SACCSIV – blog ortodox

TESTAMENTUL lui PETRU CEL MARE este un FALS?

Posted in COMUNISM, NOUA ORDINE MONDIALA, RUSIA by saccsiv on august 19, 2014

Am ales din mass-media doua articole:

   Testamentul lui Petru cel Mare postat in 2008 in Romania Libera:

Elaborat in 1725, Testamentul lui Petru I tarul Rusiei (1672-1725) a fost adus la Paris in anul 1757 de catre ambasadorul Frantei la Petersburg si predat Regelui Ludovic al XV-lea. Acest document, publicat la Paris in anul 1843, a fost citit si comentat cu mare interes, in anii care s-au scurs de la descoperirea lui, de capete incoronate din Europa, de politicieni, istorici si oameni de cultura.

Considerat de unii ca apocrif, Testamentul lui Petru cel Mare reprezinta un text a carui valoare rezida in confirmarea, prin fapte istorice, a recomandarilor catre urmasi elaborate de tar sau atribuite acestuia.

Implicatiile pentru actualitatea geopolitica internationala si, in particular, pentru cea romaneasca, sunt extraordinar de importante, permitandu-ne sa intelegem multe lucruri care se intampla, acum, sub ochii nostri.

Textul Testamentului *)

In numele Prea Sfintei si Nedespartitei Treimi, Noi Petru I, catre toti urmasii nostrii mostenitorii Tronului, Guvernantilor si natiei rusesti.
Marele Dumnezeu, de la care avem existenta si Coroana noastra, luminandu-ne, imi arata mie a privi spre poporul rusesc ca fiind chemat a stapani in viitorime toata Europa. Eu pun temei acestei idei, ca natiunile Europei au ajuns cele mai multe intr-o stare de vechime aproape de a lor cadere. Urmeaza dar, a fi ele subjugate de un popor tanar si nou, cand va ajunge la intregimea cresterii sale  si va capata toata a sa putere …
Eu am gasit Rusia ca un paraias si o las ca un rau mare. Iar mostenitorii mei o vor face si mai mare, intinsa, hotarata de a face sa rodeasca Europa cea starpita.
Eu le las instructiunile urmatoare pe care le recomanduiesc la a lor luare aminte  ca sa le pazeasca cu statornicie.
A tine natia ruseasca necurmat in stare de razboi, spre a avea pe soldatii ei pururea deprinsi la razboi … Razboiul sa ajute pacii,  in interesul intinderii Rusiei si a inaintarii ei in inflorire.
A chema prin toate putincioasele mijloace, de la natiile cele invatate ale Europei, Comandiri in vreme de razboi si oameni invatati in vreme de pace, spre a face ca natia ruseasca sa capete foloase de la celelalte natii, fara a pierde nimic din ale sale proprii.
A se amesteca in toate pricinile si dezbaterile din Europa, mai vartos in acele tari care fiind mai in apropriere, intereseaza mai cu seama.
A vara vrajba in Polonia, a hrani in ea tulburari necontenite; a castiga cu bani pe cei mai puternici, a avea inrauriri in Dietele lor spre a putea lucra la alegerea  Crailor lor si a-si face partizani in Polonia … Daca  puterile vecine s-ar impotrivi sa le impace impartind-o cu ele …
A lua cat s-ar putea mai mult din hotarele Suediei si a sti cum sa se faca ca insasi ea,  Suedia,  sa-i deschida razboi, spre a-i gasi pricina de a o subjuga…  A dezbina Suedia de Danemarca si, cu luare aminte, a hrani rivalitatile lor.
A insotii Printii rusi intotdeauna cu printese din Germania spre a inmultii influenta noastra acolo … sa se uneasca de la sine  la pricina noastra.
A cauta alianta de comert cu Englitera, mai mult decat a oricarei alte Puteri, pentru ca ea are ma mult trebuinta de NOI … a schimba cheresteaua noastra si alte produse cu aurul ei si a face ca negustorii si matrozii ei sa-i deprinda pe cei ai natiei noastre spre navigatie si comert.
A se intinde neincetat catre Nord pe marginea Marii Baltice si catre Sud pe marginea Marii Negre.
A se apropia cat mai mult de Constantinopole si de India, ca acel ce va stapani acolo, va fi adevaratul stapanitor al lumii … A strabate pana la golful Persic, a restatornicii de se poate comertul cel din vechime al Orientului si a se intinde pana in India care este magazia lumii…
A cauta si a castiga alianta Austriei … a o sprijinii in zadarnicele ei inchipuiri de a stapani Germania… iar prin taina a intarata dusmania  Printilor Germaniei impotriva ei…
A face de a se interesa curtea Austriei ca sa izgoneasca pe Turci din Europa si a nimicii pretentiile ei cand vom subjuga Constantinopole…
A face pe toti grecii dezbinati ce sunt imprastiati in Ungaria, Polonia si alte tari, sa se lipseasca de ele si a se reface sprijinul lor si a intermedia o asociatie  universala; acestia vor fi tot atatia prieteni pe care Rusia ii va avea in statul fiecarui dusman al ei.
Dupa ce Suedia se va dezmembra, Persia  se va birui, Polonia se va subjuga si Turcia se va supune … a propune foarte tainic la curtea Frantei, apoi la cea a Austriei, de a impartii cu ele imperia lumii, magulindu-se ambitia si iubirea lor de sine… Rusia sa se ajute cu ele pentru a le desfiinta  pe urma …
Daca amandoua aceste curti vor refuza propunerea Rusiei, atunci trebuie sa se stie cum sa imparta intre ele galceava si a le face sa se slabeasca una pe alta … Apoi Rusia, folosindu-se de un prilej hotarator, va navali asupra Germaniei, pornind totodata cu doua flote mari ce vor napadi Franta. Aceste doua tari biruindu-se, celelalte parti ale Europei vor trece lesne  si fara impotrivire sub jugul Rusiei.

Recurs la istorie

Ideile Testamentului lui Petru cel Mare le regasim in politica externa a Rusiei de-a lungul secolelor XVIII-XX precum si la inceputul mileniului 2.

Devenita mare putere europeana in urma victoriei  lui Petru la Poltava (1709) asupra lui Carol XII al Suediei, Rusia nu a incetat niciodata sa urmareasca obiectivul expansiunii sale spre Vest si Sud-Vest, tintind in mod special Europa Centrala, Constantinopolul si tarmurile Marii Adriatice.

Nenumaratele razboaie impotriva Imperiului Otoman, aflat in decadere,  au avut drept efect cresterea treptata a influentei rusesti in tarile Romane si Peninsula Balcanica. In urma razboiului ruso-turc din anii 1806-1812, turcii cedeaza rusilor Basarabia, dupa negocierile conduse din partea rusa de generalul Kutuzov. Rusii cerusera anexarea intregii Moldove si numai vestea iminentei razboiului cu Napoleon il face pe tarul  Alexandru I sa-l recheme urgent  pe Kutuzov la Moscova, Rusia multumindu-se doar cu anexarea Basarabiei.

Dupa un nou razboi ruso-turc (1821-1829), incheiat cu pacea de la Adrianopol, Grecia devine independenta, Serbia isi dobandeste autonomia iar Tarile Romane intra sub protectorat rusesc, administrarea lor facandu-se conform Regulamentului Organic.

Amenintat de expansiunea ruseasca spre Balcani si Dardanele, echilibrul european mult dorit de puterile occidentale, este pe cale sa se deregleze. Franta, Anglia si Piemontul alaturi de Turcia reusesc, in urma razboiului Crimeei (1854-1856), sa stavileasca un timp expansionismul rusesc. Pacea de la Paris (1856) a consfintit redobandirea de catre  Moldova a trei judete din sudul Basarabiei, Rusia pierzand astfel, pentru scurt timp, controlul gurilor Dunarii.

In anul 1877, rusii declanseaza un nou razboi impotriva Imperiului Otoman. Profitand de aspiratiile spre independenta a Principatelor Unite, trupele rusesti obtin dreptul de a trece pe teritoriul romanesc, spre Dunare. Sub comanda Principelui Carol, trupele rusesti si romanesti obtin victoria asupra turcilor.

Invingatori, rusii uita repede de aportul decisiv al armatei romane in obtinerea victoriei si isi pastreaza trupele in Principate, ca ocupanti, chiar dupa terminarea completa a ostilitatilor. A fost necesara interventia Cancelarului Germaniei Bismark pentru a-i obliga pe rusi sa paraseasca Romania dupa ce pricinuisera tarii mari pagube. Rusii ar fi vrut sa se indrepte spre Dardanele, dar prezenta unei puternice flote britanice in zona i-a facut sa se razgandeasca.

Congresul de la Berlin (1879), punand capat razboiului ruso-romano-turc, a consfintit independenta Romaniei si, drept „recompensa” pentru aportul la infrangerea turcilor, se  rapeste din nou tarii cele trei judete din sudul Basarabiei pe care le iau rusii.

Infrangerea suferita in razboiul ruso-japonez din anul 1905 precum si revolutia antitarista din acelasi an opresc pentru un timp expansiunea ruseasca din Europa, iar insuccesele militare din timpul primului razboi mondial si declansarea revolutiei bolsevice in 1917 par a schimba politica Rusiei, guvernele comuniste , instalate la putere prin forta si teroare, fiind preocupate temporar de mentinerea puterii sovietice, extrem de subreda  cativa ani. In perioada 1917-1940, sub dictatura partidului comunist condus de Lenin, apoi de Stalin, au loc cumplite crime de masa, milioane de oameni fiind ucisi de represiunea impotriva celor ce se opuneau politicii partidului precum si de foametea care se instalase in intreaga Rusie. Asa numita politica leninista de autodeterminare a nationalitatilor s-a dovedit a fi o vorba goala, imperialismul rus continuand sa se manifeste impotriva unora din republicile sovietice ce se doreau independente, puterea de la Moscova mentinandu-le cu forta in cadrul Uniunii. Nici alipirea Basarabiei la patria muma Romania (1918) nu este recunoscuta si a fost necesara interventia eroica a trupelor romanesti pentru alungarea bandelor bolsevice ce invadasera provincia romaneasca.

In august 1939, sinistrul pact Molotov-Ribentrop a dat frau liber atat expansionismului hitlerist cat si celui sovietic, Germania si Uniunea Sovietica atacand Polonia si impartind-o (asa cum s-a mai intamplat de trei ori in secolul al XVIII-lea). La scurt timp dupa aceea, in noiembrie 1939, sovieticii ataca Finlanda si cu toata rezistenta eroica a finlandezilor le impun sa cedeze doua provincii din vecinatatea frontierei comune (martie 1940).In iunie 1940, vine randul Romaniei, careia sovieticii ii adresasera un ultimatum pentru cedarea Basarabiei, nordului Bucovinei si tinutului Herta. Coplesita de amenintari, inconjurata numai de neprieteni si abandonata de marile puteri occidentale, tara noastra cedeaza cele trei teritorii romanesti. Tot in vara anului 1940, sovieticii ocupa Tarile Baltice, Expansiunea ruseasca, intrerupta un timp, reincepuse.

Atacand Uniunea Sovietica, in iunie 1941, nemtii au mizat pe un succes rapid, similar cu cel obtinut prin „blitz-krieg” in Polonia si Franta. N-a fost asa si, in realitate, s-a repetat aventura nefericita a lui Napoleon din 1812, iar la capatul unui razboi care a durat 4 ani si a secerat milioane de vieti de ambele parti, Germania a fost zdrobita. Incontestabil,  in obtinerea victoriei, a contat foarte mult ajutorul masiv in echipament de razboi, acodrat de americani, deschiderea frontului din Italia (1943) si Franta(1944) precum si bombardamentele nimicitoare efectuate de aliati asupra oraselor germane. Din nefericire, Romania a participat la razboiul inpotriva URSS, la inceput pentru a elibera Basarabia rapita in 1940, iar apoi, conform logicii implacabile a razboiului, pe campiile nesfarsite ale Rusiei, pana la Stalingrad, dar a intors armele impotriva Germaniei in august 1944. Castigarea razboiului alaturi de aliati, a constituit un excelent prilej pentru rusi de a trece la infaptuirea visului lui Petru cel Mare. si nu au ratat acest prilej. Nerespectand obligatiile luate fata de aliatii occidentali, in 1944-1945 trupele sovietice reanexeaza tarile Baltice, ocupand de asemenea Polonia, Romania, Bulgaria, Ungaria, Cehoslovacia, Austria pana dincolo de Viena precum si o mare parte din Germania. In toate aceste tari, exceptand Austria, sunt instalate regimuri comuniste obediente fata de Moscova. Nicicand, Testamentul lui Petru cel Mare nu fusese mai aproape de realizare…

In fata expansiunii sovietice, statele occidentale reactioneaza formand Alianta Nord-Atlantica (1949), in scopul de a proteja lumea libera de pericolul comunismului imperialist rusesc. Europa e impartita in doua prin teribila „cortina de fier” sovietica, iar in spatele ei, popoarele subjugate de dictatura comunista, inclusiv cele din URSS, platesc un pret inspaimantator pentru realizarea visului lui Petru cel Mare: milioane de oameni sunt ucisi pentru opozitie anticomunista reala sau imaginara, iar saracia, mizeria, propaganda terifianta otravesc viata celor din „lagarul socialist”. Influenta internationala a acestuia sporeste necontenit cuprinzand, dupa 1948, imensa China iar, dupa 1950, tari din America Latina, Africa, Orientul Apropiat si Indepartat.

Numai formidabilul efort politic si militar al lumii libere, condusa de SUA, a putut opri realizarea punctului 13  din Testamentul lui Petru; „Imperia lumii”.

Proiectul nebunesc al desfranatului tar avea insa o slabiciune fundamentala pe care nici el si nici urmasii sai nu o luasera in calcul; imposibilitatea de a tine, pentru foarte mult timp, in chinga unei terori dementiale, sute de milioane de oameni. Dupa mai bine de 40 de ani de dictatura feroce, in care capeteniile comuniste au angajat cea mai mare parte a efortului Rusiei si tarilor satelite spre inarmare, spionaj, terorism intern si extern, diabolicul mecanism al expansiunii mondiale s-a gripat iar,  dupa 1989, imperiul a inceput sa se dezintegreze. Doua mari personalitati au contribuit in mod decisiv, in ultimul deceniu al secolului al XX-lea, la renuntarea treptata a expansionismului rusesc; Mihail Gorbaciov – liderul partidului comunist al URSS si Ronald Regan – presedintele SUA. Primul a inteles ca Rusia a pierdut cursa inarmarilor si competitia economica cu occidentul si a orientat conducerea comunista spre democratizare si transparenta, acceptand totodata iesirea de sub tutela sovietica a tarilor satelite Moscovei.

Cel de-al doilea a desavarsit capacitatea militara a Statelor Unite, negociind cu URSS de pe pozitii de forta dar si cu o exceptionala abilitate. Prabusirea „cortinei de fier” din Europa a dus la sfarsitul razboiului rece care a marcat istoria lumii timp de aproape 50 de ani si, in pofida multor conflicte si amenintari locale care existau inca, se parea ca omenirea va intra intr-un proces de pacificare si normalizare a relatiilor dintre marile puteri. Destramarea Uniunii Sovietice in anul 1991, urmata de desprinderea de Rusia a Ucrainei , Belarusiei, Republicii Moldova, Tarilor Baltice, Georgiei, Armeniei, Kazahstanului, Uzbekistanului si Turkmenistanului a insemnat falimentul politicii de expansiune a Rusiei, inceputa sub Petru cel Mare si continuata aproape fara incetare timp de mai bine de doua secole si jumatate.  Diminuata teritorial, dar eliberata de povara cursei inarmarilor si avand in Siberia un imens teritoriu  cu uriase resurse naturale neexploatate, Rusia ar fi putut sa se indrepte – pentru prima oara in istoria ei – spre construirea unei civilizatii moderne si a unei societati libere si democratice. Se parea ca presedintele Eltan, artizanul desfiintarii comunismului in Rusia, va angaja tara pe un drum nou, pasnic, renuntand la visurile nebunesti ale lui Petru I. N-a fost insa sa fie asa ! Urmasul lui Eltan, Vladimir Putin a reintors treptat roata istoriei si, in 8 ani de mandat, a readus Rusia acolo unde se afla inainte de Mihail Gorbaciov. Politica autoritara, dispret fata de libertatile cetatenesti, o noua politica de inarmare masiva, ostilitate fata de Statele Unite si aliatii sai, sprijinirea terorismului international – noul mare pericol al omenirii – toate acestea fac din Rusia anului 2007 o amenintare pentru pacea lumii. Amenintarea este cu atat mai mare, cu cat Putin are sprijinul efectiv al majoritatii populatiei. Morbul grandorii si al cuceririi lumii, semanat in constiinta natiunii ruse de catre Petru cel Mare, se dovedeste a fi, peste veacuri, insidios si persistent!

Rusia si Romania

De-a lungul ultimelor trei secole, tarile Romane au stat in calea expansiunii rusesti spre Balcani si Marea Adriatica. Nenumaratele razboaie purtate de Rusia cu turcii au avut si scopul de a stapanii sau chiar a anexa aceste tari, rapirea Basarabiei in 1812, 1878, 1940 si 1944 reprezentand doar un pas in realizarea acestui scop.

Regimul comunist instalat prin forta si teroare in Romania in anul 1945 a insemnat inrobirea economica si politica a tarii noastre si putin a lipsit ca ea sa fie efectiv anexata Uniunii Sovietice.

Nenorocirile aduse de rusi in Romania, jaful criminal, genocidul economic si cultural, sutele de mii de oameni aruncati in temnite si ucisi din ordinul Moscovei ne arata adevarata fata a politicii rusesti fata de tara noastra.

Dupa 1991, in conditiile destramarii Uniunii Sovietice si proclamarii independentei Republicii Moldova , rusii au incurajat regimul separatist de la Tiraspol, mentinand pe teritoriul ei armata a 14-a, ca un instrument de intimidare si amenintare impotriva guvernului de la Chisinau si a Romaniei. Ucraina, fosta componenta a Rusiei si a URSS, manifesta si ea tendinte neamicale fata de Romania prin construirea abuziva a canalului Bastroe ce ameninta flora, fauna si navigatia normala in zona Deltei Dunarii, iar exploatarea ilegala a hidrocarburilor din platoul continental al Insulei serpilor aduce grave prejudicii tarii noastre. Nu e un secret pentru nimeni ca rusii si ucrainienii (tot un fel de rusi) privesc cu dispret si ostilitate mandria noastra de urmasi ai Romei. Pentru Voronin – omul de la Chisinau al Moscovei – in Basarabia nu se vorbeste romaneste ci „moldoveneste” adica o limba slava, pe un teritoriu slav, prelungire a marii Rusii.

Exista opinii, recent publicate in presa noastra, privind necesitatea corectarii „erorilor” de dupa 1990 a politicii Romaniei fata de Rusia. Dupa parerea unor fosti diplomati, aceste „erori” constau in nevalorificarea posibilitatilor de a colabora amical cu marele vecin de la rasarit, a carui prietenie ar fi benefica tarii noastre, pe plan economic, politic si cultural. Fara indoiala ca orice actiune care poate duce la imbunatatirea relatiilor romano-ruse este salutara. Dar umbra lui Petru cel Mare si a Testamentului sau ne obliga sa fim prudenti si realisti. Recenta criza a relatiilor dintre Romania si Republica Moldova, cu consecinte dureroase in primul rand pentru fratii nostri de peste Prut, este fara indoiala comandata de la Moscova. Asa cum, la punctul 3 al Testamentului sau, Petru cel Mare ii invata pe urmasii sai sa se amestece „in toate pricinile si dezbaterile din Europa, mai vartos in acele tari care fiind mai aproape, intereseaza mai cu seama”. Iar Moldova, din nefericire, e foarte aproape de Rusia … si, in calea ei …

Bibliografie

George Catisanu: „Putin si mostenirea Testamentului lui Petru cel Mare”, w.w.w. jurnalul.ro/forum/lofiversion/index.php/1842.html.

Roman L.: „Testamentul lui Petru cel Mare”, Editura Tipografia Buciumului, Iasi, 1892

* ) Am pastrat, pe cat a fost posibil, textul aparut la Iasi in 1892 si reprodus pe internet de George Cautisanu, aparand doar unele prescurtari care nu modifica sensul

Iata si ce putem citi in al doilea articol ales Testamentul lui Petru cel Mare. Varianta 2008:

Desigur, Testamentul lui Petru cel Mare este unul dintre cele mai cunoscute falsuri istorice, reunind trei texte diferite, posibil de lecturat in arhiva de la Quai d’Orsay, toate scrise in anii 1790, caracterizate ca a fi o „inselatorie de inspiratie poloneza” foarte convenabila pentru a servi interesele comanditarului direct care pare sa fi fost insusi Napoleon… „Dar pentru oricine ar mai crede ca textul a fost intr-adevar scris in 1725, Testamentul capata dimensiunile unei profetii teribile” – scrie Elena Jourdan de la Institutul Pierre Renouvin intr-un excelent studiu publicat in aprilie 2004.
Tarul ar fi cerut urmasilor sai sa „se extinda prin toate mijloacele posibile catre nord, de-a lungul Marii Baltice, dar si spre sud, de-a lungul Marii Negre” si, in acest scop, „sa intretina starea de anarhie in Polonia” si sa alimenteze „gelozia Angliei, Danemarcii si Brandemburgului impotriva Suediei” in scopul de a provoca „uzurpari” in aceste tari si de a le „subjuga”. Dupa asta, Rusia va trebui sa „sprijine austriecii in tentativa lor de a-i izgoni pe turci din Europa” si sa se bazeze pe sentimentele religioase ale „grecilor dezuniti sau schismatici” pentru destabilizarea Imperiului Otoman si sa se „extinda pana la Constantinopole”.
Testamentul, fie el si apocrif, schiteaza insa cu precizie cateva dintre temele esentiale ale gandirii geostrategice ruse, aplicate cu hotarare si precizie in ultimele secole. Context in care trebuie sa vedem si actualul conflict care a redeschis, asa cum Putin anuntase de mai multa vreme, asa numitele „razboaie inghetate” pe care unii analisti le-au crezut anihilate de proiectele de extindere spre est ale NATO si Uniunii Europene. Asta pentru ca problema nu a fost si nici nu este micuta Georgie si cele doua minuscule teritorii separatiste, Osetia de sud si Abhazia. Miza reala este controlul Marii Negre si confruntarea intre cele doua sfere de influenta majore pe care le presupun cele doua axe de putere care functionau pana acum in zona: Moscova-Erevan-Teheran versus Washington-Ankara-Tibilisi-Baku. Batalia reala se poarta concomitent pe doua fronturi. Pe de o parte, Rusia incearca sa transmita mesajul ca este detinatoarea controlului energetic, politic si geostrategic al unei zone in care se intretaie marile rute de legatura intre Orient si Occident, asta in conditiile in care NATO nu reuseste sa asigure nici macar o perspectiva in ce priveste stabilizarea situatiei din Afganistan.
Pe de alta parte, cvasiinstantaneu, s-a deschis un al doilea front de posibila confruntare majora, de data asta foarte important deoarece vizeaza in mod direct controlul Marii Negre. Blocajul naval al coastei georgiene este asigurat din elemente ale flotei rusesti bazate la Sevastopol, iar presedintele Ucrainei a anuntat ca se opune reintrarii acestora in portul militar pe durata conflictului. Moment extrem de interesant care coincide, brusc, cu declaratia Abhaziei de instituire a starii de urgenta, aceasta implicand si posibilitatea activarii la maximum a capacitatilor bazei militare ruse de la Gudauta, posibil cap de pod pentru interventia de unitati de asalt heliopurtate pentru o eventuala securizare a orasului Poti, acolo unde se afla marele terminal petrolier al Georgiei.
Pe de alta parte, rusii demonstreaza acum – desigur folosind doar o mica parte a potentialului existent – cum armata a 38-a poate extinde extrem de rapid o situatie de blocaj in toata zona. Sa reamintim, caci nu este deloc lipsit de interes acest fapt, ca centrul de comandament al fortelor rusesti din Caucazul de nord se afla in Osetia de Nord, la Vladikavkaz, punct de control pentru accesul spre Azerbadjian, Armenia si Turcia, iar una dintre zonele bombardate acum este Vaziani, localitate georgiana care a gazduit odinioara una dintre cele mai importante baze militare sovietice.
Criza se deplaseaza acum spre Ucraina, poate implica Ucraina, favorizand proiectul unei separari teritoriale, tema frecvent evocata in ultimele luni si care ar provoca un haos definitiv in zona. La noi, cine sa discute despre implicatiile situatiei cand CSAT-ul n-a putut nici macar sa-si adune toti membrii? Cristian Unteanu, Ziua
(Romanien Global News)

   Comentariu saccsiv:

Si eu sunt de parere ca e un fals. Sa analizam oleaca primul text, pe care l-as imparti in doua:

 • Secolul XIX – Imperiul Tarist
 • Secolul XX – Uniunea Sovietica

Secolul XIX – Imperiul Tarist

Se face mare caz de expansiunea Rusiei si mai ales de planurile pentru aceasta expansiune. Evident ca nici o expansiune nu e buna, ca atare nu sunt de acord nici eu cu cea a Rusiei, cum nu sunt insa de acord nici cu a oricarui alt imperiu, ba nici cu existenta vreunui imperiu.

Dar fratilor, nu e nimic extraordinar si nemaintalnit. Planuri isi faceau absolut toate marile puteri, nu doar Rusia: Marea Britanie, Franta, Turcia, mai apoi Austria, Prusia, SUA, Japonia etc. Unora le ieseau, altora nu. Unele se extindeau in detrimentul altor imperii mai vechi. Altele deveneau imperii coloniale. Ba planuri isi faceau si tarile mai mici. Asta pana la Revolutia Franceza. Dupa aceea, usor usor, si mai ales dupa Bolivar si revolutia de la 1848, statele mai mari sau mai mici din zona asa zis civilizata doar pareau ca-si fac planuri, ele fiind de fapt simpli actori pe o scena globala cu scenaristi si regizori la varful piramidei masonice.

Cu ce a fost mai rea Rusia decat ceilalti?

Daca e sa comparam imperiul ce si l-au creat masonii si pe care l-au denumit SUA, cu Imperiul Tarist, actiunile ultimului par deja extrem de elegante. Ca America de Nord era deja locuita de niste omuleti cu piele rosie. Ce s-a intamplat cu ei? Au tot fost exterminati si alungati si ingramaditi in rezervatii, adica un soi de lagare oleaca mai mari.

Sau s-o comparam cu Imperiul Hasburgic:

Sfinţii martiri şi mărturisitori năsăudeni

   Secolul XX – Uniunea Sovietica

Aceasta parte a articolului este de-a dreptul gretoasa. Adica au fost niste unii ce au urmat cu tenacitate Testamentul lui Petru cel Mare dar l-au omorat pe ultimul tar. Au pornit tavalugul revolutiei bolsevice distrugand o tara si ucigand mai multi rusi decat au putut-o face toate statele inamice ale Rusiei luate la un loc, dar acesti unii respectau cu strictete testamentul … Au pornit o prigoana impotriva crestinismului nemaintalnita din antichitate si pana atunci, dar erau urmasii … țarilor.

Adica in traducere si luand-o pe scurtatura, de aia care creasera ticalositul bolsevism si pusesera mana pe Rusia nu se zice nimic, dar se da vina pe … rusi pentru fantastica expansiune a comunismului in secolul XX.

COMUNISMUL ESTE O CREATIE A ELITELOR EVREIESTI? Istorici „demonstreaza” in RL ca cei ce raspund cu „da” sunt antisemiti …

Iar de faptul ca NOUA ORDINE MONDIALA, ce se va instaura cat de curand, va fi tot de stanga, nu se zice nici atat …

„Cartea neagră a Revoluţiei franceze”. 1789 – INCEPUTUL COMUNISMULUI

Documentar: Revolutia Franceza, matrice a viitoarelor genocide – Vendée (1793)

Si evident, nici cu ce seamana UE:

VIDEO – Vladimir Bukovsky: Uniunea Europeana, Noua Uniune Sovietica

Referitor la al doilea articol ales, autorul sau nu este singurul ce recunoaste ca Testamentul lui Petru cel Mare e un fals. Ba acesta mai este mason fara simpatii pro ruse …

Ce vrea masonul CRISTIAN UNTEANU sa ne transmita cand aminteste despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL dintre RUSIA si NOUA ORDINE MONDIALA?

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. kosk said, on august 19, 2014 at 11:15 am

  normal ca este un fals..planul ‘evreior’ deconspirati de Ohrana tarista ‘Protocoalele Inteleptilor Sionului’ avand ca baza chiar Talmudul au contraatacat (in stilul propriu). prin raspandirea unui fals istoric.

  Apreciază

 2. Muritor said, on august 19, 2014 at 12:33 pm

  Da, acesta într-adevăr e un fals. A fost inventat de un ofiţer al serviciilor secrete engleze.

  Apreciază

 3. nikodim said, on august 19, 2014 at 12:51 pm

  O adevarata „opera de arta” a licuricilor perciunati in domeniul manipularii mondiale este si alipirea, sau mai bine zis sudarea termenului de bolsevici, rusilor. Se ajunge pana acolo incat si unii cititori ai acestui blog tind sa creada ca toti rusii sunt infestati de bolsevism incat pana si Sfintii rusi ar putea fi niste diversionisti kgb-isti. Este o sminteala redutabila ca sa consideri si sa crezi ca dorintele si inchipuirile proprii sau ale unora sunt realitate, si totusi se poarta destul de intens trairea asta in popor, din pacate. Spre marea multumire a smecherilor perciunati care dezbina fraierii pana la moarte si-i manevreaza dupa bunul lor plac.

  Apreciază

 4. cristi o. said, on august 19, 2014 at 2:17 pm

  „Testamentul” respectiv si versiunile lui aduc, mai degraba, a document programatic masonic. Interesant ca se potriveste multor imperii, chiar si ue/nato de azi…

  Apreciază

 5. Valeriu said, on august 19, 2014 at 4:36 pm

  Noi nu suntem urmasii Romei, asta ca raspuns la aflarea in text a frazei:,,privesc cu dispret si ostilitate mandria noastra de urmasi ai Romei”.

  Apreciază

 6. Olga said, on august 19, 2014 at 10:15 pm

  Textul mi se pare tulburator de adevarat mai ales daca privim inapoi in istorie si ne dam seama ca asa au stat lucrurile. Din pacate Rusia este cunoscuta pentru falsificarile istorice si manipulari. Poate ati aflat de exemplu ca textele au fost fabricate de serviciile ruse pentru a se dezvinovati de toate atrocitatile comise si de pofta lor de a stapani lumea. aruncand vina pe evrei.

  Apreciază

  • Olga said, on august 19, 2014 at 11:52 pm

   Corectare – ma refeream la textele Protocoalele inteleptilor Sionului – nascocite si fabricate de serviciile rusesti.

   Apreciază

 7. Cornelius Diurpaneus said, on august 19, 2014 at 10:52 pm

  Iar cu propaganda bolsevica saccsiv? articolul pe care il preiei copy paste ca doar ti se vede scoala cominternista, din Romnia Mare este excelent si foarte corect si profesionist dpdv deontologic, iar daca ai avea macar un dram de minte lucida si nespalata pe creier de „agenturili” ptr care lucrezi ai observa ca in toate actiunile rusesco bolsevice de pana acum principiile acestui „apocrif” si „fals” testament cum il numesti tu se regasesc respectate cu sfintenie. A si inca ceva las-o mai moale cu „fratii orotdocsi rusi” ca aia sunt comunisti feroce sau/si sectari calendaristi nu crestin ortodocsi, crestinismul ortodox a murit in chinuri cumplite provacate de bestiile bolsevice. Ma rog pierdere de timp … sunt cnvins ca nu o sa-mi publici postarea ca doar ar contraveni misiunii tale de de inselatorie prorusa dar in fine macar sa fiu eu impacat cu mine insumi ca ti-am dat replica desi mai degraba paote ar trebui sa alertez autoritatile acestui stat corupt in privinta actiunilor tale antiromanesti nu sa stau la palavre cu tine sa-ti cresc ratingul de vizitatori pe blog.

  Apreciază

  • o oarecare said, on august 20, 2014 at 6:19 am

   Crestinismul ortodox n-a murit. Si nu va muri niciodata. Mereu vor exista oameni cu viata sfanta. Vor trai mai retrasi, dar ei vor exista.

   Apreciază

  • cristi o. said, on august 20, 2014 at 6:21 am

   Dintr-un cap umplut cu ciment iese intotdeauna o logica „beton”…

   Apreciază

 8. kosk said, on august 20, 2014 at 9:42 am

  Cornelush maica, tu esti mareanexnorway? te recunosc dupa ‘stil’. am crezut ca ai crapat sub un TIR tocmai ma pregateam sa destup sampania (stiu ca nu i crestineste dar nah am si io pacatele mele) cand iaca pozna..ai iesit din groapa spamului..

  Apreciază

 9. Cornelius Diurpaneus said, on august 21, 2014 at 11:52 pm

  Mda am zis eu bine, pierdere de vreme, la ce sa te astepti de la un puscarias condamant ptr inselatorie , umbla si el cu chestii ieftine, publica intai un comentariu ca sa-ti dea falsa impresie ca e dispus la dialog serios si cand ii dai replica zdravan fundamentata si argumentata , bolsevicul in haine de ortodox se face ca ploua si baga cenzura cominternista ca doar nu-i tampit sa intre intr-o polemica ca ar fi facut praf si pulbere si toate si toate minciunile di uneltirile lui lui ar fi demascate, bolsevicul discuta numai in sloganuri – ha occidentul rau, ha rusii orotodocsi , ha cipu, ha bipu, ha dati niste bani ptr saccsiv pardon larisa iar daca vii si ii pui la indoiala cuvantul hap atacul furbund in faza intai si daca nu te-ai spariet jap pumnul bolsevic in gura sa nu carecumva sa cracnesti. blogul asta suna a misa probabil tu te verei a fi un fel de bivolaru nu, sau tu esti doar vieru tot un nimal ca si ala , ala bivol tu vier toata gradina zoologica e in avizier (alta rima n-am gasit). Apropos tampeniile care le proferezi tu pe aici nu carecumva intra in categoria infractiuni prin sisteme informatice? uite o sa ma interesez desi la coruptia care e in tara asta. si uite asa se repeta istoria cand si guvernul carlist si guvernul legionar si al antomnnescian in loc sa-i starpeasca pe agentii bolsevici fara mila ii tinea la cadurica sau ma rog racoare cu papica si somnica pe banul amaratelor ai caror soti si fii crapau pe front. Mi-e scarba!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: