SACCSIV – blog ortodox

Vaclav Klaus: UCRAINA este un STAT CREAT ARTIFICIAL

Posted in Vaclav Klaus by saccsiv on septembrie 15, 2014

   Iata ce putem citi la Ex-președintele Cehiei: Ucraina este un stat creat artificial:

Ucraina este un stat creat artificial, iar Rusia acționează din constrîngere. Declarația a fost făcută de către fostul președinte ceh, Vaclav Klaus, într-un interviu acordat postului de radio “Impuls”, cu referire la iDNES.cz., relatează obozrevatel.com.

Potrivit acestuia, părți din teritoriul Ucrainei pînă în 1945 au aparținut Rusiei, Poloniei, Cehoslovaciei, iar anterior Austro-Ungariei. Ucraina resimte insuficiența de legături puternice, care ar ține-o integră, consideră Klaus.

“Cred că, la figurat, din orice parte, de la nord, sud, est sau vest, aceasta înseamnă că țara se termină”, – a spus el.

Totodată, în opinia sa, cauza nu este Rusia. “Rusia recurge la acțiuni fiind constrînsă”, – este sigur ex-președintele.

Cei care au “pornit” Ucraina sînt țările occidentale, a spus Klaus. “Au pornit-o Europa Occidentală, America… Ei au mers pe Maidan, la demonstrații. Acest lucru nu se putea termina cu bine”, – a menționat el.

Ceea ce se întîmplă astăzi în Ucraina, Klaus numește “război civil” și nu conflict ucraineano-rus, cum afirmă mass-media. Soluția situației, potrivit lui, nu sînt sancțiunile.

” În trecut ele nimic nu au rezolvat”, – a explicat fostul președinte, referindu-se la zeci de ani de sancțiuni împotriva Cubei sau măsurile similare împotriva Iranului.

Situația, este convins Klaus, se poate îmbunătăți doar prin negocieri. Potrivit publicației, Vaclav Klaus este considerat un politician de orientare pro-rusă, precum și un cunoscut eurosceptic printre politicienii care au deținut funcții înalte în statele membre ale UE.

În plus, potrivit presei din Cehia, Klaus are nu doar o viziune similară celei ruse asupra situației. Sursele afirmă că reprezentanții companiei ruse “Lukoil” au sponsorizat editarea cărții ex-președintelui consacrată ecologiei.

SURSA: http://trends.md/md/news/668

Cititi va rog si:

Vaclav Klaus: „Alegerile europarlamentare nu sunt necesare”

Presedintele ceh Vaclav Klaus: “Intalnirea Natiunilor Unite privind clima a fost propaganda”

Tagged with: , , ,

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cosmin said, on septembrie 15, 2014 at 9:52 am

    Se spune in articol: „Potrivit acestuia, părți din teritoriul Ucrainei pînă în 1945 au aparținut Rusiei, Poloniei, Cehoslovaciei, iar anterior Austro-Ungariei.” Adica Romania nu mai intra in discutie… probabil opinia publica Romaneasca trebuie sa uite si sa se familiarizeze cu aceste aspecte. Stapanii au decis ca Romania sa nu se mai reintregeasca vreodata. Ar fi spre interesul tuturor strainilor si de la est si de la vest.

    Apreciază

  2. kosk said, on septembrie 15, 2014 at 10:23 am

    ..de parca un ceh beutor de bere cu burta de 30 kile a descoperit sapunul si apa calda..breaking news: se stie ca ‘ Ukraina’ este un stat artificial dar unii mai ‘nostalgici’ viseaza la refacerea imperiului Habsburgic varianta 2.0.

    Apreciază

  3. RomeoB said, on septembrie 15, 2014 at 10:23 am

    Ucraina este leaganul formarii si crestinarii poporului rus la anul 988. Cneazul Vladimir, botezul, Lavra Pacerska.

    Intr-o carte a unui sfant rus:

    La instigarea unor nmebotezati, un rege polonez a dorit sa catolicizeze teritoriile din rasarit. A ocupat Ucraina si a catolicizat-o dupa posibilitati [brutal dupa modelul inchizitiei]. Mai mult a si deznationalizat-o creindu-se un alt popor. [Rusii aveau sa creieze ‘poporul moldovean’ in Basarabia si Bucovina, iar sarbii ‘poporul vlah’ in Valea Timocului].

    Prin urmare apartenenta istorica a ucrainienilor la poporul rus este un fapt istoric. Deznationalizarea si catolicizarea fortata este rodul imperialismului catolic. Pe vremea Sf Stefan cel Mare, Lituania era inca ortodoxa;

    Provincia romaneasca Pocutia pe care Sf Stefan cel Mare (iar apoi Petru Rares) a vrut sa o elibereze de sub polonezi era tot ortodoxa http://en.wikipedia.org/wiki/Pokuttya#mediaviewer/File:Moldova_Stefan_cel_Mare.png

    Azi ambele catolicizate si protestantizate.

    Daca intrte Romania si Slavii din nord granitele pot fi delimitate de Nistru, granitele intre Polonia su Ucraina nu le poate spune nimeni ciu obiectivitate. Doua popoare imperialiste si asupritoare. Polonezii cu binecuvantarea papalitatii au dus razboaie de asuprire si inrobire religioasa.

    Generalul Berthelot, afirma in 1918 dupa marea unire cam asa:
    „O cauza nedresapta, chiar daca a durat 1000 de ani nu poate dainui in istorie”.

    Daca aplicam acelasi principiu in cazul Rusiei….

    Apreciază

    • F said, on septembrie 15, 2014 at 11:14 pm

      Slavismul este o inventie a unora… NU reprezinta nimic etnic sau national, ci doar cultural / lingvistic.
      Toata treaba asta a pornit din sudul Dunarii si pe atunci acolo doar Geto-Dacii sau stramosii Romanilor erau stapanii si nu niste triburi Asiatice de origine tatara sau amestecata, numite BULGARE. Am fost invatati numai minciuni, prostii…

      Apreciază

      • F said, on septembrie 15, 2014 at 11:20 pm

        Sa fim noi sanatosi la cat a contribuit Neamul Romanesc sau Geto-Dac, Valah, Rumanesc, Voloh, Vlah etc. ptr. crearea altor state din jurul Romaniei ! Sa nu mai zic de Ucraina si Rusia… In unele scrieri ale Tatarilor se spune ca Neamul Rus se trage din Neamul Rum. Care o fi ala ? Si acei Tatari stiu Bine ce au scris, de vreme ce sunt pe aici, pe aproape, in Crimeea…

        Apreciază

  4. Iones said, on septembrie 15, 2014 at 10:24 am

    Gheorghe Mărmureanu AVERTIZEAZĂ: „Rămân pe varianta unui cutremur foarte puternic, dar foarte, foarte târziu, nu acum”
    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/gheorghe-marmureanu-avertizeaza-raman-pe-varianta-unui-cutremur-foarte-puternic-507109.html

    Apreciază

  5. Paul said, on septembrie 15, 2014 at 1:27 pm

    Daca nu ceri nici Dumnezeu nu-ti da.Diplomatia noastra post decembrista a fost foarte slaba.Fostul presedinte Emil Constantinescu nu a avut capacitatea politica,diplomatica si logica,sa redobandeasca teritoriile pierdute de Romania ca urmare a tratatului Ribentrop-Molotov,condamnat oficial,dar nerespectat de Ucraina,gest pe care Emil Constantinescu,presedinte in exercitiu,l-a considerat „sacrificiu istoric”.De asemenea,guvernele post decembriste mu au reusit sa obtina retrocedarea tezaurului romanesc trimis in Rusia,la inceputul celui de al doi-lea razboi mondial.Realitatea demonstreaza ca Romania nu are adevarati barbati de stat.Blestemul nostru este ca de la Decebal,pana in prezent,am avut parte de foarte multi dusmani si tradatori.

    Apreciază

  6. […] Vaclav Klaus: UCRAINA este un STAT CREAT ARTIFICIAL […]

    Apreciază

  7. […] Vaclav Klaus: UCRAINA este un STAT CREAT ARTIFICIAL […]

    Apreciază

  8. Despre Ucraina | SACCSIV - blog ortodox said, on februarie 12, 2022 at 4:17 pm

    […] Vaclav Klaus: UCRAINA este un STAT CREAT ARTIFICIAL […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.