SACCSIV – blog ortodox

Semnati petitiile SALVATI-O PE MERIAM IBRAHIM, femeia din Sudan ce va fi spanzurata dupa ce va fi biciuita de 100 de ori caci nu se leapada de crestinism

Posted in SUDAN by saccsiv on mai 25, 2014

sudan4

Dupa cum probabil deja stiti:

TANARA ORTODOXA CONDAMNATA LA MOARTE in Sudan pentru credinta ei. Are 27 de ani, este insarcinata in opt luni si mai are un copil de 20 de luni. SA NE RUGAM PENTRU EA

Unii zic ca n-ar fi ortodoxa, ci “ortodoxa”. Altii zic ca ar fi chiar catolica. Nu stiu cum e, dar mie mi-e mila de ea.

N-am gasit vreo petitie ortodoxa sau mi-a scapat. Am gasit insa acestea:

http://www.gopetition.com/petitions/release-meriam-ibrahim-dont-punish-her-for-her-faith.html

http://www.thepetitionsite.com/takeaction/278/113/666/?z00m=21118173&redirectID

Nu stiu cat ajuta, dar dupa ce ne rugam pentru ea, ce altceva am mai putea face?

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Radu Humor said, on mai 25, 2014 at 1:12 am

  Ne rugăm !
  Pentru salvarea ei şi pentru dispariţia unor astfel de organisme pline de Euri :
  Adevărul despre cea mai profitabilă afacere europeană :

  “Parlamentarii UE si milionul de euro pe mandat
  de Dani Rockhoff HotNews.ro
  Sâmbătă, 24 mai 2014, 19:10 Alegeri 2014 | Europarlamentare

  Parlamentarii UE castiga gras si aceasta e o miza reala a tuturor candidatilor la alegerile europarlamentare din 25 mai, dincolo de promisiuni, intentii si alte abstractii cu care e chemat alegatorul la urne. Parlamentarii UE sunt platiti din bani publici, venitul lor reprezintand 878% fata de cat castiga unui cetatean european obisnuit, conform unui studiu efectuat de portalul german Preisvergleich.de. La sfarsitul unui mandat, fiecare dintre cei 766 de alesi in PE ar fi incasat pe cont peste un milion de euro, mai mult decat alesii parlamentelor nationale din tarile Europei, sau chiar dublu fata de congressmenii americani.

  Politicienii de la Washington castiga anual 133.221 de euro. “Cu salarii anuale, inclusiv adaosuri, de 213.924 euro, parlamentarii UE sunt dintre cei mai bine platiti politicieni din lume, depasindu-i chiar si pe colegii lor, senatorii din Congresul american”, considera publicatia germana Netztrends.de, pe baza datelor rezultate din studiu.

  Studiul mentionat mai aduce in discutie niste cifre, prin care se releva anumite disproportionalitati: de exemplu, Germania contribuie cu 20% la bugetul UE, populatia sa reprezinta 16,4% din cea a Uniunii, insa are doar 13% din voturile in Parlamentul UE. Nici contributia pe cap de locuitor al Uniunii nu e egala: campioni la plati ar fi Luxemburgul cu 499 euro/locuitor, urmati de Danemarca ((375 euro), Belgia (305 euro), Suedia(302 euro), Franta (290 euro) si Germania (253 euro).

  Contributia medie anuala a unui cetatean UE la bugetul Uniunii Europene ar fi de 195 de euro, la o populatie de 498 de milioane de cetateni, estimeaza Preisvergleich.de. Suma rezultata e considerabila, se ridica la 96.525.000.000, adica aproape 100 de miliarde de euro anual.

  In studiu se mai remarca faptul ca, intre veniturile alesilor si cele ale simplilor cetateni ai UE diferentele sunt “drastice” si ca, din anul 2009, “parlamentarii europeni si-au uniformizat retributiile, indiferent de potentialul economic si nivelul mediu salarial in tara de provenienta”. Cresterea retributiilor parlamentarilor din 2009 s-ar fi raportat la nivelul celor mai bine platiti parlamentari UE, si anume cei din Germania si Italia.

  “Egalizarea castigurilor politicienilor din UE, indiferent de tara de provenienta a acestor politicieni, a dus la situatia grotesca in care, intre timp, salariile parlamentarilor europeni reprezinta 2.051% fata de nivelul salariului brut mediu al populatiei bulgare (9.948 de euro). La fel si in Romania: un parlamentar ales duminica va primi o retributie de 1.861 de ori mai mare decat cea medie, a concetatenilor sai (10.908 euro/an)”, scrie publicatia germana Netzwelt.de, pe baza datelor din studiu.

  Alte comparatii intre castigul mediu anual al parlamentarilor si cel al cetatenilor obisnuiti ai UE se refera la Letonia (1.519% – 12.896 euro/an), Polonia (1.459% -13.721 euro/an ) sau Grecia (890% – 21.606 euro/an). In Portugalia ar exista un procent de 1.084%, in Spania de 806%, iar in Italia de 975%. Chiar si in tarile bogate ale Uniunii, diferentele sunt considerabile: Marea Britanie – 695% si Germania – 674%.

  Preisvergleich.de face analize si comparatii de preturi si costuri pentru a transparentiza informatia care ajunge la consumator, respectiv contribuabil. O estimare rezultata din studiul specialistilor facut public saptamana trecuta indica faptul ca “un cetatean obisnuit al UE trebuie sa lucreze 55 de ani, un bulgar chiar 108 ani, pentru a ajunge la castigul unui reprezentant al poporului o data ales in Parlamentul European, pentru o perioada legislativa de cinci ani.” In spiritul acestor calcule, deducem ca un roman de rand are un secol de munca in fata, pentru a plati cincinalul la Strasbourg al unui europarlamentar al sau.

