SACCSIV – blog ortodox

SEMNUL FIAREI: “face pre toti” (Biblia 1688) sau “sileste pe toti” (Biblia actuala)? La Parusie vor mai fi pe Pamant doar cei insemnati?

Posted in 666, APOCALIPSA, SEMNUL FIAREI by saccsiv on septembrie 18, 2014

   Iata comentariul fratelui STOP RFID postat la articolul Au umplut Bucurestiul cu afise: „Fauritorul de mituri – Pavel si nascocirea crestinismului”:

Iata ce scrie un teOLOG pe facebook – evident ucenic al parintelui Calistrat

https://www.facebook.com/parintele.calistrat?hc_location=timeline

Luați notă cât sunt de deviate de la mântuire site-urile axate pe apocalipsă: în cel mai cuprinzător compendiu de scrieri ale Sfinților Părinți ai Bisericii care arată cum se poate omul curăți, lumina și desăvârși, anume Filocalia Sfintelor Nevoințe ale Desăvârșirii care cuprinde aproximativ 6000 de pagini cu îndrumări, știți câte referințe sunt la Cartea Apocalipsei după Ioan? În jur de 25. Marea majoritate a scrierile mistice și ascetice nu pomenesc DELOC despre apocalipsă și nu-i oferă nici o relevanță pentru mântuire. Într-adevăr, pentru necredincioși sunt chinurile din apocalipsă, spre îndreptarea lor:„ De aceste trei plăgi: de focul și de fumul și de pucioasa, care ieșea din gurile lor, a fost ucisă a treia parte din oameni. Pentru că puterea cailor este în gura lor și în cozile lor; căci cozile lor sunt asemenea șerpilor, având capete, și cu acestea vatămă. Dar ceilalți oameni care nu au murit de plăgile acestea, nu s-au pocăit de faptele mâinilor lor, ca să nu se mai închine idolilor de aur și de argint și de aramă și de piatră și de lemn, care nu pot nici să vadă, nici să audă, nici să umble. Și nu s-au pocăit de uciderile lor, nici de fermecătoriile lor, nici de desfrânarea lor, nici de furtișagurile lor.”(Apoc. 9, 18-21) „Și oamenii au fost dogoriți cu mare arșiță și au hulit numele lui Dumnezeu, Care are putere peste urgiile acestea, și nu s-au pocăit ca să-I dea slavă. Și al cincilea înger a vărsat cupa lui pe scaunul fiarei și în împărăția ei s-a făcut întuneric și oamenii își mușcau limbile de durere. Și au hulit pe Dumnezeul cerului din pricina durerilor și a bubelor lor, dar de faptele lor nu s-au pocăit.” (Apoc. 16, 9-11) Credincioșii însă să ia aminte: „Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții, nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu. Așa erați unii dintre voi. Dar v-ați spălat, dar v-ați sfințit, dar v-ați îndreptat în numele Domnului Iisus Hristos și în Duhul Dumnezeului nostru.” (I Cor. 6, 9-11) „Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum împărăția cerurilor se ia prin străduință și cei ce se silesc pun mâna pe ea.” (Mt. 11, 12) Deci… „arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta, din faptele mele, credința mea” (Iacov 2, 18)

Desigur, aceasta nu înseamnă că este în regulă să ai implanturi în piele cu toate datele tale, implant fără de care „nimeni să nu poată cumpăra sau vinde” (Apoc. 13, 17) Nu orice implant însă are ca „anexă” condiția să te lepezi de Hristos, fie el chiar și un instrument bancar… Cei care fac speculații despre „semnul pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte, încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde” (Apoc. 13, 17) au depășit măsura bunului simț și intră în categoria celor care se raportează la noile tehnologii ca triburile care socoteau că odată cu o fotografie li se ia și o parte din suflet. Cum se folosesc tehnologiile actuale ține de zona socio-juridică a drepturilor omului. Personal, detest că în trecerea mea pe acest pământ depind de bănci și de carduri – dar mijloacele de a lupta sau remedia problemele social-economice și dictatura financiar-bancară sunt cu totul altele decât „lupta cu cipurile”(?!) a unora care fac de râs creștinismul prin natura lui discret și de departe mult mai nuanțat în preocupări.

„Semnul” din apocalipsă se va pune „cu sila” doar celor ce s-au închinat chipului fiarei (Apoc. 13) Ceilalți care nu se închină ei, vor fi omorâți – ceea ce pentru un creștin nu-i o tragedie…

Pr. Nicolae Iacob

   Comentariu saccsiv:

   Vom discuta in acest articol despre ultimul paragraf al materialului de mai sus.

Are trei componente:

 • 1) Cei fara semn vor fi omorati
 • 2) Semnul se va pune cu sila
 • 3) Semnul se va pune doar celor ce s-au inchinat chipului acelei fiare

Sa le luam pe rand:

 • 1) Daca cei fara semn vor fi omorati, se cheama ca la Parusie nu vor mai fi decat cei insemnati. In Sfanta Scriptura nu scrie insa asa ceva. Iata doar doua exemple:

Epistola întâia către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 4

15. Căci aceasta vă spunem, după cuvântul Domnului, că noi cei vii, care vom fi rămas până la venirea Domnului, nu vom lua înainte celor adormiţi,
16. Pentru că Însuşi Domnul, întru poruncă, la glasul arhanghelului şi întru trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi cei morţi întru Hristos vor învia întâi,
17. După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh, şi aşa pururea vom fi cu Domnul.

Sfânta Evanghelie după Matei, Capitolul 24

 1. Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi.
 2. Şi de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scăpa nici un trup, dar pentru cei aleşi se vor scurta acele zile.

Si nici in profetiile Sfintilor nu scrie asa ceva, dar probabil ca respectivul preot oricum pe acestea nu le ia in seama.

Referitor la 2) si 3), iata comentariul lui mircea.v:

Ce inseamna sa modifici cuvintele aiurea in Biblie? Adica ” si face” cu “si sileste”? In Bibliile recente, dupa 1980, “Şi ea îi sileşte pe toţi….”. In Biblia1688 si 1914, “Si face pre toti…”. “Face” asta e mult mai cuprinzator si mai pervers decat “sileste”. Dintr- o data trebuie sa fii de 1000 de ori mai vigilent, ca nu mai stii din ce parte vine pericolul. Adica “face” inseamna ca vine din toate partile, 360 grade, pe cand “sileste” inseamna ca pericolul vine dintr-o singura directie. “Lasa sa iau eu de bunavoie nu stiu ce cip in cap si e ok, ca doar nu m-a silit nimeni”.

Spune acest preot ca “„Semnul” din apocalipsă se va pune „cu sila” doar celor ce s-au închinat chipului fiarei ” iar restul vor fi omorati. El sugereaza ca exista de fapt o singura categorie de oameni care vor primi semnul, si anume cei ce se inchina fiarei.
Dar la cap 14 Biblia 1914 se spune asa: „Si fumul chinului lor in vecii vecilor se suie; si nu au odihna ziua si noaptea cei ce se inchina hiarei si chipului ei, si cel ce ia semnul numelui ei”. Si chiar in Bibliile recente se spune: “Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei. ”
Rezulta de aici ca poti foarte bine sa nu te inchini fiarei si chipului ei, dar sa iei semnul numelui ei. Si e la fel de rau.

Cum le mai invart si sucesc ca sa sminteasca omul….

Comentariu saccsiv:

Intr-adevar, la http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=13 putem citi:

Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.

Iar la http://www.sfantascriptura.com/Biblia_Bucuresti_1688.pdf la Capitolul XIII putem citi:

Si face pre toti, pre cei mici si pre cei mari, si pre cei bogati si pre cei saraci, si pre cei volnici si pre cei robi, ca sa le dea lor insemnare preste mana lor cea direapta au peste fruntea lor

   Şi ea îi sileşte pe toţi pare cam constrangator, obligatoriu, cu forta.

Pe cand Si face pre toti, pare mai degraba ca-i prosteste, inseala. Ii face sa accepte ca si cum n-ar avea incotro, caci fara el nu vor mai putea cumpara sau vinde …

Dar chiar si versetul “Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.” dovedeste ca cele spuse de acel preot la 1) este o aiureala.

Caci daca-i omoara pe toti cei fara semn, la ce mai trebuie antihristului treaba cu cumparatul si vandutul? Le pune semn si gata.

Ba mai mult, zice clar “nimeni să nu poată […] decât numai cel ce are semnul”. Pai cine sa mai poata daca i-ar omora pe cei ce nu-l au?

 

47 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bogdan said, on septembrie 18, 2014 at 7:26 pm

  off

  Apreciază

 2. Bogdan said, on septembrie 18, 2014 at 7:29 pm

  Apreciat de 1 persoană

  • tataia said, on septembrie 19, 2014 at 9:37 pm

   Pe noi nu trebuie sa ne convingi de existenta chemtrails, ca stim prea bine care este situatia si anume situatia este ca de la 1 septembrie nu am mai avut nici macar o singura zi lasata de bunul Dumnezeu fara „direle mortii”. Azi dimineata cerul era limpade curat (ma rog cit de curat poate fi ca oricum ramasese si otrava din zilele precedente) dar pe la orele 16.00-17.00 au inceput…In maxim doua ore cerul a fost acoperit. Ma intreb si eu ca omul oare pina la acea ora nu a existat trafic aerian? Numai dupa o anumita ora?

   Ma apuca damblaua numai cind vad pe cer mizeriile alea…dar cred ca si tu, la fel ca si mine ai descoperit ca cel mai dureros lucru este atunci cind nu esti crezut si toti se uita la tine ca la un nebun. Dar omul este programat mental de mult pentru a nu mai baga in seama direle chimice si a le considera ceva normal. Vrei sa iti dau exemple de astfel de programari mentale si induceri de amintiri false? In toate reclamele si in toate filmele in care se vede cerul se vad neaparat si „direle mortii”. Desktop-ul implicit din Windows 7 este un fundal albastru pe care se vad niste dire albe discrete. Multe televiziuni folosesc in emisiunile de stiri un fundal albastru pe care se vad niste dire albe discrete. Am fost mai saptamina trecuta pe aeroportul international otopeni pentru a conduce pe cineva….era undeva o reclama la o companie aeriana care zicea asa „Don’t worry, fly happy” (nu-ti face griji, zboara fericit), in care ultima parte, „fly happy” era scrisa cu direle lasate de un avion…adica iti induc ideea ca este ceva absolut normal sa vezi dire in urma avionului. Dar acest lucru chiar nu este normal, decit in anumite conditii de altitudine si temperatura, conditii care se intrunesc destul de rar.

   Ba mai mult de atit au reusit sa induca „amintiri false” in mintile marii majoritati a populatiei prin urmatoarea schema…stiu ca pare inredibil dar cei de la Hollywood au editat inclusiv TOATE FILMELE VECHI in asa fel incit sa apara „chemtrails” pe cer. Stiu ca suna nebuneste dar este purul adevar. Chemtrails apar chiar si in filmele a caror actiune se petrece inainte de inventarea avionului. In acest fel celor care urmaresc aceste filme li se induce direct in subconstient ideea ca aceste dire au existat dintotdeauna. Cei care au pastrat acasa o copie veche a filmului (pe caseta video VHS) au putut ulterior sa faca comparatia cu mai noile editii aparute pe DVD sau Blu-ray, dar aceia sint putini…prea putina lume a mai pastrat vechile casete VHS…o data ce s-a trecut la DVD marea majoritate au simtit nevoia sa isi modernizeze colectia de filme.

   Eu daca merg pe strada cu o masina care scoate fum VIZIBIL pe teava de esapament ma salta imediat RAR-ul impreuna cu ARR-ul si imi interzic sa mai circul cu masina aceea pe motiv de poluare..Si totusi ia ginditi-va, daca masina ar fi la distanta la care vedem avionul, oare cine ar putea sa ii vada fumul de la teava de esapament cu ochiul liber? Nu mai circula nimeni in ziua de azi cu Trabant sau Wartburg…si nici macar fumul de la acelea nu ar fi vizibil cu ochiul liber de la inaltimea la care zboara avioanele…Si totusi unii cred ca este normal sa se vada dire vizibile in urma avionului care in plus de asta mai si acopera tot cerul? La teava de esapament a masinilor nu se vede absolut nimic cu EXCEPTIA anotimpului rece cind se vede ABUR pina cind motorul ajunge la temeperatura de regim din cauza fenomenului de CONDENSARE…Si in urma avionului pot aparea dire de condensare dar acestea se formeaza doar la altitudini foarte mari, peste 30.000 m doarece doar in straturile superioare ale atmosferei este suficient de frig pentru ca vaporii de apa emanati de catre motor sa inghete si sa formeze „o coada” alcatuita din cristale de gheata…coada care de obicei persista doar 2,5-3 secunde dupa trecerea avionului, maximum 10 secunde….Ei bine in ziua de azi nu mai vezi o astfel de dira de condensare…deoarece avioanele militare supersonice care zboara la o inaltime suficient de mare pentru a forma dire de condensare oricum nu mai pot fi vazute de picla de chemtrails care se afla mereu deasupra noastra.

   In ziua de azi vedem avioane civile (banuiesc ca cel putin unele din ele de pasageri) care zboara suficient de jos pentru a putea vedea cu ochiul liber numarul de motoare si care totusi lasa dire in urma lor. La acea altitudine ar fi imposibil sa se formeze dire de condensare (formate din cristale de gheata), mai ales in sezonul cald…Este adevarat ca desi in urma cu citiva ani se puteau vedea pe cer fenomene care dovedeau clar existenta chemtrails, cum ar fi un avion care zboara jos si lasa o dira persistenta in timp ce altul aflat mult mai sus lasa o dira care ramine pe cer doar 2-3 secunde, sau doua avioane care zboara la aproximativ aceeasi inaltime dar in timp ce unul lasa o dira groasa si persistenta, celalalt nu lasa NIMIC in urma lui, sau un avion care lasa o dira cu intreruperi (adica acum lasa, dupa aceea nu mai lasa….si dupa aceea lasa din nou), ca si cum ar fi schimbat din butoane rezervorul din care se face spreierea, sau avioane cu 4 motoare care lasau doua dire care se disperasu rapid si altele doua care se ingrosau si persistau cu orele…ei bine toate aceste fenomene care dovedeau existenta clara a chemtrails se puteau vedea in anii trecuti…oricum cireada nu a bagat de seama, erau prea programati mental sa li se para normal ca avioanele sa lase dire in urma lor…in ziua de azi nu prea se mai vad asemenea fenomene.

   In ziua de azi mai toate avioanele lasa in urma lor niste dire care nu sint nici nepersistente nici foarte persistente…cert este ca cel putin dupa o anumita ora cerul este complet acoperit ca efect al „chemtrails” si al mai noilor „chembombs”. Ei…atunci lumea de obicei incepe sa se simta rau….dar nimeni nu face legatura intre simptomele lor si modul cum arata cerul…Se pare ca avea dreptate un frate care a comentat pe aici spunind ca mai nou nu este nevoie de avioane speciale cu rezervoare de toxine pentru a face aceste spreieri…mai nou toxinele au fost adaugate ca aditivi standard in combustibilul de avion (kerosene – jet fuel). Adica au scos plumbul din benzina in schimb au bagat aluminiu, bariu, etc, etc, in combustibilul avioanelor. Dar cica masina polueaza si nu e buna…trebuie renuntat la ea….avionul e bun…Pai avionul este de 1000 de ori mai poluant decit masina….asta luind in calcul doar noxele emanate de motor in mod normal fara a li se fi adaugat si fel de fel de otravuri pentru „savoare”, dar mai marii lumii nu au nevoie sa infiereze avionul, deoarece pe aeroport esti controlat la acte, la pasaport, in bagaj, controlat corporal, etc, etc. Eu masina o pot conduce pina la Madrid si inapoi fara sa se uite nici macar un singur vames in portbagaj…de aia nu e buna masina pentru ei…din cauza faptului ca ofera LIBERTATE!

   Apreciază

 3. cosminmatiu said, on septembrie 18, 2014 at 8:14 pm

  E mult mai usor sa cauti scuze pentru ca daca vrei sa refuzi actele biometrice si cipul implantat trebuie sa te pregatesti psihic de acum sa pierzi tot iar daca esti legat de cele materiale acest lucru este imposibil.
  Intr-un fel cei ce vor refuza actele biometrice icep sa moara de pe acum pentru aceasta lume si legaturile cu ea.

  Apreciază

 4. Ion said, on septembrie 18, 2014 at 8:28 pm

  Filocalia e scrisa in alte veacuri dar acum sfarsitul se apropie si e firesc sa fim mai preocupati decat acum 500 sau 1000 de ani.
  dar preocuparea a existat dintotdeauna. Dovada chiar prezenta Apocalipsei in sfanta Scriptura. Dovadaca si in Evanghelii Mantuitorul a vorbit foarte lamurit despre sfarsitul lumii, judecata, etc. Despre semnele sfarsitului. La fel si Sf Pavel. Sin in Pateric, scris in secolele IV – V, exista cateva referiri si profetii la timpurile din urma, foarte clare. Preotul respectiv o fi si el vreun agent al noii ordini mondiale pus sa adoarma si sa prosteasca lumea in loc sa o trezeasca.

  Apreciază

 5. o oarecare said, on septembrie 18, 2014 at 8:55 pm

  Sa recitim Apocalipsa, capitolul 14:
  http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=14

  Apreciază

 6. jad said, on septembrie 18, 2014 at 9:05 pm

  Nicolae Zurnazoglu Cuviosul Paisie Aghioritul, Marturii ale inchinatorilor,Ed. Evanghelismos Bucuresti 2006 pag 132

  Intr-o vreme voiam sa-mi iau o cartela de credit pentru supermarket si una ptr. banca. Am imprumutat una de la un prieten si am mers in Sf Munte sa i-o arat Parintelui Paisie : ” Gheronda te rog sa-mi spui daca este bine sa iau o astfel de cartela, i-am spus. Nu binecuvantatule, aceasta nu este pecetea lui antihrist. Dar priveste la aceasta dunga neagra ce se afla sub nume. Iti place sa porti doliu fara sa ai inmormantare? Nu, i-am raspuns.
  Ei ,atunci sa nu o iei”

  Apreciază

 7. jad said, on septembrie 18, 2014 at 9:15 pm

  cartea Apocalipa 13
  Raspunsul adresat domnului L. referitor la buletinele electronice : Acesta este numarul antihristului in niciun fel nu trebuie sa acceptam buletinele de identitate electronice.In afara de aceasta, NU SE POT LUA CARTELE DE CREDIT,PTR CA BANDA MAGNETICA DE CULOARE NEAGRA de pe ele ASCUND CODUL SI SISTEMUL DE BARE CU 666.Dar acestea nu se vad cu ochiul liber.POT FI CITITE NUMAI de computer.Fii atent si nu te lua dupa ceea ce spune unul sau altul,deoarece fiecare e liber sa spuna ceea ce vrea,dar trebuie sa ne supunem NUMAI VOII LUI DUMNEZEU si celor spuse de El in Scriptura.Iti aduc un exemplu,ca sa intelegi cat de atenti trebuie sa fim: Ce ii spune preotul copilului ptr ca acesta sa devina crestin ?”Te lepezi de satana?”
  Pruncul nu spune nici „da” nici „nu”doar plange.Atunci ,preotul ce face?Il cufunda in apa si la citirea sfintelor rugaciuni,pogoara Sf Duh si cu toate ca pruncul nu stie aceasta,in el deja se aseaza Sf Duh si devine crestin,intotdeauna avand cu el Harul lui Dumnezeu.Acum ,daca cineva NU ESTE INDESTUL DE ATENT,CAND PRIMESTE PECETEA,chiar SI IN NESTIRE de la el PLEACA Harul lui Dumnezeu si in locul lui INTRA ENERGIA DEMONICA.SI DE NESTIREA ,care l-a facut sa primeasca pecetea ESTE VINOVAT EL INSUSI,fiindca nu s-a ingrijit sa afle,in timp ce Proorocii,Apostolii si Domnul nostru ne-au instiintat despre toate acestea.Ce va zice El cand ii vom spune ca n-am stiut?

  Apreciază

 8. jad said, on septembrie 18, 2014 at 9:27 pm

  ANATHEMA! ANATHEMA ! ANATHEMA ! lu Andrei Dinu (detinatorul blogului theOLOGiepatristica), Matei Vulcanescu popa timotei 666 si Nicolae Iacob si tuturor care neaga harul si propovaduiesc nemantuirea si celor ce indeamna la a lua acte cu cip si carduri si cip in piele

  Apreciază

  • pcmouse said, on septembrie 19, 2014 at 3:30 am

   ANATHEMA! ANATHEMA ! ANATHEMA ! lui andrei dinu si lui popa 666 (pr timotei)matei vulcanescu

   crestinul ortodox
   19 April 2012 at 1:25

   pentru Par Timotei :(matei vulcanescu)
   “piei ,Inapoia mea satan in numele LUI IISUS HRISTOS SI NU MA ISPITI ” sau
   “IAI SFINTE ILIE IN PRIMIRE CU FOC PE VRAJMASII LUI HRISTOS , AI BISERICII SFINTE ORTODOXE ,pe antihristi si satanisti ”
   Amin!

   admin(apologeticum)
   22 April 2012 at 18:26

   @Pr Timotei(matei vulcanescu@ortodoxiacatolica)
   Teolog inseamna sa stii despre Ortodoxie mai mult din carti, pe cand un mare duhovnic stie de la Duhul Sfant. Si nu mai pui intrebari! Incerci sa faci ce-ti spune. Cipurile pregatesc pecetea. Consideram ca e mult mai greu de respins pecetea, daca esti prins din toate partile de cipuri. Plus ca esti parasit de Duhul Sfant, tocmai pentru ca faci neascultare de Dumnezeu, care vorbeste prin astfel de Duhovnici. Mai urmareste inca o data aceasta inregistrare:

   http://www.apologeticum.ro/2012/04/interviu-cu-parintele-justin-scopul-satanic-al-cipului-gazele-de-sist-curajul-de-marturisire-al-ierarhilor-greci-minunea-izvorarii-de-mir-de-la-iasi-mesaj-de-sfintele-pasti/

   Apreciază

   • Prahovean said, on septembrie 19, 2014 at 10:31 am

    Oameni buni, nu mai aruncați așa cu „anathema”, nu aveți dreptul ca mireni, chiar dacă omul ar fi vinovat de anathemă. Nici chiar preoți de ați fi, nu aveți voie. Doar un sinod are voie. Repetarea anthemelor la Duminica Orthodoxiei este repetarea celor care deja s-au dat, nu unule date de preot sau de credincioși. Nu suntem nici măcar ÎPS Seraphim al Pireului. Încă o dată, nu spun aici dacă sunt vrednici unii sau alții de anathema, ci de dreptul nostru de a arunca cu ele.

    Apreciază

 9. andrei-d said, on septembrie 18, 2014 at 9:28 pm

  „Si va insela de va fi cu putinta si pe cei alesi…”, parerea mea, care sper sa nu fie doar a mea, este ca parintele Calistrat este in inselare, ca multi altii.

  Apreciază

 10. Marinela said, on septembrie 18, 2014 at 9:31 pm

  Probabil ca se considera mai înțelept decât părintele Iustin sau părintele Paisie Aghioratul sau poate ca-si amorteste conștiința lui. Nimeni nu spune ca tehnica nu este un avantaj, doar noi spunem ca oamenii sunt înșelați printr-un avantaj pentru ca ei includ si pe diavol in documente, doară au spus si la televizor ca pașaportul biometric include cifra 666. Acest avantaj tehnic intru-un final va fi doar pentru ei, iar pentru restul o sclavie cumplita.
  Părinții spun ca aceste documente sunt înaintemergătoare pecetei.
  Lumina să-i dăruiască Bunul Dumnezeu si lui de sus!

  Apreciază

  • pcmouse said, on septembrie 19, 2014 at 3:37 am

   li se intampla pt ca nu se roaga la DUMNEZEU SA LE DESCOPERE.SI PT CA NU SPUN RUGACIUNEA LUI IISUS!!de aia

   Apreciază

 11. MarSabas said, on septembrie 18, 2014 at 10:39 pm

  Părintele scrie: „Nu orice implant însă are ca „anexă” condiția să te lepezi de Hristos, fie el chiar și un instrument bancar”. Implantul are însă ca „anexă” apropierea vertiginoasă de Apusul libertății. Părintele e naiv. Nu poți să ai încredere în cei care conturează încet-încet acest sistem, această dictatură financiar-bancară. Dumnezeul acestor oameni nu e Sfânta Treime, ci banul, Mamona, Bafomet. Cum poți să-ți predai nu doar toate datele personale ci, prin implant, chiar și trupul unor necunoscuți, care nu sunt de fapt decât dictatura sionistă, așa cum arată Cuviosul Paisie Aghioritul ?
  L-aș întreba pe părintele în ce are încredere mai mult: în propria rațiune (deșteptăciune), în propriul bun simț sau în descoperirile supra-raționale ale unor oameni sfinți precum Sfântul Lavrentie de Cernigov sau Cuviosul Paisie Aghioritul?
  Părintele mai scrie: „Cei care fac speculații despre „semnul pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte, încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde” (Apoc. 13, 17) au depășit măsura bunului simț și intră în categoria celor care se raportează la noile tehnologii ca triburile care socoteau că odată cu o fotografie li se ia și o parte din suflet”. Nu doar că analogia e condescendentă, jignitoare, dar e și nedreaptă, neadevărată. Populațiile tribale nu cunoșteau principiile tehnicii fotografice, în schimb mulți dintre cei preocupați de problema cipurilor cunosc mai bine decât majoritatea celorlalți cum funcționează și care sunt pericolele-„anexe”.
  Părintele notează în continuare: „Cum se folosesc tehnologiile actuale ține de zona socio-juridică a drepturilor omului”. L-aș întreba: „Oare sunteți mulțumit ca libertatea să vă fie definită și restrânsă doar la această zonă?” Acești oameni pe care îi considerați că fac de râs creștinismul cel puțin luptă pentru adevărata libertate, așa cum triburile au luptat cu arcuri și săgeți împotriva puștilor, adică împotriva înaintării așa-zisei civilizații, adică a colonialismului. Au murit dar au rămas liberi. Acești oameni pe care îi considerați că fac de râs creștinismul trag semnale de alarmă, pun probleme, chiar dacă nu totdeauna în cel mai potrivit mod sau în modul în care ne-ar place nouă, pentru o populație adormită, nepreocupată decât de pâine și circ. Și, iată, chiar acești oameni v-au arătat că sunteți superficial în ce privește Apocalipsa, ca „anexă” rezultând că pe textele discutate sunt mai profunzi, mai documentați, spulberându-vă afirmațiile.
  Le mai amintiți despre cum că prin natura lui creștinismul este discret și de departe mult mai nuanțat în preocupări. Afirmația este adevărată, dar în acest context ea exsudă desconsiderarea interlocutorilor, care, vezi Doamne, sunt preocupați obsesiv doar de Apocalipsă. Din câte am citit până acum pe acest blog am dedus tocmai contariul: acești oameni sunt preocupați mai întâi de toate (nefericit pleonasm !) de viața duhovnicească. Dacă n-ar fi apărut aceste probleme ar fi rămas niște creștini autentici sub discreția anonimatului. În al doilea rând pe blog sunt o varietate de teme și probleme care n-au nimic de-a face cu Apocalipsa. Cel puțin ar fi trebuit să le mulțumiți mai întâi pentru efortul de a le aduce la cunoștința noastră, efort deloc neglijabil.
  Închei mulțumindu-le pentru atâtea lucruri bune pe care le-am aflat prin intermediul lor ! Dumnezeu să vă răsplătească osteneala și să vă lumineze spre a nu cădea în vreo înșelare!
  Doamne ajută !

  Apreciază

 12. Felix said, on septembrie 18, 2014 at 11:05 pm

  Sfântul Nil izvorâtorul de mir, din Sfântul Munte, spune clar că Fiara nu silește pe nimeni să accepte pecetea cu 666:

  „Iar înţelesul peceţii lui antihrist este aşa: Al meu eşti şi al tău sunt, de bună voie vin, nu de silă. Vai şi amar celor pecetluiţi!…
  Deci, Dumnezeu, purtând grijă de mântuirea oamenilor celor cu bună voinţă, o să trimită atunci pe Enoh, pe Ilie şi pe Ioan Teologul să propovăduiască şi întărească în mărturisire pe cei puţini care se vor mântui şi să înveţe că cei care nu se vor pecetlui cu pecetea lui antihrist, se vor mântui; şi să se însemneze cu semnul Sfintei Cruci, fiindcă semnul Sfintei Cruci izbăveşte pe om de osânda iadului… Atunci antihrist, văzând pe cei trei Proroci propovăduind adevărul şi vădindu-i înşelăciunea lui, o să se mânie şi o să poruncească să-i aducă înaintea lui. Întâi o să-i momească, zicând: «Pentru ce voi nu vă pecetluiţi cu pecetea cea împărătească?». Atunci ei o să-l dojenească în faţă pentru înşelăciunea lui, zicându-i: «O, înşelătorule şi amăgitorule antihrist! Nu-ţi ajunge că ai pierdut atâtea suflete, ci ne amăgeşti şi pe noi să te ascultăm? Blestemată este pecetea ta şi slava ta şi cu pierzarea ta a venit şi sfârşitul lumii.»
  Iar spurcatul, auzind dojana şi blestemele care i-au făcut Sfinţii, singur o să ia sabia şi o să-i taie!”

  Însă ca orice dictatură o să alterneze lingușirea cu impunerea silită așa cum vedem că procedează Antihrist cu Sfinții Ilie și Enoh (că de Sfântul Ioan Teologul nu știm cu certitudine. Unii Sfinți Părinți nu menționează despre el.) Pentru că vor fi mulți care de frică, din neputință, din confort (comoditate) vor accepta (ceda) ușor pecetea și în acest caz nu mai este nevoie să fie „siliți!”
  În caz de neputință am citit la Sfântul Lavrentie de Cernigov cum o maică îi cere Sfântului Lavrentie ca să-L roage pe Dumnezeu să-i dea o boală, ca astfel să plece la Domnul și să nu mai fie nevoie să mărturisească credința, pentru că considera ea, că există riscul să se lepede! Și i se împlinește cererea!
  Pentru că problema confruntării „mă lepăd” sau „mărturisesc”, nu se rezolvă simplist! Nici păcatul nu se canonisește până în treapta consimțirii, acceptării de bună voie! Pentru că mai întâi o patimă rea, un păcat ne poate asalta de nenumărate ori până ajungem să cedăm sau să nu ne predăm mintea acelui gând drăcesc ce ne poate bântui! Dar abia în treapta consimțirii suntem deplin vinovați! Până atunci suntem vinovați că ne-am îndulcit sau am cochetat cu respectiva patimă rea! Așa și aici nu putem fi răspunzători pentru că ei au de gând să ne pregătească premisele lepădării depline începând cu aceste acte biometrice! De aceea subliniază Mitropolitul Serafim de Pireu:
  „Pentru că trebuie sa stim ca primul lucru este sa fim inaintea lui Dumnezeu asa cum trebuie, sa fim pregatiti pentru epoca lui Antihrist, [pentru ca scopul acestuia] este sa colaboram cu el si cu organele lui.
  In Apocalipsa Sf. Ev. Ioan se spune clar ca acest semn, aceasta incizie 666 [pecetea], toti cei care o vor lua, o vor lua cu voia lor libera si toti care o vor nega nu vor avea posibilitati economice, sociale, vor fi in afara lumii si a societatii. Sa nu credeti ca aceasta incizie 666 va fi facuta intr-un mod „magic”, ascuns, pentru ca diavolul si organele lui vor ca omul sa participe constient la lucrarea lui.”
  Iar cei care refuză acum un act biometric trebuie să știe că ne trebuie o tărie incomensurabilă când vom fi puși în situația să refuzăm pecetea cu 666! De aceea a răspuns un creștin la întrebarea: „ce vei face dacă vei primi o palmă?” „Știu ce am de făcut! Dar nu știu ce voi face!” Or cei mai mulți care spun că refuză acum un act biometric ei cred că atunci în fața Antihristului cu certitudine vor mărturisi credința! Și avem exemplul Sfântul Apostol Petru care a bravat și apoi s-a lepădat!
  Pentru că nu știm dacă vom mai putea comunica ca acum lejer pe net! Deci presiunea pusă pe noi va fi infernală!
  Iar a face comparație între noi înseamnă a merge pe o pistă falsă! „Pentru că îndemn la martiraj putem să ne dăm doar nouă înșine! Nu este permis să îndemni pe altul la martiraj!” ( Arhim. Sofronie) De aceea Părintele Arsenie Papacioc a spus: „Eu nu accept!” Adică indirect dacă vrem înțelegem din exemplul său! Dar nu ne-a spus imperativ: „faceți așa!” Individual de la caz la caz a sfătuit în scaunul de spovedanie pe unii să nu accepte! Dar nu a generalizat! Și asta pentru că spune Părintele Sofronie: „nicio faptă care nu se face din deplină libertate nu poate avea valoare veșnică!” În acest sens Părintele Iustin Părvu lăsa o portiță deschisă răspunzând pozitiv acelei femei care a întrebat dacă poate lua actul biometric pentru o boală gravă sau pentru copilul ei!
  Iar pentru cei care tratează cu ușurătate primirea unui act biometric, Părintele Nicolae Steinhardt are ceva de spus:
  „Fleacuri! Lucruri fără importanță! De ce te-ai crampona de ele? De ce n-ai face un gest care-i o simplă formă? Așa i s-a spus Apostolului Luca, la Atena, când i s-a cerut să arunce o fărâmă de tămâie pe altarul idolicesc spre a fi scutit de osândă. Numai că în asemenea situație fărâma aceea de tămâie (…) nu mai este o bucată, o bucățică, o fărâmă de substanță rășinoasă, ci e TOTUL și însăși CONDIȚIA TA UMANĂ și LEGĂTURA TA CU CERUL și însăși PERSOANA respectivului – și dacă azvârli tămâia n-are nicio importanță, însă persoana aceea s-a pulverizat. Refuzând, Apostolul Luca a știut ce face și a înțeles ce poate deveni – în anumite împrejurări – «o fărâmă de tămâie»” Nicolae Steinhardt, Jurnalul Fericirii, Manuscrisul de la Rohia, Mănăstirea Rohia/Polirom, Iaşi, 2012, p. 458.

  Deci lucrurile sunt mai nuanțate! Să ne ajute Maica Domnului pe toți care refuzăm acum un act biometric, să refuzăm atunci și oferta lepădării totale prin primirea semnului Fiarei pe mână sau pe frunte! Amin!

  Apreciat de 1 persoană

  • mircea.v said, on septembrie 19, 2014 at 3:53 pm

   „Iar înţelesul peceţii lui antihrist este aşa: Al meu eşti şi al tău sunt,…”

   Din Hronograf:
   Adam a fost facut in ziua sase. Adam a cazut in pacat – a fost pacalit de satana (a fost introdus pacatul si moartea in lume, cea mai mare realizare a lui satana), in ziua 6 la ceasul al saselea, Adam a murit in ziua sase la ceasul al saselea.

   Apreciază

 13. seraf said, on septembrie 18, 2014 at 11:16 pm

  Apropo de modificari in variantele mai noi ale Sfintei Scripturi, iata cum apare in acestea versetul 14 al capitolului 10 din Cartea a treia a Regilor:
  „Greutatea aurului care i se aducea pe fiecare an lui Solomon era de şase sute şaizeci de talanţi de aur.” sursa: http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=68&cap=10

  Ce sa intamplat cu restul de 6 talanti? Daca alte modificari pot fi „scuzate” ca fiind interpretari diferite ale traducatorilor, un numar e o valoare fixa. Cel ce l-a modificat a facut-o intentionat. In ce scop oare?

  Apreciază

 14. Adryan said, on septembrie 19, 2014 at 12:10 am

  Da, are dreptate Mircea.v
  În Noul Testament grecesc apare la Apocalipsa 13:16 cuvântul „ποιεί” care în tot Noul Testament apare de 128 de ori și este tradus în toate cazurile pe care le-am verificat (vreo 20 ca n-am avut rabdare, mi se parea clar) cu „face”.

  Apreciază

 15. aha said, on septembrie 19, 2014 at 12:34 am

  pai ce sa mai zic. nu mai zic nimic pentru ca multi tot incearca sa se amageasca pe sine si pe altii….cum ca RFID-ul ( sau variantele imbunatatite) nu sunt pecetea si ca nu e rau sa le iei, ca astia de pe anumite site-uri ortodoxe sunt nebuni si paranoici ( dar stati asa, sunt si site-uri ortodoxe „normale”, nu?!! gen RIC sau , sa luam alt exemplu din mass media, ziarul lumina – ca nu pot scrie cu litera mare). RFID-ul e ca si o catusa…. o iei, deja ai o mana blocata…mai tarziu vin si celelalte muuuult mai usor….simplu, nu? ia ganditi-va ca faceti o partida de lupte amicala cu cineva….pai nu esti net in dezavantaj daca ai o mana legata? poate pentru un luptator antrenat nu e un asa mare dezavantaj si poate castiga chiar si cu o mana legata…dar cati dintre noi suntem antrenati?? cam asa vad eu cip-urile astea RFID.
  P.S. chiar nu am citit Biblia in varianta asa veche…eu am una din 1997, editata cu binecuvantarea Patriarhului Teoctist ( Dumnezeu sa-l ierte). Mult timp nu am dat atentie asupra micilor detalii de exprimare dar de la un timp vad ca e foarte periculos sa schimbi si o virgula ca sa nu mai zic de cuvinte! pai cine si cum isi permite sa schimbe Sfanta Scriptura? nu pricep de ce oamenii accepta sa se duca asa „lin” in iad! chiar nu pricep…mai ales cand e vorba de teologi care au studiat si au avut anumite legaturi cu oameni inaltati duhovniceste!
  poate unii considera ca deja i-am judecat eu dar nu e asa….judece ce or vrea dar ma intristez cand vad asa ceva. mai mult ce pot sa zic?
  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi , pacatosii!

  Apreciază

 16. ioan said, on septembrie 19, 2014 at 1:03 am

  saccsiv ! o remarca daca-mi permiti. maica Macaria spunea … sa nu dati nimanui nici o fotografie cu mana voastra, referindu-se la faptul ca vrajitorii pot face rau si printr-o simpla fotografie. deci preotul resp. nu numai ca a chiulit de la lectiile despre duhurile cazute, dar este si ignorant caci nici macar nu crede in existenta lor. si extrapoland, pt. el antihristul nu e decat un simplu om si de aici si toata conceptia lui despre pecete.

  Apreciază

 17. cristi said, on septembrie 19, 2014 at 6:22 am

  E valabil pasajul despre fiara care va face pe toti sa se insemneze cu semnul fiarei, dar si cel in care se vorbeste de ‘silire’, ambele, pt ca vor fi masuri diferite la timpuri diferite. La inceputul domniei lui Antihrist, acesta sau sistemul implementat de el, va „face” (va determina) pe oameni sa se insemneze, prin faptul ca altfel acestia nu vor mai putea cumpara si vinde, deci nu isi vor mai putea asigura nici traiul de zi cu zi, si va greu sa refuzi, dar totusi oamenii vor putea alege, chiar daca refuzul va insemna multa suferinta, iar in a doua jumatate a domniei antihristice, cand acesta isi va da arama pe fata, ii va sili pe toti sa se insemneze cu pecetea lui, acesta va fi un act de supunere si nu va mai fi optional, pt. ca toti cei care se vor opune vor plati cu viata, asa spun profetii, de aceea si necesitatea de a fugi in munti. De exemplu, in profetia Sfantului Ipolit, episcop al Romei (sec. 3), care este mai detaliata:

  „[…] Apoi ticalosul isi va trimite solii in fiecare tinut, chemand lumea sa i se inchine, promitandu-le ca le va da grau, vin si multa bogatie. Toti vor merge la el datorita foametei si i se vor inchina. Atunci acela ii va insemna pe mana dreapta si pe frunte, pentru ca nimeni sa nu isi mai faca cinstita Cruce cu mana dreapta la frunte, fiind legata astfel de semnul fìarei pus pe ea. Practic, din acel moment al primirii semnului, nu vei mai putea face cruce pe nici o parte a trupului, caci el va apartine cu totul inselatorului. Un astfel de om va fi rob si sclav al aceluia, pentru el nemaifiind cu putinta pocainta. Cel ce va primi semnul se va da pe sine pieirii, rupandu-se si de Dumnezeu, si de oameni. Inselatorul va oferi in schimb ceva alimente drept rasplata pentru primirea pecetii sale ticaloase si dezgustatoare. […]
  El va porunci demonilor ce vor lua chip de ingeri sa duca la indeplinire cu cutremur voia sa. Va trimite in munti, in pesteri si in gaurile pamantului cete de demoni sa-i caute pe cei care au evitat sa i se inchine si s-au ascuns acolo. Pe acestia ii vor aduce in fata lui spre inchinare. Pe cei care se vor lasa convinsi ii va pecetlui cu pecetea sa, iar pe cei ce vor refuza sa se inchine, ii va omori, supunandu-i unor pedepse neinchipuit de aspre, la chinuri infricosatoare prin felurite metode. Tot ce se va petrece atunci va fi cum n-a mai fost vreodata, cum nu s-a mai auzit si nu s-a mai vazut de cand e lumea.”

  (mai multe despre aceasta profetie aici.

  Vor scapa cu viata cei care se vor ascunde in munti, in pesteri si in vagauni, pe care ii va acoperi harul lui Dumnezeu si care nu vor fi gasiti nici de demonii lui Antihrist. Deci aici ar fi raspunsul la intrebare, anume ca vor ramane la Parusie si cei care au scapat de pedeapsa uciderii pentru neinsemnare.

  Pr. Nicolae Iacob e in inselare cand afirma acele lucruri, din postare.
  „Marea majoritate a scrierile mistice și ascetice nu pomenesc DELOC despre apocalipsă și nu-i oferă nici o relevanță pentru mântuire.” – Pai cum asa, vorbim numai de Apocalipsa (cu A mare, caci este Cuvantul lui Dumnezeu, revelat Sfantului Apostol Ioan) ? Dar cu PROFETIILE cum ramane? O multime de sfinti si cuviosi au profetit vremurile din urma (inclusiv vorbind despre pecetea din Apocalipsa), cum sa nu aibe relevanta pentru mantuire?! Este chiar foarte important, cu atat mai mult acum, traind in a doua jumatate a veacului al opt-ulea, descris de Parintii ca apartinand vremurilor din urma. Si sunt sfinti parinti contemporani care au spus cu subiect si predicat ca vremea lui Antihrist este foarte aproape. De ce pe acestia parintele ii ignora? Oare ce ne-a invatat Sfantul Ap. Pavel? „Proorociile să nu le dispreţuiţi.” (I Tesaloniceni 5:20)
  Este adevarat ca cine se va afla in Duhul lui Dumnezeu in timpurile antihristice va fi luminat si pazit, dar oamenii e bine sa fie informati si avertizati inca de pe acum de acest sistem care va duce la pecete, chiar daca rfid-ul nu este inca pecetea descrisa in Apocalipsa, pentru ca noi ca si crestini trebuie sa ne ferim de tot ce este rau si care apartine celui rau (inclusiv de numarul fiarei care se gaseste sau se poate gasi pe actele cu cip).

  Si pe de alta parte, aici nu vorbim de o fotografie, ci de un sistem care e aproape identic (inca de pe acum) cu cel descris in Apocalipsa. Adica pe tot ce se poate cumpara in magazine se gaseste inscris acest cod cu bare care are pe el cifra 666 (fara de care nimeni nu poate cumpara si vinde produse). Iar microcipul cu pricina, sistemul RFID functioneaza pe acelasi sistem, doar ca insemneaza nu produse, ci acte (deocamdata). Nu este atat de EVIDENT ca vorbim de o prefigurare a viitoarei peceti? Nu spune nimeni acum sa te lepezi de Hristos, dar e vorba de o implementare a unui sistem care intr-un final va duce la pecetea cea incrustata si la lepadare. Trebuia sa se inceapa de undeva, ca sa se obisnuiasca lumea, caci diavolul este inselator. Cum sa spui ca este lipsa de bun simt sa avertizezi despre ceva ce este atat de evident (si important pentru noi toti)? Unuia care gandeste astfel (care doarme si indeamna la adormire) i se potriveste cuvintele Mantuitorului:

  ” Fatarnicilor, fata cerului stiti s-o judecati, dar semnele vremilor nu puteti!” (Matei 16″3)

  Apreciază

 18. Pitisheur said, on septembrie 19, 2014 at 10:46 am

  “Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei. ”

  O deductie logica la aceasta fraza este ca oricine primeste semnul fiarei se inchida acesteia si chipului ei.

  „Si”-ul logic intr-o insiruire inseamna ca trebuie toate conditiile indeplinite pentru ca fraza rezultata sa fie adevarata.

  Asadar, sa nu mai amestecam perele cu merele… Este destul de clar ce scrie sus, si anume aceia care primesc identitatea electronica 666 pe mana dreapta sau pe frunte (pecetea viitorului guvernator global, Antihrist) sunt cei care i se vor „inchina” (explicit sau implicit).

  Apreciază

 19. Ionut said, on septembrie 19, 2014 at 11:54 am

  Sa ne rugam lui Dumnezeu sa aiba mila de noi si de cei apropiati ai nostri si de toata lumea. Sa ne rugam sa ne dea puterea sa intelegem ceea ce se intampla si sa nu ne lasam pacaliti. Sa ne rugam sa ne dea puterea sa ne invingem frica.
  Din cate pot sa-mi imaginez eu, cu mintea mea, cred ca va fi ceva oarecum asemanator cu prigoana din timpul Imperiului Roman (cand crestinii erau spionati si obligati sa se lepede si sa jertfeasca idolilor), dar mult mai rau, iar acceptarea pecetei va fi echivalenta cu lepadarea.

  Apreciază

 20. mircea.v said, on septembrie 19, 2014 at 3:44 pm

  Ca sa fie tabloul complet cu modificarile din Biblie ce influenteaza sensul celor spuse in Apocalipsa, amintesc si ceea ce s-a semnalat mai sus cu 666 in Vechiul Testament, unde apare de 2 ori. In Bibliile noi apare o data ca 666, a 2-a oara ca 660. Aici nu mai e nici cea mai mica scuza. 666 e un numar, si nu ai ce sa mai interpretezi. E 666 si gata. In Biblia 1914 si 1688 este 666 in ambele locuri.

  Si:
  Biblia 1688 „Cela ce are minte, socoteasca numarul fiarei, pentru ca numarul omului iaste…”
  Biblia 1914 „…………………………………………………………………………ca numar de om este….”
  Biblii de dupa 1980 „………………………………………………………………caci este numar de om…”

  Este o mare diferenta intre „numarul omului” si „numar de om”.

  Deci, cea mai exacta Biblie in privinta asta este Biblia 1688.

  Apreciază

 21. omul crestin said, on septembrie 19, 2014 at 5:14 pm

  In cartea „Lupta duhovniceasca cu lumea, trupul si diavolul” – Parintele Arsenie Boca scrie ca Sfantul Apostol Petru a fost eliberat din inchisoare printr-o minune prin rugaciunea multor credinciosi care s-au rugat impreuna. Poate se reuseste ceva si cu cardurile de sanatate, sa nu se oblige, daca mai cerem mila de la Dumnezeu. In Evanghelie mai este si textul cu femeia canaaneanca care s-a rugat cu smerenie, credinta si dragoste, iar Mantuitorul a vindecat pe fiica ei demonizata dupa ce femeia a staruit in cerere.
  Parintele Iustin Parvu spunea de unitate si statornicie in credinta. Sa ne mai rugam si noi cat mai multi pe la ora 21.
  Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu mantuieste-ne pe noi!

  Apreciază

 22. discerne said, on septembrie 20, 2014 at 6:33 pm

  @Cristi Ceea ce este scris in Biblie este un cuvant care se traduce corect printr-un cuvant. Daca Sf. Ioan Evanghelistul ar fi vrut sa exprime altceva, folosea alt cuvant.
  @saccsiv Eu am acasa Biblia versiunea sinodala din 2001 coordonata de Bartolomeu Anania, care in ceea ce priveste pasajele discutate in acest articol si comentariile sale, foloseste cuvintele din versiunea pe 1914. Acum nu spun ca aceasta versiune este tradusa in mod complet corect (am mai gasit din ea greseli de traducere/interpretare la Iov si Daniel), dar mi se pare cea mai corecta din cele disponibile.

  Apreciază

  • mircea.v said, on septembrie 21, 2014 at 1:06 pm

   @discerne,

   nu e deloc asa cum spui, si oricine poate verifica. Adica nu e deloc ca la 1914. Si nu prea pricep de ce vrei sa induci lumea in eroare. Am verificat in Biblia 1982 coordonata de Bartolomeu Anania si in Biblia 2006 coordonata de Vicentiu Ploiestenu.

   La Biblia 1982 se spune ca: „In prezenta editie a Sfintei Scripturi se reproduce intocmai textul Vechiului Testament din editia aparuta in 1975 si textul Noului Testament din editia 1979. La baza ultimelor trei editii ale Sfintei Scripturi, inclusiv cea de fata, sta Biblia din 1936, tradusa de Gala Galaction, Vasile Radu si episcopul de atunci Nicodim Munteanu, dupa textul Septuagintei pentru Vechiul Testament, confruntat insa si cu textul original ebraic”. (Si de atata confruntare a rezultat la Regi 3.10;14 „660” in loc de Biblia 1914 la Regi 3. 10;15 „666” . Este „sileste” in loc de „face”….)

   La Biblia 2006 se spune ca: „Editia de fata a Sfintei Scripturi reproduce textul celei din 1988”. (cu aceleasi modificari ca mai sus)

   Deci, in nici un caz nu seamana cu Biblia 1914.

   Apreciază

   • discerne said, on septembrie 21, 2014 at 4:26 pm

    chiar, oricine poate verifica pe textul Bibliei din 2001, coordonata de Bartolomeu Anania, adica cea din 2001 nu din 2006 sau 1982. Eu chiar am deschis Biblia si m-am uitat, doar nu vrei sa-mi spui acuma ca sunt chior sau ca mint! Si in aceasta versiunea de asemenea, scrie 666 nu 660 la 3 Regi 10:14

    Apreciază

   • mircea.v said, on septembrie 21, 2014 at 7:35 pm

    O fi frate, daca zici ca ai vazut cu ochii tai. Asta sa insemne ca Biblia 2001 sa fi fost o exceptie, si apoi si-au dat seama de „greseala” si au revenit…

    Dar la cea din 2001 este „sileste” sau „face” ?

    Apreciază

   • mircea.v said, on septembrie 21, 2014 at 7:56 pm

    Este o versiune Anania pe net aici http://www.dervent.ro/biblia.php, care e asa cum zici, cu 666 la Regi3, cap 10, si cu „face”.

    Apreciază

 23. lastunnegru said, on septembrie 20, 2014 at 11:10 pm

  Adidas prinsa ca baga pe ascuns cipuri RFID cu numar virtual in haine fara stirea clientilor cale le cumpara.

  La inceputul acestui an site-ul digitalcourage.de un grup german pentru libertatea internetului a semnalat faptul ca Adidas a pus cipuri RFID in tricourile echipe nationale a Germaniei. Compania Adidas a confirmat ca se efectuaza un test dar a refuzat orice comentariu suplimentar. Dupa jumatate de an de atuncia Germania castiga cupa mondiala si tricoul echipei nationale a Germaniei se vinde foarte bine la cote istorice caci peste 2 milionae de tricouri au fost vandute dar Adidas inca contiuna testul cu cipul RFID fara ca clienti sa fie informati despre acest lucru. Adidas find contactata de ziarul Deutsche Welle a raspuns astfel:

  „Ca parte a unui proiect logistic care le-am testat pentru prima data o etichetă RFID, cu un număr virtual. Este o etichetă read-only, fără niciun fel de date suplimentare. Eticheta nu este legat de numărul de articol, dimensiunea sau culoarea articol și noi de asemenea nu o putem lega cu datele clientului final. Desigur ramane la atitudinea clientului acestui produs sa taie eticheta RFID a acestui produs pe marginea liniei punctata si sa arunce eticheta la gunoi”

  ( traducere aproximativ corecta, corectati voi daca am gresit undeva ).

  Raegan MacDonald, director politica europeana pentru drepurilor digitale a grupui Acces Now ( Acces acum ) indică o recomandare 2009 a UE privind confidențialitatea datelor și aspectele de securitate ale aplicațiilor RFID care spune că aceste tag-uri trebuie să fie dezactivate la punctul de vânzare, cu excepția cazului in care clienții își dau consimțământul în cunoștință de cauză de a păstra etichetele operațională.

  http://www.dw.de/tagging-along-is-adidas-tracking-soccer-fans/a-17884635

  http://rt.com/news/183604-adidas-rfid-tag-privacy/

  Apreciază

 24. lastunnegru said, on septembrie 20, 2014 at 11:35 pm

  NU CUMARATI TRICOURI ADIDAS CU CIP RFID CU ECHIPA GERMANIEI.

  Oare in viitorul apropiat va trebui ca atunci cand sa ne cumparam haine sau incaltaminte sa intrebam vanzatori daca au vreun cip RFID sau NFC in ele sau sa ne cumparam aparate de scanat cipuri sau telefoane care scaneaza cipurile RFID SI NFC ?

  Apreciază

  • scortisoara said, on septembrie 23, 2014 at 2:49 pm

   Si nu numai . Cei de la magazinele C&A au confectii cu CIP ascuns pe la etichete . Am cumparat tricouri de dama de la ei si am gasit un pliculete atasate la eticheta . Le-am taiat acasa si am descoperit in interior CIP-uri . M-am dus cu unul la magazin si fara ocolisuri am intrebat vanzatoarea daca acela e CIP. Mi s- a spus ca NU dar ca nu pot sa-mi spuna ce e … De ce atata mister ? Dar CIP era , am verificat ulterior nu m-am luat dupa ei . Am observat ca doar loturile care poarta mentiunea made in Germany ( Dusseldorf ) au CIP. Cele din Canada nu au …inca . Atentie la hainele de firma . Cautati-le de CIP pe la etichete si taiati-le .

   Apreciază

 25. lastunnegru said, on septembrie 20, 2014 at 11:37 pm

  Adidas – Microchip (1995, UK)

  Apreciază

 26. aniush said, on septembrie 21, 2014 at 5:14 am

  Am vazut modificari si in cartile de rugaciuni. Spre exemplu intr-o carte de rugaciuni de anul acesta am vazut ca in rugaciunea catre Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara Maria lipseste finalul. Cum mi-am dat seama? Am citit-o si am comparat-o cu aceeasi rugaciune dintr-o carte mai veche (din anii 50-60).

  Apreciază

 27. Alin said, on septembrie 21, 2014 at 2:08 pm

  Blesteme medievale planează asupra Bucureştiului!
  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/blesteme-medievale-bucuresti-507869.html

  Apreciază

  • pcmouse said, on septembrie 21, 2014 at 8:06 pm

   daa..si un nor de prostie planeaza asupra noastra..

   Apreciază

 28. jad said, on septembrie 21, 2014 at 6:41 pm

  @Prahovean Sinaxaru’ zice altceva :
  Tot în această zi, pomenirea Sfântului Vavila, dascălul de la Antiohia, împreună cu cei de sub ascultarea lui, optzeci şi patru de copii, care de sabie s-au săvârşit…..

  Dar şi ei strigă: „Creştini suntem, şi nu vom jertfi; ci anatema să fii tu şi zeii tăi”.

  http://www.calendar-ortodox.ro/luna/septembrie/septembrie04.htm

  Apreciază

 29. […] mircea.v ne mai semnaleaza o diferenta, zic eu, fundamentala. Iata comentariul sau postat la SEMNUL FIAREI: “face pre toti” (Biblia 1688) sau “sileste pe toti” (Biblia actuala)? La Paru…: […]

  Apreciază

 30. bacalion said, on martie 6, 2015 at 12:20 pm

  Reblogged this on FĂRÎMITURI.

  Apreciază

 31. […] SEMNUL FIAREI: “face pre toti” (Biblia 1688) sau “sileste pe toti” (Biblia actuala)? La Paru…: […]

  Apreciază

 32. […] SEMNUL FIAREI: “face pre toti” (Biblia 1688) sau “sileste pe toti” (Biblia actuala)? La Paru… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: