SACCSIV – blog ortodox

De ce o intalnire de taina Victor Ponta – Patriarhul Daniel, intermediata de guvernatorul Mugur Isarescu?

   Iata ce putem citi in articolul Întâlnire de taină Victor Ponta – Patriarhul Daniel, intermediată de Mugur Isărescu:

Premierul Victor Ponta a avut astăzi după amiază o întâlnire cu PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, au declarat ”Evenimentului zilei” surse BOR.
La această întrevedere, care a avut loc în debutul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, dar care nu a avut caracter public, au participat și Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale, vicepremierii Liviu Dragnea (ministrul Administrației și Dezvoltării Regionale), Gabriel Oprea (ministrul Afacerilor Interne) și Daniel Constantin (ministrul Agriculturii).

Potrivit surselor citate, principalul subiect abordat în cadrul discuțiilor a fost finanțarea construirii Catedralei Mântuirii Neamului, care, în ultima vreme, nu a mai beneficiat de alocarea unor sume de la buget.

În ultima perioadă, reprezentanții BOR și cei ai Executivului au purtat discuții despre absorbția fondurilor europene, proces care să-i implice și pe preoți, dar și despre subvențiile pe care lăcașele de cult care au în proprietate terenuri agricole le primesc în baza Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii Europene.

Sursele citate ne-au precizat că această întâlnire a fost intermediată de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Premierul Victor Ponta a confirmat, pentru Hotnews.ro, faptul că s-a întâlnit cu Patriarhul BOR. Întrebat despre motivul vizitei, Ponta a răspuns: ”Pentru binecuvîntare”.

Comentariu saccsiv:

Intermediată de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu? De ce trebuia sa fie intermediata?

Consider ca pentru motivele invocate in articol intalnirea putea avea un caracter cat se poate de public. Oare chiar pentru aceste teme de discutie s-au intalnit?

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. acc70 said, on aprilie 28, 2014 at 9:39 pm

    e clar de ce a fost intermediata…

    masonul cu gradul si autoritatea cea mai inalta , ma refer la mugurel jidovescu, …a tinut sa fie sigur ca troianul( adica cel infiltrat, fie el cal troian , fie virus de tip troian) din BOR a priceput ca jidovelul cretinel victor viorel va avea si sustinerea sa , via propaganda electorala la predica din ziua de duminica la cat mai multe Biserici

    Apreciază

  2. safimvigilenti said, on aprilie 28, 2014 at 9:40 pm

    cum poti da binecuvantare lui Ponta?

    Apreciază

    • Maresalul. said, on aprilie 28, 2014 at 10:38 pm

      Foarte bine asa cum l-au binecuvantat si pe Basinel.Asa cum se ascund cand e vorba sa vorbeasca si sa apere martirii din temnitele iudeo-bolcevice .Multi dintre ei din trupul Bisericii.Cand i-au luat titlul de cetatean de onoare lui Gafencu au facut pe surzii si prostii.Astia o sa fie primii care o sa ii tradeze pe crestinii Ortodocsi.Cei din capul institutiei.Singura lupta care va fi sustinuta va fi de monahi,calugari,pustnicii,Care nu au pe ,,Dumnezeu,, luxul,indestularea,materialul,Aurul si sclipirea hainelor.Si ,,darul papagaliilor si vorbelor serpesti si mieroase care precum omul fara Dumnezeu, incep de nicaieri si duc catre nicaieri.De aceea Dumnezeu se releva primilor si prin glasul lor isi dezvalui planul si cuvantul.Cum lovesti o tara fara razboi .Ajuti tradatorii sa apuce fraiele,Servilii lipsitii de ONOARE SI CINSTE DE PATRIOTISM.Pai cum poti distruge o credinta un crez un crestinism.La fel .Apoi ii mai aduni si pe toti in aceeasi oala si sub aceeasi umbrela a ceeace Sacciv a ,,multiculturalismului,, .Si gata ghiveciul .

      Apreciat de 1 persoană

      • viscu said, on aprilie 29, 2014 at 3:13 pm

        n-a trecut nici o luna de cand ponta s-a inchinat „semiprivat”in israel

        Apreciază

    • acc70 said, on aprilie 28, 2014 at 10:31 pm

      Nostradamus asta parca a lucrat la ziarul Can-Can…nu stiu cum se face dar lumea acorda atita importanta ratacitului asta de parca a profetit el vreodata ceva..

      ca un facut …catrenele lui erau ‘descoperite” abia dupa ce se consuma cate ceva important…sau fie se doreste prin sugestie sa fie facilitat ceva

      in alta ordine de idei, baiatul a fost jidov…si astia se ocupa doar cu magie si kabala…

      Apreciază

      • NIMENI said, on aprilie 29, 2014 at 7:19 am

        acc70,
        sunt cu ochii pe matale….
        aici ai dreptate 100%. Crezi ca va interesa pe vreun politician? avand in vedere ca banetul furat e la adapost si daca din distrugerea Romaniei se vor mai umfla niste conturi vor zice: sa se faca!
        Iertare daca, la ora diminetii, sunt prea apocaliptic!

        Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on aprilie 28, 2014 at 11:35 pm

      Articolul este preluat de pe un site masonic după părerea mea, numit efemeride.ro
      Apoi, unele profeții ale lui Nostradamus știm că nu s-au adeverit. Unii țin morțiș să bage spaima în români, să creeze o anume stare de panică. De ce oare?

      Apreciază

    • Irina said, on aprilie 29, 2014 at 2:35 pm

      Aiurea in tranvai. Pr Paisie si alti parinti insufletiti de harul lui Dumnezeu au spus cu adevarat ce se va intampla. Pr Arsenie Boca a spus ca Romania va fi inconjurata de flacari (adica de Razboi) si ca e bine ca romanii sa nu mai iasa din tara. La fel ul alt parinte a spus acelasi lucru pentru Grecia, care la fel va fi inconjurata probabil de aceleasi flacari ale marelui razboi.

      Apreciază

  3. Maresalul. said, on aprilie 28, 2014 at 10:27 pm

    Derbedeii care au adus tara la FALIMENT si cun un a fost nici poate dupa razboi au nevoie de voturi.Lumea ii cunoaste ii vede ce poame sant.Ei isi simt scaunele in pericol.Si atunci la cine apeleaza.L pastorul turmei.Si uite asa Daniel o sa dea zvon si ordine slaraiatiilor sai))) sa faca campanie si sa-i convinga pe oameni cat de credinciosi si patrihoti sant astia din gasca IUDEO-BOLCEVICA PSD..Nu sant prosti Bolcevicii.Prosti sant aia care ii cred.Biserica parece ca un mai reprezinta norodul si nici pe HRISTOS.Ci pe tradatori,si binefaceriile ei materiale .Si la ei functioneaza DAI MANA CU DRACU PANA TRECI PUNTEA.

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on aprilie 28, 2014 at 11:38 pm

      Nu confundați Biserica cu instituția BOR sau cu ierarhia BOR. Lucrurile sunt cu mult mai nuanțate iar din Biserică facem parte și noi toți, ortodocșii mireni…

      Apreciat de 1 persoană

      • Maresalul. said, on aprilie 29, 2014 at 7:26 am

        Pai la asta ma refeream casi biserica e trupul lui Hristos.Ma refeream la sefii ei capul ei pamantesc ca si cel ceresc e iarasi Hristos.

        Apreciază

    • Irina said, on aprilie 29, 2014 at 2:40 pm

      Problema propagandei e una, dar mai e o problema la fel d egrava si anume faptul ca cine stie ce compromisuri mai trebuie sa mai faca Patriarhul pentru a obtine banii mizerabili pentru construirea catedralei. mai bine nu ar mai apela la politicieni, si s-ar chinui s-o constriasca din banii poporului si daca e voia Domnului va reusi s-o ridice. Dar sa apelezi la banii masonilor asta inseamna subjugare masoneriei si compromisuri chiar si de credinta poate.

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on mai 1, 2014 at 3:25 pm

        Un mason în fruntea BOR va face cu siguranță multe compromisuri pentru a-și îndeplini obiectivul construirii urgente a Catedralei. Altele deja au fost făcute, cum ar fi pactul secret de unire cu catolici, etc.

        Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on aprilie 28, 2014 at 11:40 pm

      Acesta este un răspuns mult mai cuprinzător. Și nu era doar un profet mincinos, ci mai era și evreu sionist pe deasupra…

      Apreciază

  4. Mălin said, on aprilie 29, 2014 at 12:23 am

    Toţi de acolo sunt evrei cu Ponta şi Isărescu în frunte.din mai multe privinte inclusiv dupa nume.
    Insusi preaFericitul Daniel imi da de gandit tinand cont rapida ascensiune la tronul patriarhal, inclusiv acel grup de refelxie impreuna cu pr. Constantin Galeriu.
    O parte din acel grup aveau cu siguranta origini evreiesti, fiindca a face asemenea grupari tine de atitudini tipic sectante si nu are nimic de-a face cu duhul Ortodoxiei. Acel grup de reflexie a fost fara nici un dubiu unui de influenta si de sorginte iudaica. Este vorba de acel spirit rebel, revolutionar si anarhic intalnit in toate reformele de sorginte evreiasca. Biserica lui Hristos nu are nevoie de nici un „Grup de Reflecţie pentru Înnoirea Bisericii” fiindca in Biserica NU SE FACE NEGOT. Nu suntem la irmaroc!!!
    Asadar nu incape nici un fel de tocmeala referitor la treptele clerului si Traditia Bisericii nu se adapteaza dupa moda lumii ci lumea trebuie sa se adapteze dupa Duhul Bisericii. Cine este rebel si razvratit ar face bine sa-si vada de ale sale, fiindca nu poate fi madular al Bisericii.

    Apreciază

  5. ORTODOXIE said, on aprilie 29, 2014 at 12:37 am

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

  6. Alin said, on aprilie 29, 2014 at 8:31 am

    O VESTE EXCEPTIONALA TRECUTA SUB TACERE DE CONDUCEREA ROMANIEI !

    ANTON LIXANDROIU, CETATEAN AMERICAN SI ROMAN, A OBTINUT DUPA ANI DE
    PROCESE, CA UNGARIA SA-SI CEARA SCUZE PENTRU HOLOCAUSTUL SAVARSIT ASUPRA
    ROMANILOR DIN TRANSILVANIA CA URMARE A DICTATULUI DE LA VIENA.

    INTERESANT ESTE CA CEI DE LA BRUXELLES AU SPUS INITIAL CA _”NU POT LUA IN CONSIDERARE CELE 2100 DE PROBE TRIMISE TRIBUNALULUI INTERNATIONAL DAT FIIND CA ACESTE CRIME S-AU PETRECUT INAINTE DE INFIINTAREA ACESTUI TRIBUNAL” .
    DUPA ACEST RASPUNS IMBECIL, A.L. S-A ADRESAT ONU, CERAND CA TOTI CRIMINALII JUDECATI LA SFARSITUL CELUI DE AL 2-LEA RAZBOI MONDIAL, INCLUSIV HITLER, MUSSOLINI, HORTY, SA FIE REABILITATI, DEOARECE ACESTIA AU FACUT CRIME INAINTE DE INFIINTAREA TRIBUNALULUI INTERNATIONAL.

    RASPUNSUL SI REZULTATUL BOMBA, A FOST CA UNGARIA SI-A CERUT IERTARE IN PLENUL ONU, PENTRU HOLOCAUSTUL DIN NORDUL ARDEALULUI !

    O PREMIERA ! IN ROMANIA STIREA A FOST LASATA DEOPARTE. SA NU SE SUPERE
    UDMR-UL.

    FELICITARI ANTON LIXANDROIU !

    http://ziarulrevolutionarul.ro/stiri-necenzurate/753-ungaria-i-a-cerut-la-onu-pentru-holocaustul-din-transilvania

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on mai 1, 2014 at 2:57 pm

      Asupra românilor din Transilvania hortystă sau asupra evreilor? Ungaria a participat la deportarea evreilor. Nu cred că au sâvârșit ei un adevărat Holocaust…

      Apreciază

  7. Alin said, on aprilie 29, 2014 at 9:11 am

    Calin Kasper
    28.04.2014 la 9:32 pm

    Am cautat in spatiul german texte legate de declaratia ambasadorului Korosi la New York.(din 23 ianuarie 2014) In textul german se vorbeste de Holocaustul contra evreilor si nu se pomeneste nici un cuvant despre victime de etnie romana.
    Concluzia mea este ca textul este rupt in doua si cele doua jumatati nu au legatura logica intre ele. Domnul Anton Lixandroiu este un roman in fata caruia ne plecam cu cinste si respect. Nu multi dintre ai nostri au reusit sa faca ce-a facut dansul! Dar se pare ca “Răspunsul şi rezultatul a fost că Ungaria şi-a cerut scuze în premieră, în plenul ONU, pentru Holocaustul din Nordul Ardealului…” nu este o urmare a actiunilor curajoase ale domnului Lixandroiu, de vreme ce notiunea de “victime romanesti” nu apare in textul german. Se poate totusi ca nemtii sa nu fi redat tot discursul lui Korodi, considerand referintele la Romani ca neimportante pentru cititorii lor.
    Oricum, un Tribunal cand iti da dreptate, chiar daca e international, o face in scris si nu poate sa-l oblige pe Korodi sa spuna la ONU una sau alta. Justitia e justitie, ea da o sentinta scrisa iar politica e altceva.
    Iata link-ul de unde m-am insspirat:
    http://diepresse.com/home/politik/1553411/Ungarn-entschuldigt-sich-fur-Rolle-im-Holocaust
    Mai caut, poate dau de discursul complet.

    In articolul mentionat este criticat si partidul maghiar Jobbik, care este acuzat de antisemitism. Acum m-am lamurit eu de unde si-au luat autoritatile romane “curajul” de a expulza niste membri Jobbik care activau pe teritoriul noastru. Au primit “unda verde” de unde trebuia! Si eu care-mi ziceam, plin de naivitate: Uite dom-le ca s-au trezit ai nostri in sfarsit si iau masurile care trebuiau luate de mult!

    Apreciază

  8. geo said, on aprilie 29, 2014 at 10:16 am

    A 23-YEAR-OLD woman is in hospital after she allegedly saw spirits while trying out a so-called ghost-hunting application on her smartphone, Kwong Wah Yit Poh reported.

    The woman, known only as Wu, from Hubei, China, claimed to have seen spirits around her when she first tried the app.

    When she went to the cemetery with her parents during the Qing Ming festival, she tried the application again.

    This time it allegedly showed three spirits by her side, leading her to have sleepless nights for three days. She had to seek medical treatment in a local hospital.

    > Former beauty queen Angie Cheong Wei Yee from Ipoh has been working hard to provide a bright future for her adopted son in Hong Kong, who is suffering from a heart ailment, Guang Ming Daily reported.

    The former Miss Chinatown, who was active in the Hong Kong entertainment industry in the 90s, recently opened a grocery store there, where 10-year-old Hanson is studying at an international school.

    She adopted him eight years ago in Beijing.

    Cheong, 43, said she decided to move back to Hong Kong to enjoy life with her adopted son.

    > Every morning, a woman in Singapore would wake her husband for work.

    When his wife, who was seven months pregnant, did not wake him up on Monday, the man was horrified to find her dead in their bedroom, China Press reported.

    The night before, the man had slept in the living room while his wife slept in the bedroom.

    The 31-year-old woman, who had a hole-in-the-heart when she was born, had undergone surgery as a child.

    She was reportedly feeling unwell at 1am but refused a suggestion by her husband to go to a clinic.

    http://www.thestar.com.my/News/Nation/2014/04/09/Spooked-by-ghosthunting-app-Woman-ends-up-in-hospital-after-seeing-spirits-everywhere/

    http://www.thecontroversialfiles.net/2014/04/woman-in-china-hospitalized-after-ghost.html

    Cita dreptate a avut Einstein:

    Oamenii au devenit atit de dependenti de tehnologie incit nu mai tin cont de nimic…de aici si noua boala – insomnia electronica…

    Apreciază

    • NIMENI said, on aprilie 29, 2014 at 11:26 am

      geo,
      foto din ultimul link, tineri care „socializeaza” prin TO si fac abstractei de cei din jurul lor sau poate ca tocmai cu acestia „socializeaza”, incredibil!
      Frizurile si hainele au devenit identice la nivel mondial, uniformizare si indobitocire …spre staulul NWO !

      Apreciază

  9. geo said, on aprilie 29, 2014 at 11:42 am

    Petrila, Petrosani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni si Uricani sunt guvernate in prezent de foame si deznadejde. Sunt locuri in care colapsul, mizeria si neputinta contureaza un urias tablou al paraginii, in inima tarii. Autoritatile spera sa scoata din saracie fostele zone miniere, prin proiecte care sa le schimbe aspectul ruginit si ponosit. Alesii vor un turism la inaltime, cu domenii skiabile dupa model occidental, dar conditiile sunt la pamant. Valea Jiului ascunde insa investitii blocate, neterminate- lucrari executate prost sau mai mult pe hartie, contracte cu dedicatie si finantari dubioase.

    Mineri saraci si baieti destepti
    O vale considerata de multi a plangerii, imparte populatia in doua categorii. Prima e lumea saracilor, formata din grosul minerilor disponibilizati fara solutii. In a doua categorie ii gasim pe baietii destepti din Valea Jiului – patroni si oameni din administratia locala si din companiile din minerit, proprietari de conace, vile, cabane de vacanta. Se plimba in masini de lux si pun la cale destinele a sute de mii de localnici. Mai mult sau mai putin discreti, au facut si fac averi frumoase, intr-un loc care la prima vedere pare condamnat la saracie lucie.

    Localitatea Vulcan, in inima Vaii Jiului, te intampina inca de la intrare cu cateva blocuri mizere. Patru sunt in dezastru total, si doar unul este anvelopat pe exterior. Primarul se lauda cu blocul, sustinand ca este reabilitat, numai bun pentru a primi cazuri sociale si familiile de mineri disponibilizati.

    Oameni care fug de ploaie dintr-o camera in alta
    In fata blocului „reabilitat” cativa copii se joaca in praf. Daca la exterior mai aduce a imobil bun de locuit, in interior, cladirea arata deplorabil. „Ploua, din cauza acoperisului”, spune un locatar. „Picura aici cu galeata. Picura apa pe pereti. Am stat in camera asta si m-am mutat dincolo ca ploua pe mine cu copilul. Nu mai stiam unde sa pun patul”.

    Pe etaj e o singura baie. De aici oamenii iau apa pentru gatit si spalat. Mai sunt aici un dus si un wc pentru toate cele 30 de locuinte de pe palier. Neavand venituri, 50 de familii au ajuns in blocul social al primariei. Alternativa era sa doarma pe strazi. Pe culoarele de pe etaje e un paienjenis de fire, incalcite si lipite, fiindca sus nu era curent, asa ca oamenii au facut o improvizatie.

    Blocuri cosmetizate pe bani grei
    Edilul Gheorghe Ile vegheaza mizeria din bloc de pe niste afise electorale. In campanie, a promis ca va fi un primar de nota 10. Acum spune ca reabilitarea e scumpa – in jur de 20 de miliarde de lei vechi pentru un bloc. Cu acesti bani ar putea fi ridicat unul nou, de la zero. Primaria a depus proiectele la Guvern si asteapta sa vina banii, pentru ca si urmatoarele 4 blocuri sa primeasca aceeasi cosmetizare pe care a primit-o si primul.

    Iar primaria mai are un cartier intreg cu blocuri sociale, pe o colina deasupra Vulcanului, poreclit Dallas. Un cartier, care in vremurile bune ale mineritului din Valea Jiului era pus pe vederile si calendarele din Vulcan. Astazi arata ca dupa un cataclism. Primarul spune ca blocurile sunt reabilitate, dar in realitate nu au curent. Oamenii se incalzesc cu haine vechi, luate cu cativa lei sacul, pentru ca sunt mai ieftine decat carbunii sau lemnele. Vezi in materialul video cum este posibil asa ceva.

    Imaginea de zona saraca a Vaii Jiului pare mentinuta special pentru a ascunde afaceri dubioase. Autoritatile se prefac ca incearca redresarea zonelor miniere, in timp ce bugete consistente se evapora anual in numele ortacilor, nu si pentru ei.

    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2014/sezonul-1/valea-jiului-valea-plangerii-in-blocuri-care-au-costat-milioane-oamenii-n-au-curent-si-pun-haine-vechi-pe-foc.html

    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2014/sezonul-1/fostii-mineri-din-valea-jiului-redusi-la-sclavie-afaceristii-prospera-in-timp-ce-oamenii-se-sinucid-din-cauza-datoriilor.html

    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2014/sezonul-1/orasul-cu-telegondola-dar-fara-turisti-valea-jiului-taramul-primariilor-in-faliment.html

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on mai 1, 2014 at 3:22 pm

      După ce au fost manipulați în mod josnic de Ion Iliescu și ai lui, a urmat abandonarea minerilor și multor mine la DICTATUL FMI…

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.