SACCSIV – blog ortodox

Cerceii si piercing-ul, o moda inselatoare

Posted in rubrica incepatorului, Uncategorized by saccsiv on august 21, 2014

septum-nose-and-facial-piercings

Foto: http://www.piercingtime.com/piercing/facial/page/6/

   Iata ce putem citi la Cerceii si piercing-ul, o moda inselatoare:

Cerceii sunt acele podoabe trupesti, din ce in ce mai folosite in randul tinerilor, care, in mare parte, cauta sa fie „la moda”. Cerceii si belciugele, care, pana odinioara, erau rusinoase, au ajuns sa fie vazute astazi ca o noua metoda de „infrumusetare”. Aceasta noua „moda” a luat amploare odata cu popularizarea ei in randul vedetelor de cinema si a canteretilor de muzica usoara.

Elaine Davidson, din Brazilia, a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind „femeia cu cei mai multi cercei”. La sfarsitul anului 2004, corpul ei era strapuns de 2.500 de cercei, iar pana in luna februarie 2011, numarul total al cerceilor s-a ridicat la un total de 6.952. Numai in zona capului, femeia are peste doua sute de cercei. Motivul declarat de posesoare este acela ca iubeste durerea.

O mare parte dintre cei care se apropie de „body-piercing” ajung sa dezvolte o dependenta serioasa fata de aceasta practica. Datorita numarului insemnat al celor care apeleaza la cei care monteaza cercei si bijuterii pe intregul corp uman, in ziua de 25 ianuarie 2005, Ministerul Muncii a luat hotararea de a introduce, in catalogul oficial de meserii, o noua meserie: „montator de bijuterii pe corp”.

Cerceii si piercing-ul, semn de alienare sufleteasca

Numit „body-piercing”, adica „perforarea trupului”, obiceiul de a purta cercei in diferite parti ale corpului este deosebit de vechi, el fiind intalnit, pentru intaia oara, la popoarele si triburile arhaice. Aceasta practica nu a disparut niciodata, ea fiind insa tot timpul motivata in mod diferit.

Faraonii egipteni isi faceau gauri in buric, spre a materializa trecerea la un nivel spiritual superior; soldatii romani isi faceau gauri in sfarcuri, ca semn al masculinitatii; in cadrul unui ritual deosebit, mayasii isi puneau cercei in limba; unii regii din epoca victoriana isi puneau bijuterii in zona genitala, pentru a marca distinctia lor.

Cerceiii erau folositi si de catre poporul evreu, insa numai ca metoda de insemnare a sclavilor. „De ti se va vinde tie fratele tau, evreu sau evreica, sase ani sa fie rob la tine, iar in anul al saptelea sa-i dai drumul de la tine, slobod. (…) Iar daca acela iti va zice: Nu ma duc de la tine, pentru ca te iubesc pe tine si casa ta, si deci ii este bine la tine, sa iei sula si sa-i gauresti urechea lui de usor, si iti va fi rob pe vecie. Tot asa sa faci si cu roaba ta” (Deuteronom 15, 12-17).

Daca pana nu demult cerceii erau introdusi numai in anumite parti ale corpului, astazi, ei au ajuns sa fie introdusi aproape oriunde, pana si in cele mai incomode locuri ale trupului (in urechi, in buze, in sprancene, in nas, in limba, in buric, in zonele genitale, etc).

Adesea, cerceii au fost asociati si cu o atitudine de revolta impotriva unei ordine sociale, precum s-a vazut in cazul miscarilor tineresti Hippie, Punk, Rock, etc. Mai apoi, pentru inca o vreme, cerceii (body-piercing) au fost caracteristici celor perversi sexual, in special, masochistilor. Dupa anul 1989, a purta cercei, ca barbat, era sinonim cu razvratirea, cu revolta sau cu extravaganta.

Ceea ce, pana odinioara, era deci insemn al unei caderi sufletesti sau sociale, a devenit astazi insa mandrie si moda. Majoritatea celor care isi pun cercei o fac, in mare parte, pentru a deveni „speciali” in ochii lumii, pentru a deveni „altfel” decat ceilalti, pentru a deveni „unici”. Din pacate insa, unii ca acestia au uitat complet faptul ca unicitatea si identitatea personala nu vine din exterior, ci din interior. Pentru a schimba ceva insa, iar o schimbare se face intotdeauna cu intentia de a inlocui ceva mai slab cu ceva mai bun, nu este nevoie de un retus exterior, ci de o modificare a interiorului, de o dezvoltare a mintii, de o schimbare a inimii.

Prin cercei, omul isi necinsteste trupul

Tendinta de a nesocoti valoarea trupului este din ce in ce mai incurajata de societatea actuala, inebunita dupa senzational. Trupul este insa un dar de la Dumnezeu si un vas inchinat Duhului Sfant, deci nu putem spune ca este al nostru si ca putem face ce vrem cu el. Trupul ne este dat in grija, iar noi vom da seama ce am facut cu el, daca l-am dus spre asemanrea cu Hristos, sau spre asemanarea cu diavolii.

Omul a fost creat de Dumnezeu insa „dupa chipul Sau” (Facere 1, 27), adica bine intocmit, acestuia nelipsindu-i nimic din cele de trebuinta spre o sanatoasa si odihnitoare vietuire. Astfel, si din punct de vedere fizic, omului nici nu ii lipseste nimic, dar nici nu are ceva inutil si nefolositor. Prin urmare, pastrarea integritatii fizice atrage dupa sine o buna functionare a trupului si o sanatate a sufletului.

Body-piercing-ul, oricat de elegant ar fi facut, este o adevarata maltratare a trupului. Daca nu este curatat periodic, piercing-ul se poate infecta, iar, odata infectat, nu mai exista cale de intoarcere: piercing-ul se inlatura si pacientul ajunge pe mana doctorilor, sub tratament medical. In urma sondajelor, s-a constatat ca unul din cinci tineri are probleme de sanatate, dupa ce si-a facut un piercing.

Iata cateva perioade de vindecare completa, in urma piercingului, in functie de zona in care s-a realizat: pentru ureche, intre 6 si 9 saptamani; pentru nas, intre 7 si 9 saptamani; pentru spranceana, intre 6 si 8 saptamani; pentru organele genitale, intre 2 si 4 luni; pentru zona mamelara, intre 3 si 6 luni. In tot acest timp, cel care si-a facut „piercing”, sufera dureri chinuitoare.

Inca din Vechiul Testament, trupul se bucura de o cinste deosebita, Legea interzicand mutilarea acestuia, indiferent de motiv. „Pentru morti sa nu va faceti taieturi pe trupurile voastre, nici semne cu impunsaturi (cercei) sa nu faceti pe voi” (Levitic 19, 28). „Voi sunteti fiii Domnului Dumnezeului vostru; sa nu faceti crestaturi pe trupul vostru, pentru morti, caci voi sunteti poporul sfant al Domnului Dumnezeului vostru si pe voi v-a ales Domnul ca sa-I fiti poporul Lui de mostenire dintre toate popoarele cate sunt pe pamant” (Deuteronom 14, 1-2).

Impreuna cu sufletul, trupul omului trebuie si el sa fie ferit de pacat, deoarece este templu al lui Dumnezeu. „Au nu stiti ca trupul vostru este templu al Duhului Sfant care este in voi, pe care-L aveti de la Dumnezeu si ca voi nu sunteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu pret! Slaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul vostru si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu” (I Corinteni 6, 19-20).

Consider ca perforarea corpului, in diverse parti ale acestuia (chiar si in ureche), pentru a pune cercei sau orice alt lucru excentric, este totuna cu „stricarea” templului lui Dumnezeu, care este trupul omului. „Nu stiti, oare, ca voi sunteti templu al lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? De va strica cineva templul lui Dumnezeu, il va strica Dumnezeu pe el, pentru ca sfant este templul lui Dumnezeu, care sunteti voi” (I Corinteni 3, 16-17).

Pacatului trebuie sa ii spunem pe nume, insa pe pacatos trebuie sa il iubim cat putem de mult. Cu cat e mai mare pacatul, cu atat mai mare trebuie sa fie iubirea, spre a fi vindecatoare. Astfel, orice om, fie el purtator a oricat de multi cercei, se poate intoarce la Dumnezeu. Se cade deci a nu arunca cu pietre in niste oameni rataciti, care cauta odihna si bucuria in niste lucruri care nu ii vor incanta prea mult, ci a nadajdui spre intoarcerea lor. Daca avem pocainta curata, Dumnezeu va cauta mereu la ceea ce suntem, nu la ceea ce am fost.

Teodor Danalache, www.crestinortodox.ro

   Iata si ce putem citi la PIERCINGUL, FRUMUSETE SAU PERICOL PENTRU SANATATE:

In ultimii ani piercingul a intrat masiv si in Romania, mai ales in randul tinerilor, dar nu numai. Aspectul estetic nu poate fi comentat, fiecare om poate sa aiba gusturi proprii, care trebuiesc respectate, atat timp cat nu creeaza prejudicii celor din jur, dar pericolele potentiale trebuiesc relevate si popularizate.

Desi implantarea unui inel  sau cercel pare doar un fleac, pot sa apara probleme de sanatate destul de serioase, mai ales ca persoanele care risca sunt tineri, considerati in mod normal persoane sanatoase si foarte active.

Complicatiile piercingului pot fi uneori grave.

Ele pot sa apara la 15% dintre persoane, in 1% din cazuri fiind necesara internarea in spital.

La subiectii cu piercinguri au fost constate mai frecvent urmatoarele complicatii:

  • Abcese locale
  • Gangrene ale cartilajelor nasului sau urechii
  • Cicatrici in relief (cheloide)
  • Abcese cerebrale
  • Endocardite bacteriene (infectii la nivelul inimii)
  • Alergie la metalele din implant (toleranta este mai buna pentru aur sau titan)
  • Dureri locale uneori de lunga durata, necesitand scoaterea implantului
  • Sangerari necontrolate mai ales la nivelul limbii (care are foarte multe vase de sange)
  • Aspirarea pieselor de pe limba in plaman sau esofag
  • Transmiterea virusurilor hepatitei C, C sau HIV (SIDA)
  • Infectii gingivale, genitale, ale sprancenelor , scalpului (pielii capului) sau ombilicului – in functie de locul de implantare a materialului de piercing-.

Speram ca fotografiile alaturate sa fie relevante.

123_06

Comentariu saccsiv:

Mai multe fotografii gasiti la al doilea articol.

Cititi va rog si:

Cum trebuie sa se comporte si sa se imbrace femeile in biserica?

De ce poarta femeia batic in biserica?

Piciorul tau frumos ispiteste. ACOPERA-L

CRESTINELE SI PODOABELE DE AUR …

CRESTINUL SI DANSUL

Crestinul si PLAJA

SULEMENIREA ESTE UN PACAT. Cand iti vopsesti parul, te dai cu fard, te rujezi, te rimelezi sau iti dai cu oja, Il hulesti pe Dumnezeu

Crestinul si TATUAJUL

 

Tagged with: ,

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. petru said, on august 21, 2014 at 4:14 pm

    intr-adevar numai nebunii,dar cred ca ceea ce domina momentan in randul tinerilor in momentul de fata sunt tatuajele, practic majoritatea tinerilor isi fac cel putin un tatuaj,chiar si fetele,vai de capul lor de fete

    Apreciază

  2. aniush said, on august 21, 2014 at 5:35 pm

    Nu stiu daca mai trebuie spuse multe de treaba asta. Mie sincer mi se pare ceva scarbos….la fel cum e la femei tatuajul si bratara la picior. Multi nu stiu ca in Roma antica toate astea erau semne ale sclaviei, nu era nimic nobil in ele. Asadar cu aceste insemne e posibil ca pentru unii tinerii sa transmita mesajul „sunt sclav”.

    Apreciază

  3. Klauss said, on august 21, 2014 at 5:36 pm

    Needucatia si lipsa de credinta te face sa fii orb, sa crezi ca poti fi frumos purtand belciuge in nas , buric, pleoape etc. . Intr-adevar, adeptii atrag privirile, dar provoaca mila. Sarmanii orbi…

    Apreciază

  4. pcmouse said, on august 21, 2014 at 9:39 pm

    am vb cu un frate care a fost undeva si o demonizata ce a vb necuratu prin ea. ii spunea la un alt nene.vin si ma dau uta in inelul tau din ureche!intamplare reala.

    Apreciază

  5. Geo said, on august 22, 2014 at 2:44 pm

    Ar trebui sa arunce o privire in oglinda,sarmana.Mai urat nu se poate…

    Apreciază

  6. Marian said, on august 22, 2014 at 9:48 pm

    India ne cucereste, din pacate… si alte religii afro-asiatice. Va sfarsitul Europei. Tineretul este tot mai prost, tot mai redus intelectual!! Conducerea bisericii nu face mai nimic pentru a opri acest rau. Toti vom plati prostiile acestea care vin din Occident si din Asia (India), Africa, etc. Scapa-ne Doamne de oamenii care ne conduc, atat cei bisericesti (o parte dintre ei) cat si de cei politici!!!

    Apreciază

  7. Vasile al Mic said, on august 24, 2014 at 10:58 pm

    o sa am un limbaj destul de nesimtit in postarea asta asa ca va avertizez.

    Moda cu cercei in limba sau in… „cuc” vine din puscarii. „Fetitele” din puscarii isi baga asa ceva in limba si buze ca sa le ofere „senzatii tari” cand „presteaza” servicii. Tot asa, barbatii isi pun asa ceva pe „cuc” ca sa ofere senzatii tari „fetitelor”. Apoi moda a iesit din puscarie si ofera asemenea senzatii tari femeilor. Acele implanturi sunt sub forma de bile, bile unite intre ele cu o tija, sau cel mai nenorocit care iti ridica parul pe spate – „printul Albert”.

    Cu ajutorul televizorului s-a exportat aceasta traditie din puscarii pana in casele oamenilor.

    Sa-mi fie cu iertare.

    Apreciază

  8. andrei-d said, on august 28, 2014 at 5:04 pm

    Multi duntre acesti tineri vor fi mucenici ai lui Hristos cum spune Sf Serafim Rose…sincer mi-e mila de ei, traiesc un iad inainte de iad..oare bunul dumnezeu ii va lasa in voia sortii? Sa ne rugam si pentru ei…

    Apreciază

  9. andrei-d said, on august 28, 2014 at 5:05 pm

    Dumnezeu* iertare

    Apreciază

  10. altul said, on ianuarie 2, 2015 at 12:32 pm

    Vremurile se vor schimba. Detul cu cei incuiati la minte. Vor veni vremuri noi in care fiecare om va avea dreptul sa fie asa cum vrea el, fara consecinte la angajare si discriminari de tot felul.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 2, 2015 at 12:46 pm

      altul

      Sa fie cum vrea el, cu singura conditie sa nu fie ortodox.

      Apreciază

  11. Talpa Tarii said, on iulie 26, 2015 at 1:26 pm

    Dovezi de ateism – zero creştinism

    Cel mai puternic seism
    E cuvântul ateism,
    Şi aici se încadrează
    Cei şi cele ce urmează.

    Ucigaşii de copii
    Mame, taţii şi doctorii,
    Stricătorii de credinţă
    Ereticii – făr de căinţă

    Bărbatul cel curvar
    Ce faţa îşi dă cu var,
    Şi-o unge, ferchezuieşte
    Mai întâi se bărbiereşte.

    Cu faţa alifiată
    Nu zici că-i bărbat, ci fată,
    Părul lung până la umeri
    La fel ca şi la muieri.

    Cu lulea sau cu ţigară
    Fumul tot iese pe nară,
    Pufăind şi duhănind
    A mahoarcă mirosind.

    Duhănarii, tutunarii
    Foarte greu se chinuiesc,
    Rotocoale de otravă
    Cancer îşi agonisesc.

    Nici femeia nu se lasă
    Pe picioare este rasă,
    Picioru-l alifiază
    Şi uite cum desfrânează.

    Cu paleta de culori
    Şi cu spray-uri de duhori,
    Grozav se schimonoseşte
    Şi pe faţă se boieşte.

    Cu mersul ostentativ
    Poartă pantaloni cu tiv,
    Blugi strânşi bine pe picioare
    Să vedem ce forme are.

    Asta e femeia mândră
    Ce tot stă mereu la pândă,
    Să-ţi smulgă cumva privirea
    Să-ţi inducă amăgirea.

    Pieptul are dezgolit
    Capul neacoperit,
    Buzele le colorează
    Ochii-i semaforizează.

    Verde, roşu, galben-pai
    Tu mereu te faci cobai,
    Lui satan tu îi slujeşti
    Chipul, mai rău îl sluţeşti.

    La picioare, vara
    Îţi agăţi brăţara,
    Pe-ale tale unghii
    Cu roşu le junghii.

    În urechi atârnă
    Doi colaci de sârmă,
    Neagră sau zincată
    Dreaptă, spiralată.

    Din sprâncene smulgi
    Ca din pernă fulgi,
    Genele le dai
    Cu smoală putregai !

    Iar pe la picioare
    Se văd în sandale,
    Zece săpători
    În multe culori.

    Pe al tău pomet
    Dai bine cu glet,
    Pudre şi cu farduri
    Cum dai grund pe garduri.

    Te-ai învineţit
    Şi nu te-ai lovit,
    Ai mov pe la frunte
    La perciuni, la tâmple.

    Păru-l sorcoveşti
    Color îl vopseşti,
    Cu multe nuanţe
    Chimice substanţe.

    Tu eşti undiţa satanei
    Pe naivi îi pescuieşti,
    Şi astfel vrăjmaşul diavol
    Se bucură când îi slujeşti.

    Ca să pari înaltă
    Ai purtat şi tocuri,
    Cei ce astfel te-au privit
    S-au încins mai rău ca-n focuri.

    La subsoară, toată lumea
    Este cheală, rasă bec,
    Că ruşine este-acuma
    Să ai smocuri de berbec.

    Nici bărbaţii, iată
    Nu-s deloc mai pricopsiţi,
    Făcându-se robi modei
    Sunt tare schimonosiţi.

    Raşi ca-n palmă şi frizaţi
    Ca faraonii arătaţi,
    Care bine se găteau
    Atunci când se-nmormântau.

    Tinerii adolescenţi
    Nu mai sunt cei inocenţi,
    Gingăşia au schimbat
    Cu pornirea spre păcat.

    Săracii tineri naivi,
    Prinşi în multe capcane,
    De hoardele de parşivi
    Ce le vor aduce rane.

    La fumat îi vor şcoli
    Sau să-şi profaneze trupul,
    Spre curvie şi beţii
    Pervertirea lor e scopul.

    Îi pictează dracii pe feţe
    Ca pe clovni – pe străzi, prin pieţe,
    Şi-n strânsoare grea îi ţine
    Cu haine făr de ruşine.

    Pantaloni pe corp mulaţi
    Cu umerii despuiaţi,
    În cap, păru-i chinuit
    Despletit, ciuntit, vopsit.

    Muşchii fesieri,
    Pentru mers făcuţi,
    Vi-i bombaţi în spate
    Să fie cunoscuţi.

    Se laudă femeia iată
    Cu wc-ul ce rău miroase,
    Cu fundul ce şi-l expune
    Spre poftele păcătoase.

    Bărbate rău ai orbit
    De „iubeşti” o ieşitoare,
    Trezeşte-te nu dormi
    Fugi de grozava duhoare.

    Sânii, pungi de lapte
    Pentru prunci mâncare,
    Cu ei vă făliţi
    Cu neruşinare.

    Singurul lor scop
    Alăptarea este,
    Doar un ochi bolnav
    Spre pofte-i priveşte.

    Picioarele – membre
    Aparat locomotor,
    De ochiul cel desfrânat
    E privit cu mult oftat.

    Cine se expune
    Şi-astfel defilează,
    Pe Hristos huleşte
    Credinţa trădează.

    Fii bărbat cucernic
    Ce te muiereşti,
    De stai la oglindă
    Tare rău curveşti.

    Fii femeie simplă
    Nu te mai smoli,
    Cu culori – palete
    Sminteşti pe copii.

    Cu bună ştiinţă
    Pe copii stricaţi,
    Le induceţi pofte
    Îi satanizaţi.

    Un război cu simţuri
    Lor le provocaţi,
    Când prin faţa lor
    Umblaţi dezbrăcaţi.

    Braţe goale, genunchi goi
    Cosmetice pentru obraji moi,
    Ajunge atâta reclamă
    Naivii tineri v-aclamă.

    Jocurile pe la nunţi
    Sunt ale iadului punţi,
    Săritura din picioare
    E satanicească purtare.

    Stau toţi dracii la mijloc
    Când ieşiţi la hore, la joc,
    Şi când dau cu biciul tare
    Voi săriţi sus de picioare.

    Chiote ţipaţi cu putere
    Parc-ar fi de cancer durere,
    Pe la mese staţi fardaţi
    Cu zale înzorzonaţi.

    Cu urechile străpunse
    De cerceii păgâneşti,
    De tu porţi aşa ceva
    Pe MARIA o huleşti.

    Maica Domnului cea Sfântă
    A Cerului Împărăteasă,
    A fost simplă şi smerită
    A dus o viaţă aleasă.

    De eşti femeie creştină
    Maicii Domnului, te-nchină
    Nu te mai maimuţări
    Lui satan nu-i mai sluji.

    Cu obrajii netezi bec
    Pe Dumnezeu îl huleşti,
    Iar cu-njurături de sfinţi
    Pe HRISTOS îl birjăreşti.

    Vrei să fii bărbat virtuos
    Îl ai model pe HRISTOS,
    N-a avut vreo garderobă
    Ci haină simplă – o robă.

    Dumnezeu şi Sfinţii Săi
    S-au purtat cu simplitate,
    N-au smintit pe nici un om
    S-au smerit până la moarte.

    N-au avut şifoniere,
    Au purtat două-trei haine,
    S-au grijit ca-n a lor viaţă
    Să plinească Sfinte Taine.

    Nu-i vorbă de bigotism
    Sau de vreo habotnicie,
    Luptaţi ca să dobândiţi
    Raiul, Cerul pe vecie.

    Poate greu o să vă cadă
    Al meu gând critic teist,
    Nu-i părere retrogradă
    Ci e un adevăr trist.

    Fiţi simpli, smeriţi, curaţi
    Deloc nu vă-nzorzonaţi,
    Căci…..Modă şi Modernism
    Derivă din satanism.

    Doamne apără şi păzeşte !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.