SACCSIV – blog ortodox

EVZ: PAPA FRANCISC I acceptă ca HOMOSEXUALII să formeze CUPLURI și să ADOPTE copii

Posted in HOMOSEXUALITATE, papa Francisc I by saccsiv on octombrie 13, 2014

Iata ce putem citi la ȘOC LA ROMA: Papa îi ia în brațe pe HOMOSEXUALI! Biserica Catolică acceptă ca aceștia să formeze CUPLURI și să ADOPTE copii:

Într-un document intermediar al Sinodului care se desfășoară în această perioadă la Vatican (unii l-au numit Conciliul III), Biserica Catolică pledează pentru o atitudine foarte deschisă față de homosexuali.

Papa Francisc este pe punctul de a imprima Bisericii Catolice o turnură capitală: pentru prima oară în istoria sa, aceasta se pregătește să dea undă verde divorțaților recăsătoriți să se împărtășească și, mai ales,manifestă o atitudine foarte deschisă către persoanele homosexuale.

Deși nu sunt încă oficiale, aceste decizii se află în documentul intermediar care rezumă dezbaterile de până acum ale Sinodului asupra Familiei ce se desfășoară la Vatican și fixează negru pe alb aceste obiective pe care Papa și le dorește foarte mult.

Aceste prevederi nu vor fi adoptate canonic înainte de 2016, dar economia generală a textului e de natură a tăia elanul cardinalilor conservatori în fața voinței Papei.

Chiar dacă documentul respinge căsătoriile între homosexuali („Biserica afirmă că uniunile între persoane de același sex nu pot fi asimilate căsătoriilor între un bărbat și o femeie”), el pledează pentru o deschidere fără precedent, deoarece „persoanele homosexuale au daruri și calități de oferit comunității creștine”.

Mai mult, fapt fără precedent, documentul adoptat de Vatican manifestă o cvasi-recunoaștere a uniunilor homosexuale: „Fără a nega problematicile morale legate de uniunile homosexuale, luăm act că există cazuri în care sprijinul reciproc până la sacrificiu constituie un ajutor prețios în viața partenerilor.”

În fine, Vaticanul mângâie părintește pe creștet adopțiile de copii de către cuplurile homosexuale: „Biserica acordă o atenție specială copiilor care trăiesc cu cuplurile de același sex, insistând că exigențele și drepturile celor mici trebuie întotdeauna plasate pe primul plan”.

Cititi va rog si:

BISERICA CATOLICA din Brazilia se pronunta in FAVOAREA uniunii civile intre HOMOSEXUALI

Papa Francisc I: Biserica NU ARE DREPTUL sa se amestece spiritual in viata HOMOSEXUALILOR

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. STOP RFID said, on octombrie 13, 2014 at 10:25 pm

    Primo il sustine pe Calin Georgescu. Vorbeste aici si de moartea psihiatrului Florin Tudose dupa ce l-a criticat pe ponta la realitatea tv.

    Apreciază

  2. cosminmatiu said, on octombrie 13, 2014 at 11:21 pm

    Ce asteptari sa avem de la cel ce se crede inlocuitorul Domnului Hristos pe pamant? :https://extraterestriidemascati.wordpress.com/catolicii-papistasii-sunt-eretici/

    Apreciază

    • Iani said, on octombrie 14, 2014 at 12:31 am

      Si cand PF Daniel va zice acelasi lucru, sau va decreta unirea cu catolicii (desi si cu pozitia pro-homosexuala) ce vom mai zice ?
      Ar trebui totusi sa ne dam seama ca una este „filioque” sau altele de acest gen (desigur, neacceptabile pentru ortodocsi, deformand adevarul credintei, etc) si alta este totusi sa spui ca sodoma si gomora pot coabita cu Biserica. Gradul de cadere, de inselare. de indracire, este mult mai mare. Si ma tem ca aceasta indracire nu vine de la faptul ca sunt catolici, ci de la faptul ca sunt francmasoni. Satanisti. Catolicismul nu este impotriva lui Hristos, este doar o deviere, o cadere in eroare dogmatica, pe cand chestiile pe care le sustine acum acest papa sunt dracesti, sataniste, pe fata aproape. De ce credeti ca Benedict a fost fortat sa abdice ? ca sa vina acest Francisc, aceasta fiara cu vorbe mieroase si cu suflet diavolesc.

      Apreciază

      • Ionut said, on octombrie 14, 2014 at 8:35 am

        Asa gandesc si eu.

        Apreciază

  3. aniush said, on octombrie 14, 2014 at 3:02 am

    Dumnezeu sa ma ierte….papa e cretin?

    Iani,
    Bine ai zis ca de aia au ars Sodoma si Gomora, dar noi suntem mai rau decat erau oamenii de acolo. Cel putin ei nu legalizau casatoriile.

    Apreciază

  4. Ionut said, on octombrie 14, 2014 at 8:32 am

    Sa luam aminte la ceea ce se intampla. Daca bastionul catolic va cadea (eu inca sper ca Dumnezeu va face o minune si va opri nelegiuirea), cel de neamintit se va porni impotriva Bisericii Ortodoxe.
    Vedem ca mai intai au fost lovite verigile mai slabe in credinta si ravna, cultele protestante, iar acum Biserica Romano-Catolica. Sa luam aminte si sa fim pregatiti de confruntare.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 14, 2014 at 9:40 am

      Ionut

      Din ce sa cada Vaticanul si in ce sa cada?

      Apreciază

      • Ionut said, on octombrie 14, 2014 at 11:53 am

        Sa cada definitiv in ratacirea in care ii duce „papa” Francisc. Nucleul catolic dur (conservator, cum este numit) are 2 variante in momentul de fata:
        1) Sa dea de pamant cu lupul imbracat in haine de oaie si sa aleaga un alt papa;
        2) Sa vina la Ortodoxie.
        Mi se pare ca asist la pregatirea demolarii (spirituale) prin implozie a Bisericii Catolice.
        Nu stiu exact tot ce poate sa insemne „uraciunea pustirii stand acolo unde nu se cuvine”, dar pot sa spun ca aducerea cuplurilor homosexuale in fata altarului, asa cum s-a intamplat la protestanti este un astfel de caz. Si exact asta este pasul urmator la catolici.

        Apreciază

      • Iani said, on octombrie 14, 2014 at 1:15 pm

        @ Saccsiv – nici ei, catolicii, nu sunt toti la fel, o apa si un pamant. In Franta au iesit milioane de oameni in strada impotriva casatoriilor homosexuale.

        Apreciază

      • Iani said, on octombrie 14, 2014 at 1:19 pm

        Fara indoiala este o mare legatura intre departarea de adevarul credintei si adoptarea acestor nuraciuni diavolesti. Tarile protestante sunt cele mai cazute, acolo s-au adoptat prima data legalizaruile pacatelor impotriova firii, sau preotia femeilor ca la anglicani, si alte orori (olanda, tarile nordice, marea britanie, germania…). tarile catolice, mai sudice, au mai pastrat o urma de bun simt, dar acum asa cum spune Ionut, se pregateste implozia lor. Ortodoxia, fiind singura Biserica adevarata, nu a cazut. dar sa nu ne amagim ca nu va fi atacata – va fi mai mult decat ceilalti.

        Apreciază

  5. energein7 said, on octombrie 14, 2014 at 8:40 am

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  6. mihai said, on octombrie 14, 2014 at 9:10 am

    nustiu poate ca mi se pare mie, la postul prost tv. era un serial care nustiu daca se mai difuzeaza, si anume tanti dracu, pardon tanti florica, si avindul protagonist pe acel agarici florin calinescu [caci de actor nici nu poate fi vorba], aceasta imbracind haine de cucoana si danduse tanti florica, nustiu poate ca eu personal sunt batut in cap si nu inteleg, insa se poate observa inca o modalitate de ase promova homosexualitatea in media, prin astfel de personaje, si revenind la acest papa, acesta efectiv este o piatra de moara de gatul crestinilor inclusiv vaticanul care dea lungul timpului numa nenorociri a facut

    Apreciază

  7. John of Romania said, on octombrie 14, 2014 at 9:28 am

    Imi aduce aminte de asta

    Apreciază

  8. RomeoB said, on octombrie 14, 2014 at 12:07 pm

    Prtobabil ca papa Benedict al XVI lea – Ratzinger – a stiut ce i se va impune, si ce va trebui sa prpovaduiascva; negasind nici o solute rationala, a preferat o demisie onorabila. Dupa ce la preluarea scaunului pontifical, spusese ca vrea sa readuca catolicismul pe un fagas conservator…

    Apreciază

  9. Ionut said, on octombrie 14, 2014 at 12:23 pm

    Bezna mintii? Nebunie? Ilogica? Cititi si va cruciti:

    „Eu scriu aceste rânduri pentru fiecare dintre voi care sunt în cele patru mănăstiri din Buenos Aires. Poporul argentinian se va confrunta în următoarele săptămâni cu o situaţie al cărei rezultat poate afecta serios familia. Acesta este proiectul de lege cu privire la căsătoria între persoane de acelaşi sex „, îşi începe scrisoarea cardinalul Jorge Bergoglio către surorile carmelite din Buenos Aires.
    Apoi Bergoglio avertizează că „acest lucru nu este doar o problemă politică, ci pretenţia de a distruge planul lui Dumnezeu”, atribuit unei mişcări a „tatălui minciunii” . El susţine de asemenea că „este în joc identitatea şi supravieţuirea familiei: tata, mama şi copiii, sunt în joc vieţile multor copii care sunt discriminaţi dinainte lipsindu-le modalitatea de creştere umană care Dumnezeu a vrut să le fie dată alături de un tată şi o mamă. Este vorba o respingere frontală a legii lui Dumnezeu, de asemenea, gravate în inimile noastre”.
    În cele din urmă, face apel la conştiinţa parlamentarilor care iau parte la vot. „Rugaţi-vă pentru ei, pentru familiile lor pentru a fi cercetaţi de Domnul, pentru a fi întăriţi şi mângâiaţi. Rugaţi-vă pentru ei ca să facă un mare bine pentru ţară”, înainte de a se referi la un citat biblic adresat celor credincioşi (dintre parlamentari). „Să le reamintim ceea ce a spus Dumnezeu Însuşi poporului său într-un timp de mare chin: acest război nu este al vostru, ci al lui Dumnezeu”. „Fie ca ei să ne ajute, să ne apere şi să ne însoţească” conchide scrisoarea.

    Textul original : http://www.lavoz901.com.ar/despachos.asp?cod_des=109123&ID_Seccion=12
    Data 9.07.2010

    Apreciază

  10. Iani said, on octombrie 14, 2014 at 1:29 pm

    Nu mai stiu unde am citit, ca dupa primul razboi mondial, niste francmasoni foarte importanti ar fi spus „vom face ca papa sa se inchine lui Lucifer”. Iata ca se intampla, cu acest Francisc…..

    Apreciază

  11. Alin said, on octombrie 14, 2014 at 2:07 pm

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/arsenie-boca-vatican-homosexualii-510577.html

    Profeţia părintelui Arsenie Boca se împlineşte? Vaticanul, zguduit din temelii

    Sursa: Profeţia părintelui Arsenie Boca se împlineşte? Vaticanul, zguduit din temelii – Stiri pe scurt | Unica.ro http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/profetia-arsenie-boca-vatican-zguduit-temelii-46439.html#ixzz3G7HJdJEH

    Apreciază

  12. Valentin said, on octombrie 14, 2014 at 3:35 pm

    e nedrept modul în care papa francisc interpreteaza cuvintele scripturii și rezultă o anti-evanghelie… ceva urât.

    Apreciază

  13. lorena said, on octombrie 14, 2014 at 9:31 pm

    Nu ma mira ca papa e tolerant fata de homosexualitate la cate scandaluri din partea preotilor de pedofilie au izbucnit la Vatican. Isi fac legi pentru ei. Vor sa fie lasati in voie sa-si faca in continuare de cap.

    Apreciază

  14. ines said, on octombrie 14, 2014 at 9:32 pm

    Saccsiv,

    Iata un documentar interesant ortodox despre homosexualitate numit Sodoma-cea mai mare spurcaciune a occidentului din zilele noastre (subtitrat in romana )

    Apreciază

  15. jad said, on octombrie 15, 2014 at 3:22 pm

    Apoc 13:11 Şi am văzut altă fiară ridicându-se din pământ,şi avea coarnedouă asemenea mielului, şi grăia ca un balaur. „Fiara care se va ridica din pământ zice că va fi împărăţia lui Antihrist, iar cele două coarne — el şi prorocul său mincinos. Iar a spune cele două coarne ale sale asemenea mielului -că vrea să se asemene Fiului lui Dumnezeu şi se va arăta însuşi pe sine împărat. Iar a spune grăia ca balaurul – că înşelător este şi nu adevărat.(17 Sfântul Ippolyt -Despre Antihrist,49 )

    „Avea două coarne asemenea mielului. Acestea sunt cele două Testamente care sunt ale Mielului celui adevărat,însă fiara a încercat să le facă ale sale, arătându-se ca un miel.Totuşi, zice că grăieşte ca un balaur din pricina făţărniciei adevărului minincinos îi păcăleşte pe aceia pe care îi poate rătăci. Pentru că nu va fi ca un miel când va grăi pe faţă ca un balaur. Acum se fece a fi Mielul aşa încât să înfrângă Mielul, care este trupul lui Hristos.(18 Aici Caesarius din Arles numeşte simplu fiara „ Biserica eretică” PL 35:2436 ) Grăieşte împotria lui Dumnezeu, de vreme ce depărtează de la calea adevărului pe aceia pe care i-a înşelat şi acum îi urmează
    ei.„(19 Tyconius – Tâlcuire la Apocaliplsă) „Şi am văzut, zice,altă fiară ridicându-se din pământ.” Pământul este sursa originii întregii omeniri, pentru că Antihristul este un om a căruia venire este după lucrarea satanei, precum întru-tot-înţeleptul Pavel zice (2 Tesal 2:9).
    „Şi avea două coarne asemenea mielului şi grăia ca un balaur.” Cu adevărat spune că avea două coarne asemenea mielului, nu coarne de miel, şi că grăia ca un balaur,nu că era balaur. Pentru că ticălosul
    se arată pe sine a fi Hristos, dar nu este, i s-au dat lui coarne ca ale Mielului. Şi de vreme ce tot felul de lucrare necurată împrăştie, care se aseamănă diavolului, dar nu este totuşi diavolul, nu zice că este balaur, ci că grăia ca un balaur. Şi de vreme ce acestea sunt aşa, textul i-a păstrat ei un chip şi în vedenie, şi îi dă ei chip, însă nu cel al mielului, ci ca al mielului, şi nu cel al balaurului, ci ca al balaurului. Pentru că Hristos se zice a fi Mielul, şi diavolul se zice a fi balaurul, dar aceasta nu este nici unul, nici celălalt.”(20 Icumenie – Tâlcuire la Apocalipsă, 13:11-13 )
    „Unii înţeleg că fiara aceasta este Antihristul, iar altora li se pare că e Satana şi socotesc că cele două coarne ale lui ar fi ale lui Antihrist şi ale proorocului mincinos. Dar de vreme ce şi prorocul mincinos va să vină în persoană, e mai bine să credem că balaurul se tâlcuieşte ca Satana, fiara care se ridică din mare ca Antihrist, iar fiara aceasta care iese din pământ ca prorocul mincinos, care este şi părerea Fericitului Irineu(21 Sf. Irineu de Lugdunum —Împotriva ereziilor, 5:28.2 ). Iar că vine din pământ înseamnă că se ridică din viaţa cea pământească şi târâtoare pe pământ. Iar că ” avea două coarne asemenea cu ale mielului” arată că, sub piele de oaie, va tăinui sălbăticie de lup ascunsă şi ucigaşă, şi că la început va arăta un chip de bună credinţă. Sfântul Irineu al Lyonului spune că: Despre sluga ajutătoare lui Antihrist, care îl numeşte şi proorocul lui mincinos, zice: Grăia ca un balaur. Va primi puterea de a face semne şi minuni, încât mergând înaintea lui Antihrist, îi găteşte acestuia calea cea ducătoare la pierzare. Spunem că vindecarea rănii fiarei e fie păruta, scurta unitate a împărăţiei dezbinate, fie vremelnica refacere de către Antihrist a tiraniei Satanei care a fost stricată, sau mincinoasa înviere a unuia din prietenii săi care a murit. Şi zice că acesta va grăi “ca un balaur”, de vreme ce le va face şi le va grăi pe cele ale diavolului celui începător de răutate.”(22 Sfântul Andrei al Chesariei — Tâlcuire la Apocalipsă, 13:11 )

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.