SACCSIV – blog ortodox

Mexic: CAVALERII TEMPLIERI ai cartelului drogurilor ii determina pe recruti SA MANANCE INIMI DE COPII RAPITI, in cadrul unei initieri ritualice

Posted in CAVALERI TEMPLIERI, Mexic by saccsiv on aprilie 4, 2014

   Iata ce putem citi in articolul Mexico: Knights Templar Drug Cartel Made Recruits Eat Children’s Hearts in Initiation Rite:

Noii membri ai unui infam cartel mexican al drogurilor au fost forțaţi să mănânce inimi de copii ca parte a unui ritual de inițiere macabru, au fost informate de către surse autoritățile din vestul statului Michoacan.


Oficialii, care investigau o grupare de trafic de organe presupus conduse de cartelul Cavalerilor Templieri, au declarat că există dovezi că ultimul şef al bandei, Nazario Moreno, a cerut ca recruţii să-şi dovedească loialitatea printr-un act de canibalism.
“La o ceremonie de inițiere, ei au folosit organele, în acest caz inima, și au forțat oamenii care trec prin acest proces de inițiere să o mănânce,” a declarat Alfredo Castillo, trimisul guvernului federal în Michoacan, pentru un post de radio local.
Castillo a declarat că detectivii au fost informaţi despre această şocantă practică de către membrii reţinuţi ai bandei.
“Există declaraţii ale unor oameni care au fost prezenţi cănd Nazario Moreno (El Chayo) a venit şi a spus altora ca inițiere sau ca pondere a unui ritual: “Astăzi vom mânca inima unei persoane”, a declarat Castillo pentru Noticias MVS.
Autoritățile au susţinut că au motive să creadă că inimile au fost luate în principal de la copiii din localitate, care au fost răpiți și organele le-au fost recoltate în scopuri de trafic.
Moreno, cunoscut sub numele de El Chayo “Rozariul” sau „cel mai nebun” a fost împușcat mortal de forțele de securitate la inceputul acestei luni.
In vârstă de 43 de ani, el a fost interceptat după un pont primit de la localnici cum că fusese văzut călărind un catâr lângă o colibă ​​de lemn din munţi folosită ca ascunzătoare, au declarat autorităţile.
Moreno, care a fondat cartelul La Familia înainte de înfiinţarea Cavalerilor Templieri, a fost declarat prima dată mort de către guvernul mexican în decembrie 2010 în urma unui schimb de focuri cu poliția federală, deși nu a fost găsit niciun cadavru.
La inceputul acestei luni, poliția l-a arestat pe Plancarte Manuel Gaspar, un alt membru al Cavalerilor Templieri, acuzat de trafic de organe.
Plancarte Gaspar, de 34 de ani, nepotul lui Enrique Plancarte Solis, un lider de top al Cavalerilor Templieri, a fost reținut în timp ce călătorea într-o maşină furată, transportând numerar şi amfetamină cristalizată împreună cu un complice.
Secretarul de stat pentru siguranță publică al statului Michoacan, Carlos Castellanos Becerra, a spus că Plancarte Gaspar făcea parte dintr-o grupare de trafic de organe ce viza în special persoanele cu anumite caracteristici, și în special pe copii.
“Avem mai multe declarații prinse în investigații deschise care indică o rețea de mai mulți suspecți care identificau persoanele cu anumite caracteristici, în special copii, și îi răpeau”, a spus Becerra.
În această săptămână, liderul unui grup de luptători înarmaţi care luptă împotriva Cavalerilor Templieri a declarat că oamenii lui au salvat mai mulți copii care au fost transportaţi într-o dubă cu refrigerare către un port din Pacific, după ce au fost răpiţi de la o şcoală din localitate.
“Ei erau într-o cutie de refrigerare, strâns înfășuraţi în pături,” a declarat José Manuel Mireles presei locale. “Erau copii de la aceeași școală, din Mexico City.”

 

Reclame

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pitt said, on aprilie 4, 2014 at 1:38 pm

  http://www.cocoon.ro/?p=3554

  Apreciază

 2. Iani said, on aprilie 4, 2014 at 2:20 pm

  Daca esti normal si gandesti normal, esti obligat sa demisionezi, oricine ai fi:

  http://romanian.ruvr.ru/news/2014_04_04/Directorul-Mozilla-Si-a-dat-demisia-din-cauza-casatoriilor-gay-0508/

  Apreciază

 3. John of România said, on aprilie 4, 2014 at 2:36 pm

  Foloseste cineva browserul Firefox?
  Ei bine fondatorul companiei care produce acest browser a fost fortat sa demisioneze din compania pe care a fondat-o pentru ca a oferit niste bani unui cuplu de tineri casatoriti acum 6 ani.
  Acest gest i-a ofensat pe sodomiti

  http://recode.net/2014/04/03/mozilla-co-founder-brendan-eich-resigns-as-ceo-and-also-from-foundation-board/

  Apreciază

 4. dinu marius said, on aprilie 4, 2014 at 2:47 pm

  CINSTE LUI!