SACCSIV – blog ortodox

Gata: S-AU NASCUT ENOH si ILIE. Iata gemenii cu simbolurile Apocalipsei. E PE VINE !!!

Posted in APOCALIPSA, MASS-MEDIA by saccsiv on mai 21, 2014

   Iata ce “aflam” din articolul Avertisment CRUNT: S-au născut gemenii cu simbolurile Apocalipsei. Sfârșitul lumii este aproape:

Un caz incredibil s-a petrecut în Aydin, Turcia, unde în ziua de 10 mai 2014, s-au născut gemenii care poartă simbolurile Apocalipsei.

gemeni_apocalipsa_43443600

Chiar dacă la prima vedere semnele celor doi micuți par fără nicio logică, ele de fapt sunt niște simboluri reprezentative, care apar menționate în Biblie, la capitolul al unsprezecelea al Apocalipsei. Este vorba despre două crenguțe de măslin și două sfeşnice imprimate pe corpurile copiilor. Fiecare dintre cei doi are în dreptul splinei câte unul dintre cele două simboluri biblice. Mai mult de atât, pe fruntea celor doi se pot observa două semne distinctive, care reprezintă cifrele romane III și XI, scrie efemeride.ro.

Pornind de la aceste simboluri atât de bizare, experții în Biblie sunt de părere că gemenii sunt de fapt cei doi martori de care a pomenit Sfântului Ioan Teologul în Biblie.

Şi voi da putere celor doi martori ai mei şi vor prooroci, îmbrăcaţi în sac, o mie două sute şi şaizeci de zile. (Apocalipsa 11, 3)

Simbolurile crenguțelor de măslin și ale sfeşnicelor sunt menționate precum semne prevestitoare ale urgiei care se va abate asupra omenirii la 1260 de zile după apariția celor doi martori. Dacă luăm în considerare data nașterii celor doi ca fiind 10 mai 2014, conform textului biblic Apocalipsa se va produce în ziua de 21 octombrie 2017.

Aceştia sunt cei doi măslini şi cele două sfeşnice care stau înaintea Domnului pământului. Şi dacă voieşte cineva să-i vatăme, foc iese din gura lor şi mistuieşte pe vrăjmaşii lor; şi dacă ar voi cineva să-i vatăme, acela trebuie ucis. Aceştia au putere să închidă cerul, ca ploaia să nu plouă în zilele proorociei lor, şi putere au peste ape să le schimbe în sânge şi să bată pământul cu orice fel de urgie, ori de câte ori vor voi. Iar când vor isprăvi cu mărturia lor, fiara care se ridică din adânc va face război cu ei, şi-i va birui şi-i va omorî. (Apocalipsa 11, 4-7).

Conform textului biblic, cei doi vor fi uciși, iar după trei zile și jumătate să fie readuși la viață așa cum a înviat și Iisus. Imediat după aceea, Dumnezeu îi va chema în ceruri, iar atunci se va auzi trâmbița celui de-al șaptelea înger, iar cerul de va deschide pentru ca Pământul să fie cuprins de fulgere, tunete, vuiete, cutremure și grindină.

Mai mult de atât, locul unde s-au născut gemenii corespunde cu anticul oraș Efes unde a murit Sfântul Ioan, autorul Apocalipsei.

Comentariu saccsiv:

   Asadar aflam ca mass-media se afla in treaba. Sau poate chiar e cu treaba, dar treaba de smintire voita.

Sursa e:

http://www.efemeride.ro/s-au-nascut-gemenii-cu-simbolurile-apocalipsei-vine-sfarsitul-lumii-in-1260-de-zile

Sursa efemeridelor nu stiu care mai e, dar “stirea” vad ca apare si pe site-uri straine. N-am stat sa caut care au postat-o primii.

Gemenii din fotografie par a fi acesti foarte scumputi bebelusi ce fac baita:

   Cititi va rog si:

Twin Baby Bath

Dupa cum observati, n-au nici un semn pe ei. Dar poate totusi nu sunt ei. Un lucru este insa indubitabil. Profetii Enoh si Ilie nu se vor naste. S-au nascut deja o data.

Iata ce putem citi la Text remarcabil despre ANTIHRIST:

Cu toate acestea, sforţările lui Antihrist de a fi socotit drept adevăratul Mesia se vor lovi de o împo­trivire neaşteptată şi totodată minunată, în persoanele a doi Prooroci ai Vechiului Legământ. Chiar acei doi Prooroci care prin voia lui Dumnezeu negustând moar­tea, au fost luaţi la Cer până la o vreme, vor veni pe pământ înainte de sfârşitul lumii pentru a-şi împlini lucrarea şi a suferi moartea. Numele acestor Sfinţi Prooroci sunt Enoh şi Ilie. Domnul îi va trimite în Ieru­salim pentru a le da oamenilor din acele zile de pe urmă un ultim şi minunat avertisment împotriva înşelării care îi împresoară. Ei vor osândi fără oprelişte toată înşelarea lui Antihrist vreme de trei ani şi jumătate, cât va dura cea de-a doua perioadă a lui (Antihrist), în care se va pregăti să pună mâna pe puterea mondială. Nepu­tând în acea perioadă să lepede înfăţişarea sa de blân­deţe şi de bunăvoinţă până şi faţă de vrăjmaşii săi, lui Antihrist nu-i va fi cu putinţă să-i împiedice ori să ia nici un fel de măsură aspră împotriva Proorocilor.

In zadar se silesc unii să tâlcuiască în chip alegoric această venire minunată a Sfinţilor Prooroci Enoh şi Ilie. Sfânta Scriptură şi Tradiţia Bisericii vorbesc cu precizie atât despre venirea lor reală pe pământ, cu şapte ani înainte de sfârşitul lumii, cât şi despre învierea şi luarea lor la Ceruri.

In cartea Apocalipsei este scris: „Şi voi da putere celor doi martori ai Mei şi vor prooroci o mie două sute şaizeci de zile, îmbrăcaţi în sac. Aceştia sunt cei doi măslini şi cele două sfeşnice care stau înaintea Dumnezeului pământului. Şi de va vrea cineva să-i vatăme, foc iese din gura lor şi-i mistuie pe vrăjmaşii lor; şi de va vrea cineva să-i vatăme, acela trebuie tot aşa să fie omorât. Aceştia au stăpânire să închidă cerul, ca să nu plouă ploaie în zilele proorociei lor, şi stă­pânire au peste ape să le schimbe în sânge şi să bată pământul cu orice fel de urgie, ori de câte ori vor voi. Şi dacă vor sfârşi mărturia lor, fiara care se ridică din adânc va face război cu ei si-i va birui si-i va omorî” (Apocalipsa 11, 3-7).

In cartea Proorocului Maleahi, unul dintre martori este numit în chip limpede: „Iată că Eu vă trimit pe Ilie Proorocul, înainte de a veni ziua Domnului cea mare şi înfricoşătoare” (3, 23).

Sfinţii Părinţi Efrem Sirul (în cuvântul său despre sfârşitul lumii şi venirea lui Antihrist) şi Ioan Damaschin (in cuvântul despre Antihrist) învaţă lămurit că acei „doi martori” (Apocalipsa 11,3) care vor veni înainte de sfarşitul lumii, sunt Sfinţii Prooroci Ilie şi Enoh.

Tradiţia Sfintei Biserici Ortodoxe, exprimată în cartile noastre de slujbă, vorbeşte de asemeni de înţe­legerea literală a proorociei Sfintei Scripturi cu privire la arătarea lui Ilie şi Enoh înainte de sfârşitul lumii, nedând nici un temei, de nici un fel, pentru o înţelegere alegorică. In Sinaxarul citit în Duminica lăsatului sec de carne se spune: „Cu şapte ani înainte (de sfârşitul lumii), după cum a proorocit Daniil, vor veni Enoh şi Ilie propovăduindu-le să nu-l primească (pe Antihrist). Antihrist îi va chinui şi le va tăia capetele” (cf. Triodul).Iarăşi, în slujba Sfântului Prooroc Ilie, în stihira de la „Doamne, strigat-am”, cântăm: „Ilie Tezvitene, nestricat făcându-te pe tine ca să nu vezi moartea, până ce vei propovădui tuturor sfârşitul”, iar în tropar, Proorocul Ilie e numit „al doilea înaintemergător al Venirii lui Hristos“. In sedealna după polieleu cântăm: „Proorocul şi Inaintemergătorul Venirii lui Hristos, Ilie prealăudate“ (cf. Mineiul pe iulie, ziua a douăzecea).

Tot în Minei citim: „Sfântul Ilie, Proorocul lui Dumnezeu, a fost răpit cu trupul într-un car de foc şi este viu până acum, păzit de Dumnezeu în locaşurile raiului. A fost văzut în trup de cei trei Apostoli în vremea Schimbării la Faţă a Domnului pe Muntele Tabor şi iarăşi va fi văzut în trup de oamenii cei muritori înaintea Venirii celei de-a Doua pe pământ a Domnului. In acea vreme, cel care odinioară a scăpat de sabia Izabelei, va pătimi de sabia lui Antihrist, nu numai ca Prooroc, ci şi ca Mucenic, şi va fi găsit vrednic de mai mare slavă de la Dătătorul de plată, Dumnezeu“. In „Prologul” aceleiaşi zile se spune: „Ilie va veni dimpreună cu Enoh înainte de a Doua Venire a lui Hristos, pentru a osândi nelegiu­irea cea fără de margini a lui Antihrist şi a însufleţi evla­via credincioşilor“.

Totuşi, în ciuda tuturor acestor avertismente, marea majoritate a oamenilor, din pricina firii şi a cugetării trupeşti,nu doar că nu vor reuşi să priceapă deplina înşelare din purtarea exterioară a lui Antihrist, ci îl vor înconjura cu lauda şi preamărirea lor. Sfântul Efrem Sirul spune că atunci când popoarele şi seminţiile pământului vor vedea virtuţi şi puteri atât de mari în Antihrist, toate dimpreună se vor uni într-un cuget ca să-l proclame ocârmuitor, zicându-şi unii altora: „Oare se va mai găsi vreun alt om atât de bun şi drept?”

Atât de profund va impresiona Antihrist lumea cu purtarea lui dinainte chibzuită – arătându-se pe sine pretutindeni drept trimisul dumnezeiesc, Mesia cel adevărat -, încât poporul evreu, înaintea altora, îl va proclama drept cârmuitor al lor, dispreţuind cu totul prihănirile rostite împotriva lui de către Sfinţii Prooroci Ilie şi Enoh.

Comentariu saccsiv:

   In concluzie, articolul din mass-media e in aceeasi categorie cu:

Articolul zilei (17.12.2013): Din 2014 in UE, CIP OBLIGATORIU IMPLANTAT pentru nou-nascuti?

E limpede ca vremurile apocaliptice bat la usi. De ce insa apar astfel de stiri? Iata cateva posibile raspunsuri:

–       TEST. Se urmarestea reactia maselor.

–       SMINTEALA. Se amesteca parti de adevar cu minciuni grosolane. Scopul? Il trimite pe incepator pe piste false. Rezultatul? Fiind piste false, nu duc nicaieri sau duc la „invataturi” dracesti si atunci incepatorul se sminteste si se clatina in credinta.

 

 

63 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Aceştia sunt cei doi măslini şi cele două sfeşnice care stau înaintea Domnului pământului. Şi dacă voieşte cineva să-i vatăme, foc iese din gura lor şi mistuieşte pe vrăjmaşii lor; şi dacă ar voi cineva să-i vatăme, acela trebuie ucis. Aceştia au putere să închidă cerul, ca ploaia să nu plouă în zilele proorociei lor, şi putere au peste ape să le schimbe în sânge şi să Citeste mai departe […]

    Apreciat de 1 persoană

    • ciprian said, on mai 21, 2014 at 12:30 pm

      Nu cred ca sunt acestia, e inselare.Cei doi s-au ridicat la cer cu trupul, s-au nascut odata, nu se mai nasc a doua oara. Cand vor veni vor veni din cer , nu se vor naste. Eu asa inteleg lucrurile. Sa-mi fie cu iertare daca gresesc.

      Apreciază

      • saccsiv said, on mai 21, 2014 at 12:37 pm

        ciprian

        Sigur nu sunt acestia.

        Apreciat de 1 persoană

      • GABRIELA ORADEA said, on mai 25, 2014 at 7:42 pm

        da , e greseala . In biblie scrie despre ENOH SI ILIE nu are cum sa se mai nasca inca odata .Nu va speriati oameni buni ,nici fiul DOMNULUI nu stie sf .Sunt semne ptr a ne pocai de pacate , .Am fost la IERUSALEM ,am vazut minune dupa ce a venit SF LUMINA . Nu se mai naste nimeni ptr propovaduire ,avem BISERICI SI PREOTI ,unde si cu cine sa vorbim , deci nu va speriati

        Apreciază

      • Irina said, on mai 25, 2014 at 8:14 pm

        Gabreila, Sfintii Parinti spun ca Mantuitorul ca om nu stie cand vor fi toate aceste lucruri, dar ca Dumnezeu stie foarte bine pentru ca Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant Una sunt si nu exista ceva ca Unul sa stie si Altul sa nu stie.

        Apreciat de 1 persoană

      • Anonim said, on august 4, 2014 at 3:30 pm

        sa nu uitam fratilor ca necunoscute sunt caile Domnului si noi oamenii nu avem puterea spirituala si sufleteasca pentru a stii voia Sa.

        Apreciază

    • nimeni said, on ianuarie 22, 2017 at 3:52 pm

      Am citit undeva ca vor mai veni odata cu cei doi maslini Ilie si Enoh si Sf. Ioan Evanghelistul si vor invia si Sf .Serghie de Radonej si Sf. Serafim de Sarov doar ca nu mai stiu sursa, carte sau articol, nu mai stiu.

      Apreciază

  2. STOP RFID 666 said, on mai 21, 2014 at 1:39 pm

    Sfintii Enoh, Ilie si Ioan Teologul nu au murit, deci au mii de ani si stau intr-un loc unde numai Dumnezeu stie, pentru a marturisi in vremea lui antihrist.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 21, 2014 at 1:46 pm

      STOP RFID 666

      In Sfanta Scriptura nu scrie si de Sfantul Apostol Ioan. Din contra.

      https://saccsiv.wordpress.com/2011/04/14/sfantul-apostol-ioan-a-murit-singurii-din-vechime-care-n-au-murit-sunt-enoh-si-ilie/

      Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on mai 21, 2014 at 2:08 pm

        saccsiv

        Am mai vorbit, nu e cazul sa reluam discutia. Sfintii Parinti se impart in doua la aceasta tema. E adevarat ca in Apocalipsa se mentioneaza de cei Doi maslini, dar eu cred ca din smerenie Sf. Ioan Evanghelistul nu s-a mentionat si pe sine aici. Oricum e o tema care nu are o importanta covarsitoare pentru mantuire. Vom trai si vom vedea.

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on mai 21, 2014 at 3:43 pm

        STOP RFID 666

        Da.

