SACCSIV – blog ortodox

PRIVATIZAREA APEI. Doar cateva companii hranesc lumea. Mai trebuie ca apa sa ne-o dea tot ei si …

Posted in APA by saccsiv on septembrie 9, 2014

Dupa cum stiti:

Cele cateva companii care hranesc lumea. Si ceva despre reclame …

Va amintiti?

VIDEO: Peter Brabeck-Letmathe, CEO NESTLE, despre PRIVATIZAREA APEI si ALIMENTELE MODIFICATE GENETIC

   ZIUA NEWS reia tema in articolul lor SCANDAL mondial împotriva privatizării apei:

scandal-mondial-impotriva-privatizarii-apei-129360-1

Noua ordine mondială impusă de Grupul Bilderderg a vizat până de curând privatizarea apei. În viziunea megalomană a Grupului, apa reprezintă un bun care trebuie exploatat pentru a obţine profit, cu toate că Organizaţia Naţiunilor Unite a menţionat apa ca un bun public. Oamenii din mai multe colţuri ale lumii au început să se revolte. Din Portugalia, până în Germania, India şi SUA. Speriaţi de o posibilă escaladare la nivel planetar a acestui scandal, autorităţile de la Bruxelles au bătut în retragere. Deocamdată.

Comisia Europeană a retras sectorul apei dintr-o propunere de lege europeană privind concesiunile. Motivul îl constituie temerile legate de o eventuală privatizare, în special în Germania, unde acest sector este gestionat de municipalităţi. “De luni de zile există informaţii referitoare la încercarea Comisiei, de privatizare a apei prin propunerea sa privind concesiunile”, a declarat comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier. Cetăţenii germani, revoltaţi de decizia de privatizare a sectorului apei au strâns aproape un milion de semnături pentru petiţia “Apa este un drept al omului” în cadrul “Iniţiativei cetăţenilor europeni”. Petiţia a fost introdusă prin Tratatul de la Lisabona şi permite unui număr de cel puţin 1.000.000 de cetăţeni ai UE să prezinte Comisiei Europene o propunere în vederea modificării legislaţiei europene într-un anumit domeniu.

Petiţia cere ca instituţiile europene şi statele membre să fie obligate să se asigure că toţi oamenii au dreptul la apă şi canalizare şi că alimentarea cu apă şi gestionarea resurselor de apă să nu facă obiectul normelor pieţei interne, iar serviciile de apă să fie excluse de la privatizare. “Este de datoria noastră să ţinem cont de îngrijorările exprimate de un număr atât de mare de oameni. Astfel, cea mai bună soluţie pare a fi eliminarea apei din domeniul de aplicare a directivei privind concesiunile”, a afirmat comisarul european Michel Barnier.

Speriat de amploarea iniţiativei cetăţeneşti europene, comisarul european a fost obligat să facă un pas în spate, deşi înainte era un susţinător înfocat al acestei măsuri. Eurodeputata ecologistă germană Heidi Ruhle a spus că legea privind concesiunile era o formă de presiune asupra statelor naţionale, astfel încât apa lor să devină un bun privatizabil ca orice marfă şi scos la vânzare. Interesul comisarului Michel Barnier a ieşit la iveală o dată cu informaţiile privind aşa-numita “troikă” (formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional) care a cerut explicit guvernelor Greciei şi Portugaliei să privatizeze companiile de apă. Organizaţiile non-guvernamentale din Europa au cerut într-o scrisoare eurocraţilor de la Comisia Europeană să explice de ce, prin presiunile făcute asupra guvernelor Greciei şi Portugaliei, au încălcat tratatul de aderare care le cerea să rămână neutri în ceea ce priveşte politica de privatizare. Multă vreme, Comisia nu a dat niciun răspuns.

Surse de la Bruxelles spun că există un lobby puternic al unor companii transnaţionale făcut asupra Comisiei Europene în vederea emiterii unei directive pentru concesiunea şi privatizarea bunurilor şi serviciilor publice care erau până acum considerate vitale pentru populaţie. Una dintre aceste companii este şi Nestle. Fostul ei preşedinte, austriacul Peter Brabeck-Letmathe, a stârnit un scandal internaţional acum câţiva ani prin declaraţiile şocante pe care le făcea în faţa presei. Letmathe afirma fără ocolişuri că apa este un bun ca oricare altul, că nu este un drept al omului şi, ca orice bun, trebuie privatizat.

Peter Brabeck, CEO al companiei Nestle: “Accesul la apă NU ar trebui să fie un drept public”

“Azi oamenii cred că tot ce vine din natură este bun. Asta reprezintă o mare schimbare deoarece destul de recent am învăţat că natura poate fi nemiloasă. Omul se află acum în poziţia în care să poate asigura o balanţă naturală, dar în pofida acestor lucruri avem şi o deviză… că tot ce provine din natură este bun. După 15 ani de mâncat produse modificate genetic în Statele Unite nu am întâlnit niciun caz de îmbolnăvire din cauza consumării lor în termenul de valabilitate şi totuşi în Europa suntem atât de speriaţi că ni s-ar putea întâmpla ceva şi asta este ipocrizie mai mult decât orice altceva. Apa este, desigur, cea mai importantă materie primă pe care o avem astăzi în întreaga lume. Este o întrebare dacă ar trebui să privatizăm rezerva de apă a populaţiei şi sunt opinii diferite legate de acest subiect. Este prima pe care eu o consider extremă şi este reprezentată de ONG-uri care ne bombardează cu mesaje prin care declară apa … un drept public. Asta înseamnă că orice fiinţă umană ar trebui să aibă acest drept, să aibă acces la apă, şi asta e o soluţie extremă. O a doua variantă este aceea că apa este considerată produs ca oricare altul şi ca orice alt produs ar trebui să aibă o valoare de piaţă. Personal, eu cred că este mai bine să dăm unui produs o valoare pentru a ştii cu toţii că el are o valoare şi atunci să luăm măsuri specifice pentru acea parte a populaţiei care nu are acces la apă şi aici sunt mai multe posibilităţi”, a declarat fostul CEO al Nestle.

Compania Nestle a declanşat mai multe scandaluri în lume. În Pakistan, unde a secătuit izvoarele subterane pentru a vinde marca sa de apă îmbuteliată, “Pure Life”. O poveste similară a avut loc în Nigeria, unde preţul unei singure sticle de apă îmbuteliată depăşeşte venitul zilnic al unui cetăţean nigerian. Nestle deţine sau arendează 50 de izvoare din întreaga Americă. Totodată, Nestle controlează o treime din piata internă pentru apă îmbuteliată din SUA. Un exemplu al problemelor pe care Nestle le cauzează este Colorado, unde 80% dintre cetăţenii oraşului Aurora se opuneau prezenţei companiei. Pe parcursul următorului deceniu, aceasta ar urma să extragă 2,5 miliarde de litri de apă din Raul Arkansas pentru a o vinde mai apoi sub marca “Arrowhead Springs”. Mai mult, sticlele din plastic ne-biodegradabil sunt poluanţi majori şi rămân toxice timp de un mileniu. Potrivit Watch Corporate, Nestle face un profit de 35 de miliarde de euro în fiecare an din vânzările de apă îmbuteliată la nivel mondial.

   Comentariu saccsiv:

Articolul a fost preluat si de:

Apologeticum:

Grupul Bilderberg vrea să privatizeze apa. SCANDAL mondial.

Astradrom:

SCANDAL mondial împotriva privatizării apei

Graiul Ortodox:

Clubul Bilderberg: ”Accesul la apă NU mai trebuie să fie un drept al cetățeanului !!! ”

 

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Irina said, on septembrie 9, 2014 at 12:04 pm

    VRETI VOTUL NOSTRU? … ACESTEA SUNT CONDITIILE!!!

    Candidatule!

    Asculta ce vreau eu, inainte de a-mi face tu o oferta!

    1. Respectarea rezultatului referendumului din 2009 pentru reducerea numarului de parlamentari la cel mult 300.

    2. Imprescriptibilitatea infractiunilor de furt din bani publici, comise de demnitari.

    3.Demnitarii si familiile lor (copii, parinti), sa isi asume obligatia de a folosi doar sistemul public de sanatate. In caz contrar isi pierd calitatea de demnitar. Doar asa s-ar putea schimba ceva in sistemul public de sanatate.

    4. Copiii/nepotii demnitarilor vor invata doar in sistemul public de
    invatamant de stat. In caz contrar isi pierd calitatea de demnitar.
    Poate asa se va schimba ceva in invatamant.

    5. Orice pedeapsa primeste un demnitar pentru infractiuni comise in timpul mandatului, sa fie dublata.

    6. Averea demnitarilor care nu poate fi justificata,sa fie confiscata, la fel si a rudelor care nu o pot justifica.

    7. Parlamentarii care nu au initiat nicio lege pe toata perioada mandatului, sa restituie 50% din sumele primite ca îndemnizatie. Nu sunt acolo doar pentru a incasa un salariu pe care multi dintre noi, nu il au.

    8. Interzicerea totala a traseismului politic. Pleci din partid renunti si la functia obtinuta.

    9. Parlamentarii care prin vot s-au opus solicitarii Parchetului pentru cercetarea altor demnitari, sa nu mai aibă dreptul de a candida pentru functii publice timp de 10 ani.

    10. Interzicerea prin lege a dreptului parlamentarilor de a se pronunta in privinta cercetarii unui demnitar.

    11. Redeschiderea tuturor dosarelor care s-au inchis prin prescriere, ale fostilor si actualilor demnitari.

    12. Cheltuielile parlamentului sa fie reduse cu 50% fata de nivelul actual. Un stat sarac nu poate suporta costurile unui parlament bogat.

    13. Produsele/serviciile din institutiile de stat sa fie in proportie de 70% produse in Romania.

    14. Reintroducerea pedepsei cu moartea pentru infractiuni deosebit de grave.

    15. Inasprirea pedepselor din codul rutier. Despre cat de aspre sa fie, sa-i intrebam pe cei care si-au pierdut copiii sau parintii in accidente rutiere.

    16. Puscariasii sa munceasca pentru cazare, mancare, ingrijire medicala. Ei ne fura, ne talharesc, ne violeaza copiii sau parintii si noi ii tinem pe banii nostri! In puscarie, munca sa fie obligatorie, mai putin cauzele medicale certe.

    17. Castrarea pedofililor si violatorilor.

    18. Pentru traficantii de droguri, inchisoare pe viata.

    19. Marirea alocatiei pentru copii la cel putin 150 lei.

    20. Parintii care nu-si trimit copiii la scoala, sa fie decazuti din drepturi.

    21. Interzicerea exploatarii zacamintelor de orice fel, prin metode care duc la distrugerea pe termen lung a mediului inconjurator.
    22.Reimpadurirea terenurilor defrisate, costurile urmand sa fie suportate sau imputate tuturor celor care le-au defrisat sau trebuiau sa apere padurile, nu sa le distruga!

    23. Interzicerea vanzarii pamantului agricol romanesc catre straini. Copiii si nepotii nostri, vor trebui sa-si creasca copiii. Noi daca avem astazi pamant romanesc, avem datorita strabunilor nostri care nu l-au vandut, ci s-au jertfit sa-l pastreze.

    24. In procesele castigate la CEDO , daunele sa fie platite de catre judecatorii care au dat sentintele. Nu trebuie sa platim noi pentru ca si-au bagat ei bani in buzunare.

    25. Executarea silita a datornicilor Bancorex, pentru recuperarea sumelor nerestituite.
    .
    26.Tranzactiile in cash intre persoane fizice, sa nu fie limitate de suma. In actul de vanzare-cumparare sunt parti: notarul, vanzatorul, cumparatorul. De ce trebuie sa primeasca banca un comision?

    27. Inlocuirea prin lege a denumirii de rrom, cu denumirea de tigan.

    28. Deschiderea unui proces impotriva tuturor guvernantilor, a celor care se fac vinovati de distrugerea industriei.

    29. Depolitizarea autoritatilor de reglementare si control (fisc, media, protectia consumatorului, etc).

    30. Desecretizarea tuturor contractelor civile facute cu statul roman. Contractele de achizitie din bani publici sa fie transparente si sa nu fie acceptata nicio forma de secretizare

    31. „Catedrala Neamului” sa devina in totalitate scoala pentru copiii defavorizati, camin pentru batranii fara ajutor si spital social – administrarea si costurile sa fie in sarcina Bisericii Romane (B.O.R).

    32. Anularea subventiilor de la buget catre cultele religioase.

    Voi vota cu cel care stie sa raspunda asteptarilor mele. Daca cineva considera ca ceea ce am scris mai sus, contravine Constitutiei, legislatiei (multe legi fiind facute special pentru a servi intereselor clientelei politice), normelor europene, precizez ca asta va trebui sa faca cel care imi cere votul si care astfel se obliga: sa initieze legi, sa le corecteze pe cele gresite, sa gaseasca solutii,asa incat lucrurile sa functioneze in favoarea cetateanului.

    Apreciază

    • vali said, on septembrie 9, 2014 at 4:49 pm

      Pedeapsa capitala zici ? nu prea suna bine, crestineste vorbind.

      Apreciază

      • Ion said, on septembrie 10, 2014 at 3:08 am

        Parintele Arsenie Papacioc era pentru. Dar nici eu nu cred ca e crestinesc.

        Apreciază

      • vali said, on septembrie 10, 2014 at 9:49 pm

        Parintele spunea ca in cazuri de anarhie, lovituri de stat, razboi, revolutie se poate aplica pentru scurt timp pedeapsa capitala pentru a potoli nelegiuirile, dar pe timp de pace, statisticile arata ca nu scad crimele asa ca nu aduce nici un beneficiu aplicarea pedepsei capitale. In cazul asta se numeste razbunare si nu dreptate.

        Apreciază

      • Munteanu Irina said, on septembrie 11, 2014 at 12:01 pm

        Si CZ Codreanu era de parere ca daca cineva iti greseste tie personal ca si crestin trebuie sa-i ierti toate, dar daca cineva se face vinovat fata de neamul sau si-l vinde strainilor, jidanilor( pentru ca evreii sunt oameni normali), atunci acel om trebuie impuscat ca un mare tradator, asa faceau si marii domnitori, chiar Stefan cel Mare a trebuit sa mai decapiteze cativa boieri, dornici sa inchine tara turcilor.

        Apreciază

      • Irina said, on septembrie 11, 2014 at 11:53 am

        Da si eu cred ca pedeapsa cu moartea nu este benefica, pentru ca nu lasa posibilitatea acelor detinuti de a se pocai. Eu as fi mai degraba pentru inchiderea lor pe viata, tinuti in izolare, fara tv si fara alte elemente care sa duca mai mult a pensiune decat a inchisoare. Cu moartea ar scapa si prea ieftin, privarea pe viata de liberatate ar fi si o pedeapsa mult mai aspra, izolarea i-ar pune in situatia sa stea mai mult de vorba cu ei insisi si cu trecerea timpului ar avea sanse sa constientizeze si sa se pocaiasca, ba chiar sa-si sfinteasca viata.

        Apreciază

    • tataia said, on septembrie 9, 2014 at 11:17 pm

      Si uite asa..ajungem la o societate totalitara mai cumplita de 100 de ori de cit a fost comunismul…Vrei sa o si iau pe puncte?

      Sa incercam…

      1. Exista vreun popor pe lumea asta care sa nu doreasca reducerea numarului de parlamentari? Sau in general a numarului celor care traiesc pe spinarea poporului? Atunci de ce sa reducem la 300….mai bine la 100..sau la 50….sau cel mai bine hai sa dam toata puterea in stat in mina unui singur om…

      2. Impresriptibilitatea infractiunilor de furt din bani publici…ce te doare asa tare de banii publici? Nu ne-a invatat comunismul ca ce este al tuturor este de fapt al nimanui si pe vremea aceea toata lumea fura de la stat? Ca sa nu mai aduc aminte despre cit de crestineste este sa nu ii ierti cuiva o fapta niciodata…Dumnezeu insusi nu face asa….dar noi judecam aproapele mai rau ca Dumnezeu…Si nu-mi spune ca banii publici sint si ai tai ca ai contribuit la stat….asta este problema ta….trebuia sa nu contribui, adica asa cum fac eu.

      3 si 4. Sistemele publice de sanatate si invatamint sint 100% varza. Ca peste tot in alta parte in lume…de ce ti-ai dori sa te duci in spitale unde te duci cu o boala si te intorci cu 7 de ce sa iti dai copilul la scoala? Am putea sa ni-i educam singuri acasa si ar iesi de 10 ori mai culti si mai educati decit din orice sistem de invatamint. Faptul ca voi vreti sa „reparati” un sistem falimentar in sine nu aduce nimic bun….ceea ce este public este zero barat.

      5. Adica demnitarii sa primeasca pedepse duble in comparatie cu cele primite de cetatenii de rind…ma intreb unde o fi dreptatea aici?

      6. Confiscarea averilor? Fratilor chiar vorbiti serios? Voi vreti democratie sau dictatura? PROPRIETATEA este sfinta nu poate fi confiscata…si apoi pe tine te-a pus cineva sa iti justifici averea? Am impresia ca multi vor o legislatie draconica dar doar pentru cei mai bogati, aflati in functii mai inalte ca ei…etc. Este tot un fel de „sa moara capra vecinului” tipic romaneasca….adica mai pe scurt INVIDIE!

      7. Decit sa dai legi proaste mai bine nu dai deloc…nu stiu daca asta este o masura buna….in felul acesta ii fortam sa dea legi proaste.

      8. Politica se aseamana si cu cea mai veche meserie din lume…nu comentez acest punct.

      9. Nu comentez.

      10. NU comentez.

      11. Prescrierea este similara cu iertarea crestineasca….daca a trecut suficienta vreme ce ne mai doare de ce s-a intimplat acum 10-20-30 de ani?

      12. Ma rog…cu reducerea cheltuielilor sa zicem ca sint de acord…dar…

      13. 70% din produse si servicii produse in Romania? Suna frumos, dar noi mai producem ceva? Ca pe vremea raposatului fabricam aproape de toate…acum aproape nimic.

      14. Desi nu suna crestineste, cu reintroducerea pedepsei cu moartea sint de acord si eu dar numai pentru infractiunile de INALTA TRADARE DE TARA si GENOCID (crime in masa) !

      15. Inasprirea pedepselor rutiere? Aceeasi politica de incrincenare impotriva celor care fara voia lor au gresit? Evident ca doar o persoana care nu a condus in viata ei o masina poate gindi asa. Pe mine m-a ferit Dumnezeu si drept urmare nu am avut nici un accident cu masina in viata mea, dar am si eu cunostinte care au mai patit-o…au mai dat peste un biciclist, i-au rupt picioarele etc. NU e suficient ca saracul s-a indatorat pe viata ca sa-i plateasca aluia daune? NU e suficient ca traieste cu nenorocirea asta pe constiinta toata viata? Voi vreti sa faca si puscarie, sa i se ia si dreptul de a conduce definitiv si sa i se confiste si masina eventual…ca de…”sa moara capra vecinului!”. Oameni buni este de 1000 de ori mai usor sa previi decit sa repari…Daca puneai problema la modul „Sa se obtina mult mai greu permisul de conducere, cursurile scolii de soferi sa dureze trei ani…iar la sfirsitul acestora ori conduci ca un pilot de raliu, ori recunosti ca tu nu ai ce cauta la volan”, daca puneai problema asa eram de acord!

      16. NU sint de acord din motivele mentionate mai sus…In ziua de azi se intra la puscarie foarte usor…pedeaspa este PRIVAREA DE LIBERTATE. NU este cazul sa introducem O ALTA PEDEAPSA in cadrul pedepsei mai sus mentionate.

      17-18…Am mai zis mai sus…nu e crestineste…asa cum am spus mai sus….Si inca ceva. Cum de in cazul tutunului nu ii invinovateste nimeni pe producatori, pe comercianti pe etc ci doar pe fumatori…iar in cazul drogurilor ilegale toata lumea ii invinovateste pe dealeri si niciodata pe consumatori.

      19. Marirea alocatiei pentru copil…ma rog aici se cam vede cine sint cei care vor inapoi comunismul…sau daca se poate inasprit de 1000 de ori…cei care asteapta ajutor de la stat sa creasca un copil…Nu te supara pe mine si nu mi-o lua in nume de rau dar nu este normal sa astepti de la stat sa iti dea alocatie pentru copil, ajutor pentru incalzire, etc, etc. Chiar nu intelegi ca statul nu are de unde sa dea decit impunind noi si noi biruri? Care tot asupra noastra a cetatenilor de rind se rasfring? Se intra intr-un cerc vicios foarte urit…cerc vicios care a dus la falimentul comunismului. Sau tu te gindesti sa ia taxe si impozite de la aia care au case, masini etc, ca eu sint sarac si sa imi dea mie…Din nou…avem de-a face cu invidie, cu „sa moara capra vecinului” etc…Eu am urmatoare politica: „Statul sa nu ceara NIMIC de la mine si nici eu nu voi avea pretentii nici la ajutor pentru incalzire, nici la alocatie pentru copil, nici la somaj, nici la asigurare medicala, nici la pensie”…este OK?

      20. Vrei sa iti dai copiii la scoala ca sa ti-i indoctrineze statul? Mai bine ii educi acasa! Citeste ce am scris mai sus…

      21-22-23 Sint de acord! Uite trei puncte asupra carora cadem de acord!

      24-25. Nu cunosc situatia deci nu comentez

      26. Mda…sint de acord….dar nimeni nu poate limita sumele vehiculate in tranzactiile care au loc intre persoane fizice sa fim seriosi! Partea proasta este ca o data ce vor disparea banii cash probabil ca nici nu vor mai exista tranzactii intre persoane fizice. Act notarial se face doar cind este vorba de terenuri si/sau imobile. Pentru o masina nu este nevoie de notar…nu vorbim de alte maruntisuri gen un televizor, o masina de spalat, etc. Pentru acelea nu trebuie nici un fel de acte.

      27. Desi teoretic sint de acord…nu prea vad cu ce ne incalzeste ca se numeste rom sau tigan…el cind se duce la furat in Paris pe buletinul sau scrie „cetatenie romana” deci este normal ca autoritatile de acolo sa il considere roman…pe buletin nu este scrisa „originea etnica”.

      28.E cam prea tirziu…nu mai rezolvam nimic. Si apoi razbunarea este arma….

      29-30-31…Nici macar nu stiu ce sa zic…

      32. Sa inteleg ca vrei ca nici BOR sa nu mai primeasca bani de la buget? Nu stiu daca este bine…

      As avea eu alte idei….uite de exemplu sa se introduca pedeapsa cu inchisoarea pentru homosexualitate. Si pedepsele sa fie comparabile cu cele pentru viol sau tilharie. Dar in fine…cum am zis…desi ai avut citeva idei bune nu ne putem intoarce acum la o societate totalitara…cu legi si pedepse nedemocratice, draconice! Fii pe pace ca nici un presedinte nu va face tot ceea ce vrei tu aici…si nici macar nu ar avea cum. Din pacate nici lucruri bune nu va face….

      Apreciază

  2. nikodim said, on septembrie 9, 2014 at 12:21 pm

    Chiar daca nu acum, dar in viitor peste o generatie incolo dupa ce vor „anestezia” mai bine luciditatea societatii, tot vor face ce si-au propus. Probabil ca nu se vor limita doar la controlul strict al alimentelor si al apei, dar vor mai implementa si ceva legislatie pentru contributia personala a fiecaruia la compensarea (d)efectului de sera. Adica, „viermii” respira si genereaza bioxid de carbon, adica polueaza atmosfera si contribuie la efectul de sera, asa ca vor zice: ” mergi vierme la doctor si scoate-ti certificat pentru capacitatea ta pulmonara si plateste in functie de cat respiri”…Ca si pentru capacitatea motorului la auto. Poate ca exagerez, dar si acum 100-200 de ani cred ca nimeni nu si-ar fi inchipuit ca e posibil sa platesti apa potabila care e lasat pur si simplu de la Dumnezeu, sau apa pluviala pe care n-o consumi dar o platesti numai pentru ca se scurge de pe acoperisul casei tale si ajunge in sistemul de canalizare. Pare absurd dar este real.

    Apreciază

  3. Ionut said, on septembrie 9, 2014 at 12:26 pm

    Bun, fie dreptul la apa e un drept public, si atunci are toata lumea acces la el, fie e un drept privat, si atunci daca sap o fantana la mine in curte, imi apartine, de asemenea si apa de ploaie care cade la mine pe casa, iar in cazul in care sursa de apa e pe teritoriul unei comunitati, atunci apartine comunitatii.

    IN NICI UN CAZ, SURSA DE APA NU POATE FI proprietatea lui Nestle, Bilderberg sau altor mascarici veniti de aiurea.

    Apreciază

  4. Ionut said, on septembrie 9, 2014 at 12:29 pm

    In plus, livrarea apei in recipiente e o moda destul de paguboasa pentru mediul inconjurator, iar producatorul ar trebui SA-SI ASUME RESPONSABILITATEA recuperarii recipientelor. Mai mult, exista studii conform carora mentinerea apei in recipiente de plastic duce la contaminarea ei cu anumiti compusi organici.

    Apreciază

    • tataia said, on septembrie 9, 2014 at 11:51 pm

      Iar nu vedem padurea de copaci! Ma admonesteaza mereu cite un prieten cind arunc cite o butelie (ca asta este denumirea corecta, BUTELIE nu STICLA ca doar de aceea se numeste linie de imbuteliere, iar aceasta adica BUTELIA poate fi fabricata din STICLA – sticla este un material nu un produs finit – sau plastic) aiurea si nu o pun in tomberonul marcat cu „plastic”.

      Cineva chiar crede ca acelea se recicleaza cu adevarat? Containerele de gunoi diferite s-au pus pentru ca asa ne impune Uniunea Europeana, dar stati linistiti ca totul este o fatada. In realitate nimeni nu recicleaza nimic. Iar imbutelierea apei in recipiente (butelii) de plastic este cu adevarat paguboasa pentru mediu…dar oare vinovat este cel care arunca respectivul ambalaj din plastic in alt container de gunoi decit cel pe care scrie „plastic” sau cel care a venit cu proasta idee a imbutelierii apei in recipiente de plastic?

      Nu era bine ca toate bauturile sa fie imbuteliate numai in recipiente de sticla iar acestea sa fie refolosibile? Sa le duci la centrele de colectare si sa iei BANI pe ele? Adica asa cum era pe vremea lui Ceausescu? Era foarte bine. Poporul era educat sa REFOLOSEASCA nu sa RECICLEZE, era stimulat cu BANI pentru acea REFOLOSIRE…in ziua de azi ti se cere sa RECICLEZI dar nu te stimuleaza nimeni cu bani sa faci acest lucru…probabil ei asa ne testeaza gradul de indoctrinare si „domesticire”…daca sintem dispusi sa facem un lucru si fara a fi platiti…asa cum multi angajatori in ziua de azi cer sa ai trecut in CV si voluntariat.

      Iar daca cumva un cetatean era prea lenes sa duca butelia de sticla la un centru de colectare, sticla nu era naspa pentru mediul inconjurator. Insa a venit unul cu ideea „Hai sa le imbuteliem apa, berea etc in recipiente de gunoi (ca asa numesc eu plasticul) si sa vedem, sint suficient de bine indoctrinati ca sa tina mai mult la „planeta” decit la insasi sanatatea lor?” Se pare ca sintem. Bem din recipiente de plastic, ne distrugem sanatatea dar apoi avem grija unde le aruncam sa nu care cumva sa poluam planeta. Daca oamenii ar fi tinut la sanatatea lor nu cumparau nimic imbuteliat in recipente de plastic producactorii erau nevoiti sa revina la recipientele normale de sticla si in felul acesta dispareau si problemele „cruciale” de mediu.

      Apreciază

  5. john said, on septembrie 9, 2014 at 1:28 pm

    off topic:
    Microcipurile RFID implantate în noi, vor fi obligatorii, fie că ne place sau nu! Bine aţi venit în „tirania virtuală”!

    http://www.lovendal.ro/wp52/microcipurile-rfid-implantate-in-noi-vor-fi-obligatorii-fie-ca-ne-place-sau-nu-bine-ati-venit-in-tirania-virtuala/

    De buna voie:
    Australian man who’s had a microchip inserted into his hand so that he can do more with the iPhone 6…maybe
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2746648/Australian-man-microchip-inserted-hand-use-iPhone-6.html

    Apreciază

    • o oarecare said, on septembrie 9, 2014 at 2:49 pm

      Ce vremuri bune pentru marturisirea credintei! Multi sfinti ar fi vrut sa se nevoiasca in acele vremuri. Treaba noastra este sa sporim in credinta, nadejde si dragoste. Sa ne intarim duhovniceste prin nevointe, pentru a fi in stare sa refuzam pecetea antihristica. Dumnezeu ne va rasplati imparateste daca vom alege sa ne opunem pecetluirii:

      http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=15

      Treaba Sistemului este sa ne provoace sa ducem o viata din ce in ce mai aspra si sa ne lipsim de ,,binefacerile” lui Antihrist, acceptand, asadar, sa platim si un pret pentru modul de a gandi si de a vietui.

      Asadar, sa-I multumim lui Dumnezeu ca ingaduit sa apucam aceste vremuri in care suntem provocati sa alegem calea cea stramta, fie ca vrem, fie ca nu vrem. Nu putem fi caldicei si sa avem impresia ca ne vom mantui si asa. Dumnezeu ne trimite ispite pentru a ne incerca taria credintei. Suntem buni de ceva? Sau suntem buni de aruncat in focul cel vesnic.

      Dumnezeu sa ne ajute sa facem voia Sa!

      Apreciază

      • john said, on septembrie 9, 2014 at 11:19 pm

        Vorbesti cu intelepciune,femeie! Ca o adevarata Mucenica(sau chiar esti tu?)Am vazut in virtual si in viata de zi cu zi “multi viteji”pana la proba contrarie.Asa ma gandeam si eu se pare ca am fost alesi a nevoii in aceste vremuri tulburi.Poate nu intamplator..poate!Nimic nu este intamplator in aceasta lume,trebuie doar sa deschidem ochii si sa „le deschidem ochii ” semenilor nostrii care pricep (sau nu pricep)mai putin vremurile care le traim si insemnatatea lor.Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne arate Calea spre mantuire!

        Apreciază

  6. Graiul Ortodox said, on septembrie 9, 2014 at 3:30 pm

    Nou-material de colectie !!! Predicile IPS Serafim de Pireu și IPS Teodosie la Mangalia despre masonerie, rotary, lions, cercetași, etc. VREDNICI SUNT!!!

    -Roamânia, Mangalia 7 Septebrie 2014-

    Material de colectie în care sunt prezentate predicile ierarhilor despre masonerie audio și scris precum și imagini fotografice despre ramificațiile masonice

    Predicile IPS Serafim de Pireu și IPS Teodosie la Mangalia despre masonerie, rotary, lyons, cercetași, etc.

    VREDNICI SUNT!!!

    http://graiulortodox.wordpress.com/2014/09/08/predicile-ips-serafim-de-pireu-si-ips-teodosie-la-mangalia-despre-masonerie-vrednici-sunt/

    Apreciază

  7. Valentin said, on septembrie 9, 2014 at 3:39 pm

    el cumpără apa dar de la cine ?

    Apreciază

    • Irina said, on septembrie 10, 2014 at 10:59 am

      Cred ca de fapt nu cumpara apa, ci pur si simplu confisca sursele de apa publice. La mine la tara s-au sapat niste puturi adanci, din care vor furniza apa la fiecare gospodarie, iar satenii vor fi obligati sa plateasca apa ca si orasenii, iar acest lucru a inceput sa se intample in mai multe sate din Romania. Parerea mea este ca aceasta este una din modalitatii prin care arhitectii lumii isi improprietaresc sursele de apa din toata lumea. Mai tarziu cand vor veni cu pecetea, cei ce nu au pecetea nu vor mai primi apa, pentru ca oricum nu vor avea cum s-o cumpere, adica s-o plateasca. Acesti Arhitecti satanisti, stiu ca avand in maini banii, hrana si apa vor reusi sa inrobeasca intreaga omenire.Dureros este ca marea majoritate a oamenilor in loc sa se gandeasca serios la consecintele unei astfel de actiuni din partea conducerii, condusa ea insasi de masonerie,se arata din contra foarte incantati de aceste masuri si nu vad saracii ce-i asteapta in viitorul dupa cum merg lucrurile apropiat.

      Apreciază

      • Irina said, on septembrie 10, 2014 at 11:02 am

        Am uitat sa specific ca din momentul cand apa din puturi va ajunge la fiecare gospodarie, vor seca izvoarele care alimenteaza de zeci chiar sute de ani cismelele din comuna. Bun, fac puturi, dar ce au cu izvoarele?

        Apreciază

  8. Mălin said, on septembrie 9, 2014 at 4:30 pm

    ???

    Apreciază

    • Irina said, on septembrie 10, 2014 at 11:49 am

      Da , eu din cate am citit, chiar in jurnalul unui fost fiu de rabin care a ajuns monah in Athos, spune ca evreii sionisti, masonii adevarati care conduc lumea au ca nucleu Sinagoga si ca sfatuitori rabinii.Iar rabinii sunt urmasii adevarati ai evreilor care au incitat atunci poporul sa ceara rastignirea lui Hristos, si care si azi incita poporul evreu de pretutindeni impotriva crestinilor. In concluzie rabinii sunt parintii spirituali ai evreilor si masonilor, si CZ Codreanu a sesizat asta si a spus ca nucleul jidanilor este institutia rabinatului. Or fi fost si poate mai sunt si rabini care-si dau seama de greseli si renunta cum a fost acest parinte din Athos care ca fiu de rabin a povestit multe dintre relele ce se intampla in si prin sinagogi. Acesti rabini ii indeamna pe evreii de pretutindeni sa se bage in functii de conducere, sa monopolizeze bancile, sa influenteze politic intreaga lume, pentru ca ei trebuie sa conduca lumea, si mai ales rabinii sunt cei ce ii inflacareaza pe toti evreii de pretutindeni ca trebuie sa-l astepte pe mesia lor, cel fals binenteles, si ca trebuie sa-i pregateasca calea, sa-i supuna toate masele de goimi mai ales pe crestini. In caz ca nu stiti evreii nu acceptau prozeliti, se vede asta si din Vechiul Testament de cand Dumnezeu le-a poruncit sa nu se amestece cu vreun neam, si sa omoare toti barbatii din cetatile pe care le cucereau. Dumnezeu a decis asta atunci pentru ca poporul ales de atunci, evreii sa pastreze credinta adevarata in Dumnezeu, dar azi multi dintre ei care nu l-au acceptat pe Hristos, au ramas cu aceeasi idee ca ei sunt poporul ales, restul oamenilor nu pot fi decat niste sclavi, dar mai ales mare parte din oameni sunt considerati chiar dusmani de moarte pentru ca sunt adepti ai lui Hristos, ce pot fi exterminati dupa bunul plac.De aceea citeam undeva despre iudeo-masonerie, ca de fapt evreii sunt deasupra masoneriei, ei au infiintat-o si ei o conduc, iar la conducere nu pot fi decat evrei pur sange, iar cei din diferite loje care nu sunt neaparat evrei nu sunt decat slugi ale adevaratilor conducatori, dintre care politicienii statelor sunt poate cele mai inferioare slugi ale iude-masoneriei. Am inteles ca anumiti evrei din conducerea masoneriei pot conduce anumite loje din subordine pentru a tine mai bine sub control marea lor masinarie de subjugare si distrugere a lumii, numita masonerie. De aceea eu nu prea am incredere in acesti rabini, oricat de adepti ai pacii s-ar da, pentru ca de fapt ei sunt cei ce cel putin spiritual stau la baza masoneriei, si nu sunt decat slujitori ai tatalui minciunii, Diavolul.

      Apreciază

  9. energein7 said, on septembrie 9, 2014 at 4:55 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  10. ZHM said, on septembrie 9, 2014 at 5:13 pm

    Off-topic:
    Ponta a facut greseala fatala,nu s-a slugarit cum trebuie:http://www.mediafax.ro/politic/federatia-comunitatilor-evreiesti-comparatia-premierului-greseala-politica-imensa-de-neacceptat-13234490

    Apreciază

  11. DF said, on septembrie 9, 2014 at 6:33 pm

    Udrea vrea sa fie presedinte. Va mai aduceti aminte de vorbele lui Remus Cernea care spunea ca in Romania va fi democratie doar cu un presedinte femeie, de origine tiganca si lesbianca. Pana acum Udrea e femeie si de origine tiganca si ramane de vazut daca se va dovedi ca e si lesbianca ca doar e divortata si uite asa ne mai trezim pe cap cu inca un Bechtel, o Rosia Montana si alte minuni intunecate.

    Apreciază

    • Gherasimi said, on septembrie 9, 2014 at 10:44 pm

      si daca e divortata, e obligatoriu sa fie cum ai scris mizerabil ? Decat sa vorbim tampenii, mai bine sa zicem o rugaciune din suflet si pt ea si pt noi:
      Doamne, miluieste!

      Apreciază

    • Otilia said, on septembrie 10, 2014 at 10:20 am

      Dar cine e Remus Cernea?
      De cand aberatiile lui au caracter de prezicere? :))
      Sa fim seriosi.

      Apreciază

  12. Viorel said, on septembrie 9, 2014 at 8:09 pm

    Ce putere are diavolul asupra omului? O poveste araba incredibila!

    http://www.almeea.ro/ce-putere-are-diavolul-asupra-omului-o-poveste-araba-incredibila/

    Apreciază

  13. lastunnegru said, on septembrie 9, 2014 at 10:20 pm

    off topic

    Festivalul religios hindus Holi mascat sub forma The color run ( Maratonul culorilor ) este iar in Bucuresti pe data de 13 septembrie dar acum le mai cer si banii la participare la maratonisti si tot acelasi format de festival religios hindus holi este prezentat la concertele Holi tour Romania 2014.

    http://thecolorrun.ro/bucuresti/

    https://ro-ro.facebook.com/holi.romania

    Nu participati la acest evenimente religioase hinduse mascate sub forma de maraton sau concerte.

    Apreciază

  14. lastunnegru said, on septembrie 9, 2014 at 10:30 pm

    off topic

    O stire foarte foarte trista.

    Organizatia Mondiala a Sanatatii: O sinucidere la fiecare 40 de secunde

    Aproximativ 800.000 de oameni se sinucid anual.

    http://www.ziare.com/international/stiri-internationale/organizatia-mondiala-a-sanatatii-o-sinucidere-la-fiecare-40-de-secunde-1320157

    Apreciază

  15. lastunnegru said, on septembrie 9, 2014 at 10:44 pm

    off topic

    Daca multi oameni dupa vaccinare se simt rau se imbolnavesc si lupta apoi impotriva campanilor de vaccinare hpv ei sant acuzati de „fenomen de sugestie colectivă”.

    http://www.descopera.ro/dnews/13221610-tinerele-vaccinate-impotriva-hpv-dintr-o-localitate-din-columbia-manifesta-simptome-inexplicabile-galerie-foto

    Apreciază

    • Irina said, on septembrie 10, 2014 at 12:08 pm

      Ce tampenie, auzi sugestie colectiva, cand este clar ca vaccinurile au dus la aceasta. Imi spunea o prietena de-a mea doctorita, ca i-au venit multe cazuri la spital de copii si adolescenti cu simptome asemanatoare cu cele descrise aici si prietena mea a fcut legatura cu vaccinurile, pentru ca absolut toti pacientii care au venit cu astfel de simptome au fost vaccinati cu cel mult 2 luni inainte sa ajunga in acea stare la ea. De aceea prietena mea nu are de gand sa vaccineze copilul pe care il asteapta, niciodata.

      Apreciază

      • tataia said, on septembrie 10, 2014 at 12:50 pm

        Vaccinurile contin mercur (thiomersal). Otravirea cu mercur poate provoca astfel de simptome. Asta este explicatia materialista, lumeasca. De fapt si de drept, mercurul a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru descintece, vraji, etc (argintul viu). Cel care ingereaza mercur intr-un fel sau altul devine mai susceptibil de a fi posedat de duhurile necurate. Deci mai marii lumii ne otravesc in continuu prin toate mijloacele posibile (vaccinuri, hrana, apa, aer (chemtrails)) pentru a putea fi posedati de catre duhurile necurate.

        Apreciază

  16. clement said, on septembrie 10, 2014 at 1:18 am

    TOATE izvoarele de ape minerale din Romania aduc beneficii unor companii straine (Coca Cola Company, Valvis Holding, firma de produse cosmetice a familiei Hurezeanu s.c.l.) dar si unor indivizi cu cetatenie romana masoni, securisti, smecheri amorali.
    Despre „salba de micro-hidrocentrale” de pe raurile din sudul tarii, indrazneste sa vorbeasca cineva? Cui apartin acestea, cu terenuri si rauri cu tot?
    Pe ministrii mediului ii va baga cineva in puscarie?
    Nu este crestineste sa blestemi dar sa te rogi bunului Dumnezeu , asemeni psalmistului, sa ii secere pe vrasmasii neamului nostru, este ingaduit.

    Apreciază

  17. Ion said, on septembrie 10, 2014 at 3:12 am

    Offtopic: in legatura cu conceptul de „dezvoltarer durabila” despre care se vorbea aici acum cateva zile in legatura cu organizatia aia dubioasa de intrusi. Am dat pe site-ul Famiei Regale, la capitolul „decoratii”, peste descrierea medaliei „Principesa mostenitoare Margareta” (o gaselnita noua, nu am mai auzit pana acum de aceasta medalie) – si sp[unne acolo ca se poate acorda unor persoane pentru merite in domeniul social, ecologie si al …. dezvoltarii durabile ! opa ! Ce o fi cu aceasta dezvoltare durabila, ceva masonic oare ?

    Apreciază

  18. […] PRIVATIZAREA APEI. Doar cateva companii hranesc lumea. Mai trebuie ca apa sa ne-o dea tot ei si … […]

    Apreciază

  19. […] PRIVATIZAREA APEI. Doar cateva companii hranesc lumea. Mai trebuie ca apa sa ne-o dea tot ei si … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.