SACCSIV – blog ortodox

Vor VOT OBLIGATORIU. Cum comentati?

Posted in alegeri, VOT by saccsiv on iunie 8, 2014

Iata ce putem citi in articolul Iniţiativă surprinzătoare: PSD pregăteşte o lege privind votul obligatoriu:
Deputatul Partidului Social Democrat (PSD) Ioan Munteanu pregăteşte o iniţiativă legislativă prin care participarea la vot să fie obligatorie, în caz contrar fiind prevăzute amenzi, informează Agerpres.
Parlamentarul a declarat că iniţiativa legislativă va fi supusă dezbaterii comisiilor parlamentare în circa o lună. Modelul după care este construit proiectul de lege este cel aplicat de Grecia.
‘Lucrez la această iniţiativă alături de alţi doi colegi de la PSD şi urmează să o trimitem spre dezbatere atât comisiilor parlamentare, cât şi instituţiilor statului abilitate să îşi exprime poziţia. Sper să ajungă cât mai repede în Parlament şi să primească sprijinul tuturor colegilor pentru a deveni lege. Vrem să conştientizăm populaţia de importanţa participării la vot’, a declarat deputatul PSD Ioan Munteanu.
Pentru a deveni lege, iniţiativa legislativă trebuie să fie votată de cel puţin două treimi din numărul total al parlamentarilor.
   Comentariu saccsiv:

   Pana la aparitia unui partid caruia sa-i pese la modul real de acest neam si aceasta tara, electoratul dovedeste intr-o maniera cat se poate de evidenta ca este din ce in ce mai scarbit de esicherul politic ce se tot roteste la guvernare: NU PARTICIPA LA VOT. Adica in traducere: casta politica nu are legitimitate. Este insa din nefericire in legatitate, caci legea permite sa “castigi” alegerile si cu un numar infim de voturi.

In loc insa de a veni careva cu o initiativa de genul: “sub o prezenta la vot de atat la suta, alegerile nu sunt valide”, iata ca ei vor sa ne interzica si aceasta minima forma de protest …

128 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Citeste mai departe […]

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 5:00 pm

      Să luăm de pildă cazul exproprierilor pentru cauze de utilitate publică. Pentru interesul general, se fac unele exproprieri, cu consimțământul persoanelor în cauză, cărora li se atribuie un alt teren sau despăgubiri bănești.
      Pentru interesul general ne putem gândi la VOTUL OBLIGATORIU, NECESAR REVIGORĂRII VIEȚII POLITICE DIN ROMÂNIA.

      Apreciază

    • gica said, on iunie 9, 2014 at 6:55 pm

      daca tot e aproape sigura aceasta propunere legislativa sa gandim cum se poate face sa fie luat in considerare si votul anulat voit! spre exemplu la un anume procent cu voturi anulate sa se poata anula procesul legislativ! personal cunosc oamenii care voteaza asa: anuland! …
      un gand bun tuturor!

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 9:08 pm

        Nu am nicio legătură cu inițiativa depusă de PSD. Nu am știut de ea de la început.
        PENTRU MINE, VOTUL OBLIGATORIU ÎNSEAMNĂ IEȘIREA DIN INERȚIE A ROMÂNIEI! COMPLETATĂ CU REFORMA SISTEMULUI ELECTORAL ȘI REFORMA SISTEMULUI DEMOCRATIC, VA AJUTA ROMÂNIA SĂ AIBĂ CONDUCĂTORII PE CARE ÎI MERITĂ ȘI PE CARE SĂ ÎI SPRIJINE POPORUL ROMÂN ȘI SĂ-I PREȚUIASCĂ.
        Redau mai jos ceea ce este postat ca știre pe yahoo:

        Un deputat PSD vrea să introducă votul obligatoriu în România
        Yahoo News – 4 ore în urmă

        Deputatul PSD Ioan Munteanu vrea introducerea votului obligatoriu

        Deputatul PSD Ioan Munteanu pregătește o inițiativă legislativă prin care participarea la vot va deveni obligatorie, în caz contrar fiind prevăzute amenzi, relatează agerpres.ro.

        Parlamentarul a declarat că inițiativa legislativă va fi supusă dezbaterii comisiilor parlamentare în aproximativ o lună. Modelul după care este construit proiectul de lege este cel aplicat în Grecia.

        „Lucrez la această inițiativă alături de alți doi colegi de la PSD și urmează să o trimitem spre dezbatere atât comisiilor parlamentare, cât și instituțiilor statului abilitate să își exprime poziția. Sper să ajungă cât mai repede în Parlament și să primească sprijinul tuturor colegilor pentru a deveni lege. Vrem să conștientizăm populația de importanța participării la vot”, a declarat Ioan Munteanu.

        Pentru a deveni lege, inițiativa legislativă trebuie să fie votată de cel puțin două treimi din numărul total al parlamentarilor.

        Introducerea votului obligatoriu este susținută și de Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD), potrivit adevarul.ro. Preşedintele fondator al PPDD, Dan Diaconescu, a declarat că echipa sa negociază cu social-democraţii o listă care cuprinde 100 de solicitări, printre care se numără și introducerea votului obligatoriu.

        Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 9:45 pm

      Militez împotriva comunismului de mai bine de 15 ani. Am scris multe articole despre acest sistem malefic și desigur nu doresc reînvierea acestuia. Fiara comunistă se pare că se trezește din nou și va fi cu mult mai însetată de sânge nevinovat.

      LANSEZ INVITAȚIA PENTRU FRAȚII NOȘTRI DE PRETUTINDENI SĂ NE ÎNTÂLNIM LA MĂNĂSTIREA PETRU VODĂ, SÂMBĂTĂ 14 IUNIE, PENTRU A PARTICIPA LA PARASTASUL DE UN AN DE ZILE AL SFÂNTULUI PĂRINTE IUSTIN PÂRVU.
      Este și un bun prilej pentru a ne cunoaște și a ne sfătui. Ne vom întâlni cu siguranță, dacă ne dorim mult acest lucru. Doamne ajută!

      Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 10, 2014 at 12:55 am

      „Până la un punct politica se confundă cu viaţa însăşi. Un popor nepolitic e un organism mort.”

      „Tradiția adevărată e singura merinde sufletească.”

      „A-ţi iubi ţara nu înseamna a fi naţionalist.”

      LIVIU REBREANU

      Apreciază

  2. Alin said, on iunie 8, 2014 at 1:09 pm

    Ne intoarcem la comunism, incetul cu incetul…

    Apreciază

    • marian said, on iunie 8, 2014 at 1:22 pm

      Acum suntem in plin fascism si vom mai fi…
      Ajuta Doamne tuturor!

      Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 8, 2014 at 4:18 pm

      În timpul regimului comunist votul nu era obligatoriu. Nu exista decât un partid. Iar deputaţii Marii Adunări Naţionale votau preşedintele statului.

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 9:33 pm

        Amendament la cele spuse. Votul era obligatoriu doar pentru membrii de partid. Pentru crearea iluziei că alegerile sunt democratice. Asta era democrația socialistă. Ea a continuat sub altă formulă și neprevăzută de lege. Unii au fost determinați să se prezinte la vot prin procedee manipulative, oferirea de ,,cadouri electorale”, șantajați cu sistarea ajutoarelor sociale etc. Adică, I-AU OBLIGAT!
        Nu este oare mai bine să ne oblige propria conștiință și patriotismul nostru pentru a vota responsabil? De ce ne temem atât de mult că ne vor fi furate voturile oricum și votul nostru nu contează?

        Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 8, 2014 at 5:59 pm

      Ne întoarcem din păcate la comunism încă de la alegerile din mai 1990, când şi-a făcut apariţia un nou regim, unul criptocomunist sau comunist cu faţă umană, condus de tovarăşul Ion Iliescu, un apropiat al KGB-ului sovietic. Uniunea Europeană, Israelul tind spre comunism…
      Dacă vrem să se schimbe ceva, aceasta se poate face prin votarea aleşilor noştri. Dar nu numai acest aspect este important, ci şi multe altele legate de legea electorală.

      Apreciază

      • sin gh. laurențiu said, on iunie 8, 2014 at 7:58 pm

        Și dacă regimul instalat în 90 ar fi fost ne-comunist, ce sfîrîială era? Cum ar fi arătat acest regim? Cine l-ar fi compus? Anti-comuniștii de atunci, exceptînd „Mișcarea pentru România”, și-au dorit exact ceea ce se petrece acum: neoliberalism feroce, piață liberă, restitutio in integrum , descentralizare, americani, totul la vînzare. Le-avem, am bifat. Diferența dintre cripto și anti-comuniști a fost doar în privința vitezei cu care trebuia vîndută România.

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 2:52 pm

        Dacă am fi avut mulți conducători anticomuniști precum Doina Cornea, creștini ortodocși, altfel ar fi arătat fața României de astăzi. Am această certitudine.

        Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 9:43 pm

      Militez împotriva comunismului de mai bine de 15 ani. Am scris multe articole despre acest sistem malefic și desigur nu doresc reînvierea acestuia. Fiara comunistă se pare că se trezește din nou și va fi cu mult mai însetată de sânge nevinovat.

      LANSEZ INVITAȚIA PENTRU FRAȚII NOȘTRI DE PRETUTINDENI SĂ NE ÎNTÂLNIM LA MĂNĂSTIREA PETRU VODĂ, SÂMBĂTĂ 14 IUNIE, PENTRU A PARTICIPA LA PARASTASUL DE UN DE ZILE AL SFÂNTULUI PĂRINTE IUSTIN PÂRVU.
      Este și un bun prilej pentru a ne cunoaște și a ne sfătui. Ne vom întâlni cu siguranță, dacă ne dorim mult acest lucru. Doamne ajută!

      Apreciază

  3. cosminmatiu said, on iunie 8, 2014 at 1:28 pm

    Popor de blegi ca rabdam atat. Ar trebui ca la toti care au la activ fapte antinationale sa li se retraga cetatenia si umplute puscariile cu ele.

    Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 8, 2014 at 3:05 pm

      e greu de decis – sunt foarte mulți care vor sări – de ex. eu am fost la Pungești și am o faptă antinațională – am subminat economia țării, am ținut firma chevron în loc. . . și sunt mulți care nu numai prin acuzații de astea generice pot fi trași la răspundere – de ex. chiar Buzatu -preș. CJ Vaslui cu Solomon din PSD amândoi, au ieșit în stradă alături de oameni acum 2 ani și au zis că trebuie să luptăm ca pe vremea lui Ștefan cel Mare iar ei vor fi alături de noi până vom scăpa de Chevron, numai că s-au răzgândit foarte repede
      pot veni acum prin legea asta cu fapte antinaționale să facă și mai rău – să-l tragă la răspundere pe unul care luptă pentru țara lui…

      Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 8, 2014 at 3:07 pm

      la fel vor face și cu cei care se vor opune cip-ului, cum au zis de pr. Lăiu- protopop de Bârlad că n-are voie să se amestece în problema Chevron, că scade economia și cu sistemul medical cu cip vor spune la fel – că ăsta de ajută să creștem sănătatea… altele ne vor ajuta să creștem securitatea și altele economia.
      atunci să vezi ce patrioți vor fi chiar ei – cei despre care știm că trădează

      Apreciat de 1 persoană

    • Dextro said, on iunie 8, 2014 at 4:24 pm

      si eu am avut aceasi convingere mulți ani după 89, că românii sunt un popor de blegi însă, treptat, mi-am dat seama că românii sunt în aceași măsură de nesupuși. De câte ori nu am auzit că, cu poporul ăsta nu se poate face nimic, că nu respectă legi si reguli, că nu au spitit civic, ca indiferent ce ne impune UE, romanii tot cum vor ei fac ? Mi-am dat seama că această atitudine care, ce-i drept, ne-a tinut in urma progresului occidental, este cea mai bună formă de apărare împotriva oricărui fel de dictatură. Românii au libertatea în sânge, o trăiesc zilnic individual, fără revoluții sau revolte, prin ignorarea conducătorilor. Istoria i-a învățat să procedeze așa. Împăratul, sultanul, fanariotul, comunistul, atlantistul a croit legi fără folos, românii au ținut legile lor. E mai bine așa. Spun asta fiind jumatate ungur. Mereu am fost nemultumit ca ungurii au facut revolutie anticomunista in 56, iar romanii in 89 ( nici aia reala) ungurii dau cu UE de pereti de 6 ani avand la guvernare in partid eurosceptic si in opozitie unul eurofob in timp ce romanii nu au nici macar un politician care sa intrazneasca sa vorbeasca impotriva UE insă, repet, românii au o formă diferită de opozitie, una mai putin zgomotoasă dar, cred eu, mai eficienta. Doamne ajută !

      Apreciază

      • mircea.v said, on iunie 8, 2014 at 8:18 pm

        Dextro, asa zic si eu. La noi orice vrei sa faci, sa organizezi, sa coagulezi, nu se poate. Avem un spirit de dezbinare, de dezorganizare in gena. Si asta este mentionat de istoricii vremii ca ar fi fost si la geto-daci. Si totusi santem aici, existam. Ma gandesc ca asta va constitui un avantaj si pt tot ceea ce se urmareste in privinta cipuri, insemnare… Sper ca totul sa se lege, sa se coaguleze mult mai greu in privinta pasilor ce se fac spre insemnare. La popoarele disciplinate totul va merge mult mai simplu si usor. Progresul occidental de fapt asta inseamna, robotizarea omului, iar robotul va accepta foarte usor un cip in creier ca sa devina un robot mai eficient. Asa ca, mai bine fara progresul asta de tip occidental. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne bazam doar pe aceasta caracteristica a romanului.
        Cand esti unit, sistemul trebuie sa lucreze cu o entitate, sau cu cateva. La noi trebuie lucrat cu fiecare individ in parte, ceea ce e mult mai dificil si greoi.

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 8, 2014 at 8:53 pm

        Interesant răspuns. Avem mulţi înaintaşi care au murit pentru libertate şi pentru apărarea ţării. Suntem şi noi capabili de o asemenea jertfă bine plăcută înaintea lui Dumnezeu? Hristos este alături de noi. Fără să fi conştientizat, mulţi dintre noi deja facem parte dintr-o mişcare de regenerare a neamului românesc, mişcare pe care n-o poate opri nimeni, pentru că lucrează în ea harul Duhului Sfânt. Aşa cred. Doamne ajută!

        Apreciază

      • Dextro said, on iunie 9, 2014 at 7:27 pm

        Iacoboaie Radu: da, avem cativa conducatori care au murit pentru libertate insa majoritatea nu a avut niciodata apetit pentru lupta si a fost extrem de toleranta si supusa stăpânirilor de orice fel (aparent). Cand ne atacau turcii noi fugeam in munti (chiar daca au fost si exceptii) in loc sa construim cetati si sa ne aparam, ca sașii sau ungurii. A fost rău? Eu cred că nu. Am plătit tribut, am dat ieniceri, am întreținut și Athosul, așa blegi cum am fost, dar ne-am vazut tot de legea noastră. Ungurii au pierdut „vitejește” la Mohacs si au fost transformati in pașalâc, au dispărut ca stat pentru câteva sute de ani. Care a fost mai înțelept ? Nu cred că românii sunt conștienți de această formă de nesupunere mută pe care o practică ci cred că așa îi îndeamnă inconștient Dumnezeu să facă. Nu avem mari victorii (cele câteva au fost umflate de istorici mai mult decât trebuia) dar am întreținut financiar câteva sute de ani spiritul ortodoxiei. Până s-au ridicat rușii, noi am fost singurul popor ortodox nesupus complet de turci, care ne-am păstrat o oarecare autonomie si care a fost capabil să conserve credința. Asta ar trebui să ne învățăm copii la istorie. Nu marile victorii determină istoria ci buna diplomație, asta-i ințelepciune, conștientă sau nu.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 9, 2014 at 8:52 pm

        Dextro

        Depinde de moment. Uneori marile victorii. Daca nu lupta la vremea lui Stefan cel Mare …

        Sau daca Bizantul nu obtinea victorii, acum intreaga Europa era islamizata sau chiar arabizata.

        Apreciază

      • mircea.v said, on iunie 9, 2014 at 9:33 pm

        Spune Parintele Paisie si nu numai, ca acum nu ne luptam cu Hitler sau Stalin ci direct cu diavolul. A trecut vremea marilor batalii si confruntari si a marii diplomatii. Acum e vremea razboiului individual. „Diplomatiei” individuale. Adversar: diavolul. Tactica ce trebuie aplicata? E spusa de Sfintii Parinti, Sfintii Inchisorilor, Marii duhovnici.

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 9:58 pm

        Cel mai frumos moment din cinematografia românească, ce evocă dorința puternică de LIBERTATE a strămoșilor noștri este acel discurs al lui Decebal din filmul Columna, în interpretarea magistrală a lui Amza Pellea.
        ,,Atâta timp cât suntem în viață (reproduc aproximativ din memorie doar câteva cuvinte) ne vom bate pentru acest pământ… Și când va fi o singură palmă de pământ, ne vom bate pentru aceasta! Aceasta-i legea! Singura! Alta nu cunosc!…”

        Apreciază

  4. Daniel Pintilei said, on iunie 8, 2014 at 1:36 pm

    obama – nwo:

    http://pintileidaniel.blogspot.ro/

    Apreciază

    • LAU said, on iunie 8, 2014 at 2:39 pm

      O zice pe fata.
      Nu inteleg cum oamenii aia din sala sau oricare altii care vad aceste idei / declaratii ACCEPTA SI NU SE RAZVRATESC la ideea ca „sunt prea prosti” (incapabili, subdotati, subdezvoltati, etc, etc, etc, blabla) ca sa-si duca singuri vietile. VOI REALIZATI DESPRE CE E VORBA? Cat de mult vor sa schimbe paradigma vietii, cea mai banala dintre toate, aceea ca „fiecare are o viata PE CARE E DATOR S-O DUCA si s-o manuiasca, managerieze dupa cum il taie capul”!… In cazul acceptarii homosexualilor, de ex, se spune: „e viata lor, e treaba lor, fiecare SI-O DUCE CUM VREA”; nemaiinsistand asupra inselarii din aceasta idee, propun observarea diferentei enorme dintre psihologia acceptanta a celor doua situatii: intr-una se spune „ai o viata, esti responsabil de ea”, in alta se spune „ai o viata, EL (conducatorul suprem propus) este responsabil de ea”.
      NO FURTHER COMMENTS!
      Doar atat: vor fi oamenii atat de indobitociti incat sa nu se revolte impotriva acestei stari de fapt?!

      Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 8, 2014 at 3:24 pm

      aici arată lucrarea antihristică – Obama vrea să ne lăsăm în această ispită – a supunerii față de omul fărădelegii.
      nu e departe de a se împlini cuvântul din Biblie – că pe cei mici și pe cei mari va ispiti cu semne mari, apoi va supune cu forta

      apocalipsa, cap. 13
      9. Dacă are cineva urechi – să audă!
      10. Cine duce în robie de robie are parte; cine cu sabia va ucide trebuie să fie ucis de sabie. Aici este răbdarea şi credinţa sfinţilor.
      11. Şi am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, şi avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur
      12. Şi toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în faţa ei. Şi face pământul şi pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.
      13. Şi face semne mari, încât şi foc face să se pogoare din cer, pe pământ, înaintea oamenilor,
      14. Şi amăgeşte pe cei ce locuiesc pe pământ prin semnele ce i s-au dat să facă înaintea fiarei, zicând celor ce locuiesc pe pământ să facă un chip fiarei care a fost rănită cu sabia şi a rămas în viaţă.
      15. Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să şi grăiască şi să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei.

      deci i se da intai un chip fiarei celei ce a fost ranita… dupa care i se da fiarei sa insufle duh chipului celeilalte fiare – care a fost ranita si apoi se vor inchina nu numai prin inselaciune ci si cu forta si vor fi omorati cei ce nu i se vor inchina fiarei celei ce fusese ranita si apoi s-a vindecat.

      e posibil ca fiara asta sa fie comunismul, care acum si-a revenit si cum a zis Parintele Iustin – vor face prin aceste acte biometrice un sistem totalitar de mii de ori mai primejdios pentru suflet decat comunismul. probabil multi se vor increde inca din faza initiala de inselare si vor propovadui atunci falsa mantuire – intrati in sistem ca e de la hristos, dar de fapt va fi antihristul care va grai chiar prin ei, ca l-au acceptat si ii sunt supusi.

      practic vad aici ca obama vrea sa ne supunem unui sistem antihristic, ne cere pe fata – fiți slugile lui Antihrist. Blestemat fii Obama, președintele Americii !
      Cum i-am blestemat pe Chevron, te blestem și pe tine cu puterea Crucii lui Hristos! ! !
      nu degeaba , ci pentru că ești sluga diavolului

      Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 8, 2014 at 4:37 pm

      Puteţi oferi transcriptul?

      Apreciază

  5. Sorin said, on iunie 8, 2014 at 1:40 pm

    Era de asteptat o asemenea initiativa.
    Ii doar o chestiune de timp pana va apare o asemenea lege.
    Inca odata demonstreaza ca ne scade credinta in Dumnezeu si ingaduie incet dar sigur sa ni se incalce libertatea si orice este normal.
    TREZITI-VA.

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 8, 2014 at 4:21 pm

      Vrem libertate. Vrem şi clasă politică responsabilă. Dar nu mergem la vot pentru e o formă de protest.
      Exemplu la îndemână: Copiii mici nu mănâncă uneori în semn de protest pentru varii motive…

      Apreciază

  6. lastunnegru said, on iunie 8, 2014 at 1:47 pm

    Lumea sa saturat de clasa politica de acea politicieni psd doresc ca votul sa devina obligatoriu pentru ca oameni sa fi de acord cu planurile lor si legile SISTEMULUI cand pui stampila de vot. Cred ca e mai buna amenda decat sa ii dai votul la astia ca sa lucreze impotriva ta prin legile si decizile sale.

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 8, 2014 at 4:28 pm

      Poate că ei vor să legitimeze pe politicienii de la conducere prin această iniţiativă, considerând că pot manevra populaţia. Eu văd partea bună a lucrurilor. Văd votul ca pe mică obligaţie, O DATORIE CIVICĂ ŞI RESPONSABILĂ A CETĂŢEANULUI. Nu îl văd ca pe un simplu drept, de care te poţi prevala în mod cu totul şi cu totul facultativ.

      Apreciază

      • cca70 said, on iunie 8, 2014 at 11:15 pm

        azi nu esti in apele tale …tot mai continui sa sustii votul?

        pana si o lepra din fostele structuri ale securitatii a spus lucrurilor pe nume si voi astia continuati sa ii dati inainte cu votul :

        http://www.wall-street.ro/articol/Companii/167061/viorel-catarama-partidele-politice-sunt-structuri-mafiote-extrem-de-bine-organizate.html

        ce ar fi de votat , deci? mafia?

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 3:00 pm

        cca70

        Dacă masonii și mafioții au decredibilizat ideea de politică și de guvernare responsabilă, înseamnă că trebuie să ne resemnăm și să-i lăsăm să facă numai ceea ce vor? Multor intelectuali români le pare rău astăzi că nu s-au implicat în viața social-politică pe vremea FSN-ului, care ne-a adus la sapă de lemn și ,,privatizare”, ,,liberalizare”. Proprietatea privată în cea mai are parte nu a mai revenit la foștii proprietari! Foștii comuniști au furat acțiuni și proprietăți de au rupt pământul… Ei au devenit marii patroni și capitaliști de astăzi, milierdarii de carton…

        Apreciază

  7. Gabriel said, on iunie 8, 2014 at 1:58 pm

    @Alin, comunismul n-a disparut de la noi, cat priveste votul obligatoriu, exact ca in cazul dosarului medical electronic mai bine platesc amenda. Imi place fraza „Vrem să conştientizăm populaţia de importanţa participării la vot”… intr-adevar e importanta prezenta la vot dar nu pentru noi…

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 8, 2014 at 4:43 pm

      Atunci creştinii nu mai trebuie să voteze niciodată, motivând chipurile că biserica nu face politică?
      Nu ne luptăm noi oare pentru apărarea ţării noastre dacă este cazul, pentru că una dintre porunci spune să nu ucizi? Facem ca aceia care fac jurăminte să nu mai bea deloc niciodată, ca să scape de patima beţiei?

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 8, 2014 at 4:44 pm

        Una este să faci politică, să devii membru al unui partid şi altceva este să participi la viaţa politică a ţării prin exercitarea votului.

        Apreciază

    • blue said, on iunie 8, 2014 at 10:27 pm

      Nu e normal nici să plăteşti amendă, nici să fii obligat să faci ceva ce nu-ţi doreşti. A plăti amenda e o chestie la fel de conformistă precum mersul la vot doar de frica amenzii. Soluţia este să conteşti amenda şi să mergi cu ei în instanţă până la CEDO. Adică să faci tot ce-ţi stă legal în putinţă ca să le arăti că nu eşti marioneta lor.

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 3:05 pm

        Dacă votezi pentru binele și interesul național sau general, nu înseamnă în mod automat că am devenit marioneta cuiva. Totul depinde de FELUL ÎN CARE ESTE ORGANIZATĂ VOTAREA ȘI CORECTITUDINEA EI. Iar eu cred că se pot organiza alegeri corecte, dacă există voință politică din partea mai multor politicieni și ONG-uri din România. Biroul Electoral Central, observatorii, organele în drept trebuie musai să-și facă datoria în acest sens iar legea electorală să prevadă pedepse usturătoare pentru oricine ar încălca dispozițiile legii electorale.

        Apreciază

      • blue said, on iunie 9, 2014 at 3:29 pm

        Domnule Iacoboaie, nu ne înţelegem. Şi a explicat foarte bine Saccsiv. Problema nu e că dacă votezi e rău, ci faptul că se induce ideea că dacă nu votezi e rău. Înţelegi? EU TREBUIE SĂ AM LIBERTATEA DE A NU VOTA, CĂ DESPRE ASTA ESTE DEMOCRAŢIA CA IDEE. Iar dacă accept să plătesc amenda conform ipoteticei legi, înseamnă că recunosc faptul că am făcut ceva rău. Ori eu n-am făcut nimic rău, am ales să nu legitimez niciunul dintre candidaţi, n-am atentat la vreo valoare în sine, ci am preferat să-mi păstrez toate opţiunile. Frate, dacă nici acum nu înţelegi, înseamnă că nu vrei.

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 4:35 pm

        DEMOCRAȚIA TREBUIE ATUNCI REINVENTATĂ SPRE BINELE TUTUROR ROMÂNILOR.

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 4:47 pm

        Am uitat să precizez deși mi-am exprimat opinia în repetate rânduri într-un fel sau altul. Nu sunt pentru democrația în forma actuală, care firește a fost concepută expres pentru a crea aparențele unei democrații, oferind iluzia participării cetățenilor prin cei desemnați și delegați prin vot.
        De ce nu vine nimeni cu amendamente aduse democrației actuale? A critica e ușor. A veni cu soluții, cu idei pentru dezbateri publice este cu mult mai greu. Dar nu imposibil.

        Apreciază

      • blue said, on iunie 9, 2014 at 11:22 pm

        Şi comunismul, şi democraţia, ambele au arătat foarte frumos pe hârtie. Oamenii credeau că, aplicându-le, vor aduce raiul pe pământ. Dar problema neluată în considerare a fost însuşi faptul că Dumnezeu este scos în discuţie şi că omul crede că poate organiza societatea fără să asculte de El. Dacă am face ascultare, fiecare dintre noi, dacă am urma exemplul lui Hristos în toate faptele şi gândurile noastre, n-ar mai fi nevoie de politică, organizare socială, conducători nesiguri şi uşor coruptibili de bani şi putere. Deci soluţia se află la noi. Doar că n-o vedem sau n-o acceptăm.

        Apreciază

      • doktoru said, on iunie 10, 2014 at 12:08 am

        Eu cred ca vrei o democratie cu fata umana,ori asta nu se poate atat timp cat nu sunt scosi toti ovreii din ecuatie !!!

        Apreciază

  8. lastunnegru said, on iunie 8, 2014 at 2:34 pm

    Pe cine sa pui stampila la vot pe politicieni care ne-au bagat in UE si NATO si acuma clasa politica primeste ordine de la ei si le executa cu maxima rigoare. Pe cine sa pui stampila la vot pe politicieni care au trimis soldati romani sa moara in strainatate fara rost. Pe cine sa pui stampila la vot pe cei care refuzat acele aproape 1 milion de semnaturi impotriva actelor cu cip si dupa aia ne-au bagat pasapoarte cu cip si vor sa bage si buletine si card de sanatate cu cip. Pe cine sa pui stampila la vot pe politicieni care sant de acord cu gazele se sist si trimit jamdarmi in apararea Chevron ca sa ii bata pe tarani la Pungesti ? Si exemplele pot continua. Dupa cum se vede politcieni lucreaza numai impotriva poporului indiferent din ce partide au facut parte pana acum la putere asa daca politicieni nu ii reprezinta pe popor si chiar lucreaza impotriva poporului de ani si ani mai bine nu te duci la vot decat poate o aparea cineva care sa te reprezinte si o se te apere si o sa lucreze pentru binele poporul roman. Partidul FAC cu Silviu Chirila pare o alternativa crestin ortodoxa foarte buna.

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 3:09 pm

      Nu sunt membru al niciunui partid politic dar și eu agreez ideea înființării Forumului Alternativa Creștină. Situația României tinde să devină dramatică și avem nevoie SĂ FIE SCHIMBATĂ TREPTAT CLASA POLITICĂ. Avem nevoie de politica adevărată în slujba națiunii române și interesului general.

      Apreciază

  9. V.NICOLAE said, on iunie 8, 2014 at 2:53 pm

    AM SA PREFER SA PLATESC AMENDA DECIT SA MERG LA VOT SI SA DAU PUTEREA UNOR NESIMTITI CARE SINT RUPTI TOTAL DE REALITATE -AM JURAT CA NU AM SA MAI VOTEZ CIT VOI TRAI SI ASA O SA FIE! …Din pacate poporul roman inca voteaza cu inima-si ii voteaza pe cei care ii mint cel mai mult si care da cu biciul in ei cel mai tare…apoi cei care sint votati sint injurati cel mai mult de catre cei care i-au votat-cam asa se intimpla la noi!

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 8, 2014 at 4:49 pm

      Este păcat să jurăm. Cuvântul este al lui Dumnezeu… Politicienii nu sunt rupţi total de realitate, nu sunt bolnavi psihici. Unii dintre ei sunt într-adevăr oportunişti şi obsedaţi de putere şi bani, dar noi putem avea discernământul necesar pentru a-i alege, cu condiţia însă ca mass media (cea de-a patra putere într-un stat) să nu fie părtinitoare…

      Apreciază

      • cca70 said, on iunie 8, 2014 at 7:39 pm

        regret ca trebuie sa mai intervin iarasi pe tema asta, credeam ca am lamurit lucrurile pe blogul asta inca de la farsa eurosparlementara

        Voi nu vreti sa pricepeti cu nici un chip ca votul e doar o scamatatorie, o inventie masonica prin care se creaza prostimii iluzia ca si ei conteaza ( desi sunt doar niste sclavi , niste unelte vorbitoare ce au menirea de a slujii pana crapa)

        Indiferent ce votati voi nu conteaza, astia vor declara mereu si mereu si mereu si MEREUUUUUUUUUU …doar ce le convine lor pentru simplu fapt ca ei contabilizeaza voturile si cine numara voturile face ce vrea cu cifrele

        CLAR????

        Doar sa fii prost gramada sa nu iti dai seama ce joaca diavolii astia…si voi in loc sa trageti concluzia firesca ca nu aveti de ce legitima farsa asta ..o tot scaldati , ca nu aveti ce vota, ca altfel v-ati implica

        Sa va fie clar: un partid adevarat nu va fi lasat niciodata sa participe, ….participa doar leprele, fiindca la sionisti astia le plac si pe astia ii folsesc

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 8, 2014 at 9:19 pm

        Chiar aşa de mult vrei să ne descurajezi? Nu mai e nicio speranţă că va fi mai bine şi pentru românii de rând? Atunci chiar că nu mai mergem deloc la votare…
        Atunci CARE ESTE SOLUŢIA PE CARE O VEZI PENTRU ROMÂNIA?

        Apreciază

      • aha said, on iunie 8, 2014 at 9:41 pm

        @cca70. corect frate! asa e! pai logic ar fi, de exemplu, ca si eu care sunt fara bani sa pot participa la alegeri! teoretic pot…practic nici macar nu pot sa imi depun candidatura…ca e pragul de semnaturi! dar acelasi lucru nu mai e valabil in ceea ce priveste participarea la vot. nuuuu…acolo poate sa fie si 1 votant si gata, s-au validat alegerile! eu, daca as putea sa particip la alegeri ar trebui sa am acelasi conditii ca si ceilalti. si dpdv financiar si al promovarii media…inclusiv afise electorale! ceea ce nu se poate…deci e cava putred! din start. asta ca sa o luam de la origini! pai unde e :” egalite, fraternite….etc? minciuni pe fata! dar nu vreti sa le vedem! plus de asta suntem indemnati sa votam promisiuni! si, culmea, desi in 25 de ani am fost dezamagiti de toti…eh, uite ca se gasesc si dintre noi care sa sustinem nebunia asta! e incredibil! pai asta e calea adevarul si viata bre? votul? eu stiam ca : „Calea , Adevarul si Viata” e Iisus Hristos! nu avem nevoie de niciun vot daca credem asta! oare s-a implicat Domnul Iisus Hristos in politica vremii? nici macar nu a comentat ceva la adresa puterii de atunci!

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 2:41 pm

        Credința nu ne împiedică să votăm sau să ne implicăm la o adică mai profund în viața social-politică. Un cleric nu are voie însă să devină membru al vreunui partid dar nu este împiedicat să voteze sau să simpatizeze vreun partid care merită încrederea.
        Creștinismul și naționalismul sunt indisolubil legate între ele. Nu asta a spus părintele Dumitru Stăniloae, care a mai scris și o lucrare despre politică.

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 3:12 pm

        Erată: a se citi la ultimul comentariu cu semnul întrebării la sfârșit

        Apreciază

  10. Spaceman said, on iunie 8, 2014 at 2:53 pm

    Asta demonstrează ca nu au nevoie de voturile noastre ci doar de semnătura ca ai votat,având iluzia ca ai ales,ca și la TV, având la dispoziție atâtea posturi din care poți alege, ai iluzia ca tu deții controlul a ceea ce dorești sa vezi.Votul nu este o obligație ci un drept,eu nu votez fiindcă am acest drept de a nu vota și îl exercit.
    http://postimg.org/image/ckjcqapwf/

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 8, 2014 at 4:52 pm

      DACĂ VOTUL NU AJUTĂ LA NIMIC, ATUNCI DE CE SĂ MAI EXISTE DEMOCRAŢIA? Democraţia înseamnă pe scurt participarea poporului la actul de conducere prin repreyentanţii aleşi. Dacă democraţia nu mai este exercitată de către popor, ea tinde să devină DEMONOCRAŢIE, DICTATURĂ…

      Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 8, 2014 at 5:06 pm

        Iacoboaie Radu

        „Democratia” asta e de la revolutia franceza incoace si a fost gandita de ELITE pentru a oferi norodului iluzia cu „participarea poporului la actul de conducere prin reprezentanţii aleşi”.

        Ea de la rau inceput a fost de fapt demonocratie.

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 8, 2014 at 5:28 pm

        E foarte adevărat că sistemul democratic a fost conceput de masonerie, pentru a fi controlat în permanenţă. Dar democraţia poate fi amendată, modificată în sensul cel bun, pentru ca participarea poporului, cetăţenilor la viaţa politică să fie una REALĂ…

        Apreciază

      • doktoru said, on iunie 8, 2014 at 6:24 pm

        Parerea mea este ca atata timp cat sistemul iti impune pe cei care trebuiesc votati si nu ii alegem noi,poporul,nu are nici un sens sa votezi ca oricum iese cine trebuie(sau daca simtul civic sau patriotismul,nationalismul nu te lasa sa dormi du-te si voteaza pe cine crezi,dar sa nu ai sperante)…pe de alta parte democratia reprezinta anarhie si nu monarhia instituita de Dumnezeu,asa a fost de la inceput de cand democratia a fost pusa in aplicare iar omul de rand chiar crede ca votul lui inseamna ceva,mare amagire…eu personal nu mai votez .

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 3:16 pm

        În antichitate la vechii greci a existat o formă de democrație autentică, în timpul lui Pericle și nu numai. Putem regândi sistemul politic și democrația dacă se dorește o SCHIMBARE adevărată în societate și în sensul ei cel bun, pentru a ne păstra valorile tradiționale creștine și naționale.

        Apreciază

  11. cristian said, on iunie 8, 2014 at 2:56 pm

    daca ei ma vor obliga sa votez o sa am eu grija ca votul meu sa fie nevalid.voi pune stampila pe toate rubricile si atunci votul meu nu mai are nici o valoare.voi ne obligati ,noi va tragem teapa.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 8, 2014 at 3:14 pm

      cristian

      Pe ei nu-i intereseaza ca anulezi votul.

      TRAIAN BASESCU le explica ieri romanilor ca TREBUIE SA VINA LA VOT, chiar doar PENTRU A ANULA BULETINE DE VOT, caci trebuie sa demonstreze ATASAMENTUL ROMANIEI LA UE

      https://saccsiv.wordpress.com/2014/05/26/traian-basescu-le-explica-ieri-romanilor-ca-trebuie-sa-vina-la-vot-chiar-doar-pentru-a-anula-buletine-de-vot-caci-trebuie-sa-demonstreze-atasamentul-romaniei-la-ue/

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 8, 2014 at 4:34 pm

        Argumentul de mai sus nu ţine. Atunci scepticii sau cei care nu agreează Uniunea Europeană, sunt obligaţi să voteze, pentru a dovedi ,,ataşamentul României la UE”?
        Dar noi nu avem oare datoria de a ne alege conducătorii şi clasa politică? Ce ne foloseşte mai târziu critica dacă nici măcar nu am votat?

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 8, 2014 at 5:01 pm

        Iacoboaie Radu

        Tu esti inca cu mintea in borcanul cu purici. Ai citit povestea?

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 8, 2014 at 5:31 pm

        Vrei să spui că sunt prea idealist?

        Apreciază

      • Valentin Dorneanu said, on iunie 8, 2014 at 5:49 pm

        aș fi interesat și eu de povestea despre ‘mintea in borcanul cu purici’
        unde o pot gasi, o pot primi pe emal, sau e pusa pe blog undeva ?

        Apreciază

      • moxu said, on iunie 8, 2014 at 8:51 pm

        Auzi saccsiv si daca toate voturile ar fi nule sa presupunem ca toti fac la fel nu stampileaza nimic pe ele. la ce se mai bucura UE? , ca am venit la vot milioane si pe bluetine am fost absenti , ati dai seama de impactul asta , ce bine ar lucra impotriva lor , sa auda o lume intreaga ca milioane de oameni au fost uniti impotriva unui sistem ocult .
        Ce zice basescu bate campii rau de tot bineinteles ca el nu a luat in calcul si varianta mea, dar daca ar fi asa ce infrangere ar lua frate de iar stie o lume intreaga

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 8, 2014 at 8:58 pm

        moxu

        N-ai inteles.

        Apreciază

      • cca70 said, on iunie 8, 2014 at 9:56 pm

        saccsiv

        vad ca ai cenzurat un comentariul de al meu

        daca zilele trecute am inteles cand mi-ai spus ca ai dusmani si nu poti posta un anume comentariu , acuma ce mai e?

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 8, 2014 at 10:15 pm

        cca70

        Treaba cu bataia.

        Apreciază

      • valentin said, on iunie 9, 2014 at 8:53 pm

        e o poveste care se regăsește în viața multora – majoritatea celor care au avut ocazia să mărturisească despre Împărăția Cerurilor și despre Hristos , dar nu au mărturisit, ci au sărit ca la borcanul cu capac, fiind ca acei purici ca s-au învățat așa.

        adică ei vorbesc despre luptă lumească împotriva celor lumești.
        nu despre căutarea Adevărului Dumnezeiesc, mântuirea, harul Duhului Sfânt, Mângâietorul

        Apreciază

      • valentin said, on iunie 9, 2014 at 8:54 pm

        mi-a plăcut f. mult povestea, e înțelepciune

        Apreciază

  12. lastunnegru said, on iunie 8, 2014 at 3:00 pm

    Daniel Pintilei

    Vezi ca in acel videoclip sant scoase din context niste vorebe a lui Obama, uitete aici discursul mai complet netaiat.

    Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 8, 2014 at 3:43 pm

      sunt scoase din context, dar fiți atenți la ce fel accentuează obama ideea de a se supune sistemului… ca să aducă el salvarea cu o nouă propunere de supunere

      eu văd că e ca la apocalipsa
      El a făcut războaie prin Siria, Libia și alte țări africane și asiatice, el s-a pronunțat pentru libertatea homosexualilor și drepturile lor, el a adus acum războiul în Ucraina, el propune o nouă concepție pentru o nouă pace, dar în realitate el e un îndrăcit, cu foarte mari puteri de a ispiti, pentru că nu duce la Pacea Duhului Sfânt.

      E un discurs ca un ultimatum, a dat ultimatum lui Putin, acum da ultimatum cetățenilor europei – supuneți-vă „viziunii noastre” – supuneți-vă democrației americane ca să nu fiți slugi sistemului vostru ce nu pune preț pe libertatea individuală
      iar apoi vine el si zice ca America a adus de peste atlantic o noua viziune asupra europei ….
      Dar eu îl blestem pe el că e sluga diavolului si nu trebuie ascultat de el , pentru că cine ascultă de obama ascultă de diavolul ! Ai să mori în iad Obama nu te atinge de oamenii nevinovați că Dumnezeu i-a creat!!!

      OBAMA VREA SA FIE LIDERUL EUROPEI ACUM!! DECI CAM VREA SA CONDUCA LUMEA!
      PLEACĂ DE UNDE AI VENIT , OBAMA! NU EȘTI TU LIDERUL NOSTRU! ESTI DOAR UN BLESTEMAT SI UN ÎNȘELAT!
      NOI CREDEM ÎN HRISTOS ȘI TREBUIE SĂ ȘTII ASTA, IAR DACĂ NU ȘTIAI ÎȚI SPUN EU ACUM! CRED ÎNTRU UNUL DUMNEZEU, TATĂL ATOTȚIITORUL, FĂCĂTORUL CERULUI ȘI AL PĂMÂNTULUI!
      ȘI ÎNTRU UNUL DOMN IISUS HRISTOS, FIUL LUI DUMNEZEU
      ȘI ÎNTRU DUHUL SFÂNT, DOMNUL DE VIAȚĂ FĂCĂTORUL
      ȘI INTRU UNA SFÂNTĂ SOBORNICEASCĂ ȘI APOSTOLEASCĂ BISERICĂ!

      Nu tu ai dat viața cu „noua ta concepție asupra libertăților individului” !!! Tu vrei de fapt sa faci opusul – sa iei libertatea, sa iei sufletele oamenilor si mai ales sa fi slavit ca un dumnezeu! Dar esti un indracit !
      ANATEMA LUI OBAMA HUSSEIN BARACK!!!

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 8, 2014 at 5:48 pm

        Libertatea este un concept destul de complex. Americanii au făcut mereu apologia libertăţii iar Papa pe cea a păcii mondiale. Libertatea a fost înţeleasă greşit de la Revoluţia Franceză din 1789 încoace, când făcea parte din deviza masonică ,,LIBERTATE, EGALITATE, FRATERNITATE”. Americanii au ridicat în cinstea ei şi o imensă statuie – Statuia Libertăţii din New York.
        Astăzi noţiunea de libertate este răstămăcită şi denaturată mai mult. În numele asigurării drepturilor omului au loc intervenţii militare în alte state! Şi nu de azi sau de ieri… Tot în numele acestea, SUA şi UE promovează astăzi la vedere drepturile homosexualilor, de parcă aceştia ar fi deţinuţi politici şi discriminaţi de societate. Iar scopul este unul diabolic, un atac împotriva valorilor tradiţionale creştine.

        Apreciază

    • Daniel Pintilei said, on iunie 8, 2014 at 8:27 pm

      Mă scuzaţi, nu ştiam. Totuşi din câte văd eu cam asta are in cap persoana asta, din moment ce a ocupat funcţia care o are la casa albă prin şiretenie, dându-se drept Creştin dar de fapt fiind musulman, şi făcând ce vrea cu USA fără să ţină cont de părerea cetăţenilor.

      http://pintileidaniel.blogspot.ro/

      Apreciază

  13. lastunnegru said, on iunie 8, 2014 at 4:11 pm

    Valentin Dorneanu

    Dar eu îl blestem pe el că e sluga diavolului si nu trebuie ascultat de el …

    ANATEMA LUI OBAMA HUSSEIN BARACK!!!

    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    Inteleg ca esti nu iti place Obama si ce a facut el pana acuma si ce face Sistemul in lume dar sa sti ca blestemul este un pacat, iar crestini ortodocsi nu blestema oameni si nu ii dau anatema pe vreun om, anatema este pentru erezi.

    Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 8, 2014 at 5:56 pm

      lastunnegru
      pai ce propovaduieste obama nu e o erezie mai rea decat toate ereziile ?

      Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 8, 2014 at 7:54 pm

      blestemul este arupra diavolului și celor ce i se supun în cunoștință de cauză pentru a face rău celorlalți oameni
      Obama a atacat siguranța națiunilor europene cu acest conflict din ucraina și este mai rău decât Hitler. Acum vine tot el cu o nouă ideologie care înlocuiește ce au mințile încuiate ale Europei… de fapt el vrea să zică terminați cu creștinismul odată pentru totdeauna încuiaților la minte și supuneți-vă satanei. De asta eu l-am blestemat.

      Apreciază

      • Daniel Pintilei said, on iunie 9, 2014 at 11:35 am

        Valentin, nu cred ca e bine ce faci cand blestemi. Domnul nostru Iisus Hristos a spus: „Aţi auzit că s’a spus: Să-l iubeşti pe aproapele tău şi să-l urăşti pe vrăjmaşul tău; dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blesteamă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc,” (Matei 5:43,44)
        Iar la Iuda 1:9: Dar Mihail, arhanghelul, când i se împotrivea diavolului certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n’a îndrăznit să-i aducă judecată defăimătoare, ci a zis: „Ceartă-te pe tine Domnul!”

        http://pintileidaniel.blogspot.ro/

        Apreciază

      • valentin said, on iunie 9, 2014 at 9:08 pm

        @Daniel Pintilei
        eu rămân cu ceea ce am zis.
        am găsit scris – anatema ereticilor. Iar mai departe scrie cel ce nu dă anatema pe eretic, cu ereticul să se considere.
        anatema este o foarte mare pedeapsă și blestem – coborârea cu trupul și cu sufletul la iad încă din momentul vieții pământești al celor ce intră ca lupi răpitori în turma lui Hristos ca să sfâșie oile.

        Iar obama nu e unul care să mai merite să fie numit nepriceput, sau care are doar greșeli neclare – dimpotrivă sunt clari pașii lui – drepturile homosexualilor, pacea în lume – prin război și reinstaurarea noilor guverne- asta deja a făcut, după care spune să renunțăm, noi – cetățenii europeni, la gândirea păgubașă, învechită și limitată care nu ne permite să ne conducem Uniunea Europeană – aici cred că e înțelepciunea, că nu a zis despre creștinism, dar la asta se referă.
        Blestemul e pentru această dorință a lui de a veni pe deasupra cu o nouă ideologie , după ce europenii ascultă de sfatul lui de a renunța la creștinism și de a primi demonocrația. El e un antihrist pentru că se face pe sine nou – hristos, propovăduiește cu mare putere de înșelare o mare minciună, o înșelăciune adusă în locul învățăturii celei bune a Mântuitorului.

        M-ai înțeles de ce l-am blestemat ?
        Nu au fost în istorie unii împărați apostați ?
        Aceștia nu au fost blestemați ?
        Sfinții nu au blestemat pe Arie, Nestorie, Iulian Apostatul ș.a.m.d. ?
        Eu știu sigur că e aceeași situație și nu mi-e teamă de ce-am zis. Pentru că mă tem de Dumnezeu nu tac și blestem pe față fărădelegea. Resping cu toată puterea eresul, blestemându-l pe față. Iar dacă toată suflarea pământească i-ar blestema pe lupii răpitori care s-au ridicat acum pe pământ și ar crede în Dumnezeu cu tărie, fără frică, ar cădea puterea cea rea.
        Nu e bine să ne temem de ceva trecător, ci numai de Dumnezeu!

        Apreciază

      • doktoru said, on iunie 10, 2014 at 1:01 am

        Multe stereotipuri ,tot felul de pilde intelepte si sfaturi duhovnicest care mai de care,zici ca sunt cazuti direct din biblie… eu le-as incerca asa zisa crestinatate cu doua perechi de palme… vorbe,vorbe nu fapte .

        Apreciază

  14. Valentin Dorneanu said, on iunie 8, 2014 at 4:16 pm

    eu ma opun acesti propuneri a deputatului PSD Ioan Munteanu.
    nu e normal sa obligi oamenii sa voteze ca inainte de ’89.

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 8, 2014 at 5:49 pm

      Cine vota frate înainte de 1989?

      Apreciază

      • Valentin Dorneanu said, on iunie 8, 2014 at 8:04 pm

        deși era partid unic, eu credeam că toată lumea trebuia să voteze pcr-ul ca să se vadă că e democrație
        așa mi s-a spus așa am prins eu din familie de la rude mai în vârstă , nu aveam decât 4 ani jumate la revoluția din ’89

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 2:43 pm

        Nu votau de formă doar membrii de partid?

        Apreciază

      • valentin said, on iunie 9, 2014 at 9:10 pm

        eu știam că dacă era câte un om care nu se ducea la vot era întrebat de colegii de servici, unde ai fost, ce-ai făcut, nu ai fost bifat pe listă…urmau și măsuri, era reeducat,fie cu avertisment , fie să își facă autocritica , fie mai grav, dacă se dovedea „element periculos”

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 9:23 pm

        Votau românii de rând sau membrii Partidului Comunist Român?

        Apreciază

      • blue said, on iunie 9, 2014 at 11:10 pm

        Vota toată lumea, domnule Iacoboaie, ascultă ce spun unii comentatori, că dacă nu mergeai la vot, erai luat la întrebări pe la şedinţele de partid. Erai „infierat” ca duşman al poporului. Totul era să mergi acolo şi să introduci un vot în urnă, nu conta ce scria pe el, puteai să-l şi injuri pe Ceauşescu, şi aşa nu le citea nimeni, ei aveau deja rezultatele pregătite, alea cu 99,99% pentru partid şi preşedintele mult iubit. Adică cum se pregăteşte să fie şi acum.

        Apreciază

      • blue said, on iunie 9, 2014 at 11:14 pm

        A, şi cine nu era membru de partid, era automat înscris în nu ştiu ce uniune. Nu mai ţin minte cum se numea, eram şi eu copil, dar ştiu că pe mama nu a întrebat-o nimeni când au înscris-o în ea cu forţa. Si în şedinţe acolo era exact la fel ca la cele de partid.

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 10, 2014 at 12:13 am

        Te referi la Uniunea Tineretului Comunist? În UTC nu se votau reprezentanții poporului. Era o pepinieră pentru alegerea viitorilor membri de partid.

        Apreciază

      • blue said, on iunie 10, 2014 at 10:06 am

        Mă refer la FDUS. Scuze, nu era uniune, era front.

        „Frontul Democrației și Unității Socialiste (FDUS) a fost o organizație creată ca și aripă a PCR, care a funcționat în Republica Socialistă România în perioada 1975-1989 și era definit ca cel mai larg organism permanent, revoluționar, democratic, cu caracter reprezentativ, care constituie cadrul organizatoric de unire, sub conducerea PCR, a forțelor politice și sociale ale națiunii noastre socialiste, a tuturor organizațiilor de masă și obștești.[1] Spre a putea înregimenta organizațiile de masă și obștești, în cadrul Frontului Democrației și Unității Socialiste au fost înființate organizații ale democrației și unității socialiste.
        Candidații la funcția de deputat în Marea Adunare Națională erau prezentați în numele FDUS (Frontul Democrației și Unității Socialiste) și nu al PCR.[2]”
        (sursa-wikipedia)

        Cine nu era membru de partid, devenea automat membru al frontului, trebuia să fie adult şi angajat în muncă. Filiale existau la nivelul fiecărei instituţii. Ce vrei, democraţie bolşevică.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 12, 2014 at 2:50 pm

        blue

        Doamne ajuta!

        Cum stai cu examenele?

        Mai poti te rog traduce ceva?

        Apreciază

  15. un fir de praf said, on iunie 8, 2014 at 5:00 pm

    FORUMUL ALTERNATIVA CRESTINA este un viitor partid crestin ar fi bine sa-l votam ,sper sa se stranga cat mai multe semnaturi sa se poata infinta ,teologul SILVIU CHIRILA este cel care vrea sa-l infinteze ,are binecuvantarea pr IUSTIN si a pr ANTIM ,si cu obligativitaea de a merge la vot este buna pt ca altfel nu sa-r putea schimba clasa politica poate vor venii altii mai putin rai si tot am castiga ceva,https://www.youtube.com/watch?v=hPEvJ8aWhUk

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 8, 2014 at 5:07 pm

      un fir de praf

      Nu inteleg ce zici tu despre votul obligatoriu.

      Apreciază

      • un fir de praf said, on iunie 8, 2014 at 10:50 pm

        este bun ca sa schimbam clasa politica daca mergem cat mai multi si ne axam pe oameni capabili

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 8, 2014 at 11:10 pm

        un fir de praf

        Tot nu inteleg.

        Care-i legatura intre obligatoriu si schimbare?

        Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 8, 2014 at 8:12 pm

      am mai întâlnit pe unii care veneau cu binecuvântarea părintelui Iustin, dar îmi ziceau să-l votez pe Capsali… nu spune cine, dar nu mi-am mai permis să-i mai cred, indiferent de binecuvântarea primită de ei, pentru că părintele i-a binecuvântat pentru ceva iar ei au început să folosească această vorbă pentru a-și face reputație și să câștige voturi de partea cuiva care făcea opusul a ce spusese părintele Iustin – Capsali nu voia să țină cont de avertismentul dat de duhovnicul neamului și considera ideea ca pe o sintagmă forțată, iar pe ucenicii părintelui drept habotnici. nu mai am încredere decât în Dumnezeu.
      A zis f. frumos sfântul Nicodim Aghioritul în cartea „Războiul nevăzut”, despre completa neîcredere în puterile omenești și completa bizuire pe ajutorul cel sfânt al lui Dumnezeu

      Apreciază

      • Valentin Dorneanu said, on iunie 8, 2014 at 8:13 pm

        * nu spun cine

        Apreciază

      • Valentin Dorneanu said, on iunie 8, 2014 at 8:15 pm

        ideea este că oameni care se bizuie pe puterile lor pot face mari greșeli, iar urcați acolo sus pentru a reprezenta mai mulți oameni, având și scopuri mărețe precum cele ale creștinismului nu vor face decât un mare eșec , mari dezamăgiri multora … așa că mai bine este ca ei să nu reușească de la început și să vadă în aceasta ajutorul lui Dumnezeu pentru a le da o lecție – să nu își mai pună nădejdea în propriile virtuți, puteri omenești, planuri și idei. ci să se supună Lui, iar El însuși să fie Cel care lucrează opera Sa minunată în sufletul lor

        Apreciază

  16. emilian said, on iunie 8, 2014 at 5:17 pm

    Deocamdata, pana la modificarea constitutiei, nu va fi o astfel de lege aceasta deoarece in constitutia in vigoare e prevazut dreptul la vot si nu indatorirea de a vota. Mai tarziu, nu se stie. Si pe timpul comunistilor era prevazut dreptul la vot si nu indatorirea de a vota, dar atunci din teama de a fi bagat in sedinte de partid te duceai (si cate se scriau pe buletinele de vot).

    Apreciază

    • aha said, on iunie 8, 2014 at 8:33 pm

      si pe cine mai impiedica constitutia in ziua de azi? este incalcata la fiecare minut cred. legal! asa ca o chestie, stiu ca s-a votat ca numarul de parlamentari sa scada. pai si? ce daca s-a votat! tot cum vor ei fac. si mai vor sa ma oblige sa votez! pai nu e ipocrizie fratilor? vor sa ma faca pe mine responsabil de deciziile lor? eu NU VREAU asta! si punct!

      Apreciază

      • valentin said, on iunie 9, 2014 at 9:12 pm

        exact asta e realitatea în legătură cu chestiunea votului – nu ne asumăm responsabilitatea pentru cei ce conduc. nu votăm pentru că nu putem să acordăm încredere sistemului în general.

        Apreciază

  17. Gabriel said, on iunie 8, 2014 at 5:33 pm

    @Iacoboaie Radu
    Iertare frate… „Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile.” Deci pentru sistem e importanta doar prezenta la vot… pe unde punem noi stampila chiar nu conteaza.

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 8, 2014 at 9:03 pm

      Asta spunea V. I. Stalin. Nu suntem într-un stat comunist ca pe atunci. Masoneria desigur ar pune beţe în roate oricărei schimbări a sistemului. Părerea mea este că lucrurile s-au complicat mult odată cu intrarea României într-un SISTEM ANTIHRISTIC. Cred că ni se vor deschide perspective NUMAI dacă vom părăsi această Uniune Europeană şi NATO, dacă vom ieşi din Consiliul Mondial al Bisericilor, CROINDU-NE PROPRIUL DRUM ÎN LUME… Precum Elveţia. semnând contracte bilaterale cu toate statele lumii…

      Apreciază

      • aha said, on iunie 8, 2014 at 10:40 pm

        @iacoboaie radu. pai elvetia a fost mereu un caz special bre! mereu a fost neutra si i s-a respectat neutralitatea. dar nu pentru ca ar fi avut mustrari de constiinta! nuuu…ci pentru ca pe acolo treceau toti banii negri! pricepusi? scuza-ma ca ma exprim asa. sunt mai grosolan la exprimare! nu stiu ce tot vrei sa induci in mintea noastra. te respect pentru articolele foarte bune pe care leam citit scrise de tine dar ma vad nevoit sa spun un NU mare la partea cu votul obligatoriu. poate asa sunt eu…mai antisistem! ce sa-i faci!

        Apreciază

  18. ENACHE said, on iunie 8, 2014 at 6:01 pm

    Votul obligatoriu nu va fi votat. Initiativa este a unui parlamentar PSD insa este o allta ineptie lansata pe piata de barfa zilnica pentru a distrage atentia de la alte probleme necazuri adevarate traite de noi zi de zi. Sambata am vb cu un deputat PSD si deja intre ei se stie de propunere si nu va fi votata nici de parlamentarii PSD. Primul partid care nu are interes electoral ca numarul alegatorilor sa fie mai mare este chiar PSD. La toate alegerile PSD a obtinut intre 30-40 % din voturile a cel mult 40-45 % din totalul alegatorilor care sau prezentat la vot. In cazul unei prezente mai mari si mai ales obligatorie si cum votul cetatenilor este in genereal un vot negativ dat impotriva celor care sunt la putere ia ghiciti cine nu va dori si vota votul obligatoriu. Exact PSD. La o prezenta de 100% ( utopic) PSD va avea 10 -15% credeti ca vor intradevar votul obligatoriu in aceste conditii? Chiar credeti ca au atatia bani sa ne cumpere la toti votul cum face acuma PSD cu cei 30-40%? Eu cred ca nu.
    Insa am amai spus pe acest site la comentarii si o repet. Vreau un parlament unicameral si 100 de parlamentari cu vot pe lista si fara prag electoral. Astfel si candidatii independenti ar avea o sansa si astfel nu va mai exista monopoulul politic a doua trei partide mari si care isi schimba intre ei traseistii si numele doar pentru a mai pacali odata lumea. Daca cei de la Forumul Alternativa Crestina ( ortodoxa) gadesc ca mine sa spuneti doar si ma alaturi voua in lupta cu sistemul politic mafiot.
    ROMANE TREZESTE-TE – OPRESTE JAFUL

    Doamne ajuta

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 8, 2014 at 9:14 pm

      Mă gândesc la faptul că s-ar putea să fi luat un PSD-ist această iniţiativă pentru a o bloca de fapt tot ei, pe la Comisii, pentru a nu o introduce alţii înainte. Dacă PSD nu este interesat, cred că sunt alte partide interesate…
      Dar nu crezi că trebuie revizuită mai întâi Constituţia României? Pentru ca, în eventualitatea adoptării să nu fie respinsă de Curtea Constituţională pe motiv de neconstituţionalitate…

      Apreciază

      • ENACHE said, on iunie 9, 2014 at 9:01 am

        Constitutia e buna asa cum este in prezent dar cu mici schimbari care ar prinde bine ar trebui intregita. De ex la incalcarea unui articol al constitutiei printro lege cum se face in prezent nu exista nicio sanctiune din partea procurorilor. Daca procurorii ar avea un alt mod de a fi numiti in functie de a functiona nu ar depinde de politic acestia ar avea mai mult curaj si astept imi doresc sa ajung ziua cand un procuror neingradit politic de seful sau sa se autosesizeze si sa aresteze tot parlamentul pentru o lege care incalca constitutia. De ex ascultatul telefoanelor la toti. Democratia este cea mai mare pacaleala a „sistemului jidovesc mafiot masonic” care conduce Romania. Daca nu ne trezim acum copii nostri o sa umble cu lese la gat si o sa manance resturile conducatorilor. ROMANE TREZESTE-TE – OPRESTE JAFUL DOAMEN AJUTA

        Apreciază

  19. Radu said, on iunie 8, 2014 at 6:11 pm

    Reblogged this on radupopescublog.

    Apreciază

  20. aha said, on iunie 8, 2014 at 6:34 pm

    mda. eu sunt importiva acestei legi care vrea sa ma forteze sa fac ceea ce nu vreau. de altfel, daca se va vota, o sa trimit amenda sa o plateasca unii din comentatorii acestui blog. evident ca nu o sa plateasca si atunci , probabil ca o sa fiu condamnat pentru neplata amenzii. probabil asa e crestinesc! si vad ca asa vad lucrurile si unii de pe aici! probabil ca in viitorul apropiat o sa se voteze vreo lege in care suntem nevoiti sa ne uitam minim 3 ore la tv pe zi , la emisiunile electorale, normal ..asa ca sa devenim cetateni responsabili ai Romaniei si , bineinteles, ai „minunatei UE”! sa nu cumva sa ne treaca prin cap ca putem scapa de sistem! sa nu cumva sa devenim niste „iresponsabili”….sa nu cumva sa ne treaca prin cap ca putem iesi din lume…nuuu…sa stam in lume, sa fim cetateni model ai UE, sa nu cartim, sa stam drepti la toate valorile care ni se baga pe gat…etc.
    Doamne Iisuse Hristoase, milueste-ma pe mine , pacatosul!

    Apreciază

  21. Costel said, on iunie 8, 2014 at 11:54 pm

    Votul e una, participarea la vot e alta. Vorba lui Base: veniti si voi la vot, chit ca dati foaia goala 🙂
    Votul nu poate fi obligatoriu, atat timp cat e secret.

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 2:49 pm

      Vrei să spui că nu poți fi obligat în niciun fel să votezi pe cineva anume, pentru că VOTUL ESTE SECRET. E corect ce spui. Dar votarea poate fi obligatorie, dacă legea prevede această obligația sau îndatorire civică pentru binele societății în care trăim.

      Apreciază

      • Costel said, on iunie 9, 2014 at 3:57 pm

        Vreau sa spun ca votarea (aplicarea stampilei pe formular) nu poate fi obligatory, pentru ca nu stie nimeni daca o faci sau nu (in cabina).
        Prezenta la vot poate fi obligatorie, se intampla in multe tari, dar multi vin la bascalie: deseneaza pe foaie, stampileaza tot ce se poate, isi scriu nemultumirile etc.

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 4:55 pm

        Se mai întâmplă și așa. Dar majoritatea covârșitoare își ia totuși rolul în serios. Să bați drumul până la secția de votare pentru infantilisme, mi se pare prea mult.

        Apreciază

  22. timisorean1 said, on iunie 9, 2014 at 3:58 pm

    Aceasta lege nu are cum sa treaca. Daca prin absurd va trece, orice om de bun simt va contesta amenda cu argumente zdrobitoare si va castiga.

    @ Iacoboaie Radu

    Am priceput parerea ta, nu trebuie sa o repeti de 100 de ori! Ce castigi combatand pe fiecare comentator in parte? Eu zic ca f putin sau deloc.

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 4:41 pm

      Am observat că, de fapt, este dezavuată mai mult AMENDA, pedeapsa. Pentru că libertatea trebuie dusă la extrem. Cum să fie obligativitate pentru votare și încă și amendă pentru cei ce nu se prezintă la vot?

      Apreciază

      • valentin said, on iunie 9, 2014 at 9:14 pm

        e bine punctat – obligatoria libertate și cel ce nu și-o manifestă trebuie pedepsit

        Apreciază

      • valentin said, on iunie 9, 2014 at 9:16 pm

        cam asta e ipocrizia parlamentarului care a propus o astfel de lege și a tuturor celor care o susțin – sunt câțiva susținători.

        Dar noi, care căutăm mântuirea, ne uităm ca la praf și cenușă la cele trecătoare din lume.

        Apreciază

  23. mircea.v said, on iunie 9, 2014 at 10:51 pm

    Fiind vorba de un blog ortodox, e bine sa ne amintim si de sensul adevarat al libertatii (pentru ca s-a folosit foarte mult cuvantul „libertate” in comentarii).

    Cateva cuvinte ale parintelui Savatie Bastovoi:

    http://savatie.trei.ro/savatie/libertatea_inseamna_a_nu_avea_piedici_in_calea_dragostei.htm

    „Ce inseamna a fi liber? inseamna a putea fi tu insuti oriunde si oricand, inseamna a putea fi tu insuti indiferent de ceea ce este in jurul tau, de factorii din afara. Nimic din afara nu-ti poate stramtora libertatea ta. Atunci cand libertatea ta depinde de niste lucruri exterioare, cum poti oare sa te numesti liber? Da, noi spunem, tinere din liceu, sunt liber si vreau sa ma duc la mare. A fi liber inseamna a-mi putea implini dorinta asta. Daca nu ia tatal tau salariul, tu nu te poti duce la mare. Intelegeti? Am zis o pilda pe care o putem urmari. E banala, dar cam prin asta intelegem libertatea noastra. Sunt liber daca pot sa fac cutare sau cutare lucru. Dar sunt o multime de factori exteriori care nu depind de tine si care daca nu se vor indeplini tu nu-ti poti trai libertatea ta, inseamna ca tu nu esti liber. Pai noi avem Sfintii Mucenici care erau liberi si cand erau legati in lanturi, si cand erau batuti, si cand erau dati la moarte, in groapa cu lei. Isi traiau libertatea din plin si aceasta nu este o libertate metaforica. Cu adevarat sufletul lor era liber si traia deplin si desavarsit.

    Asa ca, libertatea adevarata aceasta este: a putea fi tu insuti oriunde, oricand. Dar la ea nu se poate ajunge prin minciuna. Nu putem trai in iluzii, pentru ca iluzia mai devreme sau mai tarziu se spulbera, „se risipeste ca visul celui care se desteapta”, cum spune David. Si atunci la ce ne va folosi toata libertatea noastra parelnica. Atunci cand vom descoperi ca totul a fost o mare inselaciune.”

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 11:27 pm

      Așa este frate. Mi-au plăcut cred toate comentariile pe care le-ai făcut și pe acest blog.
      Părintele Savatie Baștovoi se referă mai sus la libertate desigur în sensul duhovnicesc, acela de libertate interioară a omului, de libertate sufletească.
      Să ne amintim că gândurile către Dumnezeu și rugăciunile foștilor deținuți politici nu puteau fi aflate de gardienii lor. Această libertate au trăit-o efectiv creștinii adevărați în închisorile și lagărele comuniste, spre deosebire de temnicerii lor, care în mod paradoxal, erau înrobiți cu totul sistemului satanic comunist care-i hrănea și plătea… Nu era un paradox și o minune în sine, ca un creștin să îi compătimească pe aceste unelte ale sistemului, care chipurile își făceau ,,datoria”?

      Exemplul dat de tine ajută poate pe unii să înțeleagă că, dacă votul va fi obligatoriu, pentru creștini nu va fi un impediment, vreun atentat samavolnic la libertatea lor, inclusiv cea interioară. Dacă vor să înțeleagă…
      Doamne ajută!

      Apreciază

  24. Radu said, on iunie 9, 2014 at 11:10 pm

    ideea nu pare rea dar e ciudat ca ar vrea ei sa fie votul obligatoriu
    grecii nu sunt prosti sunt uniti si participa la vot lor nu le-a impus masuri dure economice ca la noi
    asa trebuie sa fim si noi ca grecii nationalisti si sa ne stim drepturile

    votul e o datorie cetateneasca e un minim al democratiei, da la noi democratia nu e adevarata dar poate sa devina daca ii acordam o sansa si se implica oamenii in res publica „treburile publice”

    eu as fi spus pe lang vot obligatoriu si restrangerea dreptului de a vota doar la oamenii care dovedesc un minim de inteligenta si educatie sau daca nu un vot cenzitar
    sunt multi in Romania care nu au habar sa diferentieze intre o ideologie de dreapta si stanga ce sa mai vorbim despre care partid ar avea cea mai buna politica economica si asa mai departe
    sa dai tuturor drept de vot e o mare prostie nu toti sunt destepti si constienti pe cine voteaza si cum iar clasa politica profita evident de la inc sec XX pana acum

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 9, 2014 at 11:54 pm

      Mulțumesc pentru cele afirmate. În sfârșit, vine cineva cu idei, nu doar cu critici… Este bine să ne gândim la aceste lucruri, să aducem amendamente utile…

      Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 10, 2014 at 12:19 am

      Dreapta cea adevărată este creștină. Cealaltă este capitalistă, dar tot globalistă precum stânga, care promovează socialismul și în extremă comunismul.

      Apreciază

  25. Cosmin said, on iunie 10, 2014 at 1:01 am

    STABILIMENTUL INCEPE SA SE CLATINE !!! ACEASTA E LUPTA PASNICA SI AUTENTIC CRESTINA: NONPREZENTA LA VOT SI NU BARICADELE !!!

    Asa cum anticipasem si aici la punctul 6, inca din 2012:

    http://nuvotati.wordpress.com/2012/05/03/ce-reprezinta-votul/

    E un pas evident, acum trec la obligativitatea votului, deoarece la europarlamentare prezenta la urne a fost de maxim 10%, iar pentru diferenta de pana la 30 de procente cat s-a mintit oficial, a trebuit de lucrat mult la falsuri. Acum s-ar putea deschide anchete si verifica daca chiar exista 30% de semnaturi valide in registrele sectiilor de votare, semnaturi ale pretinsilor votanti prezenti la urne.

    Frate Vasile, spui referitor la casta politica: „Este insa din nefericire in legalitate, caci legea permite sa “castigi” alegerile si cu un numar infim de voturi.”

    Parerea mea personala, repet: personala, este, ca aceasta casta politica, nici macar nu mai este in legalitate, deoarece, nelegitima fiind, a dat nastere unor legi nelegitime. Daca bine imi aduc aminte, in primii ani de dupa revolutie, cand prezenta la vot nu era o problema, populatia fiind total dezorientata, un scrutin pentru a fi valid era necesara o prezenta de 50%+1. Eh, de ceva ani incoace, in nelegitimitate, s-au votat legi nelegitime, legi care au coborat pragul electoral, dupa bunul plac al castei politice.

    Intrebarea care se ridica insa, este: ce sanse are un partid, pe care si eu il sustin, respectiv Forumul Alternativa Crestina, pe un teren de joc unde „regulile” sunt stabilite de actuala casta politica ?

    Acest subiect, frate Vasile, e unul cu greutate si ar trebuii sa-l dezbatem pe larg cu argumente solide, iar concluzia comunicata domnului Chirila, sau invitat si dansul la dezbatere.

    Dar pentru o asemenea dezbatere trebuie sa cadem cu totii de acord ca, actuala masinarie de vot este compromisa, iar prezenta la vot, fie si pentru acordarea unui vot nul, nu afecteaza stabilimentul ci dimpotriva.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  26. […] Citeste mai departe […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.