        Apreciază

      • Irina said, on mai 21, 2014 at 6:48 pm

        Enoi si Ilie vor fi sigur, si poate ai dreptate si in ceea ce priveste Sf Ioan Evanghelistul. Dar daca ati citit viata si Acatistul Sf Mare Mucenite Irina sarbatorita la 5 mai o sa vedeti ca si de ea se spune ca a fost luata cu trupul.

        Apreciază

  3. Irina said, on mai 21, 2014 at 2:05 pm

    Exact Saccsiv, Sf Ap Evanghelist Ioan a murit si reiese si din spusele Mantuitorului cand este intrebat: ” Dar cu acesta( Sf Ap Ioan) ce va fi?” , iar Mantuitorul le spune ca dace el vrea sa-l tina in viata pana la a doua venire care ar fi problema, iar ucenicii credeau ca el nu va gusta moartea, dar credeau gresit pentru ca Mantuitorul nu s-a referit la asta. Si in plus cei doi Enoh si Ilie nu se vor naste din nou, pentru ca ei sunt cu trupurile luati la cer si se vor intoarce exac in aceeasi satre in care au fost ridicati la cer.

    Apreciază

  4. STOP RFID 666 said, on mai 21, 2014 at 2:08 pm

    RATACITI CONTEMPORANI

    Apreciază

  5. IlieM said, on mai 21, 2014 at 2:34 pm

    Aparitie Miraculoasa a Maicii Domnului Rosiori 2014

    Apreciat de 1 persoană

  6. geo said, on mai 21, 2014 at 3:12 pm

    Prin decizia de miercuri, Tribunalul Ilfov a admis contestaţia lui Victor Atanasie Stănculescu împotriva deciziei din 24 martie a Judecătoriei Sectorului 4, care a respins solicitarea de liberare condiţionată a fostului general.

    Instanţa Tribunalul Ilfov a dispus ca Stănculescu să fie pus în libertate de îndată.

    „Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Stănculescu Victor Atanase din executarea pedeapsei de 15 ani de închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 250/2007 pronunţată de către Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Stănculescu Victor Atanase de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr.1/2008, mandat emis în baza sentinţei penale nr.250 / 2007 pronunţată de către Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti, dacă nu este reţinut, arestat preventiv sau deţinut în altă cauză”, se arată în decizia instanţei.

    http://www.mediafax.ro/social/atanasie-stanculescu-a-fost-eliberat-el-a-executat-cinci-ani-din-pedeapsa-de-15-ani-de-inchisoare-12641321

    Apreciază

  7. mos bazil said, on mai 21, 2014 at 3:46 pm

    Apreciază

    • o oarecare said, on mai 21, 2014 at 9:26 pm

      mos bazil,

      Multumim pentru postare. Se vede clar ca aceiasi bebelusi au fost folositi in roluri complet diferite. In filmuletul postat de tine bebelusii nu au niciun semn. In imaginea ,,apocaliptica” le-au fost facute semne. Roseata de langa unul dintre semne elucideaza misterul ,,apocaliptic”.

      Apreciază

  8. mircea.v said, on mai 21, 2014 at 3:55 pm

    off

    http://www.bbc.com/news/business-27503017

    Rusia a semnat contract pe 30 de ani sa livreze gaze naturale in China.
    Si cu siguranta nu se va plati cu dolari. Mare problema asta pt sua…, ca doar de asta au tabarat pe Irak si Libia cu bombe si razboi..

    Apreciază

    • silv said, on mai 21, 2014 at 4:26 pm

      deci daca nu se vor face plati in dolari e sfarsitul dolarului, fara doar si poate, cu toate ca petrolul e principala rezerva care sustine dolarul, dar sa vedem… foarte interesanta miscarea…

      Apreciază

      • mircea.v said, on mai 21, 2014 at 4:58 pm

        Mai e o pr., China are rezerve uriase de dolari, si Rusia are, si nu cred sa le convina o cadere brusca a dolarului. Ramane de vazut, dar oricum e o miscare care destabilizeaza relativa stabilitate de pana acum. E clar ca e inceputul sfarsitului pt dolar. Si atunci, sua in disperare, va face in asa fel incat sa inceapa razboi. Agitatia creste, nebunia si ea….
        Dumnezeu cu mila!

        Apreciază

      • geo said, on mai 21, 2014 at 5:12 pm

        To conclude with the traditional geopolitical balance of power summary: Putin wins (again), Obama loses (again), and the monument to the dollar’s status as world’s reserve currency gets yet another tarnishing blow.

        http://www.zerohedge.com/news/2014-05-21/russia-and-china-finally-sign-400-billion-holy-grail-gas-deal

        Sa atace ambele tari? Ar insemna sfirsitul SUA…

        The Russian central bank has again increased its gold reserves by another 900,000 ounces worth $1.17 billion in April.

        Russia’s gold reserves rose to 34.4 million troy ounces in April, from 33.5 million troy ounces in March, the Russian central bank announced on its website yesterday. The value of its gold holdings rose to $44.30 billion as of May 1, compared with $43.36 billion a month earlier, it added.

        http://www.zerohedge.com/news/2014-05-21/russia-dumps-record-amount-us-treasurys-here-what-it-buying

        Russia To Invest $55 Billion In Gas Deal, China Another $20 Billion

        http://www.zerohedge.com/news/2014-05-21/where-capex-russia-invest-55-billion-gas-deal-china-another-20-billion

        miscari importante…

        Apreciază

      • geo said, on mai 21, 2014 at 5:23 pm

        Two days ago the Nigerian Central Bank announced it was going to increase the share of its foreign currency reserves held in Yuan from 2% at present, to up to 7%. To do this it was going to sell US Dollars. Now a 5% swing in anything financial is big. In our debt drunk times it’s difficult somethimes to remember that 2.15 billion dollars (which is what 5% comes to) is actually a great deal of money, even if it is less than a drop in America’s multi trillion dollar debt ocean. On the other hand even a 5% increase in Yuan would still leave 80% of Nigeria’s $43 billion worth of reserves in dollars.

        What interest me is that prior to this announcement from Nigeria’s central bank, China has, for some years now, been working hard and succesully to buy exploitation rights in Nigeria’s oil fields. In 2009 The Wall Street Journal reported,

        Chinese companies have proposed investing $50 billion to buy 6 billion barrels of oil reserves in Nigeria, the African nation’s presidential adviser on energy said Tuesday.

        A year later in 2010 the WSJ reported,

        Nigeria and China have signed a tentative deal to build three oil refineries in the West African state at a cost of $23 billion, in a move to boost badly needed gasoline supply in Nigeria and to position China for more access to the country’s coveted high-quality oil reserves.

        And just last year China extended a $1.1 billion loan in return for a reported agreement that oil exports to China would increase from around 20 000 barrels a day to 200 000 per day by 2015. This loan was on top of a range of development agreements betwen the two countries for various infrasctructure projects such a telecoms and railways.

        http://www.golemxiv.co.uk/2014/01/from-petrodollar-to-petroyuan-the-coming-proxy-wars/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=from-petrodollar-to-petroyuan-the-coming-proxy-wars&utm_reader=feedly

        Russia and China Do Pipelineistan

        http://www.tomdispatch.com/post/175845/tomgram%3A_pepe_escobar%2C_who%27s_pivoting_where_in_eurasia/

        A specter is haunting Washington, an unnerving vision of a Sino-Russian alliance wedded to an expansive symbiosis of trade and commerce across much of the Eurasian land mass – at the expense of the United States.

        And no wonder Washington is anxious. That alliance is already a done deal in a variety of ways: through the BRICS group of emerging powers (Brazil, Russia, India, China, and South Africa); at the Shanghai Cooperation Organization, the Asian counterweight to NATO; inside the G20; and via the 120-member-nation Non-Aligned Movement (NAM). Trade and commerce are just part of the future bargain. Synergies in the development of new military technologies beckon as well. After Russia’s Star Wars-style, ultra-sophisticated S-500 air defense anti-missile system comes online in 2018, Beijing is sure to want a version of it. Meanwhile, Russia is about to sell dozens of state-of-the-art Sukhoi Su-35 jet fighters to the Chinese as Beijing and Moscow move to seal an aviation-industrial partnership.

        http://rt.com/op-edge/160160-pipelineistan-brics-economy-deals/

        Curious what the fate of the petrodollar is? Look no farther than this Interfax update blasted moments ago by Bloomberg: „Gazprom Considers ‘Symbolic’ Yuan Bond Issue, Interfax Says.”

        Bloomberg adds that the gas giant is considering proposals from potential organizers to market bonds in yuan, Interfax reports, citing people with knowledge of the matter.

        http://www.zerohedge.com/news/2014-04-10/gazprom-prepares-symbolic-bond-issue-chinese-yuan

        si daca se alatura si celelalte tari din asa numitul grup brics http://www.zerohedge.com/news/2014-05-20/birth-eurasia-russia-china-do-pipelineistan ce facem cu dolarul???

        Apreciază

      • mircea.v said, on mai 21, 2014 at 7:05 pm

        @geo,

        nu sua contra rusia si china, ci razboi. Mondial. Si va fi.

        Apreciază

      • mircea.v said, on mai 21, 2014 at 8:46 pm

        Cica livrarile de gaze incep in 2018.

        Apreciază

      • cody said, on august 14, 2017 at 9:40 pm

        hai sa fim seriosi aia doi nu au nici un semn iti dai seama ce minciuni se mai spune acuma pozele alea sunt fake si america nu va face razboi cu china deloc acolo este ceva la mijloc sa sperie pe cineva hai ma oameni buni sa fim cu capul pe umeri

        Apreciază

  9. florin said, on mai 21, 2014 at 4:16 pm

    Cum iudeii il asteptau pe sf Ilie ca semn al venirii lui Hristos si Ilie a venit, dar doar in sens metaforic prin sf Ioan Botezatorul si explicatia o da insusi Hristos (totusi sf Ilie se poate zice ca a venit pe muntele Taborului la schimbarea la fata), asa poate si ortodocsii ii asteapta pe sf Ilie si Enoh si poate ca vor veni tot in sens metaforic prin alte persoane. Dar este foarte posibil la Dumnezeu ca acesti doi sfinti sa vina chiar in persoana.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 21, 2014 at 4:25 pm

      florin

      Sau e posibil sa vina extraterestrii. Sau sa ne intersectam cu un univers paralel. Dar nu cumva noi traim de fapt intr-un atom?

      Revenind la un ton serios, cand vorbim de lucruri de astea, nu merge cu „e posibil sa”. Ci cautam dupa ce-au zis Sfintii Parinti.

      Apreciază

      • florin said, on mai 21, 2014 at 5:22 pm

        Pai expresia „e posibil sa ” inseamna ca nimeni nu stie. Daca tu stii sigur altceva esti un fericit, sincer.
        Eu stiu bine ca judecatile lui Dumnezeu nu se potrivesc cu judecatile oamenilor. Si eu gandesc la fel ca va veni sf Ilie si Enoh, (sau cel putin asa as vrea) dar poate fi si altfel. Cat despre cei doi micuti sunt absolut sigur ca nu au nici o legatura cu Apocalipsa e o facatura cu rol de a panica si mai mult.

        Apreciază

    • Irina said, on mai 21, 2014 at 6:52 pm

      Florin Sfintii Parinti in unanimitate spun ca vor veni negresit Sf Prooroci Enoh si Ilie pentru ca nu intamplator ei nu au gustat moartea si au fost luati la cer cu tot cu trup. Nu cred ca Sfintii Parinti au vorbit in van cand au spus ca se vor intoarce pe pamant la sfarsit acesti mari prooroci Enoh si Ilie, ci au spus asta inspirati fiind de Duhul Sfant.

      Apreciază

    • Irina said, on mai 21, 2014 at 7:08 pm

      Florin in Ortodoxie nu te bazezi niciodata pe ” este posibil”, pentru ca atunci apar tot felul de rataciri fiindca de la acest” este posibil cutare lucru din Sf Scriptura sa insemne cutare lucru” au luat fiinta sectele. Corect judecatile lui Dumnezeu nu se potrivesc cu cele omenesti, dar aici intra altfel de lucruri, cand este vorba de revelatie atunci nu mai vorbim de potrivire, ci pur si simplu de luminare a oamenilor de catre Dumnezeu. Repet interpretarea Sfintei Scripturi nu se face dupa cum credem noi ci dupa ni se reveleaza de la Dumnezeu, iar aceasta revelatie se face prin oameni cu viata Sfanta prin care Dumnezeu a vorbit si va vorbi in continuare.Astfel de oameni cu viata sfanta prin care Dumnezeu ne-a descoperit au fost Sfiintii Prooroci din Vechiul Testament, si Sfintii Parinti din Noul Testament. Si daca Sfintii Parinti luminati de Dumnezeu au spus ca cei doi maslini vor fi Enoh si Ilie care au fost luati la cer cu tot cu trup, atunci asa va fi, nu incape urma de indoiala.

      Apreciază

  10. john said, on mai 21, 2014 at 5:54 pm

    In subsidiar,acest articol de pe Efemeride,ne inoculeaza teoria reancarnarii.Este un amestec intre religie si ezoterism.
    1260 de zile = 3 ,1/2 ani(dupa anul evreiesc).Nu ar trebui mai intai sa creasca si sa invete sa vorbeasca pt a putea propovadui si demasca pe antihrist?Acesti doi prooroci au sa se pogoare, sa vina din Rai, trimisi de Dumnezeu, fiind luati cu tot cu trup la cer. Când vor predica ei cu mare putere si vor înfrunta pe Antihrist trei ani si jumatate, cât va împarati el, Sfintii Enoh si Ilie vor avea mare putere sa strabata tot pamântul cu fel de fel de minuni. Au sa faca minuni mari si semne în Ierusalim ca sa întoarca pe evrei, caci ei nu se întorc pâna nu vine Ilie si Enoh. Vor întoarce inimile catre fii si sinagoga satanei catre Hristos.

    Apreciază

    • john said, on mai 22, 2014 at 11:46 pm

      Pentru ca tot suntem la capitolul semne,iata ce putem citi pe pagina Institutului Templului :

      RED HEIFER REPORTED! SHARE THE NEWS!
      We have recently received photographs from a rancher in Arkansas showing what appears to be a perfectly red heifer. Note that in this untouched photograph the heifer has a red nose and reddish hooves, essential markings of a red heifer. The note that came with the photo stated that the heifer has never been put to work and has never been yoked. Perfectly red heifers, as this appears to be in the photograph are a rare occurrence among Red Angus cattle. We are familiar with the region where this heifer is being raised and intend to send an emissary to further inspect and document the red heifer.
      https://www.templeinstitute.org/red_heifer/red_heifer_contents.htm

      Vaca rosie, jertfa necesara pentru curatire
      Potrivit traditiei iudaice, de la Moise si pana in anul 70 d.Hr, in poporul evreu au fost jertfite numai noua vaci rosii. Astfel, prima vaca rosie a fost jertfita de Moise, cea de a doua a fost jertfita de Ezdra, iar urmatoarele sapte au fost jertfite de alti preoti. Fericitul Ieronim spune ca aceasta jertfa se aducea pe Muntele Maslinilor. Tot el mai spune si ca cea de-a zece jertfire, urmand celor noua, va fi adusa pe neasteptate de Mesia, producand in popor mare bucurie (Fer. Ieronim, Epistola catre Eustochia, 12).

      Apreciază

  11. cristian said, on mai 21, 2014 at 7:48 pm

    cand vor veni Sfiinti Prooroci pe pamant toata lumea ii va vedea.eu cred ca vor cobora din cer pentru ca vor fi imbracati in sac, iar in zilele noastre hainele sunt extravagante.eu cred in pogorarea din cer a celor doi sfinti.daca gresesc sa ma ierte Bunul Dumnezeu pentru cuvintele scrise.eu cred ca vor aparea dintr-un loc nepopulat cum ar fi padure sau munti si dupa aceea vor pleca in misiunea lor data de la Dumnezeu.

    Apreciază

    • Nelutu said, on noiembrie 17, 2016 at 7:37 pm

      Asta clar ! Nu cred că se vor cobora din cer așa în văzul lumi în mijlocul vrunui oraș !

      Apreciază

  12. cristian said, on mai 21, 2014 at 7:50 pm

    se va arata lumi intregi cei doi Sfinti.toata lumea ii va vedea.

    Apreciază

  13. valentin said, on mai 21, 2014 at 8:47 pm

    io cred că vor să smintească pe mulți

    Apreciază

    • Irina said, on mai 22, 2014 at 10:26 am

      Vor sa rastoarne adevarul, si sa puna un fals in locul lui tocmai pentru a-i abate pe oameni de la Adevar. Asta este traim vremuri a ratacirii de pe urma, cand oamenilor fara ajutorul lui Dumnezeu nu mai pot sa desluseasca Adevarul.

      Apreciază

  14. o oarecare said, on mai 21, 2014 at 8:53 pm

    Unii iau in deradere Apocalipsa, prin povesti nastrusnice, de parca nu ne-ar privi pe toti in mod direct. Poate ca vor sa compromita insasi ideea de Apocalipsa. Planurile necuratilor functioneaza de minune:

    http://www.crestinortodox.ro/credinta/despre-inselarea-omului-catre-diavol-69808.html

    Dumnezeu sa daruiasca la cat mai multi duhovnici si crestini darul discernamantului duhovnicesc pentru a nu cadea in capcanele intinse noua cu viclenie.

    Apreciază

    • corina said, on mai 21, 2014 at 10:52 pm

      Asta e ideea… nu mai stiu unde citeam, ca in vremurile de pe urma se va vorbi asa de mult de apocalipsa incat cand va veni cu adevarat nimeni nu va crede.

      Si asta vedem ca se face acum: o suta demii de filme despre apocalipsa, sfarsitul lumii, razboi care distruge majoritate din omenire…. de vreo 2-3 ani asa lumea este desensibilizata la ideea de apocalipsa.

      Un fel de „daca Apocalipsa va mai dadea de gandit, e o mare minciuna” – cam asta e minciuna… 🙂

      Dumnezeu si Maica Domnului cu noi cu toti!

      Apreciază

    • Irina said, on mai 22, 2014 at 10:31 am

      Dar mai sunt si altii care cred in Apocalipsa, dar nu cred in parintii care au facut anumite talcuiri insuflati de Dumnezeu si cred ca totul trebuie interpretat alegoric. Unele chestiuni sunt simbolice in Apocalipsa dar au si un caracter exect ca sa spusn asa. De ex pecetea cu nr 666 are si o simbolistica, dar aceasta pecete va fi reala pe mana dreapta sau pe frunte nu va fi o iluzie, ci un fapt concret care ne duce la pierzare.

      Apreciază

  15. vasile ăl mic said, on mai 21, 2014 at 9:13 pm

    Bre, dacă Dumnezeu o zis treaba asta prin gurile sfinţilor, îi clar că n-o zis scamatorii. Până acuma tot ce o zis s-o petrecut. Ce mai e de comentat? Toţi gândim conform tehnicii existente care zice că nu se poate dom’le să-i ţii în viaţă atâta (vorba ta saccsiv, dacă cumva de exemplu îi ţine pe cei doi într-un univers paralel cu alte legi/porunci elaborate de El în acest sens? am zis de exemplu, că puterea lu Dumnezeu e nemărginită). De aici vin tot felu de rătăciri. Tehnica n-are treabă cu explicaţia puterii lui Dumnezeu. Dumnezeu ne-o lăsat nouă tehnica ca să trăim mai bine, da legile tehnicii tot El le-o făcut, adică ce s-a descoperit până acuma şi ce s-o mai descoperi în viitor. Şi tot prin tehnică se filtrează ăia cu frică de Dumnezeu de ăia smintiţi.

    Apreciază

  16. Iacoboaie Radu said, on mai 21, 2014 at 9:15 pm

    Acest site efemeride.ro nu este credibil pentru că este… masonic.

    Apreciază

  17. George said, on mai 21, 2014 at 10:05 pm

    Cum spunea Mantuitorul : „Rataciti, nestiind scripturile !”
    Enoh si Ilie sunt cei doi oameni bineplacuti Domnului, care au fost ridicati la cer, fara sa treaca prin moarte.
    Se vor intoarce pe vremea aratarii lui ah, ca sa-l mustre pe el si pe toti cei ce-l vor urma….Ca sa nu ramana fara marturie a Cuvantului lumea cazuta rau de tot din vremea aceea….Ca sa nu aiba scuza la Judecata de Apoi, ca n-au stiut despre Cuvant….
    Nici vorba de nasterea lor abia acum, ca doi gemeni. E doar o manipulare.

    Apreciază

  18. Iacoboaie Radu said, on mai 21, 2014 at 10:23 pm

    OFF TOPIC

    Iată ce ne spune un alt politruc, Mircea Moise, la art. Habemus praesidens! pe blogul lui Ion Coja:

    …,, Viitorul Presedinte al Romaniei va trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii:
    • Limba engleza, nivel avansat
    • Fara legaturi cu zona infractionala, de orice natura
    • Atitudine pro occidentala dovedita
    • Varsta maxim 50
    • Bune cunostinte de PC, legislatie constitutionala, etc
    Votul romanilor din decembrie va fi formal. Ca intreaga lor existenta.”

    De ce ATITUDINE PRO OCCIDENTALĂ, ȘI ÎNCĂ DOVEDITĂ?! Pentru a putea fi susținut de masonerie…

    Apreciază

  19. toffymeow said, on mai 21, 2014 at 11:53 pm

    Facatura ! facuta de niste oameni impertinenti. in poza copii sunt insemnati,si se vede de la un km ca e poza fake, iar la video mam uitat atent si nu se vede nimic.Totusi…dupa cum se zice in Bible …Acestea sunt duhuri de draci,care fac semne mari, si vor sa amageasca oamenii.

    Apreciază

  20. mihai said, on mai 22, 2014 at 12:21 am

    Daca cei doi nu au murit de ce s-ar naste prunci? Este un eres notoriu ce raspandeste idei ale reincarnarii…

    Apreciază

  21. o oarecare said, on mai 22, 2014 at 1:39 am

    Asa cum scrie in acest material, cu mijloace tehnologice moderne, putem fi facuti sa credem orice.

    Apreciază

  22. G-man said, on mai 22, 2014 at 10:01 am

    ati obeservat asemanarea fonica
    osama bin laden = obama -biden !

    Apreciază

  23. liana (@abesaoiuy_soiuy) said, on octombrie 4, 2015 at 4:25 am

    SUNT DE ACORD CU GABRIELA ORADEA, da, e greșeală. În biblie scrie despre ENOH ȘI ILIE, nu are cum să se mai nască încă odată. Nu vă speriați oameni buni.
    Sunt semne pentru a ne pocăi de păcate, Am fost la IERUSALIM, am văzut minune după
    ce a venit SFÂNTA LUMINĂ. Nu se mai naște nimeni pentru propovăduire, avem BISERICI ȘI PREOȚI,
    unde și cu cine să vorbim, deci nu vă speriați.

    RUGAȚI-VĂ NEÂNCETAT †

    Apreciază

  24. Daniel said, on iulie 13, 2016 at 9:20 am

    Vad ca iar e de actualitate nasterea gemenilor „apocaliptici”. Ca sa va lamuriti: poza este trucata dupa filmuletul postat, doar ca gemenii respectivi nu fac baie, ci sunt pusi intr-un lichid special, pentru ca s-au nascut cu probleme si nu au reusit sa se „trezeasca” ca sa zic asa. Adica ei inca cred ca sunt in burtica mamei lor. Acel proces ii ajuta sa se adapteze exteriorului placentei si sa isi dea seama ca s-au nascut. Ce le mai place la jurnalistii astia sa inventeze tampenii. O zi buna.

    Apreciază

  25. Marius said, on iulie 14, 2016 at 8:24 am

    Astea sunt povesti de adormit copii mici,spune în biblie că vor fii mari înselari ,Enoh si Ilie vor venii cum au fost.luati nu bebeluși și sigur nu la musulmani Cititi mai bine pe Sfinții Părinți ca ei ne mai scot din ceatza.

    Apreciază

  26. Ce tot vorbesc nebunii aici ??? said, on aprilie 22, 2017 at 8:25 pm

    Ilie si Enoh „nu au gustat moartea” pana atunci–sfarsitul celor trei ani de propovaduire in timpul domniei Fiului Minciunii adica antihrist–ce tot aiuriti cu „acum s-au nascut” , ratacitilor ???!!!!
    …Si mai e un ratacit la articolul asta: IlieM cu icoana Maicii Domnului, inchipuita de niste alti rataciti pe norii produsi de chemtrails in Rosiori in 2014……Asta e sora geamana cu „icoana lui Iisus” din tencuiala nu stiu carei case sau din trunchiul nu stiu carui copac din Romania…Multi nebuni in gradina Ta, Doamne !!!!!
    S-a golit ospicul si iadul si s-a umplut Tara !!!!

    Apreciază

  27. Ion said, on mai 18, 2017 at 9:26 am

    Ei s.au nascut o data,deci vor veni in trup…eronata concluzie

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.