SACCSIV – blog ortodox

MARE MAESTRU: Vrem preoti in loja. Preotul CONSTANTIN STOICA: “Pozitia Sfantului Sinod din 1937 este neschimbata”

Posted in MASONERIE, ORTODOXIE by saccsiv on noiembrie 28, 2014

Freemasons-Baphomet

   Iata ce putem citi la http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/248276/2014/O-DECLARATIE-CARE-TI-DA-FIORI-Marele-Maestru-Danacu-MASONERIA-isi-va-reveni-cand-in-loji-vor-fi-CAT-MAI-MULTI-PREOTI-/?forceDesktop=1:

“Este absolută nevoie de prezenţa unei feţe bisericeşti într-o lojă”

 

Pentru că a venit vorba despre apropierea masoneriei de Biserica Ortodoxă, l-am întrebat tranşant pe Marele Maestru Dănacu dacă sunt şi preoţi în lojile masonice. “Sunt!”, a venit prompt răspunsul. Şi a urmat o surprinzătoare completare: “Ştiţi când îşi va reveni francmasoneria? Masoneria îşi va reveni şi va reintra pe făgaşul normal când în loji vor fi cât mai mulți preoţi. Şi ştiţi de ce? Pentru că una dintre cele trei mari lumini ale francmasoneriei pe care noi depunem jurământul este Sfânta Biblie, deschisă la Evanghelia după Ioan. Se şi rostesc primele cuvinte: «La început a fost Cuvântul». Şi atunci, dacă Biblia este Cartea cea mai completă, atunci această Carte trebuie să fie bine înţeleasă de un iniţiat. Şi ca să fie foarte bine înțeleasă de un iniţiat, este absolută nevoie de prezenţa unei feţe bisericeşti într-o lojă. Ca să ajute în dezbaterile noastre. Pentru că în lojă vin oameni de culori diferite, de vârste diferite, de profesii diferite. Şi nu știm câţi au timp să citească Biblia”.

“Patriarhul cunoaşte… fenomenul masonic”

La fel de tranşant l-am întrebat (mai ales pentru ca au existat voci, comentarii, bârfe) dacă patriarhul Daniel este mason sau are vreo legătură anume cu masoneria. Surprinzător, răspunsul nu a fost un “Nu” categoric. A fost un răspuns diplomatic/discret: “Cunoaşteţi regula care spune că nu poți să zici despre cineva că este mason până nu ai consimțământul lui. Pot să vă spun însă că patriarhul cunoaşte fenomenul masonic. Şi să ştiţi că toţi îl cunosc”, concluzionează Marele Maestru mason, fără să precizeze dacă prin toţi înţelege “toţi preoţii”, “toţi înalţii ierarhi” sau, în general, “toţi mai-marii”… din societatea românească.

Pr. C. Stoica: “Poziţia Sfăntului Sinod din 1937 este neschimbată”

L-am informat şi pe parintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvant al Patriarhiei, pentru a afla un punct de vedere cu privire la demersul şi declaraţiile Marelui Maestru Dănacu cu privire la relaţia dintre Masonerie şi ortodoxie. Părintele Stoica a fost şi domnia sa la fel de tranşant ca şi Marele Maestru mason, spunand: “ Poziţia Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe de prin anii 1937 cu privire la masonerie este astazi neschimbată”. Care să  fie acestă poziţie a BOR cu privire la masonerie? Am găsit pe internet pe site-ul/blogul “bisericasecreta.wordpress.com”  un text de-a dreptul înfricoşător, demn de anii aceia tulburi dintre cele două războaie modiale, ani care, din păcate, au adus şi Romaniei multă dezbinare, multă prigoană  şi, din pacate, mult sange.  Textul găsit de noi se află la urmatoarea adresă: http://bisericasecreta.wordpress.com/2007/04/15/pozitia-oficiala-a-bisericii-ortodoxe-romane-fata-de-francmasonerie/.  Publicăm textul şi în COPIE (INTEGRAL), sub rezerva că nu este un text official şi, tocmai de aceea, aşteptăm textul official al BOR (promis de părinte Stoica). Totuşi,dacă textul  este/ar fi adevarat, chiar să nu se fi schimbat, din 1937 încoace,  nimic. CHIAR NIMIC?!…
Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

„STUDIU ASUPRA MASONERIEI” de I.P.S. NICOLAE, ce a stat la baza osandirii de catre BOR a Francmasoneriei in 1937

MARELE ARHITECT al Universului = LUCIFER. Demonstratia Mitropolitului Serafim de Pireu. Fratilor, MASONERIE = SATANISM

Video: RITUAL MASONIC FILMAT IN TURCIA. Prima parte – INITIERE. A doua parte – INCHINARE LA LUCIFER

Articolul zilei (13.07.2011): RUGACIUNEA MASONILOR ADRESATA SATANEI

Despre BAPHOMET. De ce se inchina masonii diavolului?

Citate celebre ale unor masoni sau evrei sionisti faimosi

Video: ANTONIE IORGOVAN A VORBIT PREA MULT IMPOTRIVA MASONERIEI. Si atunci l-au ucis …

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. RomeoB said, on noiembrie 28, 2014 at 7:40 am

    „Pe draci nu trebuie sa-i crezi nici cand spun adevarul !”

    Apreciat de 2 persoane

  2. RomeoB said, on noiembrie 28, 2014 at 7:58 am

    >„Poziţia Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe de prin anii 1937 cu privire la masonerie este astazi neschimbată”

    !!! Masoneria este lovita si de anateme puse la Sinoadele ecumenice CARE NU POT FI RIDICATE NICIODATA DE NIMENI !!!

    Asta ste cadrul general si trebuie mentinat deoarece se sugereaza ca anatema din 1937 este pusa intr-un cadru istoric special, legat de faptul ca in viata poltica europeana si romaneasca ‘fascistii’ aveau un cuvant greu de spus.

    Apreciază

    • Mihail V said, on noiembrie 28, 2014 at 10:03 am

      Singurul motiv pentru care un preot ortodox ar putea calca pragul celor din masonerie ar fi ca sa-i scoata pe iluminatii intunericiti de acolo, dupa exemplul monahului Vitalie:

      http://www.ortodoxism.ro/proloagele/aprilie/Proloage22Apr.shtml

      In zilele preasfintitului Ioan Milostivul, patriarhul Alexandriei (610-619), a mers in Alexandria un oarecare monah, Vitalie cu numele, din manastirea Cuviosului Sirida. Acest monah, fiind de sasezeci de ani, si-a ales a petrece un anume fel de viata, care, oamenilor celor ce socotesc cele din afara, li se parea a fi rea si spurcata, iar lui Dumnezeu, Celui ce priveste cele din launtru si ispiteste inimile, placuta era si bine primita. Ca staretul acesta, voind in taina sa intoarca la pocainta pe cei pacatosi si fara de lege, se facea singur pe sine pacatos si fara de lege, dupa parerea omeneasca.

      Deci, si-a scris pe toate desfranatele ce erau in Alexandria si, pentru fiecare, facea rugaciuni catre Dumnezeu, ca sa le intoarca de la viata pacatoasa. Si se ducea in cetate la lucru, de dimineata pana seara, si lua plata pentru osteneala de peste zi, cate doisprezece bani de arama. Cu un ban de arama isi cumpara bob, si-l manca dupa apusul soarelui, pentru ca, muncind toata ziua, se ostenea. Iar ceilalti bani, ducandu-se la casa desfranatelor, ii da unei desfranate, zicandu-i: „Te rog ca pentru acesti bani sa te pazesti pe tine toata noaptea aceasta in curatie, neprimind pe nimeni la pacat.” Si se inchidea cu dansa in aceeiasi camera. Deci, aceea se odihnea pe patul sau, iar el, stand intr-un colt, petrecea toata noaptea fara somn, citind incetisor psalmii lui David si se ruga pentru dansa catre Dumnezeu, pana dimineata. Iar, cand iesea de la dansa, o jura sa nu spuna nimanui fapta lui. Si facea asa in toate zilele, ostenindu-se in post. Si, intrand astfel in toate noptile la desfranate, petrecea fara somn si in rugaciuni. Deci, in fiecare noapte, intra la alta, pana ce trecea pe la toate, apoi, incepea iarasi de la cea dintai.

      Iar Dumnezeu, vazand o chinuire ca aceasta a robului sau, i-a sporit si castigul, ca unele din desfranate, rusinandu-se de o fapta buna ca ceea a lui Vitalie, se sculau la rugaciune, facand metanii impreuna cu dansul si se rugau. Iar el le sfatuia pe ele spre pocainta, le ingrozea cu infricosata judecata si cu vesnica munca din gheena si le facea ca sa aiba nadejde in milostivirea lui Dumnezeu si in indulcirea la cer, din vesnicile bunatati. Si acelea, venind in frica lui Dumnezeu, se umileau si fagaduiau sa-si indrepte viata lor. Iar multe dintr-insele, lepadand nerusinarea pacatului, se maritau cu barbati dupa lege; iar altele, dorind mult sa petreaca curatie, se duceau in manastire de femei, sau in pustnicie, cu lacrimi sa-si petreaca zilele lor. Iar altele, alegeau sa vietuiasca in lume, fara barbat, intru curatie, hranindu-se din osteneala mainilor lor. Si nici una din aceste desfranate nu indraznea sa arate cuiva viata cea curata a lui Vitalie, ca, daca una oarecare din ele, ar fi inceput sa spuna oamenilor ca Vitalie, nu pentru pacat vine la dansele, ci pentru a lor mantuire, auzind de aceasta, Vitalie s-ar fi mahnit ca i se vadeste viata lui cea curata; ca s-a rugat lui Dumnezeu sa pedepseasca pe acea femeie, ca si celelalte sa aiba frica. Ceea ce s-a si intamplat, ca una dintre ele, vadind viata Sfantului, indata s-a si indracit, iar celelalte, vazand aceasta, mult se temeau si nu mai indrazneau nicidecum sa arate oamenilor, ceva din sfintenia lui Vitalie. Iar dupa ce s-a indracit femeia, oamenii, ii ziceau: „Vezi, ca ti-a rasplatit Dumnezeu, deoarece ai mintit, zicand ca nu pentru desfranare intra la voi monahul acela. Iata, s-a facut dovada ca este desfranat.” Si se sminteau toti de dansul si in toate zilele il ocarau, zicandu-i: „Du-te, ticalosule, ca te asteapta desfanatele.” Si scuipau asupra lui.

      Iar el, rabdandu-le pe toate cu blandete, asculta invinuirile si ocarile ce i se faceau de oameni, mangaindu-se cu duhul, ca il socotesc oamenii atat de pacatos. In acest fel, Cuviosul isi tainuia fapta lui cea buna inaintea oamenilor, iar unii din clerici l-au clevetit la preafericitul patriarh la Alexandriei, Ioan Milostivul, zicand ca un staret sminteste toata cetatea, intrand in fiecare noapte, in casa desfanatelor. Insa patriarhul nu credea pe clevetitori, invatat fiind de mai inainte, de o intamplare ce se facuse, cand pe un monah, intelept si sfant, care era din fire famen si botezase pe o pagana, a pus de l-au batut fara vina, crezand pe clevetitori. De aceea, aducandu-si aminte, ingrozea pe cei ce cleveteau pe Vitalie, zicand. „Incetati de la osandire; mai ales, pe monahi sa nu-i osanditi. Oare nu stiti un lucru ce s-a facut alta data, la intaiul Sinod din Niceea, cand fericitului imparat Constantin i-au scris unii episcopi si clerici, unul, asupra altuia, lucruri rele? Iar el, poruncind sa i se aduca lumanare aprinsa si necitind scrisorile acelea, le-a ars, zicand: „Chiar de as fi vazut cu ochii mei pe vreun episcop, preot sau monah in vreun lucru de pacat, l-as fi acoperit cu haina mea, ca nimeni sa nu-l vada pe el gresind.” Asa infrunta preafericitul patriarh pe clevetitori, iar robul lui Dumnezeu Vitalie nu inceta a se ingriji pentru mantuirea sufletului pacatosilor, nestiind nimeni despre faptele cele bune ale lui, pana la sfarsitul vietii.

      Intr-una din zice, cand se facea ziua, Cuviosul Vitalie, iesind din casa desfranatelor, l-a intampinat pe el un tanar desfranat, mergand la femei desfranate, pentru pacat. Acesta, intinzandu-si mana, a lovit tare peste obraz pe staret, zicandu-i: „Ticalosule si spurcatule, pentru ce nu te pocaiesti si nu te lepezi de viata ta necurata, ca, prin tine, sa nu se batjocoreasca mai mult numele lui Hristos?” Iar Sfantul i-a raspuns: „Sa ma crezi pe mine, omule, ca, pentru palma aceasta, vei lua si tu asemenea lovire, incat toata Alexandria se va aduna la plangerea ta.” Iar, dupa putine zile, inchizandu-se in chilia sa cea foarte mica, pe care si-o zidise langa portile ce se numeau ale Soarelui, Cuviosul Vitalie s-a mutat catre Domnul, nestiind nimeni. Intr-acel timp, acel desfranat, care lovise peste obraz pe Cuviosul staret, a primit o lovitura peste fata si, indata, s-a indracit si, cazand, tremura si spumega si isi rupea hainele de pe dansul si, cu glas infricosat, facea zgomot mare, incat toata Alexandria se adunase la plansul lui cel de spaima. Si, venindu-si putin in fire, dupa cateva ceasuri, a alergat la chilia lui Vitalie, strigand: „Miluieste-ma, robule al lui Dumnezeu, ca am gresit catre tine. Iata ca si eu, dupa proorocirea ta, am luat vrednica osanda.” Iar, dupa ce s-a apropiat de chilia staretului, indata diavolul, care il stapanea pe omul acela, l-a izbit de pamant si a fugit, iar omul si-a venit desavarsit in fire. Si batea in usa chiei, dar nu i-a raspuns nimeni. Apoi, deschizand usa, l-a vazut pe staret in genunchi, stand in rugaciune, iar sufletul lui cel sfant se dusese catre Dumnezeu, iar in mainile lui tinea o hartie scrisa asa: „Barbati alexandrini, nu osanditi mai inainte de vreme, pana ce Domnul, Judecatorul cel drept, va veni.”

      Si, auzind de moartea lui, toate femeile acelea, care, prin sfatuirea lui, se intorsesera la pocainta si la Dumnezeu, s-au adunat la dansul cu lumanari si cu tamaie, plangand dupa parintele si invatatorul lor. Si toate povesteau bunatatile staretului, cum nici cu mana macar nu s-a atins de vreuna din ele, ca nu spre pacat, ci spre mantuire intra la ele.

      De acestea toate auzind cu deamanuntul, preafericitul patriarh Ioan cel Milostiv a mers, impreuna cu tot clerul, la chilia staretului si, vazand scrisoarea cea mai sus-zisa, prin care, sfatuia a nu osandi pe nimeni, a zis catre clericii aceia, care cleveteau pe Cuviosul: „Multumesc lui Dumnezeu ca n-am ascultat clevetirule voastre, ca as fi suparat, fara vina, pe Sfantul staret. Ci, neascultandu-va, m-am izbavit de pacat si de osanda.” Deci, rusinand pe osanditorii Cuviosului si luandu-i moastele, preafericitul patriarh l-a petrecut cu tot poporul din cetate, iar femeile, cele ce se pocaisera de pacat, plangandu-l si tanguindu-se, l-au ingropat cu cinste, slavind pe Dumnezeu, Cel ce are multi robi ai Sai tainuiti. Iar omul cel ce patimise de la diavolul lovitura, s-a lepadat de lume si s-a facut monah. Si multi din alexandrini, indreptandu-se dupa chipul vietii lui Vitalie, celei atat de imbunatatite, si-au pus asezamant, ca sa nu mai osandeasca pe nimeni. Carora si noi sa le urmam, cu rugaciunile Cuviosului parintelui noistru Vitalie si cu darul Domnului nostru Iisus Hristos, Caruia se cuvine slava in veci. Amin.

      Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 28, 2014 at 10:42 am

        Mihail V

        Nu-i tot aia, frate.

        Apreciază

      • Ioannis said, on noiembrie 28, 2014 at 12:52 pm

        Incomplet!
        Imi aduc aminte de o pilda din Pateric, cand un ucenic isi intreba Avva daca pentru a-si salva aproapele ii este indicat sa se coboare chiar si case de desfrau sau in catacombele pamantului, la care Avva i-a spus: Intai cerceteaza-te daca ai suficienta rugaciune, milostenie, post. Daca te simti suficient de pus la punct, coboara, daca nu, mai bine renunta, ca nu cumva greutatea celui cazut sa va traga pe amandoi in iad.
        Citisem aceasta pilda acum doi ani, dar nu mai retin exact numele sfintilor.

        Apreciază

  3. vali said, on noiembrie 28, 2014 at 9:34 am

    „Pentru că una dintre cele trei mari lumini ale francmasoneriei pe care noi depunem jurământul este Sfânta Biblie, deschisă la Evanghelia după Ioan.”

    Tot asa fac si vrajitoarele, care de la ei au invatat ritualurile oculte in care folosesc icoane, candele, cruci, nu ca sa atraga binecuvantare ci blestem, pentru ca alaturand obiecte sfinte celor diavolesti, e ca si cum ai pune o icoana intr-o toaleta (scuzati) … nu se sfinteste WC-ul ci se murdareste icoana. Dar pentru naivi si necunoscatori, pare logic sa fie cum zic ei.

    Apreciază

    • Mihail V said, on noiembrie 28, 2014 at 11:48 am

      Frate Vasile, eu stiu ca nu-i tot aia si ca e infinit mai greu in cazul masonilor. Dar mai stiu ca ce e imposibil la om e posibil la Dumnezeu si ca Dumnezeu lucreaza prin om.
      Masonii sunt bogati. Nu pot fi comparati din acest punct de vedere cu prostituatele care-si vand de multe ori trupul pentru a obtine cele necesare traiului. In intunericul in care se afla masonii ei recunosc insa ca le lipseste ceva. Citez din spusele lor „Este absolută nevoie de prezenţa unei feţe bisericeşti”.

      Iisus Hristos sta la usi si bate. Bate la usa oricarui ratacit. Sa citeasca masonii si sa inteleaga daca tot spun ca „Biblia este Cartea cea mai completă” ce scrie la Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul 3:17-21:

      17. Fiindcă tu zici: Sunt bogat şi m-am îmbogăţit şi de nimic nu am nevoie! Şi nu ştii că tu eşti cel ticălos şi vrednic de plâns, şi sărac şi orb şi gol!
      18. Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur lămurit în foc, ca să te îmbogăţeşti, şi veşminte albe ca să te îmbraci şi să nu se dea pe faţă ruşinea goliciunii tale, şi alifie de ochi ca să-ţi ungi ochii şi să vezi.
      19. Eu pe câţi îi iubesc îi mustru şi îi pedepsesc; sârguieşte dar şi te pocăieşte.
      20. Iată, stau la uşă şi bat; de va auzi cineva glasul Meu şi va deschide uşa, voi intra la el şi voi cina cu el şi el cu Mine.
      21. Celui ce biruieşte îi voi da să şadă cu Mine pe scaunul Meu, precum şi Eu am biruit şi am şezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui.

      …cuvintele acestea li se potrivesc perfect. Se recunosc?

      Apreciază

      • Iani said, on noiembrie 29, 2014 at 7:26 am

        Bati campii

        Apreciază

      • Iani said, on noiembrie 29, 2014 at 7:29 am

        Vrei cumva sa te duci tu si sa ii salvezi de la pierzare ?
        Hai sa fim si realisti putin, e vreme de prigoana, si in astfel de vremuri trebuie sa coboram in catacombe (la figurat).

        Apreciază

  4. Ionut said, on noiembrie 28, 2014 at 10:59 am

    Mai, baieti, nu inteleg un lucru: daca tot ziceti ca sunteti asa de insetati de Cuvantul lui Dumnezeu, de ce nu veniti voi la preoti, adica la biserica, si asteptati ca preotii sa vina la voi? De ce nu lasati voi masoneria pentru Lumina cea adevarata?

    Apreciază

  5. andrei-d said, on noiembrie 28, 2014 at 11:22 am

    „…L-AM INTREBAT tranşant pe Marele Maestru Dănacu”, tu l-ai intrebat frate Vasile?

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 28, 2014 at 11:52 am

      andrei-d

      Asa pare?

      Apreciază

      • andrei-d said, on noiembrie 28, 2014 at 12:00 pm

        Da! Nu putea sa intrebe decat un preot cucernic sau oricine e dornic sa afle adevarul!
        Iertare daca am gresit!

        Apreciază

      • andrei-d said, on noiembrie 28, 2014 at 12:01 pm

        sau un reporter de la ziarulring….

        Apreciază

  6. STOP RFID said, on noiembrie 28, 2014 at 11:25 am

    Iohannis ne da bani dupa parerea taranului. Tinerii pentru asta au votat.

    Apreciază

    • vali said, on noiembrie 28, 2014 at 12:17 pm

      Cata intelepciune, cata filosofie .. grof grof. Asta e taranu cu Masserati ? …cu bani printati.
      Da de ce trebuie sa ne arate si suncile ?

      Apreciază

    • Ioannis said, on noiembrie 28, 2014 at 2:53 pm

      Frate, nu mai asocia sfantul nume de TARAN roman acestui alogen tuciuriu. Destul cat a lovit jidanul, comunistul si neocomunistul in taranul roman!

      Apreciază

      • andrei-d said, on noiembrie 28, 2014 at 9:52 pm

        „De aia trebuie sa le-aduc aminte la bercenari de vremea cand 1 TARAN roman lupta cu 10 mercenari!”
        Cu adevarat numele TARAN e sfant!

        Apreciază

  7. tataia said, on noiembrie 28, 2014 at 3:36 pm

    Trebuie sa intelegem faptul ca masoneria inca are o imagine de institutie onesta in rindul marii majoritati a populatiei. Doar „biseriocosii” de noi sustinem ca masoneria este rea…cum marea majoritate a populatiei este de genul: „Cred in Dumnezeu dar nu cred in biserica si in popi”, pentru acest gen de persoane masoneria are o imagine de insitutie cinsitita…deoarece ei cred in „marele arhitect al universului”. Explica-i unuia de genul: „Cred in Dumnezeu dar nu cred in biserica si popi” ca „marele arhitect al universului” nu este totuna cu Dumnezeu…ca din contra este diavolul…

    Apreciază

  8. Dinu Pescaru said, on noiembrie 28, 2014 at 4:05 pm

    Preotii nu au cum sa ajute masoneria, nu este casa lui Hristos. Acesti oameni care sunt in masonerie sa-si lase religia/cultul (sa se converteasca- sa se reboteze) sa vina in Biserica, si cu mintile lor luminate, ca mari profesionisti cum se considera, sa „ajute” Biserica Universala Adevarata/Ortodoxa. Hristos a Inviat pentru toata lumea.

    Referitor la faptul ca sunt masoni in Loja: ” Pentru că a venit vorba despre apropierea masoneriei de Biserica Ortodoxă, l-am întrebat tranşant pe Marele Maestru Dănacu dacă sunt şi preoţi în lojile masonice. “Sunt!”, a venit prompt răspunsul.”

    Cititi ce raspunde Mitropolitul Serafim referitor al acelasi discurs si raspuns : „În urma comunicatului de mai sus, al cărui adevăr despre “inițierea unui marcant cleric elen” îl contestăm, și în pofida efortului nereuşit de a produce confuzie și de a anula semnificaţia Comunicatului inițial, dar și pentru că tactica constantă a Lojei este de a-şi revendica ca fiind ale ei personalități respectabile ale vieții bisericești, după moartea acelora, când acestea nu mai pot să-i contrazică, pentru promovarea scopurilor Lojei. Vă chemăm, în calitate de Organism Suprem de Conducere al masoneriei din Elada să faceți cunoscute datele “marcantului cleric elen iniţiat”, pentru că procedând altfel insultați grav Biserica Ortodoxă Universală din Elada, răspândind minciuni la adresa ei, devreme ce Biserica Ortodoxă Universală a condamnat Masoneria printr-o Hotărâre a Sfântului Sinod al Ierarhiei Bisericii Eladei, în anul 1933, hotărâre care stipulează următoarele:

    ”Ierarhia Bisericii Eladei… procedând la analizarea… Masonieriei, a acestui organism internațional secret… a ajuns unanim la următoarele… concluzii: Masoneria nu este o simplă uniune filantropică sau o școală filosofică, ci constituie un sistem de inițiere care aduce aminte de străvechile religii sau culte de misterii ale națiunii… Şi s-a demonstrat că este vorba de o religie de mistere, cu totul diferită… și străină de religia creștină…”, hotărâre care a fost reluată şi aprobată de Sfântul Sinod al Ierarhiei din anii 1968, 1972 și 1996” ami multe aici:

    Scrisoare deschisă a Mitropolitului Serafim de Pireu către Consiliul Suprem de grad 33 al ”Marii Loje Masonice a Eladei”

    https://graiulortodox.wordpress.com/2013/01/29/scrisoare-deschisa-a-mitropolitului-serafim-de-pireu-catre-consiliul-suprem-de-grad-33-al-marii-loje-masonice-a-eladei/

    Cititi va rog si Enciclica Sfântului Sinod al Bisericii Greciei prin care este condamnată masoneria

    https://graiulortodox.wordpress.com/2014/05/02/191-enciclica-sfantului-sinod-al-bisericii-greciei-prin-care-este-condamnata-masoneria/

    In concluzie rugam loja masonica din Romania sa-si revizuiasca „doctrina” dar si modul de abordare ”filantropic”, pentru a avea credibilitate ca nu se inchina la Diavol.

    Apreciază

  9. cristian said, on noiembrie 28, 2014 at 5:56 pm

    masoneria este dusmanul lui Dumnezeu.masoneria este fata curata a satanismului pe care noi crestini nu vom o purta niciodata chiar si cu pretul vieti.suntem crestini si dupa cum stiti crestinismul nu va muri niciodata.masoneria este cancerul care incearca sa omoare crestinismul si pe cei ce il iubesc pe Dumnezeu.pentru crestini satanismul numita masonerie nu nu este altceva decat incercarea de al indeparta pe om de IIsus.masoneria nu este alt ceva decat o infectie la adresa crestinismului si exemplele pot continua la nesfarsit.

    Apreciază

  10. clement said, on noiembrie 28, 2014 at 11:35 pm

    I-a lovit un fel de frenezie draceasca. Au nevoie de adepti, de simpatia publicului, de victime, cu cat mai tinere, cu atat mai bine pentru stapanul lor…
    In librarii, cartile lor le „fac cu ochiul” cititorilor, au patruns in toate institutiile de invatamant universitar, tin conferinte in toate mediile si in toate orasele.
    Pentru doar 220 lei , specialista in holocaustologie, Felicia Waldman va conferentia pe tema sephirotilor la fundatia Calea Victoriei.
    Organizatiile masonice de tineret se inmultesc si cresc precum polipii maligni pe linie ereditara.
    Nu inteleg de ce au nevoie de obedienti din randul preotilor ortodocsi, doar si-au tras propria biserica gnostica cu popime de toate sexele.
    In curand is vor construi marele templu si probabil, Oprescu va aproba expunerea statuii lui behemoth, dupa modelul satanistilor americani.

    Apreciază

  11. acelas said, on noiembrie 29, 2014 at 12:42 am

    infiorator raspunsul „maestrului” ..

    sa vedem insa cine ne mai conduce..

    http://www.gandul.info/politica/vanghelie-dupa-ce-a-fost-exclus-din-psd-dragnea-ne-a-spus-ca-am-pierdut-alegerile-din-cauza-americanilor-ponta-e-un-vagabond-13660707

    bineinteles ca trepadusii presa, si nu sunt putini – o armata!, care tin trena colonistilor americani, vor bagateliza si persifla spusele de aici, ca sa-ti fie rusine ca poti crede o asemenea „gogomanie” … : „doar nu crezi si tu in teoria conspiratiei” ..

    .

    Apreciază

    • Ionut said, on noiembrie 29, 2014 at 11:06 am

      Exista niste semne de intrebare. Atat in primul, cat si in al doilea tur de scrutin, aproximativ un milion de persoane au votat pe liste suplimentare. Toate exit-poll-urile indicau, cu aproximatie, un scor de 50-50.

      Apreciază

    • clement said, on noiembrie 30, 2014 at 11:40 am

      Pe domnul Iohannis l-au ales romanii, pentru ca pontiotii au devenit de nesuportat.
      A fost susinut de nemti, din motive etnice si temperamentate, de masoni din motive de 7+7=14, adica 5, de evrei pentru ca la o adica, il pot acuza de anti ce vor ei, de americani pentru ca asa vor everii si de rusi pentru ca are mai mult creier decat predecesorii sai.
      Nu l-au votat tiganii pentru ca nu le-a promis favoruri.
      Aaaa, de ce l-au votat ungurii, este mai complicat de inteles, dar nu trebuie sa ne gandim la ce este mai rau!

      Apreciază

  12. aniush said, on noiembrie 29, 2014 at 8:51 pm

    off topic,
    http://nuvaccinurilor.blogspot.ro/2013/06/semnele-timpului.html

    Apreciază

  13. clement said, on noiembrie 30, 2014 at 4:23 pm

    Un text interesant si pentru momentul politic actual:http://jurnalmasonic.blogspot.be/2014/05/interviu-cu-secretarul-executiv-al.html
    Se dovedeste ca intr-adevar 7+7=14 si deci, felicitarile calduroase adresate domnului Iohannis sunt cat se poate de justificate.

    Apreciază

  14. iacoboaieradu2014 said, on decembrie 1, 2014 at 3:47 pm

    MASONERIA A CREAT ECUMENISMUL, DOCTRINA RELIGIEI GLOBALE

    CÂTEVA FILME DOCUMENTARE ANTIECUMENISM:

    1. Duhovnici Români despre Ecumenism

    2. Documentar despre ecumenism – unirea cu ereticii – produsul masoneriei și al iudaismului

    3. Ecumenismul = Erezie – Sfinții Părinți despre ecumenism – Istoria ecumenismului

    4. Parintele Calciu Dumitreasa – Ecumenismul si Masoneria – planul diabolic de astazi

    5. Ierarhi eretici – Ecumenism – Masonerie

    6. Pericolul ECUMENISMULUI – Ioan Vladuca

    Apreciază

  15. […] MARE MAESTRU: Vrem preoti in loja. Preotul CONSTANTIN STOICA: “Pozitia Sfantului Sinod din 1937 es… […]

    Apreciază

  16. […] In 2014, preotul Constantin Stoica, purtătorul de cuvant de atunci al Patriarhiei, declara: […]

    Apreciază

  17. […] oficial al BOR (promis de părinte Stoica)”. Textul oficial niciodata n-a mai venit. – https://saccsiv.wordpress.com/2014/11/28/mare-maestru-vrem-preoti-in-loja-preotul-constantin-stoica-… Deci nu este nici o reconfirmare oficiala, ci doar un raspuns al fostului purtator de cuvant, caci […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.