SACCSIV – blog ortodox

AU RENUNTAT LA CRUCE PENTRU BANI: Real Madrid si Barcelona

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 30, 2014

In timpul razboiului civil din Spania revolutionarii satanisti trageau cu mitraliera:

comunisti-spanioli

Cititi va rog si:

Mugur Vasiliu: DESPRE „CATOLICISMUL” MARTIRILOR IONEL MOTA SI VASILE MARIN

Acum nu mai trage nimeni cu mitraliera. Isi dau jos simbolurile singuri …

   Iata ce putem citi la Real Madrid, fără cruce pe stema de pe cardurile din Emiratele Arabe. Barcelona, Inter şi Steaua au avut parte de situaţii controversate din cauza simbolului religios:

Emblema lui Real Madrid nu va avea în componenţă crucea pe produsele şi serviciile care vor avea legătură cu Banca Naţională a Emiratelor Arabe Unite

 • Crucea a apărut pentru prima dată pe emblema lui Real Madrid în anul 1920, atunci când regele Alfonso al XIII-lea a început să susţină clubul.
 • Cotat de publicaţia Forbes la circa 2,75 de miliarde de euro, Real Madrid este cel mai valoros club de fotbal din lume.
 • Barcelona, Inter Milano şi Steaua au trebuit să-şi elimine crucea de pe emblemă sau tricouri pentru a evita problemele.

Pe 12 septembrie, Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid, a anunţat un parteneriat pe o perioadă de trei ani cu Banca Naţională din Abu Dhabi, cea mai mare bancă din Emiratele Arabe Unite. Oficialul clubului spaniol a denumit înţelegerea o „alianţă strategică cu una dintre cele mai prestigioase instituţii ale lumii”.

Şi poate avea dreptate. Însă cert este că astfel de alianţe cer sacrificii. Cel puţin asta se înţelege din faptul că Real Madrid şi-a modificat sigla pe care o va utiliza în toate produsele şi serviciile care au legătură cu banca din Emirate. În mod normal, emblema clubului Real Madrid are o cruce în vârful coroanei regelui.

real-madrid-logo

Dar, după cum se poate vedea din imaginea de mai jos, stema clubului de pe cardul personalizat al băncii din Emirate nu are în componenţă simbolul religios. Oficialii clubului au declarat că simbolul creştin a fost eliminat de pe coroană pentru a evita provocarea unor ofense sau motive de discomfort printre clienţii musulmani.

picmonkey-collage

Anunţarea parteneriatului cu Banca Naţională a Emiratelor Arabe Unite – un eveniment de mare „importanţă”, având în vedere că a fost nevoie ca Benzema, Bale (stânga), Toni Kroos şi Dani Carvajal (dreapta) să fie prezenţi.

Însă un astfel de compromis nu reprezintă o noutate pentru fotbalul din Spania. În anul 2010, Barcelona a semnat un contract de sponsorizare pe o perioadă de 5 ani  cu Qatar Foundation, o organizaţie cu sediul în Doha, capitala statului arab Qatar. În schimbul a 150 de milioane de euro, fundaţia caritabilă îşi asigura prezenţa logo-ului pe tricourile catalanilor.

În urma acestui parteneriat, Barcelona nu a profitat doar din punct de vedere financiar, ci şi din punct de vedere al expunerii pe piaţa din Orientul Mijlociu. Doar că, în mod asemănător lui Real Madrid, catalanii aveau o cruce pe emblema clubului. Astfel s-a produs inevitabilul. Au existat foarte multe plângeri pe motivul că simbolul religios era ofensiv la adresa Islamului, deoarece invoca amintiri despre cruciadele din Evul Mediu. Care a fost soluţia? Emblema utilizată pe tricourile comercializate de Barcelona în Orientul Mijlociu a fost modificată prin ştergerea liniei orizontale a crucii.

barcelona-2012

Versiunea originală a emblemei Barcelonei (stânga) şi versiunea utilizată în Orientul Mijlociu

Inter Milano şi cavalerii templieri

La finalul anului 2007, Inter Milano a avut o problemă similară cu cea întâmpinată de Barcelona. Formaţia italiană s-a confruntat cu o situaţie ieşită din comun după ce Baris Kaska, suporter al lui Fenerbahce şi avocat, s-a simţit ofensat de tricourile pe care jucătorii lui Inter Milano le-au purtat pe San Siro în victoria cu 3-0 în faţa grupării din Istanbul. Avocatul a depus o plângere la UEFA, susţinând că simbolul le-a amintit turcilor de crucea roşie pe care Ordinul creştin al Cavalerilor Templieri a utilizat-o în cruciade.

bgfd

Românul Cristi Chivu (stânga) a fost unul dintre jucătorii care au purtat aşa-zisa cruce a templierilor (dreapta) în meciul dintre Inter şi Fenerbahce ce a avut loc pe 27 noiembrie 2007.

„Acea cruce îţi aduce aminte de un singur lucru: simbolul cavalerilor templieri”, a declarat Kaska pentru publicaţia spaniolă La Vanguardia. „M-a făcut să mă gândesc imediat la vremurile sângeroase din trecut. În timp ce mă uitam la meci, am simţit o profundă durere în suflet”. Suporterul lui Fenerbahce a mai adăugat că Inter Milan „a ţinut să manifeste superioritatea unei religii în faţa alteia”, declaraţii care au fost susţinute chiar şi de presa din Turcia la acea vreme.

Desigur, încercarea avocatului Baris Kaska de a anula victoria obţinută de Inter nu a avut sorţi de izbândă. Italienii chiar au şi demonstrat că simbolul (crucea Sfântului Gheorghe) de pe tricourile în care au sărbătorit centenarul era, de fapt, simbolul oraşului Milano.

„Războinicul luminii”

Pentru a beneficia de un plus de ajutor divin, Gigi Becali a solicitat ca tricourile utilizate de Steaua Bucureşti în sezonul 2008-09 să aibă în componenţă simbolul crucii. Însemnul religios a fost plasat în interiorul gulerului tricourilor de la acea vreme, iar decizia a stârnit controverse.

steaua-tricou

Simbolul crucii a fost pus atât pe tricorile Stelei din sezonul 2008-2009, cât şi pe autocarul echipei, la cererea lui Gigi Becali.

Problema pentru Steaua a fost că existenţa crucii expunea clubul la riscuri din partea FIFA şi UEFA, care interzic cu desăvîrşire prezenţa pe tricouri sau pe şorturi a însemnelor politice sau religioase de orice fel. Din următorul sezon, tricourile nu au mai avut în componenţă simbolul religios.

Comentariu saccsiv:

   Crucea n-o putem pune oriunde:

Protosinghel Nicodim Mandita (1889 – 1975) – NU PUNETI SEMNUL CRUCII PE UNDE NIMERITI: covoare, dusumele, asternuturi, canapele …

Nu stiu deci in ce masura e bine s-o puna pe tricourile cu care joaca fotbal. Sau chiar pe emblemele cluburilor.

A le scoate insa pentru bani …

Iata si comentariul cititorului Iani postat la articolul Comentariul zilei (28.11.2014): BISERICILE nu isi primesc PADURILE. Le primesc insa ticalosii ce AU RAS MUNTI INTREGI:

Echipa Real Madrid a scos crucea de pe sigla ei de dragul unei banci din Abu Dhabi.
va veni vremea curand cand monarhiile europene vor scoate oficial crucile de pe coroanele regale ca sa nu “ofenseze pe supusii de alta credinta” si sa nu “discrimineze”.
Poate parea un fleac – ei, mare lucru, o chestie mica de pe sigla unei echipe de fotbal – dar sa stiti ca e SIMPTOMATIC. Este un val de apostazie la nivel global care creste intr-una, este clar sfarsitul vremurilor cand satana a capatat putere si furie mare. “Cand veti vedea copacul infrunzind, sa stiti ca vara e aproape”.

Tagged with: , ,

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Paul said, on noiembrie 30, 2014 at 8:33 am

  Foarte grav…..

  Apreciat de 1 persoană

 2. Ionut said, on noiembrie 30, 2014 at 9:19 am

  Nu pot decat sa le urez „succes”…

  Apreciază

 3. Iones said, on noiembrie 30, 2014 at 10:31 am

  Off-Topic
  Papa Francisc, gest simbolic pentru apropierea de musulmani (Video)
  http://www.ziare.com/international/papa/papa-francisc-gest-simbolic-pentru-apropierea-de-musulmani-video-1336144

  Apreciază

 4. STOP RFID said, on noiembrie 30, 2014 at 1:26 pm

  Apreciat de 1 persoană

 5. lastunnegru said, on noiembrie 30, 2014 at 1:27 pm

  sâmbătă, 22 noiembrie 2014

  http://oameni-si-demoni.blogspot.ro/

  „Pentru toate regimurile totalitare,
  nu numai pentru comunişti,
  ci şi pentru nazişti,
  Biserica este întotdeauna
  cel mai mare duşman.”
  ( Gabriele Kuby,
  sociolog german, autorul lucrării
  Revoluţia sexuală globală: distrugerea libertăţii în numele libertăţii )
  De aceea, evoluţia unei societăţi spre dictatură
  se poate evalua
  după evoluţia relaţiei dintre
  Stat şi Biserică.
  Pentru a se instaura definitiv o dictatură
  e nevoie de o Biserică inertă,
  „dezactivată”,
  moral şi civic.
  Această dezactivare se lucrează
  deopotrivă din afara şi, mai eficient,
  din interiorul Bisericii.
  Nu putem opri
  evoluţia societăţii spre dictatură
  decât
  activând
  moral şi civic
  Biserica.

  P.S. Acesta este este „steagul” meu. Doar al meu?

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Pentru ei Domnul Iisus Hristos, Sfanta Cruce si Biserica Ortodoxa sant dusmani care trebuie distrusi prin orice mijloace pentru ca diavolul sa poata lucreze in liniste in acea tara planurile sale pentru distrugerea acelui popor.

  Apreciază

 6. anonim said, on noiembrie 30, 2014 at 1:55 pm

  „revolutionarii”trageau in chip cioplit si bine faceau!!

  iata ce spune Domnul

  Leviticul – cartea a treia a lui Moise

  Cap. 26

  1. Să nu vă faceţi idoli, nici chipuri cioplite; nici stâlpi să nu vă ridicaţi; nici pietre cu chipuri cioplite cu dalta să nu vă aşezaţi în pământul vostru, ca să vă închinaţi la ele, că Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.

  http://bibliaortodoxa.ro/cautare-rezultate.php?text=chip+cioplit

  Apreciază

 7. scortisoara said, on noiembrie 30, 2014 at 2:58 pm

  Pasaport pentru Apocalipsa .
  observator, Antena 1

  Apreciat de 1 persoană

  • cca70 said, on noiembrie 30, 2014 at 3:59 pm

   ce e cu filmul asta ? e vechi…si nu a adus nici o imbunatatire in lupta anti_cip…lumea nu se sfieste sa isi ia carduri bancare cu cip si in curand mai toate actele vor fi asa…si multa lume le va lua

   cine va voi sa se mantuiasca va lupta pana la capat si nu va face nici un compromis
   Doamne ajuta-ne!

   Apreciază

   • scortisoara said, on noiembrie 30, 2014 at 7:35 pm

    Nu stiam de film ca e vechi . Acum am dat de el ….

    Apreciază

   • Ionut said, on noiembrie 30, 2014 at 9:23 pm

    Asa e. A fost incarcat pe youtube pe data de 1 feb. 2009. Dar e ca si cum n-ar fi fost.

    Apreciază

 8. ETRN said, on noiembrie 30, 2014 at 11:57 pm

  Steaua are crucea pe autocar și în acest moment.

  Apreciază

 9. Radu said, on decembrie 1, 2014 at 11:50 am

  La multi ani tuturor romanilor!
  Cat despre catolicii vi s-a parut vreodata ca ei sunt cu adevarat crestini? nu doar de fatada…

  Nu au Dumnezeu pentru ei banul e dumnezeu

  Musulmanii nu fac nicio concesie ei de ce ar face? sunt ei mai legati de o banca nenorocita din Abu Dhabi?
  chiar nu se putea altfel?
  e o dovada de lasitate din partea lor RUSINE ETERNA LOR

  Noi sa luam aminte si sa ramanem intotdeauna loiali Sf Cruci si Natiunii noastre ca asta e scutul nostru !!!

  LA MULTI ANI ROMANIA LA MULTI ANI ROMANI
  96 DE ANI DE LA MAREA UNIRE !

  SA FIM MANDRI CA SUNTEM ROMANI CRESTINI ORTODOCSI !

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: