SACCSIV – blog ortodox

Mitropolitul Vladimir al Moldovei atacat de mass-media. Dar CE CAUTA IN CHILOTI LA PLAJA?

Posted in IPS VLADIMIR, PLAJA by saccsiv on septembrie 20, 2014

Dupa cum stiti, am mai scris despre acest Mitropolit:

IPS Vladimir, Mitropolitul Moldovei despre raportul ONU si atacul direct la adresa Bisericii Ortodoxe prin „drepturile minoritatilor religioase si sexuale”

VIDEO: IPS VLADIMIR, Mitropolitul Moldovei, vrea CANONIZAREA lui VALERIU GAFENCU

Cititi insa va rog integral articolul fratilor de la Graiul Ortodox:

(Investigație ZDG) Mitropolitul Vladimir al Moldovei la mare cu o blondă

Pe scurt:

[…]

materialele publicate în presă despre averea Mitropolitului şi despre odihna sa la mare în compania unei femei

[…]

Materialul a fost însoţit de fotografii în care Mitropolitul apare la mare în compania unei femei. Părintele Valuţa a menţionat că Mitropolitul va oferi mai multe informaţii cu privire la acuzaţiile care i-au fost aduse în presă la o conferinţă de presă pe care o va susţine duminică, 21 septembrie.

[…]

atacurile au început imediat după şedinţa Sinodului Bisericii Ortodoxe din 3 septembrie, la care s-a votat o declaraţie de negare a legilor care subminează valorile creştine şi de condamnare a ingerinţei politicului în viaţa moral-religioasă.

[…]

Potrivit preşedintelui Asociaţiei “Pro Ortodoxia”, Ghenadie Văluţa,  materialele publicate  despre odihna  Mitropolitului  la mare în compania unei femei au fost rupte din context.

[…]

Comentariu saccsiv:

   Iata una dintre fotografii:

18281

Restul le gasiti acolo.

Foarte probabil ca intr-adevar aceste atacuri din presa sa fie o consecinta a atitudinii Mitropolitului Vladimir.

La fel de probabil e sa nu fie nici o problema cu acea avere iar fotografiile sa fie rupte din context.

Dar ce cauta in chiloti la plaja? Ca daca simtea o acuta nevoie de vitamina D, putea sta la soare mai ferit de ochii lumii si nu neaparat in Turcia.

Pe cei ce inca nu inteleg unde ar fi problema, ii rog sa citeasca:

Crestinul si PLAJA

Desigur, noi toti ortodocsii, oricat ne-am stradui, mai alunecam, ne mai clatinam, mai calcam stramb din nestiinta sau din neputinta, ducem asa non stop o intreaga lupta cu pacate mai mari sau mai mici. Si e bine sa nu ne uitam cu lupa unii la altii in cautarea a tot soiul de astfel de pacate.

Acum insa, daca tot s-a facut tam tam in mass-media inclusiv cu conferinte, ce sa facem? Dezbatem si noi oleaca.

Asadar, cand esti Mitropolit gandesc ca trebuie sa te stradui oleaca mai tare decat noi ceilalti. Iar asta cu plaja e o treaba chiar pentru incepatori.

Eu nu ma apuc sa acuz cand e vorba despre astfel de pacate, caci nu procedez precum blogurile “ortodoxe” de tip muste de balegar, ce atunci cand intra intr-un camp de flori au treaba la nivelul solului si nu la cel al corolelor. E bine insa ca Mitropolitul sa inteleaga ca e greseala lui si sa n-o mai faca. Pentru el, pentru a nu sminti pe cei din jur si pentru a nu da pe tava motive de latrat dusmanilor.

In concluzie, sa ne rugam pentru el, caci are meci greu.

49 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. preotortodox said, on septembrie 20, 2014 at 10:25 am

    Noi nu putem sa judecam nici mitropolitul nici blonda. Judecatorul este Altul! Cat priveste discretia arhiereilor, as putea aminti tuturor regulile in aceste cazuri: arhiereului nu trebuie sa i se vada in public nici mana dezvelita de la cot in sus. Dar daca il pozezi in baie…, gresit lucru este!

    Apreciază

    • Ioannis said, on septembrie 20, 2014 at 1:39 pm

      Nu/i vorba de judecat[, ci de discernere a lucrurilor, pentru a înţelegeSchema de subminare a Bisericii e simplă: diavolul îşi infiltrează în rândul clerului fel şi fel de specimene sinistre nevrednice ca apoi tot el să arunce în presă acele exemple …

      Apreciază

  2. paul said, on septembrie 20, 2014 at 11:32 am

    sa ma ierte Bunul DUMNEZEU dar nu este permis unui calugar sa umble dezbracat dar un Mitrolit mai ales in prezenta unei femei indiferent cine este si iarasi daca ai lepadat totul pentru HRISTOS cum mai poti avea propietati (de lux). asta este un motiv de a inprosca Ortodoxia Sfanta. cauza lui pe care o sustine este buna dar fapta da marturie , da putere si indrazneala. Sa ne rugam mai mult fratilor in vremurile astea sa ne mai ingaduie DOMNUL

    Apreciază

  3. nikodim said, on septembrie 20, 2014 at 11:39 am

    Pentru un ierarh, aspectul acesta de asociere a plajei cu tovarasia femeilor, plus aparitia prin public in tinute foarte lejere, chiar daca este intr-o tara indepartata, lasand la o parte faptul pacatului personal, este si o sminteala enorma pentru ceilalti oameni. Defapt aceasta ar fi mare problema. Modelul de conduita pe care il reprezinta el pentru turma sa este in acest caz degenerat si in sensul asta, al imaginii sale ca model pentru lume, ar trebui sa aiba grija orice ierarh, orice cleric si nu in ultima instanta orice crestin adevarat.. In rest, pentru slabicunile si pacatele strict personale,omenesti, nu este treaba noastra sa judecam ce face el intre peretii locuintei sale, pentru ca numai Dumnezeu este in masura si El ne va judeca pe toti.

    Apreciază

  4. aniush said, on septembrie 20, 2014 at 12:18 pm

    Sa ma ierte Dumnezeu, dar haideti sa vorbim de altfel de lucruri. Consider ca acest lucru ar trebui sa ne priveasca prea putin. Dumnezeu este deasupra noastra si El ne judeca pe toti pentru fiecare lucru. Datoria noastra este sa ne vedem de viata duhovniceasca si sa ne priveasca lucrurile care cu adevarat ne afecteaza…sunt atatea situatii grele si grave care se petrec in jurul nostru si care ne privesc in mod direct. Asadar eu cred ca n-ar trebui sa ne creem o problema din felul cum s-a dus un preot pe o plaja….parerea mea.

    Apreciază

  5. o oarecare said, on septembrie 20, 2014 at 12:36 pm

    Femeia e relaxata, nu cauta sa se ascunda. Isi joaca bine rolul… Exista si femei care au misiunea de a se apropia de fete bisericesti… Prin altele, pur si simplu vine ispita. Iar oamenii nu sunt intotdeauna pregatiti sa duca lupta cea buna. Un trup bine hranit si tradeaza sufletul.

    Apreciază

  6. lastunnegru said, on septembrie 20, 2014 at 1:20 pm

    Povestire cutremurătoare despre osândire

    http://www.marturieathonita.ro/povestire-cutremuratoare-despre-osandire/texniki-antikatastasis-tis-eksegersis-me-tin-enoxi/

    Apreciază

  7. danielvla said, on septembrie 20, 2014 at 2:07 pm

    Pai nu ca am judeca, dar pe langa faptul ca nu prea arata a mitropolit, ca infatisare si vestimentatie… sa nu uitam ca el ar fi trebuit sa fie mitropolit cel mult al rusilor si ucrainienilor din R. Moldova, NU al romanilor/moldovenilor.
    Este mitrolit pentru ca a fost impus de o putere straina, care la un moment dat in istorie a cucerit acel teritoriu.
    El nu este mitropolitul Moldovei, ci doar al celor care vor sa fie sub ascultarea patriarhiei Moscovei (cu nimic mai buna decat cea de la Bucuresti).
    Uitati-va si la titulatura mincinoasa pe care si-a pus-o: „Mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove”. El nu este intai-statatorul nici macar al intregii Republici de la este de Prut, caci acolo exista si Mitropolia Basarabiei ascultatoare de BOR (e adevarat cu credinciosi mult mai putini).

    Apreciază

  8. Stefan said, on septembrie 20, 2014 at 4:12 pm

    Saccsiv ,ma bucur ca ai inteles ca salvarea noastra nu o sa vina niciodata de la poporul rus ci de la ortodoxia romana,de la mucenicii si sfintii romani. Iti spun cu siguranta ca trei sferturi dintre cetatenii rusi nu sunt nici macar botezati desi nu neg ca mai exista credinciosi rusi adevarati dar sunt sub 1%. Despre Putin iti pot spune ca traieste in preacurvie,si-a lasat nevasta si traieste cu amanta tanara fosta gimnasta,nu poate sa apere el ortodoxia.

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 21, 2014 at 8:17 am

      Stefan

      Salvarea cui?

      Nu sunt filorus dar nici rusofob. Dar asa, de dragul discutiei despre rusi, iti aminteste de cele scrise in Sfanta Scriptura despre cei doar 7 000 de barbati ce nu s-au inchinat lui Baal pe vremea lui Ilie? Aia erau poporul, nu majoritatea celorlalti. In Romania cati ortodocsi adevarati crezi tu ca mai exista? Pe de alta parte, cred totusi ca sunt cu mult mai multi rusi ortodocsi decat spui tu: 1%.

      Apreciază

  9. Graiul Ortodox said, on septembrie 20, 2014 at 4:43 pm

    [Scandalul a inceput din partea mass-media cand Sinodul Mitropoliei din Republica Moldova a hotarat : „NU PEDERASTIEI, NU MOSCHEIELOR PROPUSE DE U.E. NU ECUMENISMULUI !!! B.O.M. se va subordona doar Patriarhiei Ruse” mai multe cititi aici → http://graiulortodox.wordpress.com/2014/09/10/bravo-moldovenilor-nu-u-e-nu-pederastiei-nu-moscheielor-b-o-m-se-va-subordona-doar-patriarhiei-use/%5D

    Trebuie CONDAMNATA acea categorie din mass-media care scoate la suprafata balega ( asemenea mustelor).
    Rolul mass-mediei este de a informa. Nu de a se razbuna. Puterea de a judeca greselile mitropolitului ii revin lui Dumnezeu, nici presei, nici noua, nu ne este ingaduit, dupa poruncile scripturistice. Jurnalismul nu este un obiect de care te folosesti si apoi il arunci. Juranalismul este lucrarea lui Dumnezeu pentru a ajuta sufletele sa se zideasca, sa se intareasca in lupta cu pacatul.

    De Dumnezeu sfintitul Pr. Marcu Manolis, care a stiut ca nimeni altul ce inseamna mass-media, a spus: “Cine suntem noi ca să îi judecăm pe ceilalţi? Toleranţa este semn al sfinţeniei.”

    Pana unde ascultam de ceilalti? Raspuns: Pana la pacat si erezie.

    Si ca sa intelegem mai bine ce a vrut sa spuna Pr. Marcu este bine sa citim acest excelent articol cu mare atentie si, ca niste albinute, sa culegem nectarul si sa ne vindecam ranile.

    „Un model de Sfant Jurnalist pentru toti jurnalistii.” http://graiulortodox.wordpress.com/2014/07/12/214-un-model-de-sfant-jurnalist-pentru-toti-jurnalistii/

    http://graiulortodox.wordpress.com/2014/07/12/214-un-model-de-sfant-jurnalist-pentru-toti-jurnalistii/

    Apreciază

  10. DF said, on septembrie 20, 2014 at 5:04 pm

    In definitiv nu e decat un mitropolit fictiv peste o biserica fictiva creata de Stalin in 1945 intr-un stat fantoma. De ce va ascundeti dupa cuvinte? Care Republica Moldova? E un stat fictiv la fel ca si Ucraina.

    Apreciază

    • Ion said, on septembrie 20, 2014 at 9:02 pm

      Nu asta e problema.

      Apreciază

    • Basarabia e Romania said, on septembrie 22, 2014 at 9:01 am

      lui DF
      e usor a scrie „versuri” … cu fesele bine infundate in moi fotolii si arozate cu suc de morcovi.
      Intreaba-l pe nenea Ionicâ (iliescu) de ce nu a vrut sa-si uneasca in 1992 acest „stat fictiv”, care de fapt a fost Romania, si este Romania ? de ce la toti lii in fund de romanii din Bugeac, din Bucovina Ukr, din Carpatii de Nord, din Timoc, din R. Moldova ? Aoleu, am uitat, ei doar sint „state fictive”.
      Vai de capul la romanii astia … sint persecutati doar pentru simplul motiv ca sint romani, ca vorbesc romaneste si se simt romani.

      Apreciază

  11. Ion said, on septembrie 20, 2014 at 5:17 pm

    Legat de vestimentatie, eu am remarcat ca si preotii de mir, rareori mai poarta pe strada reverenda. Umbla in civil, si canmd ajung la biserica se imbraca. De ce ? Eu daca as fi preot mi-ar fi drag sa ma imbrac mereu asa (bine, cu exceptia momentelor cand as lucra in gradina sau as face cine stie ce alte munci fizice, ori daca s urca pe munte). De ce aceasta relaxare si „discretie” exagerata, ca si cand le-ar fi jena sa vada lumea pe strada ca sunt preoti ?
    In legatura cu acest mitropolit, nu vredau sa il judec dar cred ca nu este permis pentru un calugar sa stea la plaja. Stiu ca si unele canoane opresc asta. Si inca, desbracat in slip, si o o femeie dezbracata langa el. Nu prea e lucru calugaresc asta. hai sa nu poresupunem ca facea vreun pacat cu acea femeie, poate ca nu facea, dar a sta asa in chiloti pe plaja, un calugar, un mitropolit, e total nepotrivit, smintitor si nu e un exemplu pentru ceilalti.

    Apreciază

  12. Ion said, on septembrie 20, 2014 at 5:21 pm

    Un parinte calugar ne spunea ca monahii nu se desbraca de rasa calugareasca decat atunci cand fac baie, si dorm si noaptea imbracati in rasa si incinsi cu centura, nu in pijama. Ca trebuie sa fie ca niste soldati gata in orice moment de lupta.

    Apreciază

  13. John of România said, on septembrie 20, 2014 at 6:20 pm

    @saccsiv

    Legat de legea Anti-Discriminare adoptata saptamanile trecute in Grecia, Mitropolitul Serafim de Pireu a declarat.

    The same processes are going on in the countries that have joined or are intending to join the European Union: thus, an “Anti-discrimination law” recently has been passed in Georgia, and now an “Anti-racist law” was passed in Greece. Their contents are practically identical. The Church is opposing these laws, but it is hardly changing anything so far.

    Metropolitan Seraphim has expressed his indignation as the Greek government, comprised of representatives of the “Pasok” and “New Democracy” parties, deceived the Holy Synod of the Church of Greece, concealing from the hierarchs the addition to the original bill of a statute to punish those who offend individuals with homosexual orientation, reports Athens Tribune.

    Furthermore, the justice minister cynically lied at the third summer session of the Parliament, stating that the Church allegedly consented to the legalization of homosexual orientation and introducing its legal defense by the deputies.

    “Passing the so-called “Anti-racist law” drastically transforms our legal culture and changes the value ideals of our motherland,” reads the metropolitan’s article, published by the Greek media. “For the first time in the modern history of Greece a law has been passed that abolishes freedom of expression and introduces legal liability for an accusatory speech, which is one of the main components of pastoral practice… At the same time, the judicial and legal protection of homosexual orientation, which is a perversion of the human nature and physiology, was introduced.

    “The enacted law contradicts many clauses of the Greek Constitution…

    “In a fascist-like manner, freedom of speech is banned and a step toward to the abolition of freedom of thought is being taken.”

    According to the metropolitan, by adopting this unconstitutional law, “the strategic aim of ‘the New World Order’ has been attained: people without moral identity or immunity against manifold evils, corruption and lechery become an amorphous material and an easily manipulated mass, controlled by the sly and mean conspirators of the financial markets’ global dictatorship. What was described in the classical work, 1984, by George Orwell (1903-1950), is now being fulfilled: whoever controls the human language, controls thoughts as well. New terms have been invented: “islamophobia”, “homophobia” and so on. They are aimed at a specific type of person: a citizen who likes the history, culture, and traditions of his or her nation; that is, an interested European Christian”.

    In Metropolitan Seraphim’s view, after adoption of the new law, the Church of Greece will be obligated to abolish the Committee on Heresies of the Holy Synod; since, for calling someone a heretic one may face persecution for “fomenting religious strife”.

    Sursa: (aparent a fost stearsa)
    http://www.pravoslavie.ru/english/

    dar inca mai exista varianta salvata de Google:
    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:PIDfz4dwxjoJ:www.pravoslavie.ru/english/73690.htm+&cd=1

    Apreciază

  14. mihai said, on septembrie 20, 2014 at 7:42 pm

    astazi de exemplu, pe mai multe posturi tv. ponta facea propaganda in mod indirect, sau direct pro ecumenism, citez : voi fi un presedinte pt. crestini, musulmani, protestanti, s.a.m.d, tolerant pt. toate clasele, bla,bla,bla, papa francisc este pro donatii de organe, cel putin asa aparea pe mai multe posturi tv, in gradinite si in scoli, profesori, invatatori, educatori, cadre didactice in per ansamblu le vorbesc copiilor despre tot felul de spurcaciuni, vedem cazul acelei ”educatoare” dintr-o localitate constanteana, deci iata fratilor ca apocalipsa se desfasoara cu lux de amanunte

    Apreciază

  15. Ion said, on septembrie 20, 2014 at 9:10 pm

    La fel de adevarat este ca toata aceasta tarasenie este facuta pentru a il ataca din cauza pozitiei corecte pe care a avut-o legat de pacate, gay, UE si toate celelalte. Se folosesc de niste pacate sau greseli sau slabiciuni omenesti pentru a lovi in el din cauza pozitiei sale. Sa nu cadem si noi in capcana. Prefer un mitropolit care merge la plaja si sta acolo in chiloti, dar se pronunta clar impotriva homosexualitatii, decat unul care in aparenta e perfect si fara pata, dar care inchide ochii asupra acestor probleme sau le aproba.

    Apreciază

  16. Ion said, on septembrie 20, 2014 at 9:16 pm

    Daniel prea fericitul, nu merge la plaja, dar nu a suflat un cuvant despre homosexualitate, este foarte probabil mason si face numai rau bisericii. Prin urmare, sa nu il judecam pe acest mitropolit si sa vedem ceea ce este esential.

    Apreciază

  17. pcmouse said, on septembrie 20, 2014 at 10:26 pm

    saccsiv te citez>>> „Turcia.”<<<in turcia ca sa intri iti trebuie pasaport biometric din ce stiu!!!

    Apreciază

  18. Marinela said, on septembrie 20, 2014 at 11:23 pm

    Iertare, dar din fotografia această nu rezultă ca sunt împreună!!!! La mare scaunele sunt unul lângă altul, iar aceștia nici nu sunt apropiați.

    Apreciază

  19. Iani said, on septembrie 21, 2014 at 1:47 am

    Offtopic: traim intr-o epoca in care masoneria a cuprins toate institutiile statului si semnele ei – ochiul, triunghiul, echerul si compasul, steaua cu cinci colturi, faclia aprinsa si altele, le vedem la tot pasul. As vrea sa fac un apel ca dl Ciprian Voicila, daca nu este un intrus, sa explice de ce a pus OCHIUL, un singur ochi, pe coperta cartii sale pe care o promoveaza obsesiv pe propiul sau blog. Este o imagine taiata dintr-o icoana. Eu nu am vazut niciodata o icoana cu un singur ochi, in schimb ochiul este pe toate chestiile masonice.
    Fratele saccsiv il apreciaza si il rog sa nu imi ia in nume de rau aceasta intrebare, dar, daca Ciprian Voicila nu este un intrus, atunci respectiva imagine este o imensa gafa, de natura a sminti si a produce confuzie, mai ales ca desi chiar pe acest blog i s-a atras atentia, a scos a doua editie a cartii, cu acelasi ochi pe coperta. Multumesc si Doamne ajuta!

    Apreciază

  20. dionis said, on septembrie 21, 2014 at 4:00 am

    „Dar ce cauta in chiloti la plaja”
    Pai nu cauta nimic in chiloti dar sa faca plaja imbracat? iarfemeia aceea nu pare sa-l intereseze.Sint cestiuni mai arzatore la ordinea zilei.

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 21, 2014 at 8:05 am

      dionis

      Ca de exemplu erezia din care nu vrei sa iesi.

      Apreciază

  21. ion said, on septembrie 21, 2014 at 4:45 am

    Mitropolitul și acel Văluță, Markel, Cibric slujesc pe ruși. Reprezintă interesele mitropoliei kgb-iste de la Moscova în Basarabia.

    Apreciază

  22. abc Marin said, on septembrie 21, 2014 at 9:19 am

    ochiul în triunghi exisă în Biserică de înaintate de a fi masoneria , în foarte multe mănăstiri și biserici este reprezentat , este un simbol preluat de masonerie pentru a crea confuzie .

    Apreciază

  23. mario said, on septembrie 21, 2014 at 12:14 pm

    nu stiu daca s-a mai postat video asemanator, dar parca sunt unele lucruri in lume pe care vreau sa le afle cat mai multi, sa fie convinsi de cum stau lucrurile… si am o rugaminte, daca se poate crearea unui articol cu explicatia de ce „conducatorilor” acestei lumi iubesc asa mult numerologia, dar si mai important, de ce iubesc programarea predictiva! spun asta caci programarea asta e asa la ordinea zilei…

    Doamne Ajuta!

    Apreciază

  24. ORTODOX said, on septembrie 21, 2014 at 12:17 pm

    Apreciază

  25. ORTODOX said, on septembrie 21, 2014 at 12:21 pm

    SACCSIV, DAR BLOGUL FRATELUI APOLOGETICUM A DISPARUT ?

    Apreciază

    • ORTODOX said, on septembrie 21, 2014 at 12:23 pm

      Scuze, am reusit sa intru in cele din urma, cred ca era o eroare de moment.

      Apreciază

  26. mario said, on septembrie 21, 2014 at 12:23 pm

    Unii mai au putina constiinta, si poate bunatate ramasa in ei, insa in nebunia si molozul de la hollywood ei se pierd repede, cam ca in Pilda Semanatorului. Insa poate e de-ajuns sa trezeasca pe multi, si sa ne rugam si pentru ei poate vor veni la credinta si se vor mantui. Un exemplu e Charlie Sheen:

    Apreciază

  27. lastunnegru said, on septembrie 21, 2014 at 2:16 pm

    off topic

    Vrajitoria in Kongo si mărturii incredibile din misiunea ortodoxa în Africa

    http://www.marturieathonita.ro/vrajitoria-in-kongo/

    Apreciază

  28. Ionut said, on septembrie 21, 2014 at 11:20 pm

    E clar ca l-au „vanat”. Din fotografie, putem trage concluzia ca n-are nici o legatura cu respectiva femeie.

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 21, 2014 at 11:27 pm

      Ionut

      Tu pe fotografiile de pe graiul ortodox te-ai uitat?

      Apreciază

      • Ionut said, on septembrie 23, 2014 at 12:24 pm

        Nu m-am uitat, recunosc. Am crezut ca asta e singura fotografie.

        Apreciază

  29. […] tulburarea cea mare în care era „la relaxare” în chiloţi alături de o doamnă (sursa aici: https://saccsiv.wordpress.com/2014/09/20/mitropolitul-vladimir-al-moldovei-atacat-de-mass-media-dar-&#8230; ) Iată un model „demn de urmat” în care învăţăm că, să mă iertaţi, trebuie să […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.