SACCSIV – blog ortodox

VICTOR PONTA (40 %) si KLAUS JOHANNIS (31 %) in turul doi

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 2, 2014

201 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mada said, on noiembrie 3, 2014 at 6:46 pm

    In biblie se spune de marginile cerului, de la o margine a cerului la alta.

    Apreciază

  2. aniush said, on noiembrie 3, 2014 at 8:20 pm

    Apreciază

  3. anonim said, on noiembrie 3, 2014 at 8:29 pm

    Oricum, nu are rost sa ne mai mintim cum ca ar conta daca votam sau nu. Am vazut zilele astea prea multe campanii cu „dute la vot”. Sa nu-mi spuna mie cineva ca poporul alege, daca chiar are cineva foarte multa popularitate cum e Ponta, in cazul acesta, se pare ca in cele din urma nu ar fi putut castiga Udrea. Era evident ca ea a fost planuita de SUA. Dar avea o reputatie mult prea depravata. Asa ca si-au incurcat planurile. Oricum ori Iohannis ori Ponta, ambii sunt niste oameni buni de nimic, si nu merita sa fie in fruntea tarii. Ponta are prea multa incredere in sine si nu este in stare sa faca nimic. Iar Iohannis e depasit si nu stie cu ce se mananca conducerea unei tari. Ambi cand va veni vorba de un „apropo” din partea unei puteri, vor fi ca un copil care asculta de nenea.

    Apreciază

  4. clement said, on noiembrie 3, 2014 at 8:36 pm

    Daca realmente Tariceanu a iesti pe locul 3, atunci nu mai scapam de mizeria politica in care ne aflam. Tariceanu reprezinta in acest moment interesele clanului Voiculescu si a fost ales de turnatorii marunti, gradati sau nu.
    Alianta dintre Ponta si Tariceanu ii va mentine la putere, in fapt, pe Catalin Voicu, omul prin care au fost mobilizati co-etnicii acestuia si in consecinta, romanii se vor putea considera minoritari in propria lor tara. Ponta a batut palma cu tiganii si jurnalistii nu fac niciun comentariu.
    Udrea nici nu ar trebui sa se afle pe lista candidatilor.

    Apreciază

  5. dante said, on noiembrie 3, 2014 at 9:27 pm

    Acum o luna si jumatate, domnul Victor Fonta venea din vizita facuta la inalta poarta de la Washington si spunea ca : „… acuma eu sint noul JR”. Probabil cartlie fusesera aruncate….restul e o mascarada ordinara, menita , cumva, sa legitimeze noul presedinte tradator, pupator de picioare de licurici. Va merge exact pe aceeasi linie cu mascariciul de Base, vinzind si distrugind tot ceea ce mai este romanesc.
    Singura solutie pt noi ar fi boicotarea, prin neprezentare masiva sau totala a alegatorilor, la vot determinind astfel aparitia altor personaje sau schimbarea intregii clase politice. ….Dar cu cine sa faci asta, cu romanul care azi voteaza pe Fonta sau Iohanis, sau Udrea, sau Tariceanu, iar miine tot el injura de mama focului tocmai impotriva celor pe care i-a votat?
    Imi pare rau sa o spun, dar romanul e ..fleasca, o adevarata mamaliga, ce explodeaza numai la comanda unora. Ne meritam soarta!

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  6. Radu Humor said, on noiembrie 3, 2014 at 9:48 pm

    Un text exceptional scris de Brad Florescu …

    FRUMOS PANA LA CAPAT !

    Bradut Florescu, unul din “vechii” publicitatii romanesti, si-a incheiat contractul cu Realitatea Catavencu, unde coordona strategia de comunicare a grupului, si a plecat in Thailanda.

    IATĂ CE ARTICOL A SCRIS, DUPĂ CE A PLECAT :

    Rostul

    Romaniei i-a disparut rostul. E o tara fara rost, în orice sens vreti voi. O tara cu oameni fara rost, cu orase fara rost, cu drumuri fara rost, cu bani, muzica, masini si toale fara rost, cu relatii si discutii fara rost, cu minciuni si înselatorii care nu duc nicaieri.

    Exista trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia (batranii), pamantul si credinta.

    Bătrânii. Romania îi batjocoreste cu sadism de 20 de ani. Îi tine în foame si în frig. Sunt umiliti, bruscati de functionari, uitati de copii, calcati de masini pe trecerea de pietoni. Sunt scosi la vot, ca vitele, momiti cu un kil de ulei sau de malai de care, dinadins, au fost privati prin pensii de rahat. Vite slabe, flamande si batute, asta au ajuns batranii nostri. Caini tinuti afara iarna, fara macar o mana de paie sub ciolane.
    Dar, ce e cel mai grav, sunt nefolositi. O fonoteca vie de experienta si întelepciune a unei generatii care a trait atatea grozavii e stearsa de pe banda, ca sa tragem manele peste. Fara batrani nu exista familie. Fara batrani nu exista viitor.

    Pământul. Care pamant? Cine mai e legat de pamant în tara aia? Cine-l mai are si cine mai poate rodi ceva din el ? Majestatea Sa Regele Thailandei sustine un program care se intituleaza ” Sufficiency Economy “, prin care oamenii sunt încurajati sa creasca pe langa case tot ce le trebuie: un fruct, o leguma, o gaina, un purcel. Foarte inteligent. Daca se întampla vreo criza globala de alimente, thailandezii vor supravietui fara ajutoare de la tarile “prietene”.
    La noi chestia asta se numeste “agricultura de subzistenta” si lui tanti Europa nu-i place. Tanti Europa vrea ca taranii sa-si cumpere rosiile si soriciul de la hypermarketuri frantuzesti si germane, ca de-aia avem UE.
    Cantatul cocosilor dimineata, latratul vesel al lui Grivei, grohaitul lui Ghita pana de Ignat, corcodusele furate de la vecini si iazul cu salcii si broaste sunt imagini pe care castratii de la Bruxelles nu le-au trait, nu le pot întelege si, prin urmare, le califica drept niste arhaisme barbare. Sa dispara!

    Din betivii, lenesii si nebunii satului se trag astia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut pamant, ca nu erau în stare sa-l munceasca. Nu stiu ce înseamna pamantul, cata liniste si cata putere îti da, ce povesti îti spune si cat sens aduce fiecarei dimineti si fiecarei seri. I-au urat întotdeauna pe cei care se trezeau la 5 dimineata si plecau la camp cu ciorba în sufertas. Pe toti gangavii si pe toti puturosii astia i-au facut comunistii primari, secretari de partid, sefi de puscarii sau de camine culturale. Pe toti astia, care au neamul îngropat la marginea cimitirului, de mila, de sila, crestineste.

    Credinţa. O mai poarta doar batranii si taranii, cati mai sunt, cat mai sunt… Un strai vechi, cusut cu fir de aur, un strai vechi, greu de îmbracat, greu de dat jos, care trebuie împaturit într-un fel anume si pus la loc în lada de zestre împreuna cu busuioc, smirna si flori de camp. Pus bine, ca poate îl va mai purta cineva. Cand or sa moara oamenii astia, o sa-l ia cu ei la cer pe Dumnezeu.

    Avem, în schimb, o varianta moderna de credinta, cu fermoar si arici, prin care ti se vad si tatele si portofelul burdusit. Se poarta la nunti, botezuri si înmormantari, la alegeri, la inundatii, la sfintiri de sedii si aghesmuiri de masini luxoase, la pomenirea eroilor Revolutiei. Se accesorizeaza cu cruci facute în graba si cu un “Tatal nostru” spus pe jumatate, ca trebuie sa raspunzi la mobil. Scuze, domnu’ parinte, e urgent!

    Fugim de ceva ca sa ajungem nicaieri. Ne vindem pamantul sa faca astia depozite si vile de neam prost pe el. Ne sunam bunicii doar de ziua lor, daca au mai prins-o. Bisericile se înmultesc, credinciosii se împutineaza, sfintii de pe pereti se gandesc serios sa aplice pentru viza de Canada .

    Fetele noastre se prostitueaza pana gasesc un italian batran si cu bani, cu care se marita. Baietii nostri fura bancomate, joaca la pokere si beau de sting pentru ca stiu de la televizor ca fetele noastre vor bani; altfel se prostitueaza.
    Parintii nostri pleaca sa culeaga capsuni si sa-i spele la cur pe vestici. Iar noi facem infarct si cancer pentru multinationalele lor, conduse de securistii nostri.

    Sună-ţi familia, pune o sămânţă într-un ghiveci şi aprinde o lumânare pentru vii şi pentru morţi!!!

    Sa traiesti!

    Brăduţ Florescu

    Daca am tine cont de acest mesaj si am privi adanc in mesajul lui am intelege fiecare ce ar trebui sa facem de acum inainte, asta daca nu este deja prea tarziu.
    Poporul asta a nostru mai este unit si inca nu moare de foame doar de rugaciunile sfintilor de prin vagaunile muntilor si nu de ” oamenii alesi ” ca sa conduca aceasta tara . Ei conduc dupa interese proprii si nu dupa cel comun al nostru.
    Nu se gandesc ca aici esti TRECATOR si plata o vei lua VESNIC DINCOLO.
    Ar fi multe de spus, dar ar fi degeaba pentru cei ce nu inteleg.

    http://www.tedoo.ro/category/thailanda/

    Apreciază

    • mircea.v said, on noiembrie 4, 2014 at 9:14 am

      Textul este valabil pt toata lumea de azi, nu doar pt romania. Si asa cum santem, stam mult mai bine decat altii la capitolul credinta; ceea ce este cel mai important. Sant multi tineri credinciosi, chiar din cei de care nu ai zice, sint multi intelectuali. Credinta e peste tot, si necredinta e peste tot.

      Si omul fiind asa nemultumit de Romania si multumit de Thailanda, s-a dus in Thailanda, la majestatea sa. „fugim de ceva, ca sa ajungem nicaieri”

      Apreciază

    • clement said, on noiembrie 5, 2014 at 2:31 am

      Are dreptate pana la un punct. De ce a plecat tocmai in Thailanda?
      Fraza :”Fugim de ceva ca sa ajungem nicaieri”, o putem lua ca pe o marturisire?
      Acest domn a fost un manipulator de opinie si deci este responsabil in mare masura pentru ceea ce acuza in articol.

      Apreciază

  7. mircea.v said, on noiembrie 3, 2014 at 10:16 pm

    Salut G-man, acum vreo 2 zile ma gandeam la tine…

    Ca tot veni vorba de inteligenta, minte…
    Parintele Paisie Aghioritul:

    „Dumnezeu nu i-a dat omului mintea ca sa se procupe mereu de cum sa gaseasca un mijloc mai rapid de a merge dintr-o tara in alta, ci ca sa se preocupe mai intai de lucrul cel mai important, si anume cum sa poata ajunge la destinatia sa, langa Dumnezeu, in tara cea adevarata, in Rai”

    Radu Iacoboaie, iti propun sa citesti cele 6 volume de „Cuvinte duhovnicesti” – Cuviosul Paisie Aghioritul, si abia apoi sa mai incerci sa scrii/zici ceva. E spre binele tau.

    Apreciază

    • G-man said, on noiembrie 4, 2014 at 8:29 am

      Doamne ajuta frate , ti-am mai citit comentariile din cand in cand , te apreciez ca si altadata.

      Apreciază

  8. sorin h said, on noiembrie 3, 2014 at 10:25 pm

    De un lucru sunt sigur – Funar a avut mult mai mult, după estimarea mea cam 12%.

    Apreciază

  9. Mihail V said, on noiembrie 3, 2014 at 10:41 pm

    Ce MESAJE INCREDIBILE au scris românii pe buletinele de vot

    http://www.evz.ro/alegeri-prezidentiale-2014-ce-mesaje-incredibile-au-scris-romanii-pe-buletinele-de-vot-i-galerie-imagini.html#ziarecom

    Un consilier local din Timișoara a ales să își anuleze votul ca să transmită candidaților în cursa pentru funcția de președinte al României un citat din Corneliu Coposu.

    Din cele peste 300.000 de voturi care au fost exprimate în Timiș, 6.411 au fost declarate nule. Între ele, votul lugojeanului care a devenit viral pe internet, în care le urează tuturor candidaților ”Să vă trăznească Dumnezeu”.

    Consilierul locaș independent de la Timișoara, Flavius Boncea, a scris și el pe buletinul de vot, apoi a fotografiat mesajul și l-a postat pe Facebook. ”Am credința, și cu ea mă voi duce dincolo, că România va păși pe calea democrației numai prin Monarhie – Corneliu Coposu”, a fost mesajul consilierului. Flavius Boncea a fost, până în toamna aceasta consilier local din partea PNȚCD. El este decorat de Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

    Pe buletinele de vor din Timiș s-a mai găsit și un desen cu simbolul pentru ”anarhie”. Cineva pus pe glume a desenat un dreptunghi în care a scris numele celebrului interlop clujean Nelson Mondialu, aplicând apoi ștampila ”VOTAT”.

    Apreciază

  10. Mihail V said, on noiembrie 3, 2014 at 11:02 pm

    Dupa iesirea celor 12 asa zisi concurenti la prezidentiale se poarta negocieri pentru sustinerea in turul 2. Mascarada continua:

    Ponta, negocieri pentru sustinerea in turul doi. Posibil tandem cu Tariceanu

    http://www.ziare.com/victor-ponta/candidat-alegeri-prezidentiale-2014/ponta-negocieri-pentru-sustinerea-in-turul-doi-posibil-tandem-cu-tariceanu-1331202

    Prim-ministrul Victor Ponta si candidat PSD la prezidentiale a spus, luni seara, ca a vorbit cu Teodor Melescanu, Calin Popescu Tariceanu si Dan Diaconescu in vederea sustinerii pentru turul al doilea al prezidentialelor.

    De asemenea, Victor Ponta a afirmat, intr-o emisiune la Romania Tv, ca marti urmeaza sa vorbeasca pe aceasta tema si cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si ca discutii se vor purta si cu Corneliu Vadim Tudor.

    Totodata, prim-ministrul a subliniat ca marti va anunta refacerea USL, cu „Partidul Liberal”, facand referire la Partidul Liberal Reformator, al lui Calin Popescu Tariceanu.

    Intrebat daca il tenteaza voturile fostului premier liberal, presedintele PSD a raspuns: „Bineinteles”. De asemenea, a precizat ca „e posibil” ca Tariceanu sa fie propunerea de prim-ministru, daca va castiga alegerile in turul al doilea.

    Totodata, Ponta a mentionat ca va lucra cu Teodor Melescanu „din functia pe care o va ocupa” fostul sef al SIE, fara a dezvalui despre ce este vorba.

    Gyorgy Frunda il sustine pe Ponta in turul doi: Lui Iohannis i-a fost rusine de etnia lui

    Presedintele PSD a mai afirmat ca Zsolt Szilagyi si Laszlo Tokes au anuntat ca il sustin pe Klaus Iohanns, pe care „il va sustine si Monica Macovei”.

    Prim-ministrul a comentat si declaratiile de luni ale lui Klaus Iohannis, care a criticat organizarea alegerilor in strainatate: „Au votat 9 milioane si ceva in Romania si 160.000 in afara tarii”.

    „E greu sa spui… daca cei 160.000 votau toti cu Iohannis, in tara diferenta e de 1.500.000 de votur…”, a comentat Ponta.

    Pe Ziare.com gasesti toate informatiile care conteaza despre rezultatele alegerilor prezidentiale 2014. Cele mai importante stiri, opinii si analize pertinente, ultimele sondaje, actualizate 24/7.

    Apreciază

    • Mihail V said, on noiembrie 3, 2014 at 11:28 pm

      Ultimele doua randuri mi-au scapat din greseala (Pe Ziare.com gasesti …).si te rog sa le stergi sau sterge chiar toata postarea mea . Nu fac reclama la site si nici nu-l gasesc atat de grozav precum se lauda astia

      Apreciază

  11. John of România said, on noiembrie 4, 2014 at 12:09 am

    Cred ca cea mai „frumoasa” concluzie a acestor alegeri a tras-o domnul profesor Ovidiu Hurduzeu:
    „Ati votat doi golani. Si ce-i mai grav. Ati dat un 5% unor neispravite. Problema nu e Ponta sau Iohannis, problema este populatia Romaniei. Popor nu mai avem. De acum incolo, cu tara se poate intampla orice.(…) Intreaga clasa politica si-a dovedit incompetenta, hotia, si tradarea de tara. Sunt pesimist? Cum sa nu fiu pesimist cand o curva obtine 5% din voturi, un fost procuror comunist devine peste noapte „cool” si idol al hipsterilor, un individ care nu poate scoate doua cuvinte in limba romana este teleportat in fruntea natiunii? Cum sa nu fiu pesimist cand imi dau seama ca aceasta populatie joaca excat cum doresc stapanii ei. (…)” – Ovidiu Hurduzeu

    Apreciază

  12. doar ortodoxia said, on noiembrie 4, 2014 at 12:39 am

    Ce sa caute fratilor un protestant- luteran in fruntea tarii si care crestin ortodox ar vota un astfel de om?Sa ne fereasca Dumnezeu!!! Acest om va lovi puternic in ortodoxie si asta este tinta principala a ocultei din care face parte…
    Cat despre cel care ne- a condus pana acum iata ce declara si trageti concluziile de rigoare : ” Potrivit şefului statului, s-a mers prea departe cu implicarea BOR în campanie. Băsescu a ţinut să precizeze că el a sprijinit Biserica Ortodoxă ca preşedinte, dând ca exemplu împăcarea cu Biserica de la Ierusalim.

    „Patriarhul nu mai era pomenit în slujbele de la Ierusalim”, a subliniat Băsescu, subliniind: „Împăcarea cu Biserica de la Ierusalim s-a întâmplat datorită mie”.

    Întrebat, la final, dacă crede în Dumnezeu, Băsescu a răspuns afirmativ, menţionând însă că, dat fiind specificul activităţii pe mare, relaţia sa cu Divinitatea este una directă, fără intermediul preoţilor.”
    sursa: http://m.mediafax.ro/politic/basescu-bor-s-a-implicat-in-campania-pentru-prezidentiale-in-sprijinul-psd-s-a-mers-prea-departe-13483224
    Ma intreb ce ortodox adevarat contesta rolul preotului?

    Apreciat de 1 persoană

  13. andrei-d said, on noiembrie 4, 2014 at 8:35 am

    Spunea on om mare odata: Daca prin vot am putea schimba ceva nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam. De aceea, cine voteaza acesti corupţi, impostori, hoţi şi tradatori NU este victimă, ESTE COMPLICE!!! Toti care au mers la vot, indiferent daca au votat sau anulat buletinul tot complice este, mafia si ELITELE NU AU NEVOIE DE PREFERINTE(ei işi aleg slugile), CI DE PREZENŢA TA(sa faci partee dintr-un intreg, sa fii o oaie ratacita si sa te faca sa crezi ca tu esti vinovat de ce se va intampla in viitor)!!! Treziţi-vă creştinilor!

    Apreciază

  14. geo said, on noiembrie 4, 2014 at 8:58 am

    Buna dimineata,

    Many „Occupy Central” supporters now admit the US National Endowment for Democracy’s (NED) role in ongoing chaos in Hong Kong and simply say, „so what?” Here’s what…

    http://landdestroyer.blogspot.ro/2014/11/neo-cons-and-corporate-fascists-for.html

    Metaphysical Doubts Concerning the Existence of Modern Ukraine, a 1918 Creation of the German General Staff

    http://tarpley.net/metaphysical-doubts-concerning-the-existence-of-modern-ukraine-a-1918-creation-of-the-german-general-staff/

    Kenneth Roth and “Human Rights Watch”: campaigners for war and terror in Syria

    http://australiansforreconciliationinsyria.org/kenneth-roth-and-human-rights-watch-campaigners-for-war-and-terror-in-syria/

    “Patriot of Ukraine” neo-nazi militant appointed as Kiev head of police

    http://ukraineantifascistsolidarity.wordpress.com/2014/11/03/patriot-of-ukraine-neo-nazi-militant-appointed-as-kiev-head-of-police/

    Fort Lauderdale passes law outlawing many from feeding homeless

    http://www.local10.com/news/fort-lauderadale-passes-law-outlawing-many-from-feeding-homeless/29467230

    Turkey’s political leaders have the habit of taking journalists into their jets and giving them interviews in the air. Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan tends to invite only journalists who support him. During his official trip to Latvia and Estonia Oct. 22-24, he once again had an entourage of sympathetic journalists who took down his important and interesting comments. While addressing the civil wars in Syria and Iraq, in particular the conflict between the Islamic State (IS) and the Kurds of Kobani, Erdogan said that there was a “trap” for Turkey, and no ordinary one.

    http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2014/10/turkey-erdogan-middle-east-mastermind.html##ixzz3I53DnnS2

    Sometimes a piece of propaganda is so glaring you almost have to splash cold water on your face to make sure your eyes are not deceiving you. Take a bow John Simpson, the grandly titled ‘World Affairs Editor’ of BBC News. You don’t earn a moniker like that by offending the global power elite. But is it really necessary to genuflect before US President Barack Obama as Simpson did in a recent article masquerading as informed commentary?

    http://www.medialens.org/index.php/alerts/alert-archive/2014/779-a-match-made-in-heaven-president-obama-and-the-bbc-s-john-simpson.html

    ZAGREB/BUDAPEST, Oct 31 (Reuters) – The United States is mounting a diplomatic offensive to stop Hungary selling a stake in a Croatian energy firm to Russia, part of what Western powers see as Budapest’s dangerous drift into Moscow’s orbit.

    The U.S. government has already taken the highly unusual step of blacklisting six people with ties to the government in Hungary, a NATO ally and European Union member, from entering the United States, accusing them of involvement in corruption.

    http://pennyforyourthoughts2.blogspot.com.au/2014/11/washington-bullies-hungary-to-prevent.html?m=1

    While east Ukraine, aka the Donetsk Republic, was voting over the weekend in what the west pre-emptively classified as another sham vote as its outcome would merely push east Ukraine even closer to the Kremlin, Russia was busy conducting its most comprehensive Nuclear preparedness drill in recent history, one involving the entire „nuclear triad” consisting of strategic bombers; submarines and an the ICBM shown below on Saturday morning.

    http://www.zerohedge.com/news/2014-11-03/russia-conducts-full-nuclear-triad-preparedness-test-launches-topol-m-icbm-over-week

    Apreciază

  15. scortisoara said, on noiembrie 4, 2014 at 9:15 am

    Ungaria parca e precum Croitorasul cel viteaz in UE . Se misca dubios de indraznet …

    http://stiri.tvr.ro/decizie-dura-la-budapesta-bancile-straine-trebuie-sa-dea-inapoi-3-miliarde-de-euro_50587.html

    Apreciază

  16. iustina said, on noiembrie 4, 2014 at 9:42 am

    In jud. Vaslui a iesit Ponta pe primul loc Cred ca nu ia batut destul pe la Barlad, Izvoarele, Pungesti. Romanii isi merita pe deplin conducatorii si batele in cap.

    Apreciază

  17. Mihail V said, on noiembrie 4, 2014 at 9:46 am

    Gura pacatosului adevar graieste….. „IMPOSTURA ESTE INCA O FORTA IMPORTANTA IN ROMANIA”
    ….iar daca lor le e scarba unul de altul, noi ce sa mai zicem?

    http://www.eazi.ro/in-politica/scarba-fata-de-adversari

    Liderul PSD, Victor Ponta, continuă să stoarcă imaginea fostei USL în scopuri electorale.

    Duminică noaptea, el a ieşit la declaraţii după toţi ceilalţi lideri politici, menţionând că astăzi va anunţa persoana sau persoanele care pot conduce un guvern al României „pe baza programului USL votat în 2012 până la alegerile din 2016, pentru că USL-ul este cel care a câştigat alegerile în 2012“. După care, a adăugat că „a privit cu oarecare amărăciune şi chiar scârbă prezenţa domnului Blaga, a domnului Ungureanu, a multor altora în sediul USL (!), alături, sigur, de Klaus Iohannis, care n-avea nicio legătură cu USL-ul. Dar impostura este încă o forţă importantă în România“, a menţionat liderul PSD, ignorând că el vorbeşte despre refacerea USL în condiţiile în care adus la guvernare UDMR şi UNPR care, la data formării USL, erau în tabăra lui Băsescu!

    După ce şi-a exprimat scârba faţă de adversarii politici, Ponta n-a avut probleme să afirme că, în turul doi, „se va adresa tuturor alegătorilor celor 12 candidaţi care nu au intrat în turul al doilea“ şi că „va încerca să-i reprezinte pe aceşti alegători“.

    Apreciază

  18. Mihail V said, on noiembrie 4, 2014 at 9:56 am

    Din ciclul „Fiecare voteaza cu cine vrea si iasa cine trebuie” si ca sa stim si cine este la butoane si ce sume uriase sunt luate din buzunarul romanilor pentru „numararea” voturilor:

    http://www.eazi.ro/actualitate/conteaza-si-cine-numara

    De şase ani, softul pentru numărarea voturilor la alegeri e o „afacere de familie“ între Siveco şi de firma Teamnet, deţinută până recent de Sebastian Ghiţă.

    Contractele au fost atribuite mereu prin negociere directă, iar preţurile au fost de milioane de lei. Siveco a prins gustul numărării voturilor românilor la alegerile locale din 2008, când a câştigat, prin „negociere fără anunţ de participare“, un contract de 2,5 milioane de lei. Jumătate de an mai târziu, contractul similar pentru alegerile parlamentare a fost câştigat de Teamnet, firmă deţinută la acea vreme de Sebastian Ghiţă. Preţul a fost însă de peste două ori mai mare – de 5,8 milioane de lei.

    La europarlamentarele şi prezidenţialele din 2009, voturile au fost numărate din nou de Siveco, pentru 1,4, respectiv 5,3 milioane de lei.

    La localele din 2012, softul de numărare a voturilor a fost furnizat din nou de firma lui Sebastian Ghiţă, pentru aproape 5 milioane de lei, iar la legislativele din acelaşi an „la butoane“ a sosit din nou Siveco, în urma unui contract de peste 7 milioane de lei. Niciodată autorităţile nu au organizat o licitaţie publică pentru aceste contracte, ci au preferat mereu să le acorde prin metoda negocierii directe.

    Apreciază

  19. scortisoara said, on noiembrie 4, 2014 at 10:22 am

    Doamne , cum se mai mananca intre ei politicienii … asta e comportament luciferic dupa chipul tatalui lor .

    http://www.evz.ro/traian-basescu-la-realitatea-tv-de-la-ora-2200.html

    Apreciază

  20. Radu said, on noiembrie 4, 2014 at 8:37 pm

    Nu am votat mi-am uitat buletinul acasa la Bucuresti si am fost plecat cateva zile din capitala
    Nici parintii nu au votat desi la inceput vroiau macar sa anuleze dar a trecut timpul s-a facut seara si nu au mai avut chef

    Oricum si cu noi si fara tot aia e nu e nicio diferenta
    Singura solutie e sa se revolte lumea sa faca greva generala in toate sectoarele economiei si asa poate e vreo sansa de schimbare altfel nu prea vad nimic bine pe viitor

    Apreciază

  21. blue said, on noiembrie 5, 2014 at 1:27 pm

    Putin: Turcia este guvernată de un dictator demagog care sprijină teroriștii

    Vorbind de pe margine la Clubul de discuții Valdai din Soci, președintele rus Vladimir Putin l-a acuzat pe președintele turc Recep Tayyip Erdoğan că sprijină pe combatanții rebeli islamiști străini din Siria, că le oferă asistență medicală și că transformă Turcia înr-un centru internațional pentru terorism mondial.
    „Regimul turc a devenit o amenințare gravă la adresa securității internaționale și pune în pericol stabilitatea regională; prin urmare, Federația Rusă nu va risca să ignore această amenințare gravă și va face demersurile necesare pentru a preveni ca Erdoğan să se lanseze într-o aventură sinucigaşă în Orientul Mijlociu „, declară agenţia de ştiri Itar-Tass citănd ce a spus Putin, vineri, în orașul-stațiune Soci din Rusia.
    Cel mai puternic om din Rusia a menționat fenomenul vicios ISIS, adăugând că sub fațada barbarului și brutalului grup terorist sprijinit de saudiţi se ascund agențiile de informații din Turcia și Qatar care au pornit un război sectar în Irak și Siria vecină, cu implicarea a zeci de mii de civili nevinovați.
    Anterior, acuzând Ankara pentru deteriorarea situației umanitare din oraşul de frontieră Kobani asediat de kurzii sirieni, Putin l-a criticat în continuare pe vicleanul prim-ministru turc, Ahmet Davutoglu, care a declarat recent că Ankara va lua parte la coaliția condusă de SUA împotriva ISIS doar în cazul în care, in cele din urmă, aceasta va duce la răsturnarea guvernului sirian.
    „Dacă domnul Erdoğan intenționează să intervină în Siria numai și numai pentru a-l schimba pe președintele sirian, Moscova va crește cu siguranță viteza cu care trimite rachete și transporturi de armament aliatului său arab”, a avertizat Putin pe un ton ridicat care amintește de retorica Războiului Rece.
    Între timp, președintele Dumei de Stat din Rusia, Sergey Naryshkin, a criticat Turcia pentru complotul de a înlocui guvernul sirian cu un regim marionetă de la începutul anului 2011 și că încearcă să intervină, sub pretextul de a crea o zonă-tampon în interiorul teritoriului sirian, descriind cel mai recent demers al lui Erdoğan de a obține autorizația Parlamentului turc pentru o posibilă acțiune militară împotriva Damascului, ca pe o „șaradă patetică”.
    „Regret să văd că faimoasa doctrină a primului-ministru al Turciei adică „zero probleme cu vecinii” s-a dovedit a fi „politică de zero prieteni” în Orientul Mijlociu”, a adăugat Naryshkin.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.