SACCSIV – blog ortodox

Fotografii ce nu le-ati mai vazut cu Sfintele Moaste al Parintelui Calciu. Oana si Alexandru Iftimie: TESTAMENTUL E AUTENTIC?

Posted in FOTO, Gheorghe Calciu Dumitreasa, manastirea Petru Voda, moaşte, ORTODOXIE by saccsiv on aprilie 25, 2014

parintele-calciu-sfinte-moaste_7

   Mai multe fotografii gasiti pe blogul fratelui

Apologeticum

Iata si cateva fragmente dintr-un articol scris de Oana si Alexandru Iftime:

[…]
Curios este că:

„Testamentul” din 28.10 concurează un alt document (datat 12 noiembrie 2006, aşadar posterior celui din 28.10, vezi http://www.rostonline.org/rost/dec2006/pr-calciu.shtml), ambele conţinând (şi) dispoziţii privind îngroparea părintelui. O comparaţie între cele două texte poate, însă, lesne conduce la ideea că ele nu aparţin uneia şi aceleiaşi persoane.

Dacă analiza este ajutată şi de o alăturare a „testamentelor” cu alte texte aparţinând pr. Calciu (vezi, d. ex.: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/11/20/parintele-gh-calciu-prefer-sa-mor-aici-fara-niciun-compromis/ pagină din care se ajunge şi la alte materiale, precum şi textele disponibile la http://parintelecalciu.wordpress.com/) „testamentul” din 28.10 devine din ce în ce mai suspect de a aparţine mai degrabă vreunui redactor de texte protocolar-fariseice de prin vreo cancelarie, sau altcuiva cu “abilităţi” similare, decât părintelui Gheorghe.

Cuvintele pr. Gheorghe Calciu se supun în mod constant unuia şi aceluiaşi stil, coerent, limpede, ferm, lipsit de orice falsetto curtenesc (după cum era şi omul). Testamentul din 12. 11 cadrează şi el cu acest stil. Cel din 28.10 nu, arătând mai degrabă a fabricaţie care, în încercarea de a imita stilul pr. Calciu, a eşuat izbitor într-un produs de „poetică de curte” adaptată nişei ecleziale (se poate presupune că autorul real al textului nu a avut cum să-şi iasă din propria piele).

Pentru cei care vor aduce observaţia că aceste comentarii ale mele pot fi (des)calificate ca pur subiective, adaug nişte detalii:

Pe lângă cele enumerate mai sus, autorul „testamentului” din 28.10 a produs şi un nonsens duhovnicesc de proporţii.

Despre ce este vorba?
În „testamentul” din 28.10, „autorul” spune că, dacă va fi găsit întreg, la dezgropare, să i se citească rugăciunile de dezlegare şi apoi rămăşiţele să fie re-înmormântate, căci întregimea trupului său va fi fost o falsă minune, lucrare a satanei. Aşadar, subiectul şi-a profeţit…neputrezirea (care se întâmplă doar din pricini înfiorătoare), deci… profetul era un blestemat, care, însă, cu… smerenie şi cu dragoste îşi admite condiţia de blestemat, dorind să preîntâmpine posibilitatea de a fi făcut idol, spre rătăcirea fraţilor săi ortodocşi!

?????!!!!!!

A se observa că dispoziţia privind re-îngroparea trupului se referă la situaţia în care acesta s-ar fi risipit, în urma rugăciunilor de dezlegare, condiţie pe care Dumnezeu nu a binevoit a o îndeplini, “încăpăţânându-Se” (în continuare) să arate sfânt pe presupusul blestemat. Altfel spus, re-înmormântarea sfinţitului trup al părintelui Gheorghe nici măcar nu respectă, de fapt, o dispoziţie dietară, fie ea şi cuprinsă în zisul „testament” din 28.10, ci reprezintă, încă o dată, un „bizar” exces de zel.
[…]

Oare ce se citeşte la dosirea în pământ a unui sfânt?! Şi de ce fel de esenţă este o atare faptă?

Cititi va rog mai multe la:
Re-înmormântarea Pr. Gheorghe Calciu sau BOR îngropându-şi (sistematic) talanţii

   Comentariu saccsiv:

Consider ca si daca ar fi autentic acel testament, ba mai mult, oricum ar fi orice si dincolo de dezbaterile interminabile daca au facut sau nu bine cei ce l-au deshumat, un lucru e limpede: SFINTELE MOASTE NU SE INGROAPA!

Puteau sa-i denigreze pe site-urile intrusilor si ale mass-media, sa-i arunce afara din manastire, sa le inmoaie oasele in bataie, sa-i bage in temnita sau sa-i urce pe lemn in piata publica, orice le-au facut sau au de gand sa le mai faca celor ce l-au deshumat nu se compara cu ticalosia ticalosiilor: reinhumarea moastelor. Este strigator la Cer.

Si este cumplit cum lucrarea intrusilor profesionisti a reusit sa suceasca intr-atat mintile incepatorilor si pe ale aiuritilor incat sa ajunga sa scrie lucruri precum acesti doi comentatori ai articolului de pe blogul Oanei Iftimie:

   Ioan C. says:

April 25, 2014 at 4:05 am

Cum poate cineva, care nu e de acord cu transplantul de organe sau cu prelevarea de organe după moartea cerebrală, să consimtă la deshumarea trupului părintelui Calciu (ştiind că părintele nu a dorit nicidecum acest lucru) şi să deplângă reînhumarea acestuia?
Care dintre noi, dacă lasă dispoziţie clară că nu doreşte să i se preveleze organele, după moartea cerebrală, ar vrea să îi fie încălcată această dorinţă, mai ales că în cazul părintelui Calciu vorbim de o dispoziţie testamentară?

Valeriu says:

April 25, 2014 at 10:17 am

Autorul testamentului pe care-l discreditaţi este aparţinătorul sfintelor moaşte. Dumnezeu să vă ocrotească de mânia Sfântului Gheorghe Calciu pe care-l batjocoriţi în duh, la fel cum l-au batjocorit trupeşte cei din Piteşti şi cei ce l-au dezhumat.
Dacă vreţi un pic de perspectivă a unora care l-au iubit cu duh, suflet şi trup, şi îl cinstesc permanent în mod ORTODOX; nu heterodox precum vă erijaţi dvs. în judecătoare a predaniilor sfinte, citiţi şi un articol oficial al soborului de 80 de monahi pe care-i acuzaţi în mod neortodox de rătăcire, dând în schimb crezare propriei dvs. minţi, precum toţi rătăciţii veacurilor. Dumnezeu să vă lumineze, doamnă!
http://manastirea.petru-voda.ro/2014/03/03/parintele-gheorghe-calciu-primul-cuvant-catre-tineri/

Comentariu saccsiv:

   Asadar recunosc nefericitii ca vorbim despre Sfinte Moste, dar se scandalizeaza ca multi deplangem reinhumarea lor. Bezna mintii …

   Cititi va rog si:

Video: Monahul TEODOT vorbind detailat despre REINHUMAREA MOASTELOR Parintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa

MIRCEA PUSCASU (Bucovina Profunda): MOASTE SUB TARANA si lumina sub obroc – Ingroparea moastelor Parintelui Gheorghe Calciu

Ierom. EFTIMIE MITRA: Pe cand se va discuta si despre canonizarea parintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa?

Parintele CONSTANTIN CATANA (Manastirea Varatec) despre DESHUMAREA PARINTELUI CALCIU. In apararea monahului Teodot si a fratelui Gabriel (Apologeticum)

 

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Aurora said, on aprilie 25, 2014 at 4:13 pm

    Minunat este Dumnezeu intru sfintii Sai !
    Sfinte Parinte Gheorghe Calciu, ajuta-ne si pe noi cu rugaciunile sfintiei tale ! Scoate-i pe ierarhii nostri de sub talpa ocultei !

    Apreciază

  2. ORTODOXIE said, on aprilie 25, 2014 at 4:16 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Cosmin S. said, on aprilie 25, 2014 at 6:02 pm

    Sfinte Parinte Gheorghe Calciu, roaga-te Lui Hristos pentru români…

    Iertati off topicul:
    COLORADO 10-30-2012: a BANK sends ARMED MILITARY COMBAT SQUAD to Evict 63 y/o Disabled Woman
    October 30 – 2012

    Disturbing. A blatantly disproportionate display of force and intimidation.

    Militarized police sporting assault rifles and full combat gear dispatched by US Bank and the Creek County Sheriff’s Department to evict a disabled woman from her home. Her (a 63 year old Sahara Donahue) only request was an additional 60 days to find a place to go.

    Apreciază

  4. STOP RFID 666 said, on aprilie 25, 2014 at 6:37 pm

    Ioan Cadar este nefericitul care si-a dat foc la blog, dupa ce l-am criticat ca promoveaza erezia SOLA SCRIPTURA. Critica preotii la modul general si se scalda in invataturi protestante.

    Apreciază

  5. Iacoboaie Radu said, on aprilie 25, 2014 at 9:03 pm

    ,,Valeriu says:April 25, 2014 at 10:17 am
    Autorul testamentului pe care-l discreditaţi este aparţinătorul sfintelor moaşte. Dumnezeu să vă ocrotească de mânia Sfântului Gheorghe Calciu pe care-l batjocoriţi în duh, la fel cum l-au batjocorit trupeşte cei din Piteşti şi cei ce l-au dezhumat…”

    INCREDIBIL DAR ADEVĂRAT!
    Cum poate cineva confunda adevărul cu minciuna…
    Cei care l-au dezgropat în frunte cu monahul Teodot presupun, au dorit atât de mult să-l cinstească cu adevărat, cunoscându-i viața, mărturisirea de credință (asemenea cu cea a Sfântului Mărturisitor Iustin Pârvu) și opera părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa.
    Și pentru faptul că MOAȘTELE UNUI SFÂNT APARȚIN DE DREPT ÎNTREGII COMUNITĂȚI ORTODOXE! Nu mai este vorba de un simplu trup, care aparține familiei… Să fie clar acest lucru pentru cei care nu înțeleg sau mai degrabă nu vor să înțeleagă însemnătatea acestor lucruri.
    În comentariul acestui Valeriu analizați vă rog tot ceea ce susține el.
    Întrebări legitime din partea noastră:
    CINE ÎL DISCREDITEAZĂ? (cei care regretă acest sacrilegiu sau cei care AU ÎNGROPAT MOAȘTELE UNUI SFÂNT PENTRU A ÎMPIEDICA PE ROMÂNI SĂ AIBĂ MAI MULTĂ EVLAVIE ȘI AJUTOR DE LA UN MARE MĂRTURISITOR AL ORTODOXIEI ȘI DIZIDENT ANTICOMUNIST)
    AUTORUL ÎNSUȘI RECUNOAȘTE CĂ ESTE VORBA DESPRE SFINTE MOAȘTE! MÂNIA SFÂNTULUI? ȘI IARĂȘI RECUNOAȘTE CĂ ESTE VORBA DESPRE UN SFÂNT!
    APOI, DESPRE CARE ,,BATJOCORIRE ÎN DUH” ESTE VORBA? Și face apoi o analogie extrem de deplasată cu tortura părintelui la Pitești… POATE SĂ VADĂ CINEVA, VREUN ORTODOX CU CAPUL PE UMERI (care are dreapta socoteală) ÎN MONAHUL TEODOT ȘI CEILALȚI CARE L-AU AJUTAT ÎN ACEST DEMERS FIRESC, TORȚIONARI AI PĂRINTELUI GHEORGHE CALCIU-DUMITREASA?
    Cine îmi va răspunde la aceste întrebări? Îmi va răspunde oare Valeriu?

    Apreciază

    • ORTODOXIE said, on aprilie 26, 2014 at 12:36 am

      HRISTOS A INVIAT!
      Gandul imi spune ca acest domn Valeriu saracul de el nu intelege ce inseamna Sfintele Moaste sau mai grav nu cinsteste Sfintele Moaste. Cum sa spuna: “pe care-l batjocoriţi în duh”??? Adica cum cinstirea ca Sfinte Moaste este o batjocorire in duh? Saracul de el este in ratacire pt ca incalca AL 7-lea Sfant Sinod Ecumenic de la Niceea din anul 787!!! Sau mai clar este eretic! Problema este ca recunoaste ca sunt Sfinte Moaste dar nu le cinsteste, asta inseamna ca este in erezie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Doamne-l iarta-l si ajuta-l!
      Doamne ajuta!
      Sa aveti pace!

      Apreciază

    • duhovnic said, on aprilie 26, 2014 at 12:59 am

      Eu cred ca Sfintii se descopera ei singuri din vrerea lor dumnezeiasca, prin situatii minunate nu cum facem noi-gen acces direct-, prin rapiri, fortari, autonomii si disperare! Noi nu de Sfinte Moaste ducem lipsa! Avem Trupul si Sangele lui Hristos-Dumnezeu de care nu vorbim lumii zilnic(aici)! Voi ati uitat ca Euharistia este Fiintiala? Sau nu ati vrut sa stiti pana acum, ca sa nu aveti ce uita?

      Apreciază

  6. duhovnic said, on aprilie 26, 2014 at 12:58 am

    Eu cred ca Sfintii se descopera ei singuri din vrerea lor dumnezeiasca, prin situatii minunate nu cum facem noi-gen acces direct-, prin rapiri, fortari, autonomii si disperare! Noi nu de Sfinte Moaste ducem lipsa! Avem Trupul si Sangele lui Hristos-Dumnezeu de care nu vorbim lumii zilnic(aici)! Voi ati uitat ca Euharistia este Fiintiala? Sau nu ati vrut sa stiti pana acum, ca sa nu aveti ce uita?

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 26, 2014 at 2:34 am

      duhovnic

      Ce cauta Sfintele Moaste inapoi in pamant?

      Apreciază

      • duhovnic said, on aprilie 26, 2014 at 6:33 am

        ce cauta dezgropate(?), as intreba eu… Am inteles ca parintele nu a vrut asta. Sau nu mai tinem cont si de vointa lor? Pe parintele Ilie Lacatusu unde-l are lumea spre inchinare? Arhierei decid asupra moastelor, chiar si daca pentru ei ele sunt doar o sursa de bani… Sa stiti ca nu putem face nimic fara arhiereu de aceea, trebuie sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne mai lase vreun arhiereu sanatos la cap…pentru zilele astea si cele ce vor veni!!!

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 26, 2014 at 10:55 am

        duhovnic

        E cumplit ca raspunzi la intrebare cu intrebarea „ce cauta dezgropate?”.

        Apreciază

      • duhovnic said, on aprilie 26, 2014 at 11:53 am

        o fi cumplit si n-o fi… Noi crestinii contemporaneitatii, am inceput sa exageram sarind peste Duhul Sfant, peste vrerea sfintilor si peste randuiala de binecuvantare a unui staret, a unui arhiereu etc. Eu cred ca apologeti putem fi doar respectand hotararile de mai sus, si nu exagerand cu unele lucruri! Nu avem moaste prin Romania? Se impartasesc din Hristos-Euharistic 99% din romani si nu stiu si eu? Asa l-au dezgropat si pe pr. Argatu. Ce au rezolvat? Apologetul trebuie sa fie in legatura cu Hristos-Dumnezeu, cu Duhul Sfant, cu un duhovnic si cu arhiereii care drept invata cuvantul Adevarului. Nu facem noi legi frumoase si reinnoite! Hristos a innoit totul pentru totdeauna! Noi astazi, suntem in pericol pentru ca nu ne mai impartasim toti romanii botezati ortodox. Aceasta e problema mare…nu moaste noi. Poti sa nu publici comentariul asta insa, eu chiar ma gandesc la faptul ca si pe noi vor sa ne insele uneltele diavolilor… Uite, buletinul a devanit drac, dar nimeni nu spune ca in fapt, colectivizarea a in ceput in 1978 cand au alocat CNP la toti romanii. In plus, murdarirea noastra a continuat cu toate actele, cardurile, cipurile, telecomenzile, emisiunile pt debili de la tv, smart-phonul, i-phonul, tableta, jocurile pe computer etc… Pai cei ce iubesc aceste gaselnice, cum sa nu se lepede de Hristos? Ce pierdere simt acestia cand va veni cineva la usa lor sa se lepede de Hristos? Nicio pierdere! Facem miting anti-cip…dar trebuie sa le spunem oamenilor despre pachetul intreg nu despre sim-ul din card…doar! O sa-i zapacim de cap, si cand vor veni la usa lor cu pecete pe cap, pe mana si pe tot trupul, vor zice ca nu mai inteleg nimic din cate au tot auzit… Nu este gluma! Trebuie gandit bine la atitudine si la amanuntele toate…

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 26, 2014 at 3:17 pm

        duhovnic

        Vorbesti ca dracii arhiconi.

        Apreciază

      • ORTODOXIE said, on aprilie 26, 2014 at 6:20 pm

        HRISTOS A INVIAT!
        Iertati-ma pe mine pacatosul!

        Pt „duhovnic”:

        Va marturisesc ca nu credeam c-o sa ajung asa de repede aceste vremuri de dezbinare. Cu durere ma gandesc la ce o sa vina dar parca si cu o mai mare durere vad cum astazi niste asa zisi drept-crestini ortodocsi au ochelari de cal la fel ca sectarii. Saracii de ei nu vad decat ce vor ei si ce le spun cei de sus asa zisii clerici care au uitat ca trebuie sa slujesca mai intai Lui Dumnezeu Adevarat Cel In Treime Laudat si Preaslavit Tatal, Fiul si Sfantul Duh Treime Sfanta Slava TIe!

        Domnule „duhovnic” sa ascultam mai mult de Dumnezeu sau de oamneni? Ce spuneti dumneavoastra?

        Oare domnule „duhovnic” ca tot ziceti de cei mai sus, oare ei slujesc cu adevarat Lui Dumnezeu? Oare cand s-au rugat impreuna cu ereticii in ianuarie se rugau la Dumnezeu?
        Se mai citesc undeva in Romania antemele pt toate ereziile???????????????????
        Daca Doamne fereste spuneti ca rugaciunea comuna pe care au facut-o mai marii nostrii cu ereticii este buna sa stiti ca ati incalcat deja Sfintele Canoane!!!!!!!!! Si sunteti in inselare! Sunteti ecumenist!!!
        Sa va fereasca Dumnezeu de asa gandire!

        Gandul imi spune sa aveti grija pt ca aveti un duh de mandrie si trufie. Nu va judec doar va spun cu durere pt ca ma intristez cand vad dezbinare. Si va rog Iertati-ma pe mine pacatosul!

        Dumnezeu si Maicuta Domnului sa va ajute sa vedeti ca cei de sus nu slujesc in totalitate Lui Dumnezeu!
        SA NE RUGAT PT MAI MARII NOSTRII POATE UNII DINTRE SE VOR INTOARCE CU ADEVARAT LUI DUMNEZEU!!!
        Doamne iarta-i si ajuta-i!

        Iertati-ma daca v-am gresit, nu am nimic personal cu nimeni, cu durere va spun ca rau am ajuns noi romanii. Daca nu ne vom indrepta va veni urgia peste noi.

        Doamne ajuta!
        Sa aveti pace!

        Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on aprilie 26, 2014 at 10:55 pm

      Iertați-mă că îndrăznesc să vă întreb un lucru major: sunteți ortodox cu adevărat sau vă erijați într-un ortodox? E mare lucru să vă semnați ,,duhovnic” și să ne vorbiți astfel, cu o mânie care transpare din felul cum spuneți totul și din reproșuri. Aveți și ajutoare, precum Oana Stancu de mai jos…
      E totuși săptămâna luminată…

      Apreciază

      • duhovnic said, on aprilie 27, 2014 at 2:03 am

        Si fratia ta ce ai in legatura cu ortodoxia?

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 27, 2014 at 2:13 am

        duhovnic

        Nu-i prea tarziu sa te mai certi cu lumea? E trecut de doua, e deja duminica si tu zici ca esti preot.

        Apreciază

      • duhovnic said, on aprilie 27, 2014 at 2:16 am

        programul meu este al meu frate Saccsiv! Promit sa nu mai deranjez pagina dtale si sa raspunzi inaintea lui Dumnezeu dupa cum vei indemna oamenii!!! A cadea in erezie este o treaba, dar a lua 9000 de oameni acolo, este fara iesire. Succes!

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 27, 2014 at 2:19 am

        duhovnic

        Erezie? Esti cu totul ticalosit.

        Si nu era vorba de program ci de altceva. Daca esti preot ar fi trebuit sa stii.

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on aprilie 27, 2014 at 5:15 pm

        DUHOVNIC

        Ce legătură am eu cu ortodoxia? Trăiesc prin toți porii sufletului meu dreapta credință – ortodoxia…

        Apreciază

  7. Oana Stancu said, on aprilie 26, 2014 at 12:12 pm

    Slava desarta iti intuneca mintea, saccsiv!

    Schismaticilor! Tu si Gioacas, faceti dezordine si compromiteti si pe cei ce, in manastiri, au viata ordonata, cu buna randuiala. Si nu, nu ma refer la „prietena” voastra ilustra Fotini (adica saccsiv 2).

    Veti da seama pentru ca sunt unii, idioti de-a dreptul, care fac din voi – idoli.

    Faceti tot posibilul, cu buna stiinta, ca sa compromiteti Ierarhia Sfintei Biserici si sa creati haos.

    Si oare, cine este cel ce iubeste dezordinea, nesupunerea, vrajba, daca nu chiar diavolul?

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 26, 2014 at 3:31 pm

      Oana Stancu

      Bine a mai zis:

      Arhimandrit Serafim Alexiev: ORTODOCSII ADEVARATI vor fi etichetati ca SECTA si VOR FI PRIGONITI, ca fiind oameni periculosi pentru pacea si ordinea publica

      https://saccsiv.wordpress.com/2014/02/20/arhimandrit-serafim-alexiev-ortodocsii-adevarati-vor-fi-etichetati-ca-secta-si-vor-fi-prigoniti-ca-fiind-oameni-periculosi-pentru-pacea-si-ordinea-publica/

      Buna randuiala de a baga Sfinte Moaste in pamant?

      Ierarhi ortodocsi sunt cei precum Mitropolitul Serafim de Pireu, nu masoni ecumenisti, pro cip si luptatori impotriva Sfintilor Inchisorilor.

      Maica Fotini nu e saccsiv 2.

      Apreciază

      • NIMENI said, on aprilie 26, 2014 at 9:04 pm

        saccsiv,
        In totala mea nestiinta pot spune ca nu inteleg deloc cum sta treaba cu „sfintele moaste”!
        In totala mea nepricepere nu pot primi ca justificata afisarea fotografiilor cu ramasitele pamantesti ale parintelui Calciu. Ce rost are aceasta afisare si ce se vrea a se arata, a se dovedi?
        DE CE A FOST DEZGROPAT?
        De la parintele Calciu ne-a ramas invatatura si pomenit va fi, insa ramasitele sale pamantesti TREBUIE sa stea in pamant asa cum ar trebui sa stea si toate celelalte „sfinte moaste”.
        Din pamant suntem toti si-n pamant ne vom intoarce, sufletul va fi judecat si rasplatit.

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 27, 2014 at 1:48 am

        NIMENI

        Zici:

        „toate celelalte “sfinte moaste” TREBUIE sa stea in pamant.”

        Majusculele si ghilimelele iti apartin.

        Tu esti ortodox?

        Apreciază

      • duhovnic said, on aprilie 27, 2014 at 2:04 am

        mai Saccsiv, daca te tine teologia si apologetica de ce mai moderezi comentatiile atata timp cat cineva nu-ti trimite pornografie sau injuraturi la adresa lui Dumnezeu? Ti se pare ca moderator e o functie de conducere?

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 27, 2014 at 2:17 am

        duhovnic

        Esti preot sau marinareasa norvegiana?

        Ce-i aia „daca te tine”? Astea sunt expresiile preotesti de tip nou sau s-a scapat marinareasa?

        Apreciază

    • NIMENI said, on aprilie 26, 2014 at 8:47 pm

      Oana Stancu,
      Aprecierile mele sincere stimata doamna Oana Stancu. A3? Sa-ti dea Dumnezeu sanatate!
      Dar, unde e slava desarta care intuneca mintea?
      Nu cred ca pe acest blog am gasit „idoli”, nici macar nu am cautat.
      Care dintre comentatorii acestui blog si-a facut idoli?….sa-i spuna imediat doamnei Oana Stancu!
      Cine? Ce a compromis?

      Apreciază

    • mircea.v said, on aprilie 26, 2014 at 10:26 pm

      Oana Stancu, ierarhia se compromite singura prin:

      – vezi comunicatul sinodului din 2009 referitor la actele biometrice si toata atitudinea oficiala a ierarhilor pe aceasta tema
      – vezi atitudinea ierarhilor fata de legionari si Miscarea Legionara
      – necanonizarea Sfintilor Inchisorilor
      – atitudinea legata de ecumenism

      Ti se pare putin lucru?

      Fii atenta ce spune un elev al Parintelui Gheorghe Calciu:

      „Cred ca primul lucru pe care ni l-a transmis [parintele] a fost un foarte dezvoltat simt al nesupunerii in fata necredinciosilor. Or, repet, cum „sistemul” insusi – cu toate angrenajele lui, dar mai ales, cu neoamenii lui – era fara-nici-un-Dumnezeu, este de la sine inteles cui ii devenisera dusmani parintele Calciu si „calcistii” lui. Nu-i insa mai adevarat ca, de departe, cea mai puternica arma impotriva neomeniei amintite era tot invatatura parintelui nostru: nu trebuie sa intoarcem si celalalt obraz in fata celor ce ne batjocoresc, ci mai degraba sa respectam verticalitatea cu care Dumnezeu l-a inzestrat pe om si sa urmam exemplul Mantuitorului, Care, atunci cand a fost lovit peste obrez, nu l-a intors si pe celalalt, ci a cerut socoteala zicand: „Daca am vorbit rau, dovedeste ca este rau, iar daca am vorbit bine, de ce ma bati?” (Ioan: 8,23).
      O credinta dreapta. DREAPTA!
      Dreapta credinta si inca un lucru… Un fapt care ne-a demonstrat noua, elevilor lui, ceea ce avea sa-i demonstreze lumii intregi, mai tarziu: ne-frica de moarte.”

      Din Cuvant inainte rostit de Preot Protoiereu Dumitru Paun (ucenic al parintelui Calciu), Cuvant Inainte la cartea „Cuvinte vii” – Parintele Gheorghe Calciu.

      Trage tu concluziile, daca poti.

      Apreciat de 1 persoană

      • Iacoboaie Radu said, on aprilie 27, 2014 at 5:04 pm

        MIRCEA. V

        HRISTOS A ÎNVIAT! Pot să redau comentariul tău la articolul scris de mine astăzi?

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on aprilie 27, 2014 at 5:04 pm

            DE CE UNII PREOȚI NU-I MAI POMENESC PE MUCENICII ȘI MĂRTURISITORII DIN ÎNCHISORILE ȘI LAGĂRELE COMUNISTE?
            Radu Iacoboaie, 27 aprilie 2014
            
            ,,Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-i mântuiască? Dacă un frate sau o soră sînt goi și lipsiți de hrana cea de toate zilele, Și cineva dintre voi le-ar zice: Mergeți în pace! Încălziți-vă și vă săturați, dar nu le dați cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul? Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși.” (Sf. Ap. Iacov, cap.2: 14-17)
            Aceste cuvinte simple dar pline de înțelepciunea Duhului Sfânt, scrise de Sfântul Apostol Iacov, au fost peste timp un îndemn puternic pentru săvârșirea faptelor bune și conlucrării cu Dumnezeu în scopul dobândirii mântuirii sufletului. Ele au fost prezentate într-o formulare scurtă, mai cunoscută: ,,credința fără fapte este moartă”.
            Dacă ne gândim care anume dintre faptele noastre ne apropie cel mai mult de mântuire, vom vedea că poate cea mai nobilă faptă este mărturisirea adevărată a lui Hristos înaintea oamenilor. Pentru că Însuși Mântuitorul ne spune: ,,Cine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, și Eu îl voi mărturisi înaintea Tatălui…” Este vorba de mărturisirea la a Doua Venire a Lui, la Judecata de Apoi, când vom da socoteală pentru tot ce am făcut, dar și ceea ce nu am făcut aici pe pământ.
            Cine sunt cei care L-au mărturisit pe Hristos cu mult curaj și în vremuri de cumpănă? În primul rând, Sfinții Mucenici, cei care au primit cununa muceniciei și moarte mucenicească pentru mărturisirea credinței lor în Hristos și care nu s-au lepădat de El indiferent de amenințări, batjocuri sau torturi.
            De aceea, ortodoxia, care este creștinismul autentic și neschimbat dintru începuturile sale, aduce veșnică recunoștință tuturor celor care au fost martirizați pentru dreapta credință, care au mărturisit pe Hristos chiar cu viața lor. Mulți dintre ei au fost canonizați și sunt trecute numele lor în calendarul nostru ortodox, iar în Sinaxarul zilei se amintește despre viața lor.
            Alții însă, cum sunt martirii temnițelor comuniste nu au fost canonizați nici până acum de Sinodul BOR, pe motivul apartenenței lor la Mișcarea Legionară, pentru că mulți dintre deținuții politici erau membri sau simpatizanți ai acestei mișcări de resurecție națională, anticomunistă și antimasonică.
            Păi, cum să-i canonizeze când este fapt dovedit acum că Patriarhul este și mason și ecumenist? Ba, a mărturisit și reiau această declarație a sa, pe care am mai subliniat-o, și anume că atât timp cât va trăi el, nu va fi canonizat niciun legionar. Și într-adevăr naționaliștii (legionarii) sunt în tabăra exact opusă francmasonilor și comuniștilor.
            Întrebarea din titlul acestui articol este așadar pe cât de legitimă, pe atât de gravă. Pentru că există destui preoți atât în țară cât și în străinătate, care din motive mai mult de ei știute, nu mai pomenesc la Sfânta Liturghie când ies cu Sfintele Daruri și la alte slujbe, pe cei care au suferit prigoana sălbatică a comunismului și au murit în lagăre de muncă (de exterminare prin muncă mai exact) și în închisori, unii zăcând și astăzi în gropi comune neștiute. Oare ei chiar nu știu ce s-a întâmplat în perioada acestui regim diabolic de minciună și teroare, adică profund inuman?
            De ce foarte mulți monahi și unii preoți îi cinstesc pe acești Sfinți ai Închisorilor comuniste iar alții nu? Care este motivul real și determinant care îi împiedică să-și facă datoria creștină și misiunea de preot până la capăt? În schimb, observăm că unii îi pomenesc pe ,,eroii revoluției”. Care revoluție fraților? A lui Ion Iliescu, care a acreditat această aberație și a creat până și un Institut al Revoluției? Care revoluție, când acum știm foarte bine că în decembrie 1989 a existat o lovitură de stat masonică, mascată sub paravanul revoluției? Nu a existat nicidecum o revoltă cu totul spontană a populației, ci o manipulare odioasă a poporului român. Au existat realmente agitatori și mercenari plătiți de masonerie pentru a face să explodeze nemulțumirile românilor și a-i determina să se revolte împotriva dictaturii, de care nici nu avuseseră cunoștință.
            Este revoltător și strigător la cer să vedem și astăzi atâta frică de ierarhia superioară, atâta nepăsare, uitare sau împotrivire față de acești Sfinți Mucenici ai neamului românesc. Dacă Patriarhul Daniel și unii episcopi cer imperativ acest lucru, ca să nu fie pomeniți la slujbe, ei trebuie pur și simplu să se execute chiar dacă este împotriva conștiinței lor, care este glasul lui Dumnezeu?
            Să nu uităm un aspect foarte important. Biserica nu se poate confunda niciodată și nici reduce la nivelul instituției Bisericii Ortodoxe Române. Din Biserică fac parte toți enoriașii sau credincioșii ortodocși, împreună cu clericii și monahii. Sfintele Taine ale Bisericii se oficiază împreună. Unii dintre credincioși cântă în același timp cu strana într-o desăvârșită armonie.
            Știm că poporul român are deja evlavie la unii dintre Sfinții Închisorilor comuniste precum Ilie Lăcătușu, Valeriu Gafencu, Iustin Pârvu, Gheorghe Calciu-Dumitreasa și alții, care nu numai că au mărturisit și apărat ortodoxia, dar au și salvat demnitatea poporului român. Nu s-au lepădat de credința ortodoxă și nici de convingerile lor morale, pentru a îmbrățișa ideologia satanică și nivelatoare a comunismului internaționalist, care voia să domine întreaga omenire.
            A nu-i cinsti astăzi pe Sfinții Închisorilor comuniste, credem că nu este doar o impietate sau un gest de nerecunoștință. Înseamnă practic anularea jertfei lor pe altarul ortodoxiei și neamului românesc. Adică jertfa lor benevolă pentru Hristos și pentru noi a fost cu totul inutilă și zadarnică? Nu a fost rodnică pentru urmașii lor? Ei sunt adevărați creștini, care și-au purtat crucea de creștin până la capăt. Jertfa lor se poate asemăna în mare măsură cu însăși jertfa Fiului lui Dumnezeu pentru răscumpărarea păcatelor omenirii și mântuirea omului.
            De asemenea, credem că ar trebui pomeniți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, și pe lângă ei și alți Sfinți, precum Sfinții Martiri Brâncoveni, care sunt Sfinți Mucenici și Sfinți Mărturisitori ai ortodoxiei: domnitorul Constantin Brâncoveanu, împreună cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ștefan, Radu și Matei. Lor li se alătură Sfetnicul de taină Ianache Văcărescu, decapitat și el atunci la Instanbul pe 15 august 1714. Mare prigoană a suferit în acel timp și Sfântul Ierarh Antim Ivireanul, cinstit în inima Bucureștiului în mănăstirea care îi poartă numele.

        Apreciază

      • mircea.v said, on aprilie 27, 2014 at 8:14 pm

        Iacoboaie Radu,

        Adevarat a Inviat!

        Poti folosi orice gasesti de folos in cele ce le mai zic si eu pe aici. Cu atat mai mult cu cat ideile nu sant ale mele ci sant culese de prin cartile cu sfintii Inchisorilor sau ale altor parinti si sfinti.

        Apreciază

  8. NIMENI said, on aprilie 27, 2014 at 4:52 am

    saccsiv,
    Sunt ortodox, dar sunt al mai nepriceput si mai daramat de nestiinta.
    Si ce se va face cu ramasitele pamantesti, „moastele”, parintelui Calciu? Se vor taia bucatele, bucatele, si se vor imprastia in toata tara sa vina lumea sa le vada si sa se inchine la ele?
    Daca ceva este adevarat, in sensul ca „moastele” ajuta la ceva prin inchinarea la ele, DUMNEZEU sa-mi ierte slaba mea putere de intelegere.

    Apreciază

  9. aniush said, on aprilie 27, 2014 at 9:08 pm

    „Duhovnic vorbeste ca un arhicon”…nu stiu daca el stie ce vorbeste, ma indoiesc ca e duhovnic. Eu una nu inteleg absolut nimic din ce zice (afara de faptul ca in 1978 s-a facut colectivizarea, ceea ce e adevarat); in rest ideile lui nu se leaga, se bat cap in cap. Eu nu stiu ce vrea. Dumnezeu sa-i lumineze mintea!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.