diavolesc decât omenesc; ea este fiica diavolului, nãscocirea lui, e o nelegiuire apropiata de închinarea la idoli. Parintii numesc adesea închinarea la idoli nelegiuire, iar erezia – rea credinta; în închinarea la idoli diavolul îsi ia siesi partea dumnezeiasca de la oamenii orbiti, iar prin erezie el îi face pe acesti oameni orbiti partasi ai pacatului sau de capatâi: hula de Dumnezeu. Cine va citi cu atentie „Faptele apostolilor” se va convinge usor de caracterul pe de-a-ntregul satanic al ereticilor. El va vedea îngrozitoarea lor fatarnicie, trufia nemasurata, va vedea un comportament alcatuit din minciuna neîntrerupta, va vedea cât sunt de robiti celor mai diferite si josnice patimi …. Cu deosebire se remarca la ei ura neîmpacata catre fiii adevaratei Biserici

    Apreciază

   • Valentin said, on Decembrie 12, 2014 at 3:48 pm

    Erezia se conjuga cu încrâncenarea inimii, cu o groaznica întunecare si stricare a mintii, erezia se mentine cu încapatânare în sufletul molipsit de ea si cât de trudnica este vindecarea omului de aceasta infirmitate! Orice erezie contine întrînsa hula împotriva Duhului Sfânt: fie huleste o dogma a Duhului Sfânt, fie o lucrare a Duhului Sfânt, dar neaparat huleste Duhul Sfânt. Esenta oricarei erezii este hulirea de Dumnezeu. Sfântul Flavian, patriarhul Constantinopolului, care a pecetluit cu propriul sau sânge marturisirea adevaratei credinte, a pronuntat hotarârea soborului local al Constantinopolului asupra ereziarhului Eutihie în urmatoarele cuvinte:

    „Eutihie, pâna acum iereu, arhimandrit, fiind întrutotul prins si vadit ca partas al ratacirilor lui Valentin si Apolinarie, atât prin faptele lui trecute cât si prin explicatiile date aici, fiind dar dovedit de urmarea încapatânata a hulirii de Dumnezeu a acelora, nici macar n-a luat în seama sfaturile noastre si povetele catre primirea învataturii sanatoase. Si, de aceea, plângând si suspinând pentru pieirea lui definitiva, declaram în numele Domnului nostru Iisus Hristos ca el a cazut în hulire de Dumnezeu, ca e deposedat de orice cin preotesc, de partasia cu noi si de conducerea asupra manastirii sale, dând tuturor de stire ca de acum încolo, cine va sta la sfat cu el sau îl va vizita, va cadea el însusi sub afurisenie.”

    Apreciază

 14. geo said, on Decembrie 10, 2014 at 8:29 pm

  ”Mileniul trei, oameni încă se omară între ei pentru o mână de lei/ Când ar trebui s-o construim să luptăm cu idei/ Urcăm pe baricadă strigăm dreptate, libertate, demnitate/ Dar nu oferim ajutorul unui frate.”

  ”N-am trăit în secolu’ întâi/ Da’ încă aud ecou’ vocii lui Iisus vorbind de dragoste fraților lui. / Două milenii mai târziu văd bancheri și politicieni/ Împrăștiind frică și neîncredere între cetățeni.”

  ”Iubirea e cea mai importantă din stările naturale/ Da’ e inhibată cu tot felu’ de interfețe artificiale/ Care simulează caldura și razele de soare/ Reflexia luminii de asfințit pe luciul apei de mare/ Te fac sa te temi ca n-am putea trăi dacă le stingem/ Da’ dincolo de ele sunt stelele pe care tre’ să le atingem.”

  ”Tot ce avem de făcut e să trăim viaţa pe care o primim/ Să simţim, să iubim şi-abia apoi să gândim.”

  Noua variantă Haarp Cord ce se va lansa pe 19 decembrie la Timișoara arată puțin diferit: avem împreună 7 MC și 4 DJ. Organizația ”Boombox Terrorists” și clubul Daos sunt actorii principali din Timișoara care au organizat acest concert ce va face probabil istorie. Cedry2k, Stres, Sișu Tudor, El Nino, Stripes, Euforic, Dragoș, Dj Grigo și Dj MO vor urca pe scena Daos, Tecko Starr și Dj WicKeD fac și ei parte din ehipă dar vor lipsi la lansare. Dragonu rămâne cu sufletul alături de Haarp și își continuă turneul cu proiectul său personal ”Anul Dragonului”.

  Materialul lansat la Timișoara (data și locul nu sunt alese întâmplător) constituie nucleul unui posibil album din 2015.

  http://activenews.ro/dupa-revenirea-lui-cedry2k-concert-haarp-cord_1876146.html

  Apreciază

 15. geo said, on Decembrie 10, 2014 at 8:30 pm

  De sfântul Nicolae, un grup de oameni inimoşi din Braşov, împreună cu Asociaţia „Neamunit” au adus cadouri şi un zâmbet de bucurie pentru copiii din două sate din Harghita şi Covasna, acolo unde învăţământul în limba română este într-o stare deplorabilă din cauza lipsei fondurilor şi materialelor didactice.

  Tinerii au adus fructe, jucării dar şi alte lucruri folositoare pentru micile comunităţi româneşti din zonă. Copiii de acolo au primit în primul rând o rază de speranţă, iar cum spuneau părinţii lor…„am crezut că romanii ne-au uitat, pe aici nu a trecut nimeni, niciodată” .

  Singura şcoală în limba română este ţinută cu ajutorul unui preot din sat şi a unei doamne învăţătoare care a avut ca unic elev, pentru a nu închide şcoala de tot, pe fiica sa.

  Unul din participanţii la acţiune, actorul Aureliu Surulescu, a realizat un portret emoţionant şi autentic al sentimentelor trăite atunci, dar şi al lumii în care trăim.

  http://activenews.ro/foto-un-grup-de-tineri-dus-cadouri-doua-sate-din-harghita-si-covasna-pe-aici-nu-trecut-nimeni-niciodata-emotia-intalnirii-descrisa-de-actorul-aureliu-surulescu_1876178.html

  Apreciază

 16. geo said, on Decembrie 10, 2014 at 8:32 pm

  Fost analist CIA: Tehnicile de interogare ale CIA, din manualul GESTAPO-ului. ONU cere anchete judiciare împotriva oficialilor americani pentru conspiraţie criminală

  Aceleaşi tehnici de interogare folosite de angajaţii CIA pot fi găsite în manualul Gestapo-ului, susţine fostul analist CIA, Raymond McGovern pentru site-ul Sputnik. „Interogare sporită” este traducerea directă literală a termenului german “verschaerfte vernehmung”, adică exact tehnicile de interogare din manualul poliţiei secrete a Germaniei naziste.

  http://activenews.ro/raport-tortura-fost-analist-cia-tehnicile-de-interogare-ale-cia-din-manualul-gestapo-ului-onu-cere-anchete-judiciare-impotriva-oficialilor-americani-pentru-conspiratie-criminala_1876172.html

  Apreciază

 17. geo said, on Decembrie 10, 2014 at 8:33 pm

  Raportul Congresului american privind practicarea torturii de către CIA,începând cu mandatul administraţiei Bush confirmă abuzurile săvărşite de Agtenţia Centrală de Informaţii a SUA, dar scoate la lumină şi numele statelor care au sprijinit serviciile secrete americane în primirea pe tetiroiul lor a suspecţilor de terorism şi in torturarea lor.

  Oficiali intervievaţi de publicaţia citată spun că raportul Senatului presupune un risc major, deoarece permite identificarea ţărilor complice. Ei au subliniat că respectivele state au participat în condiţiile în care aveau garanţia unor acţiuni secrete.

  Potrivit Washington Post, acestea sunt ţările care au găzduit închisori secrete ale CIA:

  Afganistan (4 locaţii)
  Polonia
  România
  Lituania
  Thailanda

  http://activenews.ro/raport-tortura-peste-un-sfert-din-tarile-lumii-au-sprijinit-pe-americani-cadrul-programului-de-tortura-romania-printre-statele-care-au-gazduit-inchisorile-secrete-ale-cia_1876154.html

  Asta s-a dosit? Ca Romania sa devina tinta? In numele cui? Si pentru ce?

  Apreciază

 18. geo said, on Decembrie 10, 2014 at 8:37 pm

  Autorităţile au dat undă verde pentru folosirea cardului naţional de sănătate, care poate fi deja utilizat în paralel cu sistemul actual, pe hârtii. Practic, în lunile următoare, cardul va intra într-o perioadă de probă, asta pentru că, începând din luna martie 2015, documentul electronic devine obligatoriu la purtător.

  Cu alte cuvinte, un asigurat care din martie anul viitor nu va avea cardul la el în momentul în care o să aibă nevoie de asistenţă medicală, exceptând urgenţele, va fi refuzat de medici sau va fi obligat să scoată bani din buzunar pentru a achita contravaloarea consultaţiei sau a investigaţiei medicale.

  Cu toate acestea, deşi din 25 noiembrie casele de asigurări de sănătate au trimis notificări către toţi furnizorii de servicii medicale, recomandându-le să cumpere cititoarele de carduri, puţini sunt cei care au şi făcut-o până acum. Nici măcar spitalele nu şi-au cumpărat aparatul necesar, cu toate că este deja prevăzut în buget. Aceste întârzieri pot fi puse şi pe seama faptului că specialiştii se tem că sistemul va fi dat peste cap, în special de pacienţii trecuţi de o anumită vârstă, care dintr-odată vor fi obligaţi să tasteze şi să reţină un cod PIN format din patru cifre, care asigură securitatea cardului de sănătate.

  http://adevarul.ro/news/societate/cardul-sanatate-intrat-probe-1_54888456448e03c0fda2cd2a/index.html

  Apreciază

 19. geo said, on Decembrie 10, 2014 at 9:44 pm

  http://gazetahartibaciulu.wix.com/online#!PREŞEDINTELE-ŞI-AGNIȚENII/cjds/5ADEC7F2-9B22-45CE-A998-7CDE5A974026

  Apreciază

 20. Valentin said, on Decembrie 11, 2014 at 12:29 am

  nu prea sunt bune nici filmele astea că sunt niște imagini în care se arată femei îmbrăcate urât. Lui Dumnezeu nu-I place nici amestecul ăsta – dacă filmu ăla conține ceva ortodox și apoi ceva smintitor face rău . La a 2-a parte nu m-am mai uitat , e neserios felul în care a fost conceput.

  Apreciază

  • Gabriel said, on Decembrie 11, 2014 at 8:00 am

   Se arata femei îmbrăcate în pantaloni în același timp în care se spune ca e păcat ca femeile sa poarte haine bărbătești, imaginile sunt ca exemplu… acum tu dacă mergi la biserica și vezi femei îmbrăcate indecent ce faci? ieși din biserica?

   Apreciază

   • Valentin said, on Decembrie 11, 2014 at 4:57 pm

    întrebarea e – dacă acolo intră femei îmbrăcate indecent se mai numește biserică ?

    Apreciază

 21. xyz said, on Decembrie 11, 2014 at 9:18 am

  Off topic
  Este o tantica ticnita pe net care se da extrem de credincioasa, care cica primeste mesaje de la Dumnezeu si vorbeste si de extraterestri ca-s buni. Se ascunde saraca sub o masca umila, dar din cand in cand isi mai revarsa veninul mascat prin unele comentarii de pe blogul ei. I-am zis sa aiba grija ca diavolul apare si sub forma de inger de lumina si nici nu mi-a postat mesajul.
  Mai nou, cica Dumnezeu i-a zis anul cand v-a muri. Saraca femeie a luat-o rau de tot pe aratura. Cica se ne convingem ca-i vorbeste Dumnezeu ne arata dovada ca i-a zis anul mortii…

  http://mariaghiorghiu.blogspot.ro

  Apreciază

  • Valentin said, on Decembrie 11, 2014 at 6:21 pm

   e bine să ne ferim de lucruri deplasate , chiar înșelătoare. Doamne ferește! să-i dea Dumnezeu întoarcere la Adevăr.

   Apreciază

 22. […] Video: SAREA PAMANTULUI 5 (partea 1 si 2) – Egumenul Gurie Chezlov […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: