SACCSIV – blog ortodox

A CAZUT COMUNISMUL? Ca “Europa de Est aniverseaza caderea comunismului” …

Posted in COMUNISM, EVREI, NOUA ORDINE MONDIALA by saccsiv on noiembrie 20, 2014

Are loc:

25 de ani de la căderea comunismului în Europa. Dineu regal la Palatul Elisabeta, oferit de Regele Mihai

Conferinţa internaţională „25 de ani de la prăbuşirea dictaturilor comuniste în Europa de Est: privind în urmă, privind înainte” începe astăzi la Bucureşti.

Evenimentul marchează împlinirea a 25 de ani de la sfârşitul dominaţiei comuniste în Europa şi va cuprinde 20 de mese rotunde în cadrul cărora personalităţile care au schimbat istoria Europei vor avea dialoguri interactive cu generaţia născută în anii 1989-1990. Conferinţa este organizată de Fundaţia Română pentru Democraţie.

Asadar:

 • A cazut comunismul?
 • Sau a cazut doar partial?
 • A cazut fara sa cada si comunistii?

Familia MOSCOVICI. Un exemplu, ca sa intelegem mai bine …

 • De ce e legala negarea genocidului comunist?

Comisia Europeana hotaraste: E LEGALA NEGAREA GENOCIDULUI COMUNIST. Centrul Simon Wiesenthal: HOLOCAUSTUL NU SE COMPARA CU CRIMELE COMUNISTILOR, CACI RUSII I-AU ELIBERAT PE EVREII DIN LAGARE …

 • Exista un partid real de dreapta in esicherul politic parlamentar romanesc?

Mugur Vasiliu: „FABRICA DE FACUT OAMENI MARI” – un util material pentru a intelege CUM ILLUMINATI ACTIONEAZA IN ROMANIA si care e legatura dintre generatia noua de „politicieni” si strabunii lor evrei bolsevici

 • Cand a aparut comunismul?

„Cartea neagră a Revoluţiei franceze”. 1789 – INCEPUTUL COMUNISMULUI

 • Care sunt papusarii sai?

COMUNISMUL ESTE O CREATIE A ELITELOR EVREIESTI? Istorici „demonstreaza” in RL ca cei ce raspund cu „da” sunt antisemiti …

 • Incotro ne indreptam?

VIDEO – Vladimir Bukovsky: Uniunea Europeana, Noua Uniune Sovietica

Tagged with: ,

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. geo said, on noiembrie 20, 2014 at 11:50 am

  Buna ziua,

  Asa cum am zis zilele trecute intr-un comentariu, astazi, 20 noiembrie 2014 se implinesc 25 de ani de la inceputul lucrarilor ultimului congres – al 14 – lea – al pcr…a fost cintecul de lebada al lui Ceauşescu…asa se intimpla cind ii superi pe cei mari…si inceputul dezastrului pentru România si români…al carui final nu se intrezăreşte ci parcă cu zi ce trece e din ce în ce mai îndepărtat…

  Apropo de recentele alegeri:

  UDMR s-a aflat de aceeaşi parte a baricadei cu PRM în turul II al algerilor prezidenţiale, chiar dacă maghiarii au fost îndemnaţi să voteze aşa „cum le dictează conştiinţa”.

  Această „asociere” nu a rămas, însă, netaxată. O poză în care un afiş pe care scrie „Birou UDMR” lipit pe uşa unui birou PRM, circulă pe Facebook. Un „mişto” care arată însă, dacă mai era nevoie, că vântul schimbării bate şi pentru electoratul maghiar.

  „Mesajul neclar al liderilor UDMR din timpul alagerilor, care au ales mai degrabă să se alature PRM, odată cu coaliţia lor cu PSD, va avea efecte clare în 2016, la alegeri. Liderii UDMR care au ţinut morţiş de cele câteva posturi din Guvern, în ciuda faptului că electorii maghairi l-au votat pe Iohannis, vor primi peste doi ani exact ce merită. Nu s-au gandit decât la ei la aceste alegrei liderii UDMR. Dar generaţia Facebook îi va taxa şi pe ei exact aşa cum a fost taxat candidatul stângii la prezidenţiale. Mulţi etnici maghiari vor alege să voteze politicieni normali, nu sinceruişti şi nu profitori şi nici oportunişti”, spune Tiberiu Szasz.

  „Eu nu cred că UDMR s-a aflat pe aceeaşi parte a baricadei cu PRM, mai ales că PRM a salvat Uniunea. A uşurat misiunea UDMR de a se retrage din spatele lui Victor Ponta. Ei ştiau bine care este poziţia populaţiei. Practic, au primit un colac de salvare”, spune şi Szucher Ervin, jurnalist.

  Acesta spune că vântul schimbării bate la uşa UDMR de multă vreme. „Ei însă nu prea simt acest lucru şi nu simt pentru că sunt bine protejaţi. Prea s-au încimentat acolo. Dar nu este prima dată când UDMR zice una şi populaţia face alta. Până acum, însă, au scăpat basma curată”, a mai spus acesta.

  http://bistrita.citynews.ro/eveniment/secuii-fac-misto-de-udmr-1272460

  Declaraţia de la Cluj din 14 noi 2014

  Noi, cetăţeni ai Municipiului Cluj-Napoca, reuniţi în 14 noiembrie 2014, în Piaţa Unirii, afirmăm că sunt esenţiale pentru România şi cerem viitorului Preşedinte şi întregii clase politice să-şi asume următoarele puncte:

  1. Drepturi cetățenești

  Respectarea fără rezerve şi consolidarea dreptului nostru la liberă exprimare, la protest și la vot, inclusiv la votul prin corespondență pentru diaspora.

  2. Reformă politică

  Reformarea clasei politice şi a legislativului prin reducerea numărului de parlamentari, înlesnirea formării de noi partide și facilitarea legiferării prin inițiativă cetățenească. Limitarea numirilor politice în instituţii la nivelul secretarilor de stat.

  3. Justiţie

  Respectarea separării puterilor în Stat prin excluderea oricărei imixtiuni a politicului în activitatea judiciară. Respingerea imediată a proiectelor de lege privind graţierea şi amnistia şi renunţarea la orice iniţiative legislative în acelaşi sens. Limitarea imunităţii demnitarilor exclusiv la declaraţiile politice; eliminarea oricărei discriminări între aceştia şi restul cetăţenilor, inclusiv în ceea ce priveşte reţinerea, arestarea şi percheziţia (prin eliminarea Art. 72, alin. 2 din Constituţie); alegerea prin vot direct a Avocatului Poporului.

  4. Sănătate

  Respectarea dreptului cetăţenilor la sănătate şi finanţarea eficientă a sistemului sanitar. Alocarea a 6% din PIB pentru Ministerul Sănătăţii şi separarea bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de bugetul consolidat. Asigurarea în mod real şi continuu a accesului populaţiei la medicamente, inclusiv cele compensate. Stoparea exodului cadrelor medicale prin asigurarea unei salarizări la nivelul pregătirii şi responsabilităţii acestora.

  5. Educaţie şi cercetare

  Recunoaşterea importanţei acestor două domenii şi stimularea lor prin respectarea legii: alocarea imediată şi efectivă a 6% din PIB pentru educaţie, respectiv a 1% pentru cercetare. Remunerarea cadrelor didactice şi a cercetătorilor la un nivel corespunzător cu importanţa acestora în societate.

  6. Mediu şi resurse naturale

  Recunoaşterea problemelor de mediu ca fiind de domeniul siguranţei naţionale. Garantarea accesului tuturor cetăţenilor la resursele vitale fundamentale: apă, aer curat, surse de hrană. Interzicerea completă, pe teritoriul României, a procedeului de cianurare în minerit, a fracturării hidraulice în industria gazelor de şist şi a organismelor modificate genetic în agricultură. Oprirea imediată a defrişărilor ilegale şi declanşarea reîmpăduririlor la scară naţională.

  7. Viaţă socială şi comunitară

  Încetarea imediată şi completă a oricărui discurs de tip separatist, a discriminării şi instigării la ură pe criterii etnice, rasiale, de clasă, statut social, opţiune religioasă sau politică.

  Aici sau peste hotare, suntem cu toţii cetăţeni ai României; proiectul de ţară este al nostru. Rămânem solidari şi atenţi la comportamentul clasei politice şi al decidenţilor. La 25 de ani de la Revoluţia Română, reafirmăm valorile acesteia şi avertizăm că nu mai tolerăm nicio trădare a intereselor noastre legitime.

  http://oradecluj.oradestiri.ro/strada-cere-reforma-clasei-politice-bani-la-sanatate-cercetare-si-mediu/#.VG2xG2dh7TM

  Legat de tema articolului vad ca peste este promovata conferinta:

  http://www.romania-actualitati.ro/25-de-ani-de-la-sfarsitul-dominatiei-comuniste-in-europa-68959

  http://www.agerpres.ro/comunicate/2014/11/06/comunicat-de-presa-fundatia-romana-pentru-democratie-17-31-26

  http://www.b365.ro/25-de-ani-de-la-caderea-dictaturilor-comuniste-in-europa-centrala-li-de-est-in-bucure-ti_219556.html

  Nici un cuvintel despre cea care se afla in spatele conferintei cu pricina:

  http://frd.org.ro/despre-noi/

  FRD a jucat un rol esenţial în procesul de democratizare a societăţii, în schimbarea mentalităţilor după căderea regimului comunist, în contrucţia societăţii civile şi a forţelor de opoziţie democratică în perioada post-comunistă, ceea ce a dus, în final, la prima schimbare democratică reală a României, în 1996.

  Angajată în prezent în programe finanţate de U.E., fundaţia a derulat în ultimii 20 de ani programe internaţionale împreună cu Fundaţia Robert Schuman (Franţa), National Democratic Institute (NDI-SUA), National Endowment for Democracy (NED-SUA), Fundaţia Hanns Seidel (Germania), Fundaţia Konrad Adenauer (Germania), Georgetown University (SUA).

  Este fondata de fostul presedinte Emil Constantinescu, impreuna cu costa sa consiliera Zoe Petre, cea care, impreuna cu Andrei Plesu, elogiau bombardarea bisericilor sirbesti de catre aviatia NATO in timpul razboaielor din fosta Iugoslavie…observam la colaboratori organizatii straine finantate direct sau mai discret de serviciile secrete americane, germane si franceze…este suficient numai NED care recent l-a luat in colimator pe presedintele ceh – http://www.ronpaulinstitute.org/archives/neocon-watch/2014/november/17/neds-regime-change-tsar-eyes-czech-republic/

  Mai e nevoie de dovezi suplimentare despre cum arata democratia adusa de americani in America de Sud, Africa, Orientul Mijlociu?

  Apreciază

 2. geo said, on noiembrie 20, 2014 at 1:40 pm

  La Targul Gaudeamus au loc lansari de carte pe banda rulanta:

  Vineri, 21 noiembrie, Editura Polirom – Tranziţia. Primii 25 de ani de Alina Mungiu-Pippidi. Invitati Ana Blandiana, Emil Constantinescu, Stelian Tănase, Cornel Nistorescu, Liviu Antonesei, Adrian Şerban

  O alta lansare de data cu adevarat exceptionala – Conversiunea sistemelor – Pustiul postmodern şi deformările lumii – Probleme epistemologice ale teoriei conversiunii” – Editura Mica Valahie autori Ilie Bădescu, Ciprian Bădescu
  Invitat: prof. univ. dr. Ion Mărginean

  http://www.gaudeamus.ro/en/international/program/program.shtml?start=2014-11-21

  Pentru a marca acelasi eveniment – 25 de ani de la caderea comunismului, Radio Romania Cultural deruleaza Baricada Culturală în perioada 9 noiembrie – 22 decembrie, marcând trecerea unui sfert de veac de la revoluție prin difuzarea unor documentare în regim live streaming pe platforma online a Radio România Cultural (RRC).

  http://www.ziarulmetropolis.ro/docuart-parte-din-baricada-culturala/

  https://www.facebook.com/docuart?fref=ts

  Apreciază

 3. geo said, on noiembrie 20, 2014 at 1:57 pm

  Nu imi place Mazare…dar deja e prea de tot:

  Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismulu – MCA Romania a trimis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o sesizare privind look-ul recent al primarului Constantei, Radu Mazare, care are o tunsoare si o mustata ca cele ale lui Adolf Hitler. Ei considera acest gest al lui Mazare „scandalos si provocator” si faptul ca acesta vina dupa alegerea unui etnic german pe postul de presedinte al tarii este vazut ca „o sfidare”. De remarcat faptul ca aceasta infatisare a lui Radu Mazare dateaza dinainte chiar de primul tur al alegerilor prezidentiale, insa nu au existat reactii pana in prezent.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18617853-centrul-pentru-monitorizarea-combaterea-antisemitismului-sesizeaza-parchetul-general-privire-noul-look-lui-radu-mazare-care-copiaza-adolf-hitler.htm

  na ca si apadorch o da in strachini:

  „Pentru ca statutul de senator este incompatibil cu cel de discriminator, APADOR-CH solicita public demisia din functie a doamnei Gabriela Vranceanu Firea”, anunta organizatia. Apelul vine dupa ce Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis ca declaratiile purtatorului de cuvant al campaniei prezidentiale a PSD, Gabriela Firea, prin care aceasta l-a atacat pe Klaus Iohannis pe motiv ca nu are copii „reprezinta fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanelor, pe criteriul situatiei familiale”.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18616996-apador-cere-demisia-senatoarei-gabriela-firea-dupa-cncd-decis-acuzatiile-care-adus-lui-klaus-iohannis-motiv-nu-are-copii-sunt-discriminatorii.htm

  Dupa aia de la cncd a venit rindul astora…chiar nu mai poti sa zici sau sa faci nimic ca sar pe tine…citeam zilele trecute o stire despre o negresa care a batut grav un coleg de clasa drept razbunare pentru ca stramosii ei au fost sclavi…iar o alta in care zeci si sute de femei alba sint violate de negri pe tot teritoriul Statelor Unite iar politia este suprasaturata…probabil ca numarul atacurilor este mult mai mare iar plingerile de la politie sint doar virful aisbergului…in plus e cam timorata cind vine vorba de negri…

  Apreciază

 4. Alex said, on noiembrie 20, 2014 at 6:52 pm

  Au trecut 25 de ani de când Lupul s-a îmbrăcat în blană de oaie, la fel ca fratele lui Occidentul euro-atlantic, după ce 70 de ani s-au prefăcut că sunt duşmani de moarte.
  În realitate ei construiau cot la cot Noua Ordine Mondială.

  Apreciază

 5. geo said, on noiembrie 20, 2014 at 8:53 pm

  Lanţul de supermarketuri Aldi, cu o rețea de peste 9.000 de magazine în 18 țări, își promovează oferta de produse printr-o reclamă de Crăciun filmată în Transilvania, în comuna Biertan.

  În reclama de Crăciun însă, Biertanul este prezentat ca un loc denumit Julbacken, iar în loc de Transilvania, se spune că acțiunea se petrece în Scandinavia, potrivit voceatransilvaniei.ro.

  De asemenea, mai multe personaje prezente în reclama de Crăciun vorbesc românește.

  Reclama prezintă modul în care Johan, un tânăr din satul Julbacken, recent întors din Australia, încearcă să promoveze în comunitatea sa, Crăciunul în stil australian.

  În ciuda poveștilor lui Johan despre Crăciunul călduros, sătenii din Julbacken, așa cum apare denumit Biertanul în reclamă, se arată sceptici.

  Lanțul de magazine Aldi nu este prezent și pe piața din România.

  http://greatnews.ro/reclama-superba-de-craciun-care-transilvania-este-taram-scandinav/

  În taigaua din Siberia, de mai bine de un secol, mai multe familii au ales să părăsească civilizația și să trăiască izolate alături de copii și de animalele lor.

  În secolul al XVII-lea, patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Nikon, a impus o serie de reforme radicale, iar mulți creștini care nu au vrut să accepte aceste schimbări au fugit și s-au izolat în taiga. Ei s-au intitulat drept „Apărătorii Vechii Credințe”

  O bătrână izolată în vârstă de 70 de ani este moștenitoarea unei familii care acum 100 de ani a plecat în Siberia pentru a evita persecuțiile Bisericii și apoi pe cele ale comuniștilor. Agafia este considerată drept ultima urmașă a acestor familii.

  În 1978, în zona Hakasia din partea de sud a Siberiei, un grup de geologi a descoperit un cuplu cu patru copii. Aceștia trăiau singuri și niciodată nu luaseră contact cu alte persoane, în afara familiei.

  O echipă de jurnaliști a plecat pe urmele Agafiei, după ce femeia a cerut ajutorul lumii civilizate printr-o scrisoare. Toți membrii familiei sale au murit, iar la 70 de ani îi este foarte greu să se descurce singură în taigaua siberiană.

  http://greatnews.ro/o-batrana-izolata-in-siberia-de-bunavoie-cere-acum-ajutorul-autoritatilor/

  Apreciază

 6. Partizanu said, on noiembrie 21, 2014 at 8:41 am

  Cata inselare. Nu mai puneti BOTUL. A venit ANRHO-COMUNISMUL.http://www.evz.ro/jos-anarho-comunistii-la-comemorarea-revolutiei-de-la-constanta-1073684.html

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: