SACCSIV – blog ortodox

Staretul IOIL CORBU: ELENA UDREA va fi PRESEDINTE. Asa o fi?

Posted in ELENA UDREA by saccsiv on septembrie 9, 2014

parinte-ioil

   Iata ce putem citi la Stareţul unei mănăstiri din Suceava ştie cine va fi noul preşedinte al României. I s-a arătat într-o carte!:

Starețul Mănăstirii Sfântul Vasile din Leucușești, județul Suceava, părintele Ioil, în vârstă de 85 de ani,  spune că viitorul președinte al țării va fi o femeie. Fața monahală a ținut să precizeze că Elena Udrea va fi cea care va ocupa fotoliul de la Cotroceni și nu candidatul independent, Monica Macovei.

„Viitorul președinte al țării va fi o femeie și va fi Elena Udrea. Am deschis o carte, nu vă pot spune care, dar așa mi-a arătat. Așa apare scris și va fi sprijinită, așa cum se știe, de Traian Băsescu. Este posibil însă ca lui Băsescu să îi fie prelungit mandatul datorită situației dintre Rusia și Ucraina. Nu va fi ușor pentru noi. Nu va fi bine”, ne-a spus starețul Mănăstirii.

Monahul a fost cel care l-a întâlnit pe fostul președinte Ion Iliescu într-o companie electorală la Fălticeni și i-a spus politicianului să se ducă acasă, să nu mai  umble prin  țară că va fi șeful statului. Și așa s-a întâmplat. Iliescu a ocupat fotoliul de la Cotroceni în perioada  1992-1996 si 2000-2004.

Părintele Ioil este căutat de credincioși pentru puterile sale duhovnicești, fiind cunoscut  nu  numai în județ, dar și în țară.

Părintele Ioil este un exemplu de smerenie pentru noi. A ridicat trei biserici cu rang de mănăstire și duce o viață mai mult simplă. Stă într-o colibă.

Confortul şi bunăstarea proprie nu au fost niciodată o preocupare a părintelui Ioil. El nu vrea să renunţe cu nici un chip la coliba de sub pământ, pe care şi-a făcut- o singur. Numai câţiva metri pătraţi îi sunt de-ajuns bătrânului călugăr să-şi ducă existenţa în rugăciune.

Am săpat coliba şi timp de doi ani m-am rugat la Maica Domnului să mă ajute să fac o biserică. Şi mi-a ajutat. Am ridicat nu una, ci trei. Nici nu mai ştiu cum să îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat să fac atâtea“, a declarat părintele.

   Iata si ce putem citi la Gest INEDIT al Elenei Udrea! S-a întâlnit cu ORACOLUL ce i-a dat marea veste: va câştiga alegerile:
Președintele Partidului Mișcare Populară, Elena Udrea, candidat la funcția supremă în stat, a mers, luni seară, la Mânăstirea Sfântul Vasile din localitatea Leucușești, din județul Suceava, pentru a se întâlni cu starețul acesteia, care i-a prezis că va câștiga alegerile prezidențiale.
Udrea susține că previziunile părintelului Ioil au ‘greutate’ și, de aceea, este convinsă că va ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidențiale cu Victor Ponta și îl va învinge.

‘Vom face o vizită starețului de la Leucușești pentru că am văzut previziunea acestuia și, având în vedere că și eu cred același lucru, de aceea sunt în competiție, vom merge până acolo. Evident, când vine de la un om atât de credincios, are altă greutate’, a afirmat Udrea.

   Comentariu saccsiv:

   Imi cer iertare, dar n-am auzit de parintele Ioil Corbu. Asa ca am cautat pe internet.

   Conform articolului Stareț înjurat și batjocorit de săteni. Vezi de ce! Părintele Iustin Pârvu, care a plecat anul trecut  la Ceruri, îl avea ca duhovnic pe părintele Ioil.

   Iata si ce putem citi la Mii de credincioși au participat la slujba de pomenire a părintelui Iustin Pârvu:

La rândul său, pr.protoschim Ioil de la Mănăstirea Sf Vasile din Leucușești, cel care l-a cunoscut pe părintele Iustin Pârvu ne-a spus că l-a vizitat pe duhovnic de multe ori la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului la chilie ,acolo unde se ruga și unde îi primea pe peleirni dar și la chilia de la Mănăstirea Petru Vodă. ,, Nu va putea fi înlocuit de nici un alt prelat pentru că a fost unic prin felul său. M-a vizitat la mănăstire și am stat de multe ori de vorbă pentru că eram cam de acceași vârstă. Ne-am sfătuit și ne-am încurajat. S-a rugat și se va ruga pentru noi din Ceruri,,ne-a spus părintele Ioil.

   Ceva ce nu cred putem citi la Zvon: Iustin Pârvu i-ar fi prezis preşedintelui Băsescu numai de bine de pe site-ul AMOS NEWS din 12 August 2013:

Adica apuca sa isi termine mandatul, fara o noua suspendare…

Părintele stareț Ioil Corbu de la Mănăstirea Leucușești, județul Suceava, a destăinuit că a fost timp de aproape patru ani duhovnicul celui care a plecat la Ceruri, părintele Iustin Pârvu.

Fața monahală a povestit că a mers l-a Mănăstirea Petru Vodă când sfântul părinte Istin era bolnav, dar nu a fost lăsat să intre de către cei care îl supravegheau, motivându-i-se că acesta nu se simte bine și este în perfuzie.

”A fost un mare om, chiar dacă a mai avut duhovnici și-a căutat totuși pe cineva de o vârstă apropiată căruia să se destăinuie. Venea la mine și se mărturisea de multe ori. Spunea că nu fi mult timp bine. Va fi o explozie, populația a crescut, este învrăjbită, ceva se va întâmpla inclusiv cu pământul. Era nemulțumit că ni se dă de mâncare importată, în loc să avem grijă de pâinea noastră de pe ogoare. Și eu, la rândul meu, am avut de învățat de la el”, a spus părintele stareț Ioil despre sfantul parinte Iustin.

Ioil Corbu a spus că s-a întâmplat ca, pe perioada campaniei electorale de la referendum a președintelui Băsescu, însuși președintele sa să vină la părintele Iustin Pârvu, să-i ceară binecuvântarea și un sfat. ”Îmi amintesc că a venit președintele Băsescu. S-a întâmplat să fiu lângă părintele Iustin, iar acesta l-a sfătuit să fie un om putrenic și să nu plece de la Cotroceni.< Dacă pleci ești un laș. Să stai acolo.Va fi scandal, vor fi proteste, dar să nu renunți. Vei rămâne acolo până la bătrânețe. Nimeni nu va avea puterea să te dea jos>, așa i-a spus președintelui”, a povestit părintele stareț Ioil Corbu, care a ținut să precizeze că șeful statului a trimis și o coroană cu flori la decesul duhovnicului. Potrivit domniei sale, părintele Iustin Pârvu ar putea fi canonizat în scurt timp, în acest sens fiind făcute demersuri către Sinodul Bisericii Ortodoxe Române.

Părintele stareț Ioil, la cei 84 de ani, are ridicate trei biserici cu rang de mănăstire, dar locuiește într-o colibă sub pământ. Și-a petrecut toată viața la mănăstiri și în rugăciune

Autor: Cristina Scorțariu

Comentariu saccsiv:

   Nu cred, dar voi incerca sa ma interesez. E o minciuna inventata de AMOS NEWS sau parintele Ioil Corbu n-a spus adevarul? Asta referitor la Traian Basescu.

Dar oare treaba cu Elena Udrea o fi reala?

Cititi va rog si:

Madalin Voicu: „ELENA UDREA ESTE DE ETNIE ROMA”. Pana la urma, este macar un roman in guvernarea Basescu?

ELENA UDREA si Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar: PARTENERIAT PELERINAJE RELIGIOASE …

60 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. kosk said, on septembrie 9, 2014 at 7:36 am

    eu stiam ca ‘deschisul cartii’ e pacat, nu cred ca batranu’ Staret se ocupa cu ghicitul..

    Apreciază

  2. Emanuel said, on septembrie 9, 2014 at 9:13 am

    Nu imi inspira incredere, probabil parintele Iustin nu stia ca acest preot deschide cartea, caci toti marii duhovnici au respins aceasta practica ca fiind ghicire, vrajitorie, putere draceasca, caci nu este o practica canonica. Dar eu cred ca preotul acesta intentionat a si spus ca l-a spovedit pe parintele Iustin ca sa isi faca reclama, caci astfel de oameni cauta slava desarta prin nevointele si ” minunile ” dracesti pe care le fac. Si dracii pot ghici viitorul pe care tot ei il planifica si il realizeaza prin intermediul oamenilor ce slujesc lor, pot vindeca ca sa insele etc.. Deasemenea nici dracii nu dorm, nu mananca, sunt mari nevoitori.
    http://www.crestinortodox.ro/credinta/deschiderea-evangheliei-125371.html

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 9, 2014 at 10:15 am

      Emanuel

      Sau minte campania pro Udrea.

      Apreciază

    • Mihnea said, on septembrie 9, 2014 at 4:18 pm

      „probabil parintele Iustin nu stia ca acest preot deschide cartea”

      Chiar asa?! Sa nu stie Parintele Iustin. Ma iertati..

      Doamne ajuta!

      Apreciază

    • Ion said, on septembrie 9, 2014 at 4:35 pm

      „Dar eu cred ca preotul acesta intentionat a si spus ca l-a spovedit pe parintele Iustin ca sa isi faca reclama, caci astfel de oameni cauta slava desarta prin nevointele si ” minunile ” dracesti pe care le fac.”

      – Cata vreme nu il cunosti si nu stii nimic despre el, nu ii cunosti viata, nu poti face asa afirmatii despre el. E posibil ca in aceste articole sa se fi strecurat unele minciuni.
      De exemplu eu nu prea imi pot inchipui pe parintele Iustin sa il incurajeze in asa fel pe Basescu, nu se poate sa nu isi fi dat seama cat de ticalos este Basescu.

      Apreciază

  3. Partizanu said, on septembrie 9, 2014 at 9:35 am

    TRAIM INTR-UN VEAC AL INSELARI SI MINCIUNI. Mesaj tradus in greaca si CENZURAT de consilieri lui SPAGOVEANU la liturghia de duminica 7.aug. la biserica Sf. mina din MANGALIA. Au pus JANDARMII PE NOI.

    Apreciază

    • Emanuel said, on septembrie 9, 2014 at 1:00 pm

      Ce anume au cenzurat ?

      Apreciază

      • Partizanu said, on septembrie 9, 2014 at 4:28 pm

        Stai pe aproape vb. lui DD. O sa vezi un amplu material cit de curind o sap. doua. Noi nu putem sta cuminti ca SATANA sa joace pe SFINTA MASA IN ALTAR.

        Apreciază

    • Otilia said, on septembrie 10, 2014 at 10:26 am

      Patrizanu,
      O cunosti pe Bunica Maria de la Petru Voda?

      Apreciază

  4. andrei-d said, on septembrie 9, 2014 at 9:55 am

    Eu sunt sceptic la asa declaratii sau „prorociri”, e prea sigur daca da si nume, stie si data, posibil si ora si circumstantele…dar cand vorbeste asa deschis despre Parintele Justin nu cred, de-acum incep sa-i modeleze imaginea si cam incep sa-si dea cu parerea si sa spuna povesti, cine este acest duhovnic care foloseste numele Parintelui Justin dupa adormire si care-i scopul? Tare ma tem sa nu iasa ceva ca in cazul Parintelui Arsenie Boca…

    Apreciază

  5. aniush said, on septembrie 9, 2014 at 10:33 am

    O vreti pe Udrea presedinte? Vai de capul nostru ar fi daca ar iesi ea…o agramata presedinte. Doamne fereste!

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 9, 2014 at 10:35 am

      aniush

      La cine te referi cand zici: O vreti pe Udrea presedinte?

      Apreciază

      • andrei-d said, on septembrie 9, 2014 at 10:53 pm

        frate saccsiv,
        daca in comentariile mele observi un limbaj mai diferit decat cel in duhul ortodoxiei te rog nu-l mai posta, uneori nu ma pot abtine…sau daca il postezi imi poti atrage atentia. Doamne ajuta!

        Apreciază

  6. cetatean said, on septembrie 9, 2014 at 10:44 am

    Asta cu „magia neagra” cum e?

    http://www.cotidianul.ro/amanunte-de-sub-si-de-langa-fusta-doamnei-elena-udrea-149468/

    Apreciază

  7. nikodim said, on septembrie 9, 2014 at 12:00 pm

    Ce canon al Sfintelor Sinoade precizeaza practica ”deschisului cartii”?

    Apreciază

    • Emanuel said, on septembrie 9, 2014 at 3:22 pm

      Sinoadele nu trateaza decat problemele mari cum sunt ereziile larg raspandite, nu gogorite din astea gen deschisul cartii care le inventeaza michiduta si sunt practicate de cativa. Sinoadele facute de sfinti au fost putine pentru ca erau greu de realizat si de aceea s-au facut doar cand apareau probleme mari, ca arianismul, dar problemele minore trebuiau sa cada in seama sinoadelor locale, care marea majoritate, din pacate, sunt alcatuite din episcopi fara chemare de la Dumnezeu, si pe care ii intereseaza mai degraba ce ziduri sa mai construiasca decat sa pedepseasca preotii care nu respecta canoanele sau tipicul. Insa sinoadele au stabilit anumite practici canonice si anumite tipicuri ale bisericii, si atunci e evident ca orice practica noua care apare si nu se incadreaza in canoanele si tipicul bisericii e lucrarea vrajmasului.

      Apreciază

      • Daniel said, on noiembrie 18, 2014 at 3:27 pm

        Nu vezi ca biserica este apostaziata ? Nu are dreptate , se pare ca biserica se da dupa invataturile (lucrarea vrajmasului) Noi trebuie sa ne luam dupa cuvintul Lui DUMNEZEU.Domnul sa se indure de tine .

        Apreciază

  8. iustina said, on septembrie 9, 2014 at 12:07 pm

    Va marturisesc in deplina cunostinta , nu vreau sa judec dar va avertizez. Acest calugar este un excroc ce umbla dupa bani si femei. Nu stie sa citeasca , are vreo doi preoti de mir care-i fac slujbele , el spune rugaciuni inventate crestinilor facand impresia ca citeste, i sa facut si reclama de pusnic acum vreo 10 ani la T.V. Are o priza demonica si este vizitat de o multime de bogatani pe care-i mulge de bani .A costruit 3 schituri in Lecusesti in care vietuieste el , un calugar, o maica sora dupa trup si o alta de vreo 40 ani cu care traieste in concubinaj. Acum trei ani a atras o tanara din Milisauti chipurile sa se calugareasca acolo. A tinut-o inchisa intro magazie vreo doua saptamani pana sa lasat batjocorita de el. Cand a scapat fata a venit acasa si vroia sa se sinucida. Cu mila lui Dumnezeu acum fata si-a revenit.Ioil e dracul imbracat in staret, numai ca sunt o droaie de prosti cu bani care merg la el ca si la Boca.

    Apreciază

    • andrei-d said, on septembrie 9, 2014 at 1:07 pm

      Adjudecat! Deci asta este, escroc. Cum isi permite sa vorbeasca de parintele Justin…as avea binecuvantare daca as merge sa il iau la suturi? Pustnic si stie mass media de el…si-i face si reclama.

      Apreciază

      • Ion said, on septembrie 9, 2014 at 4:42 pm

        Andrei-d: tu si altii ca tine, care vorbesc cu prefacuta evlavie despre parintele Iustin Parvu dar ameninta ca „iau la suturi” pe altii, nu sunteti decat securisti postaci care scrieti aici pentru a face provocari. Niciun crestin adevarat nu ar spune asa ceva. Limbajul violent, injuriile, amenintarile, sunt apanajul securistilor. crestinii nu vorbnesc, nu gandesc asa si nu au astfekl de porniri. V-ati insusit mimetic un limbaj asa -zis duhovnicesc pentru a insela pe naivi. Aceeasi remarca si pentru Iustina de mai sus. Iustina, ai fost tu acolo ca sa vezi pe cine batjocoreste ? Vei da seama in fata lui Dumnezeu de aceste cuvinte.

        Apreciază

      • andrei-d said, on septembrie 9, 2014 at 10:43 pm

        Ion,
        bine zici, recunosc si sunt mult mai ticalos decat ti se pare, am foarte multe patimi si da, cred ca ajung sa judec prea mult…iertare! .. si legat de pornirile mele si limbajul mai obscen nu sunt in nici un caz gasite la un adevarat crestin si pot fi smintitoare, ce exemple bune pot da altora ? iertare din nou. Si da, si eu m-am gandit ca am o falsa smerenie, macar acum poate-mi vine mintea la cap. Multumesc! cat legat de comportament… poate sunt si mai rau decat un securist sau comunist…

        Apreciază

      • andrei-d said, on septembrie 9, 2014 at 10:47 pm

        Cat despre Iustina am o parere buna,posibil sa mai si exagereze, asta din ravna spre cele duhovnicesti,e bine ca nu se lasa usor convinsa, va trebui sa cerceteze si singura, cu greu vom mai distinge binele de rau si vin vremuri in care atitudinea ei va fi necesara. Dar intentiile ei sunt bune, are discernamant!

        Apreciază

    • andrei-d said, on septembrie 9, 2014 at 1:14 pm

      Vai, te-ai luat si de Parintele Boca….una este sa critici precum alta sa judeci, una sa cercetezi alta sa ispitesti, una sa intrebi alta sa iscodesti…cat despre cazul Parintelui Arsenie Boca, ei bine incearca sa te tii de pravila de rugaciune si roaga-L pe mult Milostivul Dumnezeu sa te lumineze catusi de putin, sa-mi fie cu iertare dar Parintele Boca nu a avut parte de reclama iar vremea nu era una a dezmaturilor de astazi, fiara rosie nu l-a iertat nici pe el, cum nici pe generatia intelectuala din perioada interbelica..aceia, Iustina, erau crestini adevarati! Nu s-au lepadat si au suferit schingiuiri, carcera, jilava, insula mare a brailei si batai pe nemancate…ma mir ca nu te plangi de toate crimele comunismului dar te plangi de curentul arsenian…nu ataci dusmanii bisericii dar ataci Biserica.

      Apreciază

    • Mihail said, on septembrie 9, 2014 at 2:25 pm

      iustina : ai dovezi privind acuzațiile pe care le aduci ? Sau sunt doar bârfe pe care le-ai auzit ? Omul a ctitorit, totuși, 3 biserici, ceea ce nu e puțin lucru.

      Greu de crezut că nu ar fi în stare să-și țină slujbele, atâta timp cât ÎPS Pimen a participat la liturghie arhierească acolo. Oare chiar nu știe ce se petrece acolo ?
      http://basilica.ro/stiri/slujire-arhiereasca-la-manastirea-leucusesti_1656.html

      Afirmi apoi că n-ar fi decât un călugăr și două surori la schiturile de acolo, dar aflăm că sunt 10 viețuitori la acea mănăstire.
      http://www.crestinortodox.ro/manastiri/manastirea-preutesti-117717.html

      Apreciază

      • Mălin said, on septembrie 9, 2014 at 3:24 pm

        @Mihail
        E fostul Timotei, actualul Matei Vulcănescu. Nu e prima dată când foloseşte mai multe adrese de e-mail şi postează sub mai multe nume…

        Apreciază

    • ionescu said, on septembrie 9, 2014 at 3:03 pm

      a-l introduce pe Parintele Arsenie Boca intr-o astfel de discutie dovedeste cel putin rea-credinta…

      Apreciază

    • Gherasimi said, on septembrie 9, 2014 at 4:24 pm

      ce urat, iustina…

      Apreciază

    • Vali said, on septembrie 9, 2014 at 6:11 pm

      La cine te referi cand zici Boca? Cumva sa Sfantul Parinte Arsenie Boca? Daca-i asa atunci E VAAAAAI DE CAPUL TAU !!!!!!!!!!

      Apreciază

    • pcmouse said, on septembrie 9, 2014 at 11:42 pm

      „iustina”sa iti fie rusine!

      Apreciază

    • Daniel said, on noiembrie 18, 2014 at 3:32 pm

      Am banuit ca ceva nu este in rgula cu acest posedat ,poate v-a fi mintuit ca prin foc ?

      Apreciază

  9. tataia said, on septembrie 9, 2014 at 12:13 pm

    Da’ lui Iliescu nu i-a spus ca e lepadat de Dumnezeu? 🙂

    Apreciază

  10. Emanuel said, on septembrie 9, 2014 at 12:21 pm

    La originea catolicismului este ecumenismul, caci la originea catolicismului este primatul papal, iar primatul papal inseamna de fapt ca papa poate face din adevar minciuna si din minciuna adevar. Inseamna ca papa poate adauga la adevarul evanghelic orice minciuna, legalizand-o in locul lui Dumnezeu. Iar aceasta nu este decat un alt fel de a exprima lucrarea ecumenismului, care este de a face din minciuna adevar si invers. Ecumenismul da ierarhiei dreptul de a inlocui pe Hristos, de a decide in locul Lui ce este bine si ce nu, de a decide orice fel de pogoramant, sau cum spunea Ips Serafim de pireu ” de a tranforma iconomia in acrivie si dogma „. Ecumenismul adauga minciuni la adevarul evanghelic si le legalizeaza in locul lui Dumnezeu, adica exact ce face papa de 1000de ani. Deci daca la originea catolicismului este ecumenismul inseamna ca ecumenistii repeta caderea papei, cadere care s-a realizat in timp de cateva sute de ani, caci papii au inceput sa aiba conceptii hegemoniste in biserica cu vreo 500 de ani inainte de 1054. Urmeaza ca ecumenistii vor tranforma ortodoxia intr-un soi de catolicism, in care fiecare preot si credincios sa fie un papa pentru sine insusi. Deci cu cat este mai grava atunci caderea ecumenismului decat a papei ?
    Asta cred ca a vrut si p Arsenie Boca sa prooroceasca prin pictura in care l-a infatisat pe acel ” sfant ” catolic cu auoreola in ceruri, adica a proorocit ca ecumenistii asta vor face in viitoarea lor biserica universala, vor incepe prin canonizarea catolicilor. Asa cred ecumenistii, ca catolicii au sfinti, atata timp cat ecumenismul este un fel de catolicism generalizat., adica da puterea inchipuita a papei fiecarui credincios.

    Apreciat de 1 persoană

    • discerne said, on septembrie 11, 2014 at 4:33 pm

      Mi se pare foarte buna comparatia ta, insa oare nu cumva catolicismul este mai vechi decat ecumenismul?

      Apreciază

  11. Mălin said, on septembrie 9, 2014 at 1:52 pm

    Cu măscărici ca Ponta şi Iohanis şi înlărurarea unor contracandidaţi serioşi şi capabili este posibil să se ajungă la o asemenea prăpădenie. Nu este de mirare la cât de poate fi manipulat poporul simplu care îşi dă votul pe un cozonac, 1 Kg de zahăr, ulei fără să-i mai intereseze ce se va întâmpla în următorii ani din cauza alegerilor făcute..Din păcate oportunismul este foarte dezvoltat la noi, în toate categoriile sociale.

    Apreciază

  12. iustina said, on septembrie 9, 2014 at 2:15 pm

    Emanuel ai mentalitate de papistas. Papa zice o prostie si slugile incep sa-i caute justificare, ba sa arate cat de importanta e prostia spusa de papa. Dupa adeptii Boca , nu trebuia el sa se incadreze in practica si invatatura Bisericii ci invers.

    Apreciază

    • andrei-d said, on septembrie 9, 2014 at 11:06 pm

      Iustina fii mai indulgenta te rog, putem crea dezbinare si sminteala intre fratii de pe blog…foloseste un limbaj mai adecvat ortodoxiei, parerile sunt impartite, cu totii gresim si ne putem corecta sau completa, dar sa pastram bunacuviinta.

      Apreciază

  13. Emanuel said, on septembrie 9, 2014 at 2:55 pm

    Imi pare rau, dar eu cand aud de ” stareti ” din astia cautati de lume, deja am o banuiala. Faptul ca sunt vazuti bine de lume e un viciu ” vai voua cand va vor vorbi oamenii de bine „. Adevaratii stareti ca p Iustin nu dadeau doi bani pe faptul ca erau cautati de lume … Adica de ” credinciosi ” din aceia care acum sunt ” smeriti ” la slujba in biserica si cand se duc acasa fac toate pacatele … E plin pamantul de ” vazatori cu duhul ” care habar nu au de canoane, fara canoane nu exista pocainta iar fara pocainta nu exista smerenie.

    Apreciază

  14. bi4 said, on septembrie 9, 2014 at 3:10 pm

    Sunt mai multe afirmatii mai sus, si fiecare ar trebui analizata separat, in ce masura e sau nu e adevarata.

    La inmormantarea Pr. Justin am vazut si eu coroana pe care scria ca e de la Basescu, si i-am facut si o poza. Despre celelalte afirmatii insa, nu stiu ce sa zic, e cale lunga pana la ele.

    Profetia parintelui pare a fi, daca inteleg eu bine, neutra, adica nu zice nici ca e bine nici ca e rau ca va iesi Udrea, zice doar ca va iesi si atat (zice in schimb ca va fi rau din cauza conflictului din Ucraina, dar asta e altceva).

    Daca chiar va iesi Udrea, vom afla foarte curand, acus sunt alegerile, asa ca hai sa mai asteptam putin si mai vorbim atunci. Eu nu cred ca va fi prelungit mandatul lui Basescu, peste tot aud ca Romania e in cea mai mare siguranta din cauza ca e membra NATO, etc, etc, deci nu ar fi nici un motiv sa mai ramana actualul presedinte peste mandatul care ii expira in curand.

    Apreciază

    • bi4 said, on septembrie 9, 2014 at 3:41 pm

      Adica nu zic neaparat ca celelalte afirmatii sunt false, ci pur si simplu nu stiu si nu pot sa ma pronunt…

      Apreciază

  15. Andrei said, on septembrie 9, 2014 at 3:40 pm

    Vad ca subiectul a deviat putin de la Pr Ioil si Elena Udrea, catre ecumenism, etc. Cu buna credinta, as vrea s-o intreb pe „Iustina”, daca ne poate da unele dovezi, link-uri catre documente, sau orice altceva ca sa confirme ceea ce a spus despre pr Ioil. Nu cred ca ar vrea nimeni sa mearga sa ceara sfaturi unui astfel de ieromonah care spune despre el ca este in duhul parintelui Iustin, si defapt sa fie o inselare. De aceea as vrea sa elucidam cumva cazul. I-as ruga pe cei care il cunosc in vreun fel pe Pr Ioil sa ne dea cateva marturii!

    Apreciază

  16. aniush said, on septembrie 9, 2014 at 9:32 pm

    Emanuel, Iustina,
    Noi oamenii ii judecam si pe preoti si pe ceilalti oameni? Ii judecam chiar si pe cei mai buni ca noi mai ales ca nici nu-i cunoastem bine? N-ar fi mai productiv sa ne uitam in ograda noastra, sa ne mai vedem si pe noi insine?

    Apreciază

  17. cca70 said, on septembrie 9, 2014 at 10:24 pm

    Eu cred ca ati cazut in capcana propagandei sistemului ( care cauta sa „ëduce” prostimea sa ia drept adevarul suprem tot ce debiteaza ei prin presa)

    De fapt ei asta doresc sa se intample,… sa iasa aia presedinte ca sa poata sta chiorul linistit in pensie si sa se bucure de tot ce a jefuit

    Eu unul nu cred ca stirea e autentica…A discutat cineva de aici de pe blog cu acest parinte si a auzit cu urechile lui aceasta „profetie”? Sunt sigur ca nu…Stirea provine din presa satanizata a jidovilor….si nu trebuie luata in serios

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 10, 2014 at 6:29 am

      cca70

      Si daca a zis si daca n-a zis parintele Ioil asa ceva, stirea trebuie luata foarte in serios.

      Apreciază

  18. nikodim said, on septembrie 10, 2014 at 1:06 pm

    Emanuel a zis:
    „Sinoadele nu trateaza decat problemele mari cum sunt ereziile larg raspandite, nu gogorite din astea gen deschisul cartii care le inventeaza michiduta si sunt practicate de cativa.”
    Sinoadele Sfintilor Pariniti au fost convocate intradevar pentru tratarea unor probleme generale, insa au fost enuntate in cadrul lor multe canoane si pentru ” gogorite” asa cum le spui tu, care „gogorite” tot probleme importante sunt deoarece tin de viata de zi cu zi a societatii omenesti si indiferent de momentul istoric „michiduta” nu doarme ci lucreaza intens. Caracterul si firea omeneasca sunt cam aceleasi in toate timpurile istorice.
    Poti consulta mai bine canoanele celor sapte Sinoade Ecumenice si ale celor noua Sinoade locale din perioada patristica si o sa vezi ca este vorba despre multe canoane care ordoneaza aspecte din viata cotidiana a omului. Sfintii Parinti chiar aveau grija de turmele lor, de fii lor duhovnicesti in cele mai marunte aspecte.

    Apreciază

  19. iustina said, on septembrie 10, 2014 at 1:34 pm

    V-am mai spus Iustina e fica mea . Marturia este a pr. Gheorghe Radauti. Stiu ce vorbesc din surse de la Arhiepiscopie, si personal.Saptamana aceasta fica mea a fost gazduita pe perioada examenului la facultate , la manastirea Floresti – Cluj. O maica ia recomandat sa citeasca acatistul lui Boca si i-a dat apa din mormantul lui Boca. Bineanteles ca fica mea a refuzat, ea are mereu cu ia acatistul sf. Ilie Lacatusul despre care spre surprinderea ei maicile nu aveau habar , dar asta confirma spusele pr. Antim , ca Boca a fost dezgropat, oasele erau negre ca pamantul iar mormantul era plin cu apa, si unii martori la dezgropare au luat cu sticlele apa din mormant pe care o pun in agheazma spre a o face vindecatoare. Totul va iesi incet la iveala mai ales dupa ce o sa apara si marturia unui alt arhiereu despre Boca.

    Apreciat de 1 persoană

    • pcmouse said, on septembrie 10, 2014 at 4:20 pm

      SA ITI FIE RUSINE CA VB ASA DE SFANTUL PARINTE ARSENIE BOCA .

      Apreciază

    • pcmouse said, on septembrie 10, 2014 at 4:20 pm

      CREDINTA TA E ZERO BARAT

      Apreciază

      • Ioannis said, on septembrie 15, 2014 at 2:23 am

        Uite aici pildă de smerenie creştină la pcmouse! S-a aprins un bec, oare dumneata îl observi?

        Apreciază

      • pcmouse said, on septembrie 15, 2014 at 8:56 am

        ce spui „ioannis”?

        Apreciază

    • Gherasimi said, on septembrie 10, 2014 at 9:34 pm

      @iustina,
      se poate mai multa limpezime? Sunteti pr Gheorghe Radauti? Sau altcineva? Am cautat cine este acest pr Gheroghe Radauti si nu am gasit decat un anume pr Anitulesei din Radauti. In tot cazul, sunt uluita de atata reclama cat I se face acestui pr. Citesc doar de cateva zile articole de pe acest site, si foarte rar de pe altele, insa deja m-am lovit prea des de acest nume. Pana la urma cine este acest parinte si de ce atata reclama? Dansul nu poate fi inselat oare? De ce? argumentati
      iertati-ma.

      Apreciază

  20. Andrei said, on septembrie 10, 2014 at 1:39 pm

    Saccsiv, numai la politica te gandesti, in loc sa judeci problema din punct de vedere crestin (ortodox). Acest staret deschide cartea! Nici n-ar mai trebui sa fie staret si nici macar in Biserica.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on septembrie 10, 2014 at 3:12 pm

      Andrei

      Minti cand spui ca doar la politica ma gandesc si nu esti in stare sa citesti un text.

      Apreciază

  21. Andrei M. said, on septembrie 10, 2014 at 8:59 pm

    Fratilor, nu va mai certati atat! Spuneti odata ce e cu parintele acesta IOIL CORBU, daca stiti ceva despre el. As vrea sa stiu daca se foloseste aiurea de numele parintelui Iustin Parvu!? In primul rand e ceva in neregula ca s-a amestecat in politica… ce treaba are el cu Elena Udrea? Si a doua problema… prin ce medota a dedus el, ca ea va ajunge presedinte? Prin deschiderea cartii? „Proorocirea” lui nu ne intereseaza asa mult… ca e Ponta, ca e Udrea, cursul Romaniei va fi acelasi. Ar trebui sa ne intereseze mai mult daca e un parinte de incredere sau unul din cei cazuti; si apoi vom deslusi si adevarul din spatele articolului propriu-zis.

    Apreciază

  22. discerne said, on septembrie 11, 2014 at 4:43 pm

    Traian Basescu poate sa continue sa fie presedintele Romaniei si dupa toamna lui 2014 in una din trei posibile situatii:
    1. este suspendat cu putin timp inainte de a i se incheia mandatul si atunci are dreptul sa intre in campania electorala pentru inca un mandat pe motiv ca ultimul a fost incomplet – ceea ce au propus Ponta si Tariceanu. In aceasta situatie, urmatorul presedinte interimar (pentru o perioada scurta) al Romaniei ar fi ori Presedintele Camerei Deputatilor ori Presedintele Senatului
    2. Romania intra in razboi pana la alegeri – in aceasta situatie Constitutia prevede ca presedintele isi prelungeste mandatul
    3. Basescu instaleaza o dictatura de facto si calca in picioare Constitutia si legile in modul cel mai blatant
    „Profetia” cu Elena Udrea nu se bate neaparat cap in cap cu ce a spus parintele Iustin: Daca Traian Basescu mai prinde inca un mandat de 5 ani, el o poate sustine in 2019 (sau mai tarziu, daca vine un razboi) pe Elena Udrea.
    Ce ne spune asta despre ceea ce se va intampla la alegeri in toamna? Nimic. E doar prilej de gargara.

    Apreciază

  23. […] Staretul IOIL CORBU: ELENA UDREA va fi PRESEDINTE. Asa o fi? […]

    Apreciază

  24. […] Crin Antonescu din orice functie, e suit Klaus Johannis pe cai mari, ii face Basescu partid lui Udrea, Tariceanu se agita si […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.