SACCSIV – blog ortodox

BIG BROTHER total prin TELEFONIA MOBILA

Posted in Big Brother, telefon mobil by saccsiv on iunie 9, 2014

2014:

Această atitudine ne arată adevarata faţă a României digitale dorită de guvernanţi: un spaţiu virtual în care cetăţenii să dea cu subsemnatul pentru orice utilizare a tehnicilor de comunicaţie şi în care datele să fie accesibile direct şi fără mandat tuturor serviciilor secrete şi nesecrete.

Cei care aveti peste 40 de ani, va amintiti probabil de harmalaia facuta pe buna dreptate de occident cand regimul Ceausescu a venit cu ideea inregistrarii masinilor de scris.

Sau de filmarile de dupa revolutie, in care ni se aratau niste camere cu multime de cabluri, de unde ni se zicea ca ne asculta securitatea. Si ce revoltati eram cu totii …

S-au dus vremurile alea. Adica vremurile cand ne revoltam, ca de supravegheat, iata ca am ajuns deja la faza de Big Brother, depasind cu mult ceea ce facea Ceausescu.

Pentru „securitatea naţională” Parlamentul aprobă monitorizarea cartelelor pre-pay şi internetului wireless

Proiectul de lege iniţiat de Guvern în luna aprilie 2014, care instituia obligativitatea înregistrării şi stocării datelor de identificare ale utilizatorilor de cartele preplătite, a fost aprobat rapid de Senatul României (în 2 iunie), şi se pregăteşte să treacă la fel de rapid şi discret de Camera Deputaţilor[1]. Proiectul a fost înregistrat la Cameră pe 3 iunie, iar termenul stabilit pentru amendamente a fost de doar o zi. Asta în ciuda protestelor venite din partea societăţii civile, şi chiar a furnizorilor de servicii de comunicaţii electronice, care cereau dezbatere publică pe această temă şi mai ales renunţarea la o astfel de măsură.

Iniţiativa Guvernului – contestată de societatea civilă[2] – venea la numai o zi după ce, prin decizia din 8 aprilie 2014 a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), fusese invalidată Directiva 2006/24/CE a Parlamentului European, privind păstrarea datelor utilizatorilor de telefonie şi internet – cunoscută şi ca „Directiva Big Brother” – pe motiv că aceasta reprezintă o imixtiune deosebit de gravă şi disproporţionată în drepturile fundamentale la respectarea vieţii private şi la protecţia datelor cu caracter personal.

Într-un comunicat primit la redacţie de la Active Watch se arată că mai multe organizaţii consideră că Proiectul de lege privind înregistrarea cartelelor pre-pay încalcă grav dreptul la viaţă privată consfiinţit de Constituţie şi solicită Parlamentului să nu adopte acest proiect de lege.

Organizaţiile semnatare consideră că proiectul de lege iniţiat de Guvern şi îmbrăţişat acum de Parlament „urmează acelaşi caracter disproporţionat al directivei recent invalidate de instanţa europeană, întrucât, sub pretextul protejării securităţii naţionale, toţi cetăţenii sunt consideraţi suspecţi şi sunt supravegheaţi într-un stil orwellian, specific unei societăţi totalitare”.

„Semnatarii sunt indignaţi că Guvernul şi Parlamentul României continuă să ia decizii peste capul cetăţenilor şi într-un total dispreţ faţă de obligativitatea consultării acestora în procesul legislativ. Proiectul NU a fost transmis societăţii civile şi industriei înainte de adoptarea de guvern şi niciuna dintre comisiile Senatului NU a fost interesată de alte opinii. În acest stil tradiţional de ne-dezbatere publică riscăm să fie adoptate în Parlament legi lacunare şi care nu au niciun efect practic serios, în afară de limitarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor.

Această atitudine ne arată adevarata faţă a României digitale dorită de guvernanţi: un spaţiu virtual în care cetăţenii să dea cu subsemnatul pentru orice utilizare a tehnicilor de comunicaţie şi în care datele să fie accesibile direct şi fără mandat tuturor serviciilor secrete şi nesecrete.

Proiectul de lege aflat acum la un pas de adoptare în Parlament este a patra tentativă de a impune o astfel de reglementare în România în ultimii trei ani[3], toate fiind respinse până acum în diverse stadii în Parlament. Proiectul este neclar şi are influenţe asupra mai multor domenii decât cartelele telefonice preplătite. De exemplu:

 • toţi cetăţenii care se conectează le sisteme WiFi gratuite vor trebui identificaţi;
 • toţi cei 10 milioane de utilizatori de cartele pre-pay trebuie să se înregistreze în termen de 6 luni de la data adoptării legii, în caz contrar serviciul le este dezactivat;
 • înregistrarea utilizatorilor se face în condiţii incerte, nu se ştie cine are acces la baza de date, de ce este necesar CNP-ul utilizatorilor etc.

Organizaţiile semnatare solicită Parlamentului să nu se ralieze perseverenţei demne de o cauză mai bună a Guvernului şi să nu adopte acest proiect de lege, care afectează grav dreptul la respectarea vieţii private.

Comentariu saccsiv:

Insa dupa cum bine stim, asta cu Big Brother nu-i o treaba strict romaneasca. La nivel planetar oricum suntem supravegheati:

Vodafone: Guvernele pot asculta conversaţiile cetăţenilor săi

Vodafone, una din cele mai mari grupuri de telefonie mobilă din lume, a dezvăluit existenţa unor conexiuni secrete care permit agenţiilor guvernamentale să asculte toate conversaţiile din reţele sale, precizând că sunt folosite masiv în multe din cele 29 de ţări din Europa în care operează, a notat The Guardian.

[…]

Compania spune că agenţiile de spionaj sunt conectate direct la reţelele sale şi alte altor grupuri de telecomunicaţii, ceea ce le permite să asculte sau să înregistreze conversaţiile, iar, în anumite condiţii, să depisteze locaţia clienţilor. Activiştii pentru dreptul la intimitate spuneau că dezvăluirile sunt ”un scenariu de coşmar” care confirmă cele mai mari îngrijorări cu privire la masivitatea operaţiunilor de supraveghere.

În Albania, Egipt, Ungaria, India, Malta, Qatar, România, Africa de Sud şi Turcia, este ilegal să dezvălui orice informaţie cu privire la ascultarea sau interceptarea telefoanelor sau a mesajelor, inclusiv dacă astfel de capabilităţi există.

”Ca guvernele să acceseze apelurile telefonice prin simpla apăsare a unui buton este terifiant şi nemaivăzut”, a declarat Shami Chakrabarti, director la Liberty.

În şase ţări în care operează Vodafone, legea obligă operatorii de telecomunicaţii să instaleze echipamente pentru acces direct la canale, sau să permită guvernelor să se conecteze. Compania, care deţine reţele de telefonie mobilă şi fixă şi internet, inclusiv fosta Cable & Wireles, nu a numit ţările implicate deoarece anumite regimuri ar putea răspunde prin arestarea angajaţilor săi.

Sistemele de acces direct nu necesită mandate, iar companiile primesc informaţii cu privire la numărul clienţilor vizaţi. Supravegherea în masă poate avea loc pe orice reţea de telecomunicaţii, fără ca agenţiile să-şi justifice intruziunile asupra companiilor implicate.

Sursele din industrie spun că, în unele cazuri, accesul direct prin fir, sau canal, este reprezentat printr-un echipament aflat într-o cameră închisă din centrul de centralizare a datelor din reţea sau într-unul din centrele de comandă locale.

Operatorii din camerele de ascultare pot fi angajaţi de firmele de telecomunicaţii, însă au o permisiune din partea statului şi nu pot să discute în mod oficial despre niciun aspect al muncii lor cu restul companiei. Vodafone spune că toţi angajaţii trebuie să respecte codul de conduită dar din cauza restricţiilor nu-i poate verifica întodeauna.

Agenţiile guvernamentale pot să intercepteze şi informaţiile aflate în drum spre o bază de date, selectând conversaţiile înainte să le permită să ajungă la operator.

Vodafone cere ca toate canalele de acces direct să fie deconectate, iar legile care le permit să existe să fie anulate. Compania cere guvernelor să ”descurajeze agenţiile şi autorităţile de la căutarea accesului direct la infrastructura de comunicaţii a unui operator fără un mandat legal”.

Toate statele ar trebui să publice date anuale cu privire la numerele de mandate emise, sugerează compania. Acestea sunt de două tipuri – acelea pentru conţinutul apelurilor şi mesajelor, şi cele pentru meta-date, care includ locaţia unui aparat, timpul şi data comunicaţiilor, cât şi persoanele apelate.

43 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Iniţiativa Guvernului – contestată de societatea civilă[2] – venea la numai o zi după ce, prin decizia din 8 aprilie 2014 a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), fusese invalidată Directiva 2006/24/CE a Parlamentului European, privind păstrarea datelor utilizatorilor de telefonie şi internet – cunoscută şi ca „Directiva Big Brother” – pe motiv Citeste mai departe […]

  Apreciază

 2. Radu said, on iunie 9, 2014 at 2:04 pm

  Reblogged this on radupopescublog.

  Apreciază

  • valentin said, on iunie 9, 2014 at 6:18 pm

   nu cred că ar trebui să fie un șoc, ei au propus o lege normală, în zilele noastre boala asta a luat amploare

   Apreciază

 3. Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 4:26 pm

  Situația devine tot mai critică. Vom sta cu brațele încrucișate privind la spectacolul ce ni se oferă, al schimbărilor ,,înnoitoare”, ,,progresiste”, de fapt îndreptate împotriva libertății individuale ale cetățenilor români?

  Apreciază

 4. Aurora said, on iunie 9, 2014 at 5:15 pm

  Cati de pe aici vom avea curajul sa-l refuzam ?
  Cand vom face acel miting anti-cip de proportii ?

  Apreciază

  • Iacoboaie Radu said, on iunie 10, 2014 at 12:40 am

   Cât de curând sper, pentru că a fost amânat destul iar amânarea lui ne poate fi fatală. Ne vom trezi fără…libertate!

   Apreciază

 5. valentin said, on iunie 9, 2014 at 6:04 pm

  locul de întâlnire a ecumeniștilor pe viitor – 2018 anul în care noua religie mondială va avea un important sediu la Berlin [ probabil a mai postat știrea un comentator anterior ]
  https://ro.stiri.yahoo.com/cre%C8%99tinii–evreii-%C8%99i-musulmanii–%C3%AEmpreun%C4%83-%C3%AEntr-un-loc-de-rug%C4%83ciune-unic-%C3%AEn-lume-080649041.html

  Apreciază

 6. Radu Humor said, on iunie 9, 2014 at 7:41 pm

  Apreciază

 7. Radu Humor said, on iunie 9, 2014 at 7:45 pm

  GASLAND (subtitrare in romana) –
  DOCUMENTAR despre efectele grave ale exploatarii gazelor de sist

  Published on Jun 10, 2013

  GASLAND (subtitrare in romana) – DOCUMENTAR despre efectele grave ale exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica

  Chevron va începe extracţia gazului de şist in Romania folosind o metoda (fisurare hidraulică) ce polueaza panza de apa freatica. Bulgaria a oprit de curând inițiativa corporației din cauza protestelor legate de riscurile de mediu. De asemenea, Franta a interzis aceasta metoda de extragere a gazului. Statele americane New Jersey si New York au aplicat si ele interdicția pentru o perioadă de un an, pentru a se putea evalua mai întâi impactul acestei metode asupra mediului.

  Odată ce va începe extracţia în România, acesta va fi foarte greu de oprit. Trebuie să ne apărăm apa şi terenurile agricole, cerând autorităţilor să interzică această metodă de extracţie în România (urmând exemplul Franţei şi al Bulgariei).

  George Ban

  Apreciază

   • Radu Humor said, on iunie 10, 2014 at 7:50 pm

    Acum am văzut că postarea mea din 02.06.2014 la 11:27 pm a stârnit, pe bună dreptate, nişte reacţii legate de ultima parte a comentariului ( care, de altfel, nu-mi aparţine).
    N-am vrut să intervin în combaterea sau dezavuarea unor aspecte din finalul articolului bazându-mă tocmai pe inteligenţa, discernământul şi cunoştinţele fiecăruia în ce priveşte subiectele aduse în discuţie, în principal nu numai negarea enormei escrocherii manipultorii prin aducerea nu numai a unor argumente de bun simţ, ci şi a unor detalii tehnice deosebit de pertinente, pe care personal le întâlneam pentru prima oară atât de clar şi profesionist explicate !
    Dacă aş fi hotărât cu de la mine putere să elimin finalul cu reptilienii şi ET, cu siguranţă că cineva care ar fi cunoscut textul integral mi-ar fi reproşat acest lucru, ba mai mult ar fi avut un pretext nesperat de a se îndoi de calitatea nu numai intelectuală, dar şi duhovnicească a cititorilor acestui blog, prin speranţa lui deşartă zic eu, ca cineva să ia de bune părţile aduse prompt în discuţie de Saccsiv, Valentin Dorneanul şi „bănăţanul de frunce” (timişorean 1 ).
    Aşadar, iertare celor care au considerat că am greşit şi scuze celor care au fost iritaţi de final !
    P.S.
    Până la urmă important este că avem făcute publice atâtea detalii tehnice, care aruncă şi astea în aer, poate cea mai mare minciună a secolului !

    Apreciază

 8. Otilia said, on iunie 9, 2014 at 8:00 pm

  off topic
  despre ce se mai intampla in biserica-sora:

  Apreciază

  • Alex said, on iunie 9, 2014 at 11:00 pm

   Orámus ergo te, Dómine,
   ut céreus iste in honórem tui nóminis consecrátus,
   ad noctis huius calíginem destruéndam,
   indefíciens persevéret.
   Et in odórem suavitátis accéptus,
   supérnis lumináribus misceátur.

   Flammas eius lúcifer matutínus invéniat:
   ille, inquam, lúcifer, qui nescit occásum.
   Christus Fílius tuus,
   qui, regréssus ab ínferis, humáno géneri serénus illúxit,
   et vivit et regnat in sæcula sæculórum.
   _________________________________

   Therefore, O Lord,
   we pray you that this candle,
   hallowed to the honour of your name,
   may persevere undimmed,
   to overcome the darkness of this night.
   Receive it as a pleasing fragrance,
   and let it mingle with the lights of heaven.
   May this flame be found still burning
   by the Morning Star:
   the one Morning Star who never sets,
   Christ your Son,
   who, coming back from death’s domain,
   has shed his peaceful light on humanity,
   and lives and reigns for ever and ever.
   Amen.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Exsultet

   Apreciază

  • pcmouse said, on iunie 9, 2014 at 11:25 pm

   poftim?care sora?

   Apreciază

   • Otilia said, on iunie 10, 2014 at 9:32 am

    era doar fina ironie, pcmouse

    Apreciază

   • saccsiv said, on iunie 12, 2014 at 3:24 pm

    Otilia

    Ma mai poti ajuta cu traduceri?

    Apreciază

 9. Alin said, on iunie 9, 2014 at 8:25 pm

  Un program pe calculator a reusit, in premiera, sa treaca testul Turing: A pacalit juriul ca este un copil de 13 ani

  http://science.hotnews.ro/stiri-tehnologie-17452158-program-calculator-reusit-premiera-treaca-testul-turing-pacalit-juriul-este-copil-13-ani.htm

  Apreciază

 10. Totedati Urechilă said, on iunie 9, 2014 at 8:42 pm

  deja devin plictisitoare astfel de dezvăluiri … însă nu e nimic pierdut dacă vrei pe bune convorbiri securizate ai soluțiile de criptare clasice!

  pionierul e evident Philip Zimmermann cu al său PGPfone … http://en.wikipedia.org/wiki/PGPfone … la fel de evident mort în coteț că nimeni n-avea interesul să dezvolte comercial așa ceva pentru bizoni

  da’ nu-i bai, că ideea odată apărută n-are cum să dispară indiferent cît de mult transpiră ministerul adevărului … soluții sunt:
  https://play.google.com/store/apps/details?id=org.thoughtcrime.redphone

  chiar dacă e un pic suspect, prea secretos nu spune prea multe despre soluțiile de criptare folosite șamd odată ce ai protocoalele publice, de genul zrtp, e doar o chestiune de implementare ca să ai comunicații criptate

  și pentru asta n-ai nevoie de supertelefoane de 10k $ e totul implementat în software

  Apreciază

 11. Totedati Urechilă said, on iunie 9, 2014 at 8:48 pm

  dacă încerc să pun un link la articol și pe feisbuc, apare o chestie ciudată:

  ============
  The content you’re trying to share includes a link that our security systems detected to be unsafe:

  saccsiv.wordpress.com

  Please remove this link to continue.

  If you think you’re seeing this by mistake, please let us know.
  ============

  filtrul e setat pe saccsiv.wordpress.com, evident prost ca orice filtru, n-are probleme cu saccsiv_wordpress_com de exemplu

  Apreciază

 12. Bogdan said, on iunie 9, 2014 at 8:51 pm

  Apreciază

 13. Gabriel said, on iunie 9, 2014 at 9:20 pm

  protv ataca din nou site-urile ortodoxe… si cum era de asteptat au scos si muuulti porumbei:
  „Cele mai multe site-uri au in spate ONG-uri care traiesc din donatiile cerute vizitatorilor online.”
  http://stirileprotv.ro/stiri/social/sa-nu-priviti-la-picioarele-si-sanii-femeilor-sfaturile-prin-care-siteurile-ortodoxe-vor-sa-educe-tinerele-generatii.html

  Apreciază

  • ayeaye20 said, on iunie 9, 2014 at 10:34 pm

   PROsTV zice :
   „Femeile sa isi acopere trupul chiar si la piscina,”
   –BISERICA ORTODOXA spune asa
   Pravila Bisericeasca Ier Nicodim Sachelarie : pag.99
   BAIE Trebuie sa se faca in timp cat mai scurt si singur.
   1.Nu se cuvine ca persoanele sfintie,sau clericii sau monahii sa se scalde in baie cu femeile si NICI vreun crestin LAIC, deoarece aceasta prihanire ESTE CEA dintai la PAGANI.Iar de se va dovedi cineva facand aceasta, de va fi cleric sa se cateriseasca, IAR DE VA FI LAIC sa se AFURISEASCA – VI Ecum.77; Laod 36
   2. Preotul de se va spala, sau va merge la baie, acela nu poate sa faca liturghie intru acea zi, nici nu are voie dupa liturghie sa se spele, nici mireanul de se va spala sau va merge la baie nu poate sa i se dea Dumnezeistile Taine, iar daca se va impartasi, nici atunci nu poate sa mearga sa’si lase sange, nici preotul, nici mireanul, fara de se va intampla boala mortii intr’a acea zi patimind ptr viata’si. PMB gl.66(PMB=Pravila lui Matei Basarab vol3 1885)
   „sociologii, avertizeaza ca multe abordari sunt extremiste”
   –extremisti ???
   „Nu cred ca poti sa fii dispus sa faci acest lucru, ca e omenesc! Dumneavastra va feriti privirea cand vedeti un barbat mai bine facut?”, spune un barbat”
   –promoveaza PROsTV sodomia barbatii se uita dupa barbati?
   „acest tip de moralitate invechita nu”

   Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on iunie 10, 2014 at 12:47 am

    Mai toți psihologii și sociologii care merg la PRO TV acuză pe creștinii ortodocși de ceva: extremism…

    Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on iunie 10, 2014 at 12:49 am

    De când se apucă ei să comenteze canoanele Bisericii Ortodoxe fără a fi ortodocși și a le înțelege cu adevărat?

    Apreciat de 1 persoană

 14. Gabriel said, on iunie 9, 2014 at 9:23 pm

  iar aici gasim esenta mesajului: „Exista deja zeci de asa-zise „bloguri de sfinti”, care se intrec in mesaje menite sa refaca – spun autorii – moralitatea tinerei generatii. Biserica Ortodoxa Romana, dar si sociologii, avertizeaza ca multe abordari sunt extremiste si pot fi derutante.”

  Apreciază

 15. ayeaye20 said, on iunie 23, 2016 at 11:45 am

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: