SACCSIV – blog ortodox

A murit Serge Moscovici

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 18, 2014

   Va amintiti?

Familia MOSCOVICI. Un exemplu, ca sa intelegem mai bine …

PIERRE MOSCOVICI, EVREUL ce l-a facut presedinte pe Francois Hollande in Franta. Detalii esentiale despre STRAMOSII LUI BOLSEVICI din Romania. Cum lucreaza ILLUMINATI in Romania, lucreaza si in Franta …

   Iata si un elogiu in Cotidianul la articolul A murit filozoful francez de origine română Serge Moscovici:

Filosoful francez de origine română Serge Moscovici, considerat „părintele” psihologiei sociale şi teoretician al ecologiei, a murit duminică. Avea 89 de ani. A fost un „mare erudit”, un „om liber”, care a ocupat „un loc aparte” în ştiinţele sociale, a declarat premierul Franţei, Manuel Valls. Este tatăl lui Pierre Moscovici, actualul comisar european pentru Afaceri Economice si fost ministru de Finante al Franţei.

Director al Şcolii de Înalte Studii de Ştiinţe Sociale (l’Ecole des hautes études en sciences sociales) din Paris şi profesor la New School for Social Research din New York, Serge Moscovici a lăsat în urma sa o operă solidă în domeniul ştiinţelor sociale, a predat cursuri universitare şi a scris lucrări de epistemologie, psihologie socială şi antropologie politică, informează linternaute.com.

Contribuţia sa teoretică la ştiinţele sociale, considerată majoră în a doua jumătate a secolului al XX-lea, se articulează în jurul reprezentărilor sociale construite pentru a explica provocările ecologice, crizele economice şi bioetica. În cendrul gândirii sale s-au aflat teme precum denunţarea „gândirii sociale”, demonstrarea limitelor sociologiei raţionaliste şi psihologia comportamentelor colective.

Serge Moscovici a promovat teoria nomadismului ca o necesitate a cercetării şi acest fapt explică marele său apetit pentru viaţă şi cunoaştere, ca şi originalitatea sistemului său filosofic. Filosoful de origine română a jucat apoi un rol esenţial în apariţia ecologiei politice.

Născut în 1925, într-o familie evreiască din Brăila, marcat de divorţul părinţilor şi abandonat de mamă, Serge Moscovici a avut o copilărie dificilă, petrecută în mai multe familii. Exclus de la liceu în 1938, pe baza legilor antisemite din epocă, a reuşit să scape cu viaţă după pogromul din 1941 implementat de legionarii fascişti din Garda de Fier din Bucureşti. „Ce am văzut atunci mi-a schimbat pentru totdeauna viziunea pe care o aveam despre oameni”, spunea renumitul filosof.

A petrecut mai mulţi ani într-un lagăr de muncă forţată, până la sosirea trupelor sovietice în România, la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial. A fugit în Franţa în 1948 şi a studiat la Sorbona, luându-şi doctoratul cu cu teza „La Psychanalyse – son image et son public”.

Tagged with:

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Alex said, on noiembrie 18, 2014 at 5:43 pm

    Klaus Iohannis decorat de comunitatea evreiască

    Klaus Iohannis a fost decorat în 12 iulie 2010 cu medalia şi distincţia „Prieten al comunităţii evreieşti”. Ceremonia decernării s-a desfăşurat în sinagoga din Sibiu. Distincţia a fost înmânată de deputatul Aurel Veiner, preşedintele Federaţiei comunităţilor evreieşti din România. Laudatio la adresa primarului a fost citită de Erwin Simsensohn, la ceremonie a fost prezent şi Otto Deutsch, preşedintele comunităţii evreieşti din Sibiu.
    Klaus Iohannis a primit această distincţie pentru performanţele sale ca primar al unui oraş, în care există o înţelegere exemplară între oamenii de diferite naţionalităţi cât şi pentru sprijinul acordat comunităţii evreieşti din Sibiu cu prilejul renovării parţiale a sinagogii şi în pregătirea şi apoi desfăşurarea Zilelor culturale “Euroiudaica” în cadrul Programului Capitalei Culturale 2007.

    Apreciază

  2. aha said, on noiembrie 18, 2014 at 5:46 pm

    acum a vazut si el cat de inselat a fost! nimeni nu va scapa de ziua si ceasul acela!

    Apreciat de 1 persoană

    • mircea.v said, on noiembrie 18, 2014 at 11:27 pm

      Si poate s-a intalnit in drumul sau si cu niste „legionari fascişti din Garda de Fier din Bucureşti”; poate cu un Print Ghica, cu un Radu Gyr, cu un Tutea sau poate chiar cu Parintele Staniloae…

      Apreciază

  3. […] via A murit Serge Moscovici | Saccsiv's Weblog. […]

    Apreciază

  4. Radu Humor said, on noiembrie 18, 2014 at 6:41 pm

    Curios omagiu !
    Bine măcar că-i post-mortem !

    Apreciază

  5. geo said, on noiembrie 18, 2014 at 8:14 pm

    Exclusive new pictures INSIDE Siberian crater

    http://siberiantimes.com/science/casestudy/news/n0018-exclusive-new-pictures-inside-mystery-siberian-crater/

    Jim Carrey Unleashes the Secrets of the Illuminati

    http://sourcefed.com/jim-carrey-unleashes-the-secrets-of-the-illuminati/

    Apreciază

  6. cca70 said, on noiembrie 18, 2014 at 8:26 pm

    Si totusi daca judecatorii astia il declara pe balbaitul din Sibiu incompatibil ce se intampla?

    Mai sta marinaru chior la cotroceni pana la urmatoarele alegeri?
    Poate de asta l-a sprijinit betivanul pe marioneta tembela din Sibiu? ca de fapt sa mai ramina cateva luni presedinte?

    Apreciază

  7. STOP RFID said, on noiembrie 18, 2014 at 9:26 pm

    MASONERIE

    Apreciază

  8. bogdan said, on noiembrie 18, 2014 at 11:11 pm

    Apreciază

  9. Gil-galad said, on noiembrie 19, 2014 at 10:36 am

    O lumina stralucitoare, imensa pe cerul Rusiei, ridica suspiciuni, dupa ce autoritatile refuza sa comenteze despre cele intamplate. Explozia de lumina s-a aprins in regiunea Yekaterinburg, pentru doar 11 secunde, parand a fi o explozie imensa de lumina pe cerul intunecat.
    Lumina stranie nu a sost insotita de niciun sunet. Conform celor afirmate ale unor martori oculari.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.