  O alta publicatie germana, Focus.de, merge cu analiza si mai departe, punand in discutie uriasul salariu al presedintelui PE, Martin Schulz. In articolul de miercuri “Asa aduna Martin Schulz plusuri pentru salariul sau monstru”, este luat sub lupa modul in care acesta ar mai aduna in fiecare luna, pe langa “salariul de baza”, cca 18.000 de euro sporuri neimpozabile.

  In anul 2009, Martin Schulz (58 de ani) presedinte PE si actual candidat de varf al social-democratilor europeni la presedintia Comisiei europene, a putut opta pentru “salariul de baza” standard UE (8.021 euro), sau cel in vigoare conform legislatiei germane referitoare la “dietele”, cum numesc germanii salariile parlamentare. In aceasta situatie au mai fost si alti europarlamentari germani. “Schulz a optat pentru varianta din urma, de aceea primeste 8.252 euro pe luna”, explica expertul in administratie Hans Herbert von Arnim, care a pus cap la cap toate veniturile lui Schulz.

  Acestui venit de baza i se adauga, dupa dreptul european, cateva pausale (sporuri fixe). E vorba de un “spor de costuri” lunar, in valoare de 4.299 de euro, prin care, de exemplu, “isi poate plati costurile de birou sau de deplasare cu masina, in Germania”, precizeaza von Arnim. E greu de evaluat cat din aceasta pausala este folosita de parlamentarii UE in realitate, caci o serie de costurile de deplasare sunt platite “din alte surse de la bugetul european”. In plus, ca presedinte al PE, Schulz are la dispozitie doua masini de serviciu, cu doi soferi.

  Focus mai explica si la ce se refera cea dea doua pausala, de 304 euro pe care fiecare europarlamentar o primeste pentru participarea la plenul de la Strasbourg. “Ca presedinte al Parlamentului, Schulz primeste acesti bani nu doar in zilele de sedinta, ci 365 de zile pe an

  In plus, pentru a-si plati “angajatii”, staff-ul administrativ, presedintele PE – ca si fiecare europarlamentar – dispune de un buget separat. Profesorul von Arnim este de parere ca o parte din pausala, din suma fixa lunara care nu e folosita strict pentru costuri legate de activitatea parlamentara, ar putea constitui “un venit suplimentar mascat, si inca neimpozabil”.

  Apreciază

  • Valentin Dorneanu said, on mai 25, 2014 at 11:50 pm

   referitor la ce a comentat Radu Humor
   toți acești staff-men și euro-parlamentari sunt urmași ai nobilimii occidentale a evului mediu, erau toti o apă și-un pământ, rupți de Biserică și de Adevăr.
   Acuma au dat în boli mintale grave, mintea lor o să explodeze de atâția draci câți s-au cuibărit acolo. Și merită din plin… pentru că nu se spovedesc, nu se împărtășesc și privesc Biserica Ortodoxă ca pe un dușman al planului lor.
   Nu Biserica e dușmanul, dar întunericul din mintea lor vrea sa arate asta.
   Dracul urlă prin ei că îl arde când aude de Biserică.
   Hristos a înviat!
   Doamne Ajută pe femeia aceea – fie că ai în Planul Tău Divin ca ea să fie mucenică pentru Tine, fie că ea va fi scutită de vărsarea de sânge și dușmanii și prigonitorii ei și ai Tăi se vor întoarce de la răutatea lor. Îzbăvește-o pentru rugăciunile Maicii Tale și ale tuturor sfinților, dar fie Voia Ta!

   Apreciază

  • Valentin Dorneanu said, on mai 25, 2014 at 11:52 pm

   tot dintre ei au declarat că Biserica ortodoxă e dușman înverșunat al noilor reforme, deci putem să ne dăm seama clar ce vor să facă.
   Dă Doamne să se aleagă praful de toate planurile dușmanilor Bisericii și mântuiește-i pe creștini!

   Apreciază

 2. aniush said, on mai 25, 2014 at 7:56 am

  Ce oameni primitivi. Sa se omoare intre ei? De aia se manie Dumnezeu pe noi, oamenii!

  Apreciază

 3. acelas said, on mai 25, 2014 at 4:45 pm

  danielvla.wordpress.com/2014/05/23/o-icoana-a-sfintilor-martiri-brancoveni-a-izvorat-mir-la-biserica-sfantul-ciprian-de-langa-muzeul-de-istorie-miercuri-21-mai-in-timpul-procesiunii-cu-moastele-martirilor/

  .

  Apreciază

 4. o oarecare said, on mai 26, 2014 at 1:47 pm

  Dumnezeu s-o ajute sa faca voia Sa. Daca o vor omari, va fi sfanta. Sa ne dea Dumnezeu tarie sa facem si noi voia Sa daca va fi sa alegem intre lepadare de Hristos si moarte.

  Apreciază

 5. classic said, on mai 26, 2014 at 5:40 pm

  Am prescurtat cele trei legaturi catre petitiile online

  SEMNEAZA PETITIILE AICI:
  1) http://goo.gl/ScJxQn
  2) http://goo.gl/sbXZUB
  3) http://goo.gl/my6qoG

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: