SACCSIV – blog ortodox

EXIT POLL alegeri europarlamentare ora 19:00

Posted in UE by saccsiv on mai 25, 2014

REZULTATE EXIT POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE ORA 19.00

Rezultatele parțiale ale EXIT-POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014, până la ora 19.00, realizat de Operations Research si Antena 3, indică următoarele scoruri: Alianța electorală PSD-UNPR-PC – 42,4%, PNL – 13,3%, PDL – 11,5%, PMP – 6,3%, UDMR – 6,2%, Partidul Poporului Dan Diaconescu (PP-DD) – 4,2%, Forța Civică – 3,3%, PRM – 2,9%. Candidatul independent Mircea Diaconu a obținut 4,3% din voturi.

Cititi va rog mai multe la:

REZULTATE EXIT POLL. PSD a câștigat alegerile europarlamentare! 

Reclame

130 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. cca70 said, on mai 25, 2014 at 9:17 pm

  @saccsiv

  pentru ce e asa important cat a luat fiecare? toti de acolo au acelasi stapin cu coarne…deci nu vad de ce ne interesa pe noi clasamentul asta

  Apreciază

  • Iani said, on mai 25, 2014 at 10:33 pm

   Cam ai dreptate, ori ca ar fi castigat PSD, ori PDL, ori PNL, e acelasi lucru. cand e vorba de agenda noii ordini mondiale, de supusenia fata cde americani, de cedarea de suveranitate fata de UE, de vinderea, praduirea, distrugerea Romaniei, de slugarnicia fata de straini, toate partidele sunt la fel, din pacate. As vrea sa existe un partid pe care sa il pot vota. dar nu exista.
   Capsali, daca ar fi fost intr-adevar purtatorul unor idei nationale si crestine, ar fi intemeiat si consolidat un partid romanesc, aici, care sa aiba rezultate semnificative, nu s-ar fi dus asa, de unul singur, „independent”, in goana dupa o sinecura.

   Apreciază

   • Irina said, on mai 25, 2014 at 10:45 pm

    Pai sa inffintam noi un partid crestin ortodox, si data viitoare daca mai apucam sa candidam si noi.

    Apreciază

   • Iani said, on mai 25, 2014 at 10:54 pm

    Da, daca mai apucam ,. daca nu cadeem si noi de pe vreun pod ca Florin Stuparu, daca nu facem vreun accident de masina precum Costel Condurache, daca nu facem infarct ca Ilie-Dan Vlad…

    Apreciază

   • Iani said, on mai 25, 2014 at 10:56 pm

    Radu Dan Vlad, pardon

    Apreciază

 2. Iacoboaie Radu said, on mai 25, 2014 at 9:20 pm

  Nu mă miră rezultatul absolut deloc. La câte afișe și propagandă electorală au făcut aceste partide, în funcție de donațiile primite cu generozitate…

  Apreciază

 3. […] Citeste mai departe […]

  Apreciază

 4. Emi said, on mai 25, 2014 at 9:31 pm

  http://www.e-communio.ro/stire1549-interviu-cu-patriarhul-bartolomeu-despre-intalnirea-cu-papa-francisc-la-ierusalim

  Incredibl ce zici Patriarhul Ecumneic Bartolomeu …

  Apreciază

  • Valentin Dorneanu said, on mai 26, 2014 at 12:01 am

   papa și cu patriarhul ecumenic fac parte dintr-o categorie de oameni care nu au înțele ce înseamnă unitatea creștină și ce vrea Hristos de la noi. ne rugăm la Dumnezeu să-i întoarcă din eretica lor lucrare.

   Apreciază

   • Valentin Dorneanu said, on mai 26, 2014 at 12:14 am

    nu e o categorie oarecare , iar faptul că nu înțeleg nu e ca la matematică , problema a fost grea și nu știa teoria bine… e vorba de înșelarea pe care o propovăduiesc, la fel ca tatăl minciunii – diavolul. Adică nu sunt scutiți de vină. Sfinții au combătut ecumenismul , iar ei nu îi ascultă.
    Sfinților Părinți ai Ortodoxiei care ați combătut erezia aceasta – ecumenismul, rugați-vă pentru noi să rămânem în Învățătura Dreaptă dată de Biserică
    Rugați-vă și pentru luminarea minții ereticului papă și cea a ereticului patriarh ecumenic Bartolomeu I.
    Dar până când se vor hotărî ei să se întoarcă din rătăcire, toți care se roagă cu ei se fac părtași cu o erezie despre care s-a spus de către sfinți că e cea mai mare, pentru asta adepții ei merg în iad. Așa învață Biserica despre eretici.

    Apreciază

 5. Emi said, on mai 25, 2014 at 9:32 pm

  Deci,Psd-isti cu „Mandri ca suntem r(romani) ” au castigat .Era evident .

  Cat despre Capsali ,era de asteptat .Dar de ce nu trebuia votat Capsali ? De asta:

  Campanii pro Iulian Capsali pe RIC :

  http://iuliancapsali.ro/2014/05/17/prof-dr-pavel-chirila-iulian-isi-creste-9-copiii-in-duhul-moralei-crestine/

  http://iuliancapsali.ro/2014/05/17/prof-dr-vasile-astarastoae-iulian-capsali-traieste-ceea-ce-spune/

  http://iuliancapsali.ro/2014/05/08/silvia-radu/

  http://iuliancapsali.ro/2014/05/08/prof-univ-dr-ilie-badescu/

  http://iuliancapsali.ro/2014/05/21/dr-galina-raduleanu-iulian-capsali-porneste-o-cruciada/

  http://iuliancapsali.ro/2014/05/21/virgiliu-gheorghe-ma-impresioneaza-curajul-lui-iulian-capsali/

  http://alexandruracu.wordpress.com/2014/05/22/ce-voi-face-la-alegerile-de-duminca/

  ( Comentarii la Alexandru Racu pe blog:

  “Marius says:
  mai 23, 2014 la 6:03 am

  Foarte bun comentariul. Nu poate fi criticat nici macar de cei care stau cu ochii pe orice derapaj a celor din presa, blog-uri etc.caci aveti un pasaj in care criticati ( pentru a cata oara ?) legionarismul.Pe cei din inchisori care au murit cu numele lui Iisus Hristos pe buze si nu s-au dezis niciodata de crezul lor e bine sa ii ,,parcam” deocamdata pe dreapta cateva sute de ani pana cand suferintele dar mai ales marturisirea lor nu vor mai deranja mediul politic romanesc infestat de urmasii celor care se fac vinovati de una dintre cele mai infioratoare perioade din istoria umanitatii.Nu e mai mare ipocrizia lui Mihai Neamtu decat a acelora care, pentru a-si asigura un trai linistit si fara criticile unui anumit institut guvernamental foarte activ, se prezinta mari aparatori ai dreptei-credinte, scuipand insa inca o data ( post-mortem, de data aceasta ) spre cei care nu s-au limitat a face din acest lucru o desantata demagogie, ci si-au pus vietile pentru apararea crucii si a neamului romanesc. In fapt, desi nu l-as vota vreodata, parca suport mai bine slabiciunea lui Mihai Neamtu care, desi a citit cate ceva si stie adevarul, e indoit vertebral de slabiciunea omeneasca in fata iluziei unui ciolan datator de bunastare materiala. Viata e lunga si o mai ramane timp si pentru cainta si spovedanie, pana atunci sa se bucure si el de viata, caci beneficiile aduse de statutul de parlamentar ( euro sau national ) primeaza in fata sufletului in momentul de fata.De aceea consider ca mai bine l-ar sustine pe acesta. Anti-legionarismul va leaga strans! ”

  Raspunde Alexandru Racu :

  Alexandru Racu says:
  mai 23, 2014 la 8:35 am

  Hai să terminăm cu prostiile. O aberaţie rămâne tot o aberaţie, indiferent dacă ai suferit şi ai murit pentru ea. Şi aşa cum nu mă identific cu crezul Martorilor lui Iehova în ciuda faptului că numeroşi membri ai sectei au murit pentru acest crez, la fel nu mă identific nici cu crezul legionar în ciuda faptului că numeroşi membri ai sectei legionare au murit pentru acest crez. Nu m-am dezis niciodată de cei care au murit în numele lui Hristos, indiferent dacă în prealabil fuseseră legionari şi între timp le venise mintea la cap. Atâta doar că adevăratul Hristos, în care cred eu, nu e nici legionar, nici iehovist. Şi, slavă Domnului, e mult-milostiv. Pe de altă parte, dacă e să sufăr, într-un fel sau altul, pentru ceva, vreau să sufăr pentru adevăr. Nu pentru nişte aberaţii şi mizerii, a căror promovare mai mult sau mai puţin făţişă, nu îi împiedică altminteri pe alţii să obţină finanţări de la Uniunea Europeană sau laude de la elită şi privilegiul de a publica pe la editurile ei. Lasă că nu o duc ei legionarii chiar aşa prost în ţara asta.)

  Cred ca comentariul de mai sus spune totul despre Alexandru Racu ,sustinatorul aprig a lui Capsali …

  http://iuliancapsali.ro/2014/05/21/florin-iordache-voluntar-capsali-nu-incearca-sa-pare-altceva-decat-ceea-ce-este/

  http://iuliancapsali.ro/2014/05/21/dr-razvan-constantinescu-il-votez-pe-iulian-capsali-cu-speranta/

  http://iuliancapsali.ro/2014/05/21/mihaela-iosep-mi-as-fi-dorit-sa-strang-si-mai-multe-semnaturi/

  http://iuliancapsali.ro/2014/05/17/voluntar-pentru-capsali-eduard-dumitrache/

  http://iuliancapsali.ro/2014/05/17/voluntar-pentru-capsali-ecaterina-ghita/

  http://iuliancapsali.ro/2014/05/17/voluntar-pentru-capsali-dumitru-tudor/

  http://iuliancapsali.ro/2014/05/12/manuela-harabor/

  http://iuliancapsali.ro/2014/05/12/voluntar-pentru-capsali-andrei-vlad/

  http://iuliancapsali.ro/2014/05/13/magda-catone-capsali-reprezinta-puterea-exemplului/

  http://iuliancapsali.ro/2014/05/13/voluntar-pentru-capsali-familia-banulescu/

  http://iuliancapsali.ro/2014/05/17/de-ce-nu-pot-sincer-sa-l-sustin-pe-iulian-capsali/ (SIC )

  COmentariu de pe RIC :

  doroteea

  @emilian:

  Parlamentul european exista indiferent daca noi ne ducem la vot sau nu. Nu exista o reglementare legala care sa invalideze alegerile pe motiv de absenteism. Deci si daca la alegeri se prezinta doar rudele si prietenii candidatilor, ele tot vor fi validate.

  IN ACESTE CONDITII, solutia este, DIMPOTRIVA, sa mergem la vot! daca n-ar fi fost asa si absenteismul, legal vorbind, ar fi echivalat invalidare as fi fost si eu de acord cu tine. Din motive pe care n-am acum timp sa le expun, eu pledez penru aceasta solutie a ta aici, la alegerile nationale. Dar nu la PE! In fine, o sa ma explic cu alta ocazie.

  Ideea este urmatoarea: faptul ca acel raport efectiv DIABOLIC, Estrella, nu a reusit sa fie adoptat – ceea ce, apropo, e o MARE realizare, nici nu ne putem imagina de ce am scapat!! pt ca lupta aici e acerba, si acest punct castigat de tabara Binelui a fost chiar o lovitura! – se datoreaza prezentei la vot a oamenilor care, ca mine si ca tine si ca noi, cred in alte valori. Daca acesti oameni n-ar fi mers la vot sa sustina pe cei care le-au promis ca ii vor reprezenta, aia tot se duceau acolo, se jucau de-a politica si luau apoi decizii care ne afectau pe toti (intre altele, adoptarea raportului). Iar acum ai fi vazut pe strada barbati cu copii in brate sarutandu-se, femei cu barba si posetute roz, si te-ai fi pomenit spunandu-i fiica-ti luni seara: ‘nu mai pierde vremea, maine ai sexologie, ti-ai invatat lectia despre perversiuni??` Faptul ca asa ceva nu se intampla si faptul ca o dubioasa ca Weber nu reuseste sa-si faca de cap pe pielea noastra si a copiilor nostri si a viitorului nostru si a mantuirii noastre, se datoreaza prezentei la vot a unor oameni ca noi, care sa voteze un om cum e Capsali care, la randul lui, sa le dea dureri de cap alora pe-acolo.

  Sa stii un lucru, Emilian, ideea ca in institutiile europene sunt numai marionete, idioti si demonizati e falsa. Si ideea ca in structurile de putere in general, oricare ar fi ele, sunt numai de-astia rai, e de asemenea falsa. Capsali nu va fi singur acolo cum cred unii. Dumnezeu nu ingaduie ca locurile de unde se iau marile decizii sa nu fie accesate si de oameni de-ai Lui, oameni cu curaj, (buna)credinta si talent (talant) si misiune pt asa ceva! Si ideea ca raul a dobandit stapanire pe Pamant e de asemenea falsa. Tabloul este altul. In realitate, ceea ce se intampla acum la nivelul structurilor de putere (unde se iau marile decizii care ne afecteaza pe toti, inclusiv la nivel sufletesc – pt ca noi acum nu ne mai putem izola in pustiu precum Parintii din vechime) si, in general, ceea ce se intampla acum pe intreg Pamantul este NU O STAPANIRE DEPLINA A RAULUI (catre asta SE TINDE), ci o LUPTA ACERBA, INCRANCENATA, CUMPLITA intre fortele Binelui si fortele Raului. Iar aceasta lupta se duce pe toate planurile – fizic, informational, spiritual – si la toate nivelurile (individual/familie/comunitate/colectiv). Iar noi suntem chemati sa participam. Fiecare cu ce stie si cu ce poate si cu talantii pe care-i are.

  Sa nu ne facem iluzii ca izolarea ne va scapa. Daca izolarea inseamna retragere intr-un turn de fildes in care ma gandesc doar la matuirea mea si nu imi striga inima de durere in fata acestui atac demonic asupra omenirii – atunci degeaba. N-o sa ma salveze nici postul, nici metaniile, nici rugaciunea, nici nimic. Pt ca inima egoista, lasa si rece la durerea omenirii ma indoiesc ca e ascultata de Dumnezeu. ”

  In sfarsit ,acum comentez eu!

  Deci,parerea lor despre ecumenism si cip nu am auzit-o pana in zilele noastre . Despre cum supravietuieste nu ne-a zis .Despre ce va face cu banii (multi si desi) de eurosatanist nu ne-a zis . Sustinatori lui au o parere proaste despre legionarism(asta e clar,ca doar erau “apocaliptici” ca Saccsiv,si vroiau “dezbinarea ” Europei ).Nu se pronunta impotriva UE si a iesirii Romaniei din UE si NATO ,ba mai mult,e sustinut de oameni care spun ca abia o cu o voce “extraordinare” ca a lui Iulian Capsali (un fel de Mahmatma Gandhi) va deveni Europa cu adevarat “puternica” .

  Astea sunt motivele pentru care Iulian Capsali nu trebuie sustinut de crestinii ortodocsi .

  Credem ca o voce in PE le va aminti europenilor ca existam (asa cum sustin fanii infocati a lui Capsali ) ? Atunci de ce ,cei peste 2 mil. de oameni care au iesit pe strada in Franta impotriva gay-lor nu au fost bagati in seama de nimeni ?Ce-a mai mare “nebagare in seama” a UE …

  Tot fanii lui Capsali sustin ca daca nu erau oameni cu o morala in PE s-ar fi votat sigur Estrella si Lunacek ,si ca numai prezneta lor dumnezeiasca ne-a salvat (SIC ) … De asemenea ,ei nu considera UE satanic ,ci un loc bun ,unde pot vietui europenii foarte bine. Asta spune tot .

  P.S: ce parere are Capsali ca e sustinut de eretici ,care apropo ,participa si ei ? De ce nu-i votati si pe ei,ca nu zic nimic diferit de Capsali . Atunci ,ne punem intrebarea : daca discursul lui Capsali nu e cu nimic diferit fata de un eretic (adica nu aduce aminte de Ortodoxie) ,atunci de ce sa-l sustinem noi ortodocsii ?

  Comentarii gasite pe site-ul lui Capsali :

  “ionel.sv , 27 martie 2014 la 0:36

  FELICITARI stimate domn Capsali pentru reusita.
  M-as bucura atat de mult sa reusiti impreuna cu dl.Peter Costea , Presedintele Aliantei Familiilor din Romania sa faceti o Echipa foarte buna , deoarece aparati aceleasi valori: Familia naturala , Pro-Viata , Valori Crestine. Ma bucur enorm pt ca campania electorala va fi plina de subiecte f.serioase ca si cele amintite mai sus! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe dvs cat si pe dl.Peter Costea.
  Cu pretuire , Ionel.Sv. ”

  Acest comentariu arata vadit ca domul Capsali nu sustine exclusiv ortodoxie,si de bonton sa spui ca esti mandru ca esti roman si nationalist .

  “Mihaela , 28 martie 2014 la 15:54

  Dumnezeu nu-i rabda pe cei caldicei iar cel rau se va lupta sub diferite forme ( vezi saxiv) ca sa ne tulbure si sa ne faca inactivi .
  Slava Domnului ca incepem prin acest om si echipa lui sa ne ridicam . ”

  SIC .Ha,aici chiar am ras .Caldicei ? Inactivi ?

  “Apoi ţin tare mult să vă împărtăşesc câteva gânduri din partea logodnicului meu, care nu apare pe listă, fiindcă nu e român, ci grec… şi a cărui reacţie, atunci când i-am povestit prima dată despre iniţiativa dumneavoastră, a fost: “domnul acesta este un erou”. (SIC )

  “Nu mai căutaţi pricină şi cusur, nu mai cârtiţi. Pe cine aţi vrea? Vreţi să vină un Sfânt să candideze ca să fiţi „sigur că merită”? Vreţi să candideze PF Părinte Patriarh în persoană? Pe cine aşteptaţi? Pe acesta l-a scos Dumnezeu la bătaie – pe el să-l susţinem. Aşteptăm să vină Mântuitorul să ne ajute, în trup? A trimis oameni, prin ei lucrează. ” (SIC)

  “Dacă nu reuşim să ne mobilizăm în următoarele 6 zile şi nu strângem încă 40.000 semnături, înseamnă că, vorba lui Răzvan Bucuroiu, nu contăm, nu reprezentăm nimic în această ţară, n-avem putere nici să băgăm un ortodox în Parlamentul European, necum să alegem un Preşedinte aşa cum ar trebui. ” (SIC )

  “Mari , 18 martie 2014 la 16:16

  Stimate Domnule Capsali,

  Daca nu veti reusi sa strangeti semnaturile, va rog sa nu deznadajuiti!
  Va rog sa mai incercati si peste patru ani. Cu siguranta veti strange mai multe semnaturi atunci.

  Ortodocsii nostri sunt obisnuiti cu ascultare si dezinteres fata de lumea in care traiesc, e anormal, dar asta s-a promovat in Ortodoxie. (!!!! )

  Chiar daca nu veti reusi sa strangeti semnaturile si noi am castigat ceva: antrenamentul de a deveni mai activi. E foarte greu sa ne trezim din pasivitatea in care am fost invatati sa traim.

  Nu va mirati ca protestantii s-au mobilizat mai bine, la ei cuvantul de ordine e evanghelizare,(!!!!!) deci actiune.
  La noi, cuvantul de ordine e supunere si lasare in voia lui Dumnezeu.(!!!! )
  Adica nu ma intereseaza aceasta lume. Ceea ce e o greseala!

  Va multumesc ca ne-ati invatat sa ne trezim, chiar daca pana sa reusim sa o facem suficient de mult incat sa devenim o forta, mai e.

  Numai bine,
  M. ”

  Grave erezii !

  “Vai de ortodoxia noastra ca azi (cand scriu aceste randuri, 18 martie), cand mai sunt 4 zile pana la final nu avem decat aproximativ 65 mii de semnaturi. Pai cum sa mearga treburile bine in tara asta daca noi ne uitam chioras unul la altul si cand unul vrea sa faca ceva bun te intreaba: “ce-ti iese la faza asta?” . ”

  Aceasta fraza imi ridica intrebari despre strangerea samnaturilor? A fost ceva gen “tras la imprimanta” ?

  SIC

  “Care om zdravăn la minte nu ar susține un creștin, ortodox, familist, tată a 9 copii, intelectual și care nici nu-i membru de partid ? Păi, ăsta-i prototipul românului, simbolul majorității. Singura hibă a acestui portret este că se apropie prea mult de perfecțiune pentru a exista în realitate. ”

  SIC

  Apreciază

  • Iani said, on mai 25, 2014 at 10:10 pm

   Pana la urma Capsali cat a luat ? Sa imi spuneti si mie ca sa fiu sigur ca nu se alege europarlamentar, sa ma bucur ca s-a termninat circul asta ca de luni de zile toti ii ridica osanale de mi s-a acrit. Au ajunsi unii, chiar preoti, sa spuna ca nu poti fi ortodox daca nu semnezi pentru Capsali, daca nu votezi pentru Capsali. Sper ca nu a fost ales.

   Apreciază

  • Iani said, on mai 25, 2014 at 10:28 pm

   Intr-adevar comentariul respectiv spune totul despre Al Racu. Am citit si mi s-a intors ranza pe dos, vorba lui Camil Petrescu. Il reiau si eu:

   Alexandru Racu says:
   mai 23, 2014 la 8:35 am

   Hai să terminăm cu prostiile. O aberaţie rămâne tot o aberaţie, indiferent dacă ai suferit şi ai murit pentru ea. Şi aşa cum nu mă identific cu crezul Martorilor lui Iehova în ciuda faptului că numeroşi membri ai sectei au murit pentru acest crez, la fel nu mă identific nici cu crezul legionar în ciuda faptului că numeroşi membri ai sectei legionare au murit pentru acest crez. Nu m-am dezis niciodată de cei care au murit în numele lui Hristos, indiferent dacă în prealabil fuseseră legionari şi între timp le venise mintea la cap. Atâta doar că adevăratul Hristos, în care cred eu, nu e nici legionar, nici iehovist. Şi, slavă Domnului, e mult-milostiv. Pe de altă parte, dacă e să sufăr, într-un fel sau altul, pentru ceva, vreau să sufăr pentru adevăr. Nu pentru nişte aberaţii şi mizerii, a căror promovare mai mult sau mai puţin făţişă, nu îi împiedică altminteri pe alţii să obţină finanţări de la Uniunea Europeană sau laude de la elită şi privilegiul de a publica pe la editurile ei. Lasă că nu o duc ei legionarii chiar aşa prost în ţara asta.)

   Apreciază

  • Irina said, on mai 25, 2014 at 11:38 pm

   Apreciază

  • Irina said, on mai 29, 2014 at 3:22 pm

   Ca sa intelegi istoria trebuie mai intai sa intelegi contextul istoric in care au avut loc evenimentele. Si anume ca Romania era o tara mult prea mica si fara forta in fata marilor puteri Germania si URSS. Ramanerea de partea Germaniei in a doua parte al celui de-al doilea Razboi Mondial insemna angajarea armatei romanesti intr-o lupta fara nici un sens in care s-ar fi pierdut foarte multe vieti fara a avea macar vreun rezultat. In aceea perioada era cat se poate de evident ca Rusia si Aliatii detineau victoria, iar Germania incerca cu ultimile fortari sa mai lupte desi nu mai avea nici o sansa sa castige razboiul si asta mai mult din orgoliu, daca nu se ambitiona Germania ar fi murit mai putini soldati pe front, ei bine tocmai asta a incerca Romania sa faca prin alierea cu Rusia, reducerea numarului de morti de pe front care oricum luptau degeaba, nu mai avea nici un sens continuarea luptei impotriva URSS sau mai bine zis Aliatilor( SUA, Anglia, URSS). Iar scopul pentru care s-a decis initial alianta cu Germani a fost pentru a primi inapoi Basarabia, lucru care nu s-a intamplat. Problema este ca la filnalul razboiului victoria a fost a Aliatilor in specia SUA si URSS, care oricum au inceput impartirea tarilor chiar inainte de terminarea razboiului stiind ca vor castiga. Si la imparteala Romania a fost data impreuna cu alte tari URSS-ului, Romania parctic a fost o prada de razboi, iar cand taranistii si liberali au incercat sa schimbe situatia si sa se planga Americii, au primit raspunsul ca Romania este clar prada de razboi a URSS-ului si ca URSS are dreptul sa-si impuna propria oranduire sociala in tarile pe care le-a primit. Asa ca soarta noastra a fost pecetluita de masoni si oricat s-au opus partidele vechi si regele nu s-a putut face nimic pentru ca eram o biata pisica intr-o lupta cu un tigru si victoria nu putea fi decat a tigrului sau a ursului. Totusi taranistii si liberalii au avut demnitate si s-au luptat cat au putut impotriva comunistilor, chiar daca asta le-a adus inchisoare si chiar moarte. Iti dau un singur exemplu Polonia a luptat pana la capat pentru Germania si la ce i-a folosit? L-a sfarsit ca si Romania a fost predata URSS-ului. Cred ca atunci s-a deslusit cine era cu masoneria si cine nu, pentru ca ce era impotriva masoneriei era eliminat prin diverse forme.

   Intrarea efectivă a României (şi mai cu seamă a armatei române) în alianţa cu Hitler, odată cu atacul asupra Uniunii Sovietice de acum 70 de ani, rămâne în analiza de azi ceea ce ea a fost şi atunci: un eveniment politic şi militar complex, despre care în egală măsură se poate spune că a fost o eroare, dar şi că a avut, totuşi, o legitimare istorică. Această ambivalenţă derivă dintr-un detaliu concret (şi, atunci, dramatic) al geopoliticii româneşti la începutul anilor ’40 ai secolului trecut: pur şi simplu, România era prinsă pe linia previzibilă de contact dintre două puteri totalitare – Germania hitleristă şi URSS stalinistă –, fără nici un alt aliat regional sau occidental valid şi dispus s-o ajute să „evadeze“ din această capcană.

   Apreciază

   • Irina said, on mai 29, 2014 at 3:50 pm

    Si inca ceva, invingatori in al II-lea Razboi Mondia era si SUA nu numai Urss, iar atunci nimeni, nici din Romania nu stia ce avea sa se intample pentru ca aceea impartire a tarilor intre SUA su URSS s-a facut in secret si Romania s-a trezit peste ea cu trupele rusesti si statul roman a incercat atunci sa ceara ajutorul Americii care le-a dat raspunsul ca Romania conform impartelii a fost data Rusiei si ca aceasta are orice drept asupra Romaniei. Si astfel comunismul care era deja la putere un Rusia a fost instaurat cu forta si la noi ca si in celelalte state ale URSS-ului. Apoi a urmat asasinarea maresalului Antonescu, inchiderea membrilor partidelor taranist, liberal , in special a liderilor acestor partide care nu s-au supus noii oranduiri si in ultima faza eliminarea monarhiei prin abdicarea fortata si exilarea regelui Mihai. Totul a fost planificat in detaliu de masonerie. Nazismul, comunsimul si insusi SUA au fost adevaratele opere ale iudeo-sionistilor, monarhia desi s-a incercat cochetarea unor monarhi cu masoneria, totusi prin definitie nu era pe placul masonilor. AdeVaratul scop a masoneriei a fost ascuns, si in perioada interbelica, chipurile era pentru nationalism, dar asta era doar o pacaleala si poate de asta au si cazut victima unii monarhi. Dar per total se vede clar ca monarhia la inceput a pierdut din puterea prin transformarea in monarhie constitutionala, iar mai apoi desfiintata pentru a face loc oranduirii si m are parte din monarhi au fost eliminati mai mult sau mai putin violent si asta spune multe despre relatia lor cu masoneria.

    Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on mai 29, 2014 at 9:15 pm

    România ar fi putut să adopte soluția salvatoare a NEUTRALITĂȚII. Antonescu a plătit cu viața marea greșeală de a trece Nistrul și să lupte împotriva rușilor. A crezut că Hiitler va câștiga războiul și a mizat pe asta…

    Apreciază

   • Irina said, on iunie 6, 2014 at 11:46 am

    Da a fost o greseala a maresalului. Scopul a fost luarea inapoi a Basarabiei. Si din acest punct de vedere a meritat totusi riscul, pentru ca lupta a fost pt reintrgirea tarii. Cred ca a fost mai bine asa de cat sa fim neutri si sa ne resemnam atunci cand altii musca din teritoriul nostru. Asta ne-a fost soarta, am fost si suntem o tara pre mica in fata marilor puteri.

    Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on iunie 6, 2014 at 10:03 pm

    Antonescu s-ar fi putut opri după eliberarea Basarabiei. Noi nu duceam războaie de cotropire a altor popoare…

    Apreciază

   • saccsiv said, on iunie 6, 2014 at 10:25 pm

    Iacoboaie Radu

    La proces parca, Antonescu spunea ca razboiul de independenta din 1877 s-a dus in … Bulgaria.

    Apreciază

   • Emi said, on mai 29, 2014 at 10:38 pm

    Da ,si ? Imi insiri istoria de clasa a 12-a ? Miniciunile regelui Mihai (studentii ) ?

    Dupa ce citesti cartea lui Sturdza mai vorbim !

    Apreciază

   • Emi said, on mai 29, 2014 at 11:14 pm

    Totusi,cateva aspecte trebuie lamurite :

    Nemtii nu pierdeau razboiul daca italienii nu invadau Grecia,trebuind sa fie sustinuti de nemti ca sa castige ;daca ocupau Moscova ; daca politicienii tradatori ai Romaniei acceptau ajutorul substantial acordat de nemti Armatei Romane inca din 1933 ;daca nemtii ramaneau iarna in Stalingrad ;daca nu invadau Caucazul .Astfel,nemtii ar fi ocupat punctele strategice din URSS si e foarte probabil sa cucereasca si porturile de unde rusii primeau ajutoare substantiale si sa ajunga pana la Urali . Astfel ,avand estul ocupat ,nemtii puteau (linistiti ca nu sunt deranjati din est) lansa avioanele cu bombe nucleare catre Anglia si adversarilor .

    Acesta este motivul pentru care maresalul Antonescu i-a sustinut pe nazisti ,fiind convinsa ca acestia vor castiga razboiul(indiscutabil nemtii aveau cea mai organizata si performanta armata) .De altfel,la nivel de sustinere Miscarea Legionara cu CZC au sustinut miscarile de dreapta din Europa si s-au aratat profund neincrezatori in Occdint ,iar CZC declara ca „nu dau doi bani pe Liga Natiunilor” .

    „In aceea perioada era cat se poate de evident ca Rusia si Aliatii detineau victoria, iar Germania incerca cu ultimile fortari sa mai lupte desi nu mai avea nici o sansa sa castige razboiul si asta mai mult din orgoliu, daca nu se ambitiona Germania ar fi murit mai putini soldati pe front, ei bine tocmai asta a incerca Romania sa faca prin alierea cu Rusia, reducerea numarului de morti de pe front care oricum luptau degeaba, nu mai avea nici un sens continuarea luptei impotriva URSS sau mai bine zis Aliatilor( SUA, Anglia, URSS). ”

    Dar acesta este un act ,tradator fata de aliatii tai de pana mai ieri . Plus ca s-au aliat cu adversarii de moarte ai Romaniei :bolsevicii .Linia pe care Antonescu o vedea (Focsani-Namoloasa-Galati) intarzia cu mult succesul sovieticilor si ocuparea tarii .De altfel,soldatul roman era dispus sa moara pana la ultimul om din tara,insa sa nu devenim sovietici .Intrarea sovieticilor in tara a fost inlesnita de tradarea prin deschiderea portilor de la Iasi(si sunt multe marturii in aceasta privinta) . De altfel,politicienii tradatori au abandonat si tratativele pe care le avea Antonescu cu sovieticii .Au mai incercat ei ceva,insa pentru sovietici ,Antonescu era adevaratul lider cu care voiau sa discute,nu cu politicienii Romaniei .

    De altfel,desi eram pierzatori,Romania a continuat campania idioata in Vestul Europei (cot la cot cu dusmanii de moarte ,rusii) „eliberand” Europa Centrala de „ocuparea nazista ” !
    De altfel,Mihai a fost decorat cu ordinul „Pabeda ” pentru serviciile deosebite aduse sovieticilor .

    Politicienii interbelici prin oligofrenia lor nu vedeau salvarea decat din Occident,insa si-au luat chix si au murat ca niste derbedei in beciurile comunistilor .

    „Iti dau un singur exemplu Polonia a luptat pana la capat pentru Germania si la ce i-a folosit? ”

    Nu stiam .Insa stiam ca vinovatii morali pentru distrugerea Poloniei au fost englezii (vei citi cartea si vei vedea) .Este explicabil de ce polonezii au avut un comunism mai usor si de ce acum o duc asa de bine si este data drept exemplu romanilor. Dupa ce a fost folosita ca si carne de tun,acum occidentalii se revanseaza .

    „i, iar cand taranistii si liberali au incercat sa schimbe situatia si sa se planga Americii, au primit raspunsul ca Romania este clar prada de razboi a URSS-ului si ca URSS are dreptul sa-si impuna propria oranduire sociala in tarile pe care le-a primit. ”

    Este un exemplu clar pentru prosia politica si filo-occidentalismul liberalilor si taranistilor .Ei nu vedeau salvare decat in Veste.Au avut un soc .Acesta ese pentru care Legionarii cantau:

    „Dar va vom plati voua tuturor,iudeo-francmasonilor /Si voua liberalilor ,si voua taranistilor ,si tuturor partidelor ,TALHARILOR ,MISEILOR ! ”

    P.s : m-am convins ca regele Mihai este un rau prin sustinerea lui de catre Antena 3,acest post pestilential ! A facut lobby pentru intrarea Romaniei in NATO la prietenii occidentali . Este prieten indeaproape cu Charles si prin snage cu regina Elisabeta din Anglia .Are puternice afinitati cu masonii din monarhia Angliei .

    M-am convins si de natura adoratorilor lui Maniu .Era o discutie pe Digi 24 (culturala chipurile,despre „frumoasa”-si atat de tragica pentru taranul roman-perioada interbelica ) intre cele doua surori ale lui Coposu : Flavia si Rodica. La un moment dat ,una dintre ele,intrebata fiind „pe cine admirati pe vremea aceea cel mai mult ” spune : „Idolii mei erau Maniu,monseniorul Ghika si papa Ioan Paul al II-lea ” . Acest lucru arata „patriotismul ” taranistilor.

    PNT era o miscara plina de greco -catolici,straini de Romania si pro-occident. Cele mai relevante exemplu sunt capii de afis: Iuliu Maniu si Corneliu Coposu .

    Despre Maniu pomeneste si Fabian Seiche in foarte buna sa carte: „Greco-Catolicii :Uniti cu papa si dezbinati cu Hristos” .

    Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on mai 29, 2014 at 11:30 pm

    Așa este frate. Doamne ajută!

    Apreciază

   • Irina said, on iunie 6, 2014 at 3:52 pm

    Da or fi fost si greco catolici in PNT, dar macar au fost oameni cinstiti, spre deosebire de comunisti si nu au incercat vreodata sa-si impuna crezul lor s-au rezumat doar la politica. Eu cunosc si membri PNT ortodocsi, unii chiar au avut si ei de suferit de pe urma securitatii, care acum sunt batrani si sunt nelipsiti de la biserica, duminica si in sarbatori, oameni de o modestie, demnitate si credinta de nedescris. Oricum majoritatea membrilor au fost ortodocsi, pentru ca la cat de mare a fost partidul lor nu aveau cum sa fie numai greco catolici o data ce majoritatea populatie este si a fost ortodoxa. Bun si sa zicem ca n-or fi fost perfecti taranistii, pentru ca nici nu avea cum o data ce erau oameni supusi greselii, dar prin ce spui inteleg ca pentru tine au fost mai buni comunistii, poate esti si membra psd sau pdl nu am de unde sa stiu,in fine este problema ta ce culoare politica porti, dar eu am dreptul sa apreciez ce partid vreau, si in acest sens taranistii pentru mine au fost mai buni decat comunistii. Taranistii actuali nu-mi mai plac pentru ca s-au aliat cu Base. Taranistii nu au prigonit Biserica chiar daca o data au avut in frunte un greco catolic, in schimb comunismul a distrus biserici si vieti, iar neocomunistii de azi nu rateaza vreo ocazie ca sa ne vanda si sa ne distruga ca popor. In perioada monarhiei veneau italienii la noi sa munceasca, acum e invers. Daca vrei sa fii obiectiv, poti sa vezi diferentele, care sunt cat se poate de clare.

    Apreciază

  • Irina said, on iunie 2, 2014 at 11:12 am

   Emi ce sa-ti mai spun, crede atunci istoria contrafacuta a lui Iliescu cu sleahta lui, si a comunistilor dinaintea lor, care de la inceput au fost oamenii minciunii ca si tatal lor diavolul. Eu una prefer, cum am mai spus si-n alte randuri, sa-i cred pe cei ce au trait vremurile acelea, oamani de valoare a Romaniei care au patimit toate mizeriile unor indivizi ticalosi si chiar cu probleme psihice, in temnitele comuniste si care au vorbit si inca mai vorbesc foarte frumos la adresa regelui si ai monarhiei in general. Citeste cartea lui CZ Codreanu si vezi cat de mult il respecta el pe rege si ce frumos vorbeste de monarhie, citeste in carti ale pr Nicolae Steinhardt si ai sa vezi aceleasi cuvinte frumoase la adresa regilor Romaniei.Cauta si vezi ca legionarii au respectat si chiar i-au iubit pe regii Romaniei, poate mai putin pe Carol al II-lea. Si prefer sa-l cred pe rege si pe cei ce au fost martori la santajul si la abdicarea fortata a regelui, decat pe comunisti pe care niciodata nu-i voi crede pentru ca au fost oameni fara valoare, fara credinta si de la stfel de oameni nu te poti astepta decat la minciuni, inselari, primitivism, si de la astfel de oameni fara credinta in Dumnezeu eu una nu pot avea nici cea mai mica incredere, ori regele Mihai ca orice rege a fost educat in credinta, loialitate, principii sanatoase. Asta este din pacate marea problema a poporului roman, faptul ca am fost un popor slab, sau slabit puternic de dictatura comunista si am ajuns pana azi sa credem fara nici un discernamant tot ceea ce spune Partidul. Dar poate nu e vina poporului o data ce multe fapte istorice au fost ascunse cu premeditare sau spuse altfel decat au fost in realitate. Eu nu pot spune decat cu mandrie traiasca Regele Mihai, tu poti spune daca vrei Traiasca Iliescu sau Basescu sau Ponta sau ce vrei tu. Si cauta pe goagal si vezi dupa revolutie cum a fost primit regele de intreg poporul, iar a doua oara cand a venit nu a fost lasat de neocomunisti nici sa coboare din avion, ghici de ce?

   Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on iunie 2, 2014 at 9:52 pm

    Iertați-mă dacă intervin, dar ,,Eu nu pot spune decat cu mandrie traiasca Regele Mihai”?… Atât de mult îl apreciați, pentru că regii au fost la mare prețuire de către unii și poate doar în unele momente ale istoriei noastre? Scormoniți mai mult după adevăr despre cine au fost acești regi și ce contribuții personale au avut în istorie. Veți avea multe surprize săpând mai adânc…
    Eu sunt apolitic, sunt împotriva comunismului, monarhiei (nu și voievozilor creștini pe care i-am avut). Nu sunt părtinitor. Dacă masoneria și monarhia adusă la noi de masoni s-au pliat la început pe idealurile naționale (unirea românilor, crearea statului național unitar român), nu înseamnă automat o dovadă de naționalism. Naționalismul este indisolubil legat de creștinism, de creștinismul adevărat (ortodoxia), după cum sublinia și părintele profesor Dumitru Stăniloae. Ci este vorba în cazul lor de patriotism de paradă, înșelător, menit să atragă cât mai mulți intelectuali, adică dintre elitele poporului român, ceea ce în prima fază (pașoptistă) au cam reușit….

    Apreciază

 6. dante said, on mai 25, 2014 at 10:02 pm

  Aceste alegeri prefigureaza viitorul dezastru al Romaniei si reprezinta un soi de barometru pentru alegerile din toamna, cind probabil peste Romania se va instaura PAX PSD-ista.
  Timpul ne-a demonstrat ca dupa rau se poate si mai rau. Conducatorii nostri, ca niste adevarati fanarioti, se duc la „Inalta Poarta” de unde vin cu directive ce musai trebuiesc implinite, in detrimentul cetateanului, cetatean care, culmea, chiar el i-a votat.
  Asa ca ne meritam soarta!!
  Cum poti sa te duci sa votezi un partid al carui presedinte este un mascarici ca Ponta si in acelasi timp sa te vaieti ca-ti merge greu din cauza proastei guvernari a aceluiasi mascarici!!??
  La aceste asazise alegeri europarlamentare, romanul nu trebuia sa participe deloc.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

  • Iacoboaie Radu said, on mai 25, 2014 at 10:27 pm

   Ne așteptam. Românii nu se informează decât de la televizor. PSD-ul a câștigat pentru că a trecut la mobilizare generală în toată mass media. A împânzit țara cu bannere și afișe electorale. A utilizat toate instrumentele avute la îndemână. Incidentele cu fraude nu au fost și nu vor fi elucidate…
   Și dincolo de acest megapartid, se întrevăd brațele masoneriei…

   Apreciază

  • Irina said, on mai 26, 2014 at 12:14 am

   Nu stiu cat de fundamentata este ideea voastra cum ca daca iesim la vot tot aia e.Eu cred ca daca majoritatea voteaza cutare partid normal ca acel partid va castiga, asa ca sa nu ne mai plangem ca de ce a iesit PSD-ul. Majoritatea cunostiintelor mele au spus ca voteaza cu PSD, foarte putini cu altcineva si ganditit-va ca majoritatea au votat asa ceva. Dar ca de obicei unii crestinii nu stiu altceva sa faca decat sa dea in cap unui alt crestin, cautand cu lupa tot felul de defecte. Citeam undeva ca Romania este tara cea mai microbista dpv politic si tara care de 20 de ani nu a schimbat fata politica, ci intotdeauna voteaza la nesfarsit aceleasi elite politice din 89 in coace. Cred ca noi romanii suntem prea prosti la capitolul votare si poate din cauza dictaturii comuniste prin care am trecut ne-am pierdut si mai mult simtul politic, de aceea am ramas fideli ca si in comunism, aceleiasi clasei politice si refuzam cu indarjire orice schimbare care cu siguranta s-ar produce daca am incerca sa nu mai fim dependenti de neocomunistii de la putere si in masa am vota altceva. Sunt de acord cu voi ca masoneria coordoneaza totul, dar cred ca in acest amalgam de masoni sau de oameni supusi masoneriei, mai exista si oameni poate foarte putini la numar care sunt de buna credinta si care chiar ar fi putut lua decizii sanatoase pentru un popor sau altul. Si mai sunt de acord cu voi pana intr-un punct ca astfel de oameni de buna credinta nu reusesc sa patrunda in factorul de decizie din cauza ca li se pun bete in roate de catre cei din tabara adversa care au poate sustinerea masoneriei, dar cred ca acest lucru se intampla mai ales din cauza oamenilor care nu-i sustin pe cei ce merita, pentru ca daca un popor ar sustine in numar extrem de mare un anumit candidat mai de buna credinta nu cred ca nu ar avea sort de izbanda. Eu cred in continuare ca un popor ar avea putere foarte mare, daca ar judeca obiectiv si ar privi in spatele calomniilor sau nebagarii in seama de catre presa, unealata de baza a masoneriei, sa aleaga pe cine i-ar fi de folos. Nu mai spun ca daca poporul, ma refer la o buna parte dintr-un popor s-ar si ruga la Dumnezeu pentru a le oferi conducatori credinciosi Lui si poporului, Dumnezeu ne-ar lumina pe toti ce sa alegem. Cineva spunea ca Sebastian Budu era mai bun, ma indoiesc o data ce candida din partea lui Base. In fine eu cred ca votul este pana la urma un mod prin care un popor isi poate decide soarta, daca ar fi unit, dar cum dezbinarile masonilor isi fac treaba, atunci este normal ca sa iasa la alegeri slugile masonilor. Eu cred ca in Romania ies castigatoare aceleasi partide vesnic, din cauza poporului care le aleg la nesfarsit si nu ca s-ar frauda alegerile pentru ca vad opinia celor din jurul meu si-mi dau seama ca din pacate asta este opinia majoritatii romanilor.

   Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on mai 29, 2014 at 9:19 pm

    Am mai spus-o și mă repet. Votul ar fi cu adevărat democratic dacă votul ar fi obligatoriu (fiind aplicate amenzi mari celor care nu se prezintă la vot) și dacă mass media nu ar fi aservită în mare măsură masoneriei…

    Apreciază

   • timisorean1 said, on iunie 1, 2014 at 12:25 pm

    „Votul ar fi cu adevărat democratic dacă votul ar fi obligatoriu” !?!?!

    Nu sunt de acord. Ori e democratie ori e obligativitate. Votul este UN DREPT nu o obligatie. De ce sa ma obligi sa votez daca nu cred in asa ceva sau nu doresc sa votez cu nimeni dintre candidatii propusi?

    Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on iunie 1, 2014 at 3:36 pm

    Votul ar fi cu adevărat democratic dacă, în primul rând ar fi obligatoriu, reglementat prin lege şi cu sancţiuni de rigoare (amenzi mari, de pildă).
    ADICĂ VOTUL SĂ FIE O DATORIE CIVICĂ. Nu mi se pare corect deloc ca votul să fie un simplu drept, adică cu totul facultativ, aşa o fantezie sau o modă, mai ales că este vorba de ceva extrem de serios şi important: ALEGEREA CLASEI POLITICE (CONDUCĂTORILOR STATULUI ROMÂN)! Doamne ajută!

    Apreciază

   • timisorean1 said, on iunie 5, 2014 at 11:32 am

    Democratic-Obligatoriu. E bine ca te repeti… macar de acum inainte sunt avertizat si pot citi cu alti ochi ceea ce scrii. Amenzi MARI, nu ajunge cat suntem de jecmaniti. Deci tu ma obligi sa votez cu cine nu vreau, cu oameni sinistrii, cu personaje extrem de nocive Romaniei fiindca nu exista nici un candidat cu care sa fiu de acord. Cu ce ma incalzeste pe mine libertatea presei daca NU EXISTA NICI UN CANDIDAT CU CARE SA DORESC SA VOTEZ? Ce are a face libertatea presei in cazul nostru, cei care pretindem ca intelegem ce se intampla? Sau, de fapt, nu intelegem si avem nevoie de o presa „libera”? Sau ma obligi sa votez „raul mai mic”? Singura situatie acceptabila pt obligativitatea votului ar fi sa existe pe buletinul de vot un chenar in interiorul caruia sa fie urmatorul text: „NU VOTEZ CU NIMENI” iar acest vot sa fie contorizat si afisat procentual(desi e evident ca ei le-ar maslui). Eu cel putin, din cauza obligativitatii, as pune votul oricum in acel chenar si de ar candida Stefan cel Sfant! Dar mai usor ar fi sa iau amenda, sa o contest in instanta si te asigur ca eu, intr-un fel sau altul, voi avea castig de cauza.

    Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on iunie 5, 2014 at 2:48 pm

    Votul ar trebui tratat ca pe datorie civică sau patriotică, față de țară… Dacă nu s-ar prevedea amendă și încă mare, situația la vot ar fi aceeași ca și în prezent. Nu credeți?

    Apreciază

  • andrei said, on mai 26, 2014 at 12:39 am

   @Irina Si daca ar vota poporul in proportie de 99% un conducator credincios pro populatie nu pro agenda UE, tot nu ar conduce Romania pentru ca „Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile” – Stalin. Dar aia nu o sa se intample niciodata, populatia e prea spalata pe creier ca sa stie ce criminali sunt cu adevarat „conducatorii” nostri, majoritatea voteaza cine le da cele mai multe pixuri

   Apreciază

   • Irina said, on mai 26, 2014 at 10:42 am

    Da Andrei sa zicem ca Romania voteaza in proportie de 99% un om credincios si patriot si ca politrucii ar numara voturile, dar daca s-ar intampla asta romanii daca ar fi destepti si-a da seama ca le-a fost falsificata alegerea si ar iesii in strada in numar tot atat de mare si ar boicota alegerile nu cred ca este asa de usor sa inseli un popor care a iesit la vot intr-un procent de 99%. Eu cred ca puterea unui popor le-ar cam da planurile peste cap, dar ei mizeaza pe manipulare spunand dinainte niste sondaje sumbre apoi tot prin mass- media vorbessc despre faptul ca oricum voturile sunt numarate de cine” trebuie” si astfel reusesc sa dezbine un popor, facandu-l sa-si piarda increderea in puterea sa si sa nu iasa la vot sa-si manifeste puterea, in ciuda indemnurilor lor false de iesi toata lumea la vot, pentru nici macar nu ar fi in interesul lor, ei vor sa iasa la vot doar cei cu creierele spalate care se duc ca vitele si pun stampila acolo unde ” trebuie”.

    Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on iunie 1, 2014 at 3:51 pm

    Biroul Electoral Central ar putea fi constituit cu adevărat din oameni oneşti şi competenţi, neînregimentaţi politic. Poliţia, Jandarmeria, SRI-ul ar putea asigura într-adevăr siguranţa votării iar o nouă lege electorală ar putea să conţină pedepse mai mari pentru nerespectarea dispoziţiilor acesteia, îndeosebi pentru furtul voturilor, pentru descurajarea oricăror acte de corupţie electorală.
    Problema rămâne însă manipularea prin mass media şi organizarea secţiilor de votare din străinătate (prin Ministerul Afacerilor Externe), unde avem peste 3 milioane de votanţi! Dacă aceştia ar vota, cu siguranţă ar influenţa enorm rezultatul alegerilor şi eu cred că în bine, pentru că nu i-ar vota pe cei de stânga…

    Apreciază

   • timisorean1 said, on iunie 5, 2014 at 12:13 pm

    @Iacoboaie Radu

    …oameni oneşti şi competenţi, neînregimentaţi politic… Poliţia, Jandarmeria, SRI-ul… siguranţa votării…nouă lege electorală…pedepse mai mari …corupţie electorală…
    Problema…secţiile de votare din străinătate…3 milioane de votanţi…ar influenţa enorm rezultatul alegerilor…în bine, pentru că nu i-ar vota pe cei de stânga…

    Nu stiu ce se intampla in ultimul timp, nu doar pe site-ul asta, unii comentatori, dupa ce au scris multe idei bune, vin cu un discurs a la base(de dreapta adicatelea), in cazul asta, sau a la ponta in alte cazuri, de nu mai intelegi ce se intampla.

    Saccsiv, la urmatoarele alegeri, nu uita sa mobilizezi alegatorii sa iasa sa voteze „dreapta” sa iesim si noi la liman. Adica base&comp, costea, capsali, nou revenitul in „dreapta” antonescu, „alba ca zapada” noua repiublica, etc.

    p.s. acelasi raspuns si pt indemnarea la vot „pe stanga”

    Apreciază

  • PG said, on mai 26, 2014 at 8:32 am

   Stim ca in zonele rurale au ramas multi batrani cu drept de vot .
   Am fost ieri intr-o comuna din Olt si am vazut primarul PSD-ist cum mergea din poarta in poarta si da buletine de identitate . Probabil ca „i-a ajutat sa voteze” pe acei batrani .

   Apreciază

 7. Iani said, on mai 25, 2014 at 10:12 pm

  In Franta pe primul loc este Frontul National, un partid nationalist si care cere iesirea din Uniunea Europeana. la noi, PSD, adica dezastru, romanii s-au dus sa ii legitimeze, ca oile…….

  Apreciază

  • Iacoboaie Radu said, on mai 25, 2014 at 10:37 pm

   Ce legitimitate au în fond aceste alegeri, când doar un singur român din cinci s-a prezentat la vot? Și acest român, neavând de unde alege, neputând face o demarcație între aceste partide potrivit doctrinei fiecăruia și platformelor politice ale acestora…

   Apreciază

   • Iani said, on mai 25, 2014 at 10:59 pm

    Asta e drama, ca nu au de unde alege, ca in 25 de ani nu s-a putut cristaliza nimic, cum se incearca ceva, cum viermii securisti vin si otravesc totul si compromit

    Apreciază

  • John of Romania said, on mai 26, 2014 at 12:12 am

   Jidanii au observat ca occidentalii incep sa se trezeasca din cauza crimelor comise de imigrantii si Africa si Asia si de tigani.
   Ori asta la strica planul de a infaptui Planul Kalergi si de a distruge Europa crestina si de a forma un Babilon multicultural aservit Israelului
   Asadar s-au infiltrat in Partidele „Nationaliste” din Occident promovand o ideologie anti-musulmana si sionista.

   Revenind la Marine Le Pen, ea, la fel ca Geert Wielders, ca Nigel Farage are o problema cu musulmanii, in special cu cei Pro-Palestinieni si in acelasi timp este pro-Israel.

   Insasi concubinul ei, Louis Aliot, este EVREU , uita-ti va ce fata are in poza asta cu el la masa, asa e si Franta in mainile lor:

   Si mai e si vice-presedintele FN.

   De asemenea un alt lider FN Bruno Gollnisch, membru in Parlamentul European este casatorit cu o japoneza. De fapt si Nigel Farage e Francez, nu Britanic dupa sange si sotia lui e Nemtoaica. Numai Nationalist Britanic nu poate fi numit. Numai presa il numeste asa, dar in realitate ii face o favoare, pentru ca oamenii care sunt partial treziti vor ajunge sa voteze cu el vazand minciunile din presa impotriva lui.
   Si uite asa lumea schimba o marioneta a sistemul cu o alta.

   Si tot Bruno Gollnisch nu ne prea are la inima pe noi Romanii cand vine vorba de Transilvania:

   http://www.jobbik.com/bruno_gollnisch_trianon_unjust_-_speech_jobbik%E2%80%99s_october_23_commemoration

   Si tot Marine Le Pen a spus recent ca ea lupta impotriva islamului pentru ca islamul atenteaza la cultura seculara a Frantei. SECULARA NU CRESTINA!!!

   Apreciază

   • John of Romania said, on mai 26, 2014 at 12:13 am

    Minutul 5:30

    Apreciază

   • Iani said, on mai 26, 2014 at 12:36 am

    Nu ai inteles nimic, din pacate. Marine le Pen si partidul ei sunt anti-musulmani fiindca Franta este coplesita de emigranti musulmani veniti in special din Africa, care le creeaza foarte multe probleme, insecuritatea a crescut foarte mult, etc etc, se contruiesc peste tot moschei, practic ei colonizeaza Franta. Este normal ca reactia nationalistilor francezi vizeaza problema pe care o au, nu altceva. Nu sunt sionisti, dar nu sunt nici anti-semiti.
    in ce ii priveste pe romani, cam peste tot in occident sunt prost vazuti.

    Apreciază

   • Iani said, on mai 26, 2014 at 12:40 am

    Pana acum toti agentii noii ordini mondiale acuzau familia le pen ca sunt nazisti, fascisti, extremisti, etc, acum vad ca incep sa fie acuzati ca sunt… sionisti…. banuiesc ca daca are o relatie cu Louis Aliot nu si-a creat-o pe criterii rasiale, ci pe alte afinitati. 🙂 Mi se pare foarte reductionist cum privesti lucrurile.

    Apreciază

   • Irina said, on mai 26, 2014 at 10:18 am

    John tu te vezi ce spui. Am ajuns in ziua de azi sa credem ca si vecinul este mason sau ca cocheteaza cu masoneria impotriva noastra. Eu nu cred ca masoneria a reusit sa acapareze absolut toti oamenii din factorul politic, practic este imposibil, pentru ca oamenii sunt de tot felul si pe langa michiduta mai lucreza si Dumnezeu, si cred ca exista si oameni politici care mai au un dram de patriotism si care chiar vor sa iasa din masonerie si care constientizeaza raul facut de masonerie tarilor lor, desi probabil sunt foarte putini la numar si nu razbat pentru ca mass medeia isi face treaba de manipulatoare a maselor. Eu nu stiu de ce atata scepticism fara dovezi concrete. Eu nu cred ca in Franta cea care a castigat ar fi o alta unealta a masoneriei, eu cred ca este o femeie care realizeaza ce se intampla in tara ei si ca arabimea muncitoare si musulmana populeaza la greu Franta si ca asta dauneaza grav culturii franceze, ce este si mai frumos este ca si francezii au constientizat asta si de aceea au votat. Noi romanii nu constientizam nimic niciodata asa ca mai bine am tacea si am vedea ce se intampla in ograda noastra.

    Apreciază

  • aha said, on mai 26, 2014 at 11:01 pm

   pai da. se pregateste fNOM. asta e urmatorul pas. si e logic. pai nu trebuie sa izbucneasca vreun razboi? sau vreo „criza economica”? pai altfel cum se va instaura dictatura??

   Apreciază

 8. Florin said, on mai 25, 2014 at 10:22 pm

  Nu am inteles niciodata cum boala estimeaza astia si pe ce principii, numara ei asa repede voturile sau sunt doar niste pareri?

  Apreciază

  • Iacoboaie Radu said, on mai 25, 2014 at 10:39 pm

   Cică fac ei niște sondaje la ieșirea de la vot…

   Apreciază

   • cca70 said, on mai 25, 2014 at 11:07 pm

    hai sa spunem lucrurilor pe nume

    cei care fac sondajele sunt vanduti sitemului, iar sistemul stie ce vrea sa obtina cu mult timp inainte de eveniment si le ordona sa afiseze dorinta sa, ca doar cel ce iti da painea ala ti-e stapin

    Sistemul minte si manipuleaza si FALSIFICA votul , si asta nu de ieri de azi ci de aproape 2 secole de cand masoneria a intemeiat SUA si a brevetat si pus la punct marea arta a manipularii prostimii prin iluzia democratiei ( votului)

    Mark Twain spunea :

    Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam.

    Omul( M Twain) s-a prins cu mult timp inainte sa ne nastem noi ce piesa de teatru , mizerabila, ne serveste masoneria

    Apreciază

   • John of Romania said, on mai 26, 2014 at 12:15 am

    Mark Twain, prieten bun al lui Nikola Tesla…

    Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on mai 29, 2014 at 9:28 pm

    Tot masoneria a inventat ALTERNANȚA LA GUVERNARE, pentru a mări iluzia democrației. Două exemple: Iliescu a făcut pasul înapoi în 1996, deși putea câștiga, având promisiunea fermă a realegerii în 2000. Într-un videoclip de pe fight4romania, tovarășul Iliescu declamă: ,,CONTINUITATE NECESARĂ!” La ce fel de continuitate se referea oare? La cea a masoneriei sau a socialismului (comunismului), care este o ideologie masonică?
    Apoi, în SUA, stat eminamente masonic (condus de mult timp de masoni, bancherii evrei în special), există această alternanță la guvernare între cele două mari partide, Partidul Republican și Partidul Democrat, ambele înțesate de masoni…

    Apreciază

  • Bogdan said, on mai 25, 2014 at 10:50 pm

   La asta ma gandeam si eu…

   Apreciază

 9. Ionut V. said, on mai 25, 2014 at 11:02 pm

  Probabil ca acum sunt multumiti toti cei care s-au grabit sa NU il sustina pe Iulian Capsali. „Felicitari”!

  Apreciază

  • John of Romania said, on mai 26, 2014 at 12:22 am

   Nu mai spune.
   Deci Saccsiv a postat acum cateva luni un articol in care intreba daca ar trebui sau nu sustinut Capsali.
   Dupa cateva ore Capsali a aflat de articol si a zis ca asta-i blog citit de paranoici si extremisti.
   Zilele urmatoare a mai au mai iesit la iveala afacerile dubioase ale sale cu statul.
   Cateva saptamani mai tarziu si cei de la Rost au postat un articol in care au spus ca nu-l sustin.

   Nu ti se pare ca daca e cineva care a gresit, acela e Capsali?

   Apreciază

   • John of Romania said, on mai 26, 2014 at 1:37 am

    @saccsiv
    Am impresia ca si cei de la Kamikaze au facut asta desi nu sunt 100% sigur ca ei si academia catavencu fac des glume cu Biserica.

    Apreciază

   • Ionut V. said, on mai 26, 2014 at 9:14 am

    Nu-i nimic, probabil ca in locul lui Iulian Capsali va intra un pesedist, cu mult mai bun si mai evlavios si mai nationalist si mai pro-legionar si mai corect decat Capsali. Iar de gresit, toti gresim.
    Asta e, ne vor salva de viitoare aberatii si de noi transferuri de suveranitate FN din Franta si UKIP, ca noi nu suntem in stare sa alegem un singur om, cu defecte si slabiciuni, ca oricare dintre noi. Nu va veni sa candideze un pustnic de la muntele Athos, tot un marturisitor dintre noi trebuie sa alegem.
    Nu aveam alta pretentie de la Capsali decat sa APERE ceea ce s-a angajat, in fata unei tari intregi, sa apere.
    Regret nu numai rezultatul lui Capsali, ci si pe cel al PNTCD si al Noii Republici, chiar si pe cel al lui Costea sau Vadim Tudor, oameni care ar fi aparat, cu convingere, niste valori (ideea nationala, ideea de familie si credinta crestina) si care ar fi incercat sa ne scoata din mocirla asta socialista si neoliberala.
    Dupa cum mai puteti observa, Mircea Diaconu, sustinut puternic de Antena 3, a „inghitit” voturi cat pentru 2 independenti. Macar de ar judeca doar cu mintea lui cum sa voteze in PE, nu la sugestia „prietenului” Ponta. Si poate ati observat aseara „serioasele” probleme de constiinta pe care absenteismul i le-au provocat lui Ponta si altor sefi de partide. Si poate ati observat cum s-a erijat dl .Ponta in aparatorul valorilor de care partidele de dreapta au uitat: Biserica si familia (!).
    Am vrut sa mai scriu aici pe blog inainte de alegeri si sa indemn la strangerea randurilor in jurul lui Capsali, dar erau oameni prea convinsi de faptul ca nu trebuie sustinut. Acum, dupa dezastrul de la alegeri, nu ma pot opri sa nu-mi exprim amaraciunea.
    Poate intelegem cu totii, in ceasul al XII-lea, de ce s-a instalat atat de usor in Romania si cu consecinte atat de grave criminalul regim comunist. Pentru ca multora nu le-a pasat, altii au tradat, iar cei ce au inteles si au luptat au fost prea putini.
    Vor veni alegerile prezidentiale. Ne gandim la un candidat acceptat de toti sau lasam si chestia asta s-o „rezolve” masonii si cercurile de interese?

    Apreciază

   • Munteanu Irina said, on mai 26, 2014 at 5:54 pm

    Da Ionut asa este, la noi in Romania cand mai rasare vreun candidat mai de Doamne ajuta se merge pe principilu da-i la cap, fara ca romanii si crestinii nostri sa se gandeasca ca aceasta face ca in continuare la conducerea tarii sa ramana aceiasi politicieni inafailibili. Referitor la cel care  a candidat din partea PNTCD, mie  una nu prea mi-a inspirat  incredere o data ce se stie ca a  cochetat cu Base, care a furat aceasta tara ca nimeni altul. 

    Apreciază

   • Emi said, on mai 26, 2014 at 2:46 pm

    @Ionut

    Da,sunt de acord sa candidezi pentru Parlamentul Romaniei sau pentru prezidentiale(ca sa propui iesirea din UE) dar pentru un post de eurosatanist … nici o sustinere.

    Sunt foarte multumit ca „Voteaza cu CAPsali” a esuat ! Are familie mare,remuneratie mica …asa ca,sa se ingrijeasca de familie si cresterea copiilor. Si daca vrea,paote sa continue campaniile sale in Romania .

    Apreciază

   • Rgogu said, on mai 26, 2014 at 5:31 pm

    Pentru Emi, in legatura cu „postul de euro-satanist”…

    Sfantul Marcu al Efesului a fost la un sinod unionist, la Ferrara-Florenta, convocat de catre papistasi, la vreo 400 de ani dupa apostazia lor, ca sa apere Ortodoxia. Si a facut-o intr-un mod minunat. A fost inconjurat de lupi (ierarhii papistasi) si de lupi in blana de oaie (ierarhii ortodocsi care s-au plecat unirii ticaloase propuse), dar a biruit de unul singur in acel blid al satanei. Oare si acesta pentru ca s-a dus pe teren strain, dar pentru a veghea la apararea dreptei credinte, a fost un „papistaso-satanist”?

    Iarta-ma ca ma voi exprima dur, dar logica aceasta este destul de(ca sa ma tin de cuvant- „foarte”) proasta. Nu sunt de acord nici cu saccsiv, care intr-un articol din februarie zicea ca indiferent de cei care vor candida, toti care vor vota pentru unul din aceia, face jocul UE=MAMONA. Adica, daca se duce acolo un om vrednic, credincios si curat, care voieste sa apere Biserica, atunci si acela este al satanei si si cei care il voteaza… ?

    Sunt de acord cu Ionut. Daca careva dintre voi se stie sfant, sa se duca acolo sa-l votam, daca nu se gaseste, atunci votati macar cei care tin cu Biserica (chiar daca inca nu s-au despatimit) si voiesc sa o sprijine. Sfantul Gheorghe Calciu era pentru politica, dar impotriva politicianismului. Pai daca cineva se incumeta si poate sa faca politica (si aici sunt masuri) pai lasati-l sa faca!

    Hristos a Inviat!

    Apreciază

   • saccsiv said, on mai 26, 2014 at 7:01 pm

    Rgogu

    Frate, amesteci lucrurile chiar in halul asta …

    Dar pentru ca ai facut-o si pentru ca poate si altii gandesc ca tine, voi scrie zilele acestea un articol separat, analizand acest comentariu al tau.

    Apreciază

  • Irina said, on mai 26, 2014 at 9:58 am

   Exact Ionut, asa ma gandeam si eu, pentru ca pana la urma a iesit ceea ce a votat prostimea adica PSD, data viitoare cu siguranta ii vor vota fie tot pe astia, fie pe aia de la PDL sau alte alienate de-ale politrucilor.

   Apreciază

  • Iacoboaie Radu said, on mai 29, 2014 at 11:47 pm

   Dacă Iulian Capsali este atât de bun și valoros, cum se explică atunci procentul foarte mic obținut, sub 2%? În condițiile în care a fost susținut masiv de zeci de asociații creștine, de Patriarhie, de numeroși preoți ortodocși? Că doar nu putem crede că voturile i-au fost furate de către PSD-iști în contul lor… Și nici nu credem că opinii exprimate pe câteva bloguri, care nu îi erau favorabile lui Capsali, ar fi putut înclina atât de mult balanța voturilor…

   Apreciază

 10. Iones said, on mai 25, 2014 at 11:12 pm

  Europarlamentare 2014: Partidul Frontul Naţional, condus pe Marine Le Pen, pe primul loc în Franţa
  http://adevarul.ro/international/europa/europarlamentare-2014–voteaza-europa-viitorul-uniunii-cele-28-tari-1_5381cc9b0d133766a8f87285/index.html

  Apreciază

 11. Giovanni Onika said, on mai 25, 2014 at 11:15 pm

  Buna seara ! Un lucru bun, daca e sa spunem asa e faptul ca prezenta la vot a fost mica, foarte mica si daca nu ar fi fost tiganii manipulati (nu am ceva cu ei, dar comportamentul lor in lume, in societate,ei au fost transformati intr-o arma indreptata impotriva romanilor prin incercarea ca poporul roman sa fie rromanizat, si rromii sa fie romani, se vrea ca apoape toti tiganii din Euorpa sa fie aratati ca rromani din Romania, ceea ce nu este adevarat) din Oltenia unde a fost cea mai mare prezenta nu stiu daca se ajungea la o prezenta de 20 %. Chiar daca se doreste ponegrirea Neamului Romanesc si injosirea noastra si aici si peste hotare, ca am fi un neam de hoti (ce spuneam mai sus) si ca suntem prosti, faptele noastre demonstreaza altceva si votul care nu a fost dat demonstreaza ca romanul gandeste si gandeste bine. Suntem un neam crestin ortodox si credinta noastra ne ajuta si ne va ajuta, chiar daca acum suportam jignirile si in perioada imediat urmatoare va parea o alegere rea pentru chinul si batjocora care le induram si va trebui sa le induram in numelui Lui, dar tocmai asta va fi mantuirea neamului si cine pare acum a tot castigator cei fara de Dumnezeu sunt de fapt niste castigatori de rau si de praf material, sunt deja „morti”. Poate ca cele scrise nu par a avea ceva cu votul de azi, dar are pentru ca ce s-a votat azi sunt temeliile, zidurile guvernului satanic si ei vor prin acest vot sa dea impresia ca lumea ii doreste, sunt legitimi. Rugati-va si acum poate mai mult ca niciodata trebuie sa nadajduim in Iisus.

  Doamne ajuta-ne si ne iarta !

  Apreciază

  • Irina said, on mai 26, 2014 at 10:03 am

   Eu din contra cred ca mai usor se fura voturile atunci cand este prezenta mare decat cand este mica. Imaginativa daca ar fi votata 90% din populatia Romaniei, era foarte greu sa numere atatea voturi si sa mai faca si mismasuri. Eu cred ca indemnul asta ca romanii si europenii in general sa iasa in numar cat mai mare la vot este o facatura, mai ales in Romania, eu as zice ca din contra interesul lor este sa iasa cat mai putini, eventual doar sustinatorii marilor partide si este mai mult ca suficient ca sa castige. Eu nu cred ca ar fi castigat tot psd sau alte partide daca romanii in numar mare ar fi votat de pilda un independent.

   Apreciază

 12. government offender said, on mai 25, 2014 at 11:42 pm

  Vasile sa nu uitam esentialul:
  Parlamentul european mai poate fi vazut ca o autoritate cu doar 30% de voturi?

  Apreciază

  • cca70 said, on mai 25, 2014 at 11:58 pm

   nu, nu mai reprezinta nimica PE..
   si ar trebuii sa cerem un referendum acuma…daca tot nu ne-au consultat cand ne-au bagat in ghena asta jidoveasca care nu pute deloc koser , ma refer la UE…

   acuma suntem indreptatiti sa le cerem sa plecam din porcaria asta

   Apreciază

  • aha said, on mai 26, 2014 at 11:23 pm

   pai nu parlamentul european conduce, ci comisarii europeni. ii votam noi pe aia oare? sau suntem asa de idioti incat sa credem asta? aici e tot „spilul” ca sa ma exprim asa. nici macar nu stim ce votam!

   Apreciază

 13. andrei said, on mai 26, 2014 at 1:06 am

  @sacciv sau oricine are cunostinte despre subiectul asta

  Am vazut un video azi destul de socant, autorul afirma in video ca dupa Armaghedon, va veni Hristos si va domni pe acest pamant cu cei buni 1000 ani in timp ce cei rai vor fi si ei aici, numai ca cei buni vor domni peste cei rai. Ce???? Apoi dupa 1000 ani lucifer va fi eliberat (nu stiu exact de unde) si ii va insela pe cei rai (IAR) sa se revolte impotriva lui Dumnezeu (razboiul Gog si Magog) apoi va fi judecata. Totusi asta nu e exact cum spune creatorul videoului, el spune acelasi lucru numai ca cei morti vor fi in hades sau nu stiu unde (nu prea am inteles ce vrea sa zica), asta este comentariul unei persoane dar am postat varianta asta ca pe asta am inteles-o integral. Nu am mai auzit asta niciodata pana acum, eu stiam ca dupa armaghedon se termina totul, judecata si fiecare primeste dupa faptele lui. Care e varianta ortodoxa la subiectul asta?

  Comentariul respectiv:
  The millenial reign is what will happen on earth after the fall of the antichrist when Jesus returns and puts an end to the trouble that will currently be going on. After He does that other nations will still be around. It’s actually going to be a normal way of life just like it is right now only a different era. Many will be happy and accept Jesus right away and will reign with Him in the new world but some of the nations aren’t going to accept Him right away. Some of the nations will be very hateful and bitter for a number of reasons one of them being the appearance of Jesus as well as the hidden truths He’s going to reveal. The people who aren’t going to accept Him just basically don’t want to except the truth and there’s always people like that. And just like it says in the scripture the meek and oppressed will inherit the earth. The people who have power in this world right now aka the so called „Jews,” the rich, wealthy industrialized nations, politicians, fake religious figures, supremacist power structures, etc. will have no power at all in the millenial reign while the ones who they oppressed in the past rule over them and their kids and their kid’s kids and so on for a thousand years. This of course will make them angry and they’ll conspire to overthrow for a long time and will receive the aid of a fallen angel called Satan thus Armageddon will happen which will end the millenial reign and a new era will have to take place which the Bible calls the White Throne Judgement which will actually be a cleansing and rebirth of earth so it can be properly inhabited for the Eternal Kingdom and a never ending peace. They don’t teach these kinds of things in the average „Christian” church.

  Videoul: http://www.youtube.com/watch?v=AzN4lUj2EOY

  Apreciază

  • saccsiv said, on mai 26, 2014 at 7:52 am

   andrei

   Nu m-am uitat la clip si cum nu stiu cand imi voi face timp s-o fac, iti raspund foarte pe scurt acum:

   Nu e varinta, e certitudine. Dupa antihrist, vine Parusia si Judecata de Obste.

   Nu vor fi nici rapiri, nici apocatastaza, nici zeci sau mii de ani de pace.

   Apreciază

   • andrei said, on mai 26, 2014 at 8:15 am

    M-am interesat mai mult despre subiectul asta si este vorba despre credinta gresita a protestantilor numita hiliasm (http://www.crestinortodox.ro/religie/hiliasmul-incoerentele-69265.html). Intradevar e o credinta fara absolut nici un sens. Pana acum am crezut ca intre ortodocsi si protestanti nu e asa mare diferenta. Toti ortodocsii spun ca ortodoxia e credinta adevarata neschimbata data de Hristos si raspandita prin apostoli DAR nu aduc dovezi de ce este credinta cea adevarata, de exemplu asta e o dovata, credinta gresita a hiliasmului. Acum cred cu adevarat ca ortodoxia e credinta cea adevarata. Totusi nu inteleg la la ce se refera fericirea a 3 a “Fericiti cei blanzi, ca aceia vor mosteni pamantul”. Ce pamant?

    Apreciază

   • valentin said, on mai 26, 2014 at 1:16 pm

    eu cred că se referă acolo la fericirea celor blânzi care vor moșteni pământul cel nou de după venirea a 2-a a lui Hristos. -vor moșteni viața veșnică

    Apreciază

  • Irina said, on mai 26, 2014 at 10:57 am

   Andrei ceea ce ai prezentat este o erezie numita hiliasta raspandita in principal de adventisti. In primul rand traducerea corecta a versetului din Apocalipsa de la capit 20, este mii de ani si nu o mie de ani. In Bibliile Ortodoxe ai sa intalnesti varianta ” miiile de ani” dar in bibliile sectare ” o mie de ani”. Iar aceste mii de ani de fapt reprezinta perioada de la infiintarea Bisericii lui Hristos pana in perioda de sfarsit a veacurilor, care nu inseamna neaparat o mie de ani ci inseamna multi ani, doar Dumnezeu stie cati pentru ca tot numai El stie cand va veni a doua oara pe Pamant sa judece pe Adam( intreaga omenire). Sfintii Parintii spun ca Diavolul a fost legat de Mantuitorul, in sensul ca puterea lui a fost limitata pana acum , si a actionat ca un caine in lant, dar spre sfarsit va fi eliberat in sensul ca va avea putere mult mai mare de a insela oamenii si cred ca deja traim aceste vremuri in care diavolul este liber pe pamant si urla ca un leu cautand sa inghita pe cat mai multi. Si aceasta eliberare cred ca se datoreaza omului care s-a departat de Dumnezeu si s-a facut asemenea dracilor.

   Apreciază

   • safimvigilenti said, on mai 27, 2014 at 12:30 am

    pt jalnica degradare a omului nu este doar el vinovat. sunt numerosi factori care sunt pusi la lucru in vederea „desfiintarii’ omului. in ziua de azi este mult mai greu sa fii sfant, este mult mai dificil sa duci o viata curata. alimentatia , locul de munca, aerul, apa, tehnologii ascunse care interfereaza cu activitatea cerebrala etc sunt cativa din factorii care slabesc puterea si discernamantul omului, omul nu este lasat in „voia” lui, este greu de spus si analizat cat mai e vina omului si cat este vina sistemului diabolic din jurul nostru. Dumnezeu cu mila mai departe, de noi tine tot mai putin, dar inca tine , va fi tot mai greu

    Apreciază

 14. Raul Basarabeanu said, on mai 26, 2014 at 1:57 am

  A castigat PSD-ul, incredibil ce dezinteres e din partea romanilor! Pai 10% din romani i-au scos rosii prin sindicate si oferirea de malai. Doar n-ati vazut cu totii cat a investit PSD-ul in promovare (afise de exemplu)? De unde toti acesti bani? Sa vedeti cum se intorc inapoi in buzunarele lor inzecit. 😦

  Apreciază

 15. Cosmin S. said, on mai 26, 2014 at 9:00 am

  Raul Basarabeanu,

  Nu este dezinteres din partea romanilor ci pur si simplu este un joc diavolesc care ne dezbina pe noi.
  Romanii care au fost la vot nu au votat cu jigodiile, dar la butoane sta cine trebuie si pe mass media se trambiteaza numai minciuni.

  Sistemul merge intr-o singura directie indiferent cu cine se voteaza.
  Promovarea prin afise a PSD-ului nu este pentru a convinge oamenii sa voteze caci toti vomita cand aud de psd, promovarea este pentru a se legitima in fata poporului cand vor „castiga” alegerile, iar atunci nimanui nu-i va mai trece prin cap sa conteste alegerile caci are in cap propaganda facuta si sondajele fabricate care induc in mintea poporului certitudinea ca PSD-ul a iesit pe drept invingator.

  Totul este un teatru sinistru, iar oamenii se consuma inutil crezand ca sistemul de votare si sondajele sunt adevarate.

  Cand vedeti afise peste tot cu un singur partid, sa stiti ca acolo e vorba de legitimare si nu de convingere a cuiva, iar in mod sigur acel partid va „castiga”, mai vin si cateva sondaje din burta si gata treaba, mentalul oamenilor este pregatit, nu in sensul ca vor fi convinsi sa voteze ci in sensul ca vor deveni inerti si nu vor mai reactiona cand partidul cu propaganda cea mai mare va iesi invingator prin frauda.

  Apreciază

  • Irina said, on mai 26, 2014 at 1:44 pm

   Crezi tu ca toti vomita cand aud de PSD, dar eu iti spun ca inca mai sunt oameni care la alegeri se cred la un meci de fotbal si asa cum isi dau sufletul pentru Steaua sa Dinamo, la fel isi dau sufletul pt PSD sau PDL. Eu cred ca majoritatea a votat cu PSD, foarte putini au fost cei ce au votat altceva.

   Apreciază

   • kosk said, on mai 26, 2014 at 2:24 pm

    adica 30% din 100% din care juma au votat pe ulei, galeti si pixuri, sa fim bine intelesi @Irina, da?

    Apreciază

   • Irina said, on mai 26, 2014 at 6:12 pm

    Pai uite ca asta este dezavantajul neiesirii la vot, tocmai ca au iesit putini, dar sustinatori infocati ai PSD-ului. Asta e, daca romanii considera ca nu este bine sa iasa la vot, iata ca se gasesc cozi de topor care sa ne decida soarta. Tatal meu a fost in comisia de votare acum cativa ani si a spus ca nu se pot fura voturi prin numerotare, o data ce sunt acolo reprezentati ai fiecarul partid, dupa numerotarea voturilor in prezenta tuturor celor din comisie se puneau voturile in saci, se sigilau si se intocmea procesul verbal care se semna de catre toti membri. Era de ajuns unul singur sa nu semneze si erau nevoiti sa reia numerotarea in prezenta atenta a celui ce se opunea. Furarea voturilor nu se face la centrul de votare ci prin mituirea unora de a vota cutare partid. Asa ca ne meritam soarta o data ce nu iesim la vot, pentru ca nu are cum sa se puna politrucii cu un procent foarte mare de votanti impotriva lor. Votul si protestul sunt metodele cele mai vechi de impunere a vointei poporului, dar daca voi nu pricepeti asta e, acum suportati consecintele, cine stie ce bazdaganii mai voteaza castigatorii pe acolo, pt ca sa nu uitam 70% din legislatia tarii este stabilita in PE. Cred ca Dumnezeu vrea si o initiativa din partea noastra, si daca tavalugul pacatelor va veni spre noi sa nu ne spalam pe maini ca n-am votat si nu avem nici o vina, pentru ca tocmai asta este vina noastra ca nu ne-am opus raului si am favorizat ca acolo unde din pacate se decide soarta noastra sa ajunga ambasadori ai pacatului pentru tara noastra.

    Apreciază

  • Iacoboaie Radu said, on mai 26, 2014 at 9:54 pm

   E adevărat ce spui, dar promovarea încearcă și smulgerea de voturi, cât mai multe. Ea seamănă mult cu marketingul din promovarea unor produse comerciale. ,,Reclama este sufletul comerțului”. În cazul nostru, reclama electorală este cheia succesului în alegeri. Ea acționează în multe cazuri la nivelul subconștientului și mai ales în cazul celor nehotărâți sau care nu știu pe cine să voteze…

   Apreciază

  • kosk said, on mai 26, 2014 at 2:31 pm

   ps
   Irina, faina la kil este inclusa intre ulei si galeti, scuze de omisiunea sesizarii..

   Apreciază

 16. emilian said, on mai 26, 2014 at 11:01 am

  Un lucru bun a fost participarea scazuta, ar fi fost si mai bine o participare de sub 10%, dar se pare ca mai exista in jur de 3,5-4 miloane de romani naivi sau multumiti ca suntem in UE si trebuie sa votam pe noii comisari sovietici europeni si ca ei sa fie slugi la straini. Ar fi momentul sa avem un partid care sa sustina IESIREA din UE, lucru perfect legal si care se face cu notificare din partea statului roman, bineinteles urmare a votarii in Parlamentul ROMANIEI. Acest partid ar trebui sa explice ca saracia lucie la care am ajuns se datoreaza aderarii la UE si nu altor cauze si poate, cine stie si cu ajutorul lui Hristos se vor trezi la viata de neam si majoritatea populatiei. Romania nu a fost atat de saraca nici pe vremea fanariotilor. Cat despre romanii care isi fac probleme ca nu vor mai putea munci in tari UE, sa nu-si faca, pentru ca de slugi e mereu nevoie si vor continua sa fie primiti. UE nu se va desfiinta prin ajungerea asa ziselor partide extremiste in parlamentul european, ci prin votarea in cadrul parlamentului national al fiecarei tari membre a iesirii din UE.

  Apreciază

  • Irina said, on mai 26, 2014 at 5:57 pm

   Eu stiu Emilian daca chiar s-ar permite iesirea din UE daca ar fi iesit la vot sub 10%. Eu una nu prea cred, teoria conform careia mai poti iesi din UE o data ce am intrat este o iluzie, si daca totusi am iesi bine nu ne va fi pentru ca pentru ca nu vom fi lasati in pace, va trebuii sa platim cu varf si indesat tot ceea ce a cheltuit UE cu noi si asta ar insemna tot o subjugare a tarii.

   Apreciază

   • emilian said, on mai 26, 2014 at 8:03 pm

    Atunci sa ramanem si sa nu mai avem nici apa de baut si nici pamant pe care sa mai cultivam ceva. Se poate iesi din UE daca aceasta popuatie majoritara revine la constiinta de neam romanesc. Legal se poate si cred ca avem o vina si vom raspunde noi cei care intelegem ce se intampla si nu promovam aceasta idee de separare. Nu uita ca la Dumnezeu se vor chema neamurile si nu poporul european antihristic.

    Apreciază

   • Irina said, on mai 26, 2014 at 11:13 pm

    Emilian ma refer ca nu ne va fi bine daca am iesi din UE, pentru ca vor lua si pielea de pe noi, va trebuii sa platim despagubiri pentru toti banii finantati la noi. Ar fi ideal sa iesim si sa ne lase sa traim linistiti din pamantul nostru si sa bem linistiti apa noastra. Dar inca nu ati invatat ca incercarea de a nu te supune masoneriei pana acum s-a soldat cu moarte care da ar fi ca o mucenicie.

    Apreciază

   • timisorean1 said, on mai 28, 2014 at 8:09 pm

    Mai mult a investit Romania in ue decat invers. Deci…

    Apreciază

  • emilian said, on mai 27, 2014 at 7:12 am

   Irina, vorba poetului nu-i totuna sa mori leu sau caine inlantuit.

   Apreciază

  • Iacoboaie Radu said, on iunie 2, 2014 at 10:02 pm

   Ar trebui scoase în evidență toate relele din această Uniune Europeană secularizată, care abia acum își dă treptat arama de pa față, pentru ca națiunile să se revigoreze și să decidă LIBERTATEA LOR, ieșirea din acest perimetru al fărădelegii legalizate, unde unele păcate sunt legalizate!!!… Prin păcate (nerespectarea poruncilor dumnezeiești) atragem mânia și pedeapsa de la Dumnezeu!

   Apreciază

   • Irina said, on iunie 6, 2014 at 4:21 pm

    Iacobaie, si Emi imi pare rau, dar trebuie sa va spun ca sunteti varza la capitolul istorie, ca sa nu zic prostiti de propaganda comunista,de care va tineti ca scaiul si de care nu vreti si nu vreti sub nici un chip sa va debarasati. Incercati sa cititi istorie si din sursele ce au iesit la lumina dupa 90, si o sa vedeti ca multe fapte pe care le enumerati voi sunt cu totul altfel prezentate decat le-ati invatat in scoli. Ramane doar la altitudinea voastra, daca continuati sa-i credeti pe comunisti sau pe cei ce au vorbit adevarul si atunci cu pretul vietii. Daca e sa ma iau dupa rationamentul vostru ar trebui sa cred si toate minciunile spuse la adresa legionarilor si sa iau de bune toate crimele facute de acestia. Cred ca faceti parte din generatia tanara si asta ma face sa-mi pierd orice spernata ca acest popor se va mai trezi vreodata, pentru ca daca nici generatia tanara nu se destupa la minte atunci cine, poate generatia care urmeaza care este mai praf ca noi. Pentru mine comunistii au fost cei mai degradati oameni, fara Dumnezeu, chiar hulitori de Dumnezeu, mincinosi, tradatori, primitivi, bestii, incat eu una nu dau doi bani pe ei si nici pe istoria lor contrafacuta, pentru ca prin propaganda mincinoasa au reusit sa indobitoceasca un popor intreg, parca l-au hipnotizat, ca de zeci de ani nu mai scapam de ei si asta din vina romanilor care inca sunt credinciosi pana la sange partidului. Cititi din alta sursa, in afara de cea comunista si vedeti cum a fost in realitate cu Rascoala de la 1917. Azi s-a descoperit adevarul, putand fi editate artcole din ziarele vremii aflat in arhivele statului si reiese cu totul altceva decat au spus comunistii despre rascoala. cautati mai multe detalii in Magazin Istoric, articole pe aceasta tema si altele de Anton Caragea, plus alti istorici ce incearca sa redezgroape adavarata istorie. Ca sa intelegi un lucru trebuie sa citesti despre acela si din alte surse, mai ales cand faptele au fost interpretate de un regim care a mers pe minciuna cap- coada.

    Apreciază

   • saccsiv said, on iunie 6, 2014 at 4:35 pm

    Irina

    Te rog nu-mi ignora rugamintea, caci e un gunoi ce se agita pe acolo.

    Apreciază

 17. Sluga netrebnica said, on mai 26, 2014 at 3:35 pm

  Fratilor, va rog sa ma iertati daca gresesc, dar cred ca „votul” nu reprezinta nimic, nu schimba nimic, nu are nici un fel de insemnatate.

  Am auzit chiar si un fel de amenintare cum ca, cine nu voteaza cu „x” persoana, nu este ortodox.

  Imi poate da cineva un singur exemplu de imparat, domnitor, episcop, reprezentant sau orice fel de conducator ortodox in adevaratul inteles al cuvantului, care sa fi fost vreodata ales prin votul poporului? Un singur exemplu.

  Oare in 25 de ani de la lovitura de stat din 1989, nu am invatat ca votul nostru nu inseamna nimic? Oare nu am invatat ca votul este doar o inselatorie, o megaescrocherie, o megamanipulare o omului de rand, prin care sa i se dea acestuia impresia ca parerea lui conteaza? Nu am invatat in 25 de ani de „democratie” ca votul este doar o manipulare prin care omul de rand si mai ales ortodoxul, sa fie atras in participarea la sistemul lumesc antihristic?

  Oare nu au votat 7 milioane de oameni (sau cati au fost) pentru demiterea lui Basescu? Oare nu au votat romanii de rand pentru micsorarea numarului de parlamentari? S-a obtinut ceva din toate acestea? S-a obtinut ceva bun din punct de vedere lumesc sau duhovinesc in cei 25 de ani de cand tot suntem prostiti cu indoctrinarea „parerea ta conteaza”?

  Oare a zis Dumnezeu sa fim optimisti sau sa ne putem nadejdea in „unsul” nostru?
  Caci aceasta incercam sa facem prin votare. Ne razboim impotriva carnii, a stapanirii care nu ne convine, incercand sa o inlocuim cu o alta stapanire „unsa” de noi prin vot.

  De ce? Oare nu pentru ca este cea mai usoara cale? Caci este usor sa traiesti in pacate, sa nu te sacrifici in nici-un fel pentru aproapele tau, sa nu mergi la Sfintele Liturghii din Duminici si zilele de sarbatoare … dar in schimb sa mergi odata la cativa ani la vot si sa incerci sa „ungi” pe cineva ca stapinire, iar acel cineva „uns” de tine sa-ti faca viata usoara.

  Da, daca stam bine sa ne gandim este mult mai usor sa votezi. Pe cand trairea ortodoxa si punerea nadejdii doar in Dumnezeu este o cale mai grea. Mult mai grea, caci cere sacrificarea propriei mandrii, propriului ego al fiecaruia dintre noi.

  Sa ne intoarcem la Dumnezeu fratilor caci El a zis:

  „Zilele de odihnă ale Mele să le păziţi şi locaşul Meu cel sfânt să-l cinstiţi, că Eu sunt Domnul.
  De veţi umbla după legile Mele şi de veţi păzi şi plini poruncile Mele,
  Vă voi da ploaie la timp, pământul şi pomii îşi vor da roadele lor.
  Treieratul vostru va ajunge până la culesul viilor, culesul viilor va ajunge până la semănat; veţi mânca pâinea voastră cu mulţumire şi veţi trăi în pământul vostru fără primejdie.
  Voi trimite pace pe pământul vostru şi nimeni nu vă va tulbura; voi goni fiarele sălbatice şi sabia nu va trece prin pământul vostru.
  Veţi alunga pe vrăjmaşii voştri şi vor cădea ucişi înaintea voastră.
  Cinci din voi vor birui o sută şi o sută din voi vor goni zece mii şi vor cădea vrăjmaşii voştri de sabie înaintea voastră.
  Căuta-voi spre voi şi vă voi binecuvânta; veţi avea copii, vă voi înmulţi şi voi fi statornic în legământul Meu cu voi.
  Veţi mânca roadele vechi din anii trecuţi şi veţi da la o parte pe cele vechi pentru a face loc celor noi.
  Voi aşeza locaşul Meu în mijlocul vostru şi sufletul Meu nu se va scârbi de voi.
  Voi umbla printre voi, voi fi Dumnezeul vostru şi voi poporul Meu.
  Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru, Cel ce v-am scos din pământul Egiptului, ca să nu mai fiţi robi acolo; am sfărâmat jugul vostru şi v-am povăţuit cu fruntea ridicată.”
  ( Leviticul, cap. 26 )

  Oare daca am fi cu adevarat ortodocsi si am incerca macar, sa traim dupa invataturile Sfintei Scripturi si ale Sfintilor Parintilor nostrii, nu ar pune Dumnezeu un „uns” al Sau in fruntea poporului nostru? Sau n-ar putea Dumnezeu sa puna in mintea celui actual ganduri bune si sa devina acesta „unsul” lui Dumnezeu?

  Ne amagim cu inselatoriile lumesti ale sistemului antihristic si speram ca luptand cu mijloacele proprii sistemului vom rezolva ceva. Dar singurul lucru pe care il vom obtine, cred eu, va fi o legitimare a acestui sistem si totodata, o afundare si o dependenta din ce in ce mai mare a fiecaruia din noi, fata de sistem. In loc sa trai in lumea aceasta, dar sa nu fim din ea, noi ne contopim din ce in ce mai tare tocmai cu lumea aceasta.

  Este doar parerea unui om pacatos cu mintea proasta, dar as vrea sa ma credeti ca nu am nimic impotriva niciunui candidat, ci doar impotriva propagandei manipulatoare numita „vot”.

  A spus cineva odata ca: „Daca votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam”.

  Apreciază

  • Irina said, on mai 26, 2014 at 6:23 pm

   Nu am reusit nimic prin vot, tocmai pentru ca ne-am lasat manipulati. Cati dintre romani in 89 au votat cu Coposu, iti spun foarte putini pentru ca au fost manipulati prin mass media ca taranistii sunt pro monarhie si ca democratia adevarata inseamna republica, si de aceea marea majoritate a votat cu Iliescu. Parintii mei au votat cu taranistii atunci si au fost mustrati de cei din jur pro Iliescu, chiar niste prieteni de familie s-au indeparata de noi atunci din cauza ca parintii mei au votat cu taranistii si nu cu neocomunistii. Daca reusesc sa castige de fiecare data se datoreaza manipularii prostimii mai degraba. In Romania ar trebuii sa se impuna votul cenzitar ca latfel nu se mai poate.

   Apreciază

   • Emi said, on mai 26, 2014 at 10:10 pm

    Pai taranistii o meritau cu varf si indesat pentru cum l-au lucrat pe Antonescu si au lasat tara pe mainile rusilor(din rea credinta sau prostie imensa,asta ramane de vazut… ) .Un partid de nimic ,inca din perioada interbelica ,motiv pentru care au aparut LEGIONARII (impotriva taranistilor si liberalilor) . Taranistii,condusi de greco-catolicul Iuliu Maniu…

    Apreciază

   • Irina said, on mai 26, 2014 at 11:35 pm

    Cum sa-l lucreze taranistii pe Antonescu? Te auzi ce spui? Comunistii l-au omorat pe Antonescu, cu cine ai invatat istoria cu femeia de serviciu cumva?Iuliu Maniu in ciuda faptului ca era greco catolic a fost un om de o inalta statura morala, a luptat impotriva preluarii tarii de catre comunism, impreuna cu alti membri din partidele PNT si PNL. Multi membri din aceste doua partide au facut puscarie politica in perioada comunista si multi au murit si s-au sfintit alaturi de legionari in temnitele si lagarele comuniste.Insusi Iuliu Maniu a fost varat de comunisti in Inchisoare pe viata si a murit la Sighet fiind aruncat de bolsevici intr-o groapa comuna la marginea orasului. Probabil or fi fost si tradatori din aceste partide care ulterior au trecut in tabara comunistilor, dar imi pare foarte rau, dar Maniu nu a facut asa ceva. Oricum pe langa comunisti taranistii si liberali sunt sfintisori. Si pr Nicolae Steinhardt si alti fosti detinuti politici chiar fosti legionari au avut un mare respect fata de Maniu. Citeste sau uita-te la filmul „Binecuvantata fii inchisoare”. Si atunci vrei sa spui ca sunt mai buni politicienii de azi, care au vandut tot. In perioada interbelica Romani a trait cea mai infloritoare perioada atat din punct de vedere economic, dar si spiritual, cultural. Pe vremea aia inca mai gaseai in partide oameni cu adevarat patrioti si morali.

    Apreciază

   • Emi said, on mai 27, 2014 at 2:32 pm

    Irina

    Cel care intelege ,intelege .S-a mai vorbit despre asta,dar unii sunt surzi si orbi .Am vrut sa scriu mult mai mult,sa explic ,dar chiar nu are rost…

    http://ortodoxiesaumoarte.files.wordpress.com/2011/10/mihail-sturdza-romania-si-sfarsitul-europei-amintiri-din-c5a3ara-pierdutc483-romania-anilor-1917-1947.pdf

    Apreciază

   • Irina said, on mai 27, 2014 at 4:40 pm

    Darde unde pana unde credeti voi ca ce a zis Mihail Sturdza este litera de lege, din cate se stie este un membru a unei dinastii romanesti care oricum ai luao nu are cum sa vorbeasca de bine monarhia Romaniei care prcatic i-a luat sansa la tron. In al doilea rand ce sa inteleg, ca ce ai spus tu cu taranistii nu are nici o noima, inseamna ca nu ai logica, sau ai invatat cuvant cu cuvant istoria prezentata de bolsevici. Ce nu intelegi ca Romania atunci a fost sortita de marile puteri sa ramana rusilor, iar cei din PSD si PDL din acea vreme au facut tot ceu au putut sa se opuna, si asta i-a costa pe foarte multi inchisoarea si chiar moartea. Ce parte nu intelegi.

    Apreciază

   • Emi said, on mai 27, 2014 at 9:57 pm

    Irina

    Ma rezum doar la prezenta un citat din prefata editorului(apare doar in editia tiparita) :

    „Ideea ca Statul Romanesc interbelic trebuia sa lase locul Statului Comunist postbelic ,intrucat intrucat nu a stiut sau nu a putut distruge Neamul Romanesc in ritmul convenit <> ,nu este chiar o simpla ipoteza de lucru.Dinu Bratianu si Iuliu Maniu au pierit in Inchisoarea din Sighetul Marmatiei ca victime ale comunismului .Mai inainte insa ei deschisera granitele Tarii in fata dusmanilor sovietici,mintisera impreuna cu regele Mihai intreaga Armata Romana si intregul Popor Roman,astfel incat sa poate spune ca si-au sapat groapa cu mana lor !Vai noua !Nu era numai de groapa lor ,ca nici unul,nici celalalt nu erau vreo babuta cuminte din te miri ce sat din baragani sau Carpati .Ei erau oameni politici si nu aveau voie sa se joace cu soarta Poporului Roman .Fie el chiar mai tare ca Achile,mai vartos decat toti „Grecii la un loc,cine se joaca de-a introducerea Calului Troian in Cetate este un tradator.Iuliu Maniu si Dinu Bratianu erau departe insa de Hector,Agamemnon sau Achile ;ei au fost culesi de securistii Anei Pauker ca pe niste curci plouate ,de pe oua !
    Colaboratorii lor nu erau nici ei mai breji,nimeni din jurul lor n-a fost capabil sa imagineze altceva decat „salvarea” prin venirea Americanilor ….Cand te numesti Iuliu Maniu sau Dinu Bratianu,cand aspiri sa conduci destinele Romanilor ,cand l-ai vandut pe maresalul Antonescu lui Stalin,trebuie sa sti ca nu pentru ORICINE pleaca America la razboi.Batrani si obositi ,la ceasul teribilei cumpene nu si-au putut imagina nimic.Nici macar sa o stearga din Tara nu s-au dovedit capabili(episodul Tamadaului e penibil ! ),cu exceptia catorva tinerei iuti de picior ,care stiau ceva despre milioanele de franci /aur depuse de Antonescu in Elvetia ,pentru la o adica !
    Statul Roman incarnat in acesti batranei neimpliniti la minte nu aveau nici o sansa in fata biciului Lui Dumnezeu ,sau paote al iadului ,de talia lui Stalin .Acesti oameni au pierit in inchisorile comuniste si ei au putut dobandi iertare in fata Lui Dumnezeu . Istoria isi arata insa rigorile ei,istoria judeca si condamna nu numai neputinta lui maniu sau Bratianu ,ci pe intreaga clasa politica a vremii pe care acestia ii reprezentau .Pana si ca persoane,ca oameni,mult mai interesant ar fi fost un Iuliu Maniu mort(ca alti politicieni ai Europei) cu arma in mana in fruntea Poporului Rasculat .Erou,nu Martir ! Oamenii politici NU POT FI MARTIRI ;ei sunt ori eroi ,ori carpe cu care face dusmanul ce vrea . ”

    Este mult mai mult de zis .

    Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on mai 27, 2014 at 10:59 pm

    Subscriu celor afirmate de tine frate. Doamne ajută!

    Apreciază

   • Irina said, on mai 29, 2014 at 2:50 pm

    În ciuda actului de la 23 august 1944, România a constituit, în ochii URSS, o pradă de război, iar în ochii aliaților apuseni, un stat dușman învins. Delegația română la tratativele de pace de la Paris a argumentat că și guvernul Pétain, singurul legal în Franța în perioada iunie 1940 – august 1944, fusese un aliat al Germaniei fără ca asta să tăgăduiască Franței dreptul de a fi numărată printre cobeligeranți, dar URSS și-a impus punctul de vedere și prin condițiile Tratatului de la Paris din 1947, Aliații au refuzat României statutul de stat cobeligerant. Pe principiul că „cel care ocupă un teritoriu își impune și sistemul său social”, armata sovietică a impus venirea la putere a cominterniștilor și comuniștilor. La presiunile URSS, guvernul Sănătescu este dizolvat și înlocuit cu guvernul Rădescu (decembrie 1944 – martie 1945), unde sunt incluși reprezentanți ai Frontului Național Democrat (constituit în octombrie 1944), în posturi cheie ca justiția (Lucrețiu Pătrășcanu) și transporturile (Gheorghe Gheorghiu-Dej).

    Deși URSS-ului i-a fost recunoscută definitiv anexarea Basarabiei și a Nordului Bucovinei, iar Bulgariei recuperarea Cadrilaterului , totuși contribuția României de partea Aliaților nu rămâne total fără urmări. În ciuda încercărilor Ungariei de a conserva Oradea și Satu-Mare, nordul Transilvaniei a fost, din nou, recunoscut ca parte integrantă a României, până la frontiera trasată în 1918 de comisia internațională condusă de geograful francez Emmanuel de Martonne, care este frontiera actuală.

    Nordul Bucovinei și partea de sud a Basarabiei au revenit RSS Ucrainene, iar restul Basarabiei, împreună cu o parte din fosta Republică Sovietică Socialistă Autonomă Moldovenească, a constituit o nouă republică a URSS denumită „RSS Moldovenească”. Aceasta a devenit independentă în 1991, sub numele de Republica Moldova.

    La 6 martie 1945, Iosif Stalin impune numirea guvernului Petru Groza, controlat de FND cu dominantă comunistă, care deținea 14 ministere. Pentru a-și atrage simpatia populației, acesta legiferează reforma agrară, prin care sunt expropriate peste 1.400.000 ha de pământ, care sunt date la 900.000 de familii de țărani. La 21 august 1945, Regele Mihai I începe „greva regală”, adică refuză să mai promulge decretele-legi ale guvernului. În mod ilegal, însă, guvernul le aplică. Între 7 și 18 mai are loc procesul mareșalului Ion Antonescu și al principalilor săi colaboratori; condamnat la moarte, mareșalul va fi executat la 1 iunie 1946. Comuniștii asociază pe mareșal partidelor istorice pentru a le discredita pe acestea.

    La 19 noiembrie 1946 au loc primele alegeri parlamentare postbelice. Cu toate că rezultatele reale indicau victoria decisivă a Partidului Național Țărănesc, rezultatele oficiale falsificate au prezentat victoria cu peste 70% a Blocului Partidelor Democratice (PCR, PSD, PNL-Gheorghe Tătărescu, PNȚ-Anton Alexandrescu, Frontul Plugarilor, Partidul Național Popular). La 30 iulie 1947, în urma înscenării de la Tămădău, liderii Partidului Național Țărănesc sunt arestați și trimiși în judecată (vor fi condamnați la 12 noiembrie 1947 la închisoare), iar partidul este dizolvat. La 6 noiembrie 1947, gruparea PNL-Gheorghe Tătărescu este eliminată din Parlament și Guvern.

    Devenită ultima piedică în calea instaurării depline a comunismului, monarhia este abolită prin abdicarea silită a Regelui Mihai I la 30 decembrie 1947 și plecarea acestuia în exil forțat.

    Marți 30 decembrie, Petru Groza vine la întîlnire însoţit de Gheorghe Gheorghiu Dej, şeful PCR, care nu fusese anunţat. Regele Mihai este însoţit de mama sa, Elena. Petru Groza are un pistol la el. Se teme să nu fie arestat ca şi Ion Antonescu. Știe ca regele e curajos. Conversația are loc în salonul apartamentului ocupat de rege. Groza începe debitînd obişnuitele lui glume vulgare. Apoi intră în subiect: “Am venit să vorbim despre o problemă de familie. Am dori deci să discutăm despre un divorţ prin înţelegere.” Regele Mihai replică : ”Despre ce fel de divorţ e vorba ?“ Petru Groza spune că ţara a hotărît să îşi schimbe politica şi monarhia este un obstacol în calea progresului ţării. Cînd termină de vorbit scoate o hîrtie din buzunar pe care e scrisă declaraţia de abdicare pregătită dinainte. Regele Mihai o citeşte şi spune că numai o consultare a poporului poate să schibodnarasmbe forma de guvernămînt. Petru Groza spune: “ Nu este timp pentru a organiza un referendum.“ El ştie perfect că un referendum ar da o majoritate covîrşitoare în favoarea monarhiei. Regina Elena intervine pentru a spune că datoria regelui Mihai este de a sta în mijlocul poporului său. Replică lui Petru Groza : “ Datoria este să plecaţi” și în continuare ” Ţara a fost învăţată să vă iubească. De acum o s-o învăţăm să ne iubească pe noi.”Regele Mihai se retrage într-o încăpere alăturată pentru a citi mai atent documentul. Aici vorbeşte cu mareşalul palatului Nepetru groza 1gel şi secretarul lui particular Mircea Ioaniţiu. Așa află că firele telefonice au fost tăiate, că palatul este înconjurat de trupe fidele comuniştilor, iar garda palatului a fost înlăturată. În apropiere coloane de blindate sunt gata să intervină. Revine în salon pentru a cere explicații în legătură cu aceste pregătiri militare. Petru Groza răspunde că e mai bine să semneze abdicarea. Dacă nu o face 1000 de studenţi arestaţi vor fi executați. În faţa acestei ameninţări, regele se resemnează și semnează documentul.”Viaţa lor fusese pusă în mîinile mele, nu puteam să-mi iau o asemenea răspundere faţă de ţară… Ştiam că pentru a se menţine la putere, atît el cît şi ceilalţi colaboratori ai Moscovei nu se vor da înapoi de la nimic, nici chiar de la omorîrea acelor tineri, vinovaţi de-a fi înţeles că susţinerea Coroanei este singura cale de evitare a pericolului roşu. Nu era ieşire. Am uitat pînă şi de faptul că sînt înconjurat.” Totul a durat cam 100 de minute. Regele a semnat actul de abdicare.

    Apreciază

   • Emi said, on mai 29, 2014 at 10:38 pm

    Da ,si ? Imi insiri istoria de clasa a 12-a ? Miniciunile regelui Mihai (studentii ) ?

    Dupa ce citesti cartea lui Sturdza mai vorbim !

    Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on mai 29, 2014 at 11:21 pm

    Poate că Irina ar trebui să vadă crimele la care s-au făcut părtași, pe care le-au girat de altfel regii Carol I și Carol al II-lea.
    În 1907, Carol I a numit un nou guvern, un nucleu dur de liberali și peste 11 000 de țărani au fost uciși de armată (de tunuri, de atacuri ale cavaleriei etc.) iar alți 10 000 au fost arestați. Crimele lui Carol al II-lea împotriva legionarilor sunt cunoscute. Nu le mai trecem în revistă acum.
    Apoi, regele Mihai I, pe care l-ați adus în discuție, nu a făcut decât să pactizeze cu comuniștii în 1944, continuând politica tatălui său, prin lovitura de stat de la Palat împotriva Mareșalului Ion Antonescu. Să nu pierdem din vedere nici faptul că el a avut un rol însemnat prin lobby-ul pe care l-a făcut în Occident, în cercurile masonice, pentru aderarea României la NATO și UE…

    Apreciază

   • Irina said, on iunie 6, 2014 at 11:58 am

    Si inca ceva chestiunea cu studentii, este recunoiscuta ca autentica de majoritatea covarsitoare a istoricilor, chiar si istorici fosti comunistii recunosc acum acest lucru, desi inainte negau si spuneau ce spui si tu ca este o minciuna. Din partea mea ti-am mai spus, poti sa crezi in vrajelile comunistilor pana nu mai poti, eu una prefer sa cred oamenii care au trait pe pielea lor si monarhia si atrocitatile comunismului si perioada de neocomunism de azi cu fata democratica si care sunt cei mai autorizati sa vorbeasca pentru ca traind aceste lucruri pot face o diferenta clara si obiectiva. Iata ce spune CZ Codreanu in cartea” Pt Legionari”

    ” În fruntea neamurilor, deasupra elitei, se afla monarhia.

    Resping republica.

    În istorie s-au vazut monarhi buni, foarte buni, slabi sau rai. Unii s-au bucurat de onoruri si dragostea popoarelor pâna la sfârsitul vietii, altora li s-a taiat capul. N-au fost, deci, toti monarhii buni. Monarhia însa, a fost totdeauna buna. Nu trebuie sa se confunde omul cu institutia, tragându-se concluzii false.

    Pot fi preotii rai, dar pentru aceasta, nu putem trage concluzia ca trebuie sa desfiintam Biserica si sa ucidem pe Dumnezeu cu pietre.

    Sunt, desigur, si monarhi slabi sau rai, dar nu putem renunta la monarhie.

    În agricultura avem un an bun si un an rau, sau unul bun si doi rai; cu toate acestea, lumii nu i-a trecut înca prin gând sa se lase de agricultura.

    ***

    Un monarh face ce vrea? Atunci, când e mare si când e mic? Când e bun si când e rau?

    Un monarh nu face ce vrea. Un monarh e mic, atunci când face ce vrea si e mare, atunci când face ce trebuie.

    Exista o linie e vietii neamului. Un monarh e mare si bun, atunci când se mentine pe aceasta linie. E mic sau rau, în masura în care se îndeparteaza de aceasta linie a vietii neamului sau i se opune. Iata legea monarhiei. Sunt si alte linii care pot ispiti un monarh: linia intereselor personale, linia intereselor unei clase, linia intereselor unui grup, linia intereselor straine (dinauntru sau din afara hotarelor).

    El trebuie sa le înlature pe toate si sa urmeze linia neamului.

    Stefan cel Mare, de o jumatate de mie de ani, straluceste în istorie si românii nu-l mai uita, pentru ca s-a confundat perfect cu linia de viata a neamului.

    Regele Ferdinand, împotriva oricaror legaturi si interese, s-a plasat pe linia neamului, a îndurat cu el, a facut jertfa alaturi de el, a izbândit cu el. Prin aceasta, el este mare si nemuritor.”

    Apreciază

   • Irina said, on iunie 6, 2014 at 12:33 pm

    PROPAGANDA COMUNISTA IMPOTRIVA MONARHIEI

    Ianuarie 1948. Nu trecuse nici măcar o lună de la abdicarea forțată a Regelui Mihai și proclamarea Republicii Populare, când membrii partidului comunist au decis care avea să fie soarta monarhiei în discursul public și istoric. Până atunci, în ciuda faptului că „Scânteia” începuse încă din primele zile ale lunii o campanie de propagandă împotriva fostului regim, comuniștii încă nu se hotărâseră cum – și dacă – să prezinte monarhia cetăţenilor noii Republicii.

    În 22 ianuarie 1948 are loc prima ședință a cadrelor superioare ale PCR și PSD, la care ia cuvântul tovarășul Gheorghe Vasilichi, la acel moment subsecretar de stat la Ministerul Educației Naționale (o mică observație: Vasilichi ocupa această funcție importantă în Minister – și chiar avea să avanseze în scaunul de ministru – în ciuda faptului că avea încheiate doar studiile elementare, fiind de profesie lăcătuș-tinichigiu).

    Vasilichi aduce în discuție o problemă pe care el o consideră foarte importantă, anume dacă Partidul Comunist trebuie să adopte un discurs clar referitor la fostul regim monarhic sau pur și simplu să nu mai vorbească despre acesta.

    În primul rând, atrage atenția următoarea afirmație a tov. Vasilichi: „există o părere greșită la unii tov[arăș]i și comuniști și soc[ial] dem[ocraţi] că monarhia n-a fost în ţara românească niciodată populară”. Practic, prin aceasta Vasilichi recunoaște că ideea principală pe care comuniștii încercaseră s-o promoveze, mai ales după 30 decembrie, este falsă! În continuare, el afirmă că acești tovarăși care nu cred în popularitatea monarhiei consideră că, acum că aceasta a fost înlăturată, nu ar mai trebui să se vorbească despre ea, că „nu este nevoie […] ca să facem o prea mare gălăgie în jurul acestei monarhii, să dezlănțuim o serie întreagă de patimi, mai bine să lăsăm ca uitarea să le vindece.”

    Vasilichi nu este de acord cu această idee, fiind de părere că, din contră, Partidul Comunist ar trebui să arate oamenilor „adevărul” (în versiunea comunistă, bineînțeles) despre monarhie, de ce a fost instaurat acest regim în România, ce a reprezentat el și de ce a trebuit înlăturat. E nevoie, spune Vasilichi, de o „muncă de lămurire a maselor, de dezrădăcinare în masă a ideii monarhice”.

    Ce lucruri despre monarhie trebuiau spuse în această „muncă de lămurire a maselor”? Vasilichi prezintă principalele idei care ar trebui promovate – prin propagandă și prin discursul istoric – pentru ca oamenii să înțeleagă adevărul despre monarhie. În primul rând, se pornește de la premisa că monarhia a împiedicat dezvoltarea naturală a țării. Însă Vasilichi subliniează că această vină nu aparține propriu-zis monarhului (deşi viitor istorici vor fi tentaţi să afirme acest lucru despre Carol al II-lea), ci claselor exploatatoare din țară – moșierimea și burghezia (viitorii capitaliști), cele care au decis instaurarea unui regim monarhic în România.

    Teoria lui Vasilichi este următoarea: aceste două clase „au avut nevoie de o mantie regească, în dosul căreia să se ascundă, pentru a face această operă mârșavă”, anume exploatarea maselor. Este menționat aici și Cuza, domnul național care a refuzat să îndeplinească acest rol de marionetă a moșierimii și burgheziei, și care, tocmai din această cauză, a fost înlocuit. Prin aducerea în discuție a lui Cuza în această poziţie se pun bazele viitoarelor comparații Cuza – Carol (domn național vs. principe străin) ce vor apărea în istoriografie.

    La capitolul „rol nefast în dezvoltarea țării”, Vasilichi încheie prin a spune că monarhia, ca reprezentant al celor două clase care au susținut-o, a luat partea acestora și nu s-a îngrijit și de interesele țăranilor și muncitorilor; „ca atare, politica monarhiei nu putea fi alta decât a marilor moșieri și capitaliști.”

    De aceea, monarhia nu ar fi putut fi înlăturată înainte de distrugerea acestor două clase exploatatoare. Iar cum această „misiune” fusese îndeplinită de Partidul Comunist în anii de după război, în numele intereselor țăranilor și muncitorilor, monarhia a rămas fără punctele sale de sprijin și nu-și mai găsea rostul în lumea nouă a puterii populare: „era deci normal ca acum, când clasa moșierească și capitalistă, ca și bancherii, nu mai au nicio putere, monarhia, care rămăsese ca o coadă, să rămână ca ceva atârnat în aer, și să fie și ea lichidată.”

    Tovarășul Vasilichi își continuă discursul prezentând câteva idei care ar putea fi folosite în propaganda antimonarhistă. Scopul principal este dezvăluirea „adevăratei fețe” a monarhiei, care trebuie „dezbrăcată de masa mistică în care a fost îmbrăcată”. În primul rând, trebuie accentuată chestiunea averilor imense ale monarhiei. Această temă, care va fi folosită ca argument pentru demonstrarea caracterului exploatator al fostului regim, va fi reluată de toți istoricii comuniști în următoarele decenii. Cel puțin până la sfârșitul anilor ’70, dar și mai târziu (însă cu mai puțină patimă), se va scrie despre imensele bogății ale familiei regale și despre jafurile înfăptuite de monarhie.

    „Nu e rău să arătăm maselor că în 1866, a intrat pe la Turnu Severin o caleașcă trasă de 4 cai, cu un prinț german, cu două valijoare, și să arătăm în cei 80 de ani, ce a concentrat această monarhie în mâinile ei, câte moșii, câte palate, câte averi, ce au cheltuit oamenii aceștia cu zestrea dată fetelor, cu recepții – și cu ce a părăsit țara Carol II în 1940 și familia regală care a plecat acum, ce averi imense au acumulat în timp de 80 de ani, cum burghezia și moșierimea s-au grăbit să le facă cadou moșii pe care le lucrau mii și mii de robi români, palate etc.”

    O altă idee-cheie propusă de Vasilichi este cea a desfiinţării mitului monarhului constituţional ca factor de echilibru între partidele politice. Este important, consideră el, să se arate că regii României nu au fost niciodată apolitici, ci dimpotrivă: au luat mereu partea claselor exploatatoare, ducând astfel o politică reacţionară. Astfel, monarhia se face vinovată de „toate măcelurie care s-au făcut împotriva poporului”, cele din 1907, 1913, 1918, 1929, 1933 şi, nu în ultimul rând, cel din 8 noiembrie 1945!

    Ultimul punct adus în discuţie de subsecretarul Vasilichi este rolul monarhiei în viaţa culturală a României. El atrage atenţia că acest domeniu nu trebuie ignorat şi că trebuie arătat oamenilor că, în pofida propagandei monarhiste, regii nu au sprijinit niciodată arta şi ştiinţa. Sunt daţi ca exemplu marile nume ale artei româneşti – Eminescu, Caragiale, Vlahuţă şi Lucian, patru artişti care au avut de suferit – „au murit în mizerie, au murit de foame” – pentru că „n-au vrut să-și pună instrumentul lor, pana de scris sau pensula de pictat, în slujba unei arte care folosea claselor exploatatoare”.

    Ideile creionate de Gheorghe Vasilichi la această întâlnire a cadrelor PCR şi PSD vor fi preluate şi folosite de istoricii comunişti în următoarele decenii, construind astfel un portret negativ al monarhiei ca instituţie şi a celor patru regi ai României. Ulterior, odată depăşită faza stalinistă a istoriografiei, unele dintre aceste idei vor fi nuanţate, renunţându-se la exagerările de tip propagandistic. Cu toate acestea, în principiu, ideile sugerate de Vasilichi în ianuarie 1948 vor domina istoriografia comunistă până la căderea regimului.

    ROMANIA IN TIMPUL MONARHIEI

    Ca urmare a implinirii visului de veacuri al poporului român, unirea cea mare, suprafata României a ajuns, după 1918, de la 137.000 km patrati la 295.049 km patrati. România devenea o tară mijlocie a Europei.

    Populatia a înregistrat o crestere evidentă ajungând de la 7.897.311 locuitori ai vechii românii la 18.052.896 potrivit recensământului din 1930. Având în vedere că majoritatea covârsitoare a populatiei o alcatuiau românii (71,9%), restul fiind maghiari (7,9%), germani (4%) si alte nationalităti, România era un stat national unitar.

    Noul cadru de organizare, prin intensificarea legaturilor traditionale dintre provinciile unite cu patria mamă si valorificarea resurselor naturale si umane a contribuit la realizarea unui progres spectaculos al României interbelice în viata economică si culturală.

    Principala ramură a economiei a fost agricultura având în vedere suprafata arabilă de 14,6 milioane ha, conditiile pedo-climatice si structura populatiei în care cea rurală era de 79,3%, în 1930. În urma reformei agrare din 1921 – cea mai largă din seria celor înfăptuite în tările Europei după război – prin cele 6,3 milioane ha expropriate, România devine o tară de mici proprietari. Agricultura si silvicultura contribuiau în procente de 30% si 38 % la venitul national sustinând si celelalte ramuri ale economiei.

    Industria si agricultura au avut mult de suferit prin pagubele provocate de război cât si prin criza economica din 1929-1933. Ca urmare a măsurilor de protectie luate de stat, efortul fiind remarcabil, industria s-a dezvoltat atingând în 1938 cel mai înalt nivel, ritmul depăsind media mondiala. S-a ajuns astfel ca in 1937 să functioneze 3512 fabrici având ca fortă motrice 723.000hp, 278.889 oameni ca personal ocupat, care la un capital investit de 51.758 milioane lei dădeau o productie de 64.497 milioane lei. In unele sectoare începând cu industria chimică si continuând cu cea metalurgică, alimentară, a lemnului si textilă s-au înregistrat salturi spectaculoase. Industria constructoare de masini a obtinut prin unele realizari adevarate performante dacă ne gândim la parametrii tehnici ai locomotivelor produse de Resita sau la avioanele furnizate de cele 4 fabrici din tară.

    În perioada interbelica România ocupa locul întâi în Europa si al saselea pe plan mondial la productia de petrol si locul doi în Europa la aur si gaze naturale. Desi contributia industriei la produsul social total era de 33% populatia ocupată în cadrul ei era de 10,2%. Industria rămâne deficitară prin modul inegal de repartizare a unitătilor industriale, în teritoriu, cât si sub aspectul înzestrării tehnice.

    Desăvârsirea unitătii nationale prin marea unire si măsurile reformatoare au generat modificări în structura socială prin cresterea rolului burgheziei si a muncitorilor, cât si prin stratificarea tărănimii după 1929.

    Dezvoltarea economiei a dus la cresterea nivelului de trai care ajunge în 1938 la 110 $, superior multor state vecine sau din balcani. Cresterea relativă a nivelului de trai s-a repercutat si asupra conflictelor sociale si a actiunilor revolutionare care au fost reduse ca număr si amploare, rezumându-se la cele din primii ani post belici si ai crizei economice. Reformele aplicate după 1918 au schimbat radical vechile structuri sociale si politice din România.

    Reforma agrară din 1921, cea mai radicală din Europa Răsăriteană de după primul război mondial lichidase puterea economică a marilor proprietari funciari iar cea electorală avea să înlăture forta politică a conservatorilor. Astfel, pe de o parte România se transforma într-o tară de mici proprietari, iar de cealaltă parte se fragmenta spectrul politic, dominat până atunci de cele două partide, conservator si liberal.

    Apreciază

 18. nuconteaza said, on mai 26, 2014 at 5:28 pm

  Ionut V., ai zis ca „Regret nu numai rezultatul lui Capsali, ci si pe cel al PNTCD si al Noii Republici, chiar si pe cel al lui Costea sau Vadim Tudor, oameni care ar fi aparat, cu convingere, niste valori (ideea nationala, ideea de familie si credinta crestina) si care ar fi incercat sa ne scoata din mocirla asta socialista si neoliberala.”…deci Vadim Tudor, cand a fost vorba de votat rapoartele Estrella si Lunaceck S-A ABTINUT!!! Daca era asa de pro-familie ar fi votat impotriva lor!!!

  De ce sa mai merg la vot, daca nu mai am incredere in nimeni?! Dupa 24 de ani de la revolutie, eu unul in prezent nu mai am incredere in nimeni din politica, poate sa fie el si inger de lumina, ca eu nu mai cred nimic! Au avut timp sa arate ca sunt bine intentionati si ne-au demonstrat, toti, absolut toti care s-au perindat pe la putere, si ne demonstreaza in continuare, zi de zi, intentiile lor „bune”…de la politicile „lumesti” (au distrus turismul, statiuni balneo de talie mondiala puse pe chituci, nu au reusit sa finalizeze o autostrada serioasa est-vest, in 25 de ani!!!, au distrus economia si au alungat milioane de romani din tara, etc.), pana la problemele „duhovnicesti” (tot ce tine de familie, biserica, etc.)…numai rau au facut!

  Deci pe cine sa mai votam?! Si trist e ca unii dintre ei au avut la dispozitie 2, chiar 3 mandate…tineti minte, in 2004, cand zicea lumea ca in veci nu vor mai vota PSD…si cine e acum la putere?! In ritmul asta, peste 4 ani se vor intoarce PDL-istii, ca romanul are memorie scurta…e trist cat de usor se lasa pacaliti unii…

  Cea mai buna solutie nu e sa se mearga la vot si sa se anuleze, ca daca mergi si votezi, si semnezi acolo condica ca ai votat, poti tu sa anulezi, ca au ei buletine in alb pregatite si le completeaza cu cine trebuie. Solutia e sa nu mearga absolut nimeni la vot!!! Nu zic 0 la suta, ca nu se poate, ca tot voteaza astia din politica cu neamurile lor…dar mi-ar placea sa vina ziua cand sa voteze doar ei, sa fie asa, cati sunt ei cu rude de toti, cateva mii, hai zeci de mii…sa voteze doar ei, prezenta la vot 2-3%…ei, sa mai vedem atunci legitimitate…dar din pacate, nu se va intampla asa ceva…solutia e sa cada vreo bomba peste cladirile oficiale, si cum nici asta nu se va intampla, ramanem la vorba Cuviosului Iustin: SOLUTII LUMESTI NU MAI SUNT, DOAR DUMNEZEU NE MAI POATE SCAPA!

  Apreciază

  • valentin said, on mai 27, 2014 at 12:28 am

   nu regret ca nu am votat. Stiu ca asa e mai bine si nu imi schimb acest punct de vedere. nu am acum nici o neliniste in legatura cu soarta mea pe care nu i-o incredintez unui om ci lui Dumnezeu. Daca merg la vot si ma interesez pentru soarta mea – asa cum ne invata pe toti cu televizorul sa facem nu avem cum sa avem o soarta mai buna ci una mai lipsita de rugaciune, mai plina de griji, de preocupari politice total nefolositoare sufletului.

   Apreciază

  • Ionut V. said, on mai 27, 2014 at 9:03 am

   Imi cer scuze, probabil ca nu m-am informat suficient. Stiu ca la un moment dat a fost un vot pentru homosexuali si Vadim Tudor a votat impotriva. Dar cred ca a fost cum alta ocazie, nu la cele 2 rapoarte la care faci referire.

   Apreciază

 19. Mediere Bucuresti said, on mai 26, 2014 at 10:19 pm

  O fi bine, o fi rau ! Daca analizam prin comparatie, fata de rezultatele imature pe care le vedem la altii parca la noi este mai putin condamnabil !

  Apreciază

 20. aha said, on mai 27, 2014 at 12:29 am

  pai mie mi se pare din start ca votul inseamna inselatorie. pentru ca , practic, votam himere sau promisiuni. adica cam la fel cum diavolul a inselat-o pe Eva. nu i-a promis ca va fi ca Dumnezeu? pai despre ce vorbim? ce tot o dati ca trebuie sa mergem la vot si bla bla bla. vreti sa fiti mintiti? duceti-va la vot! e simplu. si gasiti si scuze in voi insiva ca ati votat. omul e plin de scuze! indreptati-ti-va in continuare ca va sade bine! eu unul prefer sa imi zica lumea ca sunt asocial ca nu merg la vot sau indiferent! asta e! asa oi fi!

  Apreciază

 21. IQ100 said, on mai 27, 2014 at 7:19 am

  suntem slugile mondialistilor. Recent am citit, aici la dvs., despre planul Kalergi si premiata merkeloaica si despre accidentele activistilor ortodocsi romani; nu conta ca erau ortodocsi, conta ca vroiau sa reabiliteze in cheie crestina rezistenta anticomunista…..uite ca Crin, ultimul bastion cu „national” in titulatura, se da cu popp.ularii, uita-te ca poarta fular galben, cum altii poarta fular rosu sau altii, portocaliu…aici nu conteaza culoarea , conteaza design-ul (marime, proportii) si stilul de purtat fularului, pe dupa gat si pe umeri, neinnodat, doar bine calcat si intins….mai aproape de original au fost fularele corului de pe Stadionul UEFa Champions League, care erau albastru -alb, culorile „europene” mediteraneene….originalul original este alb cu negru si se poarta, hai ca stiti de catre cine se poarta… mentionez ca nu sunt crestin ortodox, sunt agnostic…si am intrat pe site-ul dvs cautand despre facatura aceasta ” europeana”…in contextul actual ortodoxia a devenit o tinta in calea unei religii unice; deasemenea incomodeaza pt ca face parte din etnogeneza poporului roman, popor care se pare ca trebuie sa dispara, asa cum a disparut si tara; deci, desi nu impartasesc doctrina crestina, regasesc aici valorile ” perimate”: elementul national ziditor, toleranta reala, speranta intr-o anume Justitie, voi ziceti Divina, eu O percep altfel si imi doresc sa functioneze. ramane de vazut la ce scara. Pt ca daca va fi la scara planetara, va fi ptrea tarziu pt.noi.

  Apreciază

 22. mai said, on mai 27, 2014 at 11:19 pm

  Nu mai idealizati perioada interbelica!
  Politicienii la fel de corupti ca cei de azi-vezipamfletele lui C. Tanase , marile averi s-au facut tot cu statul si prin exploatare-vezi grevele dela Grivita,casa regala macinata de scandalul carol-lupeasca,invatamant-cati analfabeti existau ?,biserica-impunerea calendarului care a dezbinat-o pana la despartirea stilistilor de bor,si cate altele.
  Daca era asa infloritoare si sanatoasa societatea romaneasca interbelica de ce a aparut Miscarea Legionara ?! Si atunci, ca si acum, masoneria si-a impus agenda, si nu in favoarea poporului.

  Apreciază

 23. aha said, on iunie 5, 2014 at 1:29 pm

  @timisorean1

  citez: „@Iacoboaie Radu

  …oameni oneşti şi competenţi, neînregimentaţi politic… Poliţia, Jandarmeria, SRI-ul… siguranţa votării…nouă lege electorală…pedepse mai mari …corupţie electorală…
  Problema…secţiile de votare din străinătate…3 milioane de votanţi…ar influenţa enorm rezultatul alegerilor…în bine, pentru că nu i-ar vota pe cei de stânga…

  Nu stiu ce se intampla in ultimul timp, nu doar pe site-ul asta, unii comentatori, dupa ce au scris multe idei bune, vin cu un discurs a la base(de dreapta adicatelea), in cazul asta, sau a la ponta in alte cazuri, de nu mai intelegi ce se intampla.

  Saccsiv, la urmatoarele alegeri, nu uita sa mobilizezi alegatorii sa iasa sa voteze “dreapta” sa iesim si noi la liman. Adica base&comp, costea, capsali, nou revenitul in “dreapta” antonescu, “alba ca zapada” noua repiublica, etc.

  p.s. acelasi raspuns si pt indemnarea la vot “pe stanga””

  de acord cu tine dar hai sa il lasam si pe Iacoboaie Radu sa raspunda. pentru ca e posibil ca sa fi scris altcineva comentariile respective. nu de alta dar mi s-a intamplat si mie asta. nu mi-a spart contul de mail cum am crezut initial, ci doar s-a folosit de adresa de mail.

  in rest perfect de acord cu tine. pai unde mai e liberul arbitru daca ma obligi sa merg la vot? ba mai mult devin si infractor fara sa fi facut nimic! doar ca am o alta opinie! ne oprim la „1984”??

  Apreciază

 24. Iacoboaie Radu said, on iunie 5, 2014 at 3:36 pm

  Pentru timisorean1 și aha

  Comentariile îmi aparțin. Aceasta este părerea mea personală și nu oblig pe nimeni să o îmbrățișeze. Am studiat în facultate Politologia, am citit poate mii de articole editoriale din 1990 încoace. DACĂ VOTUL POATE INFLUENȚA CU ADEVĂRAT CALITATEA CLASEI POLITICE DIN ROMÂNIA, ACEST LUCRU SE POATE REALIZA CU O CONDIȚIE PRINCIPALĂ: OBLIGATIVITATEA VOTULUI. Există state unde votul este obligatoriu. Ce rău vedeți în asta? Și ce legătură are cu liberul arbitru? Liberul arbitru nu este afectat, pentru că putem vota pe cine dorim noi sau putem vota intenționat greșit pentru ca votul să fie anulat. Corect?
  Dar sunt și alte aspecte importante: supragherea corectitudinii votării de organele în drept și reprezentanții partidelor și unor ONG-uri, organizarea în bune condiții a votului pentru românii care lucrează în străinătate etc. Redau mai jos câteva idei, despre unele măsuri care s-ar impune pentru buna guvernare a României.

  LEGEA ELECTORALĂ TREBUIE MODIFICATĂ. Chiar dacă este târziu, foștii activiști și securiști, sau odraslele lor, să nu aibă posibilitatea accesului la o demnitate publică…
  În timpul campaniilor electorale dar și în afara lor, trusturile media să ofere posibilitatea tuturor partidelor să-și expună platformele politice, măsurile și într-un mod egal, imparțial. Dialogurile dintre reprezentanți să fie constructive, centrate pe idei, nu pe certuri și acuzații reciproce.
  Avem prea mulți parlamentari și sunt prea bine retribuiți, fapt care atrage în special persoane cu o moralitate îndoielnică, incompetenți. O singură Cameră Legislativă ar fi de ajuns.
  Nu ar trebui impus niciun prag electoral și un număr atât de mare de semnături la nivel național pentru înființarea unui nou partid. Prin aceasta se descurajează practic înființarea unor noi partide. Iar cele care sunt știm deja ce fel de ,,doctrine” au.
  Politicienii care nu respectă programul partidului lor după alegeri sau săvârșesc fapte de corupție (fiind condamnați definitiv de instanță; până atunci nemaiputând să ocupe funcția respectivă), să fie excluși din viața politică pentru demagogia și oportunismul lor. Căci, drumul spre iad, spunea cineva, este pavat cu bune intenții…

  Nu în ultimul rând, trebuie concepută o STRATEGIE NAȚIONALĂ de revigorare a României, la care să-și dea concursul toate partidele în mod responsabil.
  După părerea mea, sunt câteva sectoare economice care ar trebui stimulate în permanență, ca fiind atuuri ale României pentru potențialul pe care îl au: AGRICULTURA, TURISMUL ȘI INFORMATICA (îndeosebi IT-ul). Avem nevoie de mari investiții în aceste sectoare și în paralel trebuie căutate toate măsurile de stimulare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, care ar crea multe locuri de muncă și ar stimula și întoarcerea multor români din străinătate (din pribegie și sclavie)…
  Doamne ajută!

  Apreciază

  • timisorean1 said, on iunie 5, 2014 at 5:14 pm

   „Liberul arbitru nu este afectat, pentru că putem vota pe cine dorim noi sau putem vota intenționat greșit pentru ca votul să fie anulat. Corect?”

   Total incorect. Chair nu te mai pricep, pai n-am discutat de 100 de ori aici treaba cu legitimarea? Te-ai prezentat, ai legitimat alegerile sau ce-or fi! Daca macar ai fi fost de acord cu mentiunea „nu votez cu nimeni” mai ca… hai… dar asa n-are rost sa mai continuam.

   Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on iunie 5, 2014 at 9:07 pm

    Nu am fost și nu sunt de acord cu alegerea europarlamentarilor români într-o uniune antihristică și secularizată, care merge din rău în mai rău de ceva vreme. Eu mă refeream la alegeri la modul general, la cele care contează de fapt pentru noi. Situația se complică dacă ne referim la ,,recomandările” (directivele) europene care își produc efectul, prevalând față de legile din România.

    Apreciază

  • aha said, on iunie 5, 2014 at 8:23 pm

   frate Iacoboaie Radu. imi pare rau dar de data asta nu sunt de acord de niciun fel cu tine. nu vreau sa intru in polemici ca probabil as fi invins devreme ce nu am studiat atat de mult ca si tine. nu agreez astfel de „obligativitati”. singur ai spus: „caci drumul spre iad este pavat cu bune intentii…”

   Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on iunie 5, 2014 at 9:09 pm

    Orice polemică poate fi constructivă dacă ne respectăm opiniile diferite și lăsăm loc analizei la rece. Dacă greșesc, voi fi primul care va recunoaște. Dar așa văd eu lucrurile. Doamne ajută!

    Apreciază

 25. Iacoboaie Radu said, on iunie 6, 2014 at 10:45 pm

  SACCSIV
  ,,La proces parca, Antonescu spunea ca razboiul de independenta din 1877 s-a dus in … Bulgaria.”

  Un asemenea argument nu-l putea salva pe Antonescu în procesul intentat de comuniștii români sub presiunea comisarilor lui Stalin.
  Războiul din 1877 s-a dus de la bun început pentru obținerea independenței statului român, nu doar pentru ajutarea armatelor ruse aflate în dificultate. Așadar, în mod cert nu s-a dus pentru cucerirea unor teritorii din Bulgaria.

  Apreciază

  • saccsiv said, on iunie 6, 2014 at 10:57 pm

   Iacoboaie Radu

   Sigur ca argumentul nu-l ajuta. De fapt, nu-l ajuta nimic.

   Si mai zicea el acolo ca ideea trecerii de Nistru era victoria impotriva dusmanului, nu curerirea de teritorii.

   Apreciază

 26. Iacoboaie Radu said, on iunie 6, 2014 at 11:05 pm

  IRINA

  Nu ne putem întoarce la monarhie, pentru că a fost mai bine pe timpul acesteia decât în timpul totalitarismului comunist.
  A existat corupție și politicianism crunte pe timpul lui Carol I (înfierate de marele gazetar Eminescu îndeosebi), dar în timpul regelui Carol al II-lea au ajuns la cote nemaiîntâlnite, și în special datorită amantei sale evreice Elena Lupescu (Wollf înainte de căsătoria cu ofițerul Lupescu), care a instituit șpaga pentru marii industriași ai României și nepotismul total (rudele ei au primit demnități, contracte cu statul foarte avantajoase etc.)…

  Apreciază

 27. Iacoboaie Radu said, on iunie 6, 2014 at 11:40 pm

  SACCSIV

  Victoria împotriva dușmanului… Dar ce avea de câștigat România de pe urma războiului împotriva bolșevismului rusesc? Doar Basarabia pentru care tot românii au luptat? Ce promisiuni i-o fi făcut Hitler în particular? Rămâne de văzut.
  Sigur, existau unele angajamente anterioare pe care și le-a luat Antonescu în fața lui Hitler, pentru a-l ajuta în război pe frontul de răsărit… Iar Antonescu era un om de onoare…
  Nu îl judec eu, Doamne ferește, dar o mare vină există în a te juca cu viitorul țării întregi, mizând pe victoria mașinii de război germane. Trebuia să se pronunțe Parlamentul într-o chestiune atât de importantă…

  Apreciază

  • saccsiv said, on iunie 7, 2014 at 8:18 am

   Iacoboaie Radu

   Nu stiu ce-a fost in capul lui. Oricum, nu il admir, deoarece i-a prigonit pe legionari.

   Apreciază

 28. Iacoboaie Radu said, on iunie 7, 2014 at 12:17 am

  IRINA

  Am încercat să-ți răspund la comentariul tău ,,Iacobaie, si Emi imi pare rau, dar trebuie sa va spun ca sunteti varza la capitolul istorie, ca sa nu zic prostiti de propaganda comunista,de care va tineti ca scaiul si de care nu vreti si nu vreti sub nici un chip sa va debarasati. Incercati sa cititi istorie si din sursele ce au iesit la lumina dupa 90, si o sa vedeti ca multe fapte pe care le enumerati voi sunt cu totul altfel prezentate decat le-ati invatat in scoli…” Dar există niște probleme tehnice. De aceea îți voi răspunde aici. Nu știu dacă se merită cu adevărat dar este bine să nu rămână lucrurile în ceață…
  În primul rând, îți mulțumim pentru aprecierile tale generoase, făcute probabil într-un moment de nervozitate. Lucrurile stau taman pe dos de cum ai prezentat. NOI ȘI PROPAGANDA COMUNISTĂ!… Ești prima persoană de pe net care mă face să râd. Cum ai ajuns la concluzia asta genială?
  Despre răscoala din 1907 nu am folosit ca sursă manualele de istorie comuniste. După tine, regele Carol I nu a avut nici cea mai mică vină în tot ce s-a întâmplat…
  Spuneam la un moment dat că ai căzut probabil într-o adorație față de regii României. Crezi că ei au fost unși de Dumnezeu? Păi, ei nu au fost ortodocși în primul rând. Tu crezi cumva că harul Domnului lucrează și la catolici? Mie mi s-a părut de la început suspectă această imagine părtinitoare pe care încerci s-o construiești monarhiei…
  Chiar și fratele Saccsiv îți pusese un link despre legătura dintre monarhie și masonerie…

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: