SACCSIV – blog ortodox

Audio – FOARTE IMPORTANT: Ioan Vladuca despre Sfintele Noi Mucenite romance Daniela (2004) si Heruvima (1998)

Posted in IOAN VLADUCA by saccsiv on mai 2, 2014

Iata si comentariul celui ce a postat inregistrarea pe youtube:

În cimitirul Mănăstirii Petru Vodă se odihneşte de mai bine de 5 ani de zile monahia Heruvima, pe care ca mireancă a chemat-o Svetlana Mihaela Tanasă. Maica Heruvima a terminat facultatea de limbi clasice la Iaşi şi în 1995 a primit o bursă de la Fundaţia Söröş pentru un masterat în istorie medievală la CEU, Budapesta. Lucrarea sa de masterat a constat în cercetarea unui manuscris al Tîlcuirii la Facere scrisă de Sfîntul Ioan Gură de Aur, şi dovedea în această lucrare că textul tipărit de iezuiţi şi preluat de J.P. Migne în Patrologia Graeca are numeroase interpolări şi modificări faţă de manuscrisul cercetat, în care se regăsea un text cu adevărat hrisostomic, plin de duh. Concluzia era că la o ulterioară ediţie critică a Tîlcuirii la Facere se va descoperi balastul introdus cu reavoinţă de iezuiţi (de altfel, apropo de asta, dar din neştiinţă de data aceasta, şi pr. Dumitru Fecioru a făcut acelaşi lucru cu traducerea în rumîneşte, pentru că a luat textul tradus la Neamţu şi care se găseşte într-un uriaş manuscris de la Academia Română, şi l-a prelucrat după cel tipărit în PG; o altă observaţie pe care aş vrea să o fac ar fi aceea că părinţii nemţeni de acum 200 de ani nu au tradus nici un singur cuvinţel după ediţiile apusene ale Sfinţilor Părinţi, ci doar după manuscrisele din spaţiul ortodox). Profesorii ei i-au apreciat munca şi i-au propus să se înscrie la doctorat. Lucrarea sa de doctorat era axată tot pe tîlcuirea la cartea Facerii: trebuia să dovedească faptul că Sfinţii Părinţi l-au urmat în tîlcuirea lor la Facere pe ereticul Orighen. Svetlana s-a apucat de lucru cu încredere, neştiind ce i s-a cerut, de fapt. Dar, pe măsură ce mai citea din Sfinţii Părinţi cu pricina, realiza hula ce i se cerea să o dovedească. Am aici, rămase de la ea, Tîlcuirea la Facere a Fericitului Augustin (în latină), cea a lui Orighen (în greacă), cea a Fericitului Theodorit al Kirului (în greacă), şi cea a Sfîntului Efrem Sirul (în engleză), ba chiar şi comentariul filosofului evreu Filon din Alexandria (în greacă), lucrări pe care le citise acolo la Budapesta, în original. Cu cît citea mai mult, cu atît înţelegea că nu numai că Sfinţii Părinţi nu l-au urmat pe ereticul Orighen în lucrările lor, ci unul din motivele pentru care au întocmit aceste lucrări a fost acela de a-l combate pe eretic, şi se vedea asta din felul în care abordau fiecare chestiune în parte. S-a întîmplat ca fiind acolo să-şi pună cîteva întrebări despre profesorii săi şi să afle că majoritatea sînt evrei, şi să vadă dispreţul lor pentru Ortodoxie şi pentru Tradiţie, cu toate studiile lor universitare. Iar cînd le-a comunicat concluzia de mai sus cu privire la Sfinţii Părinţi, ei i-au spus: „Nu, nu e aşa. Mai citeşte-i o dată. Mai gîndeşte-te. Noi te plătim ca tu să demonstrezi ceva, iar tu trebuie să o faci”.

Cititi va rog si:

Maica HERUVIMA – nu a tradat ortodoxia, asa cum i-au cerut evreii de la Fundatia Soros, si a murit de cancer…

Asadar, schizofrenie paranoida cu delir mistic sau radiatii. Dar mai poti fi impuscat, sa se prabuseasca avionul cu tine, sa te “sinucizi” dupa ce ti-ai omorat familia:

Louis Thomas McFadden a platit cu viata pentru lupta sa impotriva FEDERAL RESERVE

Jerome Corsi: A fost JOHN F. KENNEDY prima victima a Noii Ordini Mondiale?

Congressmanul Lawrence Patton McDonald LUPTA IMPOTRIVA NOII ORDINI MONDIALE. Sovieticii au doborat in 1983 zborul de pasageri KAL007 pentru a-l elimina?

Personalitati si organizatii: AARON RUSSO

Video: ANTONIE IORGOVAN A VORBIT PREA MULT IMPOTRIVA MASONERIEI. Si atunci l-au ucis …

Nu l-au iertat ei pe Bobby Fisher …

Scrii despre „teoria conspiratiei”? Risti sa te sinucizi dupa ce ti-ai omorat copii …

Si asta tot e “bine”. Discutam cu fratele Ioan Vladuca acum cativa ani si despre o alta varianta a SISTEMULUI: sa fi bagat in temnita din motive fara nici o legatura marturisirea ortodoxa si lupta anti sistem.

De exemplu pentru pedofilie, droguri, crima, adica din astea urate. Ca daca te pot omora precum in exemplele de mai sus, cu atat mai usor le este fabricarea unor “probe”. Nu e deloc mare inginerie si impusca astfel mai multi iepuri dintr-un foc, caci nu doar ca scapa de tine, dar te si discrediteaza. Ca de abia asteapta intrusii profesionisti un astfel de motiv sa arunce cu laturi in cei ce se straduie sa tina de linia parintelui Justin Pravu: “uite cine e apocalipticul, un puscarias” sau “uite cine e anti cip, un traficant de droguri”.

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Iacoboaie Radu said, on mai 2, 2014 at 1:01 pm

    Hristos a Înviat!
    Fratele Ioan Vlăduca este unul din mărturisitorii ortodoxiei cei mai activi și înzestrați cu o mare putere de convingere. Am un mare respect pentru el. Punctează foarte bine problemele pe care le abordează.
    De maica Heruvima auzisem de la o profesoară de religie cu mai mulți ani în urmă. Viața Sfintei Daniela (Paximade) ne arată unde duce ateismul feroce… Un tată care în loc să se apropie cu sfială de Dumnezeu și să-și ceară iertare, își ucide propria fiică pentru credința ei fierbinte în Hristos…
    Este foarte bine ca să ne cunoaștem toți Sfinții Mucenici, care au pătimit pentru Hristos.
    Cât privește metodele de asasinare ale masoneriei, pot fi menționate și altele, precum administrarea în spitale de către unii doctori (masoni sau la mâna lor) în mod greșit a unor medicamente sau substanțe toxice.
    Doamne ajută!

    Apreciază

  2. Iones said, on mai 2, 2014 at 7:00 pm

    Proiectul HAARP: Mai sunt naturale catastrofele?
    https://ro.stiri.yahoo.com/proiectul-haarp-mai-sunt-naturale-catastrofele-133607442.html

    Apreciază

  3. Iani said, on mai 2, 2014 at 8:47 pm

    Am remarcat ca nu se mai spune „armata romana” ci „Armata Romaniei” – de ce ? Nu e ceva intamplator. Cand spui ca armata e „romana” inseamna ceva organic, apartine neamului romanesc. Armata Romaniei poate fi orice – mercenari, roboti…. Si pe nurma, cum sa schimbi numele de „armata romana” care se numeste asa hat, de la razboiul de independenta….. Sunt mici detali care trec neobsevate dar sunt simptomatice.

    Bun, vad ca a dat armata.. Romaniei (ca romana nu stiu daca mai este) un comunicat, cum ca nu se urmareste mobilizarea rezervistilor si recrutarea tinerilor. Pe dee alta parte, tot azi, a aparut stirea de mai sus, cu „evaluarea capacitatii de mobiloizare a rezervistiolor”. Ni se arunca praf in ochi, cred ca undeva in cercurile inalte „iluminate” se stie ca romanii vor fi folositi drept carne de tunm, dar nu vor sa creeze deocamdata panica. Nu cred in coincidente, adica era o lege din 2006, si s-au gasit, taman acum, in 28 aprilie 2014, sa o rezolve, cu certificatele alea medicale.
    Sa ne mai amintim stirile din martie anul acesta, deci de cacum fix douam luni, cu bugetele de razboi ale unor judete din moldova – Suceava, botosani, etc.

    Apreciază

    • Popescu said, on mai 2, 2014 at 11:45 pm

      Cu siguranta exista niste liste secrete si la o mobilizare toti fundamentalistii si lejionarii o sa ajungeti in linia intai si degeaba va fofilati pentru ca cei care fac listele de mobilizare sunt fostii securisti care or sa aiba grija sa ajungeti in cele mai bune locuri pline de actiune cu bombardamente din toate partile cand o sa stati cu AKM-uri din anii ’70 contra celor mai moderne arme rusesti sau unguresti.

      Apreciază

      • saccsiv said, on mai 3, 2014 at 12:09 am

        Popescu

        Te bucuri, nu-i asa?

        Apreciază

      • aha said, on mai 3, 2014 at 12:18 am

        @popescu. posibil sa fie cum ai zis tu, dar l-ai uitat pe Dumnezeu in ratiunea ta. si e posibil ca tu sa fii recrutat printre cei dintai. si stii de ce? habar nu ai cum functioneaza sistemul. doar te dai mare. sti tu vorba aia cu „cine sapa groapa altuia…”

        Apreciază

      • Iani said, on mai 3, 2014 at 2:10 am

        „Popescu” – stii care e diferenta dintre noi si securistii ca tine ? Noi, orice ni s-ar intampla, suntem oameni LIBERI, iar astia ca tine, oricat de bine vi s-ar parea ca stati, nu sunteti decat niste sclavi ai sistemului securist si executati ceea ce vi se spune. Ai pricepit ?

        Apreciază

  4. Giovanni Onika said, on mai 2, 2014 at 10:16 pm

    Buna seara. Cititi urmatorul articol, ce gandesc slugile „luminate” Rugati-va oameni buni, rugati-va .

    http://ioncoja.ro/textele-altora/jacques-attali-un-evreu-francez-care-stie-el-ce-stie/

    Doamne apara-ne si ne iarta !

    Apreciază

  5. Giovanni Onika said, on mai 2, 2014 at 10:48 pm

    Mai bine zis ce doresc sa faca satanele astea cu lucrarea Domnului, omul creat dupa chipul sau . Doamne ajuta-ne, apara-ne nu ne lasa !

    Apreciază

  6. aha said, on mai 2, 2014 at 11:51 pm

    am mai observat ceva. stiam ca acum ceva timp se numea”Ministerul Apararii Nationale” , apoi s-a modificat in „Ministerul Apararii” si atat. acum am cautat si vad ca pe site-ul oficial apare „Ministerul Apararii Nationale”. poate sunt si cititori care sunt din cadrul armatei si ne pot spune daca in documentele oficiale , la antetul documentului, se foloseste ” Ministerul Apararii Nationale ” sau ” Ministerul Apararii”. nu de alta dar daca e scoasa componenta nationala e clara treaba. stiu ca au fost oarece discutii ca nu poate fi un minister al apararii nationale si sa trimita oameni in afganistan sau irak. si de aia au si schimbat denumirea.

    Apreciază

  7. nikodim said, on mai 3, 2014 at 12:03 pm

    aha,
    Ideea de „National” devine indezirabila si termenul trebuie sters treptat si iremediabil din mintea si constiinta oamenilor. Natiunea si familia traditionala, ca si statele nationale si unitare sunt o piedica serioasa pentru statul corporatist global de aceea se doresc a fi exterminate…”democratic, pasnic si tolerant”.
    Iar referitor la armata, ceea ce avem acum este o armata nationala doar cu numele. In fapt este o armata de angajati, salariati ca o firma oarecare si care apara interesele oculte ale „elitelor” care numai nationale nu sunt. Hotararile importante la nivel de Stat major in nici un caz nu se iau in Tara ci se iau la sediul NATO din Bruxelles. La fel cum bugetul si legile Tarii se hotarasc la Strassbourg si Bruxelles iar textul constitutiei „nationale” se „descanta” la Venetia. Poftim Natiune!!!

    Apreciază

  8. nikodim said, on mai 3, 2014 at 12:12 pm

    Referitor la cele doua tinere, ele si cei ca ele sunt puterea pe care inca se mai tine lumea aceasta plina de rautati. Puterea credintei lor si dragsotea lor pana la jertfa pentru Hristos si oameni ca si exemplul lor pentru restul lumii, pentru indreptarea vietilor celor ramasi, sunt motivul pentru care Dumnezeu ne mai da ragaz.

    Apreciază

  9. […] Audio – FOARTE IMPORTANT: Ioan Vladuca despre Sfintele Noi Mucenite romance Daniela (2004) si Heru… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.