SACCSIV – blog ortodox

Radu Iacoboaie: Ce fel de NATIONALIST sunteti domnule ION COJA?

Posted in ION COJA, Radu Iacoboaie by saccsiv on mai 19, 2014

coja

CE FEL DE NAȚIONALIST SUNTEȚI DOMNULE ION COJA?

Radu Iacoboaie, 17 mai 2014

Întrebarea mea din titlu este cât se poate de legitimă. Nu este retorică. Pentru că mai descoperim uneori și oameni de cultură care pozează doar în naționaliști, pentru că în felul acesta aduc servicii imortante altora. Dumneavoastră stimate domnule Coja, cui aduceți de fapt servicii? Poporului român drept măritor creștin (ortodox) sau evreilor masoni care îi acuză pe naționaliștii români de antisemitism?

Vă explic motivele neîncrederii mele pe scurt. Articolele dumneavostră observ că pun un accent prea mare pe critica evreilor în general ajungând până la URĂ, ceea ce poate justifica realmente acuzațiile unor evrei față de dumneavostră de antisemitism (în sensul de anti-evrei numai, pentru că antisemitism înseamnă de fapt să fi și împotriva arabilor, adică tuturor semiților). Mergeți cumva pe urmele profesorului antisemit A.C. Cuza de la Iași? Iar neînceperea urmăririi penale în dosarul intentat de către evrei împotriva dumneavoastră se datorează retragerii acuzațiilor de antisemitism. Nu este credibil că procurorul sau polițiștii cum spuneați au fost binevoitori și v-au iertat pentru că i-ați impresionat. Unde-i lege nu-i tocmeală.

Apoi, faptul cum vă raportați la masonerie, cu jumătăți de măsură. Sugerați că ați vrea o masonerie cuminte, naționalistă așa cum exista pe la 1848 (cam în genul domnitorului mason A. I. Cuza), care să lupte pentru binele României, dar știți foarte bine că în realitate nu puteți influența în niciun fel lucrurile acestea și nici nu ar fi posibil. Masoneria a fost și va rămâne pe veci organizația religioasă anticreștină și criminală, indiferent de ramură (comunistă sau capitalist-corporatistă). Spuneți unele adevăruri doar pentru a fi credibil în fața tuturor. Acesta este un modus operandi al masoneriei…

Mărturisesc că la un moment dat m-ați păcălit și pe mine. Dar polemicile recente la un articol postat pe blogul dumneavoastră (Eu sunt naționalist!Tu ești naționalist! El este naționalist!, 12.05.2014) m-au trezit la realitate. Acum știu opiniile dumneavoastră în privința ortodoxiei și a unor momente esențiale din istoria noastră. Considerați că este exclus ca masoneria să-l fi asasinat pe Eminescu. Ce fel de probe așteptați? Așa cum catolicii încearcă să examineze chimic Sfânta Împărtășanie ca să înțeleagă Taina aceasta dumnezeiască?

Din articolele pe care le-am mai citit, am observat că aveți o părere bună despre Nicolae Ceaușescu (precum are și tribunul Corneliu Vadim Tudor, colegul d-voastră de la Vatra Românească și fost președinte al PRM, care îl vede pe Ceaușescu și acum ca erou!), dar și despre Silviu Brucan, Iliescu și alții.

Se poate observa aici în articolul de față cum dumeavoastră împărtășiți în schimb o simpatie deosebită pentru regele Carol I (responsabil de fapt pentru asasinarea la ordinul său a lui Mihai Eminescu!) și pentru dinastia Brătienilor, inclusiv pentru liberalul Ion C. Brătianu (cel care a condus lovitura de stat împotriva lui Alexandru Ioan Cuza și l-a instalat pe prințul mason Carol I!). Să nu uităm că la emisiunea globalistă ,,Mari români”, majoritatea jurnaliștilor din platou au făcut tot posibilul să-l impună în conștiința colectivă pe regele Carol I ca fiind cel mai mare dintre români și… NU AU REUȘIT. Cinste românilor care l-au ales pe Sfântul Ștefan cel Mare, care nu degeaba a fost supranumit ,,cel Mare”.

Și nu în ultimul rând, v-ați discreditat prin postarea acestui articol (reprodus după comentarii, pentru a facilita lectura comentariilor), scris de masonul Călin Georgescu, secretar general al Asociației pentru Clubul de la Roma. Ați încercat practic să puneți într-o lumină favorabilă acest club elitist masonic și să-i faceți totodată propagandă (împreună cu câțiva comentatori pe blog) acestuia, în vederea alegerilor prezidențiale care urmează. După articol scrie: ,,Nota redacției: Excelent text! Ca și precedentul, semnat pe acest site, de același domn Călin Georgescu.

Redau doar primele comentarii (celelalte le puteți accesa pe blogul lui Ion Coja sau mai jos, prin link), pentru că sunt foarte importante în ,,elucidarea cazului de față” și precizez că unele comentarii ale mele nu au fost postate decât cu mare întârziere, alte câteva nici până acum, când scriu aceste rânduri. În schimb comentariile altora, care vă susțin au fost imediat postate…

       Eu sunt naționalist!Tu ești naționalist! El este naționalist!

Publicat de Ion Coja in Doctrină naţionalistă, Textele altora pe 12.05.2014

comentarii la “Eu sunt naționalist! Tu ești naționalist! El este naționalist!”

              16.05.2014 la 8:56 pm

Manipulare oculta prin adevar partial dezvaluit. Noua Ordine Mondiala nu va fi cea pretins demascata in articol si va fi acceptata de majoritatea oamenilor.

Si cum ar putea altfel atunci cand va parea ca “Imparatia lui Dumnezeu” este pe Pamant iar “copil

            Iacoboaie Radu  16.05.2014 la 10:39 pm

Adevărul se rostește simplu. Nu codificat cum se procedează în masonerie. Nu credeți? Încercați să spuneți Adevărul, că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Doar atât pentru început…

⊙ 18.05.2014 la 2:11 pm

Realitatea este negandit de complexa iar adevarul este asemenea.

Prejudecata nu te va ajuta niciodata in cunoastere. Niciun mason nu afirma public faptul ca sub impulsul lui Sorath, Soarele Negru, o entitate spirituala va fi prezentata omenirii ca fiind Christos.

Iacoboaie Radu

Comentariul tău e în așteptare. 18.05.2014 la 5:54 pm

Voi sporiți complexitatea și confuzia în societate, pentru a vă atinge obiectivele. Voi relativizați adevărul și încercați să alungați chipurile ,,prejudecățile” și ,,misticismul” (credința adevărată în Hristos).

Voi masonii… care vă credeți dumnezei și vă încredeți doar în rațiune.

Nu eu vă chem la pocăință, ci Dumnezeu vă oferă mereu șansa ei pentru a vă mântui sufletul.

DAR VOI NU CREDEȚI DE FAPT ÎN EXISTENȚA SUFLETULUI SAU ÎL ADORAȚI PE LUCIFER. DE ACEEA VĂ ESTE FRICĂ DE MOARTE ȘI NU CUGETAȚI LA EA…

Comentariu saccsiv:

   N-am citit inca articolul de pe blogul lui Ion Coja, cu atat mai putin comentariile.

Deocamdata aflu ca este scris de Dr. Călin Georgescu, probabil acelasi cu cel ce detine functia de Secretary General la:

Lista membri romani CLUBUL DE LA ROMA. Adunare generala Club of Rome la Bucuresti, 1-3 octombrie 2012

Nu stiu deci inca daca are sau nu dreptate fratele Iacoboaie Radu. Nu stiu insa nici cand imi voi face timp sa citesc acel material si multele sale comentarii. Dar totul pare important, asa ca il supun atentiei voastre, poate unii dintre voi aveti oleaca mai multa vreme sa studiati chestiunea.

In general, despre Ion Coja, mie imi sunt suficiente cele ce le puteti citi la:

ATENTIE LA ION COJA! Nu se dezice de masonerie, iar proiectul sau politic, intitulat Lista Nationala, nu exclude participarea masonilor …

74 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. pr. radu said, on mai 19, 2014 at 10:47 am

  vizionati asta si da-ti o replica! ce va placut si ce nu!

  http://myocn.net/orthodox-christian-news-in-the-middle-east/

  Apreciază

 2. pr. radu said, on mai 19, 2014 at 10:52 am

  va recomand sa cumparati si sa cititi cartea de la acest link:

  http://www.niupress.niu.edu/niupress/scripts/book/bookResults.asp?ID=705

  Apreciază

 3. Nae ionescu said, on mai 19, 2014 at 11:03 am

  NU STIU CINE ESTE DL.IACOBOIE SI NICI NU MA INTRESEAZA, DANSUL VEDE NATIONALISMUL CA PE UN TOPOR SAU BATA, BUN DE DAT IN CAP LA CEI CARE NU SUNT NATIONALISTI, APOI ESTE FOARTE SIGUR CA EMINESCU A FOST ASASINAT DE MASONERIE SI REGE, DE UNDE STIE, A VISAT SAU ARE DOVEZI? PENTRU DANSUL MASONERIA ESTE O INSTITUTIE CARE FACE NUMAI RAU, NU STIU CUM O FI DAR INSTTUTIILE SUNT FACUTE DIN OAMENI SI FAC BINE SI RAU, NU EXISTA OAMENI SI INSITTUTII CARE SA FI FACUT NUMAI BINE SAU RAU, SA JUDECAM FARA URA SI PARTINIRE PE ORICINE, DACA ESTE SA FIM NATIONALISTI APOI SA FIM UNII DESCHISI LA MINTE ,MODERNI, TOLERANTI SI INTELEGATORI, ALTFEL, NATIONALISMUL NOSTRU VA FI TOT UN FEL DE COMUNISM SAU FASCISM, UN EXTREMISM CU ALT NUME SI ALTA IDEOLOGIE DAR TOT EXTREMISM..OAMENII TREBUIE SA FIE PURI SI DURI, CA DL.IACOBOAIE, NU SE POATE CA DE ACEEA SUNTEM OAMENI, DAR, CINE STIE, POATE DANSUL ESTECUMVA UN SFANT?.CA DEMOCRAT, ADEVARAT, SI CA INTELECTUAL PROCUPAT DE ISTORIE, MA ENERVEZA EXTREMISMELE DE ORICE FEL SI IN NUMELE ORICAREI DOCTRINE, ATATA TIMP CAT CINEVA ESTE EXTREMIST NU VOI FI DE PARTEA LUI..

  Apreciază

  • Iacoboaie Radu said, on mai 19, 2014 at 11:53 am

   Dumneavostră vă închipuiţi că nu ştiu ce înseamnă naţionalism. Asta insinuaţi. Am scris câteva articole pe această temă şi multe comentariii pe bloguri. Căutaţi de pildă articolul NAŢIONALISMUL ÎN SPIRITUL ADEVĂRULUI (postat pe site-ul Naţiunea). Este cel mai elocvent. Într-un altul am scris şi despre naţionalismul trucat ca diversiune (ultranaţionalism).
   Domnul Coja susţine un mason precum Călin Georgescu, afiliat Ligii Distributiste, alături de Ovidiu Hurduzeu şi alţii. Iar Clubul de la Roma este un organism masonic destul de important în cadrul masoneriei mondiale. Doriţi să dezvoltăm subiectul? Eu cred că nu. Cum doriţi…

   Apreciază

   • F said, on mai 19, 2014 at 12:16 pm

    Din cate am citit pe acolo, are prea multa admiratie ptr. catolici – mai ales ptr. ” sfantul ” papa Ioan Paul al 2- lea… Dar despre jidani, scrie bine… Critica pe buna dreptate, are articole bune / documentate pe acest subiect. Are si dansul slabiciuni…

    Apreciază

  • Iacoboaie Radu said, on mai 19, 2014 at 12:50 pm

   Uitasem să vă întreb. Ce fel de dovezi doriţi ca să demonstrăm asasinarea lui Eminescu, C.Z. Codreanu, Ioan Petru Culianu, Nicolae Labiş, Antonie Iorgovan şi mulţi alţii de la noi dar şi din străinătate? Doriţi probe criminalistice, adică oarecum ştiinţifice, de necontestat? Masoneria lucrează pe căi oculte şi nimeni poate nu o poate incrimina într-un proces juridic. Ar trebui să existe o lege specială. Dar care politicieni ar vota pentru ea, când sunt mulţi înregimentaţi deja într-o structură masonică?

   Apreciază

   • Irina said, on mai 20, 2014 at 1:11 pm

    Sunt de acord cu voi ca Eminescu, CZ Codreanu etc au fost asasinati de masonerie, dar masoneria nu insemna neaparat monarhul care mai degrab ar fi fost o unealta in mainile masoneriei, pentru ca prin monarhia constitutionala opera a masonilor s-a cam luat mult din puterea de decizie a monarhului, ca sa zicem acum ca el a facut totul, este cam exagerat pentru ca masoneria incepuse deja sa influenteze din umbra la greu. Totul a decurs incet mai intai diminuarea puterii de decizie a monarhilor apoi eliminarea cu totul a monarhiei, si impunerea republicii.

    Apreciază

  • giggi said, on mai 19, 2014 at 5:43 pm

   Lui @Nae ionescu. Domnule „Nae ionescu”, eu nu stiu cine esti insa ma intriga “clasicul stil de abordare”pe care-l afisezi, observ ca dumneata ataci in stilul „specific” detractorilor profesionisti ce cauta sa umple pana la refuz spatiul mediatic, stilul corectilor politic ce se doresc a fi „formatori de opinii”, mai pe scurt spus – stilul securistic importat de la un anumit popor ce a facut si face numai rau oamenilor.
   Pai sa facem o scurta “analiza” a judecatilor impardonabile prin care, scripturistic, te-ai exprimat domnule … “pilozof”:
   “NU STIU CINE ESTE DL.IACOBOIE SI NICI NU MA INTRESEAZA” – minti! Ba te intereseaza cum si eu sunt interesat sa demontez rautatile tale, scopul tau asa cum se vede mai jos in comentariu, e sa-l arunci in ridicol pe Radu I. , un biet … “extremist”;
   “DANSUL VEDE NATIONALISMUL CA PE UN TOPOR SAU BATA, BUN DE DAT IN CAP LA CEI CARE NU SUNT NATIONALISTI” – tu incerci sa-l “descrii” pe Radu I. ca fiind un individ grobian, marginit, dus cu capu’nu-i asa? …patibularule care esti!;
   “APOI ESTE FOARTE SIGUR CA EMINESCU A FOST ASASINAT DE MASONERIE SI REGE” (a murit Eminescu de moarte naturala? Aaaa, scuze a fost “sifilitic”!), DE UNDE STIE, A VISAT SAU ARE DOVEZI? (ridiculizezi si ceri solutii la problema, esti tare dashtept, da’ ia vino si tu cu demonstratii cum ca Antonie Iorgovan nu a fost ucis de masonerie!);
   “PENTRU DANSUL MASONERIA ESTE O INSTITUTIE CARE FACE NUMAI RAU”-Eh face si bine doar pentru aparente, pentru circ la prostime;
   “NU STIU CUM O FI DAR …” – serios chiar m-ai convins si pe mine ca nu stii!;
   “…INSTITUTIILE SUNT FACUTE DIN OAMENI SI FAC BINE SI RAU, NU EXISTA OAMENI SI INSITTUTII CARE SA FI FACUT NUMAI BINE SAU RAU” – definitie cu un inalt continut filozofic, o exegeza axiomatica corelativa a notiunii de OM si INSTITUTIE! Profund, wow!;
   “SA JUDECAM FARA URA SI PARTINIRE PE ORICINE” – ai tras personal concluzia ca Radu I. judeca cu ura pe …”ORICINE”, asa zici? Baiete dar Radu I. nu face referire la “ORICINE” ci referinta stricta, de ce generalizezi shmechere! “DACA (aha, deci ne conditionezi!) ESTE SA FIM NATIONALISTI (asaaa, ia sa auzim!) APOI SA FIM UNII DESCHISI LA MINTE (bravooo, de ce nu ai spus de la inceput, adica sa fim … “luminati”?!?) ,MODERNI(ei normal ca da), TOLERANTI(zii asa frate, sa misune “pasaricile-carnat”) SI INTELEGATORI(pai cum altfel!), ALTFEL … (altfeeeel … ce?);
   “NATIONALISMUL NOSTRU VA FI TOT UN FEL DE COMUNISM SAU FASCISM, UN EXTREMISM CU ALT NUME SI ALTA IDEOLOGIE DAR TOT EXTREMISM” – ba da ce fraier esti, ai uitat sa zici, TALIBANISM, FUNDAMENTALISM, BIGOTISM, HABOTNICISM, TERORISM, OCULTISM, TROTKISM, …SM, …SM, …SM. Esti jalnic de slab pregatit in manipulare, of ce ma fac cu tine, degeaba te platesc astia!;
   “OAMENII TREBUIE (chiar trebuie?) SA FIE PURI SI DURI …” – piciule asta e doctrina luciferica, vezi ca te hazardezi si incurci treburile, “ …CA DL.IACOBOAIE – ete na ca i-ai pus si coarne acu’!;
   “NU SE POATE (da’ de ce nu se poate nepoate?) CA DE ACEEA SUNTEM OAMENI (normal – errare humanum est, in sfarsit am ajuns la un consens!) DAR, CINE STIE, POATE DANSUL ESTE CUMVA UN SFANT?.(ei … te faci ca esti in dubii, te lamuresc eu Radu I. nu este un sfant ca adineaori tocmai i-ai pus coarne, revino-ti!);
   “CA DEMOCRAT, ADEVARAT, SI CA INTELECTUAL (mai bine zi ca esti ‘TELECTUAL daca tot te arati “PROCUPAT” – mama ce de greseli!) PROCUPAT DE ISTORIE (de istorie, ai demonstrat asta!), MA ENERVEZA EXTREMISMELE DE ORICE FEL( eii … calmeaza-te!) SI IN NUMELE ORICAREI DOCTRINE(mda), ATATA TIMP CAT CINEVA ESTE EXTREMIST NU VOI FI DE PARTEA LUI..(stai linistit ca la ce cap ai nu te vrea nimeni de partea lui, ramai … asa cum esti … de partea ta!)
   La cate greseli ai se vede cat de scolit esti! Ai gandire clasica de securist bolsevic!

   Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on mai 19, 2014 at 11:25 pm

    Comentariul tău frate este antologic. Ai îmbinat analiza obiectivă şi critică cu umorul… De apărat pot să mă apăr şi singur, dar nu am considerat că merită un răspuns această PROVOCARE.
    Însă, s-a dorit a fi şi o discreditare a persoanei mele, implicit şi a tuturor celor care ar îndrăzni să deconspireze masoneria… Dacă noi nu o demascăm, nu-i ridicăm vălul de pe faţă, atunci cine?

    Apreciază

   • giggi said, on mai 20, 2014 at 9:48 am

    @Iacoboaie Radu.
    In masura in care pot, incerc sa demonstrez intentile si faptele marsave ale unor ne-oameni de a manipula marea masa de oameni. Aceasta „subspecie” umana se caracterizeaza, in mod deosebit, prin capacitatea de a face rau oamenilor, sunt indivizi ce au o morala tipica lipsita de orice scrupule, considerand ca acest lucru reprezinta un atu in fata tuturor. Din pacate insa, de cele mai multe ori, chiar are efect asupra celor care nu cunosc si nu reusesc sa inteleaga (macar in mare parte) „mecanismul” diabolic de gandire, „subtilitatile” de limbaj, maniera in care transmit informatii in toate mediile, cu scop clar de influentare in sensul dorit. In realitate si ei sunt victime, la randul lor, a duhurilor rautatilor ce reusesc sa le schimbe (de cele mai multe ori ireversibil) conceptia despre lume si viata parazitandu-le astfel mintile. „Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh.”
    Iata deci o parte din motivatiile mele pentru care am considerat ca merita sa-i raspund provocarilor acestui individ, luand in calcul si faptul ca, macar o parte dintre cititorii si comentatorii blogului saccsiv care nu inteleg si nu cunosc indeajuns acest fenomen, sa poata avea o perspectiva mai concreta a situatiei. Asa cum spuneai „Dacă noi nu o demascăm, nu-i ridicăm vălul de pe faţă, atunci cine? ” – suntem de fapt in aceeasi barca si … evident ca mai trebuie sa si … „vaslim”.

    Apreciază

 4. Gabriel said, on mai 19, 2014 at 11:31 am

  D-le Nae ionescu de ce tipati la noi? in al doilea rand cum vine asta cu toleranti si intelegatori? nationalismul romanesc este crestin ortodox, nu-l puteti compara cu fascismul sau comunismul.. doar masonii fac asta

  Apreciază

 5. kosk said, on mai 19, 2014 at 11:37 am

  bre @’Nae Ionescu ai nimerit prost aici, oricum adevaratul Nae Ionescu nu scria numele Mantuitorului asa ‘Christos’ pe model papistas idolul tau Coja sta bine la capitolul ‘nationalism’ la capitolul Ortodoxie sta cam stramb..

  Apreciază

  • pr. radu said, on mai 19, 2014 at 12:13 pm

   dragilor frati ortodocsi, masoneria este un mare rau al timpului cu toate tentaculel sale. dar si nationalismul este un rau pt. ca se indentifica cu filetismul. trebuie sa fim patriotici, sa ne iubim natia si patria, este o chestie fireasca, dar a spune ca natia noastra este CEVA deasupra restului lumii si ca restulsunt fii ploii, nu este crestinesc.

   BISERICA ORTHODOXA ESTE SI CATOLICA, IN SENSUL ADEVARAT AL TERMENULUI. iar miscarea legionara nu are nimic cu BIserica,pt. ca a promovat crima in numele religiei, un fel de inchizitie orthodoxa romaneasc. acest nu este duhul orthodoxiei.

   NU uitati ca suntem in saptamana FEMEII SAMARINENCE. cititi m-ai cu atentie pericopa.

   Apreciază

   • saccsiv said, on mai 19, 2014 at 12:35 pm

    pr. radu

    Ne-am lamurit si cu tine …

    Apreciază

   • F said, on mai 19, 2014 at 12:43 pm

    Asa-zis pr. radu – sa-i spui asta legata de Legionari Sfantului Ilie Lacatusu, cand vei sta in genunchi in fata moastelor sale… Sa nu uiti asta.

    Apreciat de 2 persoane

   • Iacoboaie Radu said, on mai 19, 2014 at 1:03 pm

    Tocmai pentru că s-a numit Legiunea Arhanghelului Mihail, are treabă cu Biserica. Cine este şi ce a făcut Arhanghelul Mihail, cred că ştiţi. Legionarii au fost ortodocşi naţionalişti, adevăraţii ostaşi ai Domnului. Cei care denigrează Mişcarea Legionară, etichetând-o în fel şi chip, nu fac decât să preia opiniile de sorginte comunistă (legionarii sunt criminali, bandiţi etc.) sau protestantă. Ori nu sunt în cunoştinţă de cauză, necunoscând istoria reală a acelor vremuri.

    Apreciază

   • mircea.v said, on mai 19, 2014 at 1:18 pm

    Draga Pr Radu,

    mana pe carte bre, lasa filmele lui Sergiu Nicolaescu. Uite niste „criminali” de care vorbesti mata: Gheorghe Calciu, Radu Gyr, Valeriu Gafencu, Virgil Maxim, Ioan Ianolide, Printul Ghyka si cati si mai cati. Si daca tot nu te lamuresti mata din carti, ca unii pricep mai greu, poti sa-i cauti personal pe domnii Marcel Petrisor si Demostene. Adronescu si te lamuresc ei.
    O mai poti cauta si pe doamna Aspazia Otel Petrescu ca si dansa a fost „criminala”. Eu zic ca merita efortul de a te lamuri, ca nu se stie la Judecata cum dam nas in nas cu Sfintii Inchisorilor, care majoritatea provin din randurile acestor „criminali”.

    Te du nene si fa misiune unde vrei mata, da nu mai veni pe aici cu aberatii din astea.

    Dumnezeu sa te ajute si sa te lumineze!

    Apreciat de 1 persoană

   • ionutignat111 said, on mai 19, 2014 at 3:18 pm

    pr radu nu vine de la PREOT Radu, ci de la PROVOCATOR Radu. Un PREOT ADEVARAT nu poceste Limba Românã. tipul e cu misiune.

    Apreciază

   • saccsiv said, on mai 19, 2014 at 3:55 pm

    ionutignat111

    Foarte probabil. Ma gandesc daca nu cumva e chiar Marian exNorvegia.

    Apreciază

   • giggi said, on mai 19, 2014 at 6:15 pm

    @pr. radu e clar ca tu esti ORTHODOX, e varza in capul tau „dragule”. Daca ai curiozitatea sa dai un „search” pa „goagal”, cauti „dexonline” si apoi tastezi acolo cuvantul „nationalism” si ai sa vezi acolo ca o sa gasesti vro’ 9 definitii printre care, mai pa la urma gasesti asa:

    naționalism n. caracter propriu unei națiuni.
    Sursa: Șăineanu, ed. a VI-a (1929) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

    * naționalízm n. (d. național). Caracteru de a-țĭ ĭubi națiunea ta, patriotizm.
    Sursa: Scriban (1939) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink

    Io’ nu prea stiu de unde faci tu corelatiile „aste” intre NATIONALISM si FILETISM, ai crezut ca impresionezi dar …stai linistit si citeste „m-ai” cu atentie! Scuze ca am fost rautacios, ai un mod de gandire infantilist, incearca sa nu dai prea multe sfaturi ortodoxe, cauta sa te maturizezi mai intai!

    Apreciază

   • cca70 said, on mai 19, 2014 at 7:15 pm

    Poftim???!!!

    Sunteti intr-o mare eroare daca ati ajuns sa considerati Legiunea un fel de inchizitie..practic e o blasfemie, tinind cont ca Legiunea a dat martiri veritabili pentru ortodoxia romaneasca…niciunul din cei martirizati nu s-a dezis nici de Mantuitorul Iisus si nici de Legiune …..Ce va fac astia ( la preoti ma refer) de ati ajuns sa cautati cu orice chip pacea, sa nu cumva sa suparati „stapanirea”?
    Pacea asta intru lasitate e de la diavol…

    Noua nu ne plac preotii ca dvs stimate angajat al zidarului daniel

    Apreciază

   • danutza said, on mai 20, 2014 at 8:01 pm

    Am un sentiment ca cel care semneaza” pr radu” nu are nici macar 10 clase, dupa cat de agramat.Ca atare, e exclus sa fie preot. E doar un intrus.
    Ar fi bine sa iti gasesti alt nickname!

    Apreciază

 6. Irina said, on mai 19, 2014 at 12:02 pm

  Eu personal nu cred ca Regel Carol I a fost mason pentru ca sa nu uitam masoneria este dusamanul number 1 a monarhiei. Daca era apreciata monarhia azi nu mai exista republica ci doar monarhie. Poate a incercat masoneria in prima parte sa capete o influenta asupra monarhilor, dar se vede clar ca nu prea s-a reusit o data ce monarhia a fost desfiintata in majoritatea statelor si inlocuita cu oranduirea clar masonica a republicii. Sa nu uitam ca ultimul Hohezollern din Germania a fost exilat intr-o tara nordica unde a murit in conditii destul de dubioase, ori daca era mason de ce i-ar fi facut acest lucru, iar Germania ar fi ramas monarhie. Este clar ca in general monarhii nu au facut jocurile masoneriei de aceea au fost fie ucisi, fie exilati pe te miri unde. Cand Carol I a fost intrebat cum a invatat asa de repede limba romana, a scos din geanta o carte pe care o citea zilnic, iar acea carte era Biblia Ortodoxa. Iar Ferdinand mai departe si-a botezat copii ortodox in ciuda anatemelor papei si a dinastiei din care facea parte, si majoritatea copiilor au fost casatoriti in tari ortodoxe, iar una din fiice pricipese Ileana a devenit monahia Alexandra.

  Apreciază

  • Iacoboaie Radu said, on mai 19, 2014 at 1:08 pm

   Fostul stareţ al Mănăstirii Argeş a spus clar în filmul documentar că REGELE CAROL I A FOST CATOLIC IAR REGINA PROTESTANTĂ… Cum ar fi putut fi ortodox, când l-a adus în ţară masonul Ion C. Brătianu? Ar fi adus un mason un prinţ ortodox din Germania?

   Apreciază

   • Irina said, on mai 20, 2014 at 1:25 pm

    Da asa e Cariol I a fost catolic, si regina protestanta, dar cu toate acestea a respectat credinta noastra ortodoxa si nu i-a adus vreun prejudiciu, iar urmasii Ferdinand a trecut la ortodoxie si si-a botezat copii ortodox. Daca-ati sti contextul istoric de atunci si anunme ca daca ar fi fost ales un principe roman descendent a uneia din dinastiile romane s-ar fi batut ca chiorii pentru tron si am fi ajuns intr-o situatie asemanatoare cu situatia dupa moartea Sf Stefan cel Mare, si anume saracirea poporului din cauza intrigilor si de aceea s-a considerat necesar a fi adus un monarh neutru care sa unifice tara, poate ca si masoneria a avut un interes in asta, dar iata ca datorita situatie de atunci suntem romani si traim in Romania mare, altfel eram fiecare cu tarisoara sa Moldova, Tara Romaneasca si Transilvania care probabil ar fi ramas a ungurilor.

    Apreciază

 7. Irina said, on mai 19, 2014 at 12:08 pm

  Sa nu uitam ca pe tarina Alexandra sau pe principesa Elisabeta Feodorovna, faptul ca faceau parte din dinastia Angliei, azi recunoscut ca fiind implicata foarte mult in masonerie, nu le-a impiedicat sa imbratiseze cu tot sufletul Ortodoxia, ba mai mult sa ajunga sa fie cinstite in calendar ca sfinte mucenice. Asa ca sa nu ne dam cu parerea nestiind ce era in sufletul acestor eegi ai nostri. Poate Ortodoxia le-a schimbat viata nu aveti de unde sti.

  Apreciază

  • saccsiv said, on mai 19, 2014 at 12:34 pm

   Irina

   MUGUR VASILIU: „Crucea şi Coroana”. Monarhia in Romania – o unealta a masoneriei …

   https://saccsiv.wordpress.com/2011/11/06/mugur-vasiliu-%E2%80%9Ecrucea-si-coroana%E2%80%9D-monarhia-in-romania-%E2%80%93-o-unealta-a-masoneriei/

   Romania – incotro? (partea 1)

   https://saccsiv.wordpress.com/2012/02/07/romania-incotro-partea-1/#more-13964

   Casa de HOHENZOLLERN NU ESTE O SOLUTIE benefica pentru ROMANIA. Dar NICI ACTUALUL SISTEM. Atunci?

   https://saccsiv.wordpress.com/2013/11/14/casa-de-hohenzollern-nu-este-o-solutie-benefica-pentru-romania-dar-nici-actualul-sistem-atunci/

   Apreciază

   • Irina said, on mai 20, 2014 at 1:04 pm

    Sacciv nu spun ca nu au fost monarhi care au facut pact cu masoneria, pentru ca masoneria a incercat in prima faza acapararea monarhilor si a si reusit pe unii sa-i subjuge iar efectul a fost dupa cum se observa rezistenta monarhiei in unele tari pana azi. Poate ai dreptate si ai nostri or fi fost masoni sau ghidati prin diverse mijloace de masonerie , dar realitatea este ca Romania a fost mai infloritoare si din punct de vedere material si spiritual in timpul monarhiei decat in perioada republicii. Asa nemti cum au fost monarhii nostri, dar au respectat valorile tarii, spre deosebire de ai nostri politruci de azi care nu stiu ce sa mai faca ca sa mai sfideze o data istoria si credinta acestui neam. Daca ati fi citit ce principii sanatoase crestine, morale erau sadite in inimile principilor inca de cand erau in fasa ati fi inteles de ce masoneria a avut de furca cu monarhia in general, pentru ca multi monarhi au refuzat destule compromisuri tocmai din cauza faptului ca nu coincideau cu principiile sanatoase in care au fost educati inca din fasa si acest lucru le-a adus alungarea de pe tron, exilarea in cele mai rele conditii si chiar moartea. Unul din pricipiile pe care trebuia sa le respecte era acela al respectarii poporului pe care-l conduc, a respectarii credintei acelui popor si valorilor lui istorice si culturale, prcatic monarhul trebuia sa se contopeasca cu poporul si sa se poarte ca si cum el insusi face parte din acel popor, pentru el familia din care facea parte nu mai conta, nu mai exista si trebuia sa se ridice ori de cate ori situatia o cerea impotriva propriei familii pentru apararea poporului pe care era menit sa-l conduca. Regii nostri au primit ungerea cu Sfantul si Marele Mir in Biserica Ortodoxa, iar aceasta ungere este definitiva ca si botezul unui credincios. Acesta este motivul pentru care regele Mihai si ceilalti regi dinaintea lui si mai ales domnitorii din adancul istoriei noastre raman pe vecie regi sau domnitori.

    Apreciază

 8. pr. radu said, on mai 19, 2014 at 12:15 pm

  studia-ti linkul acesta:

  http://www.antiochian.org/missions

  Apreciază

  • giggi said, on mai 19, 2014 at 6:28 pm

   @pr. radu – „STUDIA-TI” linkul acesta… Esti agramat piciule, nu mai viola atat limba romana, de ce stai pe forumuri si nu te apuci sa „STUDIE-ZI” si tu putin macar dulcea limba romaneasca?

   Apreciază

  • sin gh. laurentiu said, on mai 20, 2014 at 10:34 am

   Parinte, nu-i fraza in care sa nu faci harcea-parcea gramatica limbii romane. In mod normal n-aveai cum sa treci de gimnaziu. Ti-ar prinde bine putintica tacere si o revizitare grabnica a abecedarului. Lasa-i pe altii cu nationalismul, filetismul, legionarismul si cu alte treburi grele.

   Apreciază

 9. G-man said, on mai 19, 2014 at 12:37 pm

  Apreciază

 10. Romeo said, on mai 19, 2014 at 12:52 pm

  Am vazut de-a lungul timpului diverse luari de pozitie ale lui Ioan Coja si mi-au placut.
  Posibil sa fi fost amagit si sa creada ca din interiorul masoneriei se poate apara mai bine cauza poporului roman. CUMPLITA AMAGIRE !

  Apreciază

  • Iacoboaie Radu said, on mai 19, 2014 at 11:50 pm

   Problema profesorului Coja este că a trecut în tabăra opusă, cea a masonilor ,,naţionalişti” (cum ar fi Kogălniceanu, Alecsandri, Bălcescu, Cuza…). Păi aceştia au dispărut odată cu generaţia lor. S-a trecut mai târziu la punerea la zid a naţionalismului, după desfiinţarea imperiilor şi crearea statelor naţionale.
   Altfel, cum se poate explica suţinerea masonului Călin Georgescu, cu funcţie de secretar general al Asociaţiei pentru Clubul de la Roma, ba îl recomandă indirect pentru candidatura la preşedinţia României? Cum se explică susţinerea în mod voalat a masoneriei, fără de care chipurile democraţia nu ar exista (fiind de fapt creaţia lor în mare parte), pentru că partidele sunt anemice, după cum susţine?

   Apreciază

 11. kosk said, on mai 19, 2014 at 1:25 pm

  pr Radu
  ‘miscarea Legionara nu are nimic cu Biserica’ FALS, dvs dezinformati ori nu cunoasteti istorie, cititi va rog( doar )cartea lui Dumitru Bordeianu ‘In mlastina disperarii’ sa vedeti tinta ‘experimentului Pitesti’ cel mai sadic din istoria recenta.

  Apreciază

  • Irina said, on mai 20, 2014 at 1:36 pm

   Miscarea legionara cel putin cea din timpul lui C Z Codreanu a fost structura cea mai frumoasa din istorie. Au fost ai Bisericii pt ca l-au avut ca ocrotito pe Arh. Mihail, si au avut in suflete credinta curata si dreapta in Dumnezeu si dragostea puternica pentru acest neam, de aceea ei au avut ochii mintii luminati de a vedea dusmanul tarii, masoneria condusa de jidanime. Ei nu au avut nimic cu evreii ca neam, Codreanu chiar s-a bucurat pentru evrei ca si-au primit tara inapoi, dar a vazut si rautatea anumitor evrei dornici de a stapani lumea si de a distruge popoarele si tarile crestine si in special ortodoxe, si a vazut si romanii care s-au aliat cu dusmanii impotriva propriei tari, iar astfel de romani sa ne fie iertat dar sunt tradatori de neam care meritau stersi de pe fata pamantului si Sf Stefan cel Mare a ucis boierii tradatori dornici sa inchina tara turcilor si o meritau. De aceea masonii nu i-au suferit si nici nu-i vor siferi pe legionari si au cautat si inca mai cauta sa-i discrediteze in ultimul hal. Nu degeaba aceasta miscare a Arh Mihail a dat majoritatea Sfintilor din temnitele comuniste.

   Apreciază

 12. ORTODOXIE said, on mai 19, 2014 at 1:27 pm

  Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

  Apreciază

 13. mircea.v said, on mai 19, 2014 at 1:50 pm

  DIn „Cumplite incercari, Doamne” – Marcel Petrisor

  „Staniloae era figura cea mai reprezentativa a ortodoxiei romanesti si a preotului legionar, dar nu facea caz de aceasta.
  – Parinte – zicea Craciun ca i s-ar fi adresat generalul Cumpanasu -, am venit sa va scot de aici cu orice pret; asa ca…
  – Asa ca ce? – il intreba parintele. N-am de gand sa platesc orice pret.
  – Trebuie doar o declaratie ca n-ati avut nimic cu Legiunea.
  – Dar a avut si ea cu mine, si eu cu ea; crestinismul si nationalismul sant indisolubil legate.
  […]
  – Ce stiti, parinte? Ce stiu si legionarii?!
  – Da. Ca fara sacrificiu de sine, fara ispasirea pacatelor noastre, nu se poate nimic.
  – Si santeti gata pentru asa ceva?
  – N-am stofa de martir, domnule, dar de marturisitor, da. Si ispasesc, iar ceea ce v-am spus, voi marturisi in veac. Pentru asta am venit in lume.
  – Si pentru legionari?
  – Daca au avut si au nevoie de mine, da. Pentru cine nu ma vrea insa, nu. Iata ce am eu de spus.!”

  Asa ca @pr Radu din Cluj, uite alt „criminal”: Parintele Staniloae.

  Apreciază

 14. Iones said, on mai 19, 2014 at 2:16 pm

  Crin Antonescu vrea cat mai multa putere pentru SERVICIILE SECRETE
  http://www.ziare.com/crin-antonescu/presedinte-pnl/crin-antonescu-vrea-cat-mai-multa-putere-pentru-serviciile-secrete-1299674

  Apreciază

 15. Emi said, on mai 19, 2014 at 2:43 pm

  Legat de monarhia din Romania si de alte fapte istorice (este doar parerea mea) :

  1.Regele Mihai este o nonvaloare de om care vroia sa se intoarca in tara pentru as recupera domeniile pierdute si pentru a face lobby la alte case regale pentru NATO si UE . De altfel este tradatorul care a intors armele(cu ajutorul prietenilor din partidele politice) provocand o mare tragedie poporului roman,solidarizati cu nazistii impotriva cancerului bolsevic ateu .Multi soldati chiar au plans cand au auzit ca am intors armele. Apoi,a fost de nemiscat in legatura cu executarea lui Antonescu.Putea sa-si exercite dreptul de gratiere.A anuntat ca s-a semnat un armistitiu,dar de fapt nu se semnase nimic ,ci dupa cateva saptamani,dupa ce 120.000 au fost deportati in Rusia,considerand armata romana ca dusman(iar aceasta fapta reiese din foarte multe surse). A abdicat rusinos,fiind opusul lui Nicolae al II-lea,asasinat cu toata famlia sa .Ba mai mult,nu numai ca a abdicat,ci a tinut si un discurs despre faptul „ca un nou regim vine sa ia locul monarhiei ” .Facea referie la „omul nou „.Decorat cu ordinul Pobeda ,pentru servicii aduse URSS-ului . Treaba cu studentii este o scuza a lui Mihai ca sa se dezvinovateasca .Chiar daca ar f fost asa,el tebuia sa fie rege pana la capat(Ca totii voievozii romani) ,nu un besinos obosit .

  Toti regii care au fost exilati sau „au abdicat” imi exprima neincredere . Ori mori pentru tara ta sau esti inchis si torturat ,ori zici „dar mai bine i las eu frumos si ma duc undeva sa-mi tin fundul la caldura ” .

  Cea mai buna carte citita despre perioada interbelica,politicieni de atunci si regi (scrise de un tip care a trait in acea perioada,Mihail Sturdza-ministru de externe pentru 6 luni in Guvernul lui Antonescu) :

  Romania si Sfarsitul Europei.Pe marginea prapastiei

  Dă clic pentru a accesa mihail-sturdza-romania-si-sfarsitul-europei-amintiri-din-c5a3ara-pierdutc483-romania-anilor-1917-1947.pdf

  http://www.okazii.ro/carti-de-stiinta/istorie/mihail-sturdza-romania-si-sfarsitul-europei-amintiri-din-tara-pierduta-ed-fronde-1994-a129393894

  2.Nu .Noi nu am avut monarhi in stil apusean .Noi am avut VOIEVOZI !

  3.Care este parerea Casei Regale despre ecumenism ,cip-uri si ortodoxie in general . Nu numai parerea despre homosexualitate si avort ne intereseaza ,ca si paganii fac cele ale firii .

  4.De ce romanii erau mai uniti in credinta si in idealuri atunci cand Romania era despartita (in Transilvania ,Tara Romaneasa si Moldova) si a devenit slaba,cu lideri masoni(fara discutii) si aservita intereselor straine,prostind populatia dupa ce a venit Cuza la conducere si a realizat Mica Unire? Poate pentru ca toate aceste uniri ale romanilor s-au realizat prin incuviintarea din cap a masonilor internationali ,care totusi au impus mai multe conditii :distrugerea credintei,a nationalismului,impunerea unor regi straini de neam.

  5.Regimul comunist a avut 2 lucruri rele:ateismul si teroarea .Altfel,daca nu ar fi avut cele 2 ,ar fi fost cel mai bun regim pentru romani,protejandu-ne de departe de toate influentele nefaste ale Vestului si tinadu-ne in moderatie si asceza(nu inteleasa ca asceza totala,ci ca neinbuibare). De altfel ,cam de asta a fost dat jos nea’ Nicu :pentru ca vrea sa nu mai fie rob international,ba mai mult ,sa infiinteze o banca(gen FMI) pentru popoarele cu care interactiona.Acest lucru l-a recunoscut (intr-o discutie privata cu mama mea,diriginta de posta intr-un oras din Timis) si Directorul Postei din Timis .Se pare ca politicienii nostri stiu foarte multe lucruri…dar nu vor sa ne zica .

  De altfel singurul lucru bun spuse de Base’ in intreaga sa cariera de dictachior a fost ca „Regele Mihai este un tradator” ,motiv pentru care toti voiculescienii de la Antena 3 au turbat,au facut spume la gura .

  6.Trebuie inteles ca niciun conudcator(incepand de la Cuza) nu a facut nicio unire de capul lui (sau vreo luare de decizie) .Fara acordul in prealabil al masonilor internationali nu miscau un deget ,iar Mica Unire nu s-ar fi facut( ca doar nu erau atat de prosti astia din Occident,ca sa fie pacaliti de „marea ” strategie a lui Cuza,pe care am invatat-o cu totii la scoala).

  7.Trebuie recunoscut ca monarhia din Romania a facut rau ,fiind primul pas catre ecumenism si acceptarea in „pace” a religiilor,in special a romano-catolicilor. Nu am vazut absolut niciodata o pozitie din partea Casei Regale in Romania .Apropo,din cate stiu eu Cuza a fost cel care a deschis drumul romano-catolicilor catre inima Moldovei:Iasi .

  Apropo,mi s-a aprut dezgustator sa-l vad pe mitropolitul Teofan la „beatificarea ” acelui preot(sau ce a fost el) romano-catolic in Iasi .Mi s-a parut iar dezgustator sa vad peste 20.000 de oameni prezenti(parca stiam ca Moldova este ortodoxa). Altfel,ei isi canonizeaza „sfintii” din inchisori …BOR nu o face nici astazi. Trist.

  Observ ca TVR a devenit o televiziune straina romanilor .Spre exemplu : a transmis acea ceremonie de mai sus ,iar TVR 2 a transmis integral slujba de Inviere de la Vatican .Mi se pare incredibil…

  Asta este doar opinia mea .Se pot aduce rectificari .

  Apreciază

  • Emi said, on mai 19, 2014 at 3:00 pm

   De altfel,cartea pe care am recomandat-o mai sus zdruncina multe prejudecati inradacinate despre nazisti si Al Doilea Razboi Mondial si despre dorinta lorde a cuceri lumea .Mi-am schimbat un pic opinia,chiar dupa ce am citit desfasurarea cronologica a evenimentelor de la inceput.

   „August, 21 Mareşalul Antonescu, informat de eşecul tratativelor de la
   Stokholm, propune (în înţelegere cu Generalul Fiessner) organizarea unei puternice
   linii de rezistenţă pe direcţia Focşani – Nămoloasa – Galaţi. Este trădat în intenţiile
   lui de către generalii Aldea, Racoviţă, Sănătescu şi Şteflea.

   August, 23, orele 22oo Proclamaţia Regelui Mihai către poporul Român. Regele
   declară că un “Armistiţiu” a fost semnat cu Comandamentul Rusesc. În consecinţă
   ordonă Armatei să înceteze orice rezistenţă.
   În realitate, nu se semnase nici un armistiţiu. Rezultatul
   acestei minciuni către Poporul Român şi Armata Română a fost capturarea şi
   trimiterea în Rusia şi Siberia a şaisprezece Divizii Române, fără să mai socotim
   mulţimea nesfârşită a abuzurilor, a violurilor de tot felul şi tâlhăriilor la drumul
   mare, la care s-au dedat Soldaţii Ruşi pe pământul românesc. Guvernul trădător
   instaurat la Bucureşti a părăsit Planul lui Antonescu referitor la linia de apărare
   Focşani – Nămoloasa – Galaţi.
   August, 24 Considerând că Guvernul din Bucureşti a comis un act de trădare faţă
   de Poporul Român prin arestarea Mareşalului Antonescu şi predarea lui unor agenţi
   sovietici, Horia Sima şi legionarii ce se aflau atunci în Germania, au decis să
   continue lupta contra celui mai mare duşman al Ţării noastre, cu toate mijloacele pe
   care le aveau la dispoziţie. Începe imediat organizarea unei Armate Naţionale
   Române formată din voluntari, legionari sau nelegionari. Primilor voluntari,
   prezenţi în jurul lui Horia Sima în momentul loviturii de Stat de la Bucureşti, li se

   vor adăuga, în curând, mulţi soldaţi şi ofiţeri români care luptaseră contra Uniuni
   Sovietice, care nu au acceptat noul curs al evenimentelor şi care au reuşit să
   traverseze liniile sovietice către Ungaria sau Austria. ”

   August, 30 Noul Guvern de la Bucureşti, în care intraseră şi comuniştii, urmând
   exemplul puţin glorios al Italiei, declară război fostului aliat, Germania

   August, 31 Jefuind, distrugând, omorând şi violând, Armata Roşie ocupă România
   întreagă şi intră în Bucureşti. Deoarece nu se semnase nici o convenţie de armistiţiu,
   soldaţii sovietici se consideră în teritoriu inamic ocupat

   Septembrie, 13 “Convenţia de Armistiţiu”, mincinos anunţată cu 21 de zile
   înainte, este semnată la Moscova de către delegaţii români, fără ca aceştia să poată
   negocia sau discuta măcar condiţiile ei. Este vorba de o capitulare fără condiţii, care
   pune întreaga Românie şi întreg Neamul Românesc la discreţia Rusiei lui Stalin

   Septembrie 12, De-
   Cembrie 5 Reprezentantul SUA Burton Berry telegrafiază Departamentului de
   Stat la Washington, că Iuliu Maniu i-a spus
   lui John Le Rougelet (reprezentantul Angliei la Bucureşti) că “dacă el
   (Maniu) ar fi ştiut că Sovietelor li se or da mână liberă în aplicarea Armistiţiului, nu
   ar fi sfătuit pe Rege sa-l semneze.

   Februarie, 7 –11 Stalin, Roosevelt şi Churchill se întâlnesc la Yalta. Puterile
   Occidentale sunt controlate de Harry Hopkins şi Alger Hiss, condamnaţi mai târziu
   în Statele Unite pentru că negaseră, sub jurământ fals, că erau spioni sovietici,
   atunci când martori şi documente dovediseră aceasta.
   Polonia este sacrificată. Europa împărţită. Opt ţări europene sunt
   predate Sovietelor, împreună cu o treime din Germania. Milioane de oameni din
   Ţările baltice, Polonia, Germania Răsăriteană, România sunt smulşi din patriile lor
   strămoşeşti şi trimişi în Siberia, în lagăre de exterminare. Când Maniu şi Brătianu
   protestează pe lângă Roosevelt şi Churchill, împotriva sălbăticiilor şi barbarismelor
   nemaiauzite comise de ocupanţii ruşi pe pământ românesc, li se răspunde că “Rusia
   Sovietică a fost autorizată să utilizeze puterea de muncă umană, ca plată parţială
   pentru pierderile suferite în timpul războiului ! Reamintim că Domnii Churchill şi
   Roosevelt proclamaseră cele “Trei libertăţi” şi semnaseră Charta Atlanticului.
   Istoria îi va judeca pentru infamiile lor.

   Februarie, 11 După câteva manifestări patriotice, Generalul Rădescu, Primul
   Ministru Român, se refugiază la Ambasada Britanică din Bucureşti. Câteva luni mai
   târziu va primi azil politic în Cipru şi mai târziu în Portugalia.

   Februarie, 13 După bombardarea masivă a oraşelor Hamburd, Berlin, Francfurt şi
   multe altele, are loc teribilul masacru aerian al oraşului Dresda, unde Aviaţia Anglo
   – Americană face aproape 300.000 de victime, între care numeroşi copii şi bătrâni,
   bolnavi, femei. Acest bombardament a transformat Dresda în cel mai mare cimitir
   din lume şi din întreaga istorie. Nimeni nu a fost spânzurat pentru această crimă ! ( de altfel Dresda nici nu era un important centru militar ,n.m )

   Martie, 8 Vâşinski îl obligă pe regele Mihai să desemneze pe comunistul
   Petre Groza ca Prim Ministru al unui Guvern complect comunist. Regele, Iuliu
   Maniu şi Dinu Brătianu cer în zadar sprijinul şi protecţia Aliaţilor.

   Mai, 7 Sfârşitul activităţii Guvernului Naţional Român de la Viena.
   Retragerea Armatei Române ce a luptat pe Oder până la ultima zi de război. Restul
   Diviziei I a Armatei Române, care se antrena în Austria, se predă trupelor Anglo-
   Americane.
   Guvernul Naţional Român din Exil a fost o reacţie normală împotriva
   activităţilor trădătoare ale politicienilor din Bucureşti, dornici de mărire şi putere
   personală. Acest guvern a reprezentat o încercare disperată de a evita, pentru Ţară
   şi Neamul Românesc, consecinţele nefaste ale activităţii iresponsabile şi trădătoare a
   acestor politicieni. Din păcate, aceste consecinţe nu au mai putut fi evitate : Statul
   Român şi-a pierdut independenţa iar Poporul Român a intrat într-o lungă perioadă
   de sclavie totală.

   Iunie, 26 Conferinţa Naţiunilor Unite se termină la San Francisco. Ea a fost
   prezentată de spionul comunist Alger Hiss care a fost ales primul Secretar General.
   Rusia Sovietică este admisă ca membru cu trei locuri, în loc de unul singur, ca toţi
   ceilalţi. În teorie, această organizaţie era destinată să apere drepturile omului şi
   independenţa naţiunilor.

   Iulie, 17 –August, 2 Conferinţa de la Postdam. Rusia Sovietică este invitată să
   participe la Războiul împotriva Japoniei. Invitaţiee absurdă, deoarece Japonia
   oferise, cu două luni înainte, să negocieze pacea tocmai prin Moscova ! Este
   începutul politicii americane care va livra până la urmă toată China Comunismului.
   August, 6 Aviaţia americană bombardează Nagasaki şi Hiroşima, omorând
   170.000 de Japonezi şi provocând contaminarea radioactivă pe viaţă a multor sute şi
   sute de mii de oameni. Nimeni nu va spânzurat pentru această faptă

   Decembrie, 21 Generalul american George Patton – care cerea Aliaţilor să
   se opună înaintării trupelor sovietice în Europa – moare într-un accident de
   automobil despre care s-a bănuit că a fost provocat. De remarcat că alt American,
   adversar înverşunat al abandonării Europei în faţa Sovietelor, Secretarul la Apărarea Naţională a Statelor Unite, James Forrestal, se în 1949, prin
   aruncare de la etajul 16 al Spitalului
   Naval Beuthesda.

   Martie, 13 – Iulie, 17 Comunistul Josif Broz (Tito) sechestrează şi asasinează pe
   generalul sârb Draga Mihailovici. Tito, care ordonase să se omoare mii de soldaţi deai
   lui Mihailovici, fusese impus ca şef în Iugoslavia de către Englezi şi Americani,
   ascultători la ordinele care hotîrîseră că secera şi ciocanul
   trebuiau să înlocuiască crucea, în ţările creştine de aproape două mii de ani. Se
   repetă cazul lui Kholtchak, dar de data asta cu Churchill de partea asasinilor

   Martie, 17 Mareşalul Ion Antonescu este condamnat la moarte de către unul
   din acele tribunale, unelte în mîinile partidelor comuniste, care vor caracteriza
   victoria Puterilor Aliate. Regele Mihai ar fi putut să exercite dreptul la graţiere.

   Octombrie, 15 Mareşalul Herman goering se sinucide, două ore înainte de a fi
   spânzurat.

   Octombrie, 16 Ministrul Afacerilor Externe, Joachim von Ribbentrop,
   mareşalul Wilhelm Keitel, Generalul Alfred Jodl şi alţi şapte şefi germani sunt
   executaţi la Nurenberg. Execuţii similare au loc în restul Europei şi în japonia. Se
   inaugurează astfel o nouă perioadă jurdiciă în care călăii şi judecătorii aparţin
   acelloraşi grupuri politice.

   1947
   Decembrie, 30 Abdicarea regelui Mihai sun presiunea Armatelor de Ocupaţie
   Sovietice, la sosirea cărora în Ţară el ănsuşi, ca şi politicienii din anturajul său,
   avuseseră o mare contribuţie. Începe perioada celor mai mari suferinţe pe care
   Poporul român le-a cunoscut vreo dată în istorie.

   Cuprins:

   Cuvânt înainteVII
   Cronologie analitică 2
   Precuvântare 47
   PARTEA ÎNTÂI
   TITULESCU: MINISTRUL DUŞMANULUI
   I. Trecutul în noi 49
   II. Primele posturi, primele semne 52
   III. Riga şi pactele de Neagresiune 62
   IV. Titulescu în ajutor! 69
   V. O Convenţie Feroviară unică în felul ei 74
   VI.Asasinatul din Marsilia şi Telegrama pierdută 81
   VII. Titulescu şi alianţe militare cu Sovietele 98
   VIII. Regat independent român sau
   Protectorat Ceho-Slovac 108

   PARTEA DOUA
   CAROL: REGELE UCIGAŞ 116
   IX. Guvernul Goga: Eroi, păcăliţi şi nemernici 117
   X. Dela Florii la Răstignire 125
   XI. Asasinarea lui Corneliu Codreanu şi războiul 138
   XII. Jertfa Poloniei şi măcelul legionarilor 148
   XIII. Tiranul fără spadă 158
   XIV. Arbitrajul dela Viena şi Mişcarea
   Legionară 164

   PARTEA TREIA
   ANTONESCU: CONDUCĂTORUL PARANOIC 170
   XV. N-am recunoscut trădarea 170
   XVI. Un chinuit 176
   XVII. Vărsare de sânge în Ardeal.
   Vizita la Roma 185
   XVIII. În vizită la Berlin. Patru egal trei 191
   XIX. Minciuna, veşnica armă a nemernicilor 197
   XX. Altă noapte la Jilava 201
   XXI. Putscul lui Antonescu 211

   XXII. Ca pe vremea lui Carol 222
   XXIII. Prea târziu, Domnilor! 227
   XXIV. Pribegi în ţări străine 232
   PARTEA A PATRA
   MIHAI: MOŞTENITORUL PĂCĂLIT 237
   XXV. Calea Robilor 239
   XXVI. Când numai onoarea mai poate
   fi salvată 251
   XXVII. Sfârşitul 262
   XVIII. După Sfârşit 265
   Încheiere 270
   Cuvânt final 282
   ANEXE 285
   I. Circulara Numărul 148 285
   II. Scrisoarea Lui Corneliu Zelea
   Codreanu, Şeful Legiunii, către
   Alexandru Vaida-Voievod, fost
   Preşedinte de Consiliu 288
   III. Scrisoarea Căpitanului, Corneliu

   Apreciază

   • saccsiv said, on mai 19, 2014 at 3:50 pm

    Emi

    Deci ai aflat ca stapanii din varful piramidei au decis sa imparta lumea in doua blocuri pentru aproximativ 50 de ani.

    N-am inteles insa bine ce parere aveai inainte despre national-socialism si ce parere ai acum.

    Apreciază

   • Emi said, on mai 20, 2014 at 2:13 pm

    Saccsiv

    Pai ,daca te referi la nationalismul romanesc(legionari) ,mereu am crezut in el . Insa am fost manipulat in legatura cu istoria celui de-al Doilea Razboi Mondial ,in legatura cu rusii,nazistii,americanii etc .Am invatat la scoala ca nazistii cu rusii au pus la cale tot,ca nazistii vroiau sa cucereasca toata lumea si sa ne gazeze (iar rusii ne-au eliberat <> ) ,americanii si aliatii erau „baietii buni” care salvau „democratia si multe asemenea .

    Din pacate scoala manipuleaza ,nu te educa.Astazi ,spre exemplu, ni s-a spus ca omul a evoluat din maimuta,si ca e mult mai plauzibil decat Creatia Dumnezeiasca .Ca omu lare creierul asa dezvoltat,deoarece pe vremea aia maimutele mancau mai mult decat era necesar,motiv pentru care li s-a dezvoltat creierul :))) .Eram sa pic pe jos de la asa argumente „stiintifice” .Mai ales cand am citit „Creationism stiintific” si „Bazele biblice ale stiintei moderne” de Henry Morris .

    Sa reluam discutia . Importatn pentru mine a fost si citirea cartii „Feminismul si NOM ” de Henry Makow ,evreu,insa singurul care a recunoscut ca WW II a fost creat pentru ca mai apoi evrei ramasi sa aiba „imunitate” pe viata .

    Parerea mea este ca nazismul si Hitler au fost niste papusi(ati aratat si dumneavoastra pe site legaturile nazismului cu ocultele mondiale) ,care au scapat intr-un fel …de sub control (desi ocultele mereu au avut controlul) .L-au ales pe Hitler pentru ca stiau ca era paranoic in privinta evreilor (adevarati detractori ai natiunilor unde locuiau) si a comunistilor(spaima cea mai mare a lui Hitler erau comunisti ,amplificata de relatiile mai mult ca prietenoase dintre vestici si comunisti) .

    Evreii gazati de Hitler erau talpa ,cei neimportanti ,insa care aveau si rolul lor. Sa nu credeti ca evreii prezentati in pozele acelea induiosatoare cu Holocaustul erau asa saraci… eu cred ca nu ,dimpotriva .

    Vesticii s-au aliat impotriva lui Hitler ,nu ia-u ascultat cererile in privinta comunistilor(inclusiv politicienii nostri tradatori,care au refuzat constat orice cerere de inarmare si aparare pe care ne-o propuneau nazistii) ,l-au considerat „incalcator al drepturilor omului” pentru ca i baga in ghetouri pe cei care reprezentau cel mai mare pericol pentru o natiune (desi in acelasi timp vesticii erau foarte prietenosi cu cei care omorau peste 20 de milioane-inainte de WW II – din propriul popor -adica comunistii) .

    Diferenta era ca Hitler i omora pe cei care i pricinuiau daune,iar comunistii pe cei care credeau in Dumnezeu ,
    Asta este si motivul pentru care CZC a aderat ca sustinere nazistilor din Germania si nationalistilor din Italia si Spania ,pentru ca reprezntau un sprijin impotriva bolsevicilor atei .
    Nazistii nu au prigonit(ca doctrina) credinta-unii dintre ei fiind chiar credinciosi- , asta vazandu-se in momentul ca au stationat in tara .

    A nu se intelege ca sunt nazist.Dimpotriva,era o doctrina straina de Dumnezeu ,insa care nu ne-a periclitat credinta si in care Germania se dezvoltase destul de frumos(cel putin la tehnica militara erau foarte tari,poate cei mai tari-dupa cum si National Geografic recunoaste) .

    Romanul,daca nu ca simpatie,macar ca sustinere a fost cu Hitler si impotriva(cu trup si suflet) bolsevicilor(care de data asta erau sustinuti de „democratici” ).

    In cartea lui Mihail Sturdza am aflat multe alte lucruri :cum Polonia a ascultat orbeste sfaturile Angliei ,si a refuzat orice cerere de alianta economica cu Germania(desi in suflet stiau ca puteau fi profitabile) …chiar si in ultimul moment(noapte) cand se putea evita WW II .Vinovatii morali pentru izbucnirea razboiului au fost Vesticii ,fara discutie (pe langa ca sunt vinovatii pentru ce s-a intamplat cu comunsimul in partea asta a Europei ) .Cum romanii au refuzat inarmarea etc etc .

    Citit cartea (daca n-ati citit-o) . E foarte interesanta !

    Apreciază

   • Munteanu Irina said, on mai 21, 2014 at 8:25 pm

    Emi, nazismul a avut rolul clar de a netezi calea spre Israel. Exista voci care spun ca cei ce au patimit mai mult din cauza nazismului au fost tigani, polonezi si un nr mai mic de evrei. Observa ca datorita nazismului evreii sunt si azi socotiti cele mai teribile victime ale intregii omeniri si mai observa ca dupa ce nazismul si-a incheiat misiunea, bietii evrei chinuiti au primi chipurile ca un fel de despagubire pentru teribilul chin indurat Israelul. In frunetea nazismului au sat insisi evreii, Hitler era evreu si au jertfit chiar si evrei de-ai lor pentru aceasta cauza. 

    Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on mai 21, 2014 at 9:58 pm

    Hitler a fost evreu? N-aș prea crede. Dar SS-ul a colaborat cu evreii sioniști pentru a-i aduce pe evrei în Israel. De unde știți? Știm că Eva Braun, amanta lui era evreică, ceea ce ridică un semn de întrebare…

    Apreciază

   • Irina said, on mai 29, 2014 at 1:30 pm

    Iata ce spune Iuliu Maniu, seful Partidului National Taranesc in toamna anului 1944:

    „Recunosc ca d-l Codreanu a fost superior gandirii mele. Eu am incercat sa adopt in lupta si salvarea tarii cai politice; el a ales o cale superioara si anume aceea de a realiza mai intai caractere, educand un tineret, care, pe cai de inaltare patriotica sa daruiasca totul, moral si spiritual. Astfel, d-l Codreanu voia sa creeze mai intai o elita conducatoare si apoi un partid”.

    In 1945, primind vizita mamei Capitanului si fiind rugat de aceasta sa-i dea un memoriu lui Petru Groza – in care se cerea eliberarea din lagar a fiicei si nurorii sale, Iridenta Mota si Elena Codreanu, sotii de legionari, Iuliu Manu a spus: „Nu pot sa fac nimic. Astept si eu sa fiu arestat. Doamna, eu nu am avut copii, dar daca as fi avut, as fi dorit sa semene cu fiul d-voastra Corneliu!”.

    Sursa: Apologeticum

    Apreciază

  • Iacoboaie Radu said, on mai 19, 2014 at 11:11 pm

   Şi acesta este un comentariu foarte bun. Aţi remarcat lucruri esenţiale. Am citit şi eu cartea lui Mihail Sturdza. Doamne ajută!

   Apreciază

  • Iacoboaie Radu said, on mai 19, 2014 at 11:33 pm

   Aceste precizări sunt foarte importante şi ca atare binevenite. Am citit şi eu cartea lui Mihail Sturdza cu ani în urmă şi este edificatoare pentru înţelegerea epocii interbelice. Aşteptăm şi alte comentarii din partea ta. Doamne ajută!

   Apreciază

   • Emi said, on mai 20, 2014 at 2:21 pm

    Multumesc 🙂 ! Domane ajuta !

    Pe langa asta,este edificatoare in intelegerea celui de-Al Doilea Razboi Mondial . Noi inca nu am inteles bine ce s-a intamplat acum 60-70 de ani(cand totusi tehinca era mai dezvoltata) ,iar unii pretind ca stiu ce s-a petrecut la etnogeneza romanilor sau acum 200-300 de ani .

    Istoria e subiectiva si scrisa de castigatori .Istoria de fapt este cea mai inexacta stiinta dintre toate ,unde te poti contrazice la nesfarsit .

    Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on mai 20, 2014 at 8:54 pm

    Da. Istoria este cea mai inexactă dintre ştiinţe dacă este rescrisă, falsificată la ordinul puterii de stat, dacă dispar documente şi se lucrează ocult la schimbarea mentalului colectiv în privinţa personajelor şi faptelor istorice.
    ISTORIA TREBUIE SĂ FIE SCRISĂ NUMAI ÎN DUH ŞI ADEVĂR. Iar lecţiile istoriei nu trebuie uitate niciodată, fiind un izvor de înţelepciune pentru generaţiile actuale. Iubesc acest neam în care m-am născut mai ales pentru istoria lui zbuciumată, plină de fapte eroice şi înălţătoare pentru suflet. Avem foarte mulţi martiri, mucenici şi sfinţi mărturisitori… Doamne ajută!

    Apreciază

  • Irina said, on mai 20, 2014 at 8:09 pm

   Emi sunt anumite fapte in istorie care nu se mai repeta pentru ca ar bate la ochi, de aceea masono- comunistii nu mai puteau ucide inca un rege, pentru ca toata lumea stia ce s-a intamplat cu Romanovii si toata lumea era cu ochii pe sovietici, de aceea au ales pentru alti regi o metoda mai usoara de a-i elimina abdicarea fortata, exilul etc. Sovieticii de exmplu nu au dat Romanovilor posibilitatea de a alege abdicarea ci i-au ucis direct ba mai mult au reusit sa nu mai lase pe nimeni din neamul lor in viata. In caz ca nu stii regele a fost obligat sa abdice prin sechestrarea unor tineri studenti si amenintarea ca-i va ucide daca nu paraseste tara. Aici pot spune ca regele a avut o atitudine responsabila, putea sa nu-i pese de acei tineri. Dar problema este ca voi nu stiti despre acest capitol decat ceea ce v-au spus comunistii si neo-comunistii. Si ce daca a venit pentru a-si lua proprietatile inapoi, este dreptul lui, acele proprietati au fost ridicate din banii lor, nu din banii statului. Du-te atunci de puapa-i pe Base, pe Ponta si pe Iliescu, Petre Roman si alti jidani si comunisti, daca stii sa vezi numai defectele regelui Romaniei, iar defectele bravilor nostri nu le vezi ca sunt cu mult mai amre decat a vreunuia dintre regi, astia de azi nici la degetul cel mic al lui Carol al II-lea nu au cum sa ajunga.

   Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on mai 20, 2014 at 9:01 pm

    Aveţi o înclinare sau adoraţie pentru regii României. Din păcate, doar regele Ferdinand a rezonat cu aspiraţiile poporului român. Iar Carol al II-lea pe care l-aţi pomenit la urmă n-a fost un simplu dictator, ci un mason de rang înalt, care a dat mai multe ordine pentru asasinarea legionarilor şi îndeosebi a lui Corneliu Zelea Codreanu, împreună cu alţi 13 comandanţi legionari, toţi fruntaşi naţionalişti, deveniţi martiri ai neamului românesc…

    Apreciază

   • Irina said, on mai 21, 2014 at 3:13 pm

    Exact si care au fost ultimii puternici nu comunistii? Asa se explica falsificarea sau ascunderea cu buna stiinta a unor fapte ale istoriei interbelice si denigrarea tuturor regilor romaniei fara nici o exceptie. Pana la urma comunismul este opera sigura a masoneriei, monarhia este oranduire dumnezeiasca asa ca voi decideti pe cine denigrati si pe cine ridicati in slavi si care sunt nonvalori si care valori. Eu una stiu de la oameni in varsta si de la bunicul meu, ca a fost mult mai minunat in tara noastra pe timpul monarhiei decat a republicii. Bunicul meu care a fost veteran de razboi avea un mare respect pentru regele Mihai si a inteles mai bine ca unul ce a trait acele vremuri circumstantele istorice si de ce s-au luat anumite deciziii. Si acest respect fata de monarhi( mai putin pt Carol al II-lea) l-am intalnit la majoritatea oamenilor de valoare din tara asta, chiar si de la cei ce au patimit in temnitele comuniste.

    Apreciază

   • Emi said, on mai 22, 2014 at 2:53 pm

    Irina

    Doamna,deja sunt foarte deranjat de acesta sustinere nesabuita pentru niste moarhi nedemni de Romania .Regele Mihai este o relicva ,buna de pus in muzeu ,cu titlul : „Tradator in data de 23 August 1944 ” . E un rebut,care nu mai merita absolut nimic .Ce sa caute el ca monarh,doar a abdicat ? Sa vina la tron bastarzii lui si fii nedemni,care nici nu stiu limba romana(ce sa mai zicem de ortodoxie sau simtire romaneasca) ? Cea facut Mihai in aceasta tara de cand s-a intors(semnificativ) ? Nimic! Ca si toata familia lui ! A ,da,a facut lobby la prietenii de breasla occidentali sa intram in NATO ,astfel ca este recunoscut ca unul din cei mai importanti factori pentru care Romania e in NATO .Imi amintesc cum isi descria evreul Patapievici primirea unei flegme in fata :” -Sunteti domul Patapievici ? -Da ! *flegma* ” .Exact acelasi lucru il merita si „stimabilul” Mihai ,mostenitorul pacatului .

    Ati citit macar carte lui Mihail Sturdza ca sa va puteti pronunta ca avea partipriuri in legatura cu regii Romaniei .De altfel,daca ati fi citit cartea,v-ati da seama ca 90 % vorbeste despre politicienii PNL,PNT etc ,despre oameni care au facut rau Romaniei prin decizii complet gresite. Vorbeste si de regele Mihai la un moment dat,dar el nu il considera neaparat rau intentionat,ci slab conducator ,fara minte. (mai vorbea desigur si despre Carol II,caci stim ce a facut)

    Deci,pentru regele Mihai sunt valabile 2 ipoteze: a dat Romania pe mana rusilor de buna stiinta sau era un conudcator slab,influentabil .

    Dumneavoastra manipulati cu cei 20.000 de studenti,inexistenti de altfel .Si chiar daca ar fi existat,ei ar fi fost Sfinti Mucenici ,iar Mihai poate era si el Sfant . Dar din pacate pentru Mihai(fiind o teorie imbratisata de pupincuristi lui ) nu sta in picioare aceasta teorie, avand in vedere ca ,totusi,eram inca eram de partea „aliatiilor” (desi am fost considerati pierzatori la finalul razboiului) .

    Nu exista exil cu forta,decat daca te bat astia ,te leaga si te tin inchis intr-un beci .Altfel nu exista asa ceva si sea cheama parasirea tari,scuzandu-te ca din exil luptai „mai bine” decat mort .Evident,nu a indulcit cu nimic existenta lui Mihai in strainatate soarta romanilor.

    „, este dreptul lui, acele proprietati au fost ridicate din banii lor, nu din banii statului ”

    Banii cui zici? Ai lor,aha… (in primul rand,nu el a ridicat Pelesul) .Nu mai e a lui ! A renuntat la titlul de monarh,printr-un discurs ridicol (laudativ) la adresa noii oranduiri pe care o va aduce comunismul .Macar de-ar fi abdicat demn …

    ” Du-te atunci de puapa-i pe Base, pe Ponta si pe Iliescu, Petre ”

    Daca nu e Tanda e Manda .Daca nu-i cu americanii,e cu rusii .Din pacate,asa ganditi dumneavostra .Nu sunt prietenul nimanui (macar de-ati fi observat ca l-am numit pe Base’ dictachior ).Insa se pare ca politicienii astia amintiti de dvs(in afara de Base’) au o simpatie fata de regele Mihai,ba isi fac si poze,ca la o atractie turistica.

    „majoritatea oamenilor de valoare din tara asta, chiar si de la cei ce au patimit in temnitele comuniste. ”

    Nu stiu daca toti … avand in vedere ca unii nici nu au deschis acest subiect. Sigur,e mare lucru sa ai respectul unor oameni de cultura ca Plesu ,Liceeanu,Patapievici si alti epigoni ,filosofi fara succes ,care chiar cred ca reprezinta cultura,insa nu reprezinta decat oportunismul .

    Dati exemple de oameni de cultura(cunoscuti,sper) ca sa-i analizam,sa vedem ce hram poarta…

    Apreciază

 16. Iones said, on mai 19, 2014 at 3:25 pm

  Robert George: Persecutia a inceput, vei abandona Evanghelia?
  http://www.lifesitenews.com/news/robert-george-the-persecution-has-come-will-you-now-abandon-the-gospel

  Apreciază

  • Irina said, on mai 21, 2014 at 2:36 pm

   Carol al II-lea sunt si eu de acord ca a fost implicat in masonerie, si eu cel mai mult il apreciez pe regele Ferdinand, dar si pe regele Mihai.

   Apreciat de 1 persoană

   • Iacoboaie Radu said, on mai 21, 2014 at 10:01 pm

    Pe regele Mihai îl apreciați? De ce? Ce a făcut bun și noi nu am aflat încă?

    Apreciază

   • Emi said, on mai 23, 2014 at 8:52 pm

    Irina

    Doamna,deja sunt foarte deranjat de acesta sustinere nesabuita pentru niste moarhi nedemni de Romania .Regele Mihai este o relicva ,buna de pus in muzeu ,cu titlul : “Tradator in data de 23 August 1944 ” . E un rebut,care nu mai merita absolut nimic .Ce sa caute el ca monarh,doar a abdicat ? Sa vina la tron bastarzii lui si fii nedemni,care nici nu stiu limba romana(ce sa mai zicem de ortodoxie sau simtire romaneasca) ? Cea facut Mihai in aceasta tara de cand s-a intors(semnificativ) ? Nimic! Ca si toata familia lui ! A ,da,a facut lobby la prietenii de breasla occidentali sa intram in NATO ,astfel ca este recunoscut ca unul din cei mai importanti factori pentru care Romania e in NATO .Imi amintesc cum isi descria evreul Patapievici primirea unei flegme in fata :” -Sunteti domul Patapievici ? -Da ! *flegma* ” .Exact acelasi lucru il merita si “stimabilul” Mihai ,mostenitorul pacatului .

    Ati citit macar carte lui Mihail Sturdza ca sa va puteti pronunta ca avea partipriuri in legatura cu regii Romaniei .De altfel,daca ati fi citit cartea,v-ati da seama ca 90 % vorbeste despre politicienii PNL,PNT etc ,despre oameni care au facut rau Romaniei prin decizii complet gresite. Vorbeste si de regele Mihai la un moment dat,dar el nu il considera neaparat rau intentionat,ci slab conducator ,fara minte. (mai vorbea desigur si despre Carol II,caci stim ce a facut)

    Deci,pentru regele Mihai sunt valabile 2 ipoteze: a dat Romania pe mana rusilor de buna stiinta sau era un conudcator slab,influentabil .

    Dumneavoastra manipulati cu cei 20.000 de studenti,inexistenti de altfel .Si chiar daca ar fi existat,ei ar fi fost Sfinti Mucenici ,iar Mihai poate era si el Sfant . Dar din pacate pentru Mihai(fiind o teorie imbratisata de pupincuristi lui ) nu sta in picioare aceasta teorie, avand in vedere ca ,totusi,eram inca eram de partea “aliatiilor” (desi am fost considerati pierzatori la finalul razboiului) .

    Nu exista exil cu forta,decat daca te bat astia ,te leaga si te tin inchis intr-un beci .Altfel nu exista asa ceva si sea cheama parasirea tari,scuzandu-te ca din exil luptai “mai bine” decat mort .Evident,nu a indulcit cu nimic existenta lui Mihai in strainatate soarta romanilor.

    “, este dreptul lui, acele proprietati au fost ridicate din banii lor, nu din banii statului ”

    Banii cui zici? Ai lor,aha… (in primul rand,nu el a ridicat Pelesul) .Nu mai e a lui ! A renuntat la titlul de monarh,printr-un discurs ridicol (laudativ) la adresa noii oranduiri pe care o va aduce comunismul .Macar de-ar fi abdicat demn …

    ” Du-te atunci de puapa-i pe Base, pe Ponta si pe Iliescu, Petre ”

    Daca nu e Tanda e Manda .Daca nu-i cu americanii,e cu rusii .Din pacate,asa ganditi dumneavostra .Nu sunt prietenul nimanui (macar de-ati fi observat ca l-am numit pe Base’ dictachior ).Insa se pare ca politicienii astia amintiti de dvs(in afara de Base’) au o simpatie fata de regele Mihai,ba isi fac si poze,ca la o atractie turistica.

    “majoritatea oamenilor de valoare din tara asta, chiar si de la cei ce au patimit in temnitele comuniste. ”

    Nu stiu daca toti … avand in vedere ca unii nici nu au deschis acest subiect. Sigur,e mare lucru sa ai respectul unor oameni de cultura ca Plesu ,Liceeanu,Patapievici si alti epigoni ,filosofi fara succes ,care chiar cred ca reprezinta cultura,insa nu reprezinta decat oportunismul .

    Dati exemple de oameni de cultura(cunoscuti,sper) ca sa-i analizam,sa vedem ce hram poarta…

    Apreciază

  • Irina said, on mai 20, 2014 at 6:56 pm

   Exact, sa nu uitam cu a fost numit satan inainte de cadere, Luceafar, stea ce a cazut din cer ca un fulger. Este numit so, din Rai, se refera probabil la faptul ca a fist inger inainte de cadere si acum ne vrajeste principiile lui libertate, egalitate si fraternitate.

   Apreciază

  • Iacoboaie Radu said, on mai 21, 2014 at 10:06 pm

   Slavă ție, stea curată
   Voie bună pe pământ
   Astăzi te simțim aproape
   Sol din Rai cu soare sfânt.

   Vraja ta aduce iară
   Pe popor lângă popor
   Toți pe lume frați noi suntem
   Când apari ușor în zbor.

   Cititi cu atentie versurile imnului Uniunii Europene, nu vi se pare destul de clar cui ii sunt inchinate, si de ce a fost ales? Incepe direct cu slava adusa “stelei”, ne explia ca este un “sol din Rai”, care aduce “voia buna pe pamant”. Dar noi stim bine cine este aceasta stea, nimeni altcineva decat insusi Lucifer cazut din Rai, si odata cu el celelalte cete de ingeri din oastea sa (stele din steag).

   “Despre caderea lui Lucifer si a ingerilor lui, Scriptura ne vorbeste asa: “Si s-a facut razboi in cer: Mihail, si ingerii lui, au pornit razboi cu balaurul. Si se razboia si balaurul si ingerii lui si n-a izbutit el, nici nu s-a mai gasit pentru ei loc in cer. Si a fost aruncat balaurul cel mare, sarpele cel de demult, care se cheama satana, diavolul cel ce insala pe toata lumea, pe pamant si ingerii lui au fost aruncati cu el” (Apoc.,12,7-9). Si asa a cazut Lucifer din cinstea de arhanghel, precum graieste Domnul: “Am vazut pe satana ca un fulger cazand din cer” (Luca,10,18). Si asemenea cu el si ceata de ingeri ce era sub dansul, inaltandu-se, a cazut si demonii, luptatori impotriva mantuirii noastre s-au facut. ”
   Fragment din: http://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfintii-mihail-gavriil-72962.html

   Si mai apoi sa ne transmita ca vor sa uneasca toate popoarele sub conducerea acestei stele (Lucifer), care va veni sub forma lui Antichrist. Si cand isi va face prima data aparitia va posta sub forma de salvator al lumii, aducand “Voie bună pe pământ” .
   Odă bucuriei este o odă scrisă în 1785 de către poetul și istoricul german Friedrich Schiller si este o inchinare adusa “fratiei omului”, dar mai tarziu detestata de poet spunand ca a fost doar un curent de prost gust al acelei ere. Oda este cunoscută mai ales pentru muzica pe care a fost pusă de către Ludwig van Beethoven în a patra mișcare a Simfoniei a 9-a, pentru patru voci solo, cor și orchestră.

   Mai multe despre imn aici: http://www.cocoon.ro/?p=4316 si http://ro.wikipedia.org/wiki/Od%C4%83_bucuriei

   Cititi va rog si:

   http://vremuritulburi.wordpress.com/2014/05/17/profetia-parintelui-elpidie-despre-noul-papa-antihrist-si-puterea-malefica-a-cipului/

   http://vremuritulburi.wordpress.com/2014/05/14/proorociri-despre-vremurile-din-urma/

   Apreciază

 17. Radu Humor said, on mai 19, 2014 at 7:46 pm

  Într-o asemenea aglomerare de adevăruri şi minciuni este din ce în ce mai greu să descoperi realităţile aşa cum s-au petrecut, nu cum au fost scrise ( se spune că Istoria este ceea ce aflăm noi din cele întâmplate !).
  Din păcate, astăzi, nici măcar izvoarele istorice originale nu mai pot fi scutite de unele intervenţii, aparent nevinovate, pe ici pe colo, dar exact în părţile esenţiale. 😉
  Dar teama iudeomasoneriei devine de-adreptul animalică atunci când sunt luate în discuţie teme naţionale, mai ales cele legate de Mişcarea Legionară, singurul loc în care cu toată ingeniozitatea, perfiditatea şi sumele imense cheltuite, n-au reuşit să se infiltreze sau să cumpere conştiinţe !
  Concluzia poate servi nu numai drept învăţătură de minte pentru cei folosiţi drept unelte ( mai toţi o sfârşesc prost!), dar şi ca exemplu de putere pe care Credinţa şi dragostea de neam şi ţară o dă adevăraţilor săi aleşi, martiri ai Neamului, Sfinţi ai Închisorilor şi exemple demne de un Popor atât de greu încercat !
  Doamne Ajută !

  Apreciază

 18. Alex said, on mai 19, 2014 at 8:02 pm

  Profesorul Constantin Barbu: “Toţi cei nouă agenţi străini care au produs rapoarte împotriva lui Eminescu sunt evrei unguri şi evrei austrieci”. INTERVIU Cuvântul Libertăţii

  http://www.badpolitics.ro/profesorul-constantin-barbu-toti-cei-noua-agenti-straini-care-au-produs-rapoarte-impotriva-lui-eminescu-sunt-evrei-unguri-si-evrei-austrieci-interviu-cuvantul-libertatii/

  Apreciază

  • Iacoboaie Radu said, on mai 20, 2014 at 12:06 am

   ACEST FRAGMENT DE MAI JOS, DIN INTERVIUL CU PROFESORUL CONSTANTIN BARBU, EXPUS DE FRATELE ALEX, ESTE RECOMANDAT MAI ALES ADEVĂRAŢILOR EMINESCOLOGI PRECUM THEODOR CODREANU, NICOLAE GEORGESCU ŞI ALŢII

   ,,Reporter: Ai publicat multe lucrări despre Eminescu.Ai şi polemizat cu mulţi intelectuali de azi, de la numărul anti-Eminescu din „Dilema”, până la textul tău din „Tribuna” (Eminescu. Istorisirea celei mai cumplite crime din istoria României) – care a devenit nod de „scandal” literar. Vreau să te întreb: de ce este Eminescu atât de viu? Fiindcă a fost ucis, aşa cum reiese din documentele pe care le-ai publicat în cele peste 20 de volume din „Codul invers”?

   C.B.: Împotriva noneminescologilor de la „Dilema” am scris un text intitulat „Apărarea lui Eminescu”, chiar în ziua în care a apărut revista lui Andrei Pleşu. Azi aş zice că am fost exagerat de blând cu ipochimenii aceia, mulţi dintre ei dovedindu-se simpli metalambanişti. Ce este un metalambanist? Ce să fie, un hoţ de texte, adică un plagiator. Referitor la textul din „Tribuna”, am scris obrăznicii scurte tot felul de necalificaţi în Eminescu, începând de la academicianul Manolescu şi sfârşind cu un tocomer idepingibil, al cărui nume îmi scapă în acest moment.

   Ca să fie clar un lucru, eu nu vreau să demonstrez nimic, nici să conving pe cineva de o anumită imagine sau realitate. Fiindcă, vorba lui Dostoievki, omul e prost, cumplit de prost.

   Am publicat poate 1000 de pagini de documente din arhivele secrete de la Viena. Ştiu manuscrisele lui Eminescu pe de rost, şi viaţa lui pe zile (şi când se poate pe ore şi minute). Pentru 28 iunie 1883 ştiu şi mersul trenurilor şi buletinul meteorologic, chiar preţul trăsurilor din Bucureşti. Am studiat şi ciornele tratatului secret cu Austro-Ungaria. Ştiu câte linguri şi furculiţe avea familia Hohenzollern (în 1866; chiar există un inventar). Ştiu şi ce veselă şi-a cumpărat P.P. Carp după semnarea tratatului secret (veselă de aur).

   Am publicat în facsimil color, la Editura Revers din Craiova, cele două dosare de interdicţie ale lui Eminescu şi Autopsia lui Eminescu scrisă de mâna lui Suţu, dar nesemnată. Autopsia ne va demonstra definitivcă EMINESCU NU A AVUT SIFILIS şi că a fost tratat greşit cu mercur, morfină şi altele. În curând voi aduce de la Viena fotografii şi documente care vor face linişte definitivă.

   Eminescu este viu, extrem de viu fiindcă geniul său este unul historial, el ghicind „enigma vieţii”. N-am vrut să spun până acum, dar toţi cei nouă agenţi străini care au produs rapoarte împotriva lui Eminescu sunt evrei unguri şi evrei austrieci. Toată povestea stupidă cu antisemitismul lui Eminescu aici trebuie căutată. Este un lucru gingaş pe care va trebui să-l lămuresc. De ce nimeni nu spune că Eminescu a studiat caldeana cu marele profesor Petermann? De ce uită detractorii lui Eminescu faptul că geniul nostru a avut la Viena şi Berlin mari profesori evrei? Eu am publicat în Biblioteca Eminescuaproape toate cursurile pe care Eminescu le-a urmat la Viena şi Berlin cu o seamă de celebri profesori de origine evreiască. Detractorii lui Eminescu uită lucrurile esenţiale fiindcă de fapt nu le ştiu. Adevărata cândire a lui Eminescu este în ontologia poetică din poemele şi prozele sale.

   De ce nu arată detractorii săi (nişte analfabeţi, în fond) paginile geniale din Luceafărul (Caballa Lucis), Sărmanul Dionis (maestrul Ruben este evreu), Memento mori (strălucitele versuri despre Israel)? În articolele politice Eminescu a scris despre câţiva escroci financiari, nu despre Iisus Hristos şi consubstanţiala evreitate. Voi publica o lucrare complicată şi voi sta de vorbă cu adevărata elită evreiască, pentru a stinge această falsă problemă care este neproductivă din toate punctele şi nepunctele de vedere.

   Înnebunirea şi uciderea nihilistului Mihai Eminescu este un lucru complicat şi nu degeaba am avut nevoie de peste 20 de volume de Codul invers, care se va sfârşi pe la volumul 33.

   Doctorul Tălăşescu este acela care a avut în mână creierul lui Eminescu (şi nu Gheorghe Marinescu) şi el este cel care scrie în 1912 că vede aici o ţeastă zdrobită de o mână criminală. Dacă nu ar fi fost astfel, Maiorescu ar fi reacţionat fiindcă trăia.

   Nu mă îndoiesc, dragă Mircea, că acest interviu va fi citat în eminescologie. E numai meritul tău.”

   Apreciază

 19. Iacoboaie Radu said, on mai 20, 2014 at 9:42 am

  OFF TOPIC

  De ce a fost omorat Muammar al-Gaddafi de oculta mondiala
  Vlad Herman, 19 Mai 2014

  Au trecut aproximativ doi ani de când a început aşa numita “primăvara arabă”. Libia, sub loviturile aeriene ale NATO, raidurile insurgenţilor liberali şi islamişti, s-a transformat din Jamahirie în “tânără democraţie”. Să vedem ce nu le-a convenit libienilor, de ce l-au omorât pe liderul lor Muammar al-Gaddafi.

  1. Libia lui Gaddafi nu avea nici o datorie faţă de nimeni în lume.

  2. Preţul unui litru de benzină era de 0.14$

  3. Preţul unei pâini era de 0.15$

  4. Învăţământul şi spitalizarea erau gratuite.
  5. Tinerii căsătoriţi primeau în dar 64000$ pentru a-şi procura apartament.

  6. Fiecare familie libiană avea propria casă.

  7. Pentru fiecare membru, familia libiană primea anual 1000$ subvenţii.

  8. Pentru fiecare copil nou născut, familia primea 7000$, ajutor material.

  9. Ajutorul de şomaj 730$ lunar.

  10. Orice libian, dacă era admis la oricare facultate din lume, primea 2500 euro de la stat plus întreţinere plus un automobil.

  11. Salariul unei asistente medicale era de minim 1000$.

  12. Automobilele în ţară erau vândute numai la preţ de fabrică.

  13. La deschiderea propriei afaceri, Jamahiriya Libiană oferea un ajutor material de 20000$, într-o singură tranşă.

  14. Nu exista impozit pe imobil, la apartamente şi casele de locuit.

  15. Impozitele mari erau interzise prin lege.

  16. Cetăţenii libieni primeau creditele fără dobândă din partea statului.

  17. Energia electrică era gratuită pentru populaţie.

  18. În toată ţara era dezvoltată o reţea de magazine pentru familiile cu mulți copii, în care alimentele de bază erau vândute la un preţ simbolic.

  19. Pentru vânzarea produselor alimentare cu termenul expirat – amenzi astronomice.

  20. Pentru falsificarea preparatelor medicale – pedeapsa cu moartea.

  21. Vânzarea şi consumul de alcool – interzis prin lege.

  22. Intermedierea în vânzarea imobilelor – interzisă prin lege.

  23. După venirea la putere a lui Gaddafi, din Libia au fost alungate marile corporaţii.

  24. Doar după preluarea puterii de către Gaddafi, negrii din sudul Libiei au primit drepturi cetăţeneşti.

  25. În 40 ani de “dictatură” populaţia ţării a crescut de trei ori, iar mortalitatea infantila s-a micşorat de nouă ori.

  26. Speranţa de viaţă a crescut de la 51,5 la 74,5 ani.

  27. Gaddafi a luat decizia de a scoate Libia din sistemul bancar mondial şi alte 12 tari arabe erau gata să-i urmeze exemplul.

  După cum spun americanii, familia Gaddafi avea proprietăţi în valoare de zeci de miliarde, însă dacă luăm în calcul că la noi toate cele mai sus enumerate lipsesc dintotdeauna, iar politicienii noştri totuşi sunt multi miliardari, vă daţi seama ce moarte ar merita ei? Şi straniu lucru, americanii nu vin să-i omoare pe alde Filat, Voronin sau Plahotniuc şi să ne salveze de tirani, cum s-au grăbit să o facă în Libia.

  Acum Libia nu mai are nimic, în afară de “democraţie”. În concluzie ce ar fi de spus? Fiecare şi-o face cu mâna lui…

  P.S. Muammar Gaddafi este una din primele mari jertfe în lupta binelui cu răul din secolul XXI, din păcate nu cred sa fie el ultimul…

  Apreciază

  • Irina said, on mai 20, 2014 at 8:17 pm

   Sa nu uitam ca Mihail Sturza facand parte dintr-una din familiile domnesti din Romania, era si normal sa nu fie de acord cu regii straini audsi in tara. Asa ca este posibil ca teoria lui sa fie partinitoare si sa nu reflecte 100% realitatea.

   Apreciază

 20. Partizanu said, on mai 20, 2014 at 1:33 pm

  HRISTOS A INVIAT. FRATE SACCSIV sunt satul de CONSTANTEANU ion coja. Ca de altfel si de imitatiile de ORGANIZATII NATIONALISTE gen NOUA LABA(dreapta). Stim prea bine cine sunt stapanii in tara asta de PROSTI(PETRE TUTEA). La expozitia http://www.cugetliber.ro/stiri-cultura-educatie-o-expozitie-interesanta-la-muzeul-de-istorie-217643 organizata de MASONERIE se poate observa cum este aruncata in mocirla toata aceasta istorie neagra. Eu personal am vazut ca nu apare nici un GREFIER, DOCTOR, INSPECTOR… evreu, tigan sau ungur in documentee selectate. Ba mai mult sunt date eronate pentru ADORMITI. A si inca ceva nu sunt pomeniti PREOTII. Ci in schimb sunt catalogati FASCISTI-LEGIONARI mai toti luptatori ANTI -COMUNISTI. Cat de curind urmeaza reactia noastra impotriva ANARHO- COMUNISTILOR.

  Apreciază

 21. Iacoboaie Radu said, on mai 20, 2014 at 9:41 pm

  OFF TOPIC
  Un frate semnala un articol excepţional:
  http://vremuritulburi.wordpress.com/2014/05/19/victor-ponta-este-asasinul-procurotului-panait/

  Apreciază

  • Irina said, on mai 21, 2014 at 2:59 pm

   Va dati seama cate crime fac acesti politruci pentru a-si ascunde mizeriile.

   Apreciază

 22. Irina said, on mai 21, 2014 at 7:46 pm

  Filmul „Corpus Christi” urmează să fie lansat in acest an, in iunie-august. Este un film dezgustător care urmeaza să apară în America, mai târziu în acest an, care-L descrie pe DOMNUL IISUS HRISTOS şi pe ucenicii Lui ca homosexuali! Ca un joc nesabuit, acesta a fost deja în teatre pentru un timp. Este numit „Corpus Christi”, care înseamnă „Trupul lui Hristos”. Este o bătaie de joc a Domnului nostru. Dar noi creştinii putem face ceva.
  Iata de ce eu iti trimit acest e-mail. Dacă-l trimiti mai departe, am putea preveni ca acest film sa fie prezentat în Canada şi America si Europa.

  Haideti sa ne unim pentru credinta noastra şi sa oprim aceasta bataie de de joc de DOMNUL IISUS HRISTOS, Salvatorul nostru! Ce vom face ca si Crestini? Eu trimit aceasta la toti care cred ca vor aprecia faptul ca sunt informati. Vă rugăm să ne ajutati sa prevenim astfel de ofensa împotriva Domnului nostru! Nu e o petitie sa semnati, o limită de timp, sau numar minim de persoane pentru a trimite aceasta mai departe altora. Va ia mai puţin de 2 minute!

  Dacă nu sunteţi interesaţi şi daca nu aveti 2 minute pentru a face acest lucru, să nu ne plangem dacă Dumnezeu nu o sa aiba timp pentru noi!!!

  Imaginaţi-vă ce s-ar întâmpla dacă acest film ilustrându-l pe Mohammad în acelaşi mod… lumea islamica ar fi in flacari!! Aparent, unele regiuni din Europa au interzis deja cu succes acest film. Tot ce avem nevoie este multa rugaciune si o multime de e-mailuri.
  DOAR SPUNETI (TRIMTETI) MAI DEPARTE!!!!….

  Va gasi Dumnezeu cel puţin 50 de oameni buni care sunt dispusi sa-si arate preocuparea si sa-si spuna opinia lor impotriva acestui act de blasfemie?!?!?!

  Apreciază

  • mircea.v said, on mai 22, 2014 at 12:18 am

   Irina, verifica inainte de a da drumul pe net la diverse stiri. Este hoax, adica vrajeala. Circula si prin 2009, din ce am vazut la o simpla cautare. Cauta pe net si o sa vezi.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: