SACCSIV – blog ortodox

DEVASTAREA Coastei de Vest continua: stele de mare, foci, stridii, pelicani, pești, calmari – toate bolnave, pe moarte sau incapabile sa se reproduca. DE CE?

Posted in ANIMALE, FUKUSHIMA by saccsiv on august 10, 2014

   Iata ce putem citi la West Coast devastation continues: seals, oysters, pelicans, fish, squid – all sick, dying or failing to breed:
(NaturalNews) Producerea unui eveniment de dispariţie la nivel de masă în oceanele lumii ne apare ca fiind îngrijorător de iminentă, după cum specii marine după specii marine sunt aduse la mal pe coasta de vest a Pacificului. Foci aflate în dificultate, peşti morţi, pelicani pe cale de dispariţie și multe altele sunt raportate în mass-media pentru ca oamenii de ştiinţă să facă eforturi de a înţelege care anume, mai exact, este cauza datorită căreia întregul ecosistem marin suferă şi moare, aparent inexplicabil.
O mare parte a carnagiului este raportată în California, unde puii de lei de mare aflați în dificultate au fost aduşi pe țărm în număr record. The Wall Street Journal (WSJ) raportează că, pentru al doilea an la rând, pui de lei de mare mai mulţi ca oricând au dificultăţi în a supravieţui după ce au fost abandonaţi de mamele lor, ca rezultat direct al lipsei de hrană.
Potrivit rapoartelor, un record pentru California de 367 de lei de mare au fost aduşi la Centrul Mamiferelor Marine aproape de San Francisco între ianuarie și mai, un număr de aproape cinci ori mai mult decât media normală. În California de Sud, mai mult de 600 de lei de mare, sau de două ori media normală, au fost aduşi în acest an. Acest număr este un vârf înscris în cei 1600 care au fost trataţi anul trecut.


“Leii de mare trăiesc și se hrănesc cu acelaşi tip de hrană ca şi oamenii”, a declarat Shawn Johnson, director de științe veterinare la Centrul Mamiferelor Marine, pentru Wall Street Journal. “Dacă ei au început să aibă probleme, aceasta arată că ar putea fi o problemă cu oceanul.”
Un pic mai la nord, orcile și balenele morun suferă în mod asemănător. Administraţia Naţională pentru Oceane şi Atmosferă (NOAA), declară că poluarea pe scară largă prin foraj de petrol și gaze a provocat populațiilor celor două specii o diminuare semnificativă pe parcursul ultimelor decenii.
De asemenea, suferă de-a lungul coastei Alaskăi focile de gheaţă din Alaska, din care mai mult de 250 s-au îmbolnăvit de o maladie misterioasă care de multe ori duce la deces. Experții au considerat că vinovată poate fi creşterea de-a lungul coastei a unor alge toxice, iar aceasta ar fi rezultatul expunerii in exces la soare din cauza diminuării continue a stratului de ozon.
“În total, guvernul federal a declarat 38 de” evenimente de mortalitate neobişnuită “care implică specii de mamifere marine începând din anul 2003″, a scris Jim Carlton pentru WSJ. “Aceasta este de aproape de două ori mai mare decât numărul de evenimente înregistrate din 1991 – atunci când animalele au fost puse sub protecție federală mai mare – până în 2002″
De-a lungul celeilalte părţi a țării, sute de lamantini și aproximativ 80 de delfini au fost descoperiţi blocați în Laguna Râului Indian din Florida între 2012 și 2013 și în Carolina de Sud, în 2013, prexum şi peste 40.000 de pești menhaden, care măsoară între 15 și 20 de centimetri lungime, au fost găsiţi morţi între DeBordieu Beach și Pawleys Island, doar o săptămână după ce mii din același tip de pește au eşuat de-a lungul insulei Masonboro aparţinând statului Carolina de Nord.
Cu un an înainte, mii de stele de mare moarte au fost aduse la ţărm de-a lungul aceleiași plaje.
Întorcându-ne în California, schimbarea tiparelor meteorologice pe care unii oameni de ştiinţă o atribuie fenomenului meteo cunoscut sub numele de El Nino, provoacă apariţia peştilor şi a balenelor în locuri neobișnuite. Primul pește ton galben a fost prins recent în San Diego, precum şi primul peşte dorado Mahi Mahi. Aceste tipuri de pește de obicei nu apar în San Diego.
“Am început deja să vedem specii neobişnuite de peşte pe care le prindem aici”, a declarat Tim Barnett, un emerit în cercetare marină la Institutul de Oceanografie din San Diego, pentru KPBS. “Primul ton cu aripioare galbene a fost prins în mai – fenomen ce nu s-a mai petrecut înainte la nicio altă recoltare de peşte.
“Și un alt lucru deosebit de asemenea este prima doradă mahi- mahi – pe 1 iunie. Acest lucru nu s-a mai întâmplat. Lor le place foarte mult apa caldă și în mod normal nu le vedem aici până în septembrie.”.

Evenimente de mortalitate la nivelul oceanului marchează începutul unei posibile dispariții la nivel mondial

Deoarece aceste tipuri de pești nu trăiesc în mod normal în apele mai reci din largul coastei din California, soarta lor este, în principiu, deja pecetluită, la fel ca cea a restului animalelor moarte care au fost descoperite anterior. Adăugați la aceasta milioane și milioane de stele de mare care au fost identificate în susul şi în josul Coastei de Vest a Pacificului şi veţi înţelege că lumea are o mare problemă.
“Este cel mai mare eveniment de mortalitate în urma bolilor marine pe care l-am văzut”, a adăugat Drew Harvell, un epidemiolog marin de la Universitatea Cornell, pentru ştirile KUOW despre fenomen. “Acesta afectează mai mult de douăzeci de specii de pe coasta noastră și a provocat o mortalitate catastrofală. … Mă aştept ca luna viitoare toate stelele de mare să moară.”
Fie că este vorba de radiații de la Fukushima, reziduuri de petrol și poluare cu produse chimice de la deversările de petrol din Golf, modificarea condițiilor meteorologice, sau o combinație a celor trei, un lucru este sigur – oceanele lumii sunt bolnave. Și, pe baza modului în care merg lucrurile, un eveniment de dispariţie globală de proporții epice pare mai puțin o chestiune de dacă, ci mai mult o chestiune de când se va întâmpla.

   Surse:
http://enenews.com
http://www.kpbs.org
http://www.petethomasoutdoors.com
http://online.wsj.com
http://www.presstelegram.com
http://usnews.nbcnews.com
http://enenews.com
http://kuow.org

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nimbus said, on august 10, 2014 at 8:47 am

  Astia sunt chiar cretini? Pai principala problema a Pacificului de nord este Fukushima. De ce se mai mira?

  Apreciază

  • George said, on august 10, 2014 at 1:31 pm

   @Nimbus asa este

   Fukushima toată ziua pentru ca este cel mai mare dezastru nuclear din toate timpurile și mai mult de atât este necontrolat

   Apreciază

   • gheorghe said, on august 11, 2014 at 10:09 am

    Din Vancouver British Columbia, Canada se transmite zilnic „live” dar si upload-at pe Internet tot ce … nu se „da” la Tv, in resa scrisa, la radio… ce nu se spune oficial – sa doarma masele linistite ca si asa nu au ce da mai repare:

    (transmisia din 10 august – retineti ca VAncouver este in „urma” cu 10 ore fata de Bucuresti unde acum este 11 august – nu inca in Vancouver, cand scriu mesajul acesta).
    Cu titlul (in romaneste): „OROARE. Oceanul Pacific mort datorita radiatiilor de la Fukushima”
    ––––––
    Fiecare reactor din cele 6 explodate au o putere de distrugere de peste 100 de ori a Cernobalului, cu emisia de radiatii zilnic a cca 1600 de izotopi, INEXISTENTI IN NATURA – adica urmare a proceselor naturale cunoscute – cu izotopi de Plutoniu, Cesiu … ne-studiati dar cu durata de injumatatire de la 500 la 30000 de ani.
    In fiecare zi de dupa 11 martie 2011 (peste 1100 de zile) se deverseaza in Pacific apa folosita la racirea … a ceea ce a mai ramas din reactoare (nimeni nu stie ce este scufundat in pamant).
    Apa radioactiva deversata este in cantitate (zilnic!) fr peste 200 metri cubi iar curentuk oceanic (sens orar in Emisfera nordica) transporta – oarecum diluata – in cca 3 luni, apa radioactiva spre America de Nord, cu efect distrugator (relativ lent) de la Alaska pana mai jos de California, spre Ecuator.
    Desi nedorit, un cutremur de peste 7 grade aproape de Fukushima va pune la pamant scheletele constructiilor (ascunse acum cu panouri pentru „imagine”) si va produce mai intai pierderea conditiilor de „racire” a combustibilului = Plutoniu din cilindrii crapati deja de explozii = 1300 pentru fiecare reactor (sint 6!) ceea ce va produce explozii nucleare simultan de un tip si forta de distrugere necunoscut epractic de „stiinta”… Probabilitatea de producere a unui astfel de cutremur in primii 3 ani (deja trecuti…) = 70% nu s-a „implinit”, asa ca [de fapt NU] se asteapta in orice zi sa se intample; nici nu conteaza (din acest punct de vedere) daca ar fi urmat sau nu de tsunami…
    Fondatorul Greenpeace (care traieste in Kitsilano – Vancouver) a spus-o: „bye, bye Japan!”

    Iar Dr. Helen Caldicott (australianca traind pe coasta de Est a SUA) a spus ca in acest caz, se va urca in avion in aceeasi zi cu familia si va fugi in Australia deoarece… emisfera nordica va deveni ne-locuibila!
    ––––––
    Sint sigur ca astfel de desfasurari distructive in curs reprezinta un factor „motivant” pentru actiunile razboinice, militariste „incununate” cu genocid in Ucraina si Palestina ale slujitorilor Satanei – un fel de… „ce mai conteaza?”… si-asa nu mai e nimic de facut decat sa-i mintim si sa-i lichidam pe cei care nu slujesc „scopului”!
    Si-apoi… stiti cine produce echipamente pentru centrale nucleare si acest tip de „combustibil” – Plutoniu, nu-i asa?
    Poate ca aveti informatia ca 1 kg de Plutoniu este suficient pentru a produce deteriorarea sanatatii (impropriu numit cancer din moment ce se topesc tesuturile, celulele…) si a omora 1.000.000.000 – sa, 1 miliard de oameni… este cel mai toxic element chimic pe care l-a desoperit aceeasi „stiinta” care nu a gasit variante sanatoase de a sluji umanitatea decat sa devina arma in mana psihopatilor care au preluat controlul mondial si nu mai pot fi opriti de nici o doctrina, armata, … de morala nici nu se poate vorbi!
    Doamne ajuta sa trecem demni prin incercarile care vor veni si sa fim tari in credinta!
    ––––––-
    PS: numele si adresa de email sunt doar pentru a putea sa impartasesc cele cunoscute, IP-ul indica locatia – Vancouver, Canada.

    Apreciază

 2. […] via DEVASTAREA Coastei de Vest continua: stele de mare, foci, stridii, pelicani, pești, calmari – toa…. […]

  Apreciază

 3. dodo said, on august 10, 2014 at 6:22 pm

  Incep sa dispara speciile marine, si posibil sa urmeze cele terestre. Isi mai aduce cineva aminte de picturile ciudate din aeroportul din Denver?Sa fie oare acolo in acele picturi o prevestire a catastrofei biologice (cat si a altor catastrofe) pe care incepem s-o traim? Iata o pictura care cred ca ne vorbeste despre ceea ce se intampla acum in oceane si curand poate terestru:

  http://thechive.com/2012/03/08/something-is-rotten-in-the-denver-airport-25-photos/

  A se vedea imaginea numarul 6 cu acele animale moarte si cele bagate in cuburi de sticla ca exponate.

  Cred ca in picturile acelea gasim si alte evenimente care sunt planificate de masoni.

  Apreciază

 4. pandantivu said, on august 10, 2014 at 7:58 pm

  si pe coasta de est prin alte mijloace
  http://www.wallstreetotc.com/massive-red-tide-bloom-threatens-marine-life-florida/26845/

  Apreciază

 5. Romeo2110 said, on august 11, 2014 at 7:43 am

  Urmaresc din cand in cand pe Animal Planet documentari din putinele rezervatii din Africa unde mai traiesc lei, tigri, gheparzi, antilope zebre.

  Periodic apare un mesaj: corpul oricarui animal, de la elefant pana la cele mai mici, reprezinta hrana pentru celelalte, in conditiile in care mai toate vietuitoarele sunt infometate. In momentul in care omul ar interveni si ar vana pe scara larga antilope sa zicem pentru carne, s-ar produce un dezechilibru in alimentatie: ar exista exemplare care ar muri de foame.

  E de asteptat ca situatie sa fie la fel si cu pestii. Omul pescuieste sute de mii de tone sau milioane anual, raman specii care nu mai au ce manca.

  Un film pe Animal Planet, arata ca au disparut rechinii din juruyl inwsulei, deoarece nu mai avea ce manca. Disparitia rechinilor e primul semn ca au disparut speciile mari de pesti din lantul trofic. Tot in jurul insulei, s-a vazut diminuarea pana la diparitie a altor specii…

  Pescuitul exccesiv+braconajul, cu tehnolgii performante este cauza.

  Apreciază

  • saccsiv said, on august 11, 2014 at 9:45 am

   Romeo2110

   Asta e valabila la rechini, eventuali chiar la foci. Dar mor si foarte multi … pesti.

   Apreciază

  • gheorghe said, on august 11, 2014 at 10:15 am

   Pai, apa radioactiva (FUKUSHIMA) a „terminat” planctonul – baza lantului trofic al carui „varf” este … omul!
   Anul trecut nu s-au pescuit sardine (coasta de Vest a Pacificului – SUA, Canada) fiindca vasele de pescuit ultra-tehnplpgizate… NU LE-AU MAI GASIT!
   Au disparut asa, pur si simplu?
   S-au dus in concediu in Atlantic???

   Apreciază

 6. gheorghe said, on august 13, 2014 at 11:27 am

  200,000,000,000,000 becquerels/kg in fuel rod materials found near Tokyo
  http://enenews.com/200-trillion-bqkg-fuel-rod-materials-found-tokyo-material-spread-globally-major-part-worst-fukushima-plume-persists-long-time-environment-living-organisms-reconsider-health-effects-photos

  (EN): Although the accident has global impacts, we still do not know exactly what happened in the reactors […] The chemical and physical properties of the radioactive materials released into the environment are not well known.
  (RO): … nu stim exact ce s-a inytamplat in reactoare,,, proprietatile chimice si fizice ale materialelor radioactive eliberate in mediul inconjurator nu sint bine cunoscute…
  Asta zicea raportul in 2013!

  (EN): … We collected aerosol samples […] at the Meteorological Research Institute, Tsukuba, Japan, which is located 170 km southwest of FNPP […] The spherical Cs-bearing particles likely have longer retention times on the land surface than those of the water-soluble Cs particles. The retention time of the particles in the soil or other environments needs to be reconsidered. The health effects of the particles should be evaluated […]
  (RO): … am colectat mostre de aerosol.. la Institutul de Cercetari Meteorologice[din] Tsukuba, Japonia care ests localizat [la] 170 km sud-vest S-W dw uzina nucleara… Particulele sferice purtatoare de Cesiu prezinta probabil o durata de retinere (= de a sta) pe suprafata de teren mai mare (mai indelungata) decat acelea particule de Cesiu solubile in apa. (n.n.: Aceasta durata)-> Timpul cat sint retinute particule in sol sau alte nevoi (? n.n.: – mai degraba aspecte, probleme.. posibile) [trebuie] sa fie reconsiderate. Efectele particulelor [asupra] sanatatii ar trebui sa fie evaluate…
  =============================================
  http://enenews.com/gundersen-video-confirms-worst-fears-scientist-reactor-core-materials-found-almost-500-km-fukushima-plant-40000000000000000000-bqkg-travel-very-very-significant-distances-hot-particles-fou
  TITLU ARTICOL:
  (EN) This video “confirms our worst fears” — Scientist: Reactor core materials found almost 500 km from Fukushima plant — 40,000,000,000,000,000,000 Bq/kg — Can travel very, very significant distances — Hot particles found in 25% of samples from Tokyo and Fukushima (VIDEO)

  (RO): Acest video „confirma cele mai rele temeri” – Om de stiinta (citat): Materoale din miezul/centrul (radioactiv) [a fost] gasit (n.n.: la o departare de …) aproape 500 de Km de uzina de la Fukushima – 4 x 10^18 Bq/Kg (= 40 de milioane de… miliarde! Bq/Kg) – (materialele radioactive) Pot parcurge distante foarte, foarte semnificative – „Hot particles” (au fost) gasite in 25% din mostrele din Tokio si Fukushima

  Comentariu 1: „Hot particles” terminologie consacrata = particule fierbinti, nano- ori micro-metrice care „pulseaza” permanent radiatie nucleara toxica)
  Comentariu 2 – nu a „adunat” nimeni materialul radioactiv sa-l cantareasca pentru calculul energiei radioactive prezente si actionand asupra oamenilor si mediului
  ––-
  din articol:
  (EN): It’s actually in the size range of dusts that can be inhaled and then retained in the lungs. This is important because if your health physicist and calculating and you’re calculating the dose that you would get from this particle you’d have to consider that this particle might actually be trapped and result in a lifetime exposure.
  (RO): Este de fapt de marimea prafului care poate fi inhalat si retinur in plamani. Aceasta este important deoarece daca „esti” medic (si nu „al tau” – probabil eroare de redactare…) si calculezi doza de la aceasta particula pe care o vei putea obtine (afla), ar trebui sa tii cont ca – practic – aceasta va fi prinsa (retinuta) cu consecinta expunerii (kla radiatii) pe tot restul vietii.

  (EN): We looked at materials like tellurium, radium-226, we saw cesium-134, and -137, cobalt-60, and a whole zoo of isotopes that probably you’ll never hear about on CNN […] 80% by weight of this particle was made up of pure reactor core materials.

  (RO): Ne-am uitat la materiale ca Telur, Radiu 226, am vazut Cesiu 134 si 137, Cobalt 60 si o intreaga .. menajerie de izotopi despre care nu vei auzi niciodata la CNN… 80% din greutatea acestei particule provine din chiar materialul radioactiv din reactor.
  – s.a.m.d. –
  Nu am nici o bucurie pentru interventia mea referitoare la subiect – aduc la cunostiinta cititorilor unele aspecte foarte importante vazute altfel decat povestile de adormit copiii ale mass mediei.
  De curand, Organizatia Mondiala a Sanatatii a prezentat o „estimare” a tendintei de crester a numarului de cazuri de cancer… dar nici ei nu stiu „ce si cat” se va intampla in viitorul foarte apropiat.
  Cand lucrurile acestea se cunosc de sefii de stat, prim-ministri… oameni de stiinta, jurnalisti … si se TACE, ba chiar se face inchisoare, in Japonia daca se vorbeste [public] despre asa ceva nu poti decat sa lupti cu propria frica, pentru propria-ti fiinta, pentru familie, pentru cei dragi… pentru neamul tau.
  Pentru simplificare, mai spun doar ca o (UNA) particula dintre cele toxice (Plutoniu fiind „campionul mortii”) daca este inspirata se opreste in plaman, daca este inghitita se opreste … undeva pe tractul digestiv iar daca patrunde prin contact (sa zicem cu nisipul de pe plaja) prin o zgarietura (ori rana deschis)… poate merge unde o „duce” sangele.
  Ei bine, din momentul „fixarii”, radiatiile emise transfera energie atomilor celuleor si moleculelor din apropiere, le incalzesc… le imbatranesc si aceste mor; din aproape in aproape zona afectata se mareste.. organismul incearca sa „curete” deseurile dar sansele sint practic nule: organismul atunci incepe izolarea acestor deseuri … de substanta organica radioactiva in ceea ar pare a fi o tumoare (de fapt ganglioni, noduli) dar nici asta nu reuseste fiindca viteza de distrugere a celulelor este peste capacitatea de reparare si de eliminare a lor de catre organism. Si eliminarea este fortata de corp prin „deschiderea” de cai de evacuare – rani deschise…
  Nu are rost sa ne speriem, nu exista alta planeta pe care sa fugim.. sau locuri „secrete” sa ne ascundem pana se „rezolva”.. nu este nici un facor in spatele termenului „se” si nici nu are cine si cum sa „rezolve” fiindca „ei” nu stiu ce s-a intamplat (tehnic, stiintific – controlabil si masurabil!), nu stiu ce se intampla nici acum – doar rezultate cu care nu pot lucra fiindca nu exista teste si experimente pentru tipul de situatie real petrecuta – NU AU CONCEPUT CA SE POATE INTAMPLA!!! si prin urmare daca nu stie ce „este”, nu stii ce „se intampla” … desigur ca nu stii ce sa „faci” si nici cum „sa faci”… darami-te sa spui si la „supusi”…
  Cred ca acestor psihopati (care ne conduc, care ne „aburesc” cu stiri si ne „educa” in sisteme de educare-indobitocire) nici acum nu le vine sa creada ce au produs – se incadreaza (dupa parerile demn de luat in consideratie ale unor personalitati stiintifice!) in categoria ELE – Extinction Level Event, adica – sa ne pregatim pentru ce-i mai rau ca nu se stie cine si daca scapa! Desigur, este vorba de omul ca individ biologic, tri-dimensional, animat si viu – nu este vorba de sufletul omului pe care stiinta nu il cunoaste (ea se auto-limiteaza – prin definitie – la ceea ce este masurabil, determinabil, prognozabil).
  ––––-
  Sa ne ajute Dumnezeu sa rezistam si sa fim mai buni intre noi, oameni simpli si obisnuiti (mai mult sau mai putin) care sintem doar la un click distanta dar sintem in aceeasi Dreapta Credinta ORTODOXA! si sa avem mila si fata de altii…

  Apreciază

 7. discerne said, on august 22, 2014 at 1:13 am

  Omenirea a uitat de Fukushima, au ascuns caciula asta si se fac ca o cauta. sssst! Nu le spuneti celor care se duc in scopuri de turism in California sau Japonia! Ei dorm linistiti fara sa vegheze nimeni asupra lor!

  Apreciază

 8. […] DEVASTAREA Coastei de Vest continua: stele de mare, foci, stridii, pelicani, pești, calmari – toa… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: