SACCSIV – blog ortodox

Ieromonah Eftimie Mitra despre HALLOWEEN: Parintii crestini sa nu-si lase copii la SERBARILE SATANISTE organizate de scoli

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 29, 2014

Foto: http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2012/10/30/afara-cu-halloweenul-din-scolile-romanesti-memoriu-adresat-ministerului-educatiei-cercetarii-tineretului-si-sportului/

   Iata ce putem citi la Invatamantul din Romania si duhul demonic. Halloween sarbatorit in scoli mai mult decat sarbatorile romanesti.:

In situatia in care dascalii din scoli invata copii cu paganisme, singura solutie ramane educatia din familie. Parintii sa nu isi lase copii la “serbarile” de Halloween organizate in scoli.

Din pacate multi nu isi dau seama de pericolul ce il reprezinta Halloween pentru viitoarele generatii. Copii nostri sunt invatati de acum cu aceste sarbatori ca si cum ar fi un lucru firesc, o simpla joaca de-a magia. Din pacate, acest duh demonic, caracteristic cugetului american, este preluat de massmedia romaneasca. Asta nu ne mira, stiind ca tot ce este antiromanesc este promovat in massmedia din Romania. Trist este ca multi profesori din scoli sustin si promoveaza in institutiile de invatamant aceasta sarbatoare a vrajitoriei.

Este dureros ca un dascal, indiferent ca ar fi de la tara sau de la oras, organizeaza petreceri de Halloween cu copiii carora le predau la cursuri, in timp ce multi au uitat de ziua recoltei sau de ziua eroilor. Aceasta sarbatoare, pe langa faptul ca e pagana, are si consecinte grave in formarea personalitatii copiilor inca de mici. Multi copii nu stiu care este ziua nationala a Romaniei, sau lucruri importante din istoria tarii, in timp ce toti sunt chemati de profesorii lor sa sarbatoreasca “Halloween” si “Valentine’s day”. Daca e sa fim atenti cine sunt profesorii care promoveaza aceste “sarbatori” observam cu usurinta ca majoritatea dintre ei sunt robi ai anumitor vicii. Nu e greu sa constati ca unii dascali sunt mai preocupati de banchetele de la sfarsitul anului, de “petreceri cu clasa”, in timp ce educatia copiilor lasa de dorit. Cam aceeasi profesori incurajeaza o vestimentatie indecenta la fete si invata copii ca sexul e un lucru firesc indiferent de varsta.  Iata cam cine sunt acei profesori care indeamna copii la sarbatoarea Halloween-ului! Ce se va alege de noua generatie?

Promovarea unor astfel de sarbatori este o sfidare fata de jertfelnicia stramosilor nostri. Pentru ce au murit Brancovenii, razesii lui Stefan sau Mihai Viteazul? Cu siguranta nu pentru aceste „invataturi” pe care unii le preiau cu „demnitate” lasandu-se manati de pofte si slabiciuni. Nici pentru ca generatia noastra sa ramana pasiva de educatia urmasilor nostri.

O fetita dintr-un sat apropiat a venit zilele trecute la manastire si a intrebat: “Maicutelor, am auzit ca aveti la manastire un atelier de croitorie. Ati putea sa imi faceti si mie o rochita de vrajitoare? Joi avem la scoala serbare de Halloween si domnul profesor ne-a spus sa ne imbracam in vrajitoare si sa ne mascam” Copilul, in naivitatea lui, nu si-a dat seama de ceea ce cere pentru ca in mintea sa a fi vrajitor i se parea ceva firesc, asa i-a spus profesorul. Practic, acest copil nu mai are nevoie sa fie spalat pe creier caci deja au facut-o dascalii sai din scoala. Singura solutie pentru a salva educatia copiilor e ca parintii sa nu lase copii sa mearga la aceste “sarbatori” organizate in scoli.

ieromonah Eftimie Mitra

   Cititi va rog si:

HALLOWEEN: Noapte buna copii …

Tagged with:

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. energein7 said, on octombrie 29, 2014 at 8:41 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  2. oarecare said, on octombrie 29, 2014 at 9:23 pm

    Am un copil cu nevoi speciale, handicapat, care merge la o scoala speciala si ma trezesc alaltaieri, luni ca a avut serbare de halloween, adica in 27.10 de Sfantul Dimitrie Basarabov. Am ramas masca dar nici nu am zis nimic caci doamnele educatoare nu sunt si dupa amiaza cand am luat copilul. Ciudat este ca doamnele nu se incadreaza deloc cu descrierea din articol ul de mai sus, fiind niste doamne asezate si mature. Copii de acolo de abia pot sa ingaime cateva cuvinte la 6 ani si aia cu greutate, la fel si cu priceputul a ce se intampla… stau si ma intreb oare nu e un ordin de pe undeva de la minister sa se bage treaba asta volens nolens?!? Daca mi s-ar fi spus de dinainte de ceva costum as fi reactionat… acu daca-i zic la doamna mi-o mai fac si dusmanca mai ales ca-s nou pe acolo. Mare lucru nu au facut au decupat niste figurine de hartie si s-au prostit cu ele… dar samanta rea asta poate sa erodeze ceea ce noi parintii ne straduim sa sadim in copiin nostri ca si valori autentice… sa nu fie… i-am aratat ca nu-i bine si ca nu-mi place… nadejde la Dumnezeu mai departe.

    Apreciază

    • anonim said, on octombrie 30, 2014 at 9:53 am

      „acu daca-i zic la doamna mi-o mai fac si dusmanca” mai ales ca-s nou pe acolo. „nadejde la Dumnezeu mai departe.<<si marturie ciuciu??i!!tu vrei sa fii placut/pe placul lumii acesteia.sa te faci placut acestei lumi?sau sa marturisesti adevarul ?tie teama de'doamna"sau de DOMNUL?

      Apreciază

  3. Alex said, on octombrie 29, 2014 at 9:31 pm

    Economistul Ilie Șerbănescu NU votează !

    Ilie Șerbănescu : „Cei care merg la vot, merg degeaba. Președinte va fi cel care a primit telefon din exterior !”

    Apreciat de 1 persoană

    • Iani said, on octombrie 30, 2014 at 12:18 am

      Bravo Ilie Serbanescu !!! Un om cinstit, destept si normal.

      Apreciază

      • Eugen Serea said, on noiembrie 1, 2014 at 6:07 pm

        Da, „bravo Ilie Şerbănescu”, dar când a fost Ministru al Reformei în Guvernul Victor Ciorbea, ce a făcut concret pentru România? Că de criticat, toţi suntem buni, e boală naţională…

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 1, 2014 at 7:19 pm

        Eugen Serea

        Toti? Asa de multi „toti” ca e cam singurulul din televiziune ce mai zice cate ceva …

        Apreciază

      • Eugen Serea said, on noiembrie 2, 2014 at 8:45 am

        Frate Saccsiv, eu nu am vrut să pun accentul pe „toţi”, ci pe faptul că e foarte usor să critici după ce ai fost în postura de a acţiona, de a face ceva ca Ministru, dar nu prea ai făcut…
        Şi invers, câţi dintre cei ce critică „cu curaj”, dacă ar fi puşi într-o funcţie de conducere, ar mai şi pune în practică propriile idei despre cum să meargă treaba bine în România?
        Da, ai dreptate, sunt din ce în ce mai puţini cei care „mişcă în front”, fie şi la nivelul teoretic, declarativ… Dar trebuie lăudaţi pentru asta, câtă vreme au demonstrat că odată prinşi în sistem au făcut jocul sistemului, cu voie sau fără voie?

        Apreciază

  4. iustina said, on octombrie 29, 2014 at 9:39 pm

    Din nefericire parintii crestini sunt 4-5 la suta, restul turma inrolata.

    Apreciază

  5. marian said, on octombrie 29, 2014 at 10:33 pm

    Fratilor aceasta emisiune ma pus pe ganduri !
    Cine are rabdare sa urmareasca pana la sfarsit ar fi bine ca sa putem schimba niste pareri. Se pare ca ni se pregateste ceva cu alegerile astea.

    Apreciază

    • Alex said, on octombrie 30, 2014 at 2:51 pm

      Acest om este un impostor, la fel ca Dan Diaconescu. Deci nu te lăsa amăgit de el. Nu este ceea ce pare a fi !

      Apreciază

    • safimvigilenti said, on octombrie 30, 2014 at 9:24 pm

      eu nu mi-as face griji ca iese macovei pe 3, acolo va fi altcineva, macovei va fi jos de tot. daca ea a fost aleasa de papusari, eu cred ca au ales tare prost, ciudatenia asta de femeie nu are nici o sansa

      Apreciază

    • Ionut said, on octombrie 31, 2014 at 3:09 pm

      Foarte tare! M-am uitat putin pe wiki si am constatat ca ultimii trei sefi ai Fed sunt conationali.

      Apreciază

  6. Iani said, on octombrie 30, 2014 at 12:24 am

    Pana acum 10 – 15 ani nu se stia la noi de Haloween. O sarbatoare care celebreaza demonii, vrajitoria, mortii, moartea, lucruri oribile. In loc sa sarbatorim binele si frumosul, suntem invatati sa iubim ceea ce este grotesc, „horror”. Mai bine i-ar invata pe copii niste poezii de Eminescu, niste colinde frumoase de Craciun, avem destule sarbatori crestine si romanesti. La fel cu valentine’s day, alta sarbatoare de import si care desi poarta nume de sfant este pe cale sa devina o sarbatoare a desfraului. Nu m-ar mira pe viitor sa sarbatoreasca si homosexualii valentine’s day (poate o fac deja ?).

    Apreciat de 1 persoană

    • oarecare said, on octombrie 30, 2014 at 9:44 am

      Timisoara a fost impanzita de „street art-uri” poate voi face ceva poze… din cate imi dau seama artistii sunt finantati de marile corporatii din oras deoarece le pun sigla in cate un colt…

      Apreciază

    • oarecare said, on octombrie 30, 2014 at 9:45 am

      link pus de tine e la ceva legat de CFR…

      Apreciază

      • Iani said, on octombrie 30, 2014 at 7:58 pm

        da, mazgalesc vagoane

        Apreciază

    • anonim said, on octombrie 30, 2014 at 9:55 am

      da..”oneeye|

      Apreciază

  7. aniush said, on octombrie 30, 2014 at 1:28 am

    Pentru a intelege mai bine ce e cu aceasta manifestatie draceasca am cautat intai sa vad etimologia cuvintelor. De unde vine, ca termen, treaba asta.
    In primul rand to hallow=a face ceva sfant, sau sacru, a sanctifica, a consacra, a venera. Termenul isi are originile intr-un adjectiv dintr-o engleza veche halig (care inseamna sfant). In limbajul curent hallow este sinonom cuvantului sfant.
    Cautand insa mai cu atentie am mai gasit termenul hollow. Ce se intampla daca schimbam o litera in context? O drama. Hollow este exact opusul cuvantului sfant…este mai degraba un termen, care defineste ingerii cazuti.
    Ce e cu (ietati-mi cacofonia) cuvantul ween? El e un verb dintr-o limba veche si are doua sensuri: a gandi, a presupune…al doilea sens a astepta, a spera, a intentiona. El provine tot dintr-o engleza veche din cuvantul wenan. Il folosesc si nemtii sub forma waehnen (dar la ei mai mult e cu sensul de a plange).
    Uitandu-ma am gasit si un alt posibil sens: un cuvant gotic pentru a defini termenul sfant, care este hailags sau weihaba, weihs. Referitor la acest weihs, el este cunoscut in latina ca victima, un animal dedicat zeilor si destinat sa fie sacrificat.
    E foarte posibil ca aceasta asa zisa „sarbatoare”, ca numai asa nu poate fi numita, sa isi aiba originile in ritualurile pagane ale vechilor englezi sau poate ale vechilor scotieni…ritualuri in care de fapt nu sfintii erau sarbatoriti, ci cred ca mai degraba ingerii cazuti erau venerati.
    Asadar, noi care suntem un popor crestin si suntem ortodocsi, ar trebui sa ne bucuram de sarbatorile noastre atat de frumoase si sa ne gasim linistea sufleteasca si bucuria in ele si sa lasam la o parte alte manifestari. Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze!

    Apreciază

  8. paul said, on octombrie 30, 2014 at 1:32 am

    De la bratara card la implantul cu cip nu este cale lunga. Bratara card cel mai nou trend in materie de banking

    http://www.bankingnews.ro/bratara-card-contactless.html

    Apreciază

  9. ines said, on octombrie 30, 2014 at 1:40 am

    ALEX,
    Care este linkul cu declaratia lui Ilie Serbanescu referitoare la vot?
    Am cautat pe net dupa cuvinte dar n-am gasit

    Apreciază

    • Alex said, on octombrie 30, 2014 at 3:11 pm

      Ilie Șerbănescu a spus în emisiunea „100 de minute” (antena3) din 27 octombrie.

      Apreciază

      • safimvigilenti said, on octombrie 31, 2014 at 7:21 pm

        saccsiv, vad ca imi cenzurezi ideile, am zeci de comentarii nepostate…

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 31, 2014 at 7:24 pm

        safimvigilenti

        Nu sunt zeci, ci cateva.

        Prietene, e deja razboi si pe anumite teme tu nu doar ca nu esti vigilent, ci chiar smintesti spre nani somn. Nu mai e timp pentru asa ceva.

        Apreciază

  10. aniush said, on octombrie 30, 2014 at 12:23 pm

    Filmul postat de Marian merita adus in prim plan.
    Fratilor, treaba e foarte grava. Toate astea ma fac sa ma gandesc serios la ce viitor vom avea.

    Apreciază

  11. ORTODOXIE said, on octombrie 30, 2014 at 12:51 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

  12. Irina said, on octombrie 31, 2014 at 3:10 pm

    Asa cum merg crestinii din casa in casa cu colindul de Craciun, asa vrea si dracul sa se faca pt el, in marea lui rautate… sa petrecem imbracati in costume care il jignesc pe DOMNUL, pictati pe fata in diverse animale..ca sa l intristam pe DUMNEZEU, sa ne pedepseasca pt purtarea noastra. Astfel dracul este slavit iar noi daca nu ne pocaim pedepsiti. Bucurie mare pt draci. SA NU I FACEM PE PLAC !

    Apreciază

  13. bodicelu said, on octombrie 31, 2014 at 8:45 pm

    La doi nepotei de-ai mei (din familii diferite, unul 9 ani unul 6 ani) m-a socat foarte tare aplecarea lor spre macabru. MAi demult era un ziar ring cu ceva de genul hotelul groazei, cu morti, sange etc. Amandoi erau superfascinati si incantati de poza aceea. Alta data unul din nepoti tot incerca sa-mi arate pe youtube tot niste chestii de groaza. Pe cuvantul meu, daca ar fi incercat sa-mi arate o femeie goala si nu m-ar fi lovit asa. Nu prea inteleg ce se intampla cu ei. Desi cel mare are de la scoala lectura obligatorie o carte wunchpunsch satanarheologul… si nu mai stiu cum. Poate stiti desenele alea animate cu cei doi vrajitori Bubonic Beelzebub, matusica lui Tyrannia Geldhexe Vamperl, o mâtza si o cioara, sunt facute dupa cartea aceea. Eu le-am spus parintilor lui ca as fi ars cartea respectiva si i-as fi dat sa citeasca Ion Creanga. Se pare ca sistemul nu sta degeaba. 😦

    Apreciază

  14. aurelanghel said, on octombrie 31, 2014 at 10:21 pm

    Asta este ca si cum povatuitorii nostri elitisti ne-ar arata noua explicit ceva de genul:
    Fiti seriosi.. Vedeti ca prea ati luat-o razna cu habotniciile voastre ortodoxiste… Vedeti ca nu e dracul chiar asa de negru si nici moartea asa de hidoasa… Si dupa aceste sfaturi ale taticului BigBrother ar urma:
    Acum hai. Bucurati-va ca acesti copilasi… Este Halloweenul…

    Acum vine si randul nostru:
    Domnilor din elita mondiala. Noi suntem de 2000 de ani un popor crestin si inca ortodox pe deasupra!
    Ce ar fi sa ne lasati asa cum suntem un popor incult de ingrati si habotnici. Rusinea europei. Fie!
    Stim si noi cine este dracu pentru ca el va sopteste toate acestea la ureche ca sa le puneti in actualitate pentru a prosti si stapani lumea. Si mai stim ca moartea-i neagra si ca voi deja ne-ati pregatit sicriele. Dar mai stim ca dupa moarte cei adormiti intru Hristos la fericire vesnica se vor ridica, iar cei ce il urasc pe Hristos la chinurile vesnice se vor da

    Cine are urechi de auzit sa auda!

    Apreciază

  15. […] Ieromonah Eftimie Mitra despre HALLOWEEN: Parintii crestini sa nu-si lase copii la SERBARILE SATANIS… […]

    Apreciază

  16. […] Ieromonah Eftimie Mitra despre HALLOWEEN: Parintii crestini sa nu-si lase copii la SERBARILE SATANIS… […]

    Apreciază

  17. Ce sărbătorim de Sf. Nicolae | DISCERNE said, on decembrie 6, 2015 at 6:24 am

    […] sărbătoarea lui Moş Crăciun stă din punct de vedere comercial pe acelaşi podium ca şi Halloween-ul (care este o sărbătoare păgână închinată morţii şi duhurilor […]

    Apreciază

  18. […] Ieromonah Eftimie Mitra despre HALLOWEEN: Parintii crestini sa nu-si lase copii la SERBARILE SATANIS… […]

    Apreciază

  19. […] sărbătoarea lui Moş Crăciun stă din punct de vedere comercial pe acelaşi podium ca şi Halloween-ul (care este o sărbătoare păgână închinată morţii şi duhurilor […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.