SACCSIV – blog ortodox

KOSOVO: peste 150 de biserici şi mănăstiri au fost distruse. SI SE CONTINUA …

Posted in KOSOVO, MANASTIRE, SERBIA by saccsiv on noiembrie 25, 2014

   Iata ce putem citi la Genocid cultural: NATO a distrus peste 150 de biserici şi mănăstiri în Kosovo:

Ambasadorul Serbiei în Rusia, Slavenko Terzic, a criticat Occidentul pentru faptul că altarele din Kosovo sunt încă distruse.

“Tragedia sârbilor din Kosovo și Metohia se întâmplă sub ochii celor din Europa, SUA, iar întreaga lume este martoră oculară a acestei tragedii. Lumea creștină occidentală tace, vizavi de lăcaşurile distruse, nu numai sârbeşti, ci, totodată, mănăstiri medievale creștine. Suntem martorii unei lipse de solidaritate creștină”, a spus ambasadorul, pentru programul “Biserică și lume”, al canalului Rossija-24 TV.

Potrivit acestuia, Kosovo și Metohija sunt leagănul identităţii sârbe, capitala Bisericii Sârbe, centrul istoric al acesteia – Patriarhia din Pec – fiind încă situat acolo. Au existat mai multe capitale ale regilor sârbi și ale țărilor. Există sute de biserici și de mănăstiri în acest teritoriu.

Terzic a raportat că, de la începutul agresiunii NATO, peste 150 de biserici şi mănăstiri au fost distruse în Kosovo, numind această acţiune un “genocid cultural”.

“Din vara anului 1999, am trecut printr-o mare tragedie în Kosovo, exilarea în masă a sârbilor, eliminarea și uciderea lor. Peste 250.000 de sârbi au fost exilați în acești ani. Ei nu se mai pot întoarce. Casele, averile lor sunt distruse și furate, nu există securitate elementara”, a încheiat acesta, citat de Interfax.

Tagged with: ,

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. aha said, on noiembrie 25, 2014 at 10:27 am

  asa zisele „valori democratice”. halal!

  Apreciază

 2. Mălin said, on noiembrie 25, 2014 at 10:30 am

  Cântec pentru Kosovo:

  Apreciază

 3. Ionut said, on noiembrie 25, 2014 at 11:20 am

  Asa este. Cum scria undeva: Kosovo – rana deschisa a Ortodoxiei. De retinut este faptul ca, de-a lungul timpului, sarbii ortodocsi (in Kosovo exista si o mica populatie de origine sarba convertita la islamism), au fost epurati. Putin cate putin, Kosovo a fost populata de albanezi. Politica a continuat in timpul lui Tito, care a refuzat intoarcerea sarbilor refugiati in timpul razboiului inapoi in Kosovo, in timp ce din Albania mai inapoiata economic veneau imigranti.
  Daca demnitarii nostri ar avea verticalitate, n-ar trebui sa recunoasca „statul” Kosovo sub nici o forma, nici macar in eventualitatea, putin probabila, in care Serbia ar face acest lucru.
  „Eroii” kosovari, cu exceptia, probabil, a lui Ibrahim Rugova, n-au luptat pentru libertate si independenta. Vedem pe mana cui a ajuns Kosovo astazi. Drept rasplata, unii dintre ei nici macar n-au fost deranjati de TPI. Kosovo a avut trei „premieri” criminali de razboi dovediti. Si are si acum.

  Apreciază

 4. andrei-d said, on noiembrie 25, 2014 at 12:37 pm

  NATO e ca o vata pe băţ. Iar cand strangi in mana vata (adica toata teoria cu „pacea”, „siguranta”, „securitatea”) ramai in mana cu BĂŢUL UCIGAŞ! Se vede ce-au facut si in Kosovo, si in Afganistan si peste tot. Ucid legal! Le pune o pancartă pe faţă si-i eticheteaza imediat: „fascisti”, „nazisti”, „extremisti”, „fanatici” si apoi bombardeaza toate statele!
  Si-i auzi cum declara: „Nu vor sa se supuna Statelor Unite si spurcatelor valori europene. Nu vor sa fie slugi la ei acasa. Nu accepta democratia cu cipuri si carduri!”
  Asta e NATO, ucigas platit sa distruga toate statele care se opun DEMONOCRATIEI. Curand vor intra si la noi. Apoi sa vedeţi ce fac „salvatorii” nostri. Or sa va dea GRATIS UN LOC 3 METRI SUB PAMANT! Asta e Europa. Ne vor distruge si vor calca in picioare tot ce e nobil si sfant. Ne ataca Bisericile ca nu suporta satana crestii evlaviosi. Nu suporta ortodocsii. CINE E PRO N.A.T.O. E IMPOTRIVA BISERICII SI E TRADATOR DE NEAM, CREDINTA SI TARA!

  Apreciază

 5. Valentin said, on noiembrie 25, 2014 at 1:26 pm

  iar in Romania ecumenismul este peste tot.
  azi la Bârlad în Biserica Sfinții Voievozi cu hramul al 2-lea Sf. Ecaterina un preot a dat la predica și îndemnul de a căuta când e trecută în calendar sf. Ecaterina la biserica catolică… și la catolici e Sfânta Ecaterina în calendar și nu mai știa data, dacă e tot pe 25 noiembrie. S-a văzut că e ecumenist prin asta.

  Apreciat de 1 persoană

  • Valentin said, on noiembrie 25, 2014 at 1:32 pm

   știu și că a mai zis odată că protestanții și catolicii sunt tot frații noștri, eu atunci eram mai mic și credeam că poate poate n-o chiar mare lucru dar ecumenismul e erezie

   Apreciat de 1 persoană

   • Valentin said, on noiembrie 25, 2014 at 1:33 pm

    de fapt știam și atunci, că numai Biserica Ortodoxă e Biserică, am învățat de la bunica, dar mă mințeam singur

    Apreciat de 1 persoană

  • Ioannis said, on noiembrie 25, 2014 at 1:47 pm

   Ecumenismul a patruns si prin cantari corale gen pavarotti, cantate in stil catolicesc, sau prin interzicerea lasarii barbii clerului, introducerea statuetelor sculptate in biserici la care turma se inchina samd

   Apreciază

   • Paul said, on noiembrie 25, 2014 at 5:44 pm

    Din astea cea mai grava mi se pare introducerea de statuete. Nu au ce cauta asa ceva in bisericile ortodoxe. Si nici nu mi se pare normal sa faci statui de sfinti, chiar daca nu sunt facute pentru inchinare. De exemplu, in Bucuresti pe dealul patriarhiei este o statuie a unui sfant (Gura de Aur?) intr-o pozitie caraghioasa, cu o carte in mana. Statuia este foarte urata si caricaturala, nu trezeste un sentiment de pietate ci mai degraba de amuzament. Mai e o statuie a Sf Antim Ivireanu la intrarea in manastirea Antim, in fata clopotnitei. Oamenii neinformati vor incepe sa se inchine la aceste statui, ceea ce e o mare greseala.

    Apreciază

   • Stefan said, on noiembrie 25, 2014 at 8:30 pm

    @Paul
    Statuia din Dealul Patriarhiei este a lui Șerban Cantacuzino, care nu este sfânt

    Apreciază

   • Valentin said, on noiembrie 25, 2014 at 10:54 pm

    e o nebunie cu aceste statui, nu cred că e bine să intre cineva în acele locuri. Ce ar spune un părinte precum Părintele Cleopa ?

    Apreciază

   • Valentin said, on noiembrie 27, 2014 at 9:55 pm

    dar există și preoți cu barbă încă, nu cred că e interzisă. unde e scris așa ceva ?

    Apreciază

 6. Paul said, on noiembrie 25, 2014 at 2:51 pm

  Frate fii atent la asta! http://sputniknews.com/society/20141120/1014966277.html

  Apreciază

 7. Alin said, on noiembrie 25, 2014 at 4:40 pm

  Un elev de 13 ani a VIOLAT o colegă de clasă, imediat după cursul de EDUCAȚIE SEXUALĂ!

  Apreciază

 8. Paul said, on noiembrie 25, 2014 at 7:59 pm

  Fratilor fiti atenti aici http://myocn.net/sputnik-news-russian-orthodox-church-life-earth/

  Apreciază

 9. john said, on noiembrie 25, 2014 at 8:42 pm

  Romania se pregateste de razboi? Noi nu avem inca proiectul de buget pentru 2015 si dezbatem in CSAT proiectul pentru primul an de razboi.Este..interesant sau halucinant..cum vreti sa-i spuneti.
  CSAT a aprobat bugetul de stat „pentru primul an de război”, pentru perioada 2014-2016

  http://www.obiectiv.info/csat-a-aprobat-bugetul-de-stat-pentru-primul-an-de-razboi-pentru-perioada-2014-2016_61126.html#sthash.IhxaJkPC.dpuf

  Apreciază

  • aha said, on noiembrie 25, 2014 at 9:55 pm

   @john
   bugetul de cheltuieli pentru primul an de razboi se aproba de foarte mult timp. e o chestie elementara. se face pe baza planurilor de mobilizare in primul rand. ca a aparut stirea acum….asta e alta poveste. dar asa se face, in mod normal si respectand legile tarii. probabil ca au dat stirea tocmai ca sa induca un fel de teama sau nesiguranta.

   Apreciază

   • john said, on noiembrie 25, 2014 at 10:36 pm

    Cunosc B -ul – În ceea ce priveşte bugetul de stat pentru primul an de război, valabil în perioada 2014 – 2016, o altă temă analizată în cadrul şedinţei Consiliului, membrii au aprobat STRUCTURA acestuia, conceput ca parte integrantă în ansamblul de măsuri şi acţiuni care se stabilesc şi se realizează pe timp de pace pentru satisfacerea cerinţelor de apărare, concomitent cu asigurarea continuităţii activităţilor economico-sociale în
    caz de mobilizare sau război.

    *În ceea ce priveşte propunerile de buget pe anul 2015 ale MApN, MAI, SRI, SIE, SPP şi STS, membrii Consiliului au decis ca avizarea acestora să se facă după ce Guvernul va avea o imagine clară a resurselor pe care le are la dispoziţie.(LOGIC)
    Avem aici comunicatul de presa,iar in linkul de mai sus stirea data de presa:
    http://presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15340&_PRID=ag

    Asta-i pressa si modul ei de prezentare al unei stiri.

    Apreciază

   • aha said, on noiembrie 25, 2014 at 11:26 pm

    am citit comunicatul dar ceea ce ma surprinde (in afara faptului ca nu transmite mare lucru -poate e normal tinanad cont ca e vorba de securitatea tari) e limba aia de lemn. daca il vedeam la tv sigur credeam ca m-am intors in timp, inainte de ’89:)…as fi retrait telejurnalul!

    Apreciază

 10. energein7 said, on noiembrie 26, 2014 at 8:15 pm

  Reblogged this on energein7's Blog and commented:
  Cum greseste NATO de 150 de ori ? Pentru ca poate si vrea!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: