SACCSIV – blog ortodox

Linia Parintelui Justin Parvu

Posted in Iustin Parvu by saccsiv on aprilie 21, 2014

N-a fost inventata de Sfintia sa. Este de fapt linia Sfintilor Parinti. Deci evident ca este si lina altor mari duhovnici. Am numit-o insa astfel din doua motive: chiar s-a straduit mult sa-i aduca pe cat mai multi pe calea dreapta si deoarece e bine sa afle si cei ce inca nu stiau cam care e linia asta, mai ales acum cand sumedenie de intrusi (ce nu-i treceau sau nu-i mai treceau pragul chiliei) il tot citeaza trunchiat si foarte probabil ca pe viitor vor avea si obraznicirea sa minta cum ca ar fi fost pro cine stie ce nazbatie.

Din cele insirate mai jos, in fapt, toate decurg in mod firesc din primele 4. Totusi le-am numit pentru a nu avea motiv te miri cine a zice ca profetiile nu au treaba cu ortodoxia, de exemplu.

–       Ortodoxie

–       Traditie

–       Anti ecumenism

–       Anti cip – adica tot angrenajul ce mai cuprinde cardul bancar – eGuvernarea – internetul obiectelor – disparitia banilor cash. Dar si viitorul document total pe card (la un loc buletin, card bancar, carnet auto, card sanatate) sau tatuaj electronic sau cip implantat sau ce le mai debiteaza mintea.

–       Profetiile – sa nu le dispretuim

–       Al treilea razboi mondial

–       Marturisire

–       Mucenicie

–       Anti avort

–       Anti contraceptie

–       Homosexualitatea = cumplit pacat

–       Catolici = eretici

–       Aparitii mariane catolica = draci

–       Secte = eretici

–       Nu monofiziti

–       Islamism = ce-au zis Sfintii Parinti

–       Rabini, iudaism, kabbalah = autostrada spre iad

–       Nationalism

–       Miscarea Legionara – nu s-a dezis de ea si daca va trece legea Wiesel – Antonescu, a vorbi despre Sfantul Justin Parvu sau despre Sfintii Inchisorilor sau despre majoritatea marilor duhovnici va echivala cu un bilet spre temnita

–       Anti national socialism – marionetele SISTEMULUI se tot straduie sa puna un egal intre acesta si miscarea legionara, intrusii ascund realitatea ca parintele era anti nazism, iar pentru multimea de habauci indoctrinati asta e atat de neinteles ca li se blocheaza mintea.

–       Anti fascism – idem

–       Sfintii Inchisorilor – multa lupta a dus cu slugoii SISTEMULUI imbracati in haine de ierarhi, ce-au primit ordin sa nu-i canonizeze

–       Istoria – s-o cunoasca poporul. Dar pe cea reala …

–       Milostenie

–       Botez prin afundare

–       Schimbarea Calendarului = o greseala. Insa evident nu era de acord cu activistii stilisti ce promoveaza ideea draceasca cum ca in BOR n-ar mai fi Har pe chestia asta

–       Casatorie fara cununie civila – nu o promova ca regula, insa in anumite circumstante o indica, deoarece era soldat imbatranit in grele razboaie, asa ca scuipa de sus pe directivele masonicei revolutii francenze

–       Desfranare = pacat

–       Feciorie inainte de casatorie

–       Perversiuni sexuale = pacat

–       Sinucidere  = cumplit pacat

–       Barfa – deloc nu-i placea de cei ce mergeau la dansul cu soparlite si susoteli la ureche

–       Anti Masonerie

–       Anti Noua Ordine Mondiala

–       Anti Guvern Mondial

–       Anti UE

–       Esicherul politic parlamentar = cancer. Cu cateva remarcabile exceptii, unii dintre ei chiar vizitandu-l pe parinte, restul celor ce s-au tot rotit la putere de un sfert de veac incoace s-au intrecut in facerea de rau.

–       Distrugerea Romaniei, agricultura, privatizari strategice

–       Anti comunism

–       Eugenie = ticalosie a stapanilor SISTEMULUI

–       Anti new age

–       Anti revolutie – a nu se intelege ca era impotriva tuturor formelor de protest ci impotriva baricadei. De aceea il si urau majoritatea intrusilor cu rol de baricadisti.

–       Anti Vrajitorie

–       Halloween = sarbatoare draceasca

–       Anti yoga

–       Anti homeopatie

–       Anti Astrologie

–       Reincarnare = mare ratacire

–       Extraterestrii = draci

–       Nu jocuri de noroc

–       Feminism = o unealta

–       Ecologism = o “alternativa” creata de SISTEM

–       Incalzirea globala = gaselnita

–       Anti Transplant

–       Chestiunea maghiara

–       Anti Rosia Montana – adica a instrainarii aurului si cu atat mai mult a instrainarii prin distrugerea zonei de extragere

–       Anti fracturare hidraulica

–       Anti vaccin

–       Anti plante modificate genetic

–       Anti E-uri

–       Anti Big Pharma

–       Chemtrails = o problema

–       Geocentrism

–       Anti evolutionism

–       Anti rock – asta e foarte important de stiut, caci multi intrusi il promoveaza iar multi incepatori au falsa impresie ca e o muzica a celor anti sistem

–       Muzica – mare atentie ce ascultam. De la clasica masonica si pana la reggaesi el “anti sistem”

–       Anti marijuana – si asta este bine de stiut, caci multi intrusi “anti sistem” promoveaza acest drog ca fiind un soi de simbol revolutionar dar si ca fiind o punte spre meditatie.

–       Ecografia – nu era impotriva in cazul sarcinii dar indica folosirea ei strict la mare nevoie

–       Televizorul – cel mult sa ne mai informam cu discernamant

–       Internetul – idem plus sa informam

–       Animalele – cine a fost la Sfintia sa stie ce vreau sa zic

–       Carti, reviste, conferinte, bloguri – sa le folosim pentru a trezi pe cat mai multi

 

45 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. patriotul87 said, on aprilie 21, 2014 at 8:43 pm

    Saccsiv, pe ce adresa de mail pot sa ti trimit materiale?

    Apreciază

  2. Iani said, on aprilie 21, 2014 at 9:52 pm

    Parintele Arsenie Papacioc avea televizor in chilie, evident, aparatul e neutru, nu e daunator daca nu il folosesti decat pentru informare, nu e rau in sine niciun aparat, el fiind un obiect neinsufletit. Totusi eu cred ca televizorul ar trebui evitat in general, pe cat posibil, cu totul, fiindca oamenii fara sa vrea preiau ortrava de la el si iti trebuie mare discernamant ca sa nu te simtesti de la televizor.

    Legat de monofiziti, dar si de lipsa de discernamant a oamenilor, si lipsa de minima cultura teologica: se inchina cand trec cu troleibuzul pe langa biserica armeneasca, dar un pic mai departe, cand trec pe langa cea greceasca din piata Pache Protopopescu, nu se inchina. De ce ? Fiindca aparenta inseala, cea armeneasca avand o forma apropiata de o biserica ortrodoxa, in timp ce cea greaca seamana cu un templu antic pagan.

    In legatura cu casatoria doar religioasa nu si civila, stiam ca preotii nu te cununa daca nu arati certificatul de casatorie, e adevarat ? Sau exista si preoti care te cununa fara casatorie civila ? Cred ca ar trebui detaliat aici, poate un articol de sine statator – de ce nu ar fi bine sa face casatorie la startea civila si ce avantaje sunt daca o facem doar pe cea religioasa ? Nu in sens de pacat, dar ca drepturi civile – de exemplu daca mori si nu esti casatorit civil sotia nu te poate mosteni, nu are drepturi.

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 21, 2014 at 10:22 pm

      Iani

      Exista astfel de preoti.

      Nu stiu noile legi cum sunt, insa dupa cele vechi, dupa cinci ani de concubinaj femeia avea aceleasi drepturi cu o sotie.

      In cazul viitoarelor buletine cu cip este esential ca preotul sa vrea sa te cunune si fara ele.

      Apreciază

  3. Iani said, on aprilie 21, 2014 at 10:00 pm

    Foarte bine si folositor frate vasile ca ai sistematizat toate vaceste chestiuni.
    Mi-a venit acum o intrebare – ce parere avea parintele Iustin – daca se cunoaste, daca s-a exprimat despre asta – despre monarhie ?
    Fiindca, sa imi fie cu iertare, eu sunt monarhist ca idee, ca principiu, consider ca monarhul este uns de la Dumnezeu si monarhia are ceva sacru, care intr-o republica lipseste, plus ca toata istoria noastra romaneasca cu domnitorii nostri = monarhie, INSA, din pacate, actuala familie regala mi se pare ca este foarte corecta politic si pe linie masonica, cu toate acele false valori de insipratie satanica, si cu parere de rau, actuala noastra famiulie regala s-a indepartat de neamul romanesc. Carol I si Ferdinand (a doilea, chiar admirat si elogiat de Capitan) au fost iubitori ai Romaniei, dar pe urma, aceasta familie s-a nindepartat de neamul romanesc…..

    Apreciază

    • Prahovean said, on aprilie 22, 2014 at 1:12 am

      Monarhia ține de tradiția de guvernare specifică țărilor Orthodoxe, însă nu monarhia în sens Occidental, ci cum era în Imperiul Bizantin. Exista un singur Împărat (Vasileos, adică Vasileul), care trebuia să fie icoană a Lui Dumnezeu pe pământ. El nu putea fi decât unul singur, adică nu în sensul că fiecare stat național să aibă unul. Neamurile aveau monarhi de rang secund, Cezarii, adică Țarii, ei fiind subordonați Vasileului și țara lor fiind o parte din împărăția lui, care istoricii o numesc astăzi Bizanț, anume Romania, Imperiul Roman. A nu se confunda cu România de azi sau imperiul antic păgân, acest imperiu creștin și unic așa se numea oficial, ca titulatură, iar cetățenii lui se numeau romei, adică romani. Statul național așa cum îl aveam astăzi este, în mare parte, un concept al iluminismului și revoluției franceze. În acest Imperiu democrația nu exista, iar prin termenul de democrație se înțelegea anarhie, distrugerea legii și a ordinii. Adică acțiunile de tip baricadist sau „Occupy” ar fi fost numite de bizantini democrație, nu conceptul politic actual, care era contra sistemului bizantin, în care exista libertate, dar nu ceea ce se numește acum democrație. Domnitorii binecredincioși ai Țărilor Române au încercat să păstreze cât au putut această ordine a lucrurilor, pentru care Sfântul Constantin Brâncoveanu a și fost matirizat. Ordinea această bizantină a fost desființată progresiv în secolul XIX, probabil cea mai clară perioadă în acest sens este domnia lui Cuza. În Rusia deja se compromisese în mare parte prin reformele lui Petru cel Mare, îndreptate contra Orthodoxiei, spre distrugere, fiind distrusă și acolo în mod total la venirea comuniștilor. Ultimele ei rămășite au dispărut de la noi la abdicarea lui Mihai I. Dinastia lui oricum a implementat modelul monarhic Occidental pe cât posibil, menit să distrugă moștenirea bizantină, cât mai rămăsese. Adică, pentru mine e clar: ne trebuie monarhie, dar monarhia bizantină, Romeică, nu aceasta „constituțională”. Nu o monarhie „prin voința populară” (în stilul revoluției franceze), ci una de drept divin, cum era pe vremea străbunilor noștri.

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on aprilie 22, 2014 at 12:32 pm

        HRISTOS A ÎNVIAT!
        Foarte bune aceste precizări frate Prahovean.

        Apreciază

    • ayeaye20 said, on aprilie 22, 2014 at 1:15 am

      @Iani uite parerea Sf Justin de monarhie

      „Unii protestatari văd o soluție în venirea monarhiei. Credeți că este o soluție?

      Nu, nici vorbă. E o altă ramură a masoneriei. Iar ca să ai o monarhie, trebuie să ridici un popor la concepția aceasta. Apoi, şi regii sunt la fel de manevrați după cum sunt manevrate şi partidele politice. Cine-i Anglia? Cine-i Franța? Cine-i Germania? Nu toți sunt Hohenzollern şi neamurile lor? „grecii chiar. Şi să ai un rege măcar ca Ferdinand, dar cu progenituri ca aceştia ce să faci, poți să mai ai încredere în reprezentanții de azi ai regalității?”

      http://atitudini.com/2012/02/parintele-justin-avem-nevoie-sa-ni-se-faca-dor-de-neam-dor-de-dumnezeu-interviul-integral/

      Apreciază

      • Iani said, on aprilie 22, 2014 at 2:48 am

        Din pacate, cu mare tristete, trebuie sa recunosc ca avea dreptate….

        Apreciază

  4. ayeaye20 said, on aprilie 21, 2014 at 10:28 pm

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on aprilie 21, 2014 at 11:42 pm

      HRISTOS A ÎNVIAT!
      UN FILM DE EXCEPȚIE, PRECUM ȘI LINK-URILE SPRE ALTE FILME DE LA SFÂRȘIT!
      Poate că fratele Vasile ar trebui să mai posteze un articol sub titlul CE A ÎNSEMNAT PENTRU TINE PĂRINTELE IUSTIN PÂRVU?

      Pentru mine, părintele Iustin este un sfânt (mă rog în fiecare zi la el) și unul din cei mai mari duhovnici români. Un model de verticalitate și de demnitate, de jertfă pentru Dumnezeu și neamul românesc pe care l-a iubit și prețuit ca nimeni altul. Un supraviețuitor al temnițelor comuniste (17 ani de detenție!)…
      Un model vrednic de urmat și pe care ar trebui să îl cunoască cât mai mulți tineri din România. Un părinte care m-a binecuvântat pentru a scrie și care m-a ajutat și material când am avut mare nevoie.
      Bunul Dumnezeu să-l odihnească în ceata Sfinților Lui.
      SĂRBĂTORI FERICITE!

      Apreciază

  5. Iacoboaie Radu said, on aprilie 21, 2014 at 10:33 pm

    HRISTOS A ÎNVIAT!
    Am citit ieri o știre online (care apar când accesez adresa de e-mail), că părintele Eugen Tănăsescu (detractor al părintelui Iustin Pârvu și activist pro cip) considera zilele de Paști drept ,,revelionul creștinilor”!
    Ce comparație sinistră, știind că Sfânta Înviere este în inima creștinismului, ține de esența lui…
    Cred că este o blasfemie adusă în mod discret (voalat) și … încă de un preot!?
    SĂRBĂTORI FERICITE!

    Apreciat de 1 persoană

    • Iani said, on aprilie 21, 2014 at 11:03 pm

      Cei de la „razboi intru cuvant” il citeaza pe larg si daca nu ma insel am citit si eu ca spunea chestia asta. Oricum, vazand de cine e scris articolul, nu am citit decat cateva cuvinte. Cei de la acel site citeaza fara discernamant si reproduc textele de la tot felul de personaje – preoti ecumenisti, jurnalisti anti-crestini, masoni, etc. Am renuntat aproape complet sa il mai citesc, desi inainte mai intram, acolo.

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on aprilie 21, 2014 at 11:51 pm

        Aceștia exploatează imaginea părintelui Iustin dar și a părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa, pe care i-au confiscat, nedând posibilitatea citării decât prin acordul lor expres.

        Apreciază

      • ayeaye20 said, on aprilie 22, 2014 at 1:12 am

        @Iani uite ce zice Sf Justin ca

        „Degeaba avem noi rațiuni drepte şi logice, dacă nu îşi au rostul duhovnicesc, sunt fără valoare; nu eşti acoperit de har. Discernământul este sarea Harului dumnezeiesc. Ei amestecă lucrurile şi prezintă unele informații reale, unele false, astfel încât să ne slăbească puterea de a discerne. Acesta este, de altfel, scopul lor demonic.”

        http://atitudini.com/2010/10/parintele-justin-parvu-traim-intr-un-veac-al-minciunii-si-al-inselarii/#more-1050

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on aprilie 22, 2014 at 12:28 pm

        HRISTOS A ÎNVIAT!
        Se pare că înșelarea aceasta a fost ridicată la rangul de artă de către maestrul de ceremonii și spectacole Dan Puric. A fost invitat la o ediție specială la TRINITAS TV, la emisiunea ,,Cultura și credința azi”, reluată la prânz a doua zi de Paști (pe care o relua de multe ori). A apărut și la emisiunea lui Robert Turcescu (azi noapte din nou).
        Un cititor de pe blogul Natiunea scria recent: ,,Observ : D. Puric pare lipsit de smerenie si sfiiciune, cand abordeaza probleme de credinta si constiinta! Este mai mult un critic satirico-pamfletar in ambalaj de credincios-ortodox!”
        SĂRBĂTORI FERICITE!

        Apreciază

  6. Iani said, on aprilie 21, 2014 at 11:06 pm

    Ei zic ca „pentru informare” si daca le spui ca gresesc, ca nu trebuie date parerile unor astfel de personaje, tu esti cel cenzurat, iar respectivii sunt lasati fara probleme.

    De asemenea, sa nu cumva sa spui de cineva ca a fost legionar, au alergie la asa ceva.

    Apreciază

  7. ORTODOXIE said, on aprilie 21, 2014 at 11:26 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on aprilie 21, 2014 at 11:47 pm

      Ce a însemnat pentru dumneavoastră părintele Iustin Pârvu?
      Doamne ajută!

      Apreciază

      • ORTODOXIE said, on aprilie 22, 2014 at 1:50 am

        Nu l-am cunoscut personal. Dar am un respect special pt acest Mare Sfant Marturisitor! Tare as fi vrut sa-l cunosc.
        Doamne ajuta!

        Apreciază

  8. Prahovean said, on aprilie 22, 2014 at 1:20 am

    Sfinții Părinți sunt Sfinții Părinți împreună, în ecclesialitate, nu individual. Prin urmare, linia părintelui Justin trebuie pusă în legătură cu altor Sfinți și părinți contemporani, de la noi, cu a părintelui Arsenie Boca, a părintelui Arsenie Papacioc, dar și din Orthodoxia universală, cum este părintele Paisie Aghioritul. Într-adevăr, se pare că sfântul Porfirie Bairaktaris a avut o atitudine mai nuanțată și mai puțin fermă în privința cipurilor, dar aceasta trebuie pusă în legătură cu a celorlalți Sfinți și părinți, în ecclesialitate. Ecclesialitatea lucrează în sinodalitate, opera și învățăturile Sfinților Părinți eu o înțeleg ca un Sinod Ecumenic care se întinde peste milenii, în care Duhul Sfânt lucrează, dar care nu este încă finalizat și nu am ajuns încă la „adevărul total”, ci care în mod viu încă ne descoperă tocmai adevărul și curăță greșeala. De aceea consider că trebuie să ne îmbogățim perspectiva căutând să vedem ce linie a avut fiecare părinte în parte. Domnul ne-a trimis Evanghelia prin mâna a patru trimiși ai săi, nu printr-unul, iar adevărul se coroborează din toate cele patru Evanghelii, în ecclesialitate. Dacă ne-ar fi trimis o singură versiune, pesmne că am fi idolatrizat-o.

    Apreciază

  9. lorena said, on aprilie 22, 2014 at 1:33 am

    Saccsiv

    Care era parerea sfintiei sale despre animale? Eu n-am fost la dansul si nu stiu

    Apreciază

    • Iani said, on aprilie 22, 2014 at 2:55 am

      Iubea animalele si le ocrotea, sunt multe poze cu pisicutele pe caren le tinea in brate. Asta arata ca avea un suflet bun si milostiv. (Bineinteles, cu discernamant – animalul e animal)

      Apreciază

  10. Iones said, on aprilie 22, 2014 at 2:44 am

    Big Brother la purtător. Microcipurile RFID. N-aţi mai auzit de ele, dar nu înseamnă că au dispărut
    https://ro.stiri.yahoo.com/big-brother-la-purt%C4%83tor-microcipurile-rfid-n-a%C5%A3i-143608532.html

    Apreciază

  11. mihai444 said, on aprilie 22, 2014 at 5:01 am

    Apreciază

  12. G-man said, on aprilie 22, 2014 at 8:53 am

    Hristos A Inviat !

    lorena uite o idee:

    http://nichitus.blogspot.ro/2010_06_01_archive.html

    Apreciază

  13. geo said, on aprilie 22, 2014 at 9:12 am

    Crestinii care au refuzat sa pronunte crezul musulman sau sa plateasca rascumparare au fost crucificati de catre sustinatori ai jihadului inSiria, a declarat vineri, la Radio Vatican, sora Raghid din Siria.

    Potrivit calugaritei, care a condus o scoala a Patriarhiei Greco-Catolice din Damasc, iar acum traieste in Franta, „in orasele si satele care erau ocupate de militari, sustinatori ai jihadului si grupari musulmane extremiste, crestinilor li se oferea fie shahada (crezul islamic), fie moartea. Uneori se cerea si rascumparare”, a declarat sora Raghid, citata de Fait religieux.

    Calugarita a adaugat: „Este imposibil sa renunte la credinta lor, astfel ca trebuie sa suporte martiriul. Martiriul si o forma de violenta inumana si extrema care nu are nume. Daca vreti exemple, in Maaloula au crucificat doi tineri pentru ca acestia nu vroiau sa rosteasca crezul islamic.

    Ei spun: ‘deci vreti sa muriti ca mantuitorul vostru in care credeti. Aveti de ales: sau rostiti shahada, sau sunteti crucificati'”, dezvaluie calugarita.

    Alta data, un tanar a fost crucificat in fata tatalui sau, care a fost si el ucis. Acest lucru s-a intamplat in Abra, o zona industriala aflata la periferia Damascului, potrivit Infor gospel.

    Calugarita a mai vorbit si despre alte masacre, in cadrul carora sustinatorii Jihadului au macelarit victimele pentru a juca fotbal cu capetele lor. De asemenea, a vorbit si despre alte situatii inumane in care femeilor insarcinate li s-au scos pruncii, iar acestia au fost spanzurati de copaci cu cordonul ombilical.

    Radio Vatican a publicat interviul cu sora Raghid in ziua Vinerea Marea, ziua in care Iisus Hristos a murit pe cruce pentru mantuirea tuturor crestinilor.

    http://www.ziare.com/stiri/omor/marturii-despre-iadul-crestinilor-din-siria-renuntati-la-mantuitorul-vostru-sau-sunteti-crucificati-1294641

    Apreciază

  14. geo said, on aprilie 22, 2014 at 9:42 am

    Oameni minunati, unii coborati parca de pe peretii pictati cu sfinti ai bisericilor, oameni gospodari, credinciosi, veseli, plini de viata! Pe toti i-am prezentat intr-o editie speciala de Pasti, in 2012. Atunci am urcat in inima Maramuresului si am fost primiti in casa prea sfintitului Iustinian, pastor al crestinilor din acest colt de rai. Un calugar de a carui dragoste de oameni si de Dumnezeu au venit si vin sa se umple generatii de credinciosi.

    Spunem, de regula, ca omul sfinteste locul. Numai ca la Rohia-locul in care Inaltul Iustinian s-a calugarit, locul sfinteste omul. Acolo a trait si a murit Nicolae Steinhardt.

    L-am cunsocut si pe cel care l-a calugarit in ascuns, departe de ochii securistilor. In aceste locuri, oamenii traiesc profund vestea ca Hristos a inviat iar cand vorbesc despre Dumnezeu o fac cu toata taria si convingerea.

    Astfel de oameni sunt in manastire, dar si in satele din jur. Libotin este unul dintre ele.

    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2012/sezonul-2/oamenii-sunt-lumina-editia-speciala-de-pasti-2012.html

    Parintele Constantin Necula. Un om care vorbeste clar, fara teologii complicate, spune lucururilor pe nume.

    Un om care L-a descoperit pe Dumnezeu si acum se straduieste sa-i faca si pe altii sa-L gaseasca si inteleaga. Iar la manastirea Cetatuia, o asezare agatata de muntii Argesului, l-a intalnit pe fratele Catalin. Si a asistat la trecerea lui in monahism.

    Un ritual plin de mister si incaracat de emotie.

    Un material de suflet si pentru suflet!

    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2013/sezonul-2/oamenii-sunt-lumina-editie-speciala-de-pasti-2013.html

    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2013/sezonul-1/oamenii-sunt-lumina-partea-iii.html

    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2013/sezonul-1/preotul-constantin-necula-sa-nu-transformam-ortodoxia-in-religie-si-biserica-in-sindicat-pentru-ca-n-o-sa-ne-mai-mantuim.html

    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2013/sezonul-1/editie-speciala-oameni-cu-har-spun-la-romania-te-iubesc-hristos-a-inviat.html

    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2012/sezonul-2/omul-lui-dumnezeu-partea-iii-sfatul-parintelui-justinian-pentru-oameni-lasati-timpului-timp-si-faceti-va-datoria-acolo-unde-sunteti-dumnezeu-iti-vrea-binele-dar-trebuie-sa-vrei-si-tu.html

    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2012/sezonul-2/omul-lui-dumnezeu-partea-ii-parintele-justinian-uimea-in-urma-cu-35-de-ani-occidentul-cu-dovezile-de-traire-crestina.html

    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2012/sezonul-2/omul-lui-dumnezeu-partea-i-rautatea-este-rodul-prostiei-lectia-de-credinta-a-inaltului-justinian.html

    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2012/sezonul-2/romania-te-iubesc-manastirea-rohia-coltul-de-rai-unde-nicolae-steinhardt-a-scris-jurnalul-fericirii.html

    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2014/sezonul-1/cocosati-de-rate-romanii-nu-mai-pot-ridica-ochii-spre-cer-au-fugit-in-occident-pentru-a-l-gasi-pe-dumnezeu.html

    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2014/sezonul-1/m-am-inchis-de-mine-in-manastire-tanarul-care-a-recladit-de-unul-singur-o-manastire-ca-sa-scape-de-raul-din-lume.html

    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2014/sezonul-1/oameni-care-au-invatat-sa-i-vorbeasca-lui-dumnezeu-romanii-care-traiesc-ca-primii-crestini.html

    Documentarul antropologic este filmat aproape integral într-un cătun al satului Bălnaca-Groşi, comuna Şuncuiuş, judeţul Bihor, iar personajul central pe Nana Veronică, o bătrână octogenară ce vieţuieşte de una singură în gospodăria proprie, în plină pustietate. Păstrătoare a tradițiilor arhaice, femeia de mult văduvă era aceea care a făcut prescura pentru biserica din satul Bălnaca vreo două decenii la rând. Acum, lipsită de puteri, nu se mai încumetă. Totuşi, pentru camera de filmare, va mai face odată acest lucru. Dar, în ceea ce o privește, va fi cu siguranţă „ultima prescură”.

    Profitând de ocazia înregistrării ritualului mistic al coacerii prescurilor şi paştilor pentru sărbătoarea Învierii Domnului, autorul documentarului, Tudor Chirilă, investighează în amănunţime în Ultima prescură întreg universul cotidian al bătrânei, alcătuind un tablou al vieţii solitare a acesteia, viaţă mânată de un singur major imbold: credinţa. Ideea filmului este axată pe dispariţia dintre noi a ultimilor păstrători ai valorilor ancestrale ale poporului român prins în iureşul aneantizant al globalizării.

    Filmul documentar Ultima prescură a fost realizat în colaborare cu Asociaţia Culturală ECOART din Oradea şi a obţinut o menţiune UCIN 2010 pentru documentar de lung-metraj. Face parte dintr-o suită de documentare antropologice de lung-metraj de tip „cine-verité”, avînd ca ţintă valea Crişului Repede, suită iniţiată cu câţiva ani în urmă de regizorul Tudor Chirilă.

    Apreciază

  15. cameliapatrick said, on aprilie 22, 2014 at 9:52 am

    Hristos a Inviat!
    Ce se întâmplă dacă ai putea dona în scopuri caritabile, și primești banii înapoi în totalitate ? Se pare ca ar fi o captură, dar asta e exact ceea ce Asociația “Salvează o inimă” face prin intermediul platformei de donații online http://www.salveazaoinima.ro.
    Platforma a fost lansată acum o lună de zile ,și permite utilizatorilor să doneze pentru cauzele umanitare înscrise pe platformă, iar în schimb donatorul primește la schimb un voucher de reduceri pe magazinele partenere platformei. Voucherul de reduceri este primit de către donator direct pe adresa sa de e-mail și conține un cod unic, care mai apoi este recunoscut de către magazinele partenerela folosirea acestuia.Pe lângă faptul că platforma recompensează pe donatori dar în același timp oferă transparență banilor donați.
    “Donația minima ce se realizează pe platforma este de 10 lei și se face prin sistemul securizat de la Mobilpay. Ne dorim ca prin această platformă să atragem cat mai multe companii și mai ales și ONG-uri pentru a strânge fondurile necesare pentru îndeplinirea proiectelor sociale. Timpul acordat de către platformă pentru o cauză sau ONG pentru strangerea de fonduri este de 96 de zile calendaristice.
    Ne-am bucura daca veti scrie cateva randuri despre proiectul nostru sau sa facem un schimb de link-uri,avem si bannere pe care daca doriti le puteti insera pe blogul d-voastra .Prin acest lucru dorim sa ajutam cat mai multi copii bolnaviori.
    Asteptam un raspuns din partea d-voastra pe adresa de e-mail: salveazaoinima@gmail.com

    Apreciază

  16. Divort said, on aprilie 22, 2014 at 9:57 am

    Multumim lui Dumnezeu ca mai exista si asemenea oameni pe care sa avem drept model de viata crestina !

    Apreciat de 1 persoană

  17. acadennis said, on aprilie 22, 2014 at 8:37 pm

    Microchips Implanted in People

    Below are a number of things that now include RFID chips:

    EZ-Pass, Chase „Freedom” & Citibank „Simplicity” Cards, U.S. Passports, State Enhanced Driver Licenses, NFC Enabled „Smart Phones” with RFID Sim Cards (iPhones, Samsung Galaxy…etc), Military I.D.’s, Gas Station RFID Key Tags, Work/Job/School Entrance I.D Cards, GPS Devices, animals, and now some humans.

    Apreciază

  18. […] Linia Parintelui Justin Parvu […]

    Apreciază

  19. […] sau din blogosfera identitară”. Lipsesc personalitati remarcabile ce se straduie sa tina linia Parintelui Justin Parvu, precum (in ordine […]

    Apreciază

  20. […] cam tot ce era pe Linia Parintelui Justin Parvu si a marilor […]

    Apreciază

  21. […] intrusii profesionisti un astfel de motiv sa arunce cu laturi in cei ce se straduie sa tina de linia parintelui Justin Pravu: “uite cine e apocalipticul, un puscarias” sau “uite cine e anti cip, un traficant de […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.