SACCSIV – blog ortodox

TATIANA NICULESCU BRAN este purtatoarea de cuvant a presedintelui KLAUS JOHANNIS. Dupa cartea ei s-a facut filmul ANTI ORTODOX “DUPA DEALURI”

Posted in KLAUS JOHANNIS by saccsiv on decembrie 8, 2014

   Iata ce putem citi la Tatiana Niculescu Bran anunta ca va fi purtatoarea de cuvant a lui Klaus Iohannis. Cine este viitoarea sefa a comunicarii la Cotroceni:

Scriitoarea si jurnalista Tatiana Niculescu Bran a anuntat, pe Facebook, ca a acceptat propunerea lui Klaus Iohannis de a fi purtatoarea sa de cuvant.
Mesajul postat pe contul sau de Facebook:
„O stire despre mine (sper sa fie o veste buna)
Presedintele ales al Romaniei, dl. Klaus Iohannis, mi-a propus sa-i fiu purtator de cuvant si consilier de comunicare. Sunt onorata ca s-a gandit la mine. Las deoparte cartea pe care ma apucasem s-o scriu, si devin, asadar, din purtatoare de cuvinte, purtatoare de cuvant.”

Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Intre 1995 si 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, sectia romana de la Londra. Intre 2004 si 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucuresti.
In 2006 a publicat primul roman non-fictional din literatura romana, „Spovedanie la Tanacu”, urmat, in 2007, de Cartea Judecatorilor. Cele doua romane, in dramatizarea autoarei, au devenit piesa de teatru. „Spovedanie la Tanacu” a avut premiera la New York in 2007, in regia lui Andrei Serban. Acelasi volum a inspirat de asemenea filmul „Dupa dealuri (Beyond the Hills)”, in regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012, potrivit prezentarii de pe site-ul editurii Polirom.

In 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru „Brancusi contra SUA”, o abordare inedita a celebrului proces cu acelasi nume intentat de Brancusi statului american in 1926. La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat Noptile Patriarhului (2011), In Tara lui Dumnezeu (2012), Spovedanie la Tanacu (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus in limba italiana), Cartea Judecatorilor (ed. a II-a, 2013) si Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut (2013).

Comentariu saccsiv:

   Iata ce putem citi la Scandal în jurul filmului “După dealuri” de Cristian Mungiu:
Am citit scenariul, mi-a plăcut, am făcut unele observații și sugestii și am fost de acord, fără să mă consult cu vreun avocat, să semnăm un așa-numit Acord prin care eu îi recunoșteam paternitatea scenariului, iar el se angaja să menționeze în toate acțiunile de promoare a filmului, în țară și în străinătate, sursa de inspirație. În document, declaram că nu am și nu voi avea pretenții de natură financiară. Respectivul Acord nu prevedea niciun fel de eventuale sancțiuni în cazul în care una dintre părți nu și-ar fi respectat angajamentele.
   Iar la Filmul lui Cristian Mungiu, După dealuri, merită un public inteligent, dispus să lase deoparte prejudecăţile:

N-am mai vorbit cu Cristian Mungiu până în primăvara-vara lui 2011, când ne-am întâlnit întâmplător la MŢR. Atunci nu mi-a spus că scrie, ci că ar vrea să colaborăm cumva, iar spre toamnă mi-a adus scenariul pe care se pregătea să-l depună la concursul CNC. L-am citit cu inima cât un purice, dar mă temusem degeaba.
Era foarte bine scris şi respecta desfăşurarea evenimentelor din carte (deşi avea şi câteva scene noi). Pe Cristian Mungiu pare să-l fi preocupat un suflet colectiv. Mie asta mi-a plăcut când am văzut filmul în varianta lui de prim montaj: nu e un film cu un personaj principal, ci are mai multe centre de atenţie şi un suflet colectiv care îţi transmite sentimentul de neaşezare, de dezorientare, de resemnare fizică şi metafizică al personajelor.

Deci i-a placut scenariul. Cum putin au citit cartea, sa vedem ce se zice despre film Cititi va rog:

Savatie Bastovoi:

“Dupa dealuri” – poveste romaneasca de lesbianism cu sfirsit tragic

ART-EMIS:

Acuzarea monahismului românesc

   Adica o treaba anti ortodoxa.

E de mirare ca Klaus Johannis va avea un astfel de purtator de cuvant? Nicidecum:

KLAUS JOHANNIS e LUTERAN. Iata CE GROZAVII VOR LUTERANII: Abolirea cultului Fecioarei Maria si a Sfintilor. Desfiintarea manastirilor. Episcopi femei. Cler homosexual

Sa ne amintim si de cateva dintre liniile directoare ce i-au fost trasate lui Klaus Johannis:

Biserica Ortodoxa Romana este o tumoare de pe corpul social al tarii.

Parazitarea mintii e mai grava decat cea a buzunarului.

Parinti-votanti de Romanie Normala la aceste alegeri, retrageti-va copiii de la actualele ore de religie din scoli. 

Ganditi-va la milioanele de minti infestate si veti intelege o buna parte din dezastrul de astazi. Vrem spitale, nu catedrale, suna un bun slogan.

ÜBERMENSCH: Votantii Klaus Johannis sunt supraoameni. Ceilalti sunt suboameni … Ce mai pregatesc PAPUSARII pentru neamul romanesc?

 

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Valentin said, on decembrie 8, 2014 at 5:40 pm

    o să ne păstrăm credința

    Apreciază

  2. STOP RFID said, on decembrie 8, 2014 at 5:47 pm

    JOCURI SATANICE

    Apreciază

    • andrei-d said, on decembrie 8, 2014 at 7:21 pm

      Astia-s shaolinii si „paganii care nu au auzit in viata lor de Hristos” si care se vor mantui si asa??? „budistii sarmanii” si celelalte natii de oameni de pe pamant care cica, sustin unii teologi ca „acestia vor fi judecati dupa alte legi”??? De unde nebunia asta?….am o vorba de acum „O SA-I MANANCE HANUKA”…pe toti, Psalmistul spune clar si raspicat:
      „De aceea NU SE VOR RIDICA NECREDINCIOSII LA JUDECATA si nici pacatosii in sfatul dreptilor!”

      Deci clar, NECREDINCIOSII sunt toate natiile si rasele de credinte false ale satanei din lume inafara de ortodoxie, iar pacatosii sunt crestinii ortodocsi care nu au ascultat si nu au aparat ADEVARUL UNIC REVELAT! (gen ortodocsii cu numele si ecumenisti si tradatori de Hristos), deci clar, cei ce nu s-au botezat „DIN APA SI DIN DUH” NU VOR MERGE NICI MACAR LA JUDECATA, CI DIRECT IN FUNDUL IADULUI. Judecata o vor face sfintii in randul popoarelor ortodocse, deci s-a inteles!

      Apreciază

    • ROmanul said, on decembrie 8, 2014 at 8:53 pm

      Este un truc simplu. De fapt isi bat joc de religie cum si maicuta aia din Italia care canta rock parca. Trebuie ca tinerilor sa le fie rusine pur si simplu cand aud de religie. Cum Corneliu Vadim Tudor a dus in derizoriu ideea de patriotism si nationalism. Acum daca cineva e nationalist imediat este pus langa Vadim. Asa oamenii trebuiesc obisnuiti cu ideea ca ritualurile si tot ce e legat de religie este ceva de ras.

      Iata explicatia si cum se face levitatia:

      Sunt mai multe filmulete pe net. Puteti cauta magic trick levitation revealed.

      Apreciază

      • andrei-d said, on decembrie 8, 2014 at 9:40 pm

        deci revin…diavolul tatal minciunii.

        Apreciază

      • andrei said, on decembrie 9, 2014 at 12:03 am

        Nu e trick, demonii il ajuta sa faca aia. Motivul e mai multa inselaciune, de ai face pe oameni sa creada ca si Iisus a fost un simplu magician iar minunile Lui nu erau decat niste „trick-uri”.

        @ROmanul tu nu vezi ca ala are doar un baston PE CARE IL MISCA, unde vezi tu scaun cum are ala din videoul tau?

        Mers pe apa (copie diavoliceasca a minunii lui Iisus)

        Recomand toate seria „Demon Magicians” e must see

        Apreciază

      • ROmanul said, on decembrie 9, 2014 at 9:17 am

        Eu zic ca le dai prea multa importanta. Sunt niste excroci si atat. Pacalesc oamenii si atat cu smecherii ieftine. Undeva tot gasesti explicatia. Poate in lucruri de care lumea inca n-a aflat, gen un fir atat de subtire de natotuburi de carbon care nici nu se vede dar este mult mai rezistent de sute de ori decat otelul. (la filmul cu discul care pare ca leviteaza).

        Sau ceva magnetic. Oricum undeva exista o explicatie. Iar filmul ala cu bastonul care pare a fi flexibil in sensul ca nu pare a fi fixat la baza si nici sub mana, poate fi un sistem mecanic de blocare a ansamblului si la o sfoara trasa intr-un anume fel bolturile care tin sistemul se desfac si brusc barele metalice de sub haina se desfac de la imbinari. Exista un sistem folosit de NASA care poate transforma un cablu intr-o bara. Ceva de genul a niste seibi speciale prin care trece un cablu. La un capat este prins de naveta si celalalt este sudat de ultima saiba. Cand cablul este putin mai lung decat grosimea tururor saibelor zici ca-i un sarpe. Cand cablul este tras puternic, se transforma intr-o bara de zici ca-i din otel. Si ce ma intriga cel mai mult este asa zisul covor care poate fi de fapt o baza in care ala a bagat bara metalica pentru a-l sustine. Ma refer nu la baston ci ce-ar putea avea el pe sub haina.

        Si cand facea asa zisele incantatii sau ce erau cred ca de fapt isi aranja sistemul mecanic. La inceput era jos cred facea el si altceva…. Nu mai zic la sfarsit cand a cazut cand probabil a tras de ceva si tot sistemul mecanic s-a desfacut.

        Zicea cineva: O tehnologie suficient de avansata poate parea magie in ochii celor care nu o cunosc.
        Sa ne gandim ce-ar fi zis doar acum 100 ani cineva daca ne-ar fi vazut ca vorbim aparent singuri pe strada si avem o chestie ciudata in ureche. Sau ca am vorbi cu prietenii cu ajutorul unor pietre frumoase si luminoase (telefoanele mobile).

        Iata ce zice Sfantul Efrem Sirul: ” Si va zice spurcatul: „Tie iti poruncesc: Muta-te dincoace de mare!”. Si va alerga, adica, muntele in ochii privitorilor, nicidecum clatinandu-se din temeliile sale. Ca cele ce Dumnezeu Cel Preainalt dintru inceputul zidirii le-a intarit si le-a inaltat, asupra acestora prea spurcatul stapanire nu are, ci va amagi lumea cu naluciri vrajitoresti.”

        http://www.ortodoxism.ro/endworld.shtml

        E vorba doar de pacalitul ochilor cu naluciri… ca sa nu-i spunem holograme, ori alte tehnici. Pot fi si tehnici de ultima ora legate de perceptia vizuala si de atentie a oamenilor, etc.
        Nu exclud ca poate fi vorba si de demoni dar ar insemna sa-i consideram prea mult. Sunt niste circari ieftini cu jmecherii de 2 lei. Si ce ma mira cel mai mult la oameni gen Dynamo, etc. este ca ei doar la TV apar cu tot felul de giumbuslucuri si nu m-ar mira ca publicul sa fie aranjat.

        Ca si cu asa zisele vrajitoare. Peste 99 la suta sunt doar simple excroace. Poate nici 1 la suta chiar folosesc fortele intunericului in ceea ce fac. Imi povestea cineva ca a fost la o vrajitoare si aia stia dinainte ce avea el. I-a ghiciti problema, etc. Fusese la alta si aia i-a recomandat-o pe aia vazatoare. De fapt cele doua vorbise la telefon si ce-a de-a doua stia deja ca prietena ei ii trimite un fraier. Cam asa si cu magiile de 2 sau mai multi lei. Ar insemna sa-i valorizam prea mult daca spunem ca le vin in ajutor fortele intunericului… nu ca ele nu se bucura cand vad atata tulburare si inselare. Ce rost au sa se chinuie cand oamenii sunt mult mai inventivi in a face raul decat ele…

        Si in final repet: O tehnologie suficient de avansata poate parea magie in ochii celor care nu o cunosc.

        Apreciază

  3. Klauss said, on decembrie 8, 2014 at 6:07 pm

    Tot ce este antiortodox a ajuns sa primeasca mari premii internationale. Se vede ca Ortodoxia le sta ca un os/ciot/nod in gat. Trebuie sa-l batjocoreasca, sa-l scrijeleasca, sa-l elimine. Este ultima lor grija, ultimul lor obstacol. Este mare nevoie de marturisire in Hristos, acum mai mult ca niciodata. Dumnezeu sa aiba mila de cei binecredinciosi.

