SACCSIV – blog ortodox

PENTRU INDOCTRINATI: Infractorii cibernetici fac de 10 ori mai multi bani din furtul INFORMATIILOR MEDICALE decat din furtul CARDURILOR DE CREDIT

Posted in CARD DE CREDIT, CARD NATIONAL DE SANATATE, HACKER by saccsiv on octombrie 22, 2014

Iata un articol pentru indoctrinatii ce considera ca CARDUL DE SANATATE integrat in sistem e o treaba sigura:

Forget your credit card details, hackers make 10 times more money from stealing your medical records – and they’re easier to get as hospitals’ cyber security is so poor

Uită de detaliile cardului de credit, hackerii fac de 10 ori mai mulți bani furând dosarele dumneavoastră medicale – și sunt mai ușor de obţinut căci securitatea cibernetică a spitalelor este atât de slabă

Spitalele si furnizorii de asistenţă medicală sunt “ținte ușoare”, potrivit experților
Hackerii fac de zece ori mai mulţi bani vânzând dosare medicale decât carduri de credit
Hackerii chinezi au furat recent 4,5 milioane de fișe medicale de la o firmă din SUA
Hackerii pot fura de mii de dolari, înainte ca neregulile să fie descoperite

Infractorii cibernetici pot face de zece ori mai mulţi bani furând informațiile medicale ale cuiva, decât pe cele de pe cardul său de credit, au demonstrat noi cercetări.
FBI-ul a avertizat pe furnizorii de servicii medicale din Statele Unite de noua amenințare după ce un grup de hackeri chinezi au furat informaţii personale de la 4,5 milioane de pacienţi, după ce au spart rețeaua de calculatoare a Sistemelor de Sanătate Comunitară.


Experții în securitate cibernetică cred că 3000 de miliarde dolari SUA din industria de asistenţă medicală reprezintă o țintă numai bună pentru infractorii cibernetici pentru că mulți furnizori de asistenţă medicală folosesc calculatoare mai vechi, cu instrumente inadecvate în a proteja informațiile confidențiale.

Dave Kennedy, CEO of TrustedSEC said hospitals have low security so it is easy for hackers to get lots of data

Dave Kennedy, director al TrustedSEC a spus că spitalele au un nivel scăzut de securitate astfel încât este ușor pentru hackeri să obţină o mulțime de date.

Cyber criminals have discovered that stolen healthcare details are ten times more valuable than credit cards

Infractorii cibernetici au descoperit că detaliile de asistenţă medicală furate sunt de zece ori mai valoroase decât cardurile de credit.

Dave Kennedy, expert in securitate în domeniul sănătăţii și director executiv al TrustedSEC a avertizat că prea mulți furnizori tind să subestimeze amploarea problemei.
El a spus: “Așa cum atacatorii descoperă noi metode de a face bani, industria de asistenţă medicală este pe cale de a deveni o țintă mult mai uşoară, din cauza capacității de a vinde loturi mari de date cu caracter personal pentru profit.
“Spitalele au o securitate scăzută, așa că este destul de ușor pentru aceşti hackeri să obţină o cantitate mare de date cu caracter personal în scopul fraudei medicale.”
Interviuri cu aproape o duzină de directori din sănătate, anchetatori de securitate cibernetică și experți în fraudă oferă o prezentare detaliată a pieței negre de date furate de la pacienţi.
Datele de vânzare includ numele, data naşterii, numărul asigurării de sănatate, codurile diagnosticelor și informații de facturare. Infractorii folosesc aceste date pentru a crea ID-uri false pentru a cumpăra echipament medical sau medicamente care pot fi revândute, sau combină un nume de pacient cu un număr de furnizor fals și fișierul astfel făcut reclamă bani de la asiguratori, potrivit experților care au investigat atacurile cibernetice asupra organizațiilor de asistență medicală .
Furtul de identitate medicală de multe ori nu este identificat imediat de către un pacient sau de către furnizor, oferindu-le infractorilor posibilitatea ca ani de zile să fure. Acest lucru face ca datele medicale să fie mai valoroase decât cele de pe cardurile de credit, care tind să fie repede anulate de către bănci odată ce frauda este detectată.
Creditele de sănătate furate pot valora de la 10 dolari fiecare, până la aproximativ 10 sau 20 de ori valoarea unui card de credit din SUA, susţine Don Jackson, director de detectare a atacurilor la PhishLabs, o companie de protecție contra criminalității cibernetice. El a obținut datele de monitorizare a schimburilor subterane în cadrul cărora hackerii vindeau informațiile.
Procentul organizaţiilor de asistenţă medicală care au raportat un atac cibernetic de natură penală a crescut la 40 % in 2013 de la 20 % in 2009, potrivit unui sondaj anual întocmit de Institutul Ponemon expert în politica protecţiei datelor.

The hacker access medical records and use the details to make fraudulent claims against insurance policies

Hackerul accesează dosarul medical și foloseşte informaţiile pentru a face cereri frauduloase în contul polițelor de asigurare

Fondatorul Larry Ponemon, care este pus în temă cu detalii de atacuri asupra firmelor de asistenţă medicală care nu au fost făcute publice, a declarat că a văzut o creștere în acest an, atât a numărului de atacuri cibernetice cât și a numărului de dosare furate în aceste atacuri.
Ceea ce alimentează această crestere este schimbarea dosarelor medicale electronice, de către majoritatea furnizorilor de servicii medicale din SUA.
Marc Probst, ofiţer de informaţii la Intermountain Healthcare din Salt Lake City, a declarat că sistemul său din spital respinge mii de încercări de penetrare a reţelei în fiecare săptămână. Până în prezent, nu cunoaşte ca vreun atac să fi avut succes.
El a spus: “Singurul motiv pentru care se cumpără aceste date este plata frauduloasă.”
Furnizorii de servicii medicale și asiguratorii trebuie să dezvăluie public încălcări ale securității datelor care afectează mai mult de 500 de oameni, dar nu există legi care să implice urmărire penală. Ca urmare, costul total al atacurilor cibernetice asupra sistemului de sănătate este dificil de stabilit. Experții industriei de asigurări spun că acest cost este una din multele cheltuieli suportate în cele din urmă de americani, ca parte a creșterii primelor de asigurări de sănătate.
Consumatorii uneori descoperă că prerogativele lor au fost furate numai după ce infractorii utilizează ID-ul lor medical personal pentru a avea dreptul să beneficieze de servicii medicale. În cazul în care facturile neplătite sunt trimise pe la recuperatorii de datorii, aceştia vânează victimele fraudelor pentru a le face să plătească.
Ponemon a citat un caz de anul trecut, în care un pacient a aflat că dosarul lui de la o mare reţea de spitale a fost compromis, după ce a început să primească facturi referitoare la o procedură de inimă pe care nu o făcuse. Prerogativele bărbatului au fost, de asemenea, folosite pentru a cumpăra un scuter de mobilitate și mai multe piese de echipament medical, adunând zeci de mii de dolari ca fraudă totală.
Eforturile guvernului de a combate frauda medicală s-au concentrat pe tipurile tradiționale de escrocherii care implicau ca furnizorul să fie facturat şi apoi suprafacturat.
Frauda care implică programul Medicare pentru persoanele în vârstă şi persoanele cu handicap a totalizat mai mult de 6 miliarde de dolari in ultimii doi ani, conform unei baze de date întreținută de Medical Identity Fraud Alliance.
Jeff Horne, vice-preşedinte al firmei de securitate informatică Accuvant a declarat: “Furnizorii de servicii medicale și spitalele sunt doar câteva dintre cele mai simple rețele în care se poate intra.
“Când m-am uitat la spitale, și când am vorbit cu alte persoane din interior, ei folosesc sisteme foarte vechi -. Sisteme de operare Windows, care sunt de mai mult de 10 ani şi care nu au văzut o reînnoire”.
Partenerul KPMG Michael Ebert a declarat că securitatea a fost o preocupare târzie a mai multor furnizori de servicii medicale – fie că a fost construită o criptare în software-ul folosit pentru a crea dosare electronice ale pacienților sau în setările de rezervă.
El a spus: “Să investim într-un nou aparat RMN sau de chirurgie cu laser sau să investim într-un nou firewall”?

Comentariu saccsiv:

   Vizionati va rog si:

Asadar, cei ce n-au nici o problema cu implementarea sinistrului Big Brother, poate dupa citirea acestui articol, vor deveni macar oleaca mai putin entuziasmati de “binefacerile” SISTEMULUI, caci sunt tipul de oameni pe care-i doare doar cand ii atingi la bani.

Deci datele personale, “identitatea ta” se poate lesne fura. Doar ca dosarul asta nu contine doar aceste informatii, ci si date esentiale despre starea ta de sanatate, care daca-i foarte buna, risti sa devii un soi de mic depozit ambulant numai bun pentru industria transplanturilor de organe.

Dar daca poti fura, evident ca poti umbla in sistem, deci poti si baga sau modifica informatii despre cineva anume. Adica poti face multe. De ce? Motive se gasesc cu duiumul.

Si daca niste hackeri o pot face, ganditi-va cam ce pot face stapanii sistemului.

Iar cand cardul de sanatate va fi pe acelasi card cu buletinul …

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. aniush said, on octombrie 22, 2014 at 10:14 am

  Pai e simplu. Oricine poate sa stie despre tine orice. Parerea mea e ca mai buna era informatia pe hartie. Cum vine vorba „ce e in mana nu-i minciuna” si hartia ramane la tine in dosarul personal, acasa. Nici nu se atinge nimeni de ea, pe cand in sistem, hackerii atata asteapta.

  Apreciază

 2. STOP RFID said, on octombrie 22, 2014 at 12:51 pm

  Un dosar electronic inseamna haos in viata tuturor oamenilor. Compar aceste dosare cu un joc electronic si nu e exagerata comparatia. Practic asa cum intr-un joc cel care este la butoane poate sa faca absolut orice cu ,,oamenii” de acolo asa se va intampla si in viata reala. De aceea se incearca virtualizarea vietii, pentru ca mutarile din virtual vor avea consecinte dramatice in real. Drama cea mai mare nu sunt hackerii ci guvernul mondiala care va aduna toata aceasta informatie intr-un singur calculator. Sa stii si cati dinti are un om in gura e cu adevarat infricosator. Cei ce nu inteleg acum, vor intelege un pic mai tarziu, ceea ce inseamna virtualizarea vietii, dar ma tem ca va fi prea tarziu. Sa zicem ca o persoana din nestiinta accepta actele cu cip timp de un an. Pentru acea persoana este cu mult mai greu sa renunte dupa aceea la sistem, pentru ca toate datele furnizate pe gratis vor atarna foarte mult. Si probabilitatea sa fie distrusa in scurt timp este mult mai mare.

  Apreciază

 3. acelas said, on octombrie 22, 2014 at 8:49 pm

  ceea ce stiam deja .. (unii o numesc in continuare „teoria conspiratiei)

  http://www.cotidianul.ro/teoria-conspiratiei-ebola-un-virus-creat-de-sovietici-si-americani-in-anii-249567/

  .

  Apreciază

 4. […] PENTRU INDOCTRINATI: Infractorii cibernetici fac de 10 ori mai multi bani din furtul INFORMATIILOR M… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: