SACCSIV – blog ortodox

ATAC TOTAL impotriva Monahului TEODOT: tv, internet, organizatii evreiesti

Posted in Parintele Teodot by saccsiv on iunie 27, 2014

TVR 1 anunta in seara asta, la pauza meciului Olanda – Spania, ca vor da o mare stire despre Monahul Teodot ce a zis ceva cu ocazia aniversarii a 87 de ani de la infiintarea Miscarii Legionare si ca in aceasta seara monahii de la Manastirea Petru Voda vor lua o hotarare cu privire la dansul.

Pana atunci, iata ce putem citi in articolul Discursul sustinut de un calugar la aniversarea Miscarii Legionare: Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania cere autoritatilor statului si BOR sa se sesizeze in privinta acestui caz si sa ia masurile necesare de pe site-ul Hotnews:

Presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, deputat Aurel Vainer, condamna, intr-un comunicat remis redactiei, discursul sustinut de un calugar de la Manastirea Petru Voda la aniversarea Miscarii Legionare si cere autoritatilor statului si Bisericii Ortodoxe Romana „sa se sesizeze imediat in privinta acestui caz si sa ia masurile necesare”.
O inregistare video a unui discurs tinut de Monahul Teodot de la Manastirea Petru Voda din Neamt la aniversarea a 87 de ani de la infiintarea Miscarii Legionare in Romania a fost postat pe Youtube. Potrivit descrierii videoclipului, calugarul Teodot a tinut discursul sambata, 21 iunie, la cimitirul din Tiganesti (comuna Ciolpani din judetul Ilfov), care adaposteste mormintele a doi dintre intemeietorii Legiunii – Radu Mironovici si Corneliu Georgescu – loc traditional de pelerinaj pentru adeptii Miscarii Legionare.
In discursul sau, calugarul Teodot afirma, printre altele, ca „Trebuie sa avem cu totii convingerea ca Miscarea Legionara a fost o lucrare a Duhului Sfant”, iar miscarea „a fost o organizatie de ridicare a bisericii, de ridicare a neamului de fapt”. Este al doilea moment public in care slujitori ai Manastirii Petru Voda apar legati de miscarea legionara, dupa ce in 2011 un clip postat tot pe Youtube arata cum mai multe maicute de la Manastirea Petru Voda ii cantau parintelui Justin Parvu „Sfinta tinerete legionara”.
Comunicatul integral difuzat de Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania:


In cursul zilei de ieri, am citit articolul publicat de HotNews.ro, privind discursul rostit de un monah al Mănăstirii Petru Vodă din jud. Neamţ. Am auzit cuvintele absurde rostite în înregistrarea video.
Văzând aceste imagini, asemenea oricărui evreu care a trecut prin ororile Holocaustului din România, am simţit cum sunt cuprins de fiori la amintirea cămăşilor verzi cu diagonală care se încadrau în marşurile sau defilările legionare, ura şi duşmănia care se disemina în acele momente.
Fără îndoială, mesajul rostit este inacceptabil. Condamn în modul cel mai clar ideile transmise şi rostirea lor publică de un monah, slujitor al Bisericii Ortodoxe Române.
Așa cum se arată în numeroase documente și trăiri directe, personale și ale cetățenilor evrei, Mişcarea Legionară a fost şi rămâne direct responsabilă pentru pregătirea crimelor, asasinatelor şi violenţei devastatoare îndreptate împotriva cetăţenilor români de religie mozaică din anii ’40-’41, continuate ulterior de Mareşalul Antonescu. Amintesc, în acest sens, Pogromul din Bucureşti, care a avut loc în timpul rebeliunii legionare din ianuarie 1941. In acele zile negre, membrii “Legiunii Arhanghelului Mihail” au jefuit, devastat şi distrus numeroase sinagogi şi obiective evreieşti din Bucureşti, au torturat şi asasinat femei, copii şi bărbaţi evrei. Masacrul din pădurea Jilava, masacrul de la “Abator” etc. au dovedit o violenţă inumană, fără margini, a Mișcării Legionare, izvorâtă dintr-o intoleranţă criminală şi fără sens.
Aceasta este “sfânta” misiune la care a făcut referire monahul?
Rolul nefast al Miscării Legionare în istoria României este indiscutabil şi demonstrat istoric. Răul pe care l-a produs nu a afectat doar cetăţenii români de religie iudaică, dar și România în sine. Garda de Fier nu şi-a îndreptat atenţia “doar” asupra evreilor români. Legionarii au asasinat barbar și personalități politice de vârf ale României din acea perioadă : Prim Miniștri (I.G. Duca, Armand Călinescu, Nicolae Iorga), oameni politici (Virgil Madgearu) și demnitari români, de orientare politică diferită.
Cu toate acestea au fost numeroase ocazii, în care diferite personaje încearcă să “reînvie” acest element de extremism. Am putut vedea cum, în centrul Capitalei, sunt afişate simbolurile acestei Mişcări de tristă amintire. Ziarul “Obiectiv legionar” este publicat nestingherit.
Poziția mea, de mare responsabilitate civică și națională, ma determină să solicit Autorităţilor Statului Român şi Bisericii Ortodoxe Română să se sesizeze imediat în privinţa acestui caz şi să ia măsurile necesare.
Solicit Parlamentului României şi colegilor din diferitele grupuri parlamentare să adopte în cel mai scurt timp Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii (PL-x nr. 193/2014).
Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România va lua toate măsurile care se impun în acest caz.
Deputat Aurel Vainer
Preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România

Comentariu saccsiv:

   In articolul VIDEO Discursul unui calugar de la Manastirea Petru Voda la aniversarea Miscarii Legionare: Miscarea Legionara a fost o lucrare a Duhului Sfant, suntem datori sa mai salvam ce se poate salva. Sa ajutam pe cei din jurul nostru sa ducem mai departe aceasta sfanta Miscare Legionarapostat ieri pe acelasi site, erau infierate si:

Monahul Teodot mai sustine in discursul sau ca „elita luciferica care conduce lumea urmareste reducerea populatiei, unii zic cu 90%, altii cu 50% (…) Asta este masoneria, se inchina direct la diavol.” Teodot a incheiat spunandu-le celor prezenti – adepti ai Miscarii Legionare, care poarta tricouri si steaguri cu insemnele miscarii –  ca „noi acuma suntem datori sa mai salvam ce se poate salva, si anume, in primul rand sa ne salvam sufletele noastre de ispite, de pacate, de tot felul de caderi”.
[…]
Manastirea Petru Voda, ctitorita de parintele Justin Parvu, este vocea cea mai reprezentativa pentru ortodocsii traditionalisti romani, care se declara antiecumenisti si se afla in prima linie a miscarii impotriva pasapoartelor biometrice considerand ca este vorba de acceptarea numarului Fiarei, 666, „o lepadare de Hristos” si un prim pas catre controlul total al persoanelor.

   Comentariu saccsiv:

Parintele Arsenie Papacioc:

Nu putem gandi Miscarea Legionara fara voia lui Dumnezeu; deci a fost voia lui Dumnezeu chiar daca a plecat de la niste cauze materiale istorice.

Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa:

Tinand cont de cati martiri a dat, cred ca a fost de la Dumnezeu, dar oameni fiind, au facut si greseli.

Parintele Dumitu Staniloae:

Corneliu Codreanu era si el o figura foarte interesanta; si atragea ca si Arsenie Boca: avea ceva atractiv, ceva puternic asa; acelasi spirit hotarat si sigur; alegea o cale si gata; mergea pe ea. Impresionau amandoi prin forma lor hotarata de a fi. Era un dar al lor. Cred ca e o oarecare asemanare intre ei, parca erau o piatra, o stanca. Eu n-am avut aceasta exactitate de a defini lucrurile, m-am leganat asa, in cunoasterea adevarului. Eu am pus foarte mult pret pe iubire, pe blandete, pe bunatate, pe valorile Treimii; scrisul meu a atras – e adevarat, dar ca persoana n-am exercitat aceasta atractie pe care o exercitau Codreanu sau Arsenie Boca, si nu stiu cum e mai bine… Am fost solicitat dupa ’90 de niste tineri sa scriu ceva despre Ion Mota: eu cred ca Mota care era baiatul protopopului din Orastie era foarte crestin; si el s-a dus intr-adevar ca sa apere Occidentul de comunism. Pe Marin nu l-am cunoscut.(interviu, revista Scaranr.7).

Parintele Arsenie Boca despre sfintenia Miscarii si a lui Corneliu Codreanu:

„Am fost tinut la securitate sase saptamani. Cu parintele Arsenie discutam numai cand ne gaseam singuri. Restul timpului fie ca ascultam discutiile din camera, fie ca ma duceam cu gandul departe.

Intr-o zi se intampla sa ramanem amandoi in camera. Parintele Arsenie atunci imi spune: „Daca ar fi trait Capitanul ce lucruri frumoase am fi facut noi…”. Altadata imi spune: „Sa stii ca Legiunea nu va invinge pana nu se va completa numarul de legionari in cer”. Asta ar insemna sa moara toate generatiile din 1927 pana in 2000. Ar trebui sa treaca 60-80 de ani. Ar insemna sa nu mai traiasca nici un legionar din zilele noastre.

Dumnezeu va avea grija sa ramana si samanta pe pamant”, imi raspunde parintele Arsenie. A fost ultima discutie cu parintele Arsenie. Pe mine m-au luat si m-au dus la Penitenciar. M-au bagat singur intr-o celula la etajul trei, complet izolat de ceilalti legionari. (Fragment din manuscrisul lui Mircea Puscasu, fost detinut politic, legionar).

Citiți un text mai larg al Părintelui Justin Pârvu despre Mișcarea Legionară la:

HotNews și alte site-uri portavoce ale sionismului îl atacă pe Monahul Teodot pentru cuvântul mărturisitor despre Mișcarea Legionară

 

89 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. moxu said, on iunie 27, 2014 at 9:25 pm

    Pacat pacat pacat cu ocazia asta a dat apa la moara

    Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 27, 2014 at 10:25 pm

      nu a dat nici o apă la moară, a zis un adevăr. să ne rugăm pentru el. Doamne Ajută!

      Apreciat de 1 persoană

      • Irina said, on iunie 27, 2014 at 10:40 pm

        Nu a dat apa la moara, a marturisit adevarul. Eu am trimis un mesaj la astia de la Antena 3 si am profitat de ocazie si am trimis un mesaj si jidanilor de la conducere, i-am intrebat de ce se caca pe ei de frica si de frustrare si fug ca dracul de tamaie cand aud cuvantul ” Legionar”.

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 27, 2014 at 11:40 pm

        IRINA

        Nu pot concepe faptul ca un ortodox să se joace cu cuvintele. Atenție la exprimare! Ce reacție au cei cu evlavie când citesc asemenea expresii sau cuvinte?

        Apreciază

      • Irina said, on iunie 29, 2014 at 9:14 pm

        La ce te referi Iacoboaie? La ce le-am trimis alora pe mail? Pai m-am inspirat din Jurnalul Fericirii, in care parintele primeste acest sfat de a fi demn si de a nu face caca in pantaloni de frica.

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 30, 2014 at 12:22 am

        Of, nu mai zic nimic…

        Apreciază

  2. moxu said, on iunie 27, 2014 at 9:28 pm

    Nu au intelepciune ce naiba,? ca doar e calugar si el cu darul ,lui Dumnezeu.
    Nu se va trezi mai nimeni cand vine vorba de legionari lumea ia inteles gresit de atunci , acum nici o sansa sa-i inteleaga

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 27, 2014 at 9:45 pm

      dar tu i-ai înțeles?

      Apreciază

      • GabiM. said, on iunie 29, 2014 at 4:57 am

        Saptamana trecuta,pe 18 iunie,aflandu-ma la P.V. am asistat la o scena in care…monahul Filotheu incerca sa il convinga pe un jurnalist de la o televiziune nemteana ce venise sa-l intervisteze pe monahul Teodot,ca acesta din urma,nu ar fi avut „binecuvantare” pentru a vorbi cu presa,ci el insusi,Filotheu,era desemnat ca purtator de cuvant al manastirii…Jurnalistul nu s-a lasat impresionat de Filotheu si se vedea bine ca era foarte suparat si iritat,ci a insistat,spunand ca el nu doreste sa vorbeasca cu altcineva,apoi a aparut si monahul Teodot si au mers la chilia Parintelui Justin,unde a avut loc interviul (VEZI AICI: http://www.youtube.com/watch?v=twXQt21aXMM&list=UUagURqjleZFlektm_DF6y_w – Va fi un Pitești la nivel Mondial ! )…Monahul Teodot,fiu duhovnicesc al PARINTELUI,a ramas unicul glas care MARTURISESTE cu curaj ADEVARUL ! Unde sunt oare,celelalte voci din manastirea Petru Voda,nu se aude nici vocea lui Amfilohie Branza de la Diaconesti,toata lumea tace…Iar unicul monah care a indraznit,este atacat de liftele straine de NEAM si de TARA si este linsat mediatic de preaplecatele lor unelte…Sa fie oare acesta inceputul „urgiei” la care se referea Parintele nostru,cu putine zile inaintea plecarii sale la Domnul?!? Cati dintre noi vom avea putere si curaj pentru a marturisi?!? Fratilor,sa ne rugam,nu numai pentru noi,ci sa ne rugam cu totii si pentru monahul Teodot ! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 29, 2014 at 3:23 pm

        Mare este frica în societatea românească! Uriașă! Dacă se aude numai vocea unui monah…

        Apreciază

      • GabiM. said, on iunie 29, 2014 at 6:16 pm

        Iertare,in 20 iunie s-a intamplat toata tarasenia,din pricina prea marii oboseli am facut confuzia…Iertare! Doamne ajuta!

        Apreciază

      • Irina said, on iulie 1, 2014 at 9:26 pm

        Poate ai dreptate Valentin, poate nu mai este timpul pentru proteste, desi acesta este modul prin care oameni isi pot manifesta vointa in fata conducerii. Si daca s-ar organiza un protest cu siguranta vor veni foarte putini oameni pe care oricum nimeni nu-i va baga in seama. De aceea Valentin eu as spune ca din contra la noi in tara un protest impotriva masoneriei si a directivelor ei prin care ne distrug pe noi ca popor, este din start supus esecului tocmai din cauza dezbinarii prin care au reusit sa distruga orice urma a unitatii noastre ca popor in jurul valorilor noastre, in jurul credintei in Dumnezeu si a Bisericii Sale. Si de aceea vor navali asupra noastra toate relele, si asta nu numai din cauza masonilor ci mai ales din cauza noastra a romanilor care in mare parte nu ne trezim si necinstimsi renuntam toate darurile date de Dumnezeu cel mai important dar fiind Biserica Ortodoxa din care facem parte cu totii, in schimbul iluziilor si fanteziilor oferite de masoni, cu alte cuvinte noi ca popor am renuntat la o viata in Hristos pentru duhul lumesc oferit de slujitori lui Antihrist si asta de buna voie fara a fi constransi.

        Apreciază

    • Irina said, on iunie 27, 2014 at 10:46 pm

      Moxu, tocmai ca trebuie vorbit azi de legionari, pentru ca Sfintii nostri din temnitele comuniste au fost in mare parte legionari, si statutul de legionar s-a contopit cu statul lor de Sfinti. Si tocmai pentru ca legionarii incomodeaza si azi, cu atat mai mult trebuie vorbit despre ei, pentru ca adevarul trebuie sa iasa la lumina chiar daca acum multi sunt sceptici din cauza doctrinei comuniste, vor fi si care vor crede. Niciodata un adevar, mai ales cand este vorba de Sfinti sau de eroi nu trebuie ascuns din cauza neintelegerii sau din cauza ca nu intereseaza, pentru ca altfel ne vom face vinovati pentru ca necinstim jertfa acestor oameni care au suferit pentru Hristos si pentru neamul nostru.

      Apreciat de 1 persoană

    • Irina said, on iunie 27, 2014 at 11:03 pm

      Si inca ceva Moxu, da lumea i-a inteles gresit din cauza propagandei comuniste impotriva lor, dar acum pentru ca adevarul iese la iveala, jidanii sunt disperati. Sa stii ca cei de buna credinta pot vedea adevarul si multi tineri dupa ce s-a documentat si-au dat seama ca adevarul despre legionari este altul decta cel invatat la scoala. Eu una m-am lamurit citind cartea Pentru Legionari a lui CZ Codreanu, carte care m-a marcat si datorita ei am inteles cu adevarat ce a fost Legiunea Arhanghelului Mihail si cum au fost in realitate legionari. Problema este ca nu cred ca mai avem sanse ca din randurile noastre sa se mai nasca tineri care sa impartaseasca ideile exceptionale ale legionarilor.

      Apreciază

      • Lucian N. said, on iunie 29, 2014 at 4:31 pm

        Irina, ai 100% dreptate.

        Apreciază

  3. geo said, on iunie 27, 2014 at 9:29 pm

    Nu am vazut nici o luare de pozitie a reprezentantilor acestei minoritati, cu exceptia citorva articole de prin pres straina, vizavi de ceea ce se intimpla in prezent in Ucraina – reinvierea nationalismului celui mai feorce, a neonazismului , reabilitarea unor criminali ucrainieni…pacat…

    Apreciază

  4. o oarecare said, on iunie 27, 2014 at 9:43 pm

    Solicit si eu sa dispara semnul crucii de pe gurile de canal. Ce se intampla cu simbolurile crestine? Cine se face raspunzator de o asemenea blasfemie?

    In legatura cu afirmatiile monahului Teodot, trebuie luat in calcul ca Sfintia Sa a judecat lucrurile mai ales din perspectiva religioasa. Asa stand lucrurile, nu se poate ca un om de bun simt sa nu constate ca, asa cum multi tineri din zilele noastre intra in masonerie cu gandul ca sunt intr-o organizatie ,,elitista”, nu ,,etilista” cum spunea un mason incult, pe vremea aceea Miscarea Legionara reprezenta un ,,ceva” politic si religios care-i unea pe tineri. Se cultivau sentimente religioase si patriotice in acelasi timp.

    Desigur, interesele lor de romani se puteau ciocni cu ale evreilor. Dar e chiar asa de grav sa fim romani patrioti sau trebuie musai sa fim romani tradatori, vanduti nu stiu cui pentru avantaje materiale? Cine va contabiliza crimele adevaratilor legionari, nu ale celor care s-au inscris in miscare pentru a o compromite? Cine va contabiliza numarul intelectualilor romani ucisi in in inchisorile comuniste cu eticheta de legionar chiar daca ei n-au avut nicio treaba cu aceasta. Cine va contabiliza crimele savarsite de alte grupari in numele Miscarii Legionare?

    Apreciat de 1 persoană

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 27, 2014 at 10:23 pm

      am văzut că în București a fost pus semnul crucii într-adevăr pe canale, ceva legat de un simbol al Sf. Gheorghe
      ca să calce lumea pe el.

      Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 27, 2014 at 10:34 pm

      Se vorbește mereu de MIȘCAREA LEGIONARĂ iar în mass media (în timpul comunismului și după 1989) legionarii au fost înfierați drept criminali, însă PE NEDREPT. Numai cine a studiat puțin istoria acelor ani realizează cât de mult s-a mințit despre legionari.

      MIȘCAREA LEGIONARĂ NU ESTE LEGIUNEA STRĂINĂ (FRANCEZĂ) ÎN CARE UNII TINERI ROMÂNI VISEAZĂ SĂ AJUNGĂ. EA ESTE LEGIUNEA ARHANGHELULUI MIHAIL (fondată în 1927) ȘI TOȚI TINERII AR TREBUI SĂ ȘTIE CINE ESTE ȘI CE A FĂCUT ACEST CONDUCĂTOR AL OȘTILOR CEREȘTI. AȘADAR, EA A LUPTAT PENTRU DUMNEZEU, ÎMPOTRIVA COMUNISMULUI ȘI MASONERIEI. EVREII CARE O INCRIMINEAZĂ ASTĂZI SUNT EVREII SIONIȘTI (MASONI). Nu este logic și de înțeles?

      Apreciază

      • safimvigilenti said, on iunie 29, 2014 at 1:20 am

        cinste si admiratie monahului Teodot, de-ar fi cat mai multi marturisitori ca dansul. Dumnezeu sa ni-l pazeasca si ocroteasca !!!

        Apreciază

    • Daniela said, on iunie 27, 2014 at 10:42 pm

      Monahul Athanasie Stefanescu spunea despre idealurile si “omul nou” pe care il dorea Corneliu Codreanu ca baza a “Romaniei legionare”:

      Telul final nu este viata, ci Invierea. Invierea neamurilor in numele Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Neamul este, deci, o entitate care-si prelungeste viata si dincolo de pamant. Neamurile sunt realitati si in lumea cealalta, nu numai in lumea aceasta. Acest student(Corneliu Zelea Codreanu) a indrumat generatia lui avand ca arhetip pe Hristos. Lupta a fost grea, acerba, cerand sacrificii pentru credinta lor in Dumnezeu si neamul romanesc, tineretul a fost supus la un experiment unic in lume, cunoscut sub numele de experimentul Pitesti, unde toti au fost prabusiti ca asa era reteta. Dar in fata lui Dumnezeu nu conteaza caderile, ci ridicarile. Preotul Calciu a fost unul dintre acestia. Generatia acestui student, in verde imbracata si la icoane inchinata, a fost martirizata cum n-au fost decat crestinii din primele secole. Din randurile ei ridicandu-se pe treptele cele mai inalte ale eroismului si chiar sfinteniei. Daca in iuresul luptei au fost si greseli, sa nu se uite ca una este individul cu instincte morbide, care ucide dragul de a ucide si alta este individul care lupta in numele cetatii si al tarii, care a fost dintodeauna declarat erou.

      extras din cartea Realitatea unui mit: Corneliu Zelea Codreanu

      Cu post si rugaciune inainte!

      Doamne lumineaza-i pe romani!

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 27, 2014 at 11:35 pm

        Greșelile legionarilor? Nu pot fi imputate tuturor. Nu judec eu aceste greșeli, dar eu văd ca greșeală majoră faptul că nu a existat o mai mare vigilență, vreo comisie internă care să preîntâmpine infiltrarea dușmanilor, comuniști și masoni în rândurile lor. De această slăbiciune sau punct slab au profitat din plin aceștia atribuindu-i crime neînfăptuite (și pomenite de altfel, cu mult aplomb și siguranță în Comunicat de către deputatul Aurel Vainer, președintele comunității evreiești din România), PRIN CARE A FOST DENIGRATĂ ȘI DISCREDITATĂ LEGIUNEA ARHANGHELULUI MIHAIL, ADICĂ MIȘCAREA LEGIONARĂ…

        Apreciază

  5. Iacoboaie Radu said, on iunie 27, 2014 at 9:44 pm

    Nu cred că se va întâmpla precum în cazul Tanacu și să se repete același scenariu. Mass media nu poate dărâma ortodoxia și Biserica lui Hristos. Monahul Teodot este un creștin adevărat și dacă i se va întâmpla vreo nedreptate pe pământ și în această viață trecătoare, va fi însă cinstit de Dumnezeu și de ortodocșii din toată lumea…

    Apreciat de 1 persoană

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 27, 2014 at 10:16 pm

      Monahul Teodot este un mărturisitor al Adevărului, al ortodoxiei. El duce mai departe linia pe care a mers cu multă dragoste de neam și curaj marele duhovnic PĂRINTELE IUSTIN PÂRVU. De aceea, adevărurile rostite în mai multe rânduri DERANJEAZĂ PE MASONI…

      Apreciază

    • Irina said, on iunie 27, 2014 at 10:51 pm

      Daca i se va intampla ceva, tocmai credinta in ceea ce a spus va creste. Nu stiu michiduta asta nu a invatat pana acum din istorie ca de cate ori a lansat o prigoana impotriva Bisericii si de cate ori a lovit in slujitorii lui Dumnezeu, credinta oamenilor a crescut si Biserica din contra s-a intarit?

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 29, 2014 at 3:27 pm

        Fără glumă, se vede treaba că masonii se grăbesc să acapareze lumea. Cred că sunt în criză de timp și nu și-au atins obiectivele toate în timpul stabilit din vreme, cam la 50 de ani. Din acest motiv forțează nota.

        Apreciază

    • Liliana said, on iunie 27, 2014 at 11:28 pm

      Daca il vor prigoni pe Parintele Teodot si pe toti ceilalti martirisitori,ii vor face eroi,martiri si noi modele pentru noi toti ,ca este nevoie sa ne incurajeze…La Dumnezeu nimic nu este pierdut.

      Apreciază

    • Irina said, on iulie 1, 2014 at 9:53 pm

      Da iacoboaie, si eu cred ca aceasta a fost greseala lor de dupa CZ Codreanu pentru ca in timpul capitanului selectia legionarilor era foarte stricta, el spunea sunteti in stare sa mergeti drept inainte chiar jertfindu-va puteti intra de nu mai bine vedeti-va de treaba. Dupa Codreanu aceasta selectie nu a mai fost asa riguroasa si a permis infiltrarea in Legiune a dusmanilor lor care au inceput saparea din interior, dar slava Domnului nu au prea reusit.

      Apreciază

  6. ORTODOXIE said, on iunie 27, 2014 at 9:49 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

  7. Tudor said, on iunie 27, 2014 at 9:59 pm

    Nu-i nici un pacat aici , cum adica pe site-uri mergi ca in primia linia de front , iar afara trebuie sa te ascunzi dupa copaci? Daca va trebui de luat hotarari de ajutor tre sa mai punem si alte oase in miscare nu numai cele de la degete …

    Apreciază

  8. valentin said, on iunie 27, 2014 at 10:16 pm

    Arhanghelul Mihail dă mare biruință celor ce-l roagă! Să ne rugăm cu toți să vedem cine-i extremist. Doamne Ajută!

    Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 27, 2014 at 10:20 pm

      rugăciunea nu e o armă incriminată de nici o lege, numai satana vrea să incrimineze rugăciunea. Și se va vedea că a fost o predică a unui monah cu binecuvântare de la un sfânt.
      Ce decizie să ia mânăstirea Petru-Vodă în legătură cu monahul ? Să ia una în legătură cu masoneria care-l atacă? Dacă se dau de partea masoneriei sunt anatema din Biserică TOȚI PÂNĂ LA ULTIMUL!
      Deci, ce pot să facă cei de la Petru Vodă – să se lepede de Hristos sau să rămână cu Hristos.

      Că monahul Teodot până acum a rămas. Dar să nu fericiți pe nimeni mai înainte de sfârșit, până în ultimul ceas… chiar până la ultima clipă să ne rugăm. Doamne Ajută!

      Apreciază

      • Valentin Dorneanu said, on iunie 27, 2014 at 10:27 pm

        trebuie să ne rugăm și pentru dușmanii noștri

        Apreciat de 1 persoană

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 27, 2014 at 10:44 pm

        Cred că se vor unii toți în jurul Sfinției Sale, în cuget și simțire. Cu excepția trădătorilor de neam și lepădați de Hristos.

        Apreciază

      • Daniela said, on iunie 28, 2014 at 9:43 am

        Noi sa ne facem datoria de a ne pune al punct rugaciunea si de a ne smeri si apoi, tot ceea ce ne trimite Dumnezeu e treaba Lui. Noi vom implini toate formalitatile, dar Dumnezeu este Cel care ne va da substanta rugaciunii. Dar, cu cat mai smerit ne rugam, cu atat mai tare ne vom folosi.
        Orice om care ne jigneste, ne face rau, ne calomniaza sau ne nedreptateste, este unul dintre fratii nostri cazuti in mainile diavolului.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • Irina said, on iunie 30, 2014 at 9:49 am

        Alibaba, democratia de fapt nu exista nicaieri, cel putin in adevartul sens al cuvantului. Daca ar fi democratie am putea vorbi absolut despre orice, chiar daca ar incomoda si in nici un caz nu s-ar priva de drepturi vreo minoritate sau majoritate. Ori in realitate vedem ca toate uraciunile pamantului au drepturi, iar crestinii nici un drept de a traii asa cum isi doresc, ba mai sunt si asaltati sa accepte o gramada de lucruri impotriva constiintei lor. Pai asta inseamna democratie? Mai degraba o parodie a democratiei, si as zice inceputul furtunii unei dictaturi cum nu a mai fost pana acum.

        Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 27, 2014 at 10:41 pm

      Bine zici frate! Să ne rugăm fierbinte către Sf. Arhanghel Mihail, în această seară dar și în zilele ce vor veni. Doamne ajută! Dumnezeu nu ne va lăsa la greu.

      Apreciază

  9. dante said, on iunie 27, 2014 at 10:23 pm

    @moxu
    Cum adica lumea i-a inteles gresit inca de pe atunci pe legionari?
    Atunci cum iti explici numarul impresionant de oameni care i-au urmat in acele vremuri si mai apoi in puscariile comuniste, sau a fos asa…un teribilism al poporului roman?
    Hai sa nu ne insusim propaganda straina impotriva mosilor si bunicilor nostri, destul ca au fost martirizati, si poate ca datorita rugaciunilor lor din ceruri, noi inca mai sintem o natiune si un popor.
    Daca Miscarea legionara este vinovata de asazisele crime inventate, de ce a fost absolvita de vina la tribunalul de la Nurnberg, de ce pe timpul bolsevismului americanii tineau legaturi cu legionarii?
    Acesti lupi moralisti ai planetei, fac judecati cu doua unitati de masura diferite , in functie de interesele meschine de moment.
    Traiasca Legiunea!

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  10. Valentin Dorneanu said, on iunie 27, 2014 at 10:36 pm

    de fapt de asta toți care spun că „sintagma duhovnicul neamului e puțin forțată” se tem să fie cu adevărat de partea românilor. Că ei nu agreează mișcarea legionară. Iar părintele Iustin spunea adevărul și încă mai vorbește și acum. Doame iartă-ne și ne învrednicește de vremurile ce au început.

    Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 27, 2014 at 10:42 pm

      iar românii acum într-adevăr nu mai înțeleg prea mulți adevărul mișcării legionare. numai că a zis bine cineva de mai sus – românii de atunci au răspuns cu toții chemării acestei mișcări de apărare a neamului românesc.
      Doamne Ajută!

      Să fim cu toții alături de mișcarea legionară nu ca o luptă lumească ci ca una duhovnicească, pentru că sunt creștini, pentru că spun adevărul și alături monahul Teodot că merge pe linia părintelui Iustin Pârvu – unul dintre sfinții secolului, cum a zis cineva – sau chiar sfântul secolului numit de un părinte din Grecia. Dar nu pentru slava noastră, ci pentru Slava lui Dumnezeu. Dă Doamne !

      Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 27, 2014 at 10:55 pm

      Doamne Ajută ca românii să înțeleagă adevărul despre eroi și sfinți

      Apreciat de 1 persoană

  11. geo said, on iunie 27, 2014 at 10:50 pm

    A Christian father who watched his wife and daughter get brutally raped by members of the militant group, Islamic State of Iraq and Syria (ISIS) because he couldn’t pay them a poll tax in Mosul, Iraq, killed himself under the weight of the trauma this past weekend.

    A report from the Assyrian International News Agency said ISIS began enforcing Islamic laws in the northern Iraq city which they overran on June 10.

    Dr. Sallama Al-Khafaji of the Iraq High Commission for Human Rights said the incident happened on Saturday after ISIS began asking Christians in Mosul for a poll tax.

    „In one instance, ISIS members entered the home of an Assyrian family in Mosul and demanded the poll tax (jizya). When the Assyrian family said they did not have the money, three ISIS members raped the mother and daughter in front of the husband and father. The husband and father was so traumatized that he committed suicide,” said the report.

    „The Christians have told me that they cannot pay this tax,” Dr. Al-Khafaji told AINA, „and they say ‘what am I to do, shall I kill myself?'”

    Four Christian women were also reportedly shot dead by ISIS members because they were not wearing veils.

    http://www.christianpost.com/news/christian-father-commits-suicide-after-isis-members-rape-wife-and-daughter-in-front-of-him-because-he-couldnt-pay-poll-tax-122220/

    Criminalii astia omoara, violeaza, tortureaza fara jena…si pentru asta, dupa ce au jefuit banca din Mosul de vreo 400 milioane dolari idiotul de obamba vrea sa mai le dea inca 500 de milioane:

    http://en.itar-tass.com/world/737978

    http://www.ijreview.com/2014/06/151399-two-years-syrian-red-line-comment-obama-takes-action-proposing-1-5-billion-check/?utm_source=http://www.ijreview.com/2014/06/151224-one-graphic-paints-startling-picture-36-u-s-states-beat-world-good/&utm_medium=Twitter&utm_campaign=redline

    Si asta in conditiile in care jumatate din populatia din Detroit NU mai are apa de baut:

    http://www.theguardian.com/environment/true-north/2014/jun/25/detroits-water-war-a-tap-shut-off-that-could-impact-300000-people?CMP=twt_guz

    si 4 miliarde au fost dati imigrantilor ilegali https://twitter.com/radioactivelaw/status/482566952762634241

    si inca 1 miliard va fi cheltuit pentru aliatii europeni?

    http://www.atlanticcouncil.org/blogs/natosource/obama-announces-billion-dollar-initiative-to-strengthen-european-security

    TTIP revine:

    http://vineyardsaker.blogspot.ro/2014/06/a-telling-illustration-about-real.html

    stiti care, nu? cel despre care wikileaks scria zilele trecute…

    si dupa ce i-a finantat pe fratii musulmani cu 1.5 miliarde

    Apreciază

    • Iani said, on iunie 28, 2014 at 1:06 am

      Ma intreb daca Obama e sanatos la cap sau daca nu este un alt pan la mijloc. Si un copil vede ca aceiasi teroristi pe care americanii ii finanteaza in Siria, ocupa in acest moment Irakul, aliat al SUA. Care e ideea ? In loc sa recunoasca faptul ca finantarea rebelilor din Siria a fost o mare tampenie, acum cand se intampla ce se intampla in Irak, el ce face, vreea sa le mai dea 500 de milioane ? Incredibil !

      Apreciază

      • Lucian N. said, on iunie 29, 2014 at 5:15 pm

        Cu Obama lucrurile sunt cat se poate de clare: individul este 100% musulman. Toate actele lui de politica externa au demonstrat-o. Deci nu din ignoranta sau naivitate face ceea ce face, ci absolut cu intentie.

        Apreciază

    • valentin said, on iunie 28, 2014 at 1:13 pm

      fără Dumnezeu, într-adevăr o asemenea atrocitate a fost peste puterea omului de a îndura și s-a sinucis… nu e îndreptățită sinuciderea nici în condițiile cele mai grele. tot la Dumnezeu trebuie să alergi în rugăciune.
      Însă acele brutalități fără margini arată că se dezlănțuie ceva pe pământ zilele acestea. Doamne miluiește.

      Apreciază

    • GabiM. said, on iunie 30, 2014 at 4:00 am

      @ Geo: Vezi aici: http://www.youtube.com/watch?v=AkHkVcQXl0E
      Adevărata faţă a islamului şi a musulmanilor, orice creştin trebuie să ştie asta (tot de la monahul Teodot cetire!)…Doamne ajuta!

      Apreciază

  12. geo said, on iunie 27, 2014 at 10:56 pm

    In ultimii 86,5 ani nimic nu s-a schimbat

    Apreciază

  13. geo said, on iunie 27, 2014 at 10:58 pm

    Apreciază

  14. geo said, on iunie 27, 2014 at 11:05 pm

    Un rus sustine ca a gasit zborul MH370:

    http://actualidad.rt.com/actualidad/view/132309-ruso-avion-malasia-google-earth-birmania

    Rusia livreaza IMEDIAT avioanele pe care SUA nu au putut…

    http://actualidad.rt.com/actualidad/view/132268-irak-caza-ruso-eeuu-retraso

    domnul vainer nu are nimic de zis?

    Pina acum au murit 3000 de oameni

    Apreciază

  15. kosk said, on iunie 27, 2014 at 11:47 pm

    ..in Ungaria la fel: statuile lui Horthy (nazistu asta chiar a deportat evrei la auschwitz) rasar ca ciupercile dupa ploaie iar Jobbik e la putere dar cum ne-am obisnuit zionistii tac molcom..numai in Romania au gura mare aici se simt. ei mari si tari.
    link

    http://www.hungarianambiance.com/2012/06/new-horthy-statue-was-unveiled-in.html

    Apreciază

    • geo said, on iunie 28, 2014 at 12:08 am

      Nu numai in ungaria…si prin Transilvania se ridica statui, se dau nume la strazi in memoria unor CRIMINALI si de romani si de evrei…insa domnul si domnii ce atit reactioneaza la cinstirea eroilor neamului romanesc tac…

      Apreciază

    • Irina said, on iulie 1, 2014 at 10:00 pm

      Se simt mai tari, pentr ca suntem un popor bleg care nu ne cerem drepturiule si de aceea avem si parte de conducatori si ierarhi in mare parte tradatori.

      Apreciază

  16. mihai said, on iunie 28, 2014 at 12:09 am

    apropo de jidanimea aciuata pe la noi, ar face bine inainte de toate sa vada cine a finantat holocaustul si pe nazisti, iar in ceea ce priveste B.O.R AR FACE BINE SA IA EXEMPLUL PATRIARHIEI ELENE SI SA FACA FRONT COMUN IN JURUL MONAHULUI TEODOT, SI TOTODATA CU ACEASTA OCAZIE SE VA VEDEA SI ADEVARATA FATA AL PATRIARHULUI DANIEL CIOBOTEA

    Apreciază

    • Irina said, on iulie 1, 2014 at 10:02 pm

      Nazismul a avut rolul clar de a netezi calea spre Israel. Exista voci care spun ca cei ce au patimit mai mult din cauza nazismului au fost tigani, polonezi si un nr mai mic de evrei. Observa ca datorita nazismului evreii sunt si azi socotiti cele mai teribile victime ale intregii omeniri si mai observa ca dupa ce nazismul si-a incheiat misiunea, bietii evrei chinuiti au primi chipurile ca un fel de despagubire pentru teribilul chin indurat Israelul. In frunetea nazismului au sat insisi evreii, Hitler era evreu si au jertfit chiar si evrei de-ai lor pentru aceasta cauza.

      Apreciază

  17. mihai said, on iunie 28, 2014 at 12:14 am

    iar in ce priveste minoritari ar face bine sa-si tina pliscul caci daca faceau pe la alti ceea ce fac si pe la noi, acum erau maturati dupe fata pamintului, caci nu toata lumea este asa de permisiva precum suntem noi romani

    Apreciază

    • alibaba said, on iunie 28, 2014 at 8:24 am

      Mihai ai mare, mare dreptateDe ce nu vor aut. romane sa tina un simpozion despre legionari cu pro si contra, asa ar fi democratic.Eu recunosc ca acum i-mi dau seama cit sintem de manipulati.Nu ca-si avea ceva cu evrei s-au cu alte neamur,i vreau ca adevarul sa triumfe nu minciuna.

      Apreciază

  18. aniush said, on iunie 28, 2014 at 7:08 am

    L-au atacat pe Monahul Teodot? Cum apare cineva care marturiseste adevarul, cum se gasesc un milion sa il atace. Nu le convine, ca nu isi pot face planul. Noi sa fim fericiti ca avem oameni ca parintele si sa ii urmam exemplul, chiar daca ne vor ataca si pe noi.

    Apreciat de 1 persoană

  19. Partizanu said, on iunie 28, 2014 at 9:59 am

    Auzi bre la el „ARE O MARE RASPUNDERE CIVICA SI NATIONALA”. Poate raspunde in fata unui compet de judecata unde s-a evaporat, BANCOREXUL, MORMANU DE FIARE VECHI A LUI ROMAN, DESPRE PRIVATIZARILE (unde nu s-a incasat nici un SFANT) … ETC.

    Apreciază

  20. Mintas Sergiu said, on iunie 28, 2014 at 10:54 am

    Putem sa rămânem pasivi și să vedem cum se implementează aceste legi?? Asta a vrut sa zică părintele Iustin? Sunt revoltat, dar în același timp sunt bucuros, ni se dă șansa mărturisri prin fapte și prin grai.

    Apreciază

  21. Aurora said, on iunie 28, 2014 at 11:38 am

    Mare om, parintele Teodot ! El este vocea cea mai puternica de la Petru Voda. Calaii nu mai suporta sa-l auda. Trebui sa ne rugam fierbinete pentru el.

    Apreciază

    • valentin said, on iunie 29, 2014 at 5:49 pm

      cred că ortodoxia e ca pe vremea lui Sf. Maxim Mărturisitorul când erau aproape toți apostați dar credința dreaptă se afla într-un sfânt, iar până la urmă au văzut apostații că trebuie să se întoarcă la adevăr și să asculte de el.

      e plin de apostați în bisericile din orașele și satele românești. nu spun niciunu că papa și cu patriarhul ecumenist n-au făcut nici pas spre unitate ci spre dezbinare, spre pierzarea sufletelor a miliarde de oameni… asta arată jalea ce va veni. că se vor pierde sufletele și urgia lui Dumnezeu va fi pe pământ să ardă din temelii cetățile hulei, ereziei și desfrânării.

      Apreciază

      • valentin said, on iunie 29, 2014 at 5:51 pm

        cruzimea oamenilor s-a răspândit peste tot pământul și chinuie pe cei slabi și pe cei mici. asta nu ajunge decât la o urgie pe tot pământul care să curățe tot, așa cum a zis monahul Teodot că s-a profețit

        Apreciază

  22. mihai said, on iunie 28, 2014 at 12:01 pm

    un caz similar sa petrecut cu un preot din timisoara care leau tinut la ora de religie unor elevi o lectie despre maresalul ion antonescu, ei bine si acesta sia pus in cap toata presa si mai ales tigani prin urmasi ”regelui” cioaba

    Apreciază

  23. cristi o. said, on iunie 28, 2014 at 1:41 pm

    Slugoii marxist-sionisti ai „tatalui minciunii” au iesit, in grup, sa muste, cu balele spumegate curgand din boturi, precum o haita de caini turbati asupra unui trecator… Nu suporta adevarul… Crapa ranza in ei cand le sunt descoperite minciunile in public. De fapt, toata constructia lor e un castel din carti de joc false, lipite cu scuipat… Arma „de distrugere in masa” de care se tem ei cel mai mult e ADEVARUL! Asta ii termina. Bomba nucleara e nimic, e o pocnitoare… Se vede de la o posta. Nu si-au dat seama, in idiotenia lor, ca turnand acid si zeci de tone de beton peste Capitan, nu-i vor putea ucide cu niciun chip duhul… Ba, indraznesc sa spun ca, astfel, au facut prostia vietii lor; au sadit particele din duhul Capitanului in inima fiecarui roman adevarat, de oriunde ar fi el… La modul concret, Capitanul i-a invins. A trecut in nemurire ca mucenic. Nu se mai pot atinge de el, nu-l mai pot ucide a doua oara si asta ii face sa turbeze. Ar fi bine sa ne indreptam rugaciunile spre monahul Teodot si altii ca el, oameni curajosi in a marturisi adevarul, indiferent de vremuri. Sa ne rugam si pentru noi, sa nu cadem si sa marturisim pana la capat, de va fi nevoie.

    Apreciază

    • valentin said, on iunie 29, 2014 at 5:57 pm

      Doamne ajută! cine mai vede limpede în aceste vremuri, să ne rugăm la Dumnezeu să ne curățim sufletul și să menținem sufletul curat.
      un alt război este și mai greu – cel nevăzut, în care vrăjmașul vrea să te facă să pierzi perspectiva duhovnicească adevărată asupra vieții. Să vezi fără ieșire totul, să vezi fie că răzbunarea te va ajuta – de la fiara apocaliptica va fi asta – pentru toți înșelații și se vor apuca chiar să își croiască răzbunarea ca pe o nouă evanghelie, fie prin alăturarea la curentul ecumenist al păcii false, fără Duhul Sfânt. Ferească Dumnezeu! Cred că nici un protest nu mai poate fi binevenit când vezi unde te duce vrăjmașul în mulțime – la dezbinare, scandări ce instigă la ură și așa mai departe. Doamne Ferește!

      Apreciază

    • Irina said, on iunie 30, 2014 at 10:13 am

      Apreciază

    • Irina said, on iulie 1, 2014 at 10:13 pm

      Normal ca le este frica ca adevarul sa iasa la iveala, pentru ca acest adevar poate fi auzit de multi si poate trezi constiinta si unui neam intreg. Masonii se chinuie sa manipuleze si sa spele pe creier prin tot felul de minciuni, iar un adevar spus mai ales de un parinte, monah ar putea avea consecinte nefaste pentru ei, pentru ca romanii inca mai au incredere in Biserica si mai asculta de preoti. De aceea sunt asa de disperati si vor cu orice chip sa-i inchida gura pr Teodot. Cine stie poate l-au amenintat pe Patriarh sau poate a acceptat doar o cerere a prietenilor lui sionistii mai degraba si iata ca a si dat un comunicat impotriva pr Teodot, si nu este in stare sau nu vrea sa faca diferenta intre xenofobie cu iz religios si realitate.

      Apreciază

  24. Gabriel said, on iunie 28, 2014 at 3:13 pm

    Bineinteles ca sionistii turbeaza cand aud adevarul. Sa-i dea Dumnezeu multa putere monahului Teodot sa marturiseasca in continuare. Trebuie sa-l sustinem cu totii si sa-i urmam exemplul!

    TRAIASCA LEGIUNEA SI CAPITANUL!

    A cui este această Românie? A românilor sau a jidanilor?

    Apreciază

    • Irina said, on iulie 1, 2014 at 8:57 pm

      Da trebuyie sa-l sustinem in primul rand cu rugaciunea, dar cred ca ar trebuii sa-l sustinem si prin fapte. Daca va fi pedepsit sau ceva de genul sa-l ajutam stiu eu, printr-un protest la Patriarhie.

      Apreciază

  25. Ella said, on iunie 28, 2014 at 5:56 pm

    Dumnezeul sa il ocroteasca pe monahul Teodot.

    Apreciază

  26. aniush said, on iunie 29, 2014 at 4:17 am

    Aurora,
    Asa este, avem nevoie de oameni ca Parintele Teodot. Sa ne rugam pentru el si sa ii urmam exemplul. Doamne ajuta!

    Apreciază

  27. cca70 said, on iunie 29, 2014 at 5:06 pm

    Cinste lui ( Monahului Teodot)
    Daca o tine tot asa va termina precum martirii ( masoneria il va executa) si atunci vom mai avea un Sfant in Cer care sa ne ajute

    Apreciază

  28. Prahovean said, on iunie 29, 2014 at 7:28 pm

    Propun o petiție publică în favoarea părintelui Teodot. Cei care au darul scrisului sunt rugați să propună o variantă preliminară, apoi să venim cu sugestii care putem, înainte de varianta finală. Să exprime clar că Mișcarea Legionară nu se face vinovată de Holocaust, că a fost absolvită la Nuremberg, dar și faptul că Mișcarea a fost persecutată de mareșalul Antonescu, care este principalul acuzat în holocaust.

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 30, 2014 at 12:26 am

      Este o idee bună. Să încercăm mai mulți. Cu rugăciune și smerenie. Vedeți articolul despre smerenie, din interviul cu părintele Iustin Pârvu pe patul de spital…

      Apreciază

      • Gabriela said, on iunie 30, 2014 at 3:20 pm

        Sa ne rugam la Dumnezeu si Maica Domnului pt acest monah.dar sa facem ceca si in realitate.haideti sa ne strangem cat mai multi la manastirea petru voda.sa cerem binecuvantarea arhimandritului PE care l. A lasat Parintele Iustin acolo (sau cum se numeste functia PE care o are.iartati ma ca nu cunosc exact cum se numeste „acea functie” ca slava sunt in credinta si CEA mai pacatoasa )de a VB cu monahul Teodot .de a i se lua alt interviu dar de aceasta data sa se vada ca nu e singur ..ci este sustinut,caci sa FIM seriosi Preasfintitul Daniele nu il va ajuta,ci va asculta de acesti Masoni.eu PE 17 iulie ajung in tara si sunt dispusa sa merg in orice zi si voi incerca sa VB cu preotul din sat la mine ca sa FIM mai multi cu putinta…asa PE NET postand comentarii nu stiu cat il va sustine in realitate…haideti fratilor romani,sa un ne lasam invinsi ..Doamne de gresesc iarta ma

        Apreciază

  29. Daniela said, on iunie 30, 2014 at 12:36 pm

    Propunere catre cei care simt romaneste si traiesc in Duhul Ortodoxiei

    Cred ca a sosit timpul sa aparam Ortodoxia si Neamul Romanesc, la modul concret. Lucrurile se precipita, vremurile se-mplinesc, totul decurge uluitor de repede.
    Ne-am nascut intru Hristos, in Hristos trebuie sa si murim.
    Propun sa intocmim o Scrisoare Deschisa adresata B.O.R. , PF. Patriarh Daniel Ciobotea si Sfantului Sinod al B. O. R.
    Adresez rugamintea, ca aceia dintre dumneavoastra care sunt in masura sa initieze, sa redacteze aceasta Scrisoare Deschisa sa o faca cat mai repede. Eu sunt prea mica si nici nu ma pricep la cuvinte, dar o redactare bazata pe argumente, atat crestin-ortodoxe, stabilita de Canoanele Bisericii, cat si pe legislatia romana in vigoare, se impune a fi facuta cat mai repede posibil.
    Suntem atacati direct in fiinta neamului nostru.
    Situatia de la Sfanta Manastire Petru Voda este doar un pretext, mult asteptat de catre cei carora Ortodoxia si Neamul Romanesc le sunt o piedica pentru implinirea scolului final, acela al uniformizarii, al stapanirii totale, in vederea venirii celui rau. Vor urma apoi si alte manastiri si biserici. Fortele intunericului lucreaza pe toate planurile, folosindu-se de toate metodele si mijloacele.
    Sa nu ne lasam intimidati, ci sa strangem randurile, caci uniti intru Hristos vom reusi sa le dejucam planurile.
    Propun, de asemenea, sa stabilim o randuiala crestineasca. Sa facem cu totii – cat mai multi – o rugaciune comuna, la o ora fixa (ora Bucurestiului), insotita de post. Cine poate sa tina post negru, fiecare cum poate si cat poate.Propun sa citim al II-lea Paraclis al Maicii Domnului si Acatistul Sfintilor Mucenici din inchisori.
    Unde sunt mai multi uniti in rugaciune , acolo este si Hristos in mijocul lor.
    Acestea sunt armele cu care ne putem salva tara si apara Ortodoxia: postul si rugaciunea.
    Protestele stradale nu ne ajuta cu nimic, dimpotriva. Ei asta isi doresc, ca sa aiba un motiv in plus pentru defiintarea Manastirii Petru Voda si a celorlalte, rand pe rand. Nu cadeti in aceasta cursa, asa indemna si Sfantul Parinte Iustin Parvu.
    Este vremea marturisirii si a muceniciei. Fiecare dintre noi, acolo unde se afla, sa marturisesca Dreapta Credinta si adevarul istoric.
    Se incearca, iar si iar, atat din interiorul tarii, cat si din afara ei, destabilizarea Romaniei, marginalizarea crestinilor, pana la desfiintarea tarii noastre scumpe, a pamantului nostru stramosesc, de catre cei care si-au facut un scop din aceasta. Desfiintarea noastra ca Neam si Credinta Ortodoxa, nu se va produce, daca suntem uniti in Iisus Hristos Domnul si Izbavitorul nostru.
    Nu mai avem timp de gandire, trebuie sa actionam in Duhul Ortodoxiei. Sa nu lasam timpul sa curga in defavoarea noastra.

    Astept sa luati o hotarare in sensul sus mentionat, cat mai repede.

    Iertati!

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul si Cuvantul Lui Dumnezeu Tatal, pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, milueste-ne pe noi!

    Sfintilor mucenici rugati-va pentru noi!

    Amin!

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 30, 2014 at 2:53 pm

      Subscriu acestui apel. Frați ortodocși, nu putem sta nepăsători și fără a lua atitudine. Doamne ajută!

      Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 4:49 pm

      Rog pe toți aceia care au adresa Patriarhiei Române, să expedieze această SCRISOARE DESCHISĂ. Doamne ajută!

      SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ PATRIARHIEI ROMÂNE

          Situația actuală din Biserica lui Hristos ne determină să luăm această poziție exprimată în mod public, dar o poziție în Duhul Adevărului și fără teamă, în numele iubirii aproapelui nostru.
          Subliniem încă de la început faptul că, noi ortodocșii, nu putem îmbrățișa ecumenismul, această panerezie și calul troian pentru dărâmarea cetății ortodoxiei. Oricât de mult v-ați strădui ca păstori ai Bisericii Ortodoxe Române să ne convingeți că în numele păcii și toleranței trebuie să ne unim cu catolicii, cu evreii, cu protestanții, cu musulmanii, cu budiștii și celelalte culte existente pe pământ la ora actuală.
          Mântuitorul nostru Iisus Hristos nu a fost nicidecum tolerant cu negustorii și schimbătorii de bani din curtea Templului din Ierusalim și nici noi nu vom accepta vreodată compromisuri legate de credința ortodoxă, singura mântuitoare. Pentru că Hristos, Fiul lui Dumnezeu a venit și S-a întrupat pentru a ne da tuturor șansa mântuirii sufletului, ca toți cei ce vor crede în El și vor păzi poruncile Sale să dobândească viața veșnică.
          Aceste rânduri sunt numai spre Slava lui Dumnezeu și pentru Adevăr, nu pentru slava deșartă a omului. Ca jurnalist ortodox, am scris multe articole și comentarii pe blogurile ortodoxe. Am scris și câteva cărți și antologii. Vă rețin atenția aici doar cu două articole mai recente.
          Fie ca bunul Dumnezeu să ne lumineze pe toți și să-i întoarcă la credința vie adevărată pe toți aceia care, din știință sau neștiință au rătăcit drumul.    

      DE CE UNII PREOȚI NU-I MAI POMENESC PE MUCENICII ȘI MĂRTURISITORII DIN ÎNCHISORILE ȘI LAGĂRELE COMUNISTE?
            (Articol postat pe ziarul on-line Natiunea, 5 mai 2014 și blogurile Saccsiv,
            27 aprilie 2014 și CREDINȚĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!, 27 aprilie 2014)

           ,,Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-i mântuiască? Dacă un frate sau o soră sînt goi și lipsiți de hrana cea de toate zilele, Și cineva dintre voi le-ar zice: Mergeți în pace! Încălziți-vă și vă săturați, dar nu le dați cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul? Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși.” (Sf. Ap. Iacov, cap.2: 14-17)
           Aceste cuvinte simple dar pline de înțelepciunea Duhului Sfânt, scrise de Sfântul Apostol Iacov, au fost peste timp un îndemn puternic pentru săvârșirea faptelor bune și conlucrării cu Dumnezeu în scopul dobândirii mântuirii sufletului. Ele au fost prezentate într-o formulare scurtă, mai cunoscută: ,,credința fără fapte este moartă”.
          Dacă ne gândim care anume dintre faptele noastre ne apropie cel mai mult de mântuire, vom vedea că poate cea mai nobilă faptă este mărturisirea adevărată a lui Hristos înaintea oamenilor. Pentru că Însuși Mântuitorul ne spune: ,,Cine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, și Eu îl voi mărturisi înaintea Tatălui…” Este vorba de mărturisirea la a Doua Venire a Lui, la Judecata de Apoi, când vom da socoteală pentru tot ce am făcut, dar și ceea ce nu am făcut aici pe pământ.
           Cine sunt cei care L-au mărturisit pe Hristos cu mult curaj și în vremuri de cumpănă? În primul rând, Sfinții Mucenici, cei care au primit cununa muceniciei și moarte mucenicească pentru mărturisirea credinței lor în Hristos și care nu s-au lepădat de El indiferent de amenințări, batjocuri sau torturi.
          De aceea, ortodoxia, care este creștinismul autentic și neschimbat dintru începuturile sale, aduce veșnică recunoștință tuturor celor care au fost martirizați pentru dreapta credință, care au mărturisit pe Hristos chiar cu viața lor. Mulți dintre ei au fost canonizați și sunt trecute numele lor în calendarul nostru ortodox, iar în Sinaxarul zilei se amintește despre viața lor.
          Alții însă, cum sunt martirii temnițelor comuniste nu au fost canonizați nici până acum de Sinodul BOR, pe motivul apartenenței lor la Mișcarea Legionară, pentru că mulți dintre deținuții politici erau membri sau simpatizanți ai acestei mișcări de resurecție națională, anticomunistă și antimasonică.
          Păi, cum să-i canonizeze când este fapt dovedit acum că Patriarhul este și mason și ecumenist? Ba, a mărturisit și reiau această declarație a sa, pe care am mai subliniat-o, și anume că atât timp cât va trăi el, nu va fi canonizat niciun legionar. Și într-adevăr naționaliștii (legionarii) sunt în tabăra exact opusă francmasonilor și comuniștilor.
          Întrebarea din titlul acestui articol este așadar pe cât de legitimă, pe atât de gravă. Pentru că există destui preoți atât în țară cât și în străinătate, care din motive mai mult de ei știute, nu mai pomenesc la Sfânta Liturghie când ies cu Sfintele Daruri și la alte slujbe, pe cei care au suferit prigoana sălbatică a comunismului și au murit în lagăre de muncă (de exterminare prin muncă mai exact) și în închisori, unii zăcând și astăzi în gropi comune neștiute. Oare ei chiar nu știu ce s-a întâmplat în perioada acestui regim diabolic de minciună și teroare, adică profund inuman?
          De ce foarte mulți monahi și unii preoți îi cinstesc pe acești Sfinți ai Închisorilor comuniste iar alții nu? Care este motivul real și determinant care îi împiedică să-și facă datoria creștină și misiunea de preot până la capăt? În schimb, observăm că unii îi pomenesc pe ,,eroii revoluției”. Care revoluție fraților? A lui Ion Iliescu, care a acreditat această aberație și a creat până și un Institut al Revoluției? Care revoluție, când acum știm foarte bine că în decembrie 1989 a existat o lovitură de stat masonică, mascată sub paravanul revoluției? Nu a existat nicidecum o revoltă cu totul spontană a populației, ci o manipulare odioasă a poporului român. Au existat realmente agitatori și mercenari plătiți de masonerie pentru a face să explodeze nemulțumirile românilor și a-i determina să se revolte împotriva dictaturii, de care nici nu avuseseră cunoștință.
          Este revoltător și strigător la cer să vedem și astăzi atâta frică de ierarhia superioară, atâta nepăsare, uitare sau împotrivire față de acești Sfinți Mucenici ai neamului românesc. Dacă Patriarhul Daniel și unii episcopi cer imperativ acest lucru, ca să nu fie pomeniți la slujbe, ei trebuie pur și simplu să se execute chiar dacă este împotriva conștiinței lor, care este glasul lui Dumnezeu?
          Să nu uităm un aspect foarte important. Biserica nu se poate confunda niciodată și nici reduce la nivelul instituției Bisericii Ortodoxe Române. Din Biserică fac parte toți enoriașii sau credincioșii ortodocși, împreună cu clericii și monahii. Sfintele Taine ale Bisericii se oficiază împreună. Unii dintre credincioși cântă în același timp cu strana într-o desăvârșită armonie.
          Știm că poporul român are deja evlavie la unii dintre Sfinții Închisorilor comuniste precum Ilie Lăcătușu, Valeriu Gafencu, Iustin Pârvu, Gheorghe Calciu-Dumitreasa și alții, care nu numai că au mărturisit și apărat ortodoxia, dar au și salvat demnitatea poporului român. Nu s-au lepădat de credința ortodoxă și nici de convingerile lor morale, pentru a îmbrățișa ideologia satanică și nivelatoare a comunismului internaționalist, care voia să domine întreaga omenire.
          A nu-i cinsti astăzi pe Sfinții Închisorilor comuniste, credem că nu este doar o impietate sau un gest de nerecunoștință. Înseamnă practic anularea jertfei lor pe altarul ortodoxiei și neamului românesc. Adică jertfa lor benevolă pentru Hristos și pentru noi a fost cu totul inutilă și zadarnică? Nu a fost rodnică pentru urmașii lor? Ei sunt adevărați creștini, care și-au purtat crucea de creștin până la capăt. Jertfa lor se poate asemăna în mare măsură cu însăși jertfa Fiului lui Dumnezeu pentru răscumpărarea păcatelor omenirii și mântuirea omului.
          De asemenea, credem că ar trebui pomeniți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, și pe lângă ei și alți Sfinți, precum Sfinții Martiri Brâncoveni, care sunt Sfinți Mucenici și Sfinți Mărturisitori ai ortodoxiei: domnitorul Constantin Brâncoveanu, împreună cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ștefan, Radu și Matei. Lor li se alătură Sfetnicul de taină Ianache Văcărescu, decapitat și el atunci la Instanbul pe 15 august 1714. Mare prigoană a suferit în acel timp și Sfântul Ierarh Antim Ivireanul, cinstit în inima Bucureștiului în mănăstirea care îi poartă numele.
          
           Redau în final un comentariu semnat ,,Mircea. V” de pe blogul Saccsiv:
           ,,Oana Stancu, ierarhia se compromite singură prin:
           – vezi comunicatul sinodului din 2009 referitor la actele biometrice și toată atitudinea oficială a ierarhilor pe aceasta temă
           – vezi atitudinea ierarhilor față de legionari și Mișcarea Legionară
           – necanonizarea Sfinților Închisorilor
           – atitudinea legată de ecumenism
           Ți se pare puțin lucru? Fii atentă ce spune un elev al Părintelui Gheorghe Calciu:
          “Cred că primul lucru pe care ni l-a transmis [părintele] a fost un foarte dezvoltat simț al nesupunerii în fața necredincioșilor. Or, repet, cum “sistemul” însuși – cu toate angrenajele lui, dar mai ales, cu neoamenii lui – era fără-nici-un-Dumnezeu, este de la sine înțeles cui îi deveniseră dușmani părintele Calciu și “calciștii” lui. Nu-i însă mai adevărat că, de departe, cea mai puternică armă împotriva neomeniei amintite era tot învățătura părintelui nostru: nu trebuie să întoarcem și celalalt obraz în fața celor ce ne batjocoresc, ci mai degrabă să respectăm verticalitatea cu care Dumnezeu l-a înzestrat pe om și să urmăm exemplul Mântuitorului, Care, atunci când a fost lovit peste obraz, nu l-a întors și pe celălalt, ci a cerut socoteală zicând: “Dacă am vorbit rău, dovedește că este rău, iar dacă am vorbit bine, de ce mă bați?” (Ioan: 8,23).
          O credință dreaptă. DREAPTĂ! Dreapta credință și încă un lucru… Un fapt care ne-a demonstrat nouă, elevilor lui, ceea ce avea să-i demonstreze lumii întregi, mai târziu: ne-frica de moarte.”
      Din Cuvânt înainte rostit de Preot Protoiereu Dumitru Păun (ucenic al părintelui Calciu), Cuvânt Înainte la cartea “Cuvinte vii” – Părintele Gheorghe Calciu.

      SUBMINAREA DIN INTERIOR A BISERICILOR
      ORTODOXE PRIN IERARHII ȘI PREOȚII CĂZUȚI ÎN EREZII
      (Articol postat pe ziarul on-line Natiunea, 10 aprilie 2014 și pe blogul Discerne, 19 aprilie 2014)

      Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul!
      În acest articol îmi propun să merg cu adevărul până la capăt fără părtinire și să mărturisesc Adevărul Care ne face liberi, spunând lucruri pe care poate niciun preot sau monah nu ar îndrăzni să-l spună pe față. De ce se tem mulți să mărturisească adevărul? Pentru că, mărturisirea adevărului potrivit voii lui Dumnezeu, înseamnă și asumarea crucii, adică a unor atacuri din partea vrăjmașului.
      Părintele Galeriu, un alt mărturisitor al credinței ortodoxe ca și Părinții Iustin Pârvu, Gheorghe Calciu-Dumitreasa, Dumitru Stăniloae, Arsenie Boca și mulți alții, ne spunea atât de frumos: ,,Cunoștința semețește, în schimb dragostea zidește…” Și mai spunea că, noi ne înălțăm pe cruce prin suferință și jertfă. Chiar lucrarea sa de doctorat s-a numit ,,Jertfă și răscumpărare.”
          Câți dintre cei de astăzi ar accepta să se jertfească pentru Hristos, Care este Adevărul, și câți dintre noi și-ar da viața asemenea martirilor Constantin Brâncoveanu, cu cei patru fii ai săi (Constantin, Ștefan, Radu, Matei) și sfetnicul Ianache?
          Asumarea jertfei sau a sacrificiului nostru pentru Hristos este o lucrare mântuitoare și o conlucrare divino-umană. Prin suferință și jertfă, suntem și noi crucificați și tindem astfel spre asemănarea cu Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Ne numim creștini, pentru că urmăm modelul vieții lui Hristos (latinizat se spune Christos).
          În viața noastră duhovnicească, suferința sau jertfa pentru Hristos, pe care le purtăm în inimile și cugetele noastre, reprezintă o probă a crucificării noastre, care ne înalță sufletul spre împărăția cerurilor. Doar prin jertfă și multă osteneală putem dobândi despătimirea (albirea hainelor păcatelor noastre) și mântuirea.
          Creștinii din zilele noastre, de cele mai multe ori nu înțeleg lucrurile acestea ori nu vor să le accepte, nu văd faptul că jertfa și mărturisirea merg împreună nedespărțite. Iar mărturisirea adevărului, a lui Hristos, într-o societate secularizată și bolnavă, plină de ispite, patimi și rătăciri (erezii), este chiar în sine un act de jertfă, dar o jertfă bine plăcută lui Dumnezeu.
      Părintele Ilie Cleopa spunea printre multe altele: ,,Dacă înțelepciunea și cunoașterea Scripturii ar fi împreună la om, acestea ar fi ca și doi ochi în trup, văzând toate în chip desăvârșit.” Să reflectăm măcar puțin la aceste câteva cuvinte, rostite de către unul din marii duhovnici ai neamului românesc, cunoscut în țară și peste hotare.
         Ce este oare înțelepciunea? Știm că ,,înțelepciunea acestei lumi este nebunie înaintea lui Dumnezeu”… Înțelepciunea, putem spune că este un dar divin prin care lucrează Duhul Sfânt și este unul din talanții pe care îl primesc doar cei cu frică de Dumnezeu și au mai multă râvnă pentru cunoaștere, dar nu orice fel de cunoaștere, ci cunoașterea lucrurilor nevăzute și contemplarea Creației dumnezeiești.
          În timp ce, cunoașterea Scripturii este cunoașterea lui Dumnezeu, a învățăturilor și poruncilor Sale, cu alte cuvinte, teologia. Teologia nu este ca și credința adevărată, lucrătoare în sine. Și diavolul este un mare teolog, dar nu face voia lui Dumnezeu, ba chiar încearcă destructurarea lucrărilor divine (vezi tot mai evidenta destrămare a statelor, familiei, pervertirea sensului unor noțiuni precum naționalismul etc.).
          Prin înțelepciune, părintele Cleopa se referă în primul rând la frica de Dumnezeu și frica de chinurile iadului (moartea veșnică). Pentru că, începutul înțelepciunii este frica de Dumnezeu și teama de a nu mai păcătui și pofta cea adevărată de învățătură. Învățătura creștină scoate la iveală adevăruri după care sufletul nostru ar vrea să se conducă. Mintea omenească, rațiunea însă, refuză uneori să accepte dogmele Bisericii și Cuvântul lui Dumnezeu care este numai adevăr. Deasupra rațiunii omenești stau rațiunile dumnezeiești.
          Este o realitate de necontestat și dureroasă pentru noi în același timp, că există o acțiune tot mai concertată împotriva Bisericii lui Hristos la nivel global. Unele atacuri sunt fățișe, altele sunt însă săvârșite în ascuns sau ,,discrete”, cum le numesc francmasonii.
          Observăm cu luciditate tragică, cum unii dintre păstorii noștri duhovnicești, mergând până în vârful ierarhiei bisericești, au căzut în unele erezii. Cea mai mare este ecumenismul dar mai sunt și altele. Aceasta a fost concepută anume chiar de masoni și dată protestanților care au inițiat așa zisul ,,dialog ecumenc” (de fapt, unirea ecumenică cu Papa în frunte!), care masoni sunt ei înșiși exponenți ai ereziei francmasonice.
          Știm că masoneria evreilor sioniști este cea care conduce francmasoneria mondială, această colosală organizație transnațională, stratificată în stil piramidal, care are ca scop central DOMINAȚIA (SUBJUGAREA) TUTUROR STATELOR ȘI INDIVIZILOR (în disprețul autointitulatelor elite, față de cetățenii de rând, noi fiind doar simpli indivizi, simple numere sau mai rău ,,goimi”, adică animale, nu persoane!).
          Această masonerie are așadar un interes major în manipularea și siluirea conștiințelor clericilor ortodocși și în educarea potrivit principiilor ecumeniste a tinerelor generații de preoți. Pentru că masonii au renunțat la ateism, ateismul fiind doar pentru mase IAR MASONERIA ESTE O ORGANIZAȚIE RELIGIOASĂ ANTICREȘTINĂ! Și cu ajutorul lor important, se va ,,construi” lumea de mâine, societatea globalizată proiectată de arhitecții Noii Ordini Mondiale, imperiul mondial atotputernic condus de antihrist…
          Observați cum, în timp ce tot mai puțini tineri își descoperă vocația monahală (iar dacă mass media centrală află ceva de genul acesta are promt o atitudine vădit anticreștină), tot mai mulți preoți tineri, care poate nu au apucat deloc vremurile comunismului ateu (dar ateu în mod oficial, pentru că în esență era profund satanic), îmbrățișează atât ecumenismul, cât și materialismul, comunismul și istoriografia comunistă, acceptă fără probleme de conștiință buletinele cu cip (de urmărire și control!), resping din start tot ceea ce ține de istoria reală a comunismului și a Mișcării Legionare (a cărei foarte scurtă istorie este predată potrivit unei viziuni comuniste), resping sau nu înțeleg martirajul foștilor deținuți politici din închisorile și lagărele comuniste (dintre care au fost chiar preoți de ordinul miilor, iar mulți deținuți și preoți au fost legionari).
      Ne mai mirăm atunci de ce tineri preoți sau uneori chiar și mai vârstnici, nu îi mai pomenesc pe mucenicii și martirii temnițelor comuniste atunci când, la Sfânta Liturghie se iese cu Sfintele Daruri? Sau că ierarhia BOR nu îi canonizează pe Sfinții Închisorilor, precum Valeriu Gafencu, invocând diverse pretexte? Cineva spunea chiar, că Patriarhul Daniel a și declarat: ,,cât timp voi trăi eu, nu va fi canonizat niciun legionar!”
      Ne mai mirăm atunci, că unii dintre acești tineri preoți, care de fapt ar trebui să fie misionari și să-și apere ortodoxia și neamul, fac pactul cu diavolul și ajung să se inițieze în tainele fărădelegii intrând în rândul francmasonilor?
      Nu vă mirați. Este rodul educației necreștine pe care au primit-o în familie, în școli și facultăți, în societate (mass media, anturaj). Pentru că familia și școala nu le-au insuflat adevăratele valori (creștine și naționale): virtuțile creștine, dreapta credință care nu acceptă nici cel mai mic compromis de credință, frica de Dumnezeu și de Judecata de Apoi, iubirea aproapelui și iubirea de neam, cinstirea Sfinților Părinți, iubirea înaintașilor noștri care au luptat și apărat cu arma în mână credința și demnitatea poporului român, principiile muncii, ordinii și onoarei.
          Mai multe informații puteți afla, citind lucrările unor autori precum Fabian Seiche (despre Biserica ortodoxă luptătoare, preoții torturați și uciși), deținuți supraviețuitori precum Dumitru Bordeianu, răposații Traian Popescu și Ion Gavrilă-Ogoranu. Există și alte cărți, precum ,,Marșul distrugătorului”, care ne vorbesc mai clar despre obiectivul ocultei mondiale de corupere a clericilor, în încercarea mereu actuală de desființare a creștinismului, a Bisericii lui Hristos. Mulți dintre clericii catolici știm că au fost și sunt înregimentați francmasoneriei.
      Este dureros să vezi cum, unii episcopi căzuți în erezia ecumenismului (mai ales în Mitropolia Banatului: Mitropolitul Nicolae Corneanu, episcopia Caransebeșului îndeosebi) și foarte probabil și în cea masonică, dictează înlocuirea unor preoți parohi mai vârstnici (incomozi, ,,nereformați”), cu alții mai tineri sub pretexte de genul: primenirea parohiilor, vârsta lor înaintată, boala, demisia…
          Credem că orice depunere din funcția de preot paroh și caterisirea nu trebuie niciodată folosite ca mijloace de intimidare, șantaj sau pedepsire.
          
          În final, voi adăuga o scurtă rugăciune personală. Poate va fi de folos, nu ca model, ci măcar ca sursă orientativă pentru tineri. Doamne ajută!
          Stăpâne Doamne, miluiește-mă pe mine păcătosul și nevrednicul! Miluiește-mă pe mine, robul Tău care mă rog Ție. Dăruiește-mi iertarea păcatelor mele, întărire în credință, izbăvire de vrăjmașii văzuți și nevăzuți. Izbăvește-mă de patimi, de orice patimă. Dăruiește-mi sănătate trupească și sufletească și toate cele de folos mântuirii mele. Doamne, descoperă-mi voia Ta cea sfântă și ajută-mă s-o împlinesc. (aceste cereri le puteți face și pentru soț sau soție, rude și alții). Ajută-mă să fac numai voia Ta și tot ceea ce este bine plăcut înaintea Ta.
          Preasfântă Născătoare de Dumezeu, izbăvește-mă din toată nevoia și necazul. Păzește-mă sub Sfânt Acoperământul tău!
          Sfinte Ioan Botezătorul, Sfinților Pooroci și Apostoli, rugați-vă și pentru mine păcătosul. Sfinte Mucenice Radu Brâncoveanu (puteți rosti numele sfântului pe care îl purtați…), Sfinte Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de biruință, Sfinte Nicolae Mare făcător de minuni, Sfinte Spiridon, Sfinte Ioan cel Nou de la Suceava, Sfântă Cuvioasă Parascheva de la Iași, Sfântă Filofteia de la Argeș, Sfinte Ștefan cel Mare, Sfinte Iustin Pârvu, Sfinte Valeriu Gafencu, împreună cu toți sfinții și mucenicii închisorilor comuniste, rugați-vă și pentru mine păcătosul. Amin

      Radu Iacoboaie

      Apreciază

    • Irina said, on iulie 1, 2014 at 10:21 pm

      Apreciază

  30. Giovanni Onika said, on iunie 30, 2014 at 5:38 pm

    Arde, adevarul arde, sunt deranjati cand adevarul este aratat lumii si incep cu ocara, denegrare, manipularea in mass-media, ei nu sunt deranjati atat de faptul ca cineva vede si intelege cine sunt ei si ce haram poarta pe cat sunt deranajti ca cineva are curajul si desconspira, scoate la iveala rautatile si spurcaciunea la care se inchina, asta e problema, ei prin egalitatea si libertate cuvinte bune in ansamblu vor sa impuna acceptarea raului minoritar in randul tuturor, majoritati, si omoara constiinta in care striga cuvantului Domnului si prin libertatea si liberalizarea pacatului si oricarei forme hidoase de a te manifesta impotriva celor drepte si curate. Ei vor ce e rau sa fie luat de bun si tot ce se implementeaza de ei rau sa fie acceptat ca si un bine.
    Raul a devenit atat de comun, banal si pacatul atat de raspandit ca faptul sa fi normal si sa te porti moral a devenit un lucru deviant pentru scarbele astea si tocmai cand cineva trage un semnal de alarma si arata ca nu e bine asta deranjeaza. Cine accepta ce vor ei e bine, cine nu e cumparat cine nu poate fi cumparat este atacat si intr-un final dispare. Asta e frica lor, ca nu cumva lumea sa se „trezeasca” si prin toate mijloacele tin lumea ocupata si subjugata in pacat. Tocmai cred ca asta este si unul dintre motive pentru care suntem cam multi pentru ei si greu de controlat asa ca oricine incearca sa arate calea dreapta trebuie sa dispara iar in momentul cand vor instaura in mod oficial raul pe pamant prostimea trebuie sa fie 100% controlata si controlabila si „solicita Autorităţilor Statului Român şi Bisericii Ortodoxe Română să se sesizeze imediat în privinţa acestui caz şi să ia măsurile necesare” E greu cu astia. Sa-i dea Dumnezeu putere si sanatate monahului Teodot, cu astfel de oameni ne intarim nadejdea si tie sa-ti ajute bunul Dumnezeu , Vasile ca inca mai putem avea un loc unde sa vorbim si unde invatam de cele drepte si care pe mine ma ajuta extraordinar de mult .

    Doamne ajuta-ne si ne iarta !

    Apreciază

  31. Daniela said, on iulie 1, 2014 at 9:50 pm

    Cancelaria Sfântului Sinod:
    Aleea Dealul Mitropoliei, nr. 25
    RO – 040163, Bucureşti IV
    (tel) +40-21.337.08.30,
    (fax) +40-21.337.08.22,
    cancelaria@patriarhia.ro

    Aceasta este adresa BISERICII ORTODOXE ROMANE – PATRARHIA ROMANA

    DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL SI CUVANTUL LUI DUMNEZEU TATAL PENTRU RUGACIUNILE PREASFINTEI NASCATOARE DE DUMNEZEU, PURUREA FECIOARE MARIA, INTOARCE CU BUNATATE SI DRAGOSTE PE CEI CARE AU CAZUT IN EREZIE, LA DREAPTA CREDINTA!

    SFINTILOR MARTIRI SI MUCENICI ROMANI, RUGATI-VA LUI HRISTOS DUMNEZEU PENTRU NEAMUL ROMANESC!

    AMIN!

    Apreciază

  32. Daniela said, on iulie 1, 2014 at 9:59 pm

    Nu uitati de rugaciunea de la ora 24: PARACLISUL AL II-LEA AL MAICII DOMNULUI si ACATISTUL SFINTILOR MUCENICI ROMANI DIN INCHISORI, insotite de post! Post negru, cine poate, fiecare dupa putinta.

    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    Amin!

    Apreciază

  33. […] Era insa evident . Semnale clare ca monahul e prigonit chiar din interior, deja venisera. Iata comentariul fratelui GabiM. postat la articolul ATAC TOTAL impotriva Monahului TEODOT: tv, internet, organizatii evreiesti: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.