SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (25.11.2014): MONITORIZARE prin … CONTOARE

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 25, 2014

Iata comentariul cititorului ROmanul postat la articolul Elevii finlandezi NU vor mai invata SA SCRIE DE MANA, lectiile fiind inlocuite cu cele de tastare la calculator:

Nu esti prea departe cu presupunerile. Si ma refer la “e-contor”.

“Ca parte a acestui plan, contoarele consumatorilor de energie vor fi schimbate in perioada 2015-2020 cu unele inteligente, probabil cu capacitati software si de comunicatie moderne.”

http://hdsatelit.blogspot.ro/2014/09/contoarele-de-energie-electrica-gaze.html

Printre “avantaje” neprecizate mentionez: Posibilitatea de a “fura la KW” (din moment ce electrica poate controla de la distanta softul si datele din ele), posibilitatea de a ti se opri curentul de la distanta, urmarirea comportamentului de consum al utilizatorului (cam cand e acasa si cand nu dupa consumul de curent),
Iar un ataca cibernetic al hackerilor poate opri curentul in tot orasul.

In plus fiecare consumator are o “amprenta” a punerii in functiune si cei de la electrica isi pot da seama cand dai cu aspiratorul cand pornesti televizorul cand folosesti masina de spalat vase sau rufe, daca folosesti aparat de sudura, daca ai aspirator peste 1600W interzis de UE, daca ai becuri cu incandescenta INTERZISE de UE, etc.

Tagged with:

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dralexmd said, on noiembrie 25, 2014 at 9:40 am

    Compania din Chisinau, in care am lucrat, elaboreaza asa contori inca din 1998. Problema ramanea numai, ca sa introduca sistemul centralizat. Si trebuie de stiut bine pe functionari – pana ce nu sunt cointeresati la buzunar, nu sa bat nici un deget la deget. De aceasta, sistemul atunci asa si nu a fost introdus.

    Pe urma au venit spanioli, care au luat la mana toata electrificarea – pana ce tot nu sa grabeau sa mearga la cheltuieli si sa introduca sistemul.

    Deja acuma, cred ca totul sa schimba, deci, ca sa conduc de al motiv.

    Apreciază

    • Ion said, on noiembrie 25, 2014 at 2:15 pm

      De curiozitate, in Republica Moldova s-au interzis becurile cu incandescenta ? Se mai gasesc de vanzare ?

      Apreciază

      • dralexmd said, on noiembrie 25, 2014 at 2:54 pm

        Plina piata. Stiu ca cativa ani in urma sa amanat decizia asta europiana.

        Apreciază

      • tataia said, on noiembrie 26, 2014 at 4:35 pm

        NU s-au interzis. S-au interzis doar in UE.

        Apreciază

    • GabiM. said, on noiembrie 28, 2014 at 11:22 am

      In italia s-au instalat astfel de contoare de mai bine de 10 ani…Doamne ajuta si ne apara !!!

      Apreciază

  2. Ionut said, on noiembrie 25, 2014 at 9:54 am

    Am afirmat si au afirmat si altii ca tehnologia, ca lucru facut de mana omului, nu e buna sau rea prin natura ei, ci dupa cum e scopul in care e folosita.
    Masonii si altii de teapa lor sustin ca vicleanul l-ar fi invatat pe om descoperirile si alte lucruri de folos etc. etc. E o minciuna. Le-a descoperit omul, cu mintea lui, facuta de Dumnezeu. Insa, din ispita vicleanului, omul le foloseste impotriva lui insusi.
    Ceea ce ar fi trebuit sa-i simplifice viata, sa-i lase mai mult timp sa cugete la mantuire, sa-l degreveze de unele sarcini, ii complica viata, il impinge spre alte patimi, ii ocupa timpul, il face sa uite de Dumnezeu, il inrobeste. Si aici e lucrarea vicleanului.
    E buna mecanizarea agriculturii? E buna, in principiu, ca poti semana si culege roadele cu mult mai putina bataie de cap decat in trecut. Daca omul s-ar multumi cu ceea ce ii este necesar ar fi bine. Dar unii au gasit in agricultura un mijloc de imbogatire, vor mai mult si mai mult, forteaza lucrurile cu chimicale si modificari genetice, trag de preturi si castiga din intermedieri.
    Este evident ca nu poti sluji lui Dumnezeu si lui mamona.

    Apreciază

    • tataia said, on noiembrie 26, 2014 at 4:42 pm

      Nu masonii sustin acest lucru. Multa lume sustine acest lucru pentru ca este adevarat. Diavolul l-a invatat pe om tot ceea ce noi cunoastem la ora actuala sub numele de tehnologie. Tehnologia nu este neutra. Tehnologia este REA in sine. Multi dau exemplu aici cum ca un cutit poate fi folisit fie pentru a taia piine fie pentru a injunghia pe cineva. Dar ei uita un amanunt. NU ESTE NECESAR sa tai piinea cu cutitul atita timp it poate fi rupta cu mina. Diavolul l-a ispitit pe om si i-a aratat cutitul (in fapt l-a invatat pe om extregerea si prelurarea metalelor – metalurgia) ademenindu-l cum ca va putea fauri unelte folositoare (cutitul) stiind foarte bine ca omul intr-o zi va folosi acel cutit pentru a injunghia pe cineva (sau pentru a fauri sabii, sulite, iatagane, etc)

      NU va mai amagiti cu tehnologia neutra depinde cum o folosesti…va veti da seama ca daca ar fi sa traim o viata 100% curata asa cum ii place Lui Dumnezeu NU AM AVEA NEVOIE de nici un fel de tehnologie! Tehnologia ESTE REA!

      Apreciază

    • Adriana Trancanici said, on ianuarie 5, 2016 at 2:42 am

      cautati grupul NU CONTOARELOR SMART pe fb. veti gasi acolo documente, stiri tv, declaratia de refuz si informatii exacte asupra acestor dispositive, la fFISIERE. la album foto gasiti print- screenuri care va vor revolta, si incerc sa mai adaug si clipuri video cu stiri din lume legat de aceste dispositive. Din 2016, se doreste instalarea lor intr-un procent foarte mare in Romania. Ma zbat sa informez oamenii, si pare ca nu le pasa. chiar nu va pasa? de sanatate, de copii, de facturi dublate, de monitorizare? pt ca mie imi vine sa urlu cand vad atata ignoranta!

      Apreciat de 1 persoană

  3. aha said, on noiembrie 25, 2014 at 10:04 am

    daca acceptam lucrurile astea o sa fim urmariti si in gaura de sarpe.

    Apreciază

  4. mircea.v said, on noiembrie 25, 2014 at 10:32 am

    Au venit in vara asta sa imi schimbe contorul de elctricitate analog cu unul elctronic; ca e obligatoriu, bla, bla, bla… Le-am zis sa imi aduca scris cum ca noul contor nu transmite date din casa mea , date de tipul celor precizate in articol, si atunci daca scrie asta pot sa-l schimbe. Au plecat fara scandal, si nu au mai revenit. Deocamdata…

    Apreciază

  5. baltag66 said, on noiembrie 25, 2014 at 11:50 am

    Lațul se strânge,ușor,ușor! Se apropie deznodământul.Și prigonitorii înaintează,și cei prigoniți nu se dau bătuți.Este doar o boare a prigoanei care se vede la orizont.Vor fi lămuriți adevărații creștini ca aurul în topitoare,dar și plata le va fi pe măsură supliciului lor.,,Cel ce rezistă până la sfârșit,se va mântui”. Deci,nu pactizați cu prigonitorii creștinilor,ci duceți-vă viața fără compromisuri.Compromisurile s-ar putea să vă lege fedeleș și v-ar putea face să renunțați la luptă.Unde este stârvul,acolo vor fi și vulturii.Cine sunt unii și cine ceilalți- depinde la ce te raportezi.Pentru prigonitori,trupul Marelui Mucenic Gheorghe,a fost poate,un stârv,dar pentru noi, ,, el este purtător debiruință”.De aceea nu suportă Crucea,vrăjmașii de azi și dintotdeauna ai Crucii. Pentru că luarea și purtarea Crucii înseamnă acceptarea de către om a jertfei supreme. Asta nu înțeleg cei ce ne prigonesc: ,,De unde vine această putere?”.Pentru lume asta înseamnă nebunie,dar pentru creștini înseamnă ,,trăirea sau gustarea lui Hristos”,și deci viața veșnică.Limanul se apropie,să nu deznădăjduim.Vă doresc întărire în credința Sfinților Părinți !

    Apreciază

    • mircea.v said, on noiembrie 25, 2014 at 5:41 pm

      „Suflet de rob (sau taina libertatii)” – N. Steinhardt

      Apreciază

  6. Gabriel said, on noiembrie 25, 2014 at 12:35 pm

    In Bucuresti la firme au montat astfel de contoare din 2012, lucreaza pe frecventa de 900mhz pe infrastructura Vodafone. Au o antena care se monteaza in apropierea contorului si care nu poate fi detasata decat prin pierderea sigiliului, insa invelirea in staniol „rezolva” problema.

    Apreciază

    • cca70 said, on noiembrie 25, 2014 at 7:51 pm

      unde se afla antena aia? si cum o pot inveli in staniol? nu afecteaza datele consumului ?

      Apreciază

      • Gabriel said, on noiembrie 26, 2014 at 8:45 am

        Antena se afla în apropierea contorului, se leagă la contor printr-un cablu coaxial de 1m. O învelești pur și simplu în staniol. Nu afectează datele consumului însă nu se mai poate face citirea de la distanta și implicit nu se mai pot transmite la centrala și alte informații, probabil o sa te trezești cu cei de la Enel pentru a-ti „citi” contorul 🙂

        Apreciază

  7. mircea.v said, on noiembrie 25, 2014 at 12:57 pm

    .” Fiecare persoană va fi pecetluită; fiecare amănunt sau element al muncii sale şi al vieţii acesteia, ba şi fiecare cuvânt, fiecare mişcare a facultăţilor mintale va fi sub supraveghere neîncetată, astfel încât ea [persoana] nu va mai avea obiceiul de a cugeta la sine, de teamă ca nu cumva înfăţişarea feţei să reflecte fără voia sa ceva nepotrivit cu autoritatea conducătorului lumii, adică a Antihristului. Toată lumea va purta „măşti de piatră”. Toată munca, fiecare metru pătrat de pământ, fiecare bob de grâu va fi sub controlul lui Antihrist.”

    Monah necunoscut, sec 15.

    Mai mult si pe saccsiv, si pe alte bloguri…

    Apreciază

  8. Ion said, on noiembrie 25, 2014 at 2:12 pm

    Eu am un mic stoc de becuri cu incandescenta, ca sa imi ajunga cativa ani. Or fi interzise la vanzare in UE, dar daca le am, doar n-o sa le arunc, cred ca nu imi pot interzice sa le folosesc la mine acasa.
    Care aveti posibilitatea, cumparati ca o sa dispara complet. In Bucuresti se mai gasesc, la micii comercianti, in Obor, poate si in alte locuri. La pret de 2 lei.

    Apreciază

    • Ion said, on noiembrie 25, 2014 at 2:13 pm

      Productie ucraineana sau chinezeasca. Cele ucrainene sunt mai bune.

      Apreciază

      • cristi o. said, on noiembrie 26, 2014 at 3:43 am

        La mine s-au ars cam la fel de repede… Unele ukrainene sau chiar rusesti din stocuri mai vechi par sa fie mai „rezistente” dar cu valori oarecum marginale… Din experienta personala, am intalnit si becuri super durabile dar din cele cu adevarat vechi ori de uz industrial/profesional – „steaua electrica” – Romania, „narva” – fosta RDG, „mazda/belvu” -Franta(?), „pal” – exCehoslovacia, „tungsram” – Ungaria etc. etc. Acestea sunt in variante de 6, 12, 24v si 110/120/220/230/240v. Cele de 220-240v se folosesc ca atare la retea, celelalte de 6-120v cu un transformator adecvat, evident. Becurile cu pricina sunt veritabile antichitati cumparate de pe la batranei din targurile de vechituri. (poate si de asta vor sa desfiinteze astfel de forme de comert…) Oricum, daca alegeti varianta targurilor de vechituri, trebuie sa va inarmati cu o rabdare si perseverenta iesite din comun (e un proces plictisitor, mare consumator de timp si, posibil, generator de frustrari daca nu gasiti ceea ce cautati de la primele incercari) Sa va procurati si un instrument de masura (cel mai ieftin 12-15 lei, fara pretentii) pentru verificarea continuitatii filamentelor, deoarece unele becuri de epoca au sticla mata/gofrata/striata cu rol ornamental si filamentul nu e vizibil intotdeauna. Unele firme producatoare din anii de demult inca exista, dar nu mai sunt ce au fost candva… Becuri cu incandescenta inca se fabrica legal, oficial – cele de tip halogen. Exista si in varianta de dulie E27 (bec normal) si E14 (bec de veioza). Singura buba cu ele e la aprindere… Au „boala” sa consume mai multi amperi decat trebuie pana se incalzeste filamentul si se ard tocmai atunci! Nu intru in detalii ingineresti dar, pe scurt, e nevoie de un circuit (electronic) care sa permita aprinderea „treptat”. La magazinele de specialitate exista „minunea”, multi o avem prin case – variatorul pentru iluminat. Dar „oculta” vegheaza si gaseste „solutii” spre „binele” nostru… Un variator dintr-asta, mai rasarit, si vreo doua-trei „halogene” costa cat un sac de becuri clasice!

        (P.S. la parinti, pe hol, in 35 de ani s-a ars un singur bec „steaua electrica” de 60W. Si asta din cauza duliei metalice ruginite careia i-a plesnit portelenul! Mai am unul de 60W si altul de 150W inca functionale. Nu am idee daca becurile „SE” din anii ’70-’80 sunt la fel de durabile ca batranele „steaua electica” de pe vremea bunicilor sau parintilor. Oricum sunt mult superioare „chinezoaicelor”… La /veioza/frigider am „narva” si „mazda” fabricate prin anii ’60-’70 inca functionale. Cateva „narva” de 6V, dupa recuperarea de pe un Trabant foarte vechi, echipeaza si azi niste lanterne. Chiar daca se gasesc mai greu genul asta de becuri, in opinia mea, merita.)

        Apreciază

    • tataia said, on noiembrie 26, 2014 at 5:04 pm

      Se mai gasesc becuri de contrabanda, este adevarat…dar nu sint bune de nimic. Pocnesc in maxim 2-3 zile…deci ai de ales…fie cumperi becurile pe CARE VOR EI sa le cumperi, fie le cumperi pe cele de contrabanda care trebuiesc schimbate o data pe saptamina. Dar nah…lumea este atit de indoctrinata si are memoria atit de scurta in ziua de azi (de la chemtrails) incit nu te mai poti intelege cu nimeni….Daca le spui unora ca becurile cu incandescenta de contrabanda care se mai gasesc azi in piata sau la micii comercianti nu sint bune de nimic ca pocnesc dupa citeva zile iti vor recomanda din acelea cu LED care costa 50-80 de lei dar cica tin o gramada…cite 2-3 ani. Daca tin sa le precizez ca parintii mei au in casa la ei becuri cu incandescenta care nu au fost inlocuite in ultimii 10 ani se uita la mine ca la un extraterestru si nu ma cred…

      Daca in urma cu 20-30 de ani se puteau face becuri cu incandescenta care sa tina 10 ani sau chiar mai mult, in ziua de azi de ce nu se mai poate? In mod tacit au lasat sa patrunda in tara aceste becuri de contrabanda stiind foarte bine ca nu sint bune de nimic pentru ca prin comparatie cele economice (cu mercur) sau ultimul racnet (cu LED) sa ni se para grozave. Realitatea este ca nu sint deloc grozave…dar sint scumpe 🙂 !

      Apreciază

  9. George said, on noiembrie 25, 2014 at 3:07 pm

    retele de contuare Smart Meter care comunica intre ele prin micro unde si radiaza de nu se poate


    sunt o gramadat de organizatii in US care deja au facut tam tam maxim in legatura cu aceste contoare „destepte” Smart Meter

    Apreciază

  10. ultimul mohican said, on noiembrie 25, 2014 at 7:06 pm

    Prin 2011 am auzit un persoana cu rang inalt dintr-o multinationala din Romania declarand ca a fost in Germania pentru specializare pe o tema foarte apropiata de e-contorizare: anume ICT. Am auzit o parte din discursul lui si atunci am banuit pentru prima oara cam la ce se refera: la o contorizare la distanta (pentru gaz, curent, apa, etc.) care contorizare dispune si de alte facilitati ce pot aduce grave atingeri intimitatii persoanelor. Exista o confuzie generalizata intre cele 2 acronime: ITC (sau IT&C: tehnologia informatiei si a comunicatiilor) si ICT (tehnologia transmisiei informatiei). Gasiti referiri pe net despre o gramada de politici ICT guvernamentale (ale guvernului roman), politici care in cele mai multe cazuri speculeaza confuzia de mai sus si care se refera de fapt la ceva mult mai sumbru decat isi inchipuie cei multi: supravegherea totala.

    Apreciază

  11. tataia said, on noiembrie 26, 2014 at 5:12 pm

    Peste tot in lume pe unde s-au instralat contoare „inteligente” lumea se plinge de faptul ca le-a fost afectata starea de sanatate, ca au migrene, insomnii, etc, etc. Teoria mea o stiti…nu cred ca radiatia electromagnetica este cauza primordiala…este eventual doar cauza secundara. Cauza primordiala este aceea ca toti sintem intoxicati la greu cu metale grele.

    Dar in Romania cel putin deocamdata nu stiu sa exista contoare „inteligente” (smart -meters). Asa cum nu orice televizor LED LCD este un smart TV tot asa nu orice contor electronic digital este smart meter. Vine cineva acasa sa il citeasca? Atunci nu este smart…alea smart transmit singure la „baza” ceea ce faci tu in casa…

    Apreciază

    • cristi o. said, on noiembrie 26, 2014 at 11:58 pm

      Si alea pe care le citeste cineva (cu un soi de reader in infrarosu etc) pot, in mod foarte usor, sa culeaga aceleasi date ca cele „destepte”, dar nu in timp real… De fapt sunt „destepte” dar stocheaza datele, criptat, intr-un jurnal si le retransmite doar in prezenta unui dispozitiv „de citire”. Dispozitivul seamana cu un cititor de bare, dar e un pic mai mare. Am vazut asa ceva, la rude din vestul tarii, dar nu stiu daca descarca si prelucreaza cineva datele ori sunt doar stocate, „in caz de nevoie”… Cand a venit „nenea care citeste lumina”, a scos din geanta un cititor paralelipipedic, de marimea unei statii radio, l-a apropiat de contor si, in 3-4 secunde i-a spus varului cat are de plata cand ii vine factura. Dispozitivul avea tastatura alfanumerica, ecran lcd tactil si card de memorie. (contorul era prevazut cu doua orificii abia vizibile (3mm fiecare) in care se gasesc un led transmitator IR si o fotodioda – de forma unui led – receptoare de IR. Daca acel contor are asemenea smecherie in dotare, poate fi din cele „smart”, dar nu in mod obligatoriu. Doar cine lucreaza cu asa ceva si are posibilitatea sa le studieze pe dinauntru poate fi sigur)

      Apreciază

  12. Roata-moale Cristian Ionut said, on ianuarie 2, 2016 at 10:08 pm

    cautati grupul nu contoarelor inteligente pe fb. veti gasi acolo documente, stiri tv, declaratia de refuz si informatii exacte asupra acestor dispositive are, din 2016, se doreste instalarea lor intr-un procent foarte mare

    Apreciază

  13. […] Comentariul zilei (25.11.2014): MONITORIZARE prin … CONTOARE […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.