SACCSIV – blog ortodox

EVREUL Norman Manea: “Oamenii simpli au RELIGIA, au aceasta constiinta de a fi parte a unui POPOR. E greu sa le explici ca e IDIOT.”

Posted in EVREI by saccsiv on mai 19, 2014

In cartea sa Praktischer Idealismus, Kalergi scria:

   „Omul viitorului va fi de rasă mixtă. Actualele rase și clase vor dispărea treptat din cauza dispariției spațiului, timpului și prejudecatilor. Rasa viitorului euroasiato – negroida, similara la infatisare cu anticii egipteni, va inlocui diversitatea popoarelor cu diversitatea indivizilor.”

Separat de acest ghiveci european, Kalergi mai descria noua rasa de nobili ai batranului continent: evreii …

Cititi va rog mai multe la:

KALERGI a fondat PANEUROPA cu banii evreilor ROTHSCHILD si WARBURG. Cum zice el ca va arata rasa europeana si cine o va conduce?

france

Foto: http://blacktiemagazine.com/society_2010_april/Order_of_Arts_and_Letters.htm

   Iata o parte a interviului Scriitorul Norman Manea, la INTERVIURILE GÂNDUL: „Mândria de a fi român este o chestiune comună. E greu să explici că e cam copilăresc”:

Domnule Norman Manea, sunteţi de câteva zile în România. Peste o săptămână, vom avea alegerile europarlamentare. Cum găsiţi atmosfera alegerilor pentru Parlamentul European?

Pot să vă spun că am vorbit cu nişte prieteni şi i-am întrebat ce vor face. Dincolo de lozincile că trimitem în Europa românii care vor apăra românii (nu văd de cine trebuie să-i apere în comunitatea europeană, trebuie să-i apere în est, la graniţa de est, nu la Bruxelles), am întrebat ce vor face, dacă au o opţiune. Şi aproape toţi mi-au răspuns la fel: nu ştiu cu cine să votez şi s-ar putea să nu votez. Răspunsul părea copiat după cetăţeanul turmentat din Caragiale, care tot timpul zicea „eu nu ştiu cu cine să votez”. Deci, el nu ştia, noi nu ştim. Asta leagă într-un fel, face un acord între trecut şi prezent şi arată că ceva nu e în ordine, ceva a rămas confunz, amestecat, e un hibrid greu de detectat şi greu îmblânzit.

Există în campania electorală pentru europarlamentare un partid care foloseşte sloganul „mândru că sunt român”. Dumneavoastră, ca evreu român, sunteţi mândru că sunteţi român? Cum vi se pare ideea de a spune că eşti mândru că te-ai născut român?

Depinde cât de ţanţoş eşti. Adică, dacă vrei neapărat să-ţi bombezi pieptul şi să spui  „da, eu sunt mândru că sunt român” e pueril. De ce ai fi tu mai mândru decât finlandezul? Nu ai ales să te naşti român, cel mai bine ar fi să faci să fie cât mai bine în România. Dar că tu eşti mândru sau nu eşti mândru te priveşte, cel de lângă tine o să te întrebe de ce eşti aşa de mândru că tu ai 1,70 m, el are 1,80 m şi este mai mândru decât tine? Oamenii simpli au religia, au această conştiinţă de a fi parte a unui popor, a unui anumit loc. E greu să le explici că e cam copilăresc şi idiot. Dar m-aţi întrebat pe mine, iar eu sunt un copil bătrân deja şi am învăţat ceva din istoria mea personală.

   Comentariu saccsiv:

Sa ne amintim si ce spunea Wesley Clark:

„Nu există nici un loc in Europa moderna pentru statele pur etnice. Asta-i o idee din secolul al 19-lea si incercam sa trecem in secolul 21 si o vom face cu state multi etnice.”

Cititi va rog mai multe la:

ACUM POATE INTELEGM MAI BINE: Evreul WESLEY CLARK – consilier special pe probleme strategice, pe probleme de securitate si pe probleme de strategii economice al premierului VICTOR PONTA …

Cititi va rog si:

VIDEO – Barbara Lerner Spectre: EVREII sunt vazuti rau deoarece AU ROL CONDUCATOR …

 

34 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Există în campania electorală pentru europarlamentare un partid care foloseşte sloganul „mândru că sunt român”. Dumneavoastră, ca evreu Citeste mai departe […]

    Apreciază

  2. Radu Humor said, on mai 19, 2014 at 11:23 pm

    Mda !
    Păi, ăştia aşteaptă să li se pună altfel de întrebări :
    – Vă bucuraţi că sunteţi evreu ? ( măcar pe 1/2, ca Băsescu, Ponta, Hrebenciuc ş.a. ) ?
    – Câţi „goi” aţi înşelat astăzi ? (în caz contrar ziua-i considerată pierdută 🙂 )

    Apreciază

    • John of România said, on mai 20, 2014 at 3:47 pm

      Foarte amuzant :))

      Apreciază

      • Radu Humor said, on mai 20, 2014 at 7:29 pm

        Şi mai amuzant mi se pare că unuia ca ăsta n-o să-i poţi explica niciodată că eşti mai idiot decât el !
        Te va contrazice imediat şi involuntar!
        Tocmai cu astfel de argumente… 😛

        Apreciază

  3. Radu Humor said, on mai 19, 2014 at 11:23 pm

    Profesorul Constantin Barbu: “Toţi cei nouă agenţi străini care au produs rapoarte împotriva lui Eminescu sunt evrei unguri şi evrei austrieci”. INTERVIU Cuvântul Libertăţii

    http://www.badpolitics.ro/profesorul-constantin-barbu-toti-cei-noua-agenti-straini-care-au-produs-rapoarte-impotriva-lui-eminescu-sunt-evrei-unguri-si-evrei-austrieci-interviu-cuvantul-libertatii/
    ………………
    „Eminescu este viu, extrem de viu fiindcă geniul său este unul historial, el ghicind „enigma vieţii”. N-am vrut să spun până acum, dar toţi cei nouă agenţi străini care au produs rapoarte împotriva lui Eminescu sunt evrei unguri şi evrei austrieci. Toată povestea stupidă cu antisemitismul lui Eminescu aici trebuie căutată. Este un lucru gingaş pe care va trebui să-l lămuresc. De ce nimeni nu spune că Eminescu a studiat caldeana cu marele profesor Petermann? De ce uită detractorii lui Eminescu faptul că geniul nostru a avut la Viena şi Berlin mari profesori evrei? Eu am publicat în Biblioteca Eminescuaproape toate cursurile pe care Eminescu le-a urmat la Viena şi Berlin cu o seamă de celebri profesori de origine evreiască. Detractorii lui Eminescu uită lucrurile esenţiale fiindcă de fapt nu le ştiu. Adevărata cândire a lui Eminescu este în ontologia poetică din poemele şi prozele sale.

    De ce nu arată detractorii săi (nişte analfabeţi, în fond) paginile geniale din Luceafărul (Caballa Lucis), Sărmanul Dionis (maestrul Ruben este evreu), Memento mori (strălucitele versuri despre Israel)? În articolele politice Eminescu a scris despre câţiva escroci financiari, nu despre Iisus Hristos şi consubstanţiala evreitate. Voi publica o lucrare complicată şi voi sta de vorbă cu adevărata elită evreiască, pentru a stinge această falsă problemă care este neproductivă din toate punctele şi nepunctele de vedere.

    Înnebunirea şi uciderea nihilistului Mihai Eminescu este un lucru complicat şi nu degeaba am avut nevoie de peste 20 de volume de Codul invers, care se va sfârşi pe la volumul 33.

    Doctorul Tălăşescu este acela care a avut în mână creierul lui Eminescu (şi nu Gheorghe Marinescu) şi el este cel care scrie în 1912 că vede aici o ţeastă zdrobită de o mână criminală. Dacă nu ar fi fost astfel, Maiorescu ar fi reacţionat fiindcă trăia.

    „Trăim într-un canibalism cultural de cea mai proastă calitate”

    Reporter: Ai putea să faci o schiţă privitoare la starea actuală a culturii române?

    C.B.: Îmi ceri un lucru foarte greu, şi de aceea nu voi schiţa decât patru mici răspunsuri improvizate.
    Prima problemă priveşte falsificarea cinstitei ierarhii („corifeii” falsificării până la escrocherie literară sunt Manolescu, Liiceanu şi Patapievici cu fostul său ICR).
    Când umbli cu fals, cultura ajunge în faliment aşa cum a demonstrat Manolescu la Uniunea Scriitorilor.

    A doua problemă priveşte obrăznicia de a introduce o „dictatură” literară care nu permite nici opinia liberă, nici adevărul, nici ierarhia reală. Cazul „Tribuna” este o adevărată apocalipsă. Numai că nimeni nu poate învinge aletheia (dez-văluirea, adevărul, realitatea – aşadar). Aşa i se întâmplă lui Manolescu canonizatorul dacă nu citeşte prefaţa lui Nietzsche la Aurora, unde o virgină o întreabă pe mă-sa dacă este adevărat că Dumnezeu se află peste tot. Auzind răspunsul că Dumnezeu se află peste tot, duduia zice: „Vai, mamă, dar nu este indecent?”. Aşa mi se pare şi mie inconturnabilul Manolescu: indecent (observi că am trecut chiar şi peste faptul că nu e Dumnezeu). Despre faptul că a plagiat din Jauss nici nu vreau să-i mai amintesc…”

    Apreciază

  4. kosk said, on mai 19, 2014 at 11:49 pm

    daca este ateu (si este la nivel declarativ) abordarea critica e diferita titlul corect ar fi ‘evreul ateu Norman Manea (…)’ ateii sint/se considera ‘universalisti’ (fara o tara anume. factorul etnic nu conteaza ) din aceasta perspectiva trebuie combatuti prin argumente..

    Apreciază

  5. kosk said, on mai 20, 2014 at 12:05 am

    ps
    mai in detaliu acest individ apatrid Manea trage o copita inclusiv patriei coreligionarilor sai. adica Israelul

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 20, 2014 at 12:06 am

      kosk

      Sau doar se face.

      Apreciază

    • John of România said, on mai 20, 2014 at 3:48 pm

      Evident ca se preface.
      Evreii nu-s prosti, ei una spun pentru goi, alta pentru ai lor.

      Apreciază

  6. kosk said, on mai 20, 2014 at 12:11 am

    posibil,oricum sunt declaratii publice, da cred ca nici evreii nu il ‘prizeaza’ 🙂

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 20, 2014 at 1:07 am

      kosk

      Eu cred ca fara sustinerea lor nu era atat de premiat si de tradus.

      Apreciază

  7. Adelina said, on mai 20, 2014 at 12:26 am

    Eu il invit pe „evreul” Norman Manea sa mai citeasca si din Adelina Maries http://adelinamaries.wordpress.com/2014/04/21/cei-care-nu-s-au-intalnit-cu-optimismul-nu-s-au-intalnit-nici-cu-dumnezeu/

    Si ii mai spun asa. Frumusetea unui popor sta in identitatea culturala. Ii lipsesc cateva informatii pentru ca daca le-ar cunoaste nu ar mai vorbi asa. In primul rand a fi mandru ca esti roman nu inseamna xenofobie.
    A fi mandru ca esti roman la fel cum a fi mandru ca esti american sau tigan ori evreu inseamna in primul rand un act de multumire catre natura si divinitate pentru ca nu ti-ai ales nationalitatea. Atat timp cat e o mndrie constructiva si e o mandrie din bucurie invit sa o practicam. Aceasta forma de mandrie nu se incadreaza in cele 7 pacate capitale de moarte.
    Haide sa fim cu totii la fel si sa ne plictisim de moarte. Daca suntem toti la fel, ne imbracam la fel mancam la fel si cumparam aceleasi branduri de la polu nord la sud si de la vest la est e plictisitor. Nici nu mai are rost sa mai faci turism ca vezi si mananci cam aceeasi branza – aproximativ- ca si acasa. Dar tarile care nu o sa-si piarda identitatea culturala caci prin asta se intelege mandru ca sunt roman, o sa aiba turisti. Vor castiga popoarele care isi vor pastra personalitatea. Simplu in termeni de marketing asata inseamna experienta. Cand vizitezi o tara straina vrei experienta. Cand vorbesti cu un om de alta nationalitate si personalitate vrei experienta, vrei sa vezi ceva nou ce nu ai mai vazut. Bogatia culturala a unei tari e cultura si traditiile. Muzica, dans, port popular. Asta e experienta culturala si de turist in afara de cei care se duc sa viziteze peisajele geografice. SI tocmai de aceea se duc oamenii sa vada jungla, desertul, sa se catere pe munti ca sa vada ceva ce nu au acasa in tara lor. Vedeti natura e difersificata. Nu intalnesti 2 munti la fel, sau 2 mari la fel. Desertul saharian nu e la fel ca Gobi din Asia. A stiut Dumnezeu cand dintr-o singura specie de planta sau vietate a creeat mai multe varietati.

    Apreciază

    • zcalin said, on mai 20, 2014 at 9:24 am

      apropo de link-ul dat (Cei care nu s-au intalnit cu OPTIMISMUL nu s-au intalnit nici cu Dumnezeu) … te rog nu-l mai promova … crede-ma e multa sminteala … mai citeste si din Sfintii Parinti … apropo … (te citez: „De aceea optimistii savarsesc minuni”) … omul, fie ca e optimist, fie ca e pesimist, ori realist, fie ca e INSELAT, e praf in vant fara harul lui Dumnezeu si ca atare fara acest har nu poate savarsi NIMIC ci doar sa se distruga. De aceea e bine sa mearga la BISERICA ca sa se impartaseasca si sa primeasca harul lui Dumnezeu sau cum iti place tie … sa redevina un optimist convins.

      Apreciază

    • kosk said, on mai 20, 2014 at 10:25 am

      esti cam confuza in postarea de pe blogu tau, scz de intrebare, esti de ‘religie’ protestanta? optimistii cred ca toate stopurile sunt pe verde iar 2+2=22..ceea ce este esential 🙂

      Apreciază

  8. acelas said, on mai 20, 2014 at 1:26 am

    din cate stiu, acest evreu e si homosexual …

    altfel ..

    http://www.cotidianul.ro/ipoteza-socanta-in-cazul-avionului-disparut-237944/

    chiar asa ?

    .

    Apreciază

  9. geo said, on mai 20, 2014 at 9:39 am

    Bezbojnicii, vorba lu George Damian, ataca mirsav, fara urma de bun simt, din nou:

    Reprezentanţii Asociaţiei Secular-Umaniste din România (ASUR), împreună cu reprezentanţii altor nouă asociaţii, au adresat Ministerului Educaţiei Naţionale o scrisoare deschisă, prin care solicită implicarea societăţii civile în procesul de evaluare a conţinutului noilor manuale şcolare, pentru a evita ca atitudini discriminatorii sau antiştiinţifice să ajungă în materialele educaţionale. Solicitarea se bazează pe promisiunea anterioară a Ministerului, din martie 2012, de a implica societatea civilă într-un astfel de demers, se arată într-un comunicat de presă al ASUR. Cei zece semnatari consideră că implicarea doar a anumitor culte religioase în acest proces ridică semne de întrebare în privinţa transparenţei mecanismului de evaluare. ONG-urile îşi exprimă îngrijorarea faţă de mai multe aspecte, un exemplu ar fi că elevii învaţă din manualele de religie că nu trebuie să vorbească sau să se joace cu copii de altă religie sau copii necredincioşi, că femeile nu sunt egale cu bărbaţii şi că necredincioşii nu sunt egali cu credincioşii, se arată în comunicat. “Noţiunile de educaţie pentru sănătate sunt aproape absente, manualele de Religie promovând insistent, în schimb, rugăciunea ca posibil remediu pentru orice problemă”, se exemplifică în scrisoarea deschisă.

    http://adevarul.ro/educatie/scoala/noile-manuale-religie-masa-societatii-civile-1_537a25b50d133766a8caaad0/index.html

    Zece organizații ale societății civile, printre care și APADOR-CH, îi cer ministrului educației să organizeze consultări publice pentru stabilirea noului conținut al manualelor școlare de religie, întrucât cele utilizate în procesul educațional din ultimele două decenii îi învață pe copii intoleranța și îi îndoctrinează.

    http://www.apador.org/cerem-spargerea-monopolului-bisericii-ortodoxe-asupra-manualelor-scolare-de-religie/

    ce tupeu…sa elaboreze ei manualele…pai sint ei calificati la asa ceva? daca mergem pe aceeasi linie nici celelalte manuale sa nu mai fie elaborate de specialistii in domeniile respective…

    Apreciază

    • mircea.v said, on mai 20, 2014 at 1:50 pm

      Pai mi se pare normal sa participe si ong-urile astea la elaborarea manualului de religie, ca doar au participat si ele la crearea pamantului, plantelor, soarelui, vietuitoarelor, omului… alaturi de Dumnezeu. Adica cum, are Dumnezeu si Biserica monopol? 🙂

      Apreciază

    • Liliana said, on mai 20, 2014 at 3:43 pm

      Ei sint foarte activi ,-raul este virulent,obraznic,viclean; ei nu au nimic de pierdut,doar de cistigat teren.Noi pierdem.Care dintre ONG-urile noastre ii contracareaza?Noi,profesorii,preotii,parintii,intelectualii ortodocsi ce facem?

      Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on mai 20, 2014 at 9:31 pm

      Aceşti contestatari susţin de fapt atacuri asupra ortodoxiei, pentru că este modul de viaţă al majorităţii românilor… Monopol? Suntem în domeniul comerţului?
      Nu poate exista niciodată monopol în religie sau în viaţa spirituală a unei ţări…

      Apreciază

  10. G-man said, on mai 20, 2014 at 9:47 am

    mai vine un satanist in Bucuresti
    http://www.iconcert.ro/bob-dylan-concert-bucuresti-iunie-2014.html

    Apreciază

  11. Iacoboaie Radu said, on mai 20, 2014 at 10:16 am

    Unii dintre evrei au avut şi unii au şi în prezent legături cu masoneria. Uitaţi-vă de pildă la ziarul Adevărul. În perioada interbelică dar şi acum, remarcăm o anumită continuitate a expunerii unor puncte de vedere pro masonice şi evreieşti.
    Una din televiziunile masonice este ADEVĂRUL LIVE, unde recent masonul Cristian Unteanu modera emisiunea România pe atlasul lumii masonice, având ca invitaţi pe Radu Bălănescu, proaspăt investit în funcţia de secretar executiv al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Regulare (pentru 5 ani) şi alţi doi mari lideri din străinătate. Tot aici s-a afirmat evreul mason Norman Manea şi alţii…

    Apreciază

    • mircea.v said, on mai 20, 2014 at 1:45 pm

      Pai frate, masonerie, francmasonerie… sant creatia lor. Normal ca au legaturi cu masoneria, ca doar ei o conduc. Vezi ca in „Intoarcerea la Hristos” – Ioan Ianolide are un capitol care se numese „Iudaizarea lumii”. E util de citit.

      Apreciază

  12. Iacoboaie Radu said, on mai 20, 2014 at 10:26 am

    Dacă ne-am lua după scriitorul Norman Manea, am opta doar pentru ştiinţă şi cunoaştere gen ,,iluminare” masonică. El consideră religia bună doar pentru oamenii simpli (cum ar spune alţii, pentru babe şi bătrâni, sau pentru manipularea maselor, cum susţineau lideri comunişti precum Lenin). Adică, religia nu e pentru oamenii de cultură sau mai sofisticaţi, pentru ,,elitele masonice”. Pe de altă parte, unii masonii susţin că nu primesc în rândul lor decât pe cei care cred într-o fiinţă supremă, având o religie sau o credinţă…

    Apreciază

  13. G-man said, on mai 20, 2014 at 11:39 am

    pentru hulitoarea adelina maries..care afirma acestea.:
    ‘”A crede in Isus nu inseamna a te duce la Biserica si a te inchina la mazgalituri pe post de picturi si icoane.”

    Sa iti aduci aminte un lucru atunci cand moartea isi va trimite mesagerii ei : boala si suferinta , catre sufletul tau , sa stii ca nu optimismul te va salva din necaz , ci numai Dreapta Credinta.

    „Pentru ca, adeseori, dintr-a noastra nepurtare de grija, mintea uita patimirea Domnului, dar, privind spre inchipuirea rastignirii lui Hristos, indata ne aducem aminte de mantuitoarele Lui patimi, si, cazand, ne inchinam nu zugravelii, ci Aceluia, ca Carui inchipuire este. Ca nu materia din care este facuta cartea Evangheliei o cinstim, ci Cuvantul lui Dumnezeu, scris intr-insa. De asemenea, nici lemnul din care este facuta crucea, ci rastignirii lui Hristos, celei amintite prin cruce, ne inchinam, caci astfel, ce ar fi insemnat crucea, de n-ar fi inchipuit prin ea rastignirea lui Hristos? ”

    http://www.ortodoxism.ro/proloagele/august/Proloage16Aug.shtml

    Apreciază

  14. geo said, on mai 20, 2014 at 12:44 pm

    Ukrainian investigators have discovered traces of chloroform in garbage and ashes removed from the House of Trade Unions in Odessa, the site of a fire where dozens of activists died on May 2, acting Ukrainian Deputy Interior Minister Vitaliy Sakal said Monday.
    “There is an expert conclusion that in the garbage and ashes, where there were already around 30 investigations held on the premises; a like substance of chloroform was discovered. It is used during surgeries, but how it ended up in the Professional Union Building is currently being investigated,” Sakal said during a press conference.

    http://en.ria.ru/world/20140519/189942529/Ukrainian-Police-Find-Traces-of-Chloroform-at-Site-of-Odessa.html

    Russia is not obligated to guarantee the territorial sovereignty of Ukraine because it never took on that obligation, Russian Prime Minister Dmitry Medvedev said Tuesday.
    “We are not obliged to guarantee anyone anything because we never took those obligations upon ourselves in regard to this issue, but we are proceeding in the fact that the main goal is calming the situation in Ukraine, not guaranteeing anyone anything, but calming the situation,” Medvedev said during an interview with Bloomberg.

    http://en.ria.ru/russia/20140520/189963459/Medvedev-Says-Russia-Not-Obliged-to-Guarantee-Ukraines.html

    20 mai 1990 – 20 mai 2014 – au trecut 24 de ani…

    https://www.google.ro/search?client=opera&q=20++mai+1990&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

    Apreciază

  15. geo said, on mai 20, 2014 at 12:49 pm

    Sfântul Sinod al Bisericii Greciei a dat publicității sus-menționata enciclică, prin care își reafirmă fidelitatea față de hotărâri mai vechi, prin care Biserica Greciei condamnă masoneria și arată că este incompatibilă calitatea de creștin cu aceea de mason. Îi cheamă pe toți cei rătăciți să părăsească masoneria și să se întoarcă la adevărul Bisericii noastre.

    http://graiulortodox.wordpress.com/2014/05/02/191-enciclica-sfantului-sinod-al-bisericii-greciei-prin-care-este-condamnata-masoneria/

    Patriarhul Irinei al Serbiei si un alt lider al bisericii au atacat comunitatea de homosexuali si lesbiene din tara, precum si pe Conchita Wurst, castigatorul austriac al Eurovisionului, afirmand ca inundatiile sunt pedepse divine pentru pacatele acestora, scrie The Economist.

    Bilantul mortilor provocate de inundatiile din Balcani se ridica la 47, insa este posibil sa mai creasca, iar zeci de mii de oameni au fost evacuati. In Serbia, circa 300.000 de oameni nu au acces la electricitate sau apa potabila, in timp ce o treime din suprafata Bosniei a fost afectata de inundatii.

    „Asta este Armaghedonul, nu il pot descrie altfel”, a spus Nedeljko Brankovi, din orasul Krupanj, din sud-vestul Serbiei.

    http://www.realitatea.net/patriarhul-serbiei-homosexualii-i-conchita-wurst-sunt-vinova-i-pentru-inunda-iile-catastrofale_1443553.html

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Corespondenta+din+Serbia+Belgrad+aparat+de+300+000+de+saci+de+ni

    http://www.antena3.ro/romania/alerta-de-inundatii-pe-dunare-mai-multe-diguri-au-cedat-deja-in-serbia-253911.html

    http://www.antena3.ro/externe/dezastru-fara-precedent-in-ultimele-decenii-distrugerile-provocate-de-inundatiile-din-balcani-253901.html

    http://www.antena3.ro/romania/ambasadorul-serbiei-la-bucuresti-apel-pentru-ajutor-dupa-inundatiile-devastatoare-din-tara-sa-ii-253919.html

    In Asia e tensiune:

    http://www.evz.ro/de-ce-fug-chinezii-din-vietnam-dedesubturile-unui-conflict-de-proportii-video.html

    http://www.mediafax.ro/externe/japonia-vrea-sa-mobilizeze-militari-pe-insule-din-apropierea-arhipelagului-senkaku-disputat-cu-china-12635044

    http://adevarul.ro/international/asia/thailanda-armata-decretat-legea-martiala-1_537aa4830d133766a8cce65f/index.html

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-17281221-nationalistii-castigat-alegerile-legislative-din-india-obama-felicitat-viitorul-premier-indiei-invitat-washington.htm

    Apreciază

  16. mircea.v said, on mai 20, 2014 at 1:52 pm

    Lui nenea Norman i se potriveste de minune ceea ce spune Ernest Bernea in „Indemn la simplitate”

    Apreciază

  17. G-man said, on mai 20, 2014 at 1:56 pm

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.