SACCSIV – blog ortodox

TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de drept ale Romaniei. In 1997, la cererea NATO, teritoriile romanesti AU RAMAS ALE UCRAINEI. In 2014 Traian Basescu declara ca NU VA RECUNOASTE UN REFERENDUM al ROMANILOR din UCRAINA …

Posted in roman, Romania, Ucraina by saccsiv on mai 16, 2014

In emisiunea „Jocuri de Putere” de pe postul Realitatea Tv, din 27 aprilie 2014 în care Rareş Bogdan i-a avut ca invitati pe Ion Cristoiu, Dan Dungaciu, Adrian Cioroianu, Adrian Severin şi Constantin Degeratu, s-a repetat de cateva ori o vorba ticaloasa: nu e momentul ca Romania sa vorbeasca despre minoritatea romaneasca din Ucraina.

Asta in conditiile in care printre primele hotarari ale noii conduceri de la Kiev a fost si:

Româna interzisa în Ucraina

   Despre care minoritate mai putem citi la http://www.mae.ro/bilateral-relations/1734:

Comunitatea românească ar reprezenta a treia etnie ca pondere din Ucraina, după ucraineni şi ruşi, dacă nu ar fi divizată artificial în români (151.000 persoane) şi „moldoveni” (258.600 persoane). Repartiţia numerică a etnicilor români pe zone şi localităţi: în regiunea Cernăuţi – 181.780 de românofoni, în regiunea Transcarpatia – 32.152 de etnici români; trăiesc, în principal, în raioanele Teaciv şi Rahiv. În regiunea Odesa, la ultimul recensământ al populaţiei, s-au declarat români 724 de persoane, iar 123.751 – moldoveni. Alte regiuni locuite în mod compact de români: Kirovograd, Nikolaev, Herson, Ananiev, Balta.

Probleme cu care se confruntă minoritatea română din Ucraina: accesul la învăţământul în limba maternă, utilizarea oficială a limbii române  în administraţie şi în justiţie, finanţarea activităţilor asociaţiilor minorităţii române, media în limba română, păstrarea identităţii religioase, reprezentarea la nivelul administraţiei, lipsa reprezentării parlamentare, retrocedarea proprietăţilor care au aparţinut comunităţii româneşti  etc.

Sa vedem acum traseul tradarii, adica cum au decurs cronologic relatiile romano – ucrainiene:

   Iata ce putem citi la http://lege5.ro/Gratuit/gy3diojw/declaratia-parlamentului-romaniei-privind-referendumul-din-ucraina-din-1-decembrie-1991:

  1.  Parlamentul României a luat cunoştinţă de hotărîrea autorităţilor de la Kiev de a organiza la 1 decembrie 1991 un referendum asupra independenţei Republicii Ucraina.

Profund ataşat principiilor fundamentale ale respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi ale popoarelor de a-şi hotărî soarta, Parlamentul României salută hotărîrea autorităţilor ucrainene de la Kiev de a organiza un referendum privitor la independenţa Republicii Ucraina.

Avînd în vedere că acest referendum ar urma să se desfăşoare şi pe teritoriile româneşti – Bucovina de Nord, Ţinutul Herţa, Ţinutul Hotin, precum şi judeţele din sudul Basarabiei -, Parlamentul României declară solemn că aceste teritorii au fost rupte din trupul ţării, iar Pactul Ribbentrop-Molotov a fost declarat nul şi neavenit, ab initio, de U.R.S.S. la 24 decembrie 1989 şi de Parlamentul României la 24 iunie 1991.

Desigur, este dreptul Ucrainei să organizeze un referendum pentru independenţa sa, dar acest referendum nu poate avea valabilitate în privinţa teritoriilor româneşti anexate abuziv de fosta U.R.S.S., teritorii care nu au aparţinut niciodată Ucrainei şi sînt de drept ale României.

  1.  Parlamentul României reiterează ataşamentul faţă de prevederile Actului final al Conferinţei C.S.C.E. de la Helsinki, care admite posibilitatea modificării frontierelor pe căi paşnice, diplomatice.
  2.  Parlamentul României declară solemn că referendumul organizat de autorităţile de la Kiev în teritoriile româneşti încorporate cu forţa în cadrul fostei U.R.S.S. – respectiv în Bucovina de Nord, Ţinutul Herţa, Ţinutul Hotin, precum şi în judeţele din sudul Basarabiei – este nul şi neavenit, precum şi consecinţele acestuia.
  3.  Parlamentul României cere parlamentelor şi guvernelor tuturor statelor care vor recunoaşte independenţa Ucrainei să declare expres că această recunoaştere nu se extinde asupra teritoriilor româneşti menţionate.
  4.  Parlamentul României se pronunţă pentru începerea unui dialog cu Parlamentul de la Kiev în vederea examinării, împreună, a problemelor stabilirii unor relaţii de bună vecinătate şi colaborare între România şi Ucraina şi invită, în acest scop, o delegaţie parlamentară ucraineană să efectueze o vizită la Bucureşti, cît mai curînd posibil.
  5.  Parlamentul României solicită Guvernului ţării să înceapă de urgenţă negocieri cu autorităţile de la Kiev în problema teritoriilor româneşti anexate cu forţa de U.R.S.S.

Această declaraţie a fost adoptată de Parlamentul României în şedinţa din 28 noiembrie 1991, cu unanimitate da voturi.

PREŞEDINTELE SENATULUI

academician ALEXANDRU BÎRLĂDEANU

PREŞEDINTELE ADUNĂRII DEPUTAŢILOR

MARŢIAN DAN

Bucureşti, 28 noiembrie 1991.

Parea de bine, doar ca tot in acea perioada conducerea Romaniei facea o fundamentala greseala: recunoastea independenta Republicii Moldova. Acea Moldova fiind teritoriu romanesc, ca ce chestie sa-i recunosti independenta? Pe considerentul ca in viitor se va uni cu tara? Asta-i praf in ochi. Daca in 1918 se proceda la fel, nu mai exista Romania Mare nici in ziua de azi.

Revenind la Ucraina, guvernele, presedintii si parlamentarii ce s-au tot rotit la conducere in ultimii 25 de ani s-au dovedit a fi din ce in ce mai tradatori de neam si tara.

   Iata ce putem citi la http://ro.wikipedia.org/wiki/Rela%C8%9Biile_rom%C3%A2no-ucrainene:

România a revendicat, începând cu anul 1996, aplicarea prevederilor Tratatului de Pace de la Paris din 1947, dar, în 1997,NATO a sfătuit guvernul roman să rezolve orice diferend teritorial cu Ucraina pentru a se putea integra în organizație. Prin urmare, această problematică a fost abordată în relația cu partea ucraineană în decursul mai multor runde de negocieri care s-au încheiat prin redactarea unui Tratat frontalier româno-ucrainean, numit “Tratatul cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare”, semnat la Constanța, în 2 iunie 1997, care a oficializat de jure apartenența a cinci din cele șase insule contestate la Ucraina (rămânănd în litigiu doar Insula Maican și apele teritoriale din jurul insulei Șerpilor din Marea Neagră). Tratatul cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare a intrat în vigoare la 22 octombrie 1997.

   Despre acest tratat mai putem citi la Semnatarii tratatului cu Ucraina, acuzati ca n-au aparat interesul national ca:

Negocierile pentru tratatul bilateral incheiat in 1997 intre Romania si Ucraina au inceput pe vremea guvernarii Vacaroiu, cand ministru de externe era Teodor Melescanu, actualul ministru al Apararii, si au fost finalizate de executivul CDR, condus de Victor Ciorbea, presedinte pe atunci fiind Emil Constantinescu, iar ministru de externe – Adrian Severin, intre timp europarlamentar PSD. Negociatorul-sef al tratatului a fost diplomatul Dumitru Ceausu, fost secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe si ambasador in Franta. Costin Georgescu, fost director al SRI intre 1997-2000, precizand ca „nu puteam obtine mai mult in negocierea cu statul vecin”, amintind faptul ca intregul guvern a negociat cu Ucraina, „guvern din care facea parte si Traian Basescu”.  Tratatul a fost insa dur criticat in diferite medii sociale, multi istorici sau analisti politici considerand ca am negociat in genunchi in relatia cu Ucraina.

Si ajungem in zilele noastre cand iata ce putem citi in articolul Băsescu: România nu ar recunoaşte niciun referendum al minorităţii româneşti din Ucraina:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Adevărul Live, că România nu ar recunoaşte niciun referendum al minorităţii româneşti din Ucraina, care ar cere alipirea la ţară, pentru că ar fi împotriva Constituţiei acestei ţări.

„Noi nu am recunoaşte niciun referendum al minorităţii româneşti din Ucraina, care ar cere alipirea la România. România nu ar recunoaşte aşa ceva pentru că ar fi împotriva Constituţiei Ucrainei, cum nu am recunoaşte un referendum pe teritoriul României, dacă i-ar da cuiva prin cap să facă un astfel de referendum”, a spus Traian Băsescu. La Adevărul Live.

Traian Băsescu a comentat şi referendumurile din estul Ucrainei, spunând că aceste referendumuri au fost compromise în mod fundamental. „În Ucraina nu sunt permise astfel de referendumuri, privind declararea independenţei, separatismul, federalizarea. Aceste lucruri se pot face numai prin negocieri între reprezentanţi ai populaţiei din est cu Kievul, privind un regim de autonomie”.

„România în mod categoric respinge să recunoască orice fel de separatism, în baza unui astfel de referendum. Cum credeţi că ar proceda România, dacă doamnul Dragnea ar spune că vrea să devină republică, şi i-ar convinge Dragnea să se facă republica Teleroman. Cum credeţi că ar reacţiona Bucureştiul? Nu ar recunoaşte aşa ceva”, a spus Băsescu.

Ce hal de comparatie face Basescu intre un referendum al romanilor din Ucraina cu un referendum pentru independenta Teleormanului. Pai bai omule rau, independenta Teleormanului este stupida pentru ca acolo sunt romani, pe cand revenirea teritoriilor romanesti din Ucraina la Romania este fireasca.

Cititi va rog si comentariul lui danielvla din articolul:

SLUGA SLUGĂ RĂMÂNE! TRĂDĂTORUL TRĂDĂTOR RĂMÂNE! – Traian Băsescu: NU vom recunoaşte un referendum pentru UNIREA românilor din Ucraina cu Ţara

Ascultati si ce zice parintele Mihai Valica despre romanii din Ucraina:

AUDIO

 

 

44 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ORTODOXIE said, on mai 16, 2014 at 11:29 am

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

  2. Iacoboaie Radu said, on mai 16, 2014 at 11:32 am

    COMENTARIU PE CARE L-AM ANEXAT ARTICOLULUI ,,SUB ASEDIUL MASONERIEI…”, POSTAT ASTĂZI PE SITE-UL NATIUNEA:
    Hristos a înviat! Tocmai zilele acestea are loc un congres mondial al masonilor, a acestor slujitori ai diavolului. Ei sunt exact opusul preoților ortodocși și pe care desigur masonii îi urăsc de moarte (sectanții la fel).
    Dar știu românii oare cine sunt ei cu adevărat și ce urmăresc?

    MASONII ROMÂNI SUNT CEI MAI MARI TRĂDĂTORI AI NEAMULUI ROMÂNESC! DE CE? CHIAR VREȚI SĂ ȘTIȚI DE CE ȘI PE SCURT?

    PENTRU CĂ EI AU FALIMENTAT INDUSTRIA ROMÂNIEI (forțând milioane de români să lucreze în străinătate pentru a supraviețui, și încă, ca slugi, pe bani puțini acolo și în muncile cele mai grele);
    PENTRU CĂ EI SUNT ECUMENIȘTI ȘI VOR SĂ NE UNEASCĂ CU TOȚI ERETICII DE PE PĂMÂNT (la ei nu contează la cine te închini, doar să fie o ființă supremă; spune asta masonul comunist Olimpian Ungherea…);
    PENTRU CĂ EI SUNT FOARTE HOTĂRÂȚI SĂ NE INTRODUCĂ CIPURILE DE URMĂRIRE CA (pentru ei nu suntem oameni, iar mai târziu, să ne introducă în corp biocipurile ca la animale!);
    PENTRU CĂ EI SUNT CEI CARE NE-AU FORȚAT ÎN MOD ,,DISCRET” SĂ INTRĂM ÎN NATO ȘI UE (ca să ne pierdem toată independența economică, politică și culturală), SĂ NE PIERDEM SUVERANITATEA ȚĂRII TOTAL ÎN VIITORUL STAT FEDERATIV (STATELE UNITE ALE EUROPEI)!;

    PENTRU CĂ EI SUNT CEI CARE NE BAGĂ PE GÂT FORȚAT ACUM HOMOSEXUALITATEA (legalizarea păcatului, mai apoi a prostituției și pornografiei, pedofiliei), DAR ȘI PLANNINGUL FAMILIAL (contracepția etc.);
    PENTRU EI CĂ NE IMPUN REGIONALIZAREA, ÎNSTRĂINAREA PĂMÂNTURILOR ȘI A RESURSELOR NATURALE ALE ȚĂRII ȘI MULTE, MULTE ALTELE (ne-ar trebui pagini întregi să le enumerăm pe toate)…

    Să ne rugăm la bunul Dumnezeu să ne întărească în credință și să salveze acest popor drept măritor creștin de toți dușmanii lui, de dușmanii ortodoxiei. Doamne ajută!

    Apreciază

  3. geo said, on mai 16, 2014 at 2:19 pm

    http://www.mediafax.ro/externe/eurodeputatul-jobbik-bela-kovacs-investigat-pentru-spionarea-ue-in-favoarea-rusiei-12627913

    hahaha, ungaria, se dovedeste ca este unealta rusiei in ue…

    Apreciază

  4. Mintas Sergiu said, on mai 16, 2014 at 4:03 pm

    In data de 7 iunie are loc parada gay !! Nu exista nici un anti-protest organizat? Nimic? Ceva, orice ! Noi ce facem dragilor impotriva acestei nebunii !?!?!?

    Apreciază

    • George said, on mai 16, 2014 at 8:58 pm

      Împânzit ul orașului cu pliante bine gândite
      Cred ca e o soluție ieftina
      Făcut un pliant care sa atragă atenția
      Postat intru un articol cu link de download
      Fiecare îl prințesa și multiplica de câte ori vrea

      Apreciază

  5. Otilia said, on mai 16, 2014 at 4:06 pm

    Maine la Iasi are loc ceremonia de beatificare a episcopului martir Andrei Durcovici.
    Sunt asteptati 200 000 de pelerini… Ce parere aveti ?
    http://www.durcovici.ro/index.asp

    Apreciază

  6. john said, on mai 16, 2014 at 4:12 pm

    Comandantii trupelor rusesti aflate la granita Ucrainei ar fi primit ordin sa fie pregatiti de declansarea unui „operatiuni de pace” pe teritoriul tarii vecine, sustine un expert militar de la Kiev.
    http://www.ziare.com/international/ucraina/criza-din-ucraina-avertisment-alarmant-trupele-rusesti-inainteaza-spre-granita-1299219

    Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a dat asigurari ca Alianta este pregatita pentru a face fata provocarilor crizei din Ucraina, insa discutiile privind izbucnirea unui Al Treilea Razboi Mondial sunt exagerate…, insa a dat asigurari ca Alianta este pregatita.
    http://www.ziare.com/international/nato/rasmussen-intrebat-de-un-eventual-al-treilea-razboi-mondial-nato-e-pregatita-1299231

    Apreciază

  7. Zob said, on mai 19, 2014 at 1:00 pm

    Reblogged this on TRACIA.

    Apreciază

  8. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  9. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  10. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  11. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  12. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  13. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  14. octavpelin said, on octombrie 22, 2017 at 9:19 am

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  15. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de …. […]

    Apreciază

  16. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  17. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  18. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  19. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  20. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  21. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  22. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  23. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  24. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  25. Despre Ucraina | SACCSIV - blog ortodox said, on februarie 12, 2022 at 4:16 pm

    […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  26. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  27. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  28. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  29. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  30. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  31. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază

  32. […] TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.