SACCSIV – blog ortodox

TANARA ORTODOXA CONDAMNATA LA MOARTE in Sudan pentru credinta ei. Are 27 de ani, este insarcinata in opt luni si mai are un copil de 20 de luni. SA NE RUGAM PENTRU EA

Posted in prigoana by saccsiv on mai 15, 2014

   Iata ce aflam din articolul O tânără sudaneză de religie creștin-ortodoxă, CONDAMNATĂ LA MOARTE pentru credința ei:

Un tribunal de Khartoum a decis joi condamnarea la moarte pentru apostazie a unei tinere sudaneze de 27 de ani, de religie creștin-ortodoxă, în pofida apelurilor făcute de ambasadele occidentale pentru respectarea libertății religioase, transmite AFP.
Tânăra, însărcinată în opt luni, este în prezent deținută împreună cu fiul ei de 20 de luni, potrivit organizației Amnesty International, care a cerut eliberarea sa imediată.

„V-am acordat trei zile pentru a vă renega credința, dar ați insistat că nu veți reveni la islam. Vă condamn la pedeapsa cu moartea prin spânzurare”, a anunțat judecătorul Abbas Mohammed Al-Khalifa, adresându-se tinerei cu numele de familie al tatălui său, de religie musulman.

Meriam Yahia Ibrahim Ishag, numele său creștin, a fost, totodată, condamnată și la 100 de lovituri de bici pentru „adulter”, potrivit agerpres.ro.

   Comentariu saccsiv:

Conform articolului Amnesty International UK: Pregnant mother at risk of flogging and death fata a fost initial acuzata de “adulter”, caci se maritase cu un crestin, in Sudan fiind interzis mariajul dintre o musulmanca si un non musulman. Cand ea a declarat ca de fapt e ortodoxa, atunci au adaugat si acuzatia de “apostazie”.

Asadar, vor s-o biciuiasca, apoi s-o spanzure.

Din articolul din Realitatea aflam ca ambasadele occidentale au facut apeluri. Ambasada Romaniei ce-a facut? Sau in general celelalte ambasade ale tarilor ortodoxe? Poate vor face acum, dar e cam tarziu.

Noi sa ne rugam Mantuitorului nostru Iisus Hristos sa nu fie ucisa tanara si s-o intareasca sa nu se lepede. Iar daca va fi ucisa sa primeasca cununa muceniciei.

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. danutza said, on mai 15, 2014 at 6:44 pm

  http://www.gandul.info/voteaza/sondaj-credeti-ca-religia-ar-trebui-sa-fie-disciplina-obligatorie-in-scoli-12625773
  ar trebuie sa votam si noi ca nr celor care spun NU e mult mai mare!

  Apreciază

 2. danutza said, on mai 15, 2014 at 6:46 pm

  si apropo de subiect, ce fac patriarhia Ierusalimului, patriarhii si mai ales biserica rusa in aceasta privinta??
  oricum, mucenicia a inceput si va culmina cand va veni antihristul. vom avea curaj , asemeni acestei fete, sa marturisim sau ne vom agata de viata asta trecatoare?? e de reflectat !

  Apreciază

  • Irina said, on mai 16, 2014 at 1:36 pm

   Da intr-adevar este de reflectat. Tocmai asta este problema ca nu se ia o atitudine concreta pentru aparararea acestei fete din partea tarilor ortodoxe si asta din cauza ca Romania este de partea Americii, iar America este de partea musulmanilor. Rusine sa fie si politicienilor nostri in frunte cu Base, dar rusine si poporului care nu-i obliga pe reprezentantii politici sa mearga pe calea dreapta. Protestul in masa, sa nu uitam este modalitatea clasica, de cand e lumea, de manifestare a vointei unui popor, iar noi in schimb suntem dezbinati si lasi si acceptam absolut tot ce ne baga pe gat politicienii.

   Apreciază

 3. bi3 said, on mai 15, 2014 at 7:01 pm

  Domnul sa o intareasca sa nu se lepede de credinta! Si daca e de folos sufletului ei, sa o scape si de la chinuri si de la moarte.

  O cheama Meriam, adica Maria.

  Apreciază

 4. Pr. Radu said, on mai 15, 2014 at 8:27 pm

  Domnul sa o ajute sa fie tare pana la capăt. Fie voia Domnului cu ea si cu familia sa, mai ales cu copilul nenăscut. Ea practic aparține de Bisericile Ortodoxe Orientale. Mai exact de Biserica Etiopiei.

  Apreciază

  • Prahovean said, on mai 15, 2014 at 11:10 pm

   Este posibil să fie noncalcedoniană, adică nu Orthodoxă. Sau poate fi un rezultat al convertirilor făcute de misiunea Patriarhiei Orthodoxe a Alexandrei în vremuri recente. Există oare vreo formă de petiția online sau ceva asemănător? Amnesty international văd link, dar nu știu cum se procedează.

   Apreciază

   • Irina said, on mai 16, 2014 at 1:43 pm

    Nu stiu cat de adevarat este, dar am inteles ca Bisericile Orientale adepte ale monofizismului, in urma dialogului cu Bisericile Ortodoxe, ar fi renuntat la erezia lor, iar acum cica ar marturisi credinta la fel ca noi ortodocsi, doar ca inca nu s-a stabilit si unitatea liturgica, ei savarsind inca liturghia sf Iacov. Ar fi frumos sa fie adevarat ca au marturisirea noastra de credinta.

    Apreciază

   • Prahovean said, on mai 16, 2014 at 10:39 pm

    Chiar de ar fi așa, nu ar trebui să își șteargă cu buretele toată istoria bisericească de după cădere până acum, tot trecutul, toată identitatea care și-au construit-o de atunci încoace? Nu cred că sunt dispuși să facă asta și se pare că nu, s-ar părea că ierarhii non-calcedonieni încearcă să păcălească pe Orthodoxi cu acest lucru, trebuie să avem mare grijă.

    Apreciază

  • Iani said, on mai 15, 2014 at 11:40 pm

   etiopienii nu sunt copti, ca si egiptenii ?

   Apreciază

   • Prahovean said, on mai 16, 2014 at 8:47 am

    Ba da, adică necalcedonieni, adică non-Orthodoxi. Copții nu sunt Orthodoxi.

    Apreciază

   • pr. radu said, on mai 16, 2014 at 8:49 am

    copt = egiptean. bisericile orientale sunt impartite in 6 grupe: BISERICA ORTODOXA ARMEANA, BISERICA COPTA ORTODOXA, BISERICA ORTODOXA SIRIANA, BISERICA ORTODOXA ETIOPIANA, BISERICA ORTHODOXA A ERITREIEI SI BISERICA ICAOBITA DIN INDIA. acestea formeaza bisericile noncalcedoniene, care nu sunt chiar ortodoxe, nu accepta Calcedonul.
    in ce priveste biata femeie, ea poate ca moare pt. Hristos. sa lasam ca Domnul sa judece si sa-i ofere scaparea, mai ales ca este insarcinata sau martirajul.

    materialul in gasiti si pe:

    http://backtojerusalem.com/v3/2014/05/8-month-pregnant-woman-sentenced-to-death-for-apostasy/

    Apreciază

   • Irina said, on mai 16, 2014 at 1:49 pm

    Cred ca este cam complicata revenirea in totalitate, faptul ca ar fi renuntat la erezii si ar marturisii la fel ca noi ortodocsi despre firile Mantuitorului, nu cred ca este suficient pentru ca fiind in erezie normal ar trebuii sa se si boteze ortodox.

    Apreciază

 5. pr bogdan said, on mai 15, 2014 at 8:52 pm

  Ăştia-s agarenii: desfrânaţi şi criminali dar toate au un final Li se pregăteşte şi lor judecata Am trimis un link spre Avaaz, cine ştie ?, poate o folosi la ceva; dar am văzut că 28% din fondurile lor sunt investite în drepturile poponarilor din uruguay sau ceva.

  Apreciază

  • pr. radu said, on mai 16, 2014 at 9:09 am

   pr. Bogdan te rog m-ai citeste Sfintele Scripturi, pasajul cu Avraam, Isac , Iacov , Ismael, Agar, Sara.
   agarenii reprezinta grupa de arabi care s-au nascut din Agar, dar din alti fii ai sai decat Ismael, dupa ce au fost alungati de Avraam. nu toti arabi sunt agareni.

   nu toti musulmanii sunt arabi, abia a 5 parte din lumea islamica sunt arabi, si nu toti arabi sunt musulmani, ci sunt si crestini (20%).

   pt. ceilalti nu va legati de PR. Mihoc, pt ca este un preot cu har, sa va fie rusine voua care judecati preotii si arhiereii, harul l-au primit de la Hristos, in fata Lui o sa raspunda. mare pacate va faceti.

   vede-ti ce spune PR. Arsenie Boca despre judecare preotilor.

   Apreciază

   • Irina said, on mai 16, 2014 at 1:56 pm

    Citeam undeva ca sirienii si persanii s-ar trage din Sem ca si evreii.
    Fii lui SEM:
    ARFAXAD- cladeii si din stranepotul lui EVER s-au nascut evreii
    ELAM- din care s-au nascut elamitenii si persii
    ASSUR- din care s-au nascut asirienii
    LIUD- din care s-au nascut cei din Lidia
    ARAM- din care s-au nascut sirienii si armenii

    Apreciază

  • Prahovean said, on mai 16, 2014 at 9:46 am

   Identitatea unui neam este dată de apartenența spirituală, nu de sânge. Sângele, același este în toți, și cam toți, suntem, în fond, amestec, nu neam pur. De aceea arabii sunt cam toți agareni și ismailiteni, că aceasta este apartenența lor. Toți musulmanii sunt agareni și ismailiteni, adică arabi, căci islamul implică și această aderență. Oare nu de aceea Părinții Bisericii îi și numesc așa?

   Apreciază

 6. F said, on mai 15, 2014 at 9:03 pm

  DUMNEZEU si Maica Sa Maria sa o ajute !
  Si in afara subiectului, va rog sa urmariti ( cine voieste, dar este foarte important… ) cu atentie acest video –>

  DUMNEZEU si Maica Sa Maria cu noi !

  Apreciază

  • mel said, on mai 16, 2014 at 12:13 am

   Aceasta este cu adevarat Oastea Domnului!

   Apreciază

   • pr. radu said, on mai 16, 2014 at 9:00 am

    sunt doua ramuri in Oastea Domnului una eretica de tot care s-a dat cu neoprotestantii si una care tine de Biserica cu sediul la Sibiu. Pr. Mihoc, pr. Constantin Necula, pr. Mihail Jar etc. se ocupa de ei ca sa nu o ia razna si astia. personal mie nu-mi plac nici cei care tin de Biserica, dar…. daca Biserica ii accepta asta e.!

    Apreciază

   • F said, on mai 16, 2014 at 9:15 pm

    Asta am vrut sa inteleaga unii frati de pe aici. Sunt oricum vreti voi, dar nu eretic / sectar… !
    Iertati !

    Apreciază

   • F said, on mai 16, 2014 at 9:31 pm

    pr. radu – In astfel de lucrari, cum e Oastea Domnului, orice greseala / alunecare costa enorm. Aici nu e de joaca, ori esti hotarat sa faci treaba, ori nu te mai bagi. Avand in vedere si credinta slaba a unor Preoti care se ocupa de Oaste, dar si a mirenilor care fac parte din aceasta, nu e de mirare ca s-a ajuns unde s-a ajuns. Lucrurile sunt exact ca si in afara acestei asociatii / miscari, la fel ca in restul Bisericii Ortodoxe Romane. Oastea Domnului nu trebuie privita ca ceva separat de Biserica, fiindca tocmai asta se doreste de catre unii, din pacate, din conducerea Bisericii… si nu numai. Mai intervine si dracul mandriei – ” Eu sunt Ostas, nu sunt ca restul…” si altele asemenea. A slabit mult credinta celor din Oaste si de asta atatea alunecari… Pacat ca s-a ajuns aici. Stim doar sa judecam, sa aratam cu degetul, dar nu luam masuri, nu ajutam, nu ne rugam ptr. cei rataciti sau care sunt pe cale de ratacire… Si asta, din pacate, la Preoti, chiar si aici in Ploiesti, la Biserica unde se aduna Oastea Domnului, e dezordine si nu-mi place cum merg lucrurile. Dar DUMNEZEU si Maica Sa Maria sa ne ierte si sa ne lumineze si sa nu ne lase sa cadem in ratacire, in deznadejde ! Amin.

    Apreciază

 7. ORTODOXIE said, on mai 15, 2014 at 10:37 pm

  Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

  Apreciază

 8. Iani said, on mai 15, 2014 at 11:42 pm

  oftopic: potrivit Sf Luca al Crimeei, si animalele vor mosteni viata vesnica:

  http://www.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/animalele-mostenesc-viata-vesnica-139294.html

  Apreciază

  • Prahovean said, on mai 16, 2014 at 10:42 pm

   Este o teolegumenă cel mult, nu o dogmă. Spre deosebire de papistași, unde s-a decretat că nu au viață veșnică, în Orthodoxie nu există consens între Sfinți și în Biserică. Trebuie să avem mare grijă să nu începem o dispută de aici, să ne dezbinăm.

   Apreciază

 9. Lavinia said, on mai 16, 2014 at 12:16 am

  Tanara aceasta a fost copta iar dupa casatorie a devenit catolica. Dumnezeu sa o lumineze.
  http://edition.cnn.com/2014/05/15/world/africa/sudan-christian-woman-apostasy/index.html

  Apreciază

 10. Iones said, on mai 16, 2014 at 12:56 am

  Dalai Lama: Extratereştrii ne vor vizita! Momentul va fi înfricoşător pentru oameni – See more at: http://www.obiectiv.info/dalai-lama-extraterestrii-ne-vor-vizita-momentul-va-fi-infricosator-pentru-oameni_42247.html

  Apreciază

  • Irina said, on mai 28, 2014 at 10:22 am

   Tot ce e posibil, pentru ca a spus un parinte din Georgia parca si nu numai el, ca la sfarsit dracii se vor arata pe fata, numai ca oamenii vor crede ca sunt extraterestri veniti sa-i ajute, numai dreptcredinciosii isi vor da seama ca aceia sunt de fapt draci.

   Apreciază

 11. andrei said, on mai 16, 2014 at 3:33 am

  1. PROFETIA Parintelui Justin Parvu: “MAI SUNT 12 LUNI de libertate si vine urgia”. Cuvinte spuse in iulie 2013 deci daca se va intampla ceva se va intampla in iulie 2014

  2.Gates of Hades to open on July 27th, 2014 (According to SIRI) https://www.youtube.com/watch?v=2-qr8sw8ze8

  3. Un cont foarte ciudat de yt cu un individ care pretinde ca e dumnezeu. Videourile sunt profesionat facute deci e mai mult decat un simplu ciudat in spatele lor. In videoul asta spune ca antihristul va aperea in 2014

  Ce crede cineva care a analizat aceste conturi (are mai multe)
  ATTENTION! UPDATE!:

  It has been brought to my attention that these channels are part of a much larger operation taking place. Not surprising considering how dark/deep their symbolism is, what they claim on these channels and how slick their productions are. That is why they have inside knowledge symbolism of CERN/Hoover Dam/Evil Awakens and bizarrely wrote CERN in reverse on the HOOVER DAM. A connection I knew couldn’t be the work of some mere „crazy troll”.

  „Lie Killers claim to be Jesus, the Anti christ and God all rolled into one.

  What are they really?

  They look all set up to be the final stage of the NWO plan to impose it’s „new world religion” on to the population via social network sites.

  These guys have a vast knowlegeable base, not only of the biblical stuff but also of current events. Worryingly they also have a huge and working knowledge of the dark occult that is a far out of reach for any layman to get to grips with. Saturn,black cube and hexagon images fill the videos. The videos are of such good quality and the production is too good and I believe they must have profesional help.

  This video was flagged, removed then banned by Youtube just 3hrs after upload superb.

  These guys in my opinion are very dangerous indeed. They have have many links to new age and new religion groups and are connected to the Ashtar command and the Galactic federation of light. It is all deception. A Satanic, NWO, New World Religion conspiracy. I have linked LieKillers with the New age movement, New age religion and New age meditation groups etc. Proof of connections to the „Ascended masters”, Ashtar command and the Galactic federation of light.

  4. Tot de pe un cont de-al lor o imagine care afiseaza un mesaj destul de infricosator „The Antichrist in coming this year” (minutul 6:50)

  Poate fi ceva, poate fi nimic, voi ce credeti?

  Apreciază

 12. geo said, on mai 16, 2014 at 8:47 am

  Scenariul ingrijorator lansat de un analist rus: Nu e momentul sa reimpartim Romania?

  http://www.ziare.com/international/rusia/scenariul-ingrijorator-lansat-de-un-analist-rus-nu-e-momentul-sa-reimpartim-romania-1299064

  Rasmussen: La summitul următor e posibil să discutăm despre baze militare NATO permanente în România

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Rasmussen+La+summitul+din+urmator+e+posibil+sa+discutam+despre+b

  Robert Kaplan: Rusia nu mai este slabă şi haotică. Este condusă de un lider deştept şi capabil

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Kaplan+Provocarea+Romaniei+-+institutii+solide+care+sa+atraga+in

  Analist american: Putin ştie că Articolul 5 din Tratatul NATO protejează membrii alianţei de invazie, dar nu şi de acţiuni subversive

  http://www.mediafax.ro/externe/kaplan-putin-stie-ca-articolul-5-protejeaza-membrii-nato-de-invazie-dar-nu-si-de-actiuni-subversive-12629108

  Interviu – Dan Dungaciu / Cele 3 variante de lucru în cazul că Rusia nu va invada Ucraina; Ura din România îi afectează politica externă; Polonia joacă în altă ligă; Ce vor SUA?; Cazul Ungariei e uluitor

  http://cursdeguvernare.ro/interviu-dan-dungaciu-cele-3-variante-de-lucru-in-cazul-ca-rusia-nu-va-invada-ucraina-ura-din-romania-ii-afecteaza-politica-externa-polonia-joaca-in-alta-liga-ce-vor-sua-cazul-ungariei-e.html

  Apreciază

 13. mircea.v said, on mai 17, 2014 at 12:24 am

  @F,

  tie iti place cum suna „Maica Sa Maria”? Suna ortodox? Suna a evlavie, respect…? Mie imi suna asa, ca si cum te-ai trage de sireturi cu o Marie. O Marie obisnuita si oarecare.
  Fata de „Prea-Sfanta Fecioara”, „Maica Domnului”…

  Apreciază

 14. George said, on mai 17, 2014 at 12:38 pm

  27 Pregnant Christian Miriam sentenced to be H A N G E D…:

  Apreciază

 15. Nica Ionel said, on mai 25, 2014 at 11:00 pm

  Reblogged this on tineridelanganoi.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: