SACCSIV – blog ortodox

Video: MASONERIE – SIRIUS – PENTAGRAMA

Posted in MASONERIE, SIMBOLURI by saccsiv on Mai 5, 2014

Iata si transcriptul:

Simbolistica masonică

“Fie ca porumbul, vinul, uleiul şi celelalte necesităţi vitale vieţii să abandoneze poporul mondial.
Iar această clădire să fie întreţinută şi prezervată până în ultimele veacuri!”
Ce semnifică aceste încantaţii cu adevărat? Poate fi vorba despre o ceremonie ocultă sau de un soi de conspiraţie demonică, aşa cum sugereză unii? Sau este doar o practică nevinovată care valorifică nişte tradiţii străvechi?
Pentru a investiga aceste aspecte, pentru început vom examina convingerile societăţilor secrete care au pătruns în America. Este evident că simbolistica ezoterică din Washington DC debutează odată cu acestea.
“Când vrei să vorbeşti despre simboluri şi despre însemnătatea acestora, trebuie de fapt să priveşti către autorii lor, să te întrebi ce au intenţionat să transmită.”
“Consider este evident pentru oricine are ochi să vadă, că atât Washington DC, cât şi alte capitale sunt pline de simboluri oculte.”
Întrucât aceste simboluri provin din mistica ezoterică, este important să le definim în conformitate cu gândirea filosofilor oculţi.
“Simbolurile decoperă şi în egală măsură ascund. De aceea au o asemenea importanţă. Li se relevă celor care au ochi să vadă şi urechi să audă şi sunt deopotrivă ascunse celor care nu au ochi şi urechi pentru a le pătrunde.”
În cartea “Simboluri oculte şi masonice ilustrate” găsim acest citat al autorului Charles G. Burger, care spune că “simbolurile au fost concepute pentru a avea dublă semnificaţie: ezoterică şi exoterică. Sensul ezoteric este cel real, original, înţeles doar de către puţini membri şi protejat îndeaproape de către aceştia. Cel exoteric este cel inventat, modificat, care se adresează majorităţii.”
Această practică datează din vremea Egiptului Antic şi este explicată de dr. Robert Heronimus, un membru al societăţii secrete intitulate CoMasoneria şi autorul cărţii “Părinţii fondatori ai societăţilor secrete ” :
“Toate societăţile secrete au diferite nivele, iar dacă te afli pe un nivel inferior, nu trebuie să cunoşti nivelele superioare. Ei nu ţi le vor dezvălui. Te vei confrunta cu un vid. Acum, în ritul scoţian, există convingerea că nivelurile superioare există. Este un drept al membrului să le cunoşti. Dar înainte de asta, în societăţile secrete antice, precum cele egiptene, preotul spunea membrilor că soarele este Dumnezeu, prin urmare ei acceptau această interpretare rudimentară. Cu toate astea, preotul nu credea asta. El ştia că exită un nivel secund, că soarele fizic nu este fiinţa supremă, ci spiritul, care merge dincolo de soarele fizic. Asta e adevărata cunoaştere.
Totuşi, mai exista un nivel despre care preotul habar nu avea. Dacă aş fi spus lucrurile astea în urmă cu 15 ani, probabil aş fi fost împuşcat. Sunt bucuros că acum pot discuta degajat despre asta. Revenind, vorbim despre un al treilea nivel, definit de o înţelegere superioară, care spune Nu, acela nu este soarele. Soarele nu este entitatea supremă, dar nici macăr nu despre asta e vorba, ci despre steaua lui Sirius, sau steaua cainelui. Această stea era totul pentru egipteni.”
Sirius este considerată a fi fost cea mai importantă stea a lumii antice, cea mai strălucitoare stea a cerului, mult mai strălucitoare decât soarele. Marea piramidă a fost construită pentru a se sincroniza cu Sirius, în aşa fel încât lumina stelei să pătrundă în camera reginei, şi, se presupune, pentru a emite inteligent fascicule de lumină în timpului ceremoniilor de iniţiere.
Sirius, supranumită Steaua Câinelui, e considerată a fi cea mai malefică stea din Pantheonul egiptean, întrucât în Egiptul antic locuitorii credeau în cititul în stele, iar în timpul în care Sirius se afla în ascendenţă, respectiv sfârşitul lui iulie- începutul lui august, Sirius era străluciroare, orbitoare, astfel că egiptenii credeau că urmează o perioadă de acută răutate, de malefic.
Cel mai interesant lucru cu privire la francmasonerie este faptul că acordă o atenţie deosebită simbolisticii sale. De exemplu, stăpânii nu au stabilit o lojă in Est doar pentru că e cool şi va da bine, ci pentru că de acolo răsare soarele, pentru că în felul acesta va captiva toate energiile luminii.
Aşa cum ne dezvăluie dr. Robert Heronimus, adevărata lumină care străluceşte în Est pentru egipteni nu este nicidecum cea a soarelui, ci lumina stelei câinelui- Sirius, despre care unii cred că ascunde o semnificaţie mult mai obscură.
Steaua lui Sirius are legătură ideea de ceremonii cu magie şi masoneria. Această ipoteză este reală în cazul lui Aleister Crowley, mason şi ocult din secolul XX, care a practicat deschis ceremonii cu magie şi a fost un membru al societăţii secrete Steaua Argintie.
Steaua Argintie este o referinţă, o trimitere la Sirius. Masonii ne învaţă ca în centrul fiecărei loje masonice se află steaua cu cinci colţuri, chiar dedesuptul altarului pe care se fac ceremonii.
Dar ce nu ne spun aceştia este că steaua în cinci colţuri îl reprezintă pe Sirius şi este un simbolic satanic. Nu există simbol care să ridice mai multe suspiciuni oculte precum pentagrama, care din timpuri străvechi a fost asociată cu steaua lui Sirius.
Filosoful masonic Albert Pike spunea că Sirius încă apare în lojele noastre ca steaua aprinsă. Acesta este un termen antic pentru Sirius şi, precum vedem aici, este simbolul francmasoneriei, ilustrat de steaua în cinci colţuri sau de pentragramă.
Conform lui Pike, acest simbol masonic datează din vremea filosofului grec, Pitagora, şi îşi are originea terminologică în cei cinci A, care puşi împreună formează o stea pentalfta.
De regulă, în masonerie vezi steaua cu 5 colţuri orientată cu nasul în jos. Există o diviziune a masoneriei care consideră că acest aspect reprezintă partea malefică a grupării. De pildă, francmasonii lojei din New York nu folosesc steaua cu nasul în jos, ci o întorc cu nasul orientat în sus, considerând că există şi variaţiuni pozitive ale masoneriei.
Iată o versiune a stelei masonice, care nu este altceva decât o ilustrare distinctă a stelei aprinse pe care am menţionat-o mai devreme. Unii consideră că această reprezentare a lui Sirius este originea inspiraţiei stelelor cu cinci colţuri de pe steagul american, precum şi a stelelelor de pe Statuia Libertăţii. Surprinzător, aceleaşi stele cu 5 colţuri au fost gravate de către francmasoni pe tavanul capelei Rosslyn, în urmă cu peste 500 de ani în urmă.
Deoarece Sirius răsare în partea de Est, ea este cunoscută astăzi şi sub denumirea Steaua Estului. Pentru egipteni, Sirius era asociat cu zeului câinelui, Anubis, de unde şi denumirea ulterioară de Steaua Câinelui. Anubis era ocrotitorul porţilor morţii şi al misterelor. Între timp, şi romanii îl recunoşteau pe Sirius drept păzitorul iadului. Aceste asocieri sumbre pot fi motivul pentru scepticismul şi mistica cu privire la Sirius şi pentagrama care îl reprezintă.
Dar Sirius mai era asociat şi cu zeiţa greacă Isis, iar tabolul începe să devină mai clar. Pentru egipteni, apariţia la Est a lui Sirius preceda inundaţiile anuale cauzate de râul Nil, care era un eveniment magic pentru aceştia, simultan cu apariţia zeiţei Isis, care a dat naştere lui Horus, copilul divin zămislit din trinitatea egipteană. Ochiul atotvăzător mai este cunoscut sub denumirea de ochiul lui Horus. Pentru masonerie, acest simbol semnifică corespondentul masonic al lui Hristos.
Acesta este ulterior reprezentat de hieroglifele din imagine, simbolizând un obelisc, o stea şi un semicerc. Conform cercetătorilor, semicercul denotă aşa-numitul Ben-Ben sau cheia de boltă folosită în partea superioară a unei piramide. De-a lungul istoriei, s-a spus că bolţarul aflat în vârful marii piramide egiptene a lipsit, motiv pentru care a fost înlocuit de atotvăzătorul ochi al lui Horus, precum este lesne de observat în cazul piramidei ilustrate pe spatele bancnotei de 1 dolar.
În ceea ce îi priveşte pe filosofii oculţi, aceştia spun că lumina care însoţeşte ochiul nu provine de la lumina soarelui, ci de la steaua câinelui, precum o demonstrează această ilustrare a stelei masonice, care are în centru ochiul atotvăzător.
Conform lui Robert Balbo, în multe tradiţii ezoterice reataşarea vârfului piramidei va semnifica întoarcerea marilor iniţiaţi, eveniment care, spun profeţiile, sugerează întoarcerea lui Hristos.
Albert Pike descrie trinitatea masonică drept expresia tuturor simbolurilor observate în cultura masonică. Observaţi această imagine în care soarele se află pe o parte, iar luna în sens opus, în timp ce ochiul atotvăzător este situat în centru, luminat din spate.
Pike notează că soarele şi luna reprezintă două concepte fundamentale: bărbatul, respectiv femeia, ambii luminând asupra creaţiei lor comune, adică steaua strălucitoare sau Horus.

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

The Mysterious Connection Between Sirius and Human History

   Mai degraba venirea antihristului.

Cititi va rog si:

MARELE ARHITECT al Universului = LUCIFER. Demonstratia Mitropolitului Serafim de Pireu. Fratilor, MASONERIE = SATANISM

STEAUA (PENTAGRAMA) va fi un simbol extrem de important in vremea ANTIHRISTULUI …

Reclame
Tagged with: , ,

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. lastunnegru said, on Mai 5, 2014 at 8:14 pm

  Da se pare ca nici un simbol ocultic nu este intamplantor.

  Apreciază

 2. lastunnegru said, on Mai 5, 2014 at 8:29 pm

  Ati observat ca sigla Instrumente Structurale este de fapt un 666 stilizat cu 8 stele langa el.

  Mai multe despre sigla Instrumente Structurale aici http://www.fonduri-structurale.ro/Document_Files//asistentatehnica/00000031/haaie_MIV_var_aprobata_OMFP31.2010.pdf

  Am vazut aceasta sigla Instrumente structurale pe 2 bannere in dreapta lor sus, unul care arata arata ca Manastirea Coman este restaurata cu fonduri europene http://www.mdrap.ro/comunicare/presa/comunicate/manastirea-comana-reabilitata-prin-fonduri-europene si in Parcul National Comana http://comanaparc.ro/docum/achizitie.ranger_3271.12.2012.pdf

  Apreciază

  • acc70 said, on Mai 5, 2014 at 9:59 pm

   am privit si eu la sigla asta..sincer nu vad cei trei de sase( sau poate sunt eu mai lipsit de imaginatie) ..dar in fine…
   la viclenia lor e posibil sa disimuleze orice ca sa rada apoi:” v-am prostit pe fata si voi nici nu realizati asta..”

   Apreciază

 3. qwert said, on Mai 5, 2014 at 8:34 pm

  Traducerea corecta este: “Fie ca porumbul, vinul, uleiul şi celelalte necesităţi vitale vieţii sa abunde printre oamenii din lume”

  Apreciază

 4. cosminmatiu said, on Mai 5, 2014 at 10:19 pm

  Apreciază

 5. bi said, on Mai 5, 2014 at 10:54 pm

  In Lituania, referendum despre vanzarea de pamant agricol la straini:

  http://www.reuters.com/article/2014/02/17/lithuania-land-idUSL6N0LM38T20140217

  http://activenews.ro/lituania-referendum-asupra-mentinerii-interdictiei-vanzarii-pamantului-catre-straini_1821175.html

  La noi conducatorii ne vand la straini in timp ce noi dormim cu totii.

  Apreciază

 6. Iones said, on Mai 5, 2014 at 11:20 pm

  Organizatia EHF: Manifestul „umanistilor” de la A.S.U.R. pentru alegerile europarlamentare 2014
  Vor educatie sexuala, drepturi la avort, libertatea de exprimare, care include libertatea de a critica convingerile religioase și filosofice, precum și să pledeze pentru suprimarea legilor privind blasfemia din lume.

  http://www.asur.ro/noutati/ehf-alegeri-ue

  originalul in engleza
  http://humanistfederation.eu/our-work.php?page=eu-elections-2014-stand-for-secularism-human-rights

  Apreciază

 7. dariana33dari said, on Mai 6, 2014 at 8:43 am

  sacciv vreu sa-ti aduc la cunostinta cateva lucruri mici care spun multe despre religia satanei numita bahai. ea a fost adusa in romania pe filieera regala mai precis prin principesa margareta insa si regina maria era o admiratoare a cestei religii sataniste.
  in haifa israel se gaseste centrul religiei sataniste. haifa este un oras din israel administrat de vatican care cere si administrarea cetatii din ierusalim.
  nu poti vizita gradinile satanice decat in grup si escortat de politie. asta spune foarte multe despre insusi religia lor in sine.
  bahai nu este cult nu este confesiune ci satanistii o numesc chiar religie. ei spun: un singur dumnezeu, o singura tara un singur popor. asta este sloganul satanistilor.

  Apreciază

  • dariana33dari said, on Mai 6, 2014 at 8:57 am

   10% din populatia globului au trecut la satanisti. 10% ceea ce este foarte mult aceasta religie monoteista fiind a treia dupa catolici si islam.

   Apreciază

   • pamaio said, on Mai 6, 2014 at 1:06 pm

    De unde ai acest procent ? un link,te rog.

    Apreciază

   • dariana33dari said, on Mai 6, 2014 at 4:38 pm

    @pamaimo procentul il am din regula de trei simpli. daca populatia globului este de 6 miliarde iar ei sunt 6 milioane si se inmultesc zilnic atunci satanistii reprezinta 10% din populatia globului.
    pentagrama reprezinta chiar simbolul religiei bahai si al satanistilor.
    deasemenea bahai adora cifra 9 care este cifra 6 intoarsa.
    deasemenea bahai s-a intemeiat in iran dar deloc intamplator au ales haifa, israel ca si centu mondial.
    este ceva iinfiorator repeziciunea cu care aceasta religie( nu cult nu confesiune crestina ci religie) s-a raspandit. in mai putin de 200 de ani 10% din populatia terei au aderat la aceasta religie care face o hora cu buda, mahomed, isus si bahá’u’lláh. dar in gradinile lor intri numai in grup cu politistu de mana. ingerii bahai fiind politistii cei care au si toate datele noastre de identificare. da. exact. sunt acei oameni care nu-si stiu scrie bine nici numele si care au cate 10 amante.

    Apreciază

   • dariana33dari said, on Mai 6, 2014 at 4:50 pm

    scuze 0,1 % :))

    Apreciază

 8. […] Video: MASONERIE – SIRIUS – PENTAGRAMA […]

  Apreciază

 9. […] Video: MASONERIE – SIRIUS – PENTAGRAMA […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: