SACCSIV – blog ortodox

POZITIA BISERICII ORTODOXE RUSE despre PASAPOARTELE BIOMETRICE si COLECTAREA DATELOR PERSONALE

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 28, 2014

   Dupa cum stiti:

Rugaminte pentru cunoscatorii LIMBII RUSE: Ce se zice in aceasta filmare despre POZITIA BISERICII ORTODOXE RUSE despre PASAPOARTELE BIOMETRICE si COLECTAREA DATELOR PERSONALE?

   Iata un rezumat facut de cititoarea corina:

Pasaportul biometric indiferent unde este emis contine in sine o legatura dintre om si sistem. O chestiune importanta continuta in documentele biometrice este identificarea faciala a persoanei – conform parerii expertilor in domeniu, aceasta identificare nu este asa de necesara cum vrea sistemul sa ne convinga. Pentru identificarea si verificarea persoanei este de ajuns numai codul personal.
Este pusa intrebarea – Care este diferenta dintre CNP si codul numeric din documentele biometrice. Raspuns – CNP – ul numai identifica persoana, iar biometria o identifica si o leaga de sistem (care prelucreaza datele si nemijlocit il conduce pe omul cu astfel de numar). Ideea principala legata de identificarea faciala consta in faptul ca in timpul scanarii fetei umane exista o mare posibilitate de a se pune pecetea pe frunte. El pune intrebarea – De ce statul cheltuie sume enorme pentru procurarea unei astfel de aparaturi daca fotografia nu difera mult de cea simpla. Deasemenea exista patentul lui Thomas Hitrow din 1999 – implantarea de coduri barate nevazute pe corpul uman pentru facilitarea operatiunilor financiare si comerciale. Toate documentele biometrice sunt foarte neprotejate si din acest motiv, peste un timp oarecare se va recurge la imprimarea sistemului de coduri barare sau implantarea cipurilor pentru protectia persoanelor.
In 1666 au fost facute niste proorocii de catre staretul Zinovii, care ne vorbea atunci de 666 pus nevazut de ochiul uman, si nimeni nu va putea cumpara sau vinde fara el. Tot aici el ne povesteste despre vedenia ucenicului Sf. Vasile cel nou – la Judecata, de-a stanga Domnului, erau foarte multe persoane, la un moment dat au aparut niste demoni (tot oameni) care aveau pe frunte semnatura satanei 666, iar in miini tineau cite o « tablita » pe care erau scris « LEPADARE|.
Pozitia BORu – nu exista nici un document care ar binecuvinta luarea CNP sau biometriei. In 2013 este hotarirea BO Ucrainene care ne spune ca sigure pentru om sunt documentele vechi, de hirtie, in care toata informatia este la vedere (adica cunoscuta).
De asemenea Biserica vede pericol pentru suflet si in procesul de colectare si prelucrare a datelor personale. In aceasta situatie omul isi da CONSEMTAMINTUL sau sistemului de a folosi informatia despre sine si de a primi informatii de la sistem, iar aceasta semnifica ca sistemul te CONDUCE si iti infiltreaza informatia dorita de ei.
O rezolutie a Comisiei Europene din 16.03.2005 ne vorbeste ca in rezultatul supravegherei video si a biometriei, indivizii sunt modificati prin diferite instrumente electronice, cipuri, cartele smart si acestia tot mai mult se transforma in indivizi de retea. Orice interventie in organism, fiecare operatiune de colectare si prelucrare a datelor personale trebuie sa fie privite ca legate de individualitate, iar rezultatul fiind conducerea organismului uman prin diverse tehnologii.

   Iata si o varianta facuta de cititorul slava:


In Moldova peste un milion de persoane au primit deja pasapoarte biometrice. Codul personal inseamna identificarea omului din 7 miliarde, iar biometria inseamna legatura dintre om si sistemul de informare, pentru controlarea fiecarui om, deoarece se introduce in toata lumea biometria anume pentru control total. Care e problema duhovniceasca? atrageti atentia in apocalipsa se spune asa incit nimeni sa nu poate cumpara sau vinde decit numai cel care are numarul sau semnul fiarei sau numarul numelui lui. orice aparat orice scaner identifica persoana dupa numar sau cip sau bar-code care este mai in orice document. Exista posibilitatea primirii pe corp a semnului fiarei in momentul fotografierii pentru actele biometrice, deoarece in anul 1999 Thomas … a primit patentul care ii da dreptul sa puna pe corpul uman bar-coduri invizibile pentru operatiuni financiare, acum faceti compartie “incit nimeni sa nu poata cumpara sau vinde” nu inseamna asta acealeasi operatiuni financiare. Cel mai important este ca chiar daca nu se pune semnul fiarei la primirea actelor biometrice, cu actul biometric deja acest lucru va fi inevitabil, deoarece, sistemul de protectie a datelor este foarte slab, astfel oricine va putea face un pasaport cu datele tale pe cip, si cu ajutorul lor sa-ti vinda apartamentul, masina, astfel va fi nevoi de ceva mai sigur adica, punerea pe mina dreapta sau pe frunte a unui bar-code sau a unui cip care sa fie in corpul uman sau pe corpul uman, pentru siguranta totala. Exista o profetie de prin anul 1666 a lui Zinovia… despre apocalipsa care spune cam asa: si au venit cei insemnati pe mina dreapta sau pe frunte de satana, si toti aveau in miini tablite, cred ca atuncea nu stiau de carduri si a zis, tablite, pe care era scris lepadare. Actele biometrice la moment se introduc masiv in orice tara in toata lumea, sub diferite forme, adica poate fi pasaport strain poate buletin, poate card de sanatate. Faptul ca in Moldova se dau pasapoarte numai biometrice este foarte rau si nu se poate in nici intrun caz
Ce tine depre pozitia bisericii.
Intrebarea despre primire codurilor cipurilor sau a oricaror acte a fost ridicata de multe ori din anii 90 in cadrul BORU( biserica ortodoxa rusa, din care face parte si moldova) ultima avind loc in februarie 2013, si niciodata nu s-a dat binecuvintare la primirea oricaror acte, sau sa dati acordul la colectarea si prelucrarea datelor personale.
IN Moldova la primirea oricarui act la moment. sau a unui cont bancar, sau sa intri la studii se cere acordul la colectarea datelor personale, care e pozitia Dvs?
Acordul la colectarea datelor are urmari si duhovnicesti deoarece ei spun ca e chestia in informatie dar duhovniceste este intrebarea in “Acord”(adica benevol) Omul poarta raspundere pentru ce face, si pentru cu ce este deacord. Colectarea datelor inseamna operatiuni cu informatia ta, iar operatiunea cu informatia ta inseamna controlul lor, adica tu dai dreptul sa schimbe totul despre tine inclusiv si viziunile tale, si tu singur ti-ai dat acordul la preluclarea informatiei. Altfel spus le dai procura generala pentru controlul tau. Numadecit are efecte duhovnicesti. Legislatia privind datele personale este cam aceeasi in toate statele si teza principala suna cam asa” colectarea datelor personale este interzisa fara acordul persoanei cu exceptia cazurilor stabilite de lege” Astfel ne putem apara cind ni se cere acordul precum “spuneti-ne ce lege va obliga ca voi sa cereti acel acord de la mine, adica concret dati-ne articolul, sau ce sanctiuni prevede legea daca eu nu dau acordul, nici intr-o tara nimeni nu va va da raspuns corect, si mai departe se poate de dus in judecata, noi am reusit in Ukraina timp de 3 ani multe dintre aceste ordine sa fie anulate, da a fost greu am dus multe lipsuri dar ne-am cistigat drepturile.
Sa stiti ca daca nu era important acest lucru ei nu cheltuiau miliarde pentru implimentarea acestor sisteme, ei au creat sisteme de urmarire si control asupra omului, de la voi se cere numai acordul, Domnul ne-a dat libertatea vointei, si nu ne poate nimeni schimba decit prin minciuna sau cu forta, in cazul dat e vorba de minciuni.
Vreau sa rog toata Moldova ortodoxa sa continuati sa aveti activitati sociale, sa le sustineti si sa nu va lasati niciodata, acolo unde nu mai putem ne va ajuta Domnul. Ce putem face sa facem ( ex sa scrim scrisori de refuz la colectarea datelor) sa nu lenevim, chiar daca avem multe de indurat. Domnul are cel mai drept cintar si orice actiune a noastra e importanta, Aducetiva aminte cuvintele mintuitorului “Cine va rabda pina la urma se va mintui”
P.S. eu m-am staruit sa va traduc cam motamo, dar cca 80-90 procente din tot ce a spus, mi-aduc aminte intr-un alt film despre Scerbaniuc el facea asa o comparatie, ca sfintiilor primelor secole ce li se cerea, si anume li se cerea acordul, numai ca atuncea prin violenta, acuma prin minciuna

35 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. leonardconstantin61 said, on noiembrie 28, 2014 at 1:27 pm

  Si eu ma tem ca se va pune pecetea pe frunte in cazul pasaportului biometric fara ca oamenii sa stie. Am vb cu un Parinte despre asta si l-am intrebat apoi: Dar de ce Parinte sa ne puna pecetea fara sa stim? Ii bucura pe diavoli faptul ca se face insemnarea fara consimtamantul nostru?La care duhovnicul mi-a raspuns:
  ”Dumnezeu le permite acestora sa fie vicleni cu noi pentru ca si noi suntem vicleni cu Dumnezeu ”(in sensul ca majoritatea ii promitem Domnului ca o sa ne pocaim dar in gandul nostru credem ca Iisus este indelung rabdator si milostiv si ca nu-i nimic daca ne pocaim mai tarziu …spre batranete). Iar in cazul tuturor actelor cu cip raspunsul a fost foarte simplu de inteles si transant: ”Trebuie refuzate cu orice pret caci modelul nostru in viata este Iisus Hristos iar El n-ar fi acceptat acte care contin pecetea vrajmasului si care te fac partas sistemului antihristic.” Buletinul sau Pasaportul biometric nu numai ca te fac sa fii partas al sistemului antihristic dar te si boteaza pentru ca in momentul cand ai semnat pentru ele ai si devenit cetatean al statului global antihristic.In momentul ala numele tau se va schimba din Stefan Costel in Stefan Costel 666 si vei fi parasit de darurile Duhului Sfant si de ingerul pazitor.Deci va avea loc o mare cadere(pt persoanele in cauza)din care foarte putini se vor mai intoarce cu fata spre Dumnezeu(dupa spusele Parintelui Justin) caci nu se poate sa slujesti la doi stapani.Aici e marea viclenie a diavolului.Deci a explicat asa de bine duhovnicul meu datele problemei ca n-a mai lasat loc de interpretari.Asa ca cei care au acte cu cip trebuie usor usor sa renunte la ele iar daca au posibilitatea sa se mute undeva la tara renuntand la comoditate si incepand astfel sa-si duca crucea(sfatul Monahului Teodot). Inca ceva: un sfant rus spunea ca cine va accepta buletinul sau pasaportul biometric va accepta si implantul cu cip RFID. Doamne ajuta

  Apreciază

  • ETRN said, on noiembrie 28, 2014 at 2:35 pm

   NU EXISTĂ LEPĂDARE FĂRĂ CONSIMȚĂMÂNT. Restul… ce-a zis cutare, cutare, cutare, sunt vorbe = interpretări omenești ale situației, în funcție, fiecare, de câtă capacitate are. Să nu ne pierdem în detalii și să simțim puțin CE E AIA LEPĂDARE dpdv al credinței noastre: nu există așa ceva FĂRĂ ACORDUL TĂU CLAR și fără nicio legătură cu alte păcate pe care cu siguranță le ai. Eu REFUZ să cred, ÎN CALITATE DE ORTODOX, că Dumnezeu mă pedepsește pentru alte păcate prin permiterea pecetluirii mele FĂRĂ CA EU SĂ ȘTIU. Refuz.

   Apreciază

   • mircea.v said, on noiembrie 28, 2014 at 6:05 pm

    ETRN, ce e mai grav?

    1. Si nu vei putea cumpara fara semn pe mana dr sau frunte…
    2. Si vei fi pus sa te lepezi de Fiul in mod explicit si clar

    Normal ca 2. De 1000 de ori mi grav. Si cu toate astea Dumnezeu ne spune de 1. Crezi ca un Tata iubitor nu isi avertizeaza copiii cat mai clar? Mai ales ca totul e decisiv aici.

    Apreciază

   • abc said, on noiembrie 28, 2014 at 8:40 pm

    mircea.v,
    poate n-am inteles bine, tu crezi ca vei fi pus sa te lepezi de Domnul ?

    Apreciază

   • mircea.v said, on noiembrie 29, 2014 at 12:28 am

    @abc,

    in nici un caz explicit, in cazul insemnarii. Cred ca se va spune chiar si ceva de genul „uite, nu te pune nimeni sa te lepezi de Hristos (explicit), tu doar primeste cipul asta pe mana sau frunte; atata doar…”

    Tocmai asta am vrut sa subliniez, faptul ca daca era si lepadare explicita, cu atat mai mult am fi fost avertizati de catre Dumnezeu.

    Apreciază

   • leonardconstantin61 said, on noiembrie 29, 2014 at 10:05 am

    Ce vrei sa spui ETRN ca ce au zis Parintele Paisie,Elpidie,Iustin Parvu, staretul Zinovii si multi multi altii ”sunt interpretari omenesti ale situatiei” ? Eu cunosc un om dupa roadele lui.Spre exemplu sunt sigur ca PF Daniel mi-ar spune ca pot sa iau orice act cu cip caci nu mi-ar dauna in nici un fel, sunt sigur ca Papa Francisc m-ar indemna de asemenea sa le iau dar oare Parintele Filotheu de la Petru Voda m-ar indemna sa le iau?Sau Parintele Elpidie sau ….? Eu cred ca atunci cand marii Duhovnici au dat sfaturi cu care noi am fost de acord atunci bineinteles ca le-am urmat.Cand ne-au dat sau ne dau sfaturi care necesita sacrificii si ne pun in situatii cu adevarat dificile atunci incepem sa dam inapoi si sa credem ca au fost doar niste ”sfaturi omenesti ” de ale lor care nu trebuie ascultate.Asa gandim datorita firii noastre care e foarte slaba, pacatoasa&vicleana.Sa ne rugam unii pt altii.Doamne ajuta

    Apreciază

   • Anamaria magda said, on noiembrie 9, 2019 at 7:54 pm

    CONSIMȚĂMÂNTUL CELOR CE DORESC DOCUMENTE BIOMETRICE, ESTE SEMNĂTURA!

    Apreciază

 2. bacalion said, on noiembrie 28, 2014 at 1:28 pm

  Da eu sunt deacord cu traducerea data de SLAVA. La început nu am fost atent ca există și traducerea lui am început eu sa traduc dar mai căutînd odată am gasito. Eu vreau să zic că este o chestiune foarte delicată cu cipurile astea biometrice totuși omul urmează să fie întrebat te lepezi de Dumnezeu? De aceea ucenicul – Sf. Vasile a văzut acest lucru lepădarea directă de Dumnezeu.

  Apreciază

  • vali said, on noiembrie 28, 2014 at 2:24 pm

   bacalion – „totuși omul urmează să fie întrebat te lepezi de Dumnezeu?”

   Cred ca pana se va ajunge acolo, adica la a fi intrebat fatis daca te lepezi, lupta se da ca intrebarea/lepadarea sa devina retorica, sa nu mai lase loc de vreun pas inapoi.

   Apreciat de 1 persoană

   • ETRN said, on noiembrie 28, 2014 at 2:37 pm

    La cine se lasă înregimentat de sistem, da, întrebarea va fi retorică. Foarte bună ideea. La cine nu, nu va fi retorică, ci va avea un răspuns clar și precis.

    Apreciază

 3. detalii necesare despre Thomas Hitrow said, on noiembrie 28, 2014 at 2:36 pm

  Nu am gasit niciun Thomas Hitrow cu vreun patent. La o cautare pe Google, numele asta Thomas Hitrow nu apare.
  Iar daca e vorba de un patent trebuie sa fie o informatie publica.
  Puteti da detalii?

  Apreciază

 4. Graiul Ortodox said, on noiembrie 28, 2014 at 3:11 pm

  Cum vede un fost papistaș (”romano-catolic”) Conciliul II Vatican (1962-1965) și ”Noua Epocă”

  https://graiulortodox.wordpress.com/2014/11/26/cum-vede-un-fost-papistas-romano-catolic-conciliul-ii-vatican-1962-1965-si-noua-epoca/

  Apreciază

 5. Ion Moldovan said, on noiembrie 28, 2014 at 3:23 pm

  Din cate am inteles eu, nu vor fi persoane care sa ia pecetea fara voia lor (deoarece acum satana vrea sa fii de „bunavoie” cu el, desi indirect va face tot posibilul sa te sileasca pe ascuns – nemaiputand sa cumperi sau sa vinzi, etc.).

  Inclusiv copii minori – vor raspunde parintii pentru ei – daca vrea sa ia pecetea sau nu.

  O alta problema este aceea ca prin acele coduri de bare invizibile puse prin raze laser – nu cred ca cineva ar putea fi gasit si in „gaura de sarpe” si precum zic multi Sfinti Parinti, pecetea va fi pusa la vedere in asa fel incat se va diferentia usor un om ce are pecetea si altul care nu o are.

  Apreciază

 6. Basarabia e Romania said, on noiembrie 28, 2014 at 4:38 pm

  BORu niciodata nu s-a exprimat pe marginea pasapoartelor biometrice : as vrea sa-mi aduca tipul din video referinte si documentari.
  BORu e corupt de putred ca si Mister PU
  DraLexMd a face bine in blogul sau : http://dralexmd.livejournal.com/194454.html

  Apreciază

  • saccsiv said, on noiembrie 28, 2014 at 4:47 pm

   Basarabia e Romania

   Ce inseamna?

   DraLexMd a face bine in blogul sau

   Apreciază

   • Basarabia e Romania said, on noiembrie 28, 2014 at 5:42 pm

    Ma scuzi Saccsive,
    vroiam sa scriu „o face bine in blogul sau” … referitor la jocul ascuns a lui Putin.

    Apreciază

  • unu said, on noiembrie 28, 2014 at 8:09 pm

   De ce dezinformezi?
   Uite aici pozitia BORu legat de chestiunea actelor elctronice, inclusiv biometrice:

   http://www.patriarchia.ru/db/text/2255365.html

   La articolul 6 ai pozitia despre biometrice.
   Poti sa folosesti Google Translate, traduce binisor.

   Apreciază

   • Basarabia e Romania said, on noiembrie 29, 2014 at 1:47 pm

    nu am nevoie de google, vorbesc cursiv rusa.
    poate mai bine ai lua tu google translate si incepe de sus, din prima fraza unde precizeaza ca e vorba „just” de un proiect de discutie ..

    Apreciază

   • unu said, on noiembrie 29, 2014 at 9:24 pm

    Pai proiect ne-proiecte de discutie, vorbeste foarte clar acolo despre faptul ca ortodocsii nu trebuie sa accepte biometrii si alte chestiuni asemenea pentru ca e impotriva libertatii individului si a lui Dumnezeu.
    Si treaba asta se gaseste pe saitul BORu. Io zic ca e destul de clar.
    Mai ales daca stau sa compar cu pozitia BOR-ului nostru care a zis ca el nu au nici o problema cu pasapoartele biometrice si ca ei sunt primii care isi fac…

    Apreciază

 7. vali said, on noiembrie 28, 2014 at 6:38 pm

  Cam buhăit …

  Apreciază

 8. nikodim said, on noiembrie 28, 2014 at 7:54 pm

  Vorbim de lepadare si de primirea semnului fiarei…Daca se face cu consimtamant sau prin inselaciune fara sa stim… Drept raspuns la aceasta dilema sa luam un exemplu clar din cotidian. Foarte curand se va sarbatori ziua Nationala, ziua Tarii. A cui Tara? Evident ca a poporului roman ortodox, care popor ortodox se afla in Postul Nasterii Domnului. Deci propun sa observam cum vor sarbatori oamenii nostri dreptcredinciosi ziua Tarii. Stim din anii anteriori ca aceasta data este „impodobita” de „marete” cozi formate din poporeni drepcredinciosi care se calca in picioare la fasolea ( ca e post doar) cu ciolan (asta eee…!) si o fac asa nu ca i-ar fi fortat cineva sa inghita bucate cu carne sau ca i-ar fi prostit cumva cineva sa faca asta. Nu! A devenit un obicei, ritual pentru multi sa se calce in picioare cu „inalta vibratie patriotica” si „adanc sentiment national”, pentru un blid de fasole cu slanina care devine practic materializarea apogeului trairilor lor patriotice, spre ridicolul lor si spre satisfactia papusarilor din mass-media si de oriunde care practic savureaza din plin decaderea turmei dreptcredincioase la stadiul de turma subumana. Deci, unde este prezent Hristos aici la acesti „dreptcredinciosi” deveniti reprezentativi pentru ziua Tarii? Este Hristos printre noi in aceste multimi mancatoare de ciolan si este EL partas la acest fel de „sarbatoare” a Tarii? Vorbim de primirea semnului fiarei prin vreo inselare?? NU! Asemenea celor care de buna voie isi calca in picioare pana la ridicol sufletul si mostenirea neamului pentru o lingura de tocana spurcata data pomana de catre sistem, la fel se va accepta si semnul fiarei, cu o mare seninatate si entuziasm popular. Este o alegere foarte constienta si nu urmare a vreunei inselaciuni!
  Se mai poate da ca exemplu si mult asteptatul revelion! Cand in ajunul sarbatorii Sfantului Vasile cel Mare, marele biruitor al hoardelor diavolesti, toata suflarea dreptcredincioasa romaneasca ( si nu numai) se dezlantuie exact in duhul si sub puterea cea impotriva careia lupta rugaciunile acestui gigant al Dreptei Credintei. Despre cum se dezlantuie si „petrece” lumea noastra de revelion… nu este cazul sa intram in amanunte, le stim foarte bine. Si este acest revelion o impunere? Se face cumva prin inselare? NU! Omul stie foarte bine ce alege si daca nu stie, chiar daca afla ce si cum, in majoritate covarsitoare, dintre paranghelia de revelion si sarbatorirea crestineasca a Sf. Vasile, tot revelionul in alege. La fel va fi si cu semnul. Majoritatea vor sti ce se intampla si vor alege…bineinteles, fasolea cu ciolan…ca e mai gustoasa decat cea de post si mila lui Dumnezeu este mare si ne va ierta…sau pur si simplu nu-L bagam in seama si gata…Pana cand?

  Apreciază

 9. andrei-d said, on noiembrie 28, 2014 at 9:47 pm

  doi ani suspecti….1999 (patent), 1666 (prorocie).

  Apreciat de 1 persoană

 10. mircea.v said, on noiembrie 29, 2014 at 12:40 am

  Parintele Elpidie spune tot referitor la problemele astea, adica coduri de bare, insemnare, cipuri…

  Apreciat de 1 persoană

 11. kosk said, on noiembrie 29, 2014 at 8:33 am

  nikodim@
  esti prea dur…se pare ca uiti ca marea massa a celor ‘poftitori’ de fasole cu ciolan este alcatuita din saracii si oropsitii acestei tari care tin post ‘fortat’ tot anul. deh..nu oricine isi permite sa se imbuibe de la LIDL sau sa ‘tina post’ cu alimente ‘eco’ tot din hipermarketuri pe urma sa aiva pretentii la mantuire. de altfel citeste aici o povestioara cu talc a Cuv Paisie Aghioritul..multi din ‘mancatorii de fasole cu ciolan’ se vor mantui, putini din aia care isi umplu portbagajul cu ‘alimente de post’ de la Carrefour se vor mantui..parerea mea..

  http://www.svetlanasauciuc.ro/m7-13-123-ro-Calugarul-betiv

  Apreciat de 1 persoană

 12. nikodim said, on noiembrie 29, 2014 at 7:21 pm

  kosk,
  Paisie Aghioritul zice bine. Si s-ar putea sa ai dreptate si tu ca dintre „mancatorii de ciolan in post” poate vor fi si mantuiti. Asta numai Dumnezeu stie. Insa eu faceam referire la felul cum se petrec lucrurile in mijlocul unui popor in majoritate covarsitoare ortodox, comportamentul unei mari mase de oameni dintre cei care ne inconjoara si la un moment reprezentativ pentru Tara. „Durii” nostri inaintasi, pana la noi, nu se hraneau cu „alimete de post” de la supermarket carate cu portbagajul…de la ei avem si mostenirea de Credinta si in general conduita de viata dictata de Credinta, dar care de la an la an nu se mai regaseste. Si asta este alegerea noastra si vom fi raspunzatori de ea. Daca tu zici ca fara un dram de duritate a conduitei personale se mai poate face fata la situatia prezenta, asa o fi. Eu personal vad lucrurile cum le-am expus.

  Apreciază

 13. Carmen said, on decembrie 3, 2014 at 9:37 pm

  Daca citim in Apocalipsa, Sfantul Ioan ne avertizeaza : „cine are intelepciune,sa priceapa semnul…” atunci daca ei ne ar intreba clar te lepezi sau nu (ca de 2000 ani incoace) ce rost ar mai avea proorocia.

  Apreciază

 14. marele Păcătos said, on decembrie 20, 2014 at 2:53 pm

  Apreciază

 15. marele Păcătos said, on decembrie 20, 2014 at 2:54 pm

  Apreciază

 16. marele Păcătos said, on decembrie 20, 2014 at 3:01 pm

  mă iertaţi, am pus video la temă (biometrice), dar s-a pus altul..

  Apreciază

 17. ana said, on februarie 22, 2019 at 12:23 am

  vă arog ajutati-mă,ce să fac dacă deja am primit actul biometric,din neştiintă am făcut acest pas…mai exista vreo şansă de reîntoarcere? ce spun sfintii despre cei ce au actele respective,mai exista scăpare/mîntuire si pentru noi?

  Apreciază

 18. […] La POZITIA BISERICII ORTODOXE RUSE despre PASAPOARTELE BIOMETRICE si COLECTAREA DATELOR PERSONALE putem citi: […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: