SACCSIV – blog ortodox

FLORIAN BICHIR despre mandria de a fi MASON

Posted in FLORIAN BICHIR by saccsiv on septembrie 16, 2014

bichir

   Fotografia e de pe http://www.napocanews.ro/2013/09/frontpress-ro-realizeaza-un-top-al-editorialistilor-nationalisti-din-presa-romaneasca-voteaza-preferatul-tau.html articol ce prezinta “un top al editorialistilor nationalisti din presa online românească sau din blogosfera identitară”. Lipsesc personalitati remarcabile ce se straduie sa tina linia Parintelui Justin Parvu, precum (in ordine alfabetica):

  • Parintele Mihai Andrei Aldea
  • Mihai Silviu Chirila
  • Daniel Focsa
  • Parintele Eftimie Mitra
  • Mircea Puscasu
  • Fabian Seiche
  • Parintele Ioan Sismanian
  • Danion Vasile
  • Mugur Vasiliu
  • Ioan Vladuca
  • Ciprian Voicila
  • Frati mai mult sau mai putin anonimi, administratori ai unor bloguri extrem de utile si al caror trafic depaseste cu mult pe cel al multora dintre cei din topul respectivului articol. Le gasiti in dreapta acestui blog.
  • Multi altii care n-au blog, dar totusi publica articole exceptionale in diferite reviste ortodoxe nationaliste

Apar in schimb tot soiul de intrusi deja notorii, precum acest  Florian Bichir. Alte fotografii cu el gasiti la:

http://sergheiniculescumizil.blogspot.ro/2010_12_01_archive.html

   De curand a fost decorat:

Istoricul şi jurnalistul Florian Bichir, decorat cu Emblema de Merit „Partener pentru Apărare”

Ce-a aparat?

Iata un articol din mai:

”Sunt mândru că sunt Mason. Sunt mândru că sunt Român. Sunt mândru că sunt Mason Român”

În 1919, înainte de a fi trimis la Paris la lucrările Conferinței de Pace de la Paris ca șef al delegației române, Alexandru Vaida-Voevod a fost chemat la o întâlnire de taină cu Iuliu Maniu. 
Vaida trebuie să reușească acolo unde nu izbândise Brătianu, trebuia să-i convingă pe aliați că Transilvania trebuie să revină României, să se întoarcă la Patria Mamă. Maniu i-a spus-o pe șleau. ”Două mari forțe conduc azi omenirea: Biserica Catolică și Masoneria. Tu ai mai multe avantaje ca mine. Ești în primul rând ortodox. Eu ca greco-catolic, ca urmare a bulei papale nu pot face parte din Masonerie”. Așa se face că pentru a servi interesul național și confruntați cu divergențe privind linia de demarcație între Ungaria și România, ostentativ, toți, dar absoluți toți membrii delegației române la Conferință se inițiază în loja “Ernest Renan” din Paris. Public, cu presa de față, Alexandru Vaida-Voevod, Caius Brediceanu, Ion Pillat, Voicu Nitescu, Gh. Crisan, Traian Vuia se înscriu în Masonerie. România Mare e realizată, cererile românilor fiind acceptate fără crâcnire

La începutul acestei săptămâni, o știre extrem de importantă a fost trecută cu vedere de mulți analiști. Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România, dr. Radu Bălănescu, a fost ales Secretar Executiv al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Regulare. Este cea mai înaltă poziţie deţinută, până acum, de un mason român la nivelul Masoneriei Regulare Universale. Cei mai mulţi dintre delegaţii din cele peste 100 de ţări prezenţi la Conferinţa organizată la Bucureşti l-au ales pe Radu Bălănescu în poziţia deţinută, de 16 ani, de către Thomas Jackson. Evenimentul reprezintă, astfel, pentru România, o premieră în planul reprezentării la nivel internaţional. Trebuie să mă explicitez. În primul rând a fost o mare victorie pentru România că a putut organiza Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare. O astfel de manifestare pune România pe harta lumii, pentru că m-am săturat de câte ori am auzit „Hello, Budapest”, în loc de Bucharest! Succesul e cu atât mai mare cu cât în Europa, reuniuni anterioare ale Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare au mai fost organizate în ultimele două decenii doar de Franţa şi Spania. Este un mare succes diplomatic atât pentru masonerie, cât şi pentru întreaga Românie! Asta mai ales că alături de noi îşi depusese candidatura şi Marea Lojă a Rusiei.

Peste 300 de mari masoni ai lumii au fost la București și s-au arătat încântați de România. Nu știu dacă astăzi – am zis nu știu – dacă Masoneria mai are aceiași putere ca altădată. Dar știu că este folosită ca un canal diplomatic extrem de important la nivel global. Că reprezintă un barometru al democrației! Iar faptul că un român, dr. Radu Bălănescu, a fost ales Secretar Executiv al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Regulare este o mare victorie a României!

Evident subiectul Masonerie  este unul sensibil. Unii consideră masoneria o organizație care lucrează pentru binele omenirii, alții o hulesc. Numai la citirea numelor celor care au aparținut masoneriei, unii precum Ion Antonescu au renunțat să mai critice aceasta Frație. Alții cred în scenarii apocaliptice, în acea ”hidră iudeo-masonică”, o fac vinovată de toate relele din lume, vorbesc de planurile diabolice de a cuceri lumea sau alte baliverne. Ignoranța nu va dispărea niciodată! Pentru mine ca istoric este important rezultatul.

În DEX, francmasoneria este definită drept: „Asociație secretă răspândită în diverse țări, ai cărei membri, organizați în loji, sunt adepții principiului fraternității și se recunosc între ei prin semne și embleme” și „Curent religios și filosofic care se caracterizează prin ritualuri mistice și prin îmbinarea lor cu principiile etico-morale și politice”. În România, istoria masoneriei este inevitabil legată de Biserică, relațiile celor doua fiind sinuoase. Masoneria a avut parte în timp atât de sprijinul Bisericii Ortodoxe, cât și de afurisirenea ei de către aceeasi Biserica. Loja creată de Mavrocordat a fost condusă de mitropolitul Leon Gheuca. În anul 1787, o altă față bisericească, și anume arhimandritul Gherasim, de la Mitropolia Moldovei, traducea din franceză un manuscris deosebit de important pentru istoria francmasoneriei, „Taina francmasonilor”, scris de abatele Gabriel Perau în 1742. Masoneria a fost cultivată de pleiada de călugari și de ierarhi aplecați spre cultură. Loja Moldova avea, la vremea aceea, mai mulți membri din cler decât laici. Patriarhul Miron Cristea, episcopul Melchisedec Ștefănescu, Filaret Scriban, Dionisie Lupu, Atanasie Stoianescu, Irineu Mihălcescu, autor al unor răsunătoare studii antimasonice, au fost membrii „Ocultei”.

În schimb, adversarii masoneriei nu uită să amintească Temeiul nr. 785/1937, al Sfântului Sinod din 11 martie 1937, prin care francmasoneria era condamnată. Atunci s-a hotărât că „Biserica le va refuza la moarte slujba înmormântării, în caz că până atunci nu se căiesc. De asemenea, le va refuza prezența ca membri în corporatiile bisericești”.O decizie ciudată, caducă, din moment ce din 1937 și până în prezent nu a existat vreun caz în care unui mason să i se interzică slujba de înmormântare!

Revenind la actualitate trebuie spus că alegerea dr. Radu Bălănescu ca Secretar Executiv al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Regulare este o mare victorie a României! Bucurați-vă că ”înțelepții lumii” îl au în frunte pe un român! De altfel dr. Radu Bălănescu și-a încheiat discursul cu ”Sunt mândru că sunt Mason. Sunt mândru că sunt Român. Sunt mândru că sunt Mason Român”. Am zis!

   Cititi va rog si:

FLORIAN BICHIR (cel ce elogiaza MASONERIA si cel pro cipuire) propune sa-i zicem PATRIARHULUI DANIEL: “Sanctitatea Sa” …

„PREOTUL STILIST” Florian BICHIR elogiaza MASONERIA …

 

 

 

Tagged with: , ,

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Alex said, on septembrie 16, 2014 at 7:10 pm

    Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) a atras atenţia asupra „biserificării” instituţiilor de învăţământ şi a procesului de educaţie. ASUR susţine că şcolile au fostr transformare „în adevărate biserici, proces tolerat sau chiar încurajat de către autorităţi”.

    http://www.gandul.info/magazin/o-asociatie-din-romania-atrage-atentia-asupra-unui-fenomen-pervers-biserificarea-scolilor-13278759

    Apreciază

      • radu iacoboaie said, on septembrie 18, 2014 at 6:59 pm

        OFF TOPIC IMPORTANT

        La pasajul din comentariul meu anterior adresat lui Andrei Dinu:
        ,,Faptul că acceptaţi cipurile, pentru că sunt unii preoţi şi ierarhi care nu văd în ele niciun pericol, nu vă dă dreptul să-i numiţi pe cei anticip sectanţi şi eretici şi că sunt în comuniune cu ereticii… Sunt doar opiniile d-voastră.”

        Am primit următorul răsuns:
        ,,Dupa cum ti-am dovedit, aceleasi opinii le au si adventistii. D-aia voi sunteti secta adventista. Deci nu sunt opiniile mele. De cate ori mai cercetez blog-uri adventiste, am impresia ca cineva v-a clonat pe tine si saccsiv.”

        PĂREREA MEA ESTE CĂ ANDREI DINU OPEREAZĂ O MARE DIVERSIUNE NUMINDU-NE ADVENTIȘTI. Ce urmărește prin aceasta? Cred că repetând unele lucruri false, este convins că unii vor ajunge să creadă ceea ce spune. Este o tactică masonică.
        Dânsul nu a aflat probabil încă, cât de mult am mărturisit până acum împotriva ereziilor de orice fel, inclusiv a sectelor neoprotestante, printre care și adventiștii. Îi recomand lectura antologiei FRAȚI ORTODOCȘI, MĂRTURISIȚI CU PUTERE PE HRISTOS ÎN FAPTĂ ȘI CUVÂNT!, precum și alte articole în care am atins acest subiect.
        Îl asigur totodată că voi scrie cât de curând un articol chiar despre adventiști (ca să nu persiste în mod public cu această imensă ACUZAȚIE ABERANTĂ, precum și un articol despre părintele Porfirie de care se prevalează atât de mult pentru a ne arăta că lupta anticip este o erezie…
        Te rog frate Vasile să studiem de ce se folosesc de părintele Porfirie și să aflăm dacă se poate, dacă a fost sfânt într-adevăr…

        Apreciază

  2. cristi o. said, on septembrie 16, 2014 at 7:12 pm

    Adica e mandru ca e sluga antihristului… Dar omul asta totusi a trecut pe la Teologie; cum se impaca cu slujirea la doi stapani?! Eu nu inteleg comportamentul schizofrenic al unora care penduleaza undeva, intre extreme ireconciliabile – vor sa stea la masa si cu Dumnezeu si cu cel cazut, in acelasi timp, desi Adevarul si minciuna ori Lumina si intunericul nu stau niciodata la aceeasi masa…

    Apreciază

    • Andrei said, on septembrie 16, 2014 at 8:38 pm

      La 2 stapani? CARE 2 STAPANI? Singurul lui stapan e satana, incearca sa spurce BOR-ul. El nu Ii slujeste Lui Dumnezeu!

      Apreciază

    • valentin dorneanu said, on septembrie 16, 2014 at 9:41 pm

      pentru că nu vor să stea la masă cu Dumnezeu. cine ar vrea să se mântuiască ar mai intra în masonerie?

      Apreciază

    • tanase said, on septembrie 17, 2014 at 12:21 am

      @cristi bine ai zis „comportament schizofrenic”, pai nici nu e de inteles prea mare lucru decat faptul ca acest soi de indivizi isi insusesc niste „principii” de viata ce (cred ei) le permit sa se pricopseasca. Pe Dumnezeu il inteleg doar asa cum vor ei, au filosofia lui „aici si acum” asa incat nu sunt prea interesati de cele duhovnicesti. Iar cu cat se adancesc in aceast soi de filosofie, li se modifica (de multe ori ireversibil) conceptiile despre lume si viata. In realitate cei care ajung prada acestui tip de „filosofie” nu-si dau seamna ca, de fapt, sunt captivi si oricat se falesc, nu sunt altceva decat niste piese al unui puzzle ce pot fi sacrificate oricand, fara nici un fel de justificare.
      Un citat din intelepciunea germana spune cam asa; “Es sind nicht frei, die ihrer Ketten spotten” – “Nu sunt liberi toti aceia care isi bat joc de catusele lor”, sunt sarmane suflete bolnave ce isi vor primi, cum de altfel toti oamenii de pe Pamant, plata talantilor lucrati in aceasta viata.

      Apreciază

    • cristi said, on septembrie 17, 2014 at 12:32 am

      Nu, e vorba de titlul unui articol scris de Bichir, unde citeaza cuvintele unuia pe nume Radu Balanescu, secretar executiv al masonilor, care zice ca e mandru ca e mason (roman). Si eu intelesesem la fel, pana sa citesc articolul, ca Bichir zice asta despre el insusi. Bichir e doar autorul articolului care vorbeste despre „marile” realizari masoni romani…

      Apreciază

    • mihai said, on septembrie 20, 2014 at 9:36 pm

      exact cum se impaca si danutz din deal

      Apreciază

  3. stef said, on septembrie 16, 2014 at 7:30 pm

    Florian Bichir sau „ce face foamea din om” …. Acesta poate fi considerat un etalon pentru breasla actuala a „jurnalistilor” -un personaj slinos si mic mai putin decat mediocru….

    Apreciază

    • Paul said, on septembrie 16, 2014 at 9:01 pm

      Cel putin in Romania,Masoneria a colectat tot felul de personaje discutabile.Aceasta organizatie incepe sa semene tot mai mult cu PCR,in care se inghesuiau tot felul de oportunisti pentru dobandirea a tot felul de beneficii.Deci avem de a face cu o metamorfozare a PCR.Au aparut si cavalerii templieri…alt circ.Suntem tara ciudateniilor.Avem,deasemenea trei regi si un imparat…Schizofrenie contagioasa…

      Apreciază

      • Ion said, on septembrie 17, 2014 at 3:31 am

        Nu poti spune ca avem trei regi si un imparat. Cu toate pacatele lui, Regele Mihai este cine este iar tiganii sunt tigani. Vad ca aceasta confuzie voita, inceputa in era Iliescu, chiar a prins.
        E ca si cum ai pune in aceeasi oala pe parintele Iustin si pe baba Vanga. In zona „spiritualitatii”.
        Oricate greseli a facut Mihai, macar sa respectam o familie care a facut foarte multe pentru Romania. Chiar nu il poti pune pe nepotul lui Ferdinand Intregitorul la un loc cu niste tigani interlopi.

        Apreciază

    • Aurora said, on septembrie 16, 2014 at 11:03 pm

      Excelenta definitie pentru aceasta lichea oportunista !

      Apreciază

  4. Ion said, on septembrie 16, 2014 at 8:25 pm

    Afirmatii gretoase face acest individ, Bichir, auzi, ca decizia Sf Sinod e caduca fiindca nu a fost respectata. Daca nu a fost respectata, e vina celor care nu au respectat-o, ea este in vigoare asa cum este si afurisirea masoneriei de episcopul Ciprului pe la 1815 daca nu ma insel. Iar faptul ca insira numede ierarhi masoni – ce dovedeste ? Nimic. In 2000 de ani au fost atatia eretici si cazuti din Biserica, pana si marele Origen, altfel un exceptional ganditor, traitor, teolog, a cazut in erezie, asa ca ce imi dovedeste mie ca patruarhul Miron Cristea sau altii au fost masoni ? Nimic altceva decat ca au cazut din dreapta credinta.

    Irineu Mihalcescu m-ar mira sa fi fost mason de vreme ce este autorul unor lucrari in care denunta masoneria ca pe ceva satanic. Doar nu era schizofrenic !

    Domnul F Bichir este de plans, caderea lui este mare, parca stiam ca a facut teologia, vai, vai… !

    Apreciază

  5. Aurora said, on septembrie 16, 2014 at 11:38 pm

    Eu ce sa mai zic ? Un vierme ! Stiu ca e ”preot” la stilisti.
    Hai sa va „amuz” cu o intamplare petrecuta astazi : ma suna mai devreme, pe la ora 17’00 un vecin ca sa-mi spuna sa ma uit repede pe Protv ca e ceva de Apocalipsa. Dau pe Protv si vad doua creaturi ciudate, cu piersinguri pe tot corpul, tatuati de sus pana jos, deghizati in draci. M-am uitat, dar nu m-am infricosat prea tare, nu prea ma mai mira multe lucruri. Insa m-am dus la usa vecinului si i-am spus : Mai X, mi i-ai aratat pe aia deghizati in duca-se pe pustii, dar sa stii ca tu esti mai urat ca ei. Cum asa ? zice el usor descumpanit, dar fara sa se supere insa (ne cunoastem de mult si ne permitem sa ne spunem unele lucruri in fata; in plus, avem amandoi simtul umorului dezvoltat) .Pai simplu, zic eu : aia au coarnele la vedere si stii la ce sa te astepti de la ei, dar tu, cand te-ai lepadat de Ortodoxie si ai trecut la mormoni ai capatat hidosenie pe interior. Pe dinafara pari frumos, pieptanat, dar pe dinauntru esti plin de tatuaje oribile pe care lumea nu le vede… Cu respectivul duc munca de lamurire de vreo 15 de ani sa se intoarca la Ortodoxie, caci nu-i mai frecventeaza nici pe mormoni, deci nu mai are nici un angajament cu ei, dar diavolul sectar s-a salasluit in el si nu-i da voie sa mearga la biserica sa ceara preotului refacerea Mirungerii. De fiecare data s-a ivit „ceva” si nu l-a lasat sa iasa pe usa.
    Dar parca vorbeam despre Bichir. Da, raman la prima estimare : un vierme ! Cum poate sa laude masoneria ?

    Apreciază

    • safimvigilenti said, on septembrie 19, 2014 at 2:21 pm

      vierme, vierme, dar aseara a fost printre putinii care au reactionat vehement fata de ultimele rabufniri de tupeu secesionist ale udmr-ului, el cu oreste si rares bogdan, in timp ce conducerea tarii tace malc

      Apreciază

  6. Aurora said, on septembrie 16, 2014 at 11:50 pm

    Saccsiv, as vrea sa-ti propun un subiect care ma roade de ceva vreme : DE CE SE FACE IN ULTIMII ANI ATATA RECLAMA ”FERICITULUI” AUGUSTIN PE LA PREDICI ? Asta a pus bazele filiocvismului, n-are ce cauta intr-o predica ortodoxa ! Daca ma insel, ii rog pe cei cu pregatire teologica sa ma lamureasca.

    Apreciază

    • Ion said, on septembrie 17, 2014 at 3:35 am

      Eu stiu ca in calendarul ortodox, poate ma insel. La catolici e sfant iar ortodocsii il numesc „fericitul”. Deci stiu ca este recunoscut in ortodoxie.

      Apreciază

  7. classic said, on septembrie 17, 2014 at 1:01 am

    MASONERIA

    Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie:
    Scapă cît mai iute de masonerie!

    Numai neamuri proaste, şmecheri, impostori
    Toţi sînt Mari Maeştri (în a trage sfori).

    Poartă şorţ, galoane şi-alte tinichele
    Plini de semne sacre şi de lanţuri grele.

    poezia integral: http://goo.gl/4JAayP

    Apreciază

  8. aniush said, on septembrie 17, 2014 at 4:05 am

    Daca am lua dupa modelul personajelor din Alice in tara minunilor, Florian Bichir ar fi iepurele din vizuina, care o conduce pe Alice in tara vrajita a minunilor. Asadar acest personaj este un fel de iepuras sau tap ispasitor al masoneriei, care conduce catre personaje mai rele si mai mari ca rang si mai feroce (pe cine e mai slab de inger bineinteles)..

    Apreciază

  9. Partizanu said, on septembrie 17, 2014 at 7:53 am

    Mai FRATE VASILE. Incepi articolul cu o mare FACATURA citind niste OFITERI ACOPERITI IN NATIONALISTI (cochetind cu NOUA LABA si ptp(cr)) care de fapt sunt in sluga altor state(care in final tot MASONERIA le conduce). Ca in final sa ne pui o lista cu „personalitati care cica sustin LINIA PARINTELUI IUSTIN PARVU”. Lista care de unii nici nu am auzit iar altii sunt LUPI IMBRACATI IN BLANA DE OAIE. Bineinteles nu lipseste cireasa de pe tort sau INFRACTORUL DE SERVICI florian bichir. Sa nu uitam ca TRAIM IN ROMANIA IAR MASONERIA CONDUCE ROMANIA.
    NOTA
    Sunt foarte putini care marturisesc ADEVARU si se lupta cu MASONERIA.

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 17, 2014 at 8:46 am

      Partizanu

      Ce tot zici frate acolo?

      Apreciază

      • stelian said, on septembrie 17, 2014 at 10:46 pm

        Tampenii, ce nu e clar?

        Apreciază

      • aha said, on septembrie 17, 2014 at 11:35 pm

        sau nu e Partizanul real. mi s-a intamplat si de aia zic.

        Apreciază

      • Partizanu said, on septembrie 19, 2014 at 9:54 am

        Sa stii ca zic bine. Stiu cu ce se manca LEGIONARISMUL din Romania. Cu multi foarte multi bani. Vedem si noi ca „unii” primesc bani (de la jidovi) ca sa TACA sau sa bat campii. Eu unul am intrat cu o problema (o nelegiuire) in Nd(L) am cheltuit o gramada de bani marsuri, proteste, afise …. si am iesit cu problemele lor NELEGIUIRILE LOR. Culmea e ca m-am intilnit cu alti CAMARAZI din alte FACATURI care la fel au zis. Apele se vor linisti dar dupa niste cravate sifonate, izmene rupte si decoratii pierdute in invalmaseala stradala. Vorba Par. IUSTIN „VINE URGIA… EU NU STIU CE SA FAC… SA RAMAN CU VOI SAU…”.

        Apreciază

      • raduiacoboaie said, on septembrie 20, 2014 at 11:59 pm

        Mai sunt în viaţă foarte puţini dintre foştii legionari. Credeai că îi găseşti în Noua Dreaptă sau crezi că ar putea fi în Noua Generaţie a lui Gigi Becali?…

        Apreciază

  10. Ionut said, on septembrie 17, 2014 at 10:29 am

    Problema e relativ simpla si numai cine nu vrea nu intelege:
    – Cum se numeste locul de intalnire al masonilor?
    – Templu.
    – Ce este templul?
    – Loc de inchinare si de rugaciune.
    – Este icoana lui Hristos sau crucea in templul masonic?
    – Nu.

    Apreciază

    • raduiacoboaie said, on septembrie 21, 2014 at 12:01 am

      În unele loji există crucea, dar nu Sfânta Cruce a lui Hristos, ci înclinată oblic şi înconjurată de un inel, adică batjocorită…

      Apreciază

  11. andreea said, on septembrie 18, 2014 at 11:21 am

    topul frontpress pare facut de niste nationalisti cam prea rezervati fata de Biserica. Parintele Aldea, Parintele Valica, Parintele Amfilohie Branza, Danion Vasile, Ioan Vladuca, si multi altii au tratat teme mai importante, mai complexe si mai urgente decat multi din topul ala, dintre care unii sunt cel putin suspecti. Sunt surprins ca l-au bagat pe Ilie Serbanescu. Arata dubios langa roncea.

    Apreciază

  12. […] FLORIAN BICHIR despre mandria de a fi MASON […]

    Apreciază

  13. […] ca Florian Bichir, membru al colegiului CNSAS, a publicat cele 6 volume din dosarul de Securitate al parintelui […]

    Apreciază

  14. […] FLORIAN BICHIR despre mandria de a fi MASON […]

    Apreciază

  15. […] FLORIAN BICHIR despre mandria de a fi MASON […]

    Apreciază

  16. […] FLORIAN BICHIR despre mandria de a fi MASON […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.