SACCSIV – blog ortodox

NIGERIA: card biometric de identitate cu care se pot face si plati electronice …

Posted in CARD ELECTRONIC DE IDENTITATE, CIPURI by saccsiv on august 31, 2014

_77244147_77218471

   Iata ce putem citi la Nigeria launches national electronic ID cards:

Nigeria lansează cardul de identitate electronic naţional

Preşedintele Nigeriei a lansat în mod oficial un card de identitate naţional, pe care toţi nigerienii vor trebui să-l aibă până în 2019 dacă vor să voteze.

Goodluck Johnathan a primit primul card biometric care poate de asemena fi folosit pentru a face plăţi electronice.

 

_77243992_0661c863-185d-4527-98d3-b698b53ea4a6

MasterCard furnizează factorul plăţii prepaid şi speră că milioane de nigerieni fără conturi bancare vor obţine accesul la serviciile financiare.

O încercare de a introduce cardul ID naţional în Nigeria a dat greş acum 10 ani.

Analiştii au dat vina pe corupţie din cauza acelui eşec, şi au spus că aceleaşi probleme pot să afecteze noua schemă e-ID.

‘Rupe bariere’

“Cardul nu este doar un mijloc al certificării identităţii voastre, ci şi un depozit de date de bază personale şi un card de plată, toate în buzunarul vostru” a spus la lansare preşedintele Johnathan în capitalul, Abuja.

“M-am implicat cu pasiune în acest proiect, în primul rând din cauza impactului omniprezent care poate avea loc în fiecare aspect al materiei socio-economice din scumpa noastră naţiune,” a spus el.

Potrivit băncii centrale a Nigeriei, aproximativ 30% din cei 167 de milioane de locuitori ai ţării au acces la conturi bancare, raportează agenţia de ştiri Bloomberg.

MasterCard a relatat combinaţia dintre un card de identitate şi un card de plată pentru cei peste 16 ani ca fiind un pas important.

Noile carduri indică fotografia unei persoane, numele, vârsta şi numărul unic ID- şi amprentele de pe cele 10 degete şi un iris care sunt scanate în timpul înregistrării.

Aceste detalii sunt destinate să asigure că nu vor exista copii (dubluri) în sistem.

În cadrul unei etape al ghidului experimentat, care a început să înregistreze numele în octombrie anul trecut, au fost eliberate 13 milioane de carduri ID marca- MasterCard.

Sunt centre de înregistrare în toate cele 36 de state şi nu există nici o taxă pentru a primi cardul, deşi oamenii vor fi controversaţi în cazul în care va trebui restituit.

Comisia Administraţiei de Identitate Nigeriană (NIMC), care se află în spatele proiectului, încearcă să alcătuiască bazele de date gurvernamentale incluzând cele ale permisiilor de conducere, inregistrării voturilor, asigurării de sănătate, impozitelor şi pensiilor.

   Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

N-avem in ce tara merge ca sa scapam de CIP. Ati auzit de GAMBIA? Si ei cu BIOMETRICUL …

Video: CIPIZAREA UCRAINEI – Biometric passport, ID-card

Video: BANGLADESH, printre cele mai sarace tari, SI EI CU BIOMETRICUL …

Video: GEORGIA – ID CARD. Prezentare – minunata lume a viitorului …

VIDEO: Rusia – UNIVERSAL ELECTRONIC CARD. Cat a progresat implementarea?

Video: Si IRANUL va implementa National Smart ID Card, semnatura electronica si e-guvernarea …

Din nou despre MEGA ACTIUNEA din India: BULETIN BIOMETRIC CU CIP, amprentare, scanarea irisului, numar unic de identificare pentru o populatie mai numeroasa decat a SUA, UE si Rusiei luate la un loc …

Dupa India, CARD de indentitate CU CIP, obligatoriu si in AFGANISTAN. Dovada faptului ca SISTEMUL vine cu CIPUL dupa tine si in jungla si pe dealurile pustii, pana la capatul pamantului …

VENEZUELA: Ai ID BIOMETRIC? Mananci de la stat

Dar documentele biometrice nu sunt pentru toti:

MOSSAD le interzice agentilor noile documente biometrice. DE CE OARE?

Asadar iata ca populatia uriasei tari africane va plati cu buletinul. Se indoieste careva ca astfel se vor petrece lucrurile si la noi, mai devreme sau mai tarziu? Cum va fi cand si plata cash va dispare?

Ma intreb cum de nu le e frica “teologilor” ce-i ataca furibund pe cei anti cip …

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Iani said, on august 31, 2014 at 3:56 am

  Banca de la noi care propovaduieste „viata fara cash”:

  https://www.viatafaracash.raiffeisen.ro/utilizatori/inregistrare

  Apreciază

 2. Iani said, on august 31, 2014 at 3:58 am

  Astia in Nigeria nu au cele mai elementare conditii de civilizatie, dar i-a gasit pasiunea pentru acte biometrice cu cip ! Au rezolvat cu spitalele, cu infractionalitatea, cu drumurile, cu absolut tot, si le-am mai ramas problema cardurilor.,…… De aici se vede ca totul e planificat la nivel mondial.

  Apreciază

 3. lorena said, on august 31, 2014 at 5:26 am

  EVENIMENT 6 septembrie: VIZITA la Constanta a INALTPREASFINTITULUI SERAFIM, MITROPOLIT DE PIREU la invitatia Parintelui Matei Vulcanescu
  Vad ca nu se stie de aceasta vizita pe blogurile ortodoxe

  http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2014/08/29/programul-vizitei-la-constanta-a-inaltprasfintitului-serafim-mitropolit-de-pireu/

  Apreciază

  • saccsiv said, on august 31, 2014 at 5:58 am

   lorena

   Sa ne rugam sa nu se lase pacalit Mitropolitul Serafim de Pireu de catre acest sarpe profesionist Matei Vulcanescu, activist pro cip.

   Apreciază

   • andrei-d said, on august 31, 2014 at 10:02 am

    Daca ar vorbi si romana ar fi mai usor sa trezeasca constiinte…

    Apreciază

   • pcmouse said, on august 31, 2014 at 5:36 pm

    adica „Pr Timotei” cum isi spunea acum ceva timp.ce este procip.

    Apreciază

  • Valentin said, on august 31, 2014 at 2:48 pm

   cred ca trebuie să fim pregătiți cu post și rugăciune pentru acel eveniment, măcar în spirit, cum spunea Părintele Calciu, pentru că e un sentiment că vine un om deosebit al lui Hristos. Dumnezeu și Maica Domnului să ne învrednicească să-l primim cum se cuvine(în sufletele noastre dacă nu vom putea fi prezenți în acel loc).

   Apreciază

 4. aniush said, on august 31, 2014 at 12:06 pm

  Nigeria? Si cine nu-l accepta moare de ebola?

  Apreciază

  • mihai said, on august 31, 2014 at 4:01 pm

   daca nu moare de ebola cu siguranta va suferi de foame, alungat din casa pt. neplata impozitelor si al utilitatilor ceea ce va urma si la noi si in restul lumii

   Apreciază

 5. ORTODOXIE said, on august 31, 2014 at 3:29 pm

  Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

  Apreciază

 6. lastunnegru said, on august 31, 2014 at 4:33 pm

  Si tot SISTEMUL dupa ce multi ( dar nu toti ) vor lua toti acest card biometric cu cip va incepe ultima batalie propaganda cipului implantabil, vor zice vai mi-au furat cardul, vai l-am pierdut, nu stiu unde l-am pus si tot SISTEMUL va veni atunci cu ideea si planul ” salvator ” atunci hai ca sa nu vi-l mai fure nimeni sau sa nu il pierdeti il facem mic de tot mai bagam cateva asa zise avantaje si vi-l implantam sub piele pe mana dreapta sau in cap.

  Apreciază

  • pcmouse said, on august 31, 2014 at 5:39 pm

   lastune este mai grav de atat.li se va fura tot ce au pe card id .ca e contactles rfid 666 adica trece cineva pe langa tine cu un telefon cu nfc modificat si iti fura datele.iti fura banii iti fura si datele personale si mai apoi te si santajeaza ca sa iti dea datele private de pe card inapoi!!groaznic.iadul pe pamant pt cei ce primesc

   Apreciază

 7. mircea.v said, on august 31, 2014 at 4:45 pm

  Apropo si de cardul de identitate biometric din Nigeria, si de carduri bancare, de telefoane mobile…

  Dumnezeu este omniscient, omniprezent, omnipotent. Ingerii nu au aceste calitati; deci nici diavolii. Diavolii au marea framantare ca nu ne pot cunoaste din interiorul nostru, nu ne stiu gandurile si nu ne pot controla din interior. Asta pt cei ce nu dau drepturi diavolului asupra lor. Lupta finala pt castigarea sufletului in interiorul omul se da.

  Timp de 7500 de ani, de cand omul a inceput sa produca diverse obiecte spre usurarea muncii lui, aceste obiecte au fost neutre dpdv al obiectului in sine. Omul hotara daca il utiliza pt ceva bun sau rau, si asta determina si calitatea lui de a fi bun sau rau. Toti stim cum spun sfintii: „cu cutitul poti sa tai si painea, poti sa si omori omul”.

  Doar Dumnezeu stie totul despre om. Doar Dumnezeu stie toata intimitatea omului, cele ale omului. Omul a fost facut de Dumnezeu ca sa fie a lui Dumnezeu. Si doar Dumnezeu ne asigura libertatea, in conditiile in care stie totul despre noi. Doar Dumnezeu este garantul libertatii noastre. Pentru ca ne iubeste. Orice alta entitate care va avea acces la intimitatea noastra, va folosi aceste informatii spre raul nostru. Adica spre controlul nostru. Si toata istoria lumii demonstreaza acest fapt.
  Am gasit intr-o carte legata de Sfintii Inchisorilor urmatoarea fraza: „Un oarecare bolsevic ii explica lui Lenin, faptul ca distrugerea intimitatii umane este cel mai bun mijloc de control.”

  Apoi omul, prin stiinta lui, a inceput sa construiasca obiecte care fac ca ceea ce tine de intimitatea noastra sa fie cunoscut si de altii. Adica de sistem, adica de diavol. Si folosind aceste obiecte, cedam segmente din aceasta intimitate diavolului. Pana vom ajunge sa o cedam pe toata. Si cand o cedam pe toata, si controlul va fi total.

  Normal, se incepe de la ceva mai putin important, de exemplu unde se afla omul in orice moment. Cine stia inainte unde este omul? Doar omul si Dumnezeu. Acum, toata lumea are telefon mobil si diavolul a rezolvat o problema (mare de tot). S-a trecut la etapa a 2-a, si au aparut deja telefoanele bratara, deci telefoane lipite pe corp. Acestea inregistreaza si pulsul, si tensiunea si cine stie ce or mai inregistra. Acum se stie si unde esti, si starea ta emotionala. Este un pas inainte pt diavol. Cine stia asa ceva inainte, in afara de Dumnezeu?

  Deci, iata ca exista obiecte facute de om, care nu mai sant neutre, pt ca din start sant facute sa monitorizeze omul, sa-l cunoasca, si apoi sa si-l controleze. Monitorizarea, urmarirea omului nu poate fi si buna si rea, dpdv ortodox, ci doar rea. Ar putea spune unii ca poate fi buna si monitorizarea ca asa poti prevedea un infarct de ex. sau mai stiu eu ce. Nu e asa. Toata nadejdea crestinului este in Dumnezeu, diavolul nu trebuie sa ne cunoasca, si pt asta ne asumam consecintele. Si care ar fi aceste consecinte? Nu pot fi decat consecinte bune pt suflet. Cand ajungi sa te temi de un infarct si pt asta vrei sa fii monitorizat, atunci renunti la libertatea ta. Spune Parintele Steinhardt: „Nu voi înceta să tot repet – luând asupră-mi riscul de a fi socotit maniac şi obsedat – că taina libertăţii nu-i alta decât curajul de a înfrunta moartea.” Moartea ca vor unii sa te omoare pt Hristos, sau moartea ca esti bolnav si pt asta trebuie sa fii monitorizat. Astia cu alimentele si poluarea ne imbolnavesc, iar astia cu monitorizarea vin si zic sa ne monitorizeze ca santem bolnavi. Asta referitor la argumentul medical al monitorizarii. Mai sant si alte argumente in favoarea monitorizarii, dar cel medical este foarte greu. Inainte crestinului i se cerea sufletul la modul direct – „Leapada-te de Iisus” si atunci el prefera moartea, acum se cere sufletul indirect, ba ca sanatatea, ba ca siguranta, ba ca „si cum sa traiesti fara asa ceva”, ba ca sa devii supra-om…
  Solutia salvatoare in ambele situatii este nefrica de moarte.

  Orice obiect care are functia de a divulga din intimitatea noastra este rau. Telefonul mobil de generatie mai veche inca il putem considera acceptabil, deoarece il poti lasa acasa, si il poti folosi pe post de telefon fix. Dar cele noi, pot fi programate sa se deschida cand tu nu vrei, pot sa transmita ceea ce se discuta, tu stiind ca el e inchis…
  Iar telefonul bratara clar este rau, pt ca asa este facut, sa-l tii lipit de corp si sa te monitorizeze si ca locatie, si emotional si ce-o mai sti el sa faca.
  Platesti cu cardul, te identifici cu un act electronic, esti inregistrat automat ca esti anume intr-un loc, cu toate datele aferente, adica tot monitorizare.
  Apoi faza a 3-a, finala, implantul, cu toate implicatiile lui. Adica sinuciderea sufletului; monitorizare si control total, renuntare la liberul arbitru, adica la bunul cel mai de pret daruit omului de catre Creator.

  Ce am vrut sa subliniez este faptul ca s-a iesit din epoca cand se putea spune ca orice obiect facut de om este si rau si bun in functie de cum este utilizat de om. Daca un obiect facut de om are o functie buna, utila, dar are si functia de a te monitoriza, atunci este un obiect rau, diavolesc.

  Apreciază

  • pcmouse said, on august 31, 2014 at 5:44 pm

   bine punctat frate mircea v „diavolul nu trebuie sa ne cunoasca”insa spune-le asta la cei ce nu cred ca exista diavoli!!!

   Apreciază

 8. lastunnegru said, on august 31, 2014 at 7:28 pm

  off topic

  Pentru prima oara in istorie cercetatori de la Universitatea de stiinta din Barcelona Spain, Axilum Robotics France, Scoala Medicala Harvard si Starlab Barcelona in Spain au realizat telepatia dintre doi oameni

  Oamenii de stiinta s folosit casti EEG pentru a inregistra activitatea electrica a creierului
  Activitatea electrică de la cuvintele „hola” și „Ciao” au fost transformate în cod binar
  Salutul a fost trimis de la Thiruvananthapuram, India la Strasbourg.
  Un computer a tradus mesajul și apoi folosinduse de stimulare electrica pentru al implanta în mintea receptorului, care apare ca un flash de lumina specifica.
  Conform cercetatorilor, aceasta este prima dată când oamenii au trimis un mesaj aproape direct în creierul celuilalt.

  Cercetatori au folosit tehnlogia BCI (brain computer interface-interfata creier calculator ) pentru a trimite cuvintele si au folosit tehnologia CBI ( computer brain interface- interfata computer creier ) pentru a primi informatile ( cuvintele ) relizanduse astfel telepatia prin tehnologie.

  ” Anticipam ca computerele din viitor nu prea îndepărtat va interacționa direct cu creierul uman într-un mod fluent, realizand atât comunicarea de la computer la creier cat si comunicarea de la creier la creier ” afirma cercetatori.

  http://motherboard.vice.com/read/scientists-found-a-way-to-email-brainwaves

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2737532/Could-soon-send-emails-telepathically-Scientist-transmits-message-mind-colleague-5-000-miles-away-using-brain-waves.html

  Daca telepatia prin tehnologie BCI-CBI este posibila si deasemanea oameni pot primi informati in crierul lor de la aceasta tehnologie insemana ca cei care vor lua cipul implantabil in mana sau in cap vor potea fi controlati prin informati trimise de la un calculator, perzandusi vointa proprie si devenind astfel SCLAVI.

  Cu tehnologia BCI-CBI se poate inregistra activitatea creierului se poate controla cu mintea (creierul ) jocuri, braturi robotice, poti misca exoschelete robotice chiar daca esti paralizat, poti chiar sa iti misti propria mana daca esti paralizat, poti vorbi prin telepatie iar in curand vei vei fi controlat ca un SCALV tot prin ea sau prin microcipul sau nanocipul implantat in mana sau in cap.

  Oare ce argumente vor mai avea cei procip acum sa demonstreza ca daca iei cipul nu devi SCLAV ???

  Nu cred mai exista loc de speculati. Daca iei cipul devi controlat iti pierzi propria vointa pentru totdeuna si devi SCLAV.

  Apreciază

 9. lorena said, on septembrie 1, 2014 at 1:04 am

  @Saccsiv,

  Daca acest preot Matei Vulcanescu este procip, cred ca ar trebui sa fim prezenti la conferinta cat mai multi anticip, ca sa ii punem intrebari si sa ne putem folosi de cuvantul acestui mare ierarh, sa nu lasam sa se iroseasca aceasta vizita.

  Apreciază

 10. […] NIGERIA: card biometric de identitate cu care se pot face si plati electronice … […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: