SACCSIV – blog ortodox

PANA IN 2020 … Fara COD PIN si BANCOMATE. Doar cu AMPRENTE si SCANAREA RETINEI. Evident TOTUL FARA CASH

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 5, 2014

   Iata ce putem citi la PANA IN 2020… Adio, PIN si bancomate! Iata cum ne vom gestiona banii:

Carnetul de cecuri este mort si ingropat deja, iar cardurile de credit, codul PIN si bancomatele pe care le cauti cu disperare cand ramai fara lichiditati sunt si ele pe punctul de a iesi din peisaj. Si nu sunt singurele care vor fi desfiintate sau modificate de schimbarile tehnologice.
Probleme ca pierderea codului PIN sau gasirea unui bancomat in zona vor fi pur si simplu date uitarii, in cel mai scurt timp, sustin specialistii.
„Suntem intr-un punct in care rapiditatea cu care se dezvolta noile tehnologii a ajuns deja sa ne sperie. Schimbarea modului in care ne vom administra conturile bancare se va petrece mai repede decat ne inchipuim, cam in cinci ani”, considera Gi Fernando, fondatorul Free Formers, intr-un interviu acordat CNN.


In pragul extinctiei
O serie de elemente traditionale pe care le folosim in prezent pentru a achita diverse servicii si produse vor disparea sau vor suferi mutatii rapide pentru a tine pasul cu tehnologia.
Codurile PIN si cititoarele de carduri sunt primele amenintate de invazia noii tehnologii. Datele de identificare incluse in baza de date a noilor dispozitive vor inlocui codurile de siguranta din prezent, considera Fernando.
Printre caracteristicile noilor tehnologii se numara recunoasterea amprentei, scanarea retinei, mascarea dispozitivelor in accesorii sau in lentilele de contact. Iar viitorul este aici deja.
„Se constata o folosire tot mai intensa a datelor biometrice. Amprentarea si scanarea retinei vor tine in curand loc de semnatura”, afirma Steven Lewis, analist in cadrul companiei Ernst&Young.
Deja putem efectua plati direct de pe telefonul mobil, iar unele magazine au inceput sa introduca dispozitive prin care putem face mici cumparaturi contactless, fara sa bagam mana in buzunar.
Bancile trebuie sa tina pasul cu tehnologia
Chiar si institutiile bancare vor trebui sa-si schimbe forma de organizare si sa coboare de pe piedestalul institutionala pana la nivelul strazii, dupa modelul vechilor magazine de cafea din Venetia secolului al XVI-lea.
„Oamenii simt nevoia unui contact direct”, admite Gi Fernando. Asa ca ne putem astepta sa vedem ghisee bancare prin supermarketuri, cafenele si magazine de cartier, in asteptarea clientilor care vor fi verificati printr-o singura privire in ochi.
Banii gheata inca rezista
Ceva mai greu de eliminat vor fi bancnotele, in conditiile in care toata lumea le accepta, sunt usor de transportat si nu atat de usor detectabile ca transferurile electronice.
„Banii gheata vor disparea greu”, considera fondatorul Free Formers. Cu toate acestea, smartphone-urile si cardurile de plata directa sau alte metode vor reduce din ce in ce mai mult zona de influenta in piata a bancnotelor.
Imprumuturi online
Era digitala tinde sa modifice si clasicele metode de obtinere a unui imprumut bancar. Grupurile P2P (peer-to-peer) si site-urile de pe care poti imprumuta direct bani pentru tine sau pentru afacerea ta au prins deja cheag in Statele Unite.
Anul trecut, Lending Club si Prosper, doua grupuri de imprumut online au acordat credite de 2,4 miliarde de dolari fara sa vada la fata vreun client.
Pana in 2025, nivelul acestor tipuri de imprumut este asteptat sa atinga 1.000 de miliarde dolari.
Transfer online fara limite
Western Union sau alte servicii de transfer rapid al banilor contra unui comision consistent si care presupun gasirea unui ghiseu, statul la coada si completarea formularelor vor fi si ele nevoite sa se transforme sa sa sa inchida.
Deja au aparut servicii online, ca Transferwise si Kantox, care preiau aceasta sarcina fara ca tu sa te ridici din fata calculatorului, iar in zona social media, mai nou, poti expedia bani inclusiv prin Facebook, gratie aplicatiei Azimo.
In timp ce o banca aplica un comision de 2% pentru transferurile de bani dintr-un cont in altul, iar un operator de transferuri rapide are comisionul fixat la 6,5%, prin Azimo, taxa platita de clienti este de doar 2%.
„O mare parte din transferurile de bani, cam 98% este inca in sistem offline, insa la cat de rapid se misca lucrurile acesti indicatori se vor modifica cat de curand”, explica Michael Kent, director executiv al Azimo.
Nu va fi o schimbare imediata, ci una graduala, sunt de acord specialistii in domeniu, dar cert este ca intr-acolo se indreapta lucrurile, cu mare viteaza.

Cititi va rog si:

Astia VOR SA INSTAUREZE GUVERNUL MONDIAL IN 2020? Sau ce tot au cu anul asta?

CU CIPUL IN CAP: Implanturile pe creier vor conecta oamenii la internet pana in anul 2020

68 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ionut said, on decembrie 5, 2014 at 12:21 pm

    E clar. Fratilor, care aveti un pamant la tara, apucati-va de pomicultura, de agricultura. Si care n-aveti, cumparati-va (de preferat de la straini, dar astia nu cred ca vand). Parerea mea personala, n-am pretentia ca detin adevarul absolut.

    Nu va lasati cuprinsi de sistem putin cate putin, dati-i „reject”. Un proverb (chinezesc, parca) spune ca nu trebuie sa astepti sa-ti fie sete ca sa-ti sapi fantana si un alt proverb (romanesc) spune ca „omul chibzuit isi face iarna car si vara sanie”.

    Astia sunt bolnavi la cap. Viseaza numai imprumuturi, tranzactii, supermarketuri cu plata contactless. Lasati-i pe ei cu mormanele lor de bogatii mincinoase, cu sistemele lor incalcite, ca astea nu tin nici macar de foame (trupeasca) in ziua nenorocirii. Daramite de foamea sufleteasca.

    Apreciază

    • Irina said, on decembrie 5, 2014 at 2:14 pm

      Fratilor v-am spus intr-un alt articol ca la mine la tara in Moldova casele si terenurile se vand foarte ieftin. O verisoara de-a mea isi vinde casa cu 20 milioane. Sunt multe case acolo lasate in paragina, unele chiar scoase la vanzare si de ani de zile nu le cumpara nimeni. Casele se fac din lut cu paie, deci nu sunt greu de intretinut nici dpv financiar pentru ca lutul, paiele si apa se gasesc gratuit. Satul este in zona de podis, casele sunt rasfirate pe versanti. Zona este destul de productiva dpv agricol, se pot cultiva porumb, grau, legume pomi fructiferi, depunde numai de Domnul sa dea ploaie la timp. Casele de lut sunt foarte faine iarna sunt calduroase, vara racoroase. Putem sa gasim si in alte zone, dar v-am prezentat un loc unde se pot gasi case si terenuri foarte ieftin. Eu m-as retrage acolo, mai ales ca zona imi este foarte draga pentru ca acolo am copilarit, dar singura mi-e urat. Mai este o singura problema parintii mei in concedii merg si ei acolo, si nu stiu daca m-ar lasa sa ma mut acolo, pentru ca ei viseaza alte chestii pentru mine, nu sa ma inchid intr-un catun. Daca as putea sa trec cumva peste vointa alor mei, eu as putea lua cu mine acolo macar 3, 4 persoane, iar daca as pune sobe in inca doua camere, chiar 6 persoane. Ai mei ar fi vrut sa-mi puna aceea casa si pamantul pe numele meu, dar este greu pentru ca trebuie sa-si faca mai inati succesiunea si costa destul de mult.

      Apreciază

      • michael said, on decembrie 5, 2014 at 6:27 pm

        Sint curios citi vor da curs propunerii tale… 🙂

        Apreciază

      • I said, on decembrie 5, 2014 at 8:20 pm

        Cazul tau e asemanator cu al meu, la fel din Moldova, tot cu parintii care viseaza alt viitor pentru mine, care clar ca n-o sa fie)

        Apreciază

      • scortisoara said, on decembrie 6, 2014 at 3:39 pm

        @Irina

        In ce conditii se vinde o casa cu 500 euro ? Situatia unei proprietati este clara ? Adica : succesiunea , cadastrul , facute ; impozitul platit ? Toate astea costa . O casa are teren destul , adica vreo 5000 m2 ? Ca altfel nu merita prea multa atentie ….

        Apreciază

      • Cristi Nicolau said, on decembrie 6, 2014 at 7:21 pm

        Saru’ mana, Irina. Am si eu o situatie oarecum asemanatoare, dar, dupa cum au scris si alti frati de pe aici,

        e greu sa dam curs unei asemenea propuneri, mai ales daca nu facem acea tranzitie despre care spui tu, dar

        mi-ar placea macar sa mai tinem legatura atata timp cat avem o problema comuna, lucru ce poate cumva sa ne

        faca sa tindem spre aceleasi principii… Daca vrei iti las adresa mea de e-mail, macar sa mai vorbim.

        Apreciază

    • radu iacoboaie said, on decembrie 5, 2014 at 9:59 pm

      OFF TOPIC – UN FILMULEȚ DE LUAT AMINTE…

      Informațiile sunt interesante…

      Apreciază

      • meEE said, on decembrie 6, 2014 at 8:31 am

        Mai lasa-ne nene cu basismurile tale. Nici unul, nici ala nu-s buni de nimic, dar tu o prea tii cu base al tau, lasa-ne, te rog! Nu vezi cate tunuri de N miliarde de euro au dat astia pe care-i pupi tu undeva? Sau cine stie, poate ai si tu vreun profit din particia asta..

        Apreciază

  2. Irina said, on decembrie 5, 2014 at 2:34 pm

    Cred ca trebuie sa ne gandim la inceput la o o tranzitie, adica sa nu plecam direct in pustie. Cred ca ar trebuii sa ne grupam mai intai in grupuri mici in acelasi sat sau macar aproape unii de altii. Si sa pastram legatura si cu alte grupuri din alte zone ale tarii, stiu eu prin scrisori.

    Apreciază

    • nimeni said, on decembrie 5, 2014 at 4:19 pm

      Nici nu e nevoie sa dispara banii cash cu totul pentru ca dupa cum stim din Cartea Apocalipsei banii vor fi fara valoare la un moment dat si nu se va mai uita nimeni la ei. Alte lucruri vor fi de valoare ceva mai incolo, nu banii de orice natura ar fi ei.Sunt curios sa vad cine o sa manance bitcoin, bancnote si alte modalitati de plata cand o sa fie colaps financiar global si bancile inchise.
      O sa fie cam ceva de genul asta cu banii la un moment dat: min 46:14 – min:47:00

      https://saccsiv.wordpress.com/2011/09/07/text-remarcabil-despre-apocalipsa-viziunile-staretului-antonie/

      „Orasele vor prezenta o priveliste groaznica, chiar si cele ce vor fi ferite de o distrugere capitala, lipsite de apa si electricitate, caldura si aprovizionarea alimentara.

      Vor aminti de niste imense cosciuge de piatra, atat de multi oameni vor muri.

      Bande de ticalosi vor savarsi rautati, chiar si ziua. In orase va fi greu sa te deplasezi, iar noptile oamenii se vor strange in grupuri mari, ca impreuna sa incerce sa ajunga pana in zori. Rasaritul soarelui va anunta nu bucuria unei zile,ci mahnirea necesitatii de a trai si aceasta zi.Nu trebuie sa credeti ca la sat va domni linistea si bunastarea. Otravite, slutite,arse de seceta sau inecate de ploi, campurile nu vor mai da roadele trebuincioase. In vite vor da molime nemaivazute si oamenii, nemaifiind in stare sa le ingroape le vor lasa sa se descompuna, otravind aerul cu niste miasme groaznice. Taranii vor suferi din cauza atacurilor orasenilor, care, in cautare de hrana, se vor imprastia prin sate, gata sa omoare omul pentru o bucata de paine! Da, pentru acea bucata pe care acum nu o pot inghiti fara condimente si sosuri,vor fi varsari de sange.

      Canibalismul va fi un fenomen frecvent; primind pecetea Antihristului, omenirea va sterge toate hotarele moralitatii . Si pentru sateni noaptea va fi un timp al groazei, pentru ca anume noaptea se vor intampla cele mai crunte jafuri. Dar trebuie nu doar sa supravietuiesti, ci si sa pastrezi averea pentru lucru, altfel amenintarea mortii de foame va fi o realitate. Insisi oamenii, la fel ca in oras, vor fi vanati. Dintr-o parte, va parea ca s-au intors vremurile de dinainte de potop. Dar nu. Pe atunci, asupra lumii, dainuia cuvantul lui Dumnezeu: “Cresteti si va inmultiti“. Acum, insasi viata omenirii, esenta sa, e indreptata spre negarea harului si a lucrarii lui Dumnezeu. Dar nici acesta nu este sfarsitul.”

      Apreciază

      • anonim said, on decembrie 5, 2014 at 5:36 pm

        Canibalismul este imposibil pentru ca daca un om consuma carne umana se vor produce in acesta un fel de chimicale/hormoni/droguri, nu stiu cum sa le spun, care ii vor ataca creierul ducandul la dementa, instabilitate psihica si in final la moarte. In caz de calamitati si posibilitatea de a intalni un om ce a practicat canibalism, de retinut ca acestia se vor clatina, le va fii rau si vor fii in stare de orice. Desigur efectele sunt in functie de cantitatea consumata. (In triburile canibale, canibalismul nu se prectica decat ca o ceremonie, si nu se consumau decat anumite lichide din corpul unei persoane decedate, pentru ca aceasta sa traiasca in continuare in rude.Sau consum in cantitati foarte mici.)

        Apreciază

      • Munteanu Irina said, on decembrie 8, 2014 at 9:37 am

        Ba va fi si canibalism asa au zis multi cuviosi parinti. Scena de la sfarsit fa fi asemanatoare cu ceea ce s-a intamplat la anul 70d Hr in Ierusalim si in Israel in general si anume ca de foame chiar mamele sa-si manance copii. Cred ca va fi mai rau decat atunci, cred ca nici nu ne putem imagina ce rau va fi. Crezi ca atunci cand va fi aceea mare foamete, cum nu s-a mai vazut se va mai gandi cineva la ce va pati daca va manca un om, un semen de-al sau? Nu cred , din contra foamea atat trupeasca, dar mai ales sufleteasca pe care o vor traii aomenii atunci va fi groaznica, va face ca oamenii sa devina dementi chiar inainte de a deveni canibali. 

        Apreciază

      • anonim said, on decembrie 7, 2014 at 2:42 am

        anonim odata primit semnul fiarei 666 .acel om nu mai este el..si va baga orice la mat daca are creierii pilaf

        Apreciază

      • anonim said, on decembrie 7, 2014 at 4:29 pm

        E cau un fel de „boala vacii nebune”. Care a aparut in franta in urma consumului de faina animala, a vitelor, pasarilor si porcilor. Pentru ca pasarile sunt omnivore, nu are nici un efect, La porci insa are efecte dar oricum traiesc putin si asa ca nu ajung intr-un stadiu in care sa ii afecteze. Dar vitele, avand o viata mai lunga acestea „inebunesc” se clatina, stau cu limba afara….si le duce la moarte. Dupa ce sa descoperit ce efecte are faina animala sa renuntat la ea din hrana vitelor, dar inca se pastreaza la porci si pasari.
        Un efect asemanator e si pentru oameni, Din tot ce mancam extragem tot felul de chimicale care ne influentiaza sau ne pot otravii. De exemplu ciocolata nu are nici un efect asupra unui om, dar un caine poate sa moara otravit de la ea, in timp ce un om ca sa resimta efectul ar trebui sa consume cam 12 tone de ciocolata odata.
        Astfel canibalismul are ca efect dementa si nebunia si duce la moarte.
        Ana Korbl Pavel in acel articol scrie despre niste persoane nevoite sa recurga la canibalism. Ei au consumat foarte putin, in limita supravietuirii, Si din cauza mai multor factori nu a avut efecte grave. Oricum ideea e ca toti oameni care vor recurge la canibalism din pricina foametei vor inebuni.

        Apreciază

    • anonim said, on decembrie 5, 2014 at 5:08 pm

      Parca ar fi un fel de lupta de de rezistenta, supravietuire. Dar suna dragut si placut sa scapi de duhul lumii in care practic nici nu exist.E o idee buna, dar nu prea cred ca e nimeni dispus acum de asta. O sa se actioneze in ultimul moment. Ar trebui sa gasim o cale prin care sa putem comunica cu restul comunitatii daca se va inchide saccsiv, asa in caz de urgenta, poate un alt site/blog, de exemplu prin tpu daca scrii „saccsiv tpu” sa gasesti o intrebare si astfel sa luam legatura, trebuie sa fie ceva site important sau cat de cat mai mare. (e doar o idee, asa cam cu impuls de moment)

      Apreciază

      • nimeni said, on decembrie 5, 2014 at 8:29 pm

        anonim

        Cine o sa actioneze in ultimul moment fara nici o pregatire? Ce soldat merge la lupta fara sa fie pregatit pentru asta mai dinainte.Probabil ca multi dintre noi nu vor pleca pentru ei, ca daca ar fi dupa ei pot sa moara jertfindu-se pentru Hristos fara sa se duca prin nu stiu ce locuri pustii, dar va trebui sa plecam pentru persoanele care ne sunt dragi dar sunt inca slabe in credinta mai ales, asa ca noi trebuie sa fim pregatiti mai intai duhovniceste si apoi sa avem si ceva pregatire de supravietuire in alte conditii decat cele cu care ne-am obisnuit, macar baza sa o stim ca nu ne afecteaza cu nimic daca stim ceva in plus si putem folosi in caz de necesitate. Este un film interesant,The Way Back inspirat din realitate, in care unul singur din grup avea cunostinte necesare de supravietuire si i-a salvat si pe ceilalti.Cred ca oamenii se completeaza unii pe altii in anumite conditii, dar sunt persoane care din pricina socului devin ca si paralizati si nu te poti baza pe ei.
        Sunt oameni care vor avea nevoie de noi cel putin la mine asa este si nu o sa stau cu mainile in san in caz de nevoie. Hristos sa ne fie taria!

        Apreciază

      • nimeni said, on decembrie 6, 2014 at 12:51 pm

        anonim

        Canibalismul nu este imposibil, ne-o spune chiar Staretul rus Antonie.

        Canibalismul va fi un fenomen frecvent; primind pecetea Antihristului, omenirea va sterge toate hotarele moralitatii . Si pentru sateni noaptea va fi un timp al groazei, pentru ca anume noaptea se vor intampla cele mai crunte jafuri. Dar trebuie nu doar sa supravietuiesti, ci si sa pastrezi averea pentru lucru, altfel amenintarea mortii de foame va fi o realitate. Insisi oamenii, la fel ca in oras, vor fi vanati. Dintr-o parte, va parea ca s-au intors vremurile de dinainte de potop. Dar nu. Pe atunci, asupra lumii, dainuia cuvantul luiDumnezeu: “Cresteti si va inmultiti“. Acum, insasi viata omenirii, esenta sa, e indreptata spre negarea harului si a lucrarii lui Dumnezeu. Dar nici acesta nu este sfarsitul.

        Am urmarit un film ”The Road” care nu mi-a placut, ca nu are cum sa-ti placa asa ceva dar din curiozitate l-am urmarit si parca ca e facut dupa viziunile Staretului Antonie si nu numai.

        Filmele sunt filme pana la urma dar si profetiile sunt profetii si nu pot fi dezmintite fiindca sunt avertismente de la Dumnezeu, daruite din timp noua oamenilor tocmai pentru a ne indrepta si a ne mantui.

        Apreciază

      • Irina said, on decembrie 8, 2014 at 9:31 am

        Trebuie sa luam legatura si prin alte metode nu numai prin calculator sau telefon. Pentru ca sa nu uitam telefonul si internetul sunt controlate. Parerea mea este ca ar trebuii ca sa existe o structura si o organizare a a noastra. Cred ca suntem multi si din diferite zone ale tarii, nu numai din Bucuresti. De aceea ar trebuii ca sa existe pe langa Saccisiv cate un centru de intalnire si la nivel local, regional. Trebuie sa ne dam adresele unii la altii si sa comunicam la un moment dat si prin scrisori.

        Apreciază

      • Irina said, on decembrie 8, 2014 at 9:43 am

        Cainele este tot omnivor, din cate stiu. catelusa mea era inebunita dupa ciocolata si miere. Cred ca in cantitati foarte mari intr-adevar le-ar face rau. Am vazut si ursi mancand ciocolata. Aveau intr-un loc pusa carne si il altul ciocolata si uimitor cei mai multi dintre ursuleti preferau ciocolata cu cereale si nu carnea. Imi spunea un om care studia ursii de multa vreme ca a observat ca unii sunt vegetarieni, ca niciodata cand au venit sa manance din cele puse, nu se atingeau de carne, ci trageau doar la fructe, cereale etc.

        Apreciază

    • Tamplaru' said, on decembrie 5, 2014 at 9:23 pm

      Ideea e foarte buna cu putina organizare. Acum nu stiu cati ar fi disponibili se gandeasca la acest lucru, dar presupun ca cine frecventeaza acest blog/site al fratelui Saccsiv este cat de cat in tema. Eu sunt de ex tot din moldova. Ar fi bine sa ne organizam pe zone cum spune Irina – acuma in ce fel de organizare nu as putea sa spun ca nu am un plan format dar macar sa schimbam fiecare niste idei intre noi intr-un loc privat, fiecare sa isi spuna parerea.
      Ma gandesc asa si eu ca parca ar fi prea mult si prea din timp dar cand vad ce se intampla in jurul meu ma pune pe ganduri – chiar daca am o viata ca tot omul dar un plan de rezerva sau macar o idee pt situatii de criza e bine-venita. Astept si sfaturile voastre.

      Apreciază

  3. ioan said, on decembrie 5, 2014 at 3:56 pm

    fratilor! se vede ca necesitatea unui razboi, (in care sa moara cat mai multi), e mai mult decat evidenta, (si asta pana la disparitia banilor numerar). de ce? pt. ca „cei caldicei” adica marea majoritate, au o sansa sa se mantuiasca. daca nu, acestia, fiind slabi in credinta, vor accepta pecetea pt. ca sa poata cumpara sau vinde. dupa razboi vor ramane doua categorii de oameni. cei care-si vor pune nadejdea 100% in Hristos si cei ce vor crede in antihrist, adica cei legati 100% de cele materiale.

    Apreciază

    • nimeni said, on decembrie 5, 2014 at 8:03 pm

      Dupa cum a spus Parintele Hristofor din Tula in Sarea Pamantului 2, daca va fi razboi se mantuiesc multi iar daca nu va fi, nu se vor mantui.Deci va fi ceva, ca altfel cum s-ar umple Cerul cu sfinti?

      Observ ca legaturile catre you tube postate pe Saccsiv nu mai apar, o fi ceva in neregula.

      Apreciază

  4. STOP RFID said, on decembrie 5, 2014 at 4:41 pm

    kalinix

    Parinte Petru Pruteanu

    vroiam sa va intreb inca din momentul in care am citit articolul dvs referitor la cartea aparuta la Patriarhie, dar fiind postarea destul de veche, mi-am zis ca nu se va mai vedea comentariul meu. Iata ca acum mi s-a ivit ocazia, de care vreau sa profit. Dintru inceput vreau sa lamuresc un lucru: nu vreau sa arat cu degetul, nu vreau sa acuz, doresc doar o simpla lamurire.

    In acel articol printre altele, faceti urmatoarea afirmatie:
    ” Toate blestemele pe care le conţineau vechile rânduieli nu aveau nici o justificare teologică, ba chiar erau anti-evanghelice şi pline de răutate. Oare nu era ridicol că, noul-intrat în Biserica Ortodoxă, după ce a fost învăţat de baptişti (sau de alţi eterodocşi) că Hristos a zis să nu blestemăm (Matei 5:44), îşi începea „trăirea ortodoxă” cu blesteme şi „înjurături binecuvântate”? Mă bucur că s-au scos toate astea…”

    Acum, ca sa fiu sincer am inceput sa caut in stanga si in dreapta care sunt acele blesteme de care faceti vorbire, probabil altele decat cele ce erau deja in randuiala. Spre surprinderea mea nu am gasit nici unul nici in editia mai veche a Molitfelnicului, nici intr-o editie aparuta mi se pare la Athos (Chilia BunaVestire, in 2009) si nici intr-o alta editie online care isi propune sa indrepte minusurile editiei BOR.

    Concluzia mea a fost (si sper sa nu ma insel) ca vorbiti despre:

    “Întrebare: Te lepezi de toată rătăcirea şi greşeala adunării catolice, în care ai fost până acum? Răspuns: Mă lepăd de toată rătăcirea şi greşeala adunării catolice, în care am fost până acum. Întrebare: Afuriseşti toate eresurile şi dezbinarea lor, ca pe ale unor potrivnici ai lui Dumnezeu şi ai adevărului, şi ai Sfintei Lui Biserici? Răspuns: Afurisesc toate eresurile şi dezbinarea lor, ca pe ale unor protivnici ai lui Dumnezeu”

    precum si cele pentru luterani, baptisti, calvinisti etc, intr-un fel asemanatoare.

    Cu alte cuvinte, atunci cand te intorci de la una din aceste erezii, ti se cere sa dai anatemei (a blestema este sinonim cu a afurisi si a da anatemei) pe eretici si ereziile lor, ca pe unii care sunt vrajmasi ai lui Hristos si urmatori ai diavolului, dupa cum si spune: “Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui”.

    Conform DEX, blestemul inseamna ‘invocarea urgiei divine asupra cuiva’ si este opusul binecuvantarii. In cazul de fata, aceasta invocare a maniei divine (pedeapsa focului celui vesnic), aceasta retragere a binecuvantarii, adica a iesirii din partasie, se aplica asupra ereziarhului, ca si urmator, fiu sau invatator al satanei. Cred ca lucrurile sunt foarte clare si nu lasa loc de sensibilitati: intoarcerea la Hristos presupune ruperea oricarei partasii cu veliar, caci nu poti sluji la doi domni o data. Cine se sminteste de acest lucru probabil ca nu e pregatit pentru Sfanta Luminare, neintelegand corect ce este in fapt credinta drept slavitoare. Sau sa inteleg din bucuria exprimata de sfintia voastra ca in ziua de azi papistasii, luteranii, calvinistii si toti ceilalti eretici nu mai sunt protivnici ai lui Hristos, deci justificarea teologica a disparut?

    Ca sa inchei, dupa aceasta logica ar trebui sa renuntam si la Anatematismele din Duminica Ortodoxiei fiindca, nu-i asa, nu e crestineste sa blestemi (din pacate in BOR chiar s-a renuntat la ele, probabil din acelasi motiv, al ‘sensibilitatii’).

    Cu smerenie, in Hristos Domnul

    Apreciază

  5. Big Lebowsky said, on decembrie 5, 2014 at 5:46 pm

    asta-i o prostie, au incercat figura si in mexic unde bogatii care sunt ultrabogati satui sa li se fure masinile in plina strada cu arma in mana de catre saracii care sunt ultrasaraci si-au cumparat limuzine de lux blindate si ultradotate care porneau doar prin punerea degetului proprietarului pe un ecran de pe bord si ce credeti ca s-a intamplat? surpriza ! s-au furat tot atatea masini dar a crescut brusc si alarmant numarul bogatanilor ramasi fara degete in urma atacurilor. Urmarea? masinile au fost dotate cu pornire prin traditionala cheie.

    Apreciază

  6. lastunnegru said, on decembrie 5, 2014 at 5:52 pm

    off topic

    Solutie propusa de SISTEM monitorizare continua la locul de munca prin cipuri RFID avansate tip ecuson care urmaresc miscarile, timpul, sunetul si care are si capcitate infrarosu.

    Personalul medical este urmarit si monitorizat si la baie si chiar daca se spala pe maini dupa ce au fost la WC.

    minutul 2:58

    AeroScout @ Celebration Health

    Vesel, mai productiv… etichetarea fortei voastre de munca o sa transforme afacerea noastra ?

    http://edition.cnn.com/2014/12/03/business/chip-your-workforce/

    Apreciază

  7. Valentin said, on decembrie 5, 2014 at 6:25 pm

    „fericite sunt slugile acelea pe care, venind, Stăpânul le va afla priveghind.” Luca 12,37

    Apreciat de 1 persoană

  8. lastunnegru said, on decembrie 5, 2014 at 6:29 pm

    off topic

    Maine il sarbatorim pe Sfantul Ierarh Nicolae. Cine doreste sa se inchine si sa sarute mana dreapta a Sfantului Nicolae sa vina la Biserica Sfantul Gheorghe Nou in Bucuresti.

    http://www.click.ro/sites/default/files/styles/articol/public/medias/2014/12/03/sfantul.jpg?itok=pDkq6z09

    Mâna dreaptă a Sfântului Nicolae face minuni în centrul Bucureștiului

    http://www.sfantulgheorghenou.ro/mana-dreapta-a-sfantului-nicolae-face-minuni-in-centrul-bucurestiului-2010-04-02/

    Apreciat de 1 persoană

  9. lastunnegru said, on decembrie 5, 2014 at 6:38 pm

    off topic

    Scuze nu a o icoana cu Sfantul Nicolae

    Apreciat de 1 persoană

  10. gabriel said, on decembrie 5, 2014 at 7:23 pm

    https://ro.stiri.yahoo.com/ambasadorul-româniei-în-armenia-chemat-în-ţară-pentru-152300333.html
    cica a facut declaratii homofobe si glume cu evrei, deci merita dat afara.
    Doamne, ce dictatura!

    Apreciat de 1 persoană

  11. Iones said, on decembrie 5, 2014 at 8:11 pm

    Lista ereziilor catolice si a traditiilor facute de papa.
    De ce sa nu ne unim cu papa
    http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Roman%20Catholicism/catholic_heresies-a_list.htm

    Apreciază

    • bianca said, on decembrie 5, 2014 at 11:42 pm

      E un site al protestantilor care numesc si Ortodoxia erezie.

      Apreciază

  12. Iones said, on decembrie 5, 2014 at 8:18 pm

    Ati auzit de Paradism? Este un proiect initiat de secta Raeliana care pretinde ca in acest system de guvernare „Paradism” nu ar mai fi nevoie de bani si nici ca oamenii sa lucreze. Robotii ar lucra pentru oameni.

    http://ro.paradism.org/

    Apreciază

  13. geo said, on decembrie 5, 2014 at 9:47 pm

    http://www.catholicherald.co.uk/issues/december-5th-2014/the-days-of-ripping-off-the-vatican-are-over/

    Vaticanul nu sta chiar asa de rau…ba chiar sta pe roze…

    Apreciază

  14. geo said, on decembrie 5, 2014 at 9:57 pm

    Dacă lucrurile s-ar fi oprit aici, am fi putut spune că și doamna Hossu Longin are dreptul la un drum al Damascului, ca noi toți. Numai că drumul Damascului a fost, pentru această doamnă, o scurtătură între dictatura lui Ceaușescu și epoca Năstase. Pe care l-a apărat, atunci cînd a fost cazul, adică atunci cînd Adrian Năstase a devenit martir, pedepist de regimul dictatorului Băsescu. Doamna Lucia Hossu Longin, specialistă în replieri ideologice, a trecut cu arme și bagaje în tabăra urmașilor și moștenitorilor lui Ceaușescu. Autointitulată Profesionist de Televiziune, Doamna Hossu a premiat, din această ipostază, Antenele lui Voiculescu înainte de a fi ceea ce sunt astăzi, dovadă de mare intuiție.

    Să-l pui pe Năstase în rînd cu deținuții politici uciși de comunism, cînd nu te obligă nimeni să o faci, mi se pare mai rușinos decît să-l lauzi pe Ceaușescu, atunci cînd, la TVR fiind, nu prea aveai încotro. Imparțială, doamna Hossu Longin le-a făcut pe amîndouă.

    http://blog.itmorar.ro/mituri-false-ale-societatii-romanesti-lucia-hossu-longin-luptatoarea-la-doua-capete/

    Furtul e un drept al omului, iar anticorupția e un complot occidental

    http://inliniedreapta.net/duda-zilei/duda-zilei-adrian-nastase-furtul-e-un-drept-al-omului-iar-anticoruptia-e-un-complot-occidental/

    http://inliniedreapta.net/duda-zilei/duda-zilei-de-ce-furtul-e-bun-iar-anticoruptia-e-un-complot-occidental/

    Apreciază

  15. Dumitriu Radu said, on decembrie 5, 2014 at 10:04 pm

    Încotro s-o apucăm, dacă cei cărora le sunt încredinţate sufletele oamenilor, le călăuzesc nu spre mântuire, ci spre pierzanie veşnică?

    “În vremurile din urmă, glăsuia unul dintre sfinții părinți, cei ce vor lucra cu adevărat pentru Dumnezeu, se vor ascunde cu înţelepciune de oameni şi nu vor face semne şi minuni printre ei, ca în vremea de faţă. Ei vor păşi pe calea faptelor, dizolvate în smerenie şi în împărăţia Cerurilor, se vor dovedi mai mari decât Părinţii, care s-au proslăvit prin semne“ (al 4-lea răspuns al Cuviosului Nifon)”.

    acolo unde este multă gălăgie, autoreclamă, căutarea popularităţii cu orice preţ,adică – acolo unde lipseşte în mod evident smerenia şi se observă dorinţa de slavă sau de preamărire a sinelui în faţa altora prin intermediul unor fapte şi merite reale sau exagerate şi închipuite – acolo nu este o veritabilă slujire a lui Dumnezeu. Şi ce este acolo? Acolo este numai făţărnicie, spune Sfântul Ierarh Ignatie, citându-l pe Sfântul Tihon Zadonski. Acolo nu-i ortodoxie , acolo e masonerie.
    “O, vremi nenorocite! O, stare nenorocită!” – exclamă Sfântul Ierarh Ignatie, contemplând această deprimantă privelişte a ispitelor. “O, dezastru spiritual, nevăzut oamenilor pătimaşi, neasemuit mai mare decât toate calamităţile naturale! O, nenorocire, începută în timp şi nesfârşindu-se în timp, ci trecând în veşnicie! O, nenorocirea nenorocirilor, înţeleasă numai de drepţii creştini şi de adevăraţii monahi, ascunsă celor pe care-i învăluie şi-i pierde!”
    Însă majoritatea, aidoma unor orbi, parcă n-ar vedea nimic din toate acestea, chiar se supără, când li se arată adevărul: “Ce tot vorbiţi? Nu se întâmplă nimic deosebit. Aşa a fost dintotdeauna!” .
    Această orbire spirituală a majorităţii contemporanilor, ce se numesc creştini , cât şi celelalte sminteli, înmulţindu-se cu fiece zi, împiedică tot mai mult “vieţuirea după Dumnezeu”. Conform cuvintelor Episcopului Ignatie, acesta este semnul evident al Apostaziei, care a început deja şi progresează cu repeziciune în zilele noastre şi despre care a proorocit Sfântul Apostol Pavel în Epistola a doua către Tesaloniceni (II Tesal. 2,3).

    Apreciat de 1 persoană

  16. geo said, on decembrie 5, 2014 at 10:08 pm

    UDMR a rămas fără obiectul muncii după ce un etnic german a ajuns preşedintele României. Totuşi, când deputatul Marko Attila a fost condamnat, chiar şi numai cu suspendare, pentru retrocedarea ilegală a Colegiului Miko din Sfântu Gheorghe sau când Parlamentul a încuviinţat arestarea lui, brusc justiţia română a devenit discriminatorie la adresa maghiarilor. UDMR funcţionează de fapt, încă de la înfiinţare, după un decalog politic precis.

    Singura consistenţă a liderilor UDMR este aceea că şi-au elaborat un set de reguli cu un caracter unitar şi imuabil care încadrează un comportament ”autentic” minoritar conform cu standardele politicii lor de 25 de ani. Iată care sunt aceste reguli:

    1.Politicienii maghiari nu fură, ei ”retrocedează”

    2. Politicienii maghiari nu pot fi condamnaţi de justiţie sau măcar arestaţi în faza premergătoare de cercetare penală pentru că ar fi discriminare la adresa castei lor intangibile care se supune doar cerinţelor superioare ale apartenenţei etnice.

    3. UDMR nu este formaţiune politică, deci poate face orice împotriva Constituţiei, dar nu este doar o organizaţie culturală, aşadar are dreptul de a sta la guvernare tot timpul.
    4. UDMR nu greşeşte, pentru că politica maghiară are tot timpul dreptate, greşelile sunt făcute de partea română discriminatorie, încuiată, retrogradă, xenofobă şi abuzivă la adresa minorităţii maghiare.
    5. Politicienii UDMR sunt profesionişti desăvârşiţi, doar de aceea reprezintă formaţiunea aflată cel mai mult timp la guvernare în România.
    6. Tot ce se întâmplă rău şi greşit în România este vina partidelor româneşti, UDMR nu conduce Guvernul şi nu are nicio responsabilitate în Parlament, are doar grijă de drepturile minorităţii maghiare, de încasarea banilor şi de ”retrocedări”.
    7. Dacă statul român nu vrea să colaboreze cu UDMR vor veni alte formaţiuni maghiare şi mai rele.
    8. UDMR ştie să scrie plângeri, sesizări şi să atace prin documente oficiale comportamentul barbar al românilor şi este în posesia multor adrese europene şi nu numai la care să le trimită, începând cu ambasadele străine de la noi unde liderii UDMR s-au plâns deja de votul discriminatoriu pentru arestarea lui Marko Attila.
    9. UDMR este deasupra legii pentru că nu recunoaşte legea română şi Constituţia României şi pentru că nu are tribunal special cu judecători maghiari unde să îşi facă dreptate după legea proprie, ca la stabor.
    10. UDMR este etern, nu poate fi penalizat, nu intră în competiţie, şi are o singură obligaţie: să facă alianţe cu partidele aflate la putere, pentru că aşa îi cere comunitatea maghiară. Dacă nu credeţi, mergeţi şi întrebaţi-o.

    http://adevarul.ro/news/politica/decalogul-politic-udmr-1_54805e0da0eb96501e5c1d41/index.html#

    atunci când interesele elitelor diferă de cele ale restului societății, doar părerile elitelor contează- aproape în mod exclusiv. (După cum explică Gilens și Paine, ar trebui să corelăm preferințele acestei elite cu preferințele celor cu adevărat bogați… să spunem cei 1%, adică adevărata elită.

    http://gandeste.org/general/strategia-prin-care-cei-1-ii-controleaza-pe-ceilalti-99-alegerile-sunt-castigate-de-catre-cei-care-reusesc-cel-mai-bine-sa-descatuseze-reperele-noastre-culturale-si-psihologice-latente-nu-de-catre-c/48270

    Apreciază

  17. geo said, on decembrie 5, 2014 at 10:13 pm

    Trăgând linie, diferența dintre o țară cu impozite mici și o țară cu impozite mari este exact diferența dintre democrație și dictatură. În primul caz economia produce ce vrem noi, în al doilea ea produce ce vrea guvernul. În primul caz industria va investi în cercetare pentru a furniza produse din ce în ce mai bune, în al doilea caz ea se va strădui să câștige privilegii. Ține minte: nu ai nici un cuvânt de spus dacă nu ești liber să-ți cheltuiești bani așa cum vrei. Dacă cedezi statului dreptul de a decide în locul tău, atunci ai pus ștreang libertății. Și bunăstării, automat.

    http://logec.ro/cine-vrea-mai-multi-bani-la-buget-vrea-dictatura/

    Salariul minim – ca orice formă de fixare a prețurilor – generează o prăpastie între cantitatea cerută și cea oferită. În cazul nostru această prăpastie se numește șomaj. Șomaj care nu îi afectează pe doctori, corporatiști, profesori universitari sau pe consilierii guvernamentali, ci pe salariații slab calificați cărora firmele nu le pot plăti salariul impus de guvern. Acum, acest rezultat poate să fie camuflat atunci când alți factori intervin și distorsionează piața. De pildă, într-un climat inflaționist sau marcat de anticipări inflaționiste, creșterea costurilor este mai ușor de transmis în prețuri. Amintiți-vă ce s-a întâmplat în urma crizei petrolului din anii ’70: inflație cu două cifre, deoarece băncile centrale au tipărit bani pentru a masca constrângerile care planau asupra costurilor de producție.

    La final rezultatul este oricum unul prost. Prohibițiile artificiale instituite de guvern sau naturale (rezultate din epuizarea resurselor) înseamnă sărăcie, indiferent de context. Este evident că nu toate firmele sunt afectate la fel. Companiile care dețin poziții de monopol (precum cele care furnizează utilități) sunt capabile să transfere în prețuri aproape orice creștere de costuri. Am văzut ce s-a întâmplat în cazul accizelor și impozitelor în domeniul energetic. Idem în cazul celor care produc bunuri cu cerere inelastică, adică intens preferate de consumatori. Aceasta înseamnă că, pe de o parte, restul economiei va suferi mai mult decât proporțional, șomajul afectând cu precăderele persoanele și întreprinderile care acționează pe piețe cu concurență mare (comerț, export etc.) și că, pe de altă parte, efectele nocive ale creșterii salariului minim se răsfrâng și asupra altor categorii de oameni nevoiași, precum pensionarii, care sunt nevoiți să plătească mai mult pentru utilitățile și tratamentele medicale de care au nevoie.

    Așa are statul grijă de săraci. Distrugând economia, reducând oportunitățile de angajare, punând în cârca altora pomana electorală pe care le-o oferă unora.

    http://logec.ro/cine-plateste-pentru-salariul-minim/

    Apreciază

  18. geo said, on decembrie 5, 2014 at 10:15 pm

    Goldman Sachs Group, BASF si alte doua companii caretranzactioneaza platina si paladiu au fost date in judecata in Statele Unite pentru fixarea preturilor, in primul proces colectiv la nivel national de acest tip, relateaza Reuters.

    In plangerea inaintata la un tribunal din Manhattan de Modern Settings, producator de bijuterii si insigne ale politiei, se arata ca divizii ale Goldman Sachs, BASF, HSBC si Standard Bank Group din Africa de Sud au conspirat din 2007 pentru a influenta cotatiile de referinta pentru platina si pladiu, stabilite de doua ori pe zi, care stau la baza preturilor contractelor futures si ale optiunilor pentru aceste metale, potrivit Mediafax.

    Modern Settings sustine ca aceste practici au provocat cumparatorilor pierderi de milioane de dolari.

    Companiile reclamate ar fi facut in mod ilegal schimb de informatii, pe care le-au folosit in avans, inainte de modificarea preturilor.

    http://colaps.ro/?p=5356

    Cancerul de col uterin şi celelalte afecţiuni asociate cu virusul HPV sunt probleme de sănătate publică mondială, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care insistă asupra necesităţii includerii vaccinului împotriva HPV în programele naţionale de imunizare.

    OMS precizează că recunoaşte importanţa cancerului de col uterin şi a altor afecţiuni asociate cu HPV ca fiind probleme de sănătate publică mondiale şi reiterează recomandarea ca vaccinul anti-HPV să fie inclus în programele naţionale de imunizare, cu condiţiile ca prevenirea cancerului de col uterin şi/sau a altor boli cauzate de HPV să fie o prioritate de sănătate publică, introducerea vaccinului să fie fezabilă programatic, să poată fi asigurată o finanţare sustenabilă şi să fie luate în considerare strategiile de eficienţă a costurilor vaccinării în ţară sau regiune.

    http://colaps.ro/?p=5346

    O carte intitulată „De unde ne tragem?” a stârnit în anul 2013 indignarea părinţilor din Germania. Cu desene în stilul cărţilor pentru copii, cartea explică în limbajul acestora cum se face sex, prezentând ilustraţii explicite, chiar dacă în stilul cărţilor pentru copii. Unul din desene reprezintă personajul feminin Lisa, care îi pune un prezervativ personajului masculin Lars.

    Cu siguranţă, niciun copil nu a fost conceput printr-o astfel de practică a „sexului protejat”, deci titlul cărţii nici măcar nu se justifică.

    Părinţii au făcut reclamaţie la Senatul din Berlin, după ce şcoala care a introdus aceste cărţi în programa de predare nu le-a dat niciun răspuns părinţilor indignaţi.

    Pe părinţi i-au revoltat nu numai imaginile, ci şi descrierile explicite ale actului sexual prezentate în carte, care e gândită să se adreseze copiilor cu vârste începând de la cinci ani: „Când e atât de bine, încât nu se mai poate, Lisa şi Lars au un orgasm”. Un alt exemplu de descriere pornografică: „Vaginul şi penisul dau o senzaţie drăguţă, furnicătoare şi caldă”.

    http://colaps.ro/?p=5471

    De ani buni, ne taram prin mlastina austeritatii. Se fac programe, se taie salarii, investitii, cadem, ne ridicam si iar cadem in recesiune. Se mimeaza, cu talent, revigorarea economica. Se propovaduieste pe toate canalele, intr-un limbaj de lemn, speranta bunastarii viitoare. Asistam de fapt la un program de amagire economica pana la momentul oportun pentru declansarea colapsului final.

    Pentru noi recesiunea a fost mascata in stagnare si staganarea este prezentata ca dezvoltare. Suntem in acel ciclu in care ne bucuram cand coboram usor si nu ne prabusim si chiuim cand stam pe loc si nu mai alunecam spre cea mai mare depresie economica din istorie.

    http://colaps.ro/?p=4176

    Apreciază

  19. geo said, on decembrie 5, 2014 at 10:18 pm

    Fericiti cei indestulati – raspunde veacul acesta lui Hristos, ca a acelora este imparatia acestei lumi si alta nu e.

    Fericiti cei tari, ca aceia vor stapani pamantul.

    Fericiti cei cumpliti si neiduratori, ca aceia nu se vor teme de nimeni.

    Fericiti cei ce rad si se bucura, ca aceia de nimic nu au nevoie.

    Fericiti cei indrazneti, ca aceia vor avea parte de praznic.

    Fericiti semanatorii de vant, ca aceia se vor chema fii furtunii.

    Fericiti cei iscusiti, ca aceia vor afla taina multor lucruri.

    Fericiti veti fi, cand va vor slavi si va vor tamaia, mintind pentru voi, caci v-ati aflat plata acum, pe pamant, si maine de voi cine o sa-si mai aduca aminte!

    http://colaps.ro/?p=4538

    Apreciază

  20. geo said, on decembrie 5, 2014 at 10:18 pm

    Va spunem orice rahat vreti sa auziti. Ne ocupam cu iluziile. Nimic nu este adevarat. Dar voi, oamenii, stati acolo si ziua si noaptea… Oameni de toate varstele, rasele si credintele. Noi suntem tot ceea ce voi stiti. Incepeti sa credeti iluziile pre care noi le nascocim aici. Incepeti sa credeti ca televizorul reprezinta realitatea, iar propriile vieti sunt nereale.

    Faceti ceea ce televizorul va spune!

    Va imbracti cum spune televizorul, mancati cum va spune televizorul, va cresteti copiii si chiar ganditi cum va spune televizorul.

    Asta este o nebunie de masa, maniacilor ce sunteti!

    In numele Lui Dumnezeu, voi, oamenii, sunteti cei adevarati!

    Noi suntem iluzia!

    Asa ca inchideti televizoarele.

    Inchideti-le acum!

    Inchideti-le chiar acum. Inchideti-le si lasati-le inchise.

    Inchideti-le chiar acum in timp ce va vorbesc!

    Inchideti-le!”

    http://colaps.ro/?p=4550

    Apreciat de 2 persoane

  21. geo said, on decembrie 5, 2014 at 10:19 pm

    Astazi, mai tot romanul se intreaba cum de ne conduc toti tampitii, puii de comunisti cu aere de boieri vechi, toti masonii rozatori de unghii cu fete de lautari, toate pipitele impinse din spate de baroni cu atitudine de politisti corupti .

    Citat-Mihai-Eminescu

    Raspunsul ne vine tot de la un roman, mai roman ca toti romani si parga neamului nostru, Mihai Eminescu:

    Principiul selectiei inverse – popoarele care cad sub ocupatia strainilor trec printr-un proces de corupere prin selectia inversa care face ca cei slugarnici sa fie alesi de cei care au colonizat tara in dauna celor statornici si cu cu caracter :

    „cand un popor incape de ex. sub dominatiunea straina, invins prin superioritatea numerica, elementele sale viguroase si statornice vor ramane jos, iar cele care se vor adapta mediului nou al robiei, lingusitorii, mincinosii, viclenii, se vor ridica(…) Daca intr-un mediu stricat viclenii si poltronii infloresc nu e dovada ca au o putere intrinseca superioara celor inteligenti si de caracter, ci numai ca mediul e favorabil pentru decreptitudine morala, nefavorabil pentru sanatate” . Mihai Eminescu, Timpul 06.08.1881.

    http://colaps.ro/?p=4676

    Apreciază

  22. Mona said, on decembrie 5, 2014 at 10:24 pm

    Cred ca a venit timpul sa fie aceasta organizare in grupuri mari/mici atat cat dorim sa fim partasi in vremurile care nu vom mai putea trai fara bani cash , lucrurile se agraveaza pe zi ce trece suntem in ultimii ani ai apocalipsei si e nevoie sa cautam locuri unde sa ne refugiem in caz de razboi sau implanturi .Cautati o metoda sa facem sa ne unim caci vorbaria nu aduce la implinire nici un alt plan.

    Apreciază

  23. geo said, on decembrie 5, 2014 at 10:40 pm

    Adevărata Listă a lui Dughin, varianta necenzurată.

    https://docs.google.com/document/d/1BsQG2Ms93tmVCIN03GoUGlY3q0kLAkuom6YANa4OkJU/preview?sle=true&pli=1

    Apreciază

  24. Aurora said, on decembrie 5, 2014 at 11:11 pm

    Cred ca preotii care iau in deradere canoanele si anatemele merita sa arunce lumea cu oua clocite in ei. Sunt slugi netrebnice care raspandesc idei toxice si duc turma la pieire.

    Apreciază

  25. Alex said, on decembrie 5, 2014 at 11:12 pm

    Alogenul Gabriel Liiceanu : „Cel mai mare român a fost un neamț”.

    “Klaus Iohannis este roman, nu este neamt. Stramosii sai au 800 de ani vechime pe teritoriul Romaniei. Primele comunitati sasesti au venit pe la 1220 la Cisnadioara si Cisnadie, se pot vedea si azi. Cati romani isi pot gasi stramosii cu 8 secole in urma?”

    „Iohannis si orice roman care e credincios are aceeasi credinta, deosebirile sunt de nuante infinitezimale. Suntem uniti in crestinismul nostru. E o inadecvare sa spui despre un om care are o vechime de 8 secole si impartaseste credinta crestina ca e un strain.

    „Cel mai mare roman a fost un neamt, Carol I. Cine vrea sa stie cum a fost viata lui ar fi bine sa citeasca jurnalul Reginei Maria. Proaspat ajunsa in Romania, constata ca unchiul ei are o slujire fanatica a acestei tari. Viata lui era dedicata slujirii ideale a acestei tari. Si-a dat sufletul pentru tara asta cum pesemne niciun roman nu a mai facut-o niciodata. ”

    Ce putea să spună un alogen, o marionetă globalistă și un infractor ca liicheanu…

    Apreciază

  26. bianca said, on decembrie 5, 2014 at 11:21 pm

    Va rog din tot sufletul cine are cont de Facebook, intrati pe My Orthodox Christian Network si spuneti, argumentati si voi poate unul din abonati se va trezi.
    http://myocn.net/florovsky-and-ecumenism

    Va rog sa nu ne lenevim daca stim vreun link in engleza care combate ecumenismul sa-l postam. Cu cat suntem mai multi cu atat mai bine.

    Apreciază

  27. Mihail V said, on decembrie 5, 2014 at 11:46 pm

    …si poate si fara incalzire cu lemne…sau poate cu o noua taxa pe poluare….

    http://www.ziare.com/europa/franta/focul-in-semineu-interzis-intr-o-capitala-europeana-1337147

    Focul in semineu, interzis intr-o capitala europeana

    Focul aprins in semineu va ramane o amintire in memoria Parisului, intrucat autoritatile franceze au decis sa il interzica incepand cu 1 ianuarie 2015.

    Oficialii regiunii Ile-de-France, care include capitala franceza si mai multe orase din jur, au anuntat ca locuitorii nu vor mai putea aprinde focul in semineu de anul viitor, intr-un efort de a reduce poluarea aerului, scrie Business Insider.

    Aceeasi restrictie va fi impusa, in viitor, si in cazul altor 435 de localitati din Franta. Decizia vine dupa ce specialistii au aratat ca fumul produs de arderea lemnului contribuie la poluarea aerului si, implicit, la problemele de sanatate ale locuitorilor, cum ar fi astmul sau alte afectiuni respiratorii.

    Potrivit departamentului regional pentru energie si mediu, masura are scopul de a contribui la scaderea emisiilor daunatoare, care sunt responsabile pentru 42.000 de decese premature in Franta, in fiecare an.

    Parisul se confrunta cu mari probleme in ceea ce priveste poluarea. In luna martie, emisiile au ajuns la un nivel atat de ridicat, incat autoritatile din Paris au stabilit ca masinile sa circule alternativ, o zi cele cu numere pare, alta zi cele cu numere impare. In plus, in acea perioada transportul in comun a fost gratuit.

    Apreciază

    • nimeni said, on decembrie 6, 2014 at 1:07 pm

      Azi una, maine alta si peste o vreme ne vom trezi ca nu mai avem voie nici macar sa respiram, ca producem dioxid de carbon si poluam atmosfera.
      Una cate una usile se inchid peste tot in lume si nu o sa mai avem voie sa facem nimic de buna voie ci doar ceea ce ne dicteaza sistemul.

      Apreciază

  28. Mihail V said, on decembrie 5, 2014 at 11:59 pm

    ….adio secretul bancar?

    ANAF vrea sa afle lunar de la banci cati bani ai in cont

    http://www.business24.ro/banci/informatii-bancare/anaf-vrea-sa-afle-lunar-de-la-banci-cati-bani-ai-in-cont-1552405#ziarecom

    Situatia conturilor bancare ale contribuabililor ar putea fi transmisa lunar de banci catre ANAF si nu la solicitarea organelor fiscale, asa cum se intampla in prezent.

    Acest lucru este cuprins intr-un proiect de ordonanta de urgenta care ar putea modifica Codul de procedura fiscala.

    Regulile privind obligatia bancilor de a furniza informatii Fiscului, prevazute in Codul de procedura fiscala, ar putea fi modificate printr-un proiect de ordonanta de urgenta lansat recent in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Finantelor.

    Concret, dispozitiile propuse de MFP stabilesc ca bancile ar putea fi obligate sa comunice, in mod automat, lunar, organelor fiscale ale ANAF toate rulajele si/sau soldurile conturilor deschise la acestea.

    Procedura de transmitere a informatiilor urmeaza sa fie aprobata prin ordin al ministrului Finantelor la propunerea presedintelui ANAF.

    Apreciază

  29. minionita said, on decembrie 6, 2014 at 1:17 pm

    Cred ca am o idee care poate fi dezvoltata insa e nevoie de macar unul sau doi oameni care sa puna umarul serios la asa ceva. Toata lumea vorbeste sa ne cunoastem dar ca e periculos fiindca or sa fie si intrusi. OK, sa fie. Ideea e sa incropim mici comunitati care sa porneasca de la un alt criteriu. Ar trebui sa invatam sa ne putem descurca singuri in cadrul unei gospodarii rurale. Multa lume din oras are o casa la tara dar are si rude pe acolo. Ce te faci daca nu ai rude la tara, eventual esti si necasatorit si trebuie sa te descurci singur? Nu ar fi bine sa se adune mai multe asemenea persoane si sa se organizeze astfel incat sa poata avea grija si de gospodaria unuia care nu a putut pleca din oras in week-endul respectiv? Nici macar nu ar fi nevoie ca aceste microcomunitati sa aiba legaturi intre ele si e probabil ca vor veni si persoane din afara, inclusiv intrusi. Dar punctul de legatura nu va fi acest blog ci unul care sa priveasca exclusiv gospodariile rurale si administrarea lor inclusiv de catre oraseni. In acest mod noi putem dobandi abilitatile de care avem nevoie iar in momentul in care va trebui sa taiem nodul probabil ca ii vom cunoaste pe cei pe care ne putem baza.

    Apreciază

    • Irina said, on decembrie 9, 2014 at 4:14 pm

      Da este o idee. Cred ca trebuie mai intai sa ne indreptam spre mediul rural si apoi candt timpurile o vor cere spre pustie. Eu am doua case la tara, una in Oltenia, si alta in Moldova. Dar la mine ar fi o singura problema nu stiu cum s-o scot cu ai mei, pentru ca ei merg destul de des in ambele locuri si se gandesc ca la pensie sa se retraga la tara si cat or putea sa meraga si sa intretina ambele case. De fapt si eu merg destul de des la tara. Ai mei nu inteleg lucrurile, de aceea nu stiu cum as putea sa iau persoane cu mine, poate dupa moartea parintilor mei cand toate imi vor ramane mie, eu fiind singura la parinti. Sau poate cu ajutorul lui Dumnezeu or intelege si ei si atunci ar fi mai simple lucrurile si vor fi binevoitori sa primeasca si alti oameni cu noi la tara. Dar v-am spus in Moldova unde merg eu la tara sunt multe case de vanzare la un pret foarte mic. Satul este imbatranit, multi batrani au trecut la Domnul, iar copii lor prefera orasul si lasa casele parintesti in paragina, sau le scot la vanzare pe o suma mica poate din cauza faptului ca sunt facute din lut si sunt considerate fara valoare. Uitati o poza de la mine de la tara, in fata se zareste o casa de lut , specifica zonei.

      Apreciază

  30. ORTODOXIE said, on decembrie 6, 2014 at 1:31 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

  31. Radu said, on decembrie 6, 2014 at 7:12 pm

    Mi se pare prea devreme nu cred…
    E ciudat ce e cu graba asta? chiar asa avem o tehnologie care se dezvolta prea rapid??? mai sa fie…se dezvolta ea asa singura?
    Cred ca elitele stiu ceva ce noi nu stim de aia se grabesc ca le vine funia de par le vine momentul cand vor da socoteala…si nu au terminat ce au de terminat
    Astia sunt dobitoci si retardati rau daca cred ca vor castiga ei batalia finala desi par ca ar fi in aparenta victoriosi e o mare iluzie

    Apreciază

  32. acelas said, on decembrie 7, 2014 at 2:24 am

    o legatura mai putin directa ..

    ce o tot fi cautat klaus johannis in s.u.a. precum sclavul de pe plantatie la stapan .. ? cica s-a dus „cateva zile” intr-un concediu de recreere prin s.u.a. . Ce sa zic! Dar din cate imi aduc aminte au mai fost presedinti la noi care au facut acelasi lucru, imediat ce au castigat alegerile, sau in timpul campaniei, inainte de a le castiga. S-au dus sa ia „lumina” , cum zic astia, de la l…..ci. Urata vorba (lansata de basescu).

    ce mai se pare cel putin la fel de grav e ca la noi, in presa, nimeni dar absolut nimeni nu ca nu dezbate, nici macar nu laseaza o banala intrebare cu ce cauta ala asa subit in state? Le e frica de mor, nici macar o vorbulita nu sufla. Asta mi se pare deja moarte sufleteasca … La ce or mai trai? Cam cum e pe la noi pe aici atunci cand indraznesti sa vobesti de dna, numai cand incerci esti bagat repede la index. Cam asa e si cu s.u.a. in lume. Nu stiu, dar treaba asta cu dna ca fiind un fel de sectie cu totul aparte, sustinuta exclusiv de s.u.a. la noi, prin ambasada lor, un fel de obengruppenfuhrer SS ! in statul roman, aduce parca nu intamplator cu ce face s.u.a. la nivel planetar. Un fel de episod pilot doar, un test, pe seama polulatiei Romaniei drept cobai. Ciudata coincidenta.

    .

    Apreciază

    • acelas said, on decembrie 7, 2014 at 2:29 am

      errata: obergruppenfuhrer SS

      Apreciază

    • Irina said, on decembrie 9, 2014 at 4:22 pm

      Presa este unelta masoneriei si de aceea nu spune decat ceea ce i se cere. In rest tace ca porcul in popusoi. Sa nu uitam ca la mitingurile antic cip din anii trecuti erau adunati 3000, o data chiar 5000 de oameni, iar presa spunea ca s-au adunat aproape 1000 de habotnici… Nu s-a vazut clar ca i s-a cerut sa nu spuna cifra reala a participantilor. Se stie ca multe manastiri ortodoxe au refuzat cardurile de sanatate, iar presa nu a vorbit decat despre manastirea Dobru( stilista) ca a refuzat, pai de ce? Pai stilistii fiind considerati niste habotnici desprinsi de Biserica, i-a prezentat pe ei ca sa demonstreze in mod gresit ca cei acre se opun sunt niste rataciti. In concluzie credeti ac presa de capul ei spune asa ceva? Nu in mod sigur stapanii dicteaza clar ce sa spuna si ce nu. De aici se vede clar ca ei nu vor sa spuna adevarul despre aceste acte.

      Apreciază

  33. john said, on decembrie 7, 2014 at 1:25 pm

    A ÎNCEPUT! Coada mare in S.U.A. pentru implantarea microcipurilor RFID

    Apreciază

  34. acelas said, on decembrie 7, 2014 at 7:37 pm

    uite ca acum crede si in Sfinti ..

    http://www.cotidianul.ro/iohannis-primul-mesaj-din-america-252730/

    (dar de ce presa „dulce si prietenoasa” are parte johannis, practic „sistemul” lui basescu – cu tot cu ofiterii acoperiti din presa, dar nu numai – i s-a predat la cheie si de buna voie singur, ca sa aiba un nou sef pe plac si dintr-un interes comun ambelor parti. johannis sa beneficieze de acest sistem bine uns si adus aproape la desavarsire de basescu, cu procurori, judecatori – oameni „acoperiti” din servicii care dau verdicte dupa „nevoile” sistemului, iar de partea cealalta insusi sistemul care are nevoie de „aparare” din partea noului venit pt a se conserva pe sine, adica pt a nu se „devoala” manariile facute in ultimii 10 ani de regimul basescu. Au nevoie unii de altii. Este o oferta irezistibila, careia nu ii va putea rezista alde johannis (si mai ales blaga, din spatele sau, parte importanta sin acel sistem care se putea clatina pe 16 nov. Poate tocmai de aceea a fost acea campanie furibunda pe FB si atatea alte redactii de ziare cumparate de ceva vreme (gandul de vreo 2 ani, cotidianul de vreo cateva luni se pare)

    Dar iata ca ce se intampla peste granita in vecina Ucraina. E adevarat, intr-o tara controlata atatia ani de partea rusa e greu sa gasesti „peste noapte” atatia evrei care sa te conduca si pe care sa-i pui in functii cheie in ministere, pt a aplica intr-adevar o puternica „reforma” acestui popor ucrainean. Ia te uita de pe unde i-a luat, din cate tari… Au renuntat chiar si la cetatenie pt „binele” poporului ucrainean. Dar oare ce origini au acesti ministrii straini… Dar ce nume au … Toti. Dar ce figuri au. Sarmanul popor ucrainean, cum s-o fi simtinda dupa acest import intempestiv din afara? desigur, pt „binele” poporului ucrainean, ca doar acesti straini ii poarta interesele cu febrilitate …

    http://www.evz.ro/cine-sunt-cei-trei-ministri-straini-o-americana-un-lituanian-si-un-georgian-din-guvernul-ucrainean-toti-trei-au-renuntat-la-cetatenie-pentru-posturile-de-la-kiev.html

    .

    Apreciază

  35. […] 2013 ca implanturile pe creier vor conecta oamenii la internet pana in anul 2020. Sau cel putin ca pana in 2020 nu va mai fi nevoie de cod pin si bancomate, ci doar de amprente si scanarea retinei. Evident, totul fara […]

    Apreciază

  36. […] 2013 ca implanturile pe creier vor conecta oamenii la internet pana in anul 2020. Sau cel putin ca pana in 2020 nu va mai fi nevoie de cod pin si bancomate, ci doar de amprente si scanarea retinei. Evident, totul fara […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.