SACCSIV – blog ortodox

TOTAL FARA CASH BATE LA USI: Ţările care renunţă rapid la plata prin numerar. Cum arată societatea CASHLESS

Posted in cash by saccsiv on noiembrie 25, 2014

   Iata ce putem citi la Ţările care renunţă rapid la plata prin numerar. Cum arată societatea cashless:

Tot mai multe state renunţă la folosirea excesivă a numerarului şi marile companii încearcă să dezvolte aplicaţii folositoare în acest sens. Apple pariază pe plăţile mobile, în timp ce şeful American Express spune că nu se teme de eventuala dispariţie a cardului bancar. În unele ţări, viitorul cashless (fără numerar) a devenit o realitate.

În Coreea de Sud, cota de piaţă a plăţilor non cash din valoarea totală a plăţilor realizate de consumatori este de 70%. Procentul populaţiei cu card de debit este de 58%.

În Germania, cota plăţilor non cash este de 76% din valoarea totală a plăţilor. De asemenea, 88% dintre germani deţin un card de debit. Începând cu anul 2012, comercianţii au nevoie doar de un iPhone şi un cititor produs de compania EMV (conectat la telefon), pentru acceptarea plăţilor de pe carduri de credit sau debit.

În SUA, volumul plăţilor non cash ajunge la 80% din valoarea totala a plăţilor realizate de consumatori. 72% dintre americani deţin un card de debit. În urmă cu câteva luni, Apple a anunţat noul serviciu „Wallet”, alături de Microsoft şi alte companii tehnologice. Proiectul include şi ceasurile electronice care pot realiza plăţi electronice. Directorul executiv al American Express, Ken Chenault, a declarat că nu se teme de posibila dispariţie a cardurilor de plastic şi bancomatelor.

Olanda înregistrează o explozie în privinţa plăţilor non cash, care însumează 85% din valoarea totală a plăţilor efectuate de consumatori. 90% dintre olandezi au un card de debit. De exemplu, parcometrele din Amsterdam nu mai acceptă plăţi prin numerar sau monede. 75% dintre olandezi s-au obişnuit deja cu „moda no-cash”, în condiţiile în care multe restaurante şi retaileri refuză cash-ul.

Australienii stau bine la capitolul plăţi non cash. Astfel, 86% din valoarea totală a plăţilor reprezintă plăţi fără numerar şi 79% din populaţie deţine un card de debit.

Cota de piaţă a plăţilor non cash în Suedia din valoarea totală a plăţilor efectuate de consumatori este de 89%. Procentul populaţiei care deţine un card de debit este de 96%. Numărul spargerilor de bănci în Suedia a scăzut în 2008 cu 110%, la doar 16 în 2011. Motivul este simplu: băncile găzduiesc tot mai puţine bancnote fizice şi hoţii nu au ce să fure.

În Marea Britanie, plăţile fără numerar ajung la 89% din valoarea totală a plăţilor efectuate de consumatori. 88% dintre englezi au un card de debit. Începând cu 6 iulie, autobuzele municipalităţii nu mai acceptă plăţi prin numerar. În 2014, doar 1% dintre călătorii cu mijloacele de transport în comun au folosit bani numerar, faţă de 25% în anul 2000.

În cazul Canadei, cota plăţilor non cash din valoarea totală a plăţilor efectuate de consumatori este de 90%. Totodată, 88% dintre canadieni dispun de un card de debit. Începând cu februarie 2013, Canada a renunţat la producţia monedelor, generând o economie de 11 milioane de dolari la buget.

Franţa se află pe locul secund într-un top zece al ţărilor care renunţă rapid la plăţile prin numerar. Plătile non cash din valoarea totală a plăţilor consumatorilor însumează 92%. Procentul populaţiei cu carduri de debit este de 69%. Oricine doreşte să îşi cumpere o maşină în Franţa se va lovi de o limită de tranzacţie de 3.000 euro. Cumpărătorii se pot împrumuta la prieteni, dar dacă suma împrumutată depăşeşte 1.500 de euro, ambele părţi trebuie să ofere autorităţilor câteva explicaţii.

În Belgia, cota plăţilor non cash din valoarea totală a plăţilor consumatorilor este de 93%. Pe de altă parte, 86% dintre belgieni au un card de debit. Belgia are o legislaţie asemănătoare cu a Franţei, scrie CNBC.com. Doar 14% dintre belgieni nu au un card, dar s-ar putea să se răzgândească în curând.

Comentariu saccsiv:

Deci e clar.

Interesante sunt insa comentariile de pe Gandul. Cel putin cele ce erau acolo pana la ora la care am citit articolul.

Tagged with:

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pavel Hristescu said, on noiembrie 25, 2014 at 6:11 pm

    A apărut un articol, sau carte intitulat „99 de diferențe dintre catolici și ortodocși”. Se poate traduce și în limba română acest articol? Sau poate pe acest site? Mulțumesc. Aștept răspunsul dumneavoastră. Adresa site-ului:
    http://spazioinwind.libero.it/sanmassimo_decaita/testi/confronti/99%20differenze.html. Doamne ajută.

    Apreciază

  2. Radu said, on noiembrie 25, 2014 at 6:47 pm

    Prostii nu isi dau seama cat de expusi sunt…nu e de mirare din moment ce sunt ignoranti e usor sa te trezesti cu cardul gol pe mediul virtual unde in general nu omul obisnuit are control ci marile corporatii si banci si expertii in hacking si piratare…
    Mai bine sa ai bani fizici (chiar si astia sunt o iluzie nu au contravaloarea in aur sa te duci la BNR sa le ceri contravaloarea in aur sau argint cum ar fi corect si cinstit si normal ) stii unde sunt ii ai sub controlul tau direct nu sub controlul lor

    Sute de ani in urma cand Marco Polo s-a intors din China lui Kubilai Han si a venit cu niste bancnote primitive care aveau valoarea in aur doar ca era stocat aurul in cladirile administrative sau bancile de pe vremea aia, concetatenii lui venetieni l-au luat in ras si daca am citit bine si a fost si filme destule nici nu au vrut sa auda sa primeasca hartii fara valoare pentru achizitia de marfuri si altele si chiar au ars cateva din acele hartii ca nu aveau incredere in Hanul Kubilai ca isi va respecta cuvantul si le va da contravaloarea in aur cand s-ar fi dus Marco Polo inapoi sa faca comert in China.

    Asa gandeau pe vremuri negustorii in termeni practici si nu puneau botul la vrajeli si la ceva ce nu simt si nu vad si nu au sub controlul lor
    Azi lumea se increde in mod periculos de mult in guvern si banci si nu se stie niciodata ce se poate intampla poti ramane doar cu ce ai pe tine si sa zicem casa si automobilul adica lucrurile fizice la care ai control la un cataclism sau dezastru economic…

    Bani virtuali sunt iluzia suprema astia fizici sunt si ei o iluzie dar mai mica iar moneda de aur si argint sau bancnotele care pe vremuri te duceai si iti oferea contravaloarea in aur sau argint reprezinta cu adevarat in mor REAL bani si potenta financiara nu iluziile astea azi sunt maine au disparut…

    Pun pariu ca elita are bine pastrate valorile in aur si argint lucruri palpabile care ai control ei nu isi vor avea banii laolalta cu prostimea
    Sistemul asta e doar pentru prostii de rand si care in ochii lor sunt ca in evul mediu „peasants” care trebuie sa munceasca pe mosia lor feuda lor pentru o plata de nimic si conditii de nimic pana crapa !!!!

    Apreciază

    • Paul said, on noiembrie 25, 2014 at 7:01 pm

      Bineinteles ca elitele nu isi tin banii laolalta cu prostimea. De ce credeti ca s-a volatilizat intreg stocul de aur al Ucrainei imediar dupa lovitira de stat din februarie? Se spune ca a fost dus in SUA.

      Apreciază

  3. lastunnegru said, on noiembrie 25, 2014 at 6:50 pm

    off topic

    Familiile cu doi tati incep sa fie prezentate in cartile de gradinita, cu fonduri UE

    http://www.lonews.ro/stiri/educatie-cultura/16589-stiri-familiile-cu-doi-tati-incep-sa-fie-prezentate-in-cartile-de-gradinita-cu-fonduri-ue.html

    Apreciază

    • Paul said, on noiembrie 25, 2014 at 7:03 pm

      Doamne pazeste! Sodoma!
      Si romanii vor inca „in Europa, in vest, o tara ca afara”. Treziti-va, e imparatia satanei!

      Apreciază

    • Paul said, on noiembrie 25, 2014 at 7:06 pm

      Despre pervertirea copiilor Mantuitorul vorbeste explicit in Evanghelii spunand ca celor care fac asta le-ar fi mai de folos sa li se lege un bolovan de gat si sa fie aruncati in mare. Imaginea de sus este o monstruozitate. Copiii nu au discernamant, daca sunt invatati si crescuti asa, asa se vor (de)forma ca oameni pentru tot restul vietii. Homosexualitatea este un pacat de moarte si o boala, ceva anormal, impotriva firii, cei care fac asta sunt bolnavi, in loc sa se trateze ei cauta sa isi impuna nebunia intregii societati si sa distruga copiii – adica societatea de maine.

      Apreciază

  4. lastunnegru said, on noiembrie 25, 2014 at 7:07 pm

    off topic

    Diagnosticarea cancerului la san poate fi mai usoara si se pot economisi milionane de dolari daca se introduce un cip RFID in sanul afectat de tumoare.

    http://www.rfid24-7.com/2014/10/23/rfid-tags-could-ease-breast-cancer-surgery/

    ( traducere google translator )

    http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://www.rfid24-7.com/2014/10/23/rfid-tags-could-ease-breast-cancer-surgery/&prev=search

    NU ACCEPTATI ASA CEVA.

    Apreciază

  5. john said, on noiembrie 25, 2014 at 8:16 pm

    Dupa ce-au sodomizat-o,o vrea si virgina si vivace!
    Papa Francisc, in fata Parlamentului European: Europa da impresia unei bunici, nu mai este fecunda si vie. A venit momentul sa abandonam ideea unei Europe inspaimantate:
    http://www.hotnews.ro/stiri-international-18663620-video-papa-francisc-fata-parlamentului-european-europa-impresia-unei-bunici-nu-mai-este-fecunda-vie-venit-momentul-abandonam-ideea-unei-europe-inspaimantate.htm

    Apreciază

    • Paul said, on noiembrie 25, 2014 at 9:38 pm

      Daca era crestin nu avea ce cauta in adunarea lor sataniceasca, nici nu trebuia sa puna piciorul acolo, in parlamentul europoean si unde s-a mai dus. Dar nu e decat un mason sinistru.

      Apreciază

  6. Ramona said, on noiembrie 25, 2014 at 9:03 pm

    Ce se intampla cand depinzi de banci … mori de foame. Bancile din Ucraina si-au inchis filialele din zonele de conflict
    http://edition.cnn.com/2014/11/20/world/europe/ukraine-donetsk-residents-struggle/
    In Ucraina saptamana trecuta oamenii stateau la cozi la banci.

    Bancile, in nesimtirea specifica ii lasa balta pe clienti si oamenii fac liste si asteapta de dimineata in fata bancilor inchise. Oamenii mor de foame din cauza blocajului financiar pe care trebuie sa il suporte cei saraci. Se vrea dependenta de propriile dispozitive, spun ca mai bine ai o banca la purtator, ca sa te fereasca de eventuala inchidere a bancilor.

    Apreciază

    • Paul said, on noiembrie 25, 2014 at 9:41 pm

      Pai sa ne inchipuim ce ar insemna sa nu mai existe cash si sa inceapa un razboi, ca cada bombe, sa nu mai fie electricitate, etc etc. Ce banci vor mai functiona atunci normal? Ce ar face oamenii fara un ban in buzunar, totul pe card, totul o fictiune electronica?

      Apreciază

  7. mircea.v said, on noiembrie 25, 2014 at 10:56 pm

    S-a ajuns la procentele astea fara pistol la tampla, adica nu cu „si te SILESTE sa platesti cu card”, ci cu „si FACE sa platesti cu card”. Ca e mai comod, ca mai ai nu stiu ce avantaj, ca mai esti pacalit un pic gen salariu pe card…

    Asa e cu „sileste” si „face” si in privinta insemnarii. 99% vor vrea ei, fara nici o silire.

    Apreciază

  8. pacatos said, on noiembrie 25, 2014 at 11:38 pm

    Despre cardul de sanatate … ce scrie intr-un ziar din Neamt: „Pentru judeţul Neamţ, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a trimis 310.000 de carduri de sănătate. 80% dintre ele au ajuns deja la destinatari, iar peste 1.500 de carduri s-au întors la CAS Neamţ, deoarece destinatarii sunt decedaţi.”

    Deci aici se intelege ca daca nu ai card(drac) nu existi … Viitorul se anunta din ce in ce mai roz

    Apreciază

  9. Aurora said, on noiembrie 26, 2014 at 12:55 am

    Daca dispar banii in alte tari, intr-un viitor nu foarte indepartat vor disparea si la noi. Atunci vom fi mai rau decat cersetorii. Dar nu cred ca vor mai exista cersetori pt. ca nimeni nu va mai avea cum sa-i miluiasca. Se va termina cu pomenile, milostenia, omenia…Este sinistru ce va urma. Sper sa nu apuc acele timpuri sau daca vor fi cat traiesc eu, sa gasesc un loc unde sa ma ascund…

    Apreciază

  10. Ionut said, on noiembrie 26, 2014 at 10:20 am

    Nu se va termina cu nimic. Si nu trebuie sa dam inapoi nici un pas, nici sa ne pierdem speranta.
    „Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitniţe, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai presus decât ele?” (Matei 6;26)

    Apreciază

  11. tataia said, on noiembrie 26, 2014 at 4:32 pm

    Fratilor, voi nu vedeti care este capcana societatii fara cash? Aici nu estge vorba a iti fura hackerii banii de pe card sau ca stie SISTEMUL tot ceea ce cistigi si tot ceea ce cheltuiesti…exista o problema de 1000 de ori mai grava de atit.

    Dar daca am ajuns in aceasta ipostaza inseamna ca este tirziu rau….foarte tirziu! O data ce va fi scos cash-ul de pe piata chiar credeti ca veti mai avea la dispozitie 20-30 de ani in care sa puteti plati cu cardul? O data scos cash-ul de pe piata in citeva luni vor fi inlocuite cardurile cu cipuri implantate…si nu va veti mai putea impotrivi…nu veti mai avea incotro. Alternativa exista atita timp cit exista bani cash!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.