SACCSIV – blog ortodox

Caricatura zilei: VOI CU CINE VRETI SA VOTATI?

Posted in alegeri by saccsiv on octombrie 11, 2014

38 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. cca70 said, on octombrie 11, 2014 at 11:45 pm

    mda…exact asa sta treaba…in alta ordine de idei leprele lui Ponta au votat pentru legalizarea drapelului secuiesc

    Apreciază

  2. aniush said, on octombrie 11, 2014 at 11:47 pm

    Cu iarba verde

    Apreciază

  3. Daniel Focsa said, on octombrie 12, 2014 at 12:01 am

    Saccsiv, te rog daca se poate sa faci un articol cu aceasta scrisoare deschisa a mea catre ministrul Apararii. Multumesc mult.

    Scrisoare deschisă a unui istoric român adresată Ministrului Apărării Naţionale

    Domnule Ministru al Apărării Naţionale,

    În data de 8 octombrie 2014, începând cu orele 11, la Popeşti-Leordeni, Statul Major al Forţelor Aeriene a organizat o comemorare a aviatorului Dan Valentin Vizanty, pilot de vânătoare, celebru as al aviaţiei române din al doilea război mondial, fost comandant al Grupului 6 Vânătoare IAR 80, ocazie cu care s-a dezvelit şi o placă memorială, conform comunicatului de presă de pe site-ul Statului Major al Forţelor Aeriene:
    http://www.roaf.ro/ro/presa/comunicate_2014.php?cod=332

    La aceasta manifestare subsemnatul nu am fost invitat.

    Aş dori să întreb pentru care motiv am fost omis, întrucât:

    – sunt autorul singurei cărţi publicate vreodată despre Dan Vizanty, respectiv „Dan Vizanty. Destinul unui pilot de vânătoare”, Iaşi, Institutul European, 2010. Cartea a fost prefaţată de istoricul Neagu Djuvara, şi s-a bucurat până în prezent de 7 recenzii, inclusiv în revistele „Observatorul cultural”, „Convorbiri literare”, „Observatorul militar” şi altele. Sunt de asemenea cercetător acreditat CNSAS din ianuarie 2010 pe tema „Un pilot desăvârşit – Dan Vizanty”.

    – Tot despre Dan Vizanty am publicat un capitol în lucrarea „Aviatori de altădată” (Iaşi, Institutul European, 2012, prefaţă de Horia Gârbea), carte ce s-a bucurat până în prezent de 11 recenzii, inclusiv în Polonia.

    – Tot despre Dan Vizanty, am publicat în anii 2010 – 2014 următoarele şapte articole în revistele „Observatorul militar” (organ MApN), „Rost”, „Istorie şi civilizaţie” şi „Revista 13”:

    1) Centenar Dan Vizanty. Un pilot desăvârşit, în „Observatorul militar”, an XX, nr 4 (1037), 27 ianuarie – 2 februarie 2010, p. 16.

    2) Centenar Dan Vizanty (I). În luptă contra americanilor. 4 aprilie 1944, în „Rost”, an VIII, nr. 86, aprilie 2010, pp. 49 – 53.

    3) Centenar Dan Vizanty (II). 10 iunie 1944. O palmă usturătoare dată de români aviaţiei americane, în „Rost”, an VIII, nr. 87, mai 2010, pp. 68 – 78.

    4) Centenar Dan Vizanty (III). „Lunga vară fierbinte” 1944, în “Rost”, an VIII, nr. 88, iunie 2010, pp. 62 – 68.

    5) Centenar Dan Vizanty (IV). 1945 – 1947. Un sfârşit şi un început, în “Rost”, an VIII, nr. 89, iulie 2010, pp. 59 – 64.

    6) Apărător al cerului Bucureştilor – căpitan aviator Dan Vizanty, în „Istorie şi civilizaţie”, an II, nr. 14, noiembrie 2010, pp. 13 – 15.

    7) Închisorile pilotului Dan Vizanty, în „Revista 13”, 13 iunie 2014.

    Întreaga mea activitate de istoric specializat pe domeniul istoriei militare – istoria aviaţiei înglobează trei volume de autor, toate dedicate aviaţiei române în al doilea război mondial, şi peste 80 de studii şi articole de specialitate, comunicări ştiinţifice, recenzii şi interviuri.
    http://daniel-focsa-istorieromaneasca.blogspot.ro/

    Prin cele de mai sus vreau să arăt că sunt un istoric ce a făcut foarte mult pentru păstrarea memoriei lui Dan Vizanty şi pentru recuperarea acesteia în spaţiul memoriei colective a românilor, dar şi a memoriei altor aviatori ai aeronauticii române.
    Îmi permit să întreb dacă printre cei invitaţi la comemorarea organizată de Statul Major al Forţelor Aeriene, în data de 8 octombrie la Popeşti-Leordeni, eveniment la care eu nu am fost invitat, se găsea cineva cu mai multă expertiză decât mine în domeniul de cercetare „Comandor Dan Vizanty”.
    Neinvitarea mea la un eveniment organizat de o instituţie a statului român cum este MApN prin Statul Major al Forţelor Aeriene, mă feresc să o calific, însă este cel puţin regretabilă. Fără îndoială nu există nicio obligaţie legală pentru cineva de a învita pe altcineva la o manifestare publică, există însă o obligaţie morală a unei instituţii de stat, care funcţionează pe bani publici, atunci când organizează o comemorare a unui celebru aviator român, să nu omită tocmai pe autorul singurei cărţi dedicate memoriei acelui aviator.

    Cu tristeţe şi profundă dezamăgire,

    Daniel Focşa
    istoric
    Bucureşti, 11 Octombrie 2014

    Apreciază

  4. z said, on octombrie 12, 2014 at 12:08 am

    Eu imi anulez votul si-l sustin pe Calin Georgescu. Am ascultat zilele astea cateva dintre conferintele lui pe youtube si am ramas foarte impresionat. Cred ca e singurul om care are un proiect si un plan de a ne scoate din impasul asta…

    Apreciază

  5. radu iacoboaie said, on octombrie 12, 2014 at 12:09 am

    Poate numai la noi putea să apară, ca simbol și personaj schițat de Ion Luca Caragiale, cetățeanul turmentat care întreabă vesel: ,,Eu cu cine votez?…”

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 12, 2014 at 7:15 am

      radu iacoboaie

      S-au poate doar la noi putea aparea un I.L. Caragialae care sa scrie astfel despre „alegeri”.

      In rest stim: trebuie s-o votam pe doamna Udrea.

      Radu Iacoboaie: S-o votam pe ELENA UDREA

      https://saccsiv.wordpress.com/2014/10/05/radu-iacoboaie-s-o-votam-pe-elena-udrea/

      Apreciază

      • NIMENI said, on octombrie 12, 2014 at 10:05 am

        saccsiv si radu iacoboaie si tuturor
        Noi pe cine vomam?
        Nu este chiar o exprimare in duhul ortodoxiei dar se impunea, cer iertare!

        Apreciază

      • radu iacoboaie said, on octombrie 12, 2014 at 4:24 pm

        N-ați observat în caricatură două mari erori?
        Unu: PDL nu mai există, fiind desființat de masonerie prin echipa lui Vasile Blaga, care a fuzionat cică cu PNL.
        Doi: Leul trebuia să fie PSD, prima vioară, care pradă România… Nu PDL, defunctul partid… Dăm vina pe morți?…

        Apreciază

  6. starchim01 said, on octombrie 12, 2014 at 7:34 am

    Reblogged this on startachim blog.

    Apreciază

  7. […] Iata comentariul lui Daniel Focsa postat la articolul Caricatura zilei: VOI CU CINE VRETI SA VOTATI?: […]

    Apreciază

  8. Mihai Vasile said, on octombrie 12, 2014 at 12:51 pm

    Oițele adică poporul , văzând rânjetul lupului, adică a băsiștilor, aclamă: Noi, cu ăștia votăm, fiindcă au zâmbetul frumos.

    Apreciază

    • tataia said, on octombrie 13, 2014 at 10:02 pm

      Nu ca as tine cu lupul….dar sa avem pardon…din cite stiu eu, aia cu zimbetul, pardon rinjetul erau cei de la PSD (bunicuta si cu clica sa).

      Apreciază

  9. Musoiu said, on octombrie 12, 2014 at 2:14 pm

    Eu imi voi anula votul. Nici-un candidat nu merita sa devina presedinte.

    Apreciază

  10. Gabriel said, on octombrie 12, 2014 at 2:47 pm

    @Musoiu adica faceti jocul sistemului…

    Apreciază

    • Musoiu said, on octombrie 12, 2014 at 3:34 pm

      Cum anume? Explicati-mi va rog domnule Gabriel.

      Apreciază

      • geo said, on octombrie 12, 2014 at 7:20 pm

        Buna seara,

        Prin PARTICIPARE la vot, indiferent ca votamn unul sau mai multi candidadti, nu facem altceva decit sa legitimam un sistem strain, care a devenit imun la cererile si strigatele noastre…

        NEPARTCIPAREA este solutia…cu cit mai multi cu atit mai bine…or sa priceapa daca pot ca sint straini de NEAM si TARA…in toate tarile democratice se practica absenteismul…

        A nu vota, a nu participa la un referendum sau la alegeri, este un mod a exprima opinia, la fel de valid ca si cel de a il exprima prin participarea la vot.

        A nu participa la vot este o atitudine responsabila, civica, care se inscrie in randul atitudinilor care reflecta respect pentru democratie, nu mai putin decat cea reflectata de participarea la vot.

        A ignora faptul ca milioane de cetateni au refuzat sa se prezinte la vot, multi dintre ei din cauza faptului ca le-a fost teama ca numele lor si datele lor personale vor fi utilizate pentru a frauda rezultatul referendumului, este o palma si o jignire adusa celor au ales acest mod de isi exprima opinia.
        Majoritatea celor care nu au participat la vot, si-au exprimat astfel dezacordul cu atitudinea aroganta si abuziva afisata de politicieni care, o data vazuti in pozitii de putere, au considerat ca este dreptul lor de a submina statul de drept si au comis o serie de acte care le-au permis preluarea parghiilor care controleaza institutiile guvernamentale, institutia Parlamentului si Justitia, numai cu scopul de a prelua, tot in mod abuziv si administratia prezidentiala.
        Majoritatea celor care nu au participat la vot si-au exprimat astfel protestul fata de subminarea imaginii Romaniei, fata de dezcreditarea natiunii romanesti ca o natiune care respecta si apara democratia cat si fata de incercarea de a musamaliza situatii jenante pentru tara noastra prin atacuri la persoana si prin crearea unor situatii si diversiuni de tip dictatorial.

        A ii ignora pe cei care nu s-au prezentat la vot este o politica ingrata si periculoasa care ameninta cele mai elementare principii de democratie si bun simt.

        A instiga impotriva celor care nu s-au prezentat la vot este la fel de periculos ca si instigarea la ura si la extremism, reflectatata de miile de afise care au fost raspandite pe toate drumurile tarii, si in care au aparut fetele unor oameni exploatati in mod cinic pentru promovarea unor interese meschine si a unei atitudini politice despotice si anti-democratice.

        Ii invitam pe cei care NU AU VOTAT si care nu sunt de acord sa fie ignorati, jigniti si dati la o parte sa acorde un LIKE acestei pagini.

        SI NOI, MILIOANELE DE CETATENI ROMANI CARE NU AM VOTAT, EXISTAM si CONTAM!

        http://www.nasul.tv/2014/05/25/gabriel-liiceanu-a-nu-vota-e-o-tradare-la-adresa-libertatii/

        unul de al lor,,,

        Ce reprezinta Votul ?

        Prin semnatura si stampila “votat”, fie chiar si un vot nul, semnam inconstient urmatorul pact nescris: “Eu, prin aceasta semnatura si stampila, renunt la liberul meu arbitru, la libera mea cugetare si la toate celelalte drepturi, inmanand puterea de reprezentare si decizie, in favoarea elitelor conducatoare, imi dau acordul si ma angajez sa respect si sa ma supun regulilor impuse de catre acestea, chiar daca nu imi reprezinta interesul meu, al semenilor si al tarii. Orice manifestare de nemultumire ulterioara a mea si a semenilor ce am participat la scrutin, e total neavenita, iar reprimarea in orice forma de catre elita conducatoare e perfect legitima”.
        Prin prezenta la vot, se acorda legitimitate clasei conducatoare tradatoare si suntem partasi la tot ceea ce se intampla cu credinta noastra, cu noi si cu tara.
        La ultimele scrutinuri, prezenta la vot abia ca a ajuns la 50% din populatia cu drept de vot. Vazand aceasta, elita conducatoare, a creat cadrul legislativ avantajos pentru a contracara non prezenta la vot.
        Experienta ultimilor 22 de ani sta dovada de neclintit ca fortele care au guvernat Romania de dupa `89 au fost ostile interesului national. Partide ale caror nume si blazoane s-au schimbat continuu, oamenii din spatele lor ramanand aceeasi.
        Migratia de la un partid de la putere la altul ce se intrezarea sa aiba succes, prealabila perioadelor electorale, e un alt factor ce dovedeste mentinerea la guvernarea Romaniei a acelorasi forte oculte.
        O tara se conduce asemenea unei companii, adica in interes propriu. Nu iti vinzi factorii de productie strainilor, printre care cel mai important: pamantul.
        O conducere sanatoasa pentru Romania trebuie sa fie cu Hristos deasupra.
        Ce se petrece cu Romania de 22 de ani, trebuie sa inceteze, altfel riscam sa disparem ca entitate nationala in aceasta parte a lumii.
        In razboiul mediatic indreptat impotriva noastra, ei s-au folosit de urmatoarele utopii:

        Utopii

        U1. E dreptul tau sa votezi, e un drept democratic pe care trebuie sa ti-l exerciti, e o responsabilitate cetateaneasca

        Aceasta prima utopie e probabil cea mai ordinara din multe altele pe care le vom enumera. A vota nu e un drept. Drepturile si liberatile se acorda sclavilor, nu oamenilor liberi. Noi suntem un popor de oameni liberi. Nu suntem proprietatea nimanui, nici macar a conducatorilor fie ei buni sau rai. A vota sau a nu vota, este o alegere. Este alegerea noastra sa avem sau nu incredere in sistemul de vot si in cei ce il organizeaza. Prin analogie, este alegerea noastra sa avem sau nu incredere in candidatii participanti.

        U2. Alegerea e a ta, votul tau conteaza

        O alta utopie ordinara, care pacaleste omul simplu si de buna credinta. Insasi termenul de “alegere” e din start compromis deoarece nu alegi tu pe cine vrei, ci alegi ceea ce ti se vara-n bot, adica dintr-un numar de n candidati, pusi sa candideze de catre oricine altcineva inafara de tine si conationalii tai.
        Nu votul tau conteaza, ci prezenta ta acolo la scrutin, sa semnezi si sa stampilezi, sa te dezici de toate drepturile tale, sa oferi puterea ta unor slugoi ai iudeomasoneriei. Mediteaza profund la urmatorul aspect: esti mituit cu maruntis, mici, bere, sarmale, fanfara, circ, pixuri, tricouri, baloane, brichete etc, doar sa intri acolo si sa pui stampila, nu conteaza unde, fie si un vot nul. Au ei grija dupa aceea cu numaratoarea.

        U3. Alegerile sunt corecte si democratice

        Acest lucru e imposibil de realizat, deoarece nu poate fi controlat cu exactitate sistemul de numerotare, de depozitare si de transport al sacilor cu voturi. Este cel mai simplu de a inlocui sacii cu voturi. E un lucru imposibil sa detii controlul pe intreg traseul sacilor cu voturi. Oricine va contesta un scrutin, ii va fi imposibil sa demonstreze ca Popescu a votat cu X sau Y, deoarece buletinele de vot nu sunt nominale. Ce nu poate fi falsificat insa, sunt semnaturile alegatorilor in registrele sectiilor de votare. Din acest motiv, esti indemnat sa mergi la vot, nu conteaza cu cine votezi sau daca acorzi un vot nul.

        U4. Ma voi razbuna si voi acorda un vot nul

        Multi dintre noi, ne lasam convinsi de utopiile 1,2 si 3, si mergem la sectia de votare plini de frustrari cu gandul sa pedepsim clasa politica, pe buna dreptate vinovata de mediul social creat de catre aceasta, in vederea acordarii unui vot nul. Din moment ce sacii cu voturi sunt inlocuiti nu mai conteaza numarul voturilor nule, chiar daca ar fi in proportie de 100%. La ultimele alegeri prezidentiale cuantumul voturilor nule, a fost de aproape 14%, oficial raportandu-se nici 3%. Diferenta a mers in contul cui trebuie sa iasa.

        U5. Daca nu voi merge la vot, vor vota altii pentru mine

        Daca te prezinti la urne nu faci altceva decat sa-i ajuti pe cei ce fraudeaza alegerile, deoarece semnezi in registrul sectiei de votare, lucru de care ei au nevoie, pentru a demonstra ca alegerile au fost corecte. In alta ordine de idei, acorzi legitimitate pentru tot ceea ce urmeaza sa se intample, in concluzie esti partas la dezastrul national.

        U6. Daca nu ma prezint la vot, vor fi consecinte nefaste pentru tara

        Fals! Actuala clasa politica, vazand ca la ultimele scrutinuri prezenta populatiei a fost de nici 50%, au creat un cadru legislativ de asa natura incat alegerile sa poata fi validate. Disperarea clasei politice este atat de mare, incat au in plan sa introduca prezenta la vot obligatorie. Atata timp cat noi nu suntem proprietatea lor, nesemnand vreun angajament sa respectam vreo lege data de aceasta hidra veninoasa numita clasa politica, nu ne pot obliga la nimic! Din contra, o clasa politica ce nu se poate dezlipi de ciolan, daca nu este sustinuta prin prezenta la vot, cu atat mai mult ea devine nelegitima si orice lege data de catre ei devine de asemenea lipsita de legitimitate. Prin lipsa tradatorilor din scaunul puterii, tara numai mai bine poate sa o duca.

        U7. Daca nu ma prezint la vot, Romania nu va avea conducere si ne paste dezastrul

        Cu siguranta va fi cel putin radical mai bine, condusi fie si de scolari de clasa a V-a, cu conditia ca acestia sa aiba credinta in Dumnezeu si dragoste de tara si popor!
        Dar nu ducem lipsa de oameni de valoare, doar trebuie lasati sa isi afirme valoarea.

        U8. Un scrutin implica cheltuieli insemnate pentru bugetul tarii, de aceea trebuie sa ne prezentam in numar cat mai mare la vot, pentru ca alegerile sa se poata valida si a nu fi necesara repetarea scrutinului

        E adevarat ca un scrutin presupune alocarea unor resurse financiare si umane considerabile. Cu atat mai mult, clasa politica nu trebuie sa isi bata joc de popor si sa terfeleasca prin furt acest efort suportat tot de catre popor. Dar dupa cum bine stim, acest lucru nu-i intereseaza pe cei ale caror principii de conducere sunt de inspiratie talmudica.

        U9. O prezenta slaba la vot ar avantaja minoritatile nationale ca reprezentare in conducerea tarii

        In perversitatea ei, actuala clasa politica, apeleaza la sloganuri patriotice, populiste, pentru a-si mentine si asigura continuitatea si legitimitatea conducerii tarii, dar renunta la aceste sloganuri si principii in momentul cand trebuie sa apere interesul national. De aceea se strecoara prin intermediul mass-mediei vandute cluburilor iudeomasonice, in subconstientul populatiei idei de genul: trebuie sa mergem in numar cat mai mare la vot ca sa nu ne conduca ungurii sau alte minoritati conlocuitoare. Sa privim in ansamblu oamenii simplii, alegatorii: toti oamenii muncitori din aceasta tara lucreaza pentru 250 de euro pe luna, indiferent de etnia din care fac parte, la un cost de trai comparabil cu al englezului, germanului, francezului sau italianului cu salarii de cel putin 4-5 ori mai mari. Nu exista per ansamblu in randurile populatiei, un grup etnic care sa o duca mai bine decat altii, in schimb clasa politica, e formata dintr-un grup care nu isi recunoaste sau isi ascunde etnia pentru a putea accede in structurile de conducere, grup etnic ce nu are nimic in comun cu credinta acestui popor, cu aceasta tara si cu oamenii de rand ce formeaza acest popor. Se seamana o vrajba intre populatia majoritar romaneasca si celelalte etnii conlocuitoare pentru a genera dezbinare. O masa de aleagatori dezbinata e usor de manipulat. In realitate, populatia majoritar romaneasca traieste in armonie cu majoritatea etniilor conlocuitoare, eventualele divergente sunt cazuri izolate si de cele mai multe ori sunt provocate de clasa politica. Sa nu uitam unul din sloganurile dupa care clasa politica, membra in cluburile luciferice, conduc aceasta tara: “dezbina si condu”. Asa ca nici un partid politic aflat in conducerea tarii, fie la putere fie in opozitie, nu doreste binele acestui popor si al acestei tari si cu atat mai mult, nici macar partidele sau uniunile create pe baze etnice nu vor apara cu adevarat interesele minoritatilor pe care le reprezinta. Ele au rolul de a crea disensiuni in randul populatiei si de a mentine o vrajba constanta intre oamenii de rand.

        http://nuvotati.wordpress.com/2012/11/26/sa-ne-amintim-ce-reprezinta-votul/

        Apreciază

  11. cristi said, on octombrie 12, 2014 at 3:01 pm

    dar Funar? daca stiti ceva nasol de el spuneti-mi si mie. mie imi place ce zice ca vrea sa propuna

    Apreciază

  12. Catalin said, on octombrie 12, 2014 at 5:39 pm

    Pe Funar ?

    Apreciază

  13. Gabriel said, on octombrie 12, 2014 at 7:12 pm

    @Musoiu prin prezenta dvs la vot îl legitimați pe viitorul președinte, care e deja ales… credeți ca are vreo importanta pe unde puneți dvs stampila?

    Apreciază

  14. Ionut said, on octombrie 12, 2014 at 10:40 pm

    Imi cer iertare pentru incapatanarea mea (prosteasca, poate), insa pur si simplu nu pot sa-l las pe Ponta sa castige presedintia. Imi amintesc cat de mult am urat regimul portocaliu si, cu toate astea, nu-mi vine in minte nici o privatizare facuta de guvernul Boc. In schimb, pesedacii, desi au tacut malc inainte de alegeri, dupa ce s-au vazut la putere au scos la mezat Posta Romana, CFR Marfa, au vandut actiuni la Transgaz (mi se pare ca guvernul Ungureanu a procedat la fel cu Transelectrica), au vrut sa dea drumul la „proiectul” Rosia Montana si, mai nou, Ponta vrea sa-i „seduca” pe monarhisti. Nu cred ca vreunul dintre ceilalti candidati poate da dovada de mai multa slugarnicie si cameleonism decat V. Ponta. Iar daca ma gandesc numai la o eventuala recunoastere a „republicii” Kosovo, tot imi vine sa votezi pe oricare altul.
    Ca urmare, ma intentionez sa procedez in felul urmator:
    1) Turul I : C.V.Tudor;
    2) Turul II: vot impotriva lui V. Ponta.
    Credeti-ma, am ajuns sa prefer sa-i fie prelungit mandatul lui Basescu (pentru caz de forta majora) decat sa ajunga Ponta presedinte.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 12, 2014 at 10:43 pm

      Ionut

      Adica deja ai cazut in elementarul joc al stapanilor SISTEMULULUI.

      Apreciază

      • Ionut said, on octombrie 13, 2014 at 9:08 am

        Se poate si asta. Pot sa accept ca neprezentarea la urne reprezinta un vot de blam, dar mintea nu ma ajuta sa-mi imaginez pasul 2, adica la ce sa ne asteptam dupa alegeri. Clasa politica va intra in pamant de rusine ca nu ne-am dus la vot?
        Stiu ca e un joc infect, ca sistemul nu lasa decat optiunile proaste si foarte proaste si ca, alegand una dintre ele, practic o legitimezi, dar si daca nu alegem, cu ce ne alegem, in mod concret?

        Apreciază

    • tataia said, on octombrie 13, 2014 at 12:50 am

      Se pare ca Basescu face tot posibilul sa i se prelungeasca mandatul. A se vedea si scandalul Lukoil…Dar nu inteleg cum anume un cetatean de rind si-ar dori sa se prelungeasca mandatul lui Basescu…nu e vorba despre cine e presedinte…pina la urma ma lasa rece ce chip anume are guvernatorul provinciei UE, Romania…problema este insa ca mandatul lui Basescu se prelungeste asa cum ai spus si tu…in caz de forta majora. Asta poate insemna razboi, calamitati naturale, etc. Care din aceste variante iti pare mai „atragatoare”?

      Apreciază

      • Ionut said, on octombrie 13, 2014 at 9:04 am

        Nu-mi doresc nimic in plus fata de ceea ce exista deja (a nu se intelege ca-mi place ceea ce se intampla deja) si care poate sluji drept pretext, adica razboiul din Ucraina sau pericolul ebola.
        Repet, ideea e ca mai bine il mai suport pe Basescu 6 luni, asa cum l-am suportat 10 ani, decat sa ajunga Ponta presedinte si sa ne vanda si aerul pe care il respiram.

        Apreciază

      • Ionut said, on octombrie 13, 2014 at 9:10 am

        (Adaugire)
        Oricat de antipatic mi-ar fi Basescu, trebuie sa recunosc ca intr-o chestiune s-a tinut tare si a dat dovada de consecventa si verticalitate (poate din motive electorale, dar e bine si asa): problema Kosovo.

        Apreciază

      • timisorean1 said, on octombrie 14, 2014 at 6:30 pm

        Si mie mi se pare ciudat cum un cetatean obisnuit(inca si comentator ortodox pe aici) doreste prelungirea mandatului guvernatorului Romaniei! Nici macar Iacoboaie nu cred ca vrea asta! Adica mai bine razboi decat ponta, ca doar asta e singurul motiv real de prelungire! Si mai dubios mi se pare rationamentul „… ca mai bine sa stea basescu pres. inca 6 luni decat sa ajunga ponta pres.( 🙂 )…” Dar ce, ponta nu mai poate fi pres. si dupa 6 luni de prelungire? Nu mai candideaza, se infrateste cu udrea(la modul oficial)? Sau este programat ceva si mai interesant?

        Mai e un lucru interesant la d-nul Ionut. In turul 2 va vota cu oricine numa sa nu iasa ponta. Asta inseamna ca ar putea vota, de exemplu, cu macovei! Pro popo?

        Legat de caricatura, ca s-a obiectat ca n-ar mai fi pdl, banuiesc ca a fost facuta cand era pdl si in caricatura este infatisat cu monoclu chiar guvernatorul. Asa ca trebuie schimbate numele, din pdl in pmp si eventual culoarea iar caricatura devine proaspata si la zi.

        p.s. cuvantul presedinte l-am scris prescurtat pres. fiindca in cazul asta poate fi citit si asa, adica „presh” 🙂

        Apreciază

      • Maximillian said, on octombrie 15, 2014 at 4:16 pm

        Romani! Sa nu aveti teama de rusi ! Daca vin rusii va ascundeti cu totii la Deveselu in spatele vitejilor soldati americani ! Or sa va apere ei de rusi de-o sa va zboare fulgii :-))))))))

        Apreciază

  15. tataia said, on octombrie 13, 2014 at 10:13 pm

    Lasind la o parte caricatura care in sine este foarte haioasa, promblema este alta…Voi ati observat ca pina si cerul din caricatura mai sus mentionata este plin de „chemtrails”? Ca cerul din caricatura are acea culoare movalie cu care ne-am obisnuit cu totii deja de vreo 2-3 ani incoace iar soarele se vede cu un halou in jurul lui?

    Daca in filmari si in poze este normal sa apara chemtrails….pentru ca deh…chiar asa arata cerul in zilele noastre, oare de ce se straduiesc unii ca acestea sa apara si in desene (facute cu mina, cu computerul, etc)? Oare nu pentru a ne convinge ca ASA ESTE NORMAL sa arate cerul? Si ca asa a aratat dintotdeauna? Multi oameni, printre care ma numar si eu insumi, au probleme cu memoria in ultima vreme – probleme provocate tot de chemtrails – dar cel putin eu unul nu am probleme atit de mari incit sa nu imi aduc aminte faptul ca pe vremea cind eram eu copil CERUL NU ARATA ASA!

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 13, 2014 at 10:18 pm

      tataia

      Sau poate caricaturistul e tanar si crede ca asa e cerul. Sau nu e tanar dar nu-si mai aduce aminte.

      Apreciază

  16. […] Caricatura zilei: VOI CU CINE VRETI SA VOTATI? […]

    Apreciază

  17. […] Caricatura zilei: VOI CU CINE VRETI SA VOTATI? […]

    Apreciază

  18. […] Caricatura zilei: VOI CU CINE VRETI SA VOTATI? […]

    Apreciază

  19. […] Caricatura zilei: VOI CU CINE VRETI SA VOTATI? […]

    Apreciază

  20. […] Acum vreo 7 ani sau mai mult, circula pe internet caricatura de mai sus. Am postat-o si eu in 2014. […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.