SACCSIV – blog ortodox

TRASEUL Parintelui CALISTRAT CHIFAN de la Barnova: Oprit de la slujirea Sfintei Liturghii, apoi scos de sub caterisire, dupa care ACTIVIST PRO CIP – eGuvernare – internetul obiectelor – eliminarea banilor cash …

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 4, 2014

parintele_calistrat-manastirea_vladiceni

Acum peste 10 ani se declansa un adevarat scandal referitor la acest parinte:

Cum va decurge judecata calugarului Calistrat

   Iar Basilica posta:

LAMURIRE ASUPRA CAZULUI IEROMONAHULUI CALISTRAT CHIFAN DE LA MANASTIREA BARNOVA – IASI

   In 2009 aflam ca:

Parintele Calistrat de la Barnova a fost scos de sub caterisire

Desigur se poate dezbate daca a fost vinovat, daca n-a fost vinovat sau eventul cat de vinovat o fi fost. Nu acesta este insa subiectul temei acestui articol, ci ceea ce s-a intamplat dupa.

Ca la nu dupa multa vreme acesta a inceput o adevarata campanie pro cip. Coincidenta? Eu nu cred in coincidente …

In 2009 aparea pe diverse forumuri un text semnat Pr. Calistrat din care citez cateva fragmente:

Chiar daca materialul expus de Pr Iustin pare putin hazardist,este adevarat ca, controlul populatiei este un lucru nedorit,dar nu e de competenta diavolului.

[…]

Dar intreb,in calitate de crestin si monah,diavolul este de origine materiala sau spirituala? Ce treaba are diavolul cu Constitutia,cu hotarele tarilor,cu spatiul shengen,cu U.E. si alte foruri inventate de oameni? Citim in cartile de cult ca mantuirea si judecata faptelor sunt personale. De ce in toata Apocalipsa,nu se pomeneste nimic de ceea ce vor face oamenii,si se pomeneste doar de patimile oamenilor?

[…]

e este mai periculos cipul sau urmatoarele fapte umane :
-ateismul si necredinta;
-casatoria homosexualilor;
-avortul si concubinajul;
-crima si drogul;
-fumatul si betia;
-uciderea si erezia;
-satanismul, sinuciderea, ura si minciuna; enumerarea lor ar putea continua. 

[…]

Tot in Apocalipsa arata ca cine nu va avea semnul fiarei pe frunte si pa mana, nu va putea cumpara sau vinde . Cap 13,16-18 :” Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici, pe cei mari, pe cei bogati, pe cei saraci, pe cei slobozi si pe cei robi,ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte.” Ce insemna acest lucru?
-Cei mici-nestiutorii scrpturii;
-Cei mari-cunoscatori ai Scripturii;
-Cei bogati-oamenii virtuosi, implinitori ai legii;
-Cei saraci-cei care stiu legea dar o implinesc putin;
-Cei slobozi-sunt cei care din fire pazesc ale legii, fara de credinta.
-Cei robi-sunt oamenii doritori de Dumnezeu,dar fara vointa de a lepada patimile;
-Cei insemnati pe mana dreapta-sunt cei ce lucreaza faradelegea, sub masca adevarului(exemplu-se cred crestini ortodocsi,dar savarsesc numai nenorociri.)
-Cei insemnati pe frunte-adica peste 300 de secte rationaliste, ateii, hulitorii de Dumnezeu,marii cecetatori ai Tainelor lui Dumnezeu, explicate prin …”se crede….stiinta spune…si daca era….etc”
Aceste categorii supuse imaginatiei, legilor lumesti si parerilor personale, alcatuiesc astazi marile organizatii ale lumii, iar in lumea lor sunt convinsi ca pot dirija universul material si spiritual. Asa s-a ajuns de fapt si la acest razboi mediatic in care oamenii incearca sa se subjuge si sa se controleze unii pe altii, uitand ca in jurul tuturor lucrurilor, graviteaza Dumnezeu.
In vers 17,cap 13 spune: “Nimeni sa nu poata cumpara sau vinde decat numai cel ce are semnul, adica numele firei sau numarul numelui fiarei .”
Deci nimeni nu se poate indulci de patimi sau pofte,de faradelegi su pacate, de nu paraseste intai pe Dumnezeu,pana nu se ridica impotriva aproapelui si pana nu se leapada de Duhul Sfant.(Sf Andrei al Cezareei)

[…]

Apocalipsa o traim fiecare personal,in funtie de lucrarea duhovniceasca.
Apocalipsa nu are absolut nici o treaba cu cibernetica, electronica, electrotehnica….
– Apocalipsa, nu este o spaima ptr credinciosi. Intalnirea cu Hristos, ptr cei drepti trebuie sa fie bucurie, Apoc. Cap 22,20 : “Da, vin cuarand!
– Amin! Vino Doamne Iisuse!”
Apocalipsa, nu are nimic in principiu cu tehnicile mondiale sau cu manipularea maselor.
– Apocalipsa, nu inseamna scutire de obligatii morale si spirituale.
– In calitate de crestini practicanti noi nu ne raportam la traditiile altor popoare. Specificul ortodox romanesc are in el jertfa neamului intr-un anumit mod unitar. Noi, Romanii, ne-am aparat fiinta nemului, aparandu-ne de fapt Biserica si mormintele. Noi ne-am aparat limba si neamul prin pastrarea traditiilor si valorilor ortodoxe.
– Nu trebuie sa stam nepasatori, trebuie sa fim ochi si urechi la sfaturile parintilor si duhovnicilor nostri. Noi nu trebuie sa luam modele care nu le cunoastem. Nu stim taina nici unui suflet mantuit. Hristos si Vietile Sfintilor sunt model pentru noi.
– Pr. Iustin Parvu n-a facut altceva decat sa expuna un puct de vedere ortodox in care crestinii sa fie atenti sa nu mearga orbiti de patimile lor in carari necunoscute si nestiute, uitand de suflet si de mantuire.
– Chiar si conferintele organizate pe aceasta tema,au fost putin exagerate, tematica nefiind de fapt Apocalipsa sau Sfarsitul lumii. S-a batut mai mult apa-n piua pe organizatii mondiale, tehnica cipurilor si alte metode cibernetice, care in fond si la urma urmei sunt o idolatrie si creatia mainilor omenesti. Sufletul si omul sunt ale lui Hristos. Nu trebuie atata panica, sau impartire pe tabere crestine atata timp cat Sf. Serafim de Sarov spune : “ rolul crestinului este agonisirea Duhului Sfant”. Este singura avutie dupa care trebuie sa plangem si sa suspinam.

Cititi va rog mai multe la:

http://www.crestinortodox.ro/comunitate/group_discussion_view.php?group_id=46&grouptopic_id=324

   Iar in 2010 fratele Apologeticum observa in articolul sau Feriti-va de astfel de preoti! Parintele Calistrat Chifan este de acord cu acceptarea documentelor cu cip ca:

Desi odinioara era foarte prezent la Petru Voda, ieromonahul Calistrat Chifan, cunoscut ca parintele Calistrat de la Barnova, s-a indepartat  de Parintele Justin Parvu, ajungand acum sa zica exact contrariul a ce propovaduieste Parintele Justin. Anul trecut, in plina campanie anti-cip, parintele Calistrat venea cu o interpretare proprie despre documentele cu cip, indemnand lumea sa le ia fara nicio problema. Astfel de preoti sunt deosebit de periculosi, datorita increderii pe care un numar mare de oameni o au fata de ei si prin inconstienta si razvratirea lor pot duce pe multi la pieire. Nu poate fi parintele Calistrat mai intelept si mai cu mult discernamant decat parintii Justin Parvu si Arsenie Papacioc, care au spus clar sa nu acceptam niciun document cu cip. Zilele trecute a aparut un alt articol semnat de parintele Calistrat, in care spune multe neadevaruri si in final ii ataca pe toti cei care duc lupta anti-cip. Sa ne rugam pentru luminarea mintii atat noua, cat si celor ca parintele Calistrat care nu vor sa inteleaga gravitatea acceptarii actelor cu cip.

Iar zilele trecute a fost postat pe youtube:

Vizionati va rog incepand cu min. 50

N-am urmarit intregul sau militantism pro cip din ultimii ani, insa din cele ce-am citit sau vizionat lipseste orice referire la ANTIHRIST. Este foarte important de stiut parerea sa despre acest personaj, ca sa aflam gradul de ratacire in care se afla. Adica daca se incadreaza deja in categoria din care face parte si acesta:

Pr. Eugen Tanasescu, Directorul Media al Arhiepiscopiei Tomisului: NU VA EXISTA nici SEMNUL FIAREI 666, nici ANTIHRISTUL …

Sau daca doar se indreapta intr-acolo.

Oricum, in orice stadiu s-ar afla, deja sminteste pe multi …

127 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] TRASEUL Parintelui CALISTRAT CHIFAN de la Barnova: Oprit de la slujirea Sfintei Liturghii, apoi scos… […]

    Apreciază

  2. […] TRASEUL Parintelui CALISTRAT CHIFAN de la Barnova: Oprit de la slujirea Sfintei Liturghii, apoi scos… […]

    Apreciază

  3. […] TRASEUL Parintelui CALISTRAT CHIFAN de la Barnova: Oprit de la slujirea Sfintei Liturghii, apoi scos… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.