    Apreciază

  4. Ion said, on decembrie 8, 2014 at 8:19 pm

    BBC – cloaca masonica,
    Polirom – cloaca masonica

    Apreciază

  5. Ion said, on decembrie 8, 2014 at 8:21 pm

    Nu stiam cine e aceasta persoana dar daca e autoarea cartii cu tanacu, m-am lamurit. Nu ma mira deloc ca Johannis si-a ales-o purtatoare de cuvant. Si el e un mason anti-crestin.

    Apreciază

  6. Ion said, on decembrie 8, 2014 at 8:26 pm

    Mai bine uitati-va pe CV-ul lui Andrei Muraru, pe care si l-a ales Iohannis consilier prezidential. O sa mai auziti de acest personaj….

    Apreciază

  7. Ramona said, on decembrie 8, 2014 at 9:12 pm

    si eu am sentiment neplacut de cand a fost ales Johannis presedinte si sincer nu cred ca vor veni vremuri bune pt Ortodoxie

    Apreciază

  8. clement said, on decembrie 8, 2014 at 9:13 pm

    Doamna Tatiana se arata surprinsa de alegerea Presedintelui Iohannis. Nu-i deloc bine sa porneasca la drum mintind. In spatele domanei Tatiana se afla toata gruparea Mungiu, Patapievici, Plesu, adica corpul greu sorosian al Aliantei Civice.
    Anticrestinismul expresivei si rafinatei Tatiana este de sorginte masona, copt in furnalele ateismului francez de cea mai indoielnica calitate (nu ma scuz pentru cacofonie). Cuplul Tatiana Bran- Mirel Bran se afla pe cai mari si pentru a realiza cam care este natura convingerilor celor doi merita citita informatia semnata de jurnalistul Mirel, pentru Le Monde, in 2007:

    „Conservatrice et influente, l’Eglise roumaine entretient un climat favorable aux populistes

    Article publié le 13 Juin 2007
    Par Mirel Bran Source : LE MONDE

    Extrait :
    Les 700 policiers et gendarmes mobilisés pour protéger la « marche de la diversité » des homosexuels roumains, le 9 juin, ont eu du mal à contenir la contre-manifestation de l’extrême droite, autoproclamée « marche de la normalité ». Malgré la dépénalisation officielle de l’homosexualité en 2002, les Roumains, dont 87 % se revendiquent de l’Eglise orthodoxe, restent peu compréhensifs à l’égard des minorités sexuelles. « La Roumanie a fait des progrès en termes de législation mais la société n’est pas encore au niveau de la loi, sans compter l’opposition de l’Eglise orthodoxe »
    ( Conservatoare si influenta, Biserica Romana intretine un climat favorabil populistilor. Aticol publicat pe 13 06 2007 de Mirel Bran in Le Monde. Extras: Cei 700 de politisti si jandarmi mobilizati pentru a proteja marsul diversitatii homosexualilor, din 9 iunie, au reusit cu greu sa opreasca contra-manifestantii extremei drepte, autoproclamate „marsul normalitatii”. Cu toate ca homosexulaitatea a fost depenalizata oficial in 2002, romanii, din care 87% se revendica ca facand parte din Biserica Ortodoxa, raman neintelegatori fata de minoritatile sexuale.”Romania a facut progrese in termeni de legislatie dar societatea nu este inca la nivelul Legii, fara a mai pune la socoteala opozitia Bisericii Ortodoxe”)

    Tatiana Bran este in fapt, purtatoarea de cuvant a unei grupari „ultra progresiste” implantate dupa’90 in occident. Domnul Luca Niculescu poate confirma aceasta afirmatie.
    Oricat ar parea de socant Presedintele Iohannis va conduce tara cu sula lui Iliescu in coaste, caci acesta l-a numit pe transcedentalul Plesu in guvern, aservindu-si prin numiri, fonduri, burse si onururi „opozitia intelectuala”.

    Ma intreb daca Presedintele Iohannis s-a lasat abuzat cu buna stiinta de sorosieni sau este pur si simplu naiv.
    Este posibil ca ambele supozitii sa fie valabile.

    Apreciază

  9. mircea.v said, on decembrie 8, 2014 at 9:36 pm

    Din cate imi amintesc, cartile acestei doamne erau destul de obiective, si cam spuneau adevarul, adica faptul ca nu preotul si maicutele sant vinovate, ci sistemul. Si chiar s-a suparat pe Mungiu cu ocazia filmului.

    http://www.contributors.ro/cultura/scrisoare-deschisa-catre-cristian-mungiu/

    Apreciază

  10. mihai said, on decembrie 8, 2014 at 10:21 pm

    sa format o gasca ,,boboc”

    Apreciază

  11. Ionut said, on decembrie 8, 2014 at 11:13 pm

    Sper ca Johannis sa stie care ii e locul. Nu a fost ales vataf, loctiitor de patriarh al BOR sau altceva. Din punctul meu de vedere, daca intentia cu care a fost scrisa cartea respectiva e una anti-ortodoxa, alegerea autoarei ca purtator de cuvant e o bila neagra.
    Votul din 16 nov., daca nu a fost manipulat, nu a fost unul impotriva BOR, si nici macar unul in favoarea arestarilor pe banda rulanta. Votul respectiv nu e un cec in alb nici pentru dl. Johannis, nici pentru DNA. Asa cum votul din 2012 nu a fost un cec in alb pentru Ponta, care a preferat totusi sa-l considere astfel.
    Un vot zdrobitor nu se poate intoarce impotriva BOR dupa numai 2 ani. E absurd. Scorul primit de USL in 2012 a fost impotriva furtului din avutia nationala si pentru alte cateva lucruri punctuale. Electoratul l-a sanctionat pe Ponta pentru ca nu si-a respectat promisiunile, dar, in schimb, a comis sau a vrut sa comita altele despre care nici macar n-a amintit in prealabil.
    La fel si cu Johannis. Lumea nu l-a votat pentru ceea ce nu a mentionat in campania electorala.

    Apreciat de 1 persoană

  12. Mircea Puşcaşu said, on decembrie 9, 2014 at 12:34 am

    Cred ca lucrurile sunt mai nuantate:

    Doua parti ale unui interviu pe tema cartii cu autoarea Tatiana N.-Bran :

    Partea a doua:

    Apreciază

  13. RomeoB said, on decembrie 9, 2014 at 7:26 am

    Ca si Alina Mungiu Pipidi, dna purtator de cuvant a fost promovata de BBC. Numai ca ostilitatea fata de Biserica se manifesta mai discret dar si mai persuasiv.

    Apreciază

  14. geo said, on decembrie 9, 2014 at 8:35 am

    Nu stiu cum se face da’ toti astia, care trec pe la scolile lu’ soros sau ajung in occidentul atit de prea marit, uita de unde au plecat…mai mult incearca sa ii convinga si pe altii,daca nu pe toti, ca ceea ce fac ei fac bine…

    Vorba batrineasca: spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti…este cazul recentului presedinte ales…oameni ai fostelor guvernari, controversati pina in maduva oaselor, care se prezinta a fi schimbarea, anticrestini si anti romani viscerali, cam asta este sleahta care o va inlocui pe cea prezenta…

    Apreciază

  15. iustina said, on decembrie 9, 2014 at 5:01 pm

    Poate fi Iohanis om de dreapta ? Se identifica cu linia neamului romanesc ? Eu cred ca asa ca satana cu Raiul.

    Apreciază

  16. aniush said, on decembrie 14, 2014 at 5:03 pm

    RomeoB,
    Nu-ti inteleg foarte bine afirmatia. La cine anume te referi? La doamna care vorbeste sau la cei care au iscat scandalul. Intreb pentru ca daca vorbim despre ea, atunci nu pot spune da sau nu…nu stiu daca e sau nu ostila si nu mi se pare ca ar incerca sa influenteze pe cineva. Numai ca sunt anumite lucruri, pe care nu le-a inteles si le greseste. Parintele cu maicutele au ajutat-o pe fata nu pentru bani, nu pentru faima, vanitate si legitimitate, ci pentru ca asa e crestineste si asa au dorit sa ajute un om intr-o situatie dificila.
    …si mai e ceva: secventa in care una ii face celeilalte frectie ca e racita…nu rezulta din ea o situatie de lesbianism si cele doua nu spun ca se feresc de biserica, ce condamna…spune ea. Afara de faptul ca intreaga fraza e complet cusuta cu ata alba…Mi se pare ca loveste in faptul ca biserica condamna homosexualitatea (nu stiu daca o face din convingeri proprii sau are anumite intentii…eu cred mai degraba ca e prima varianta).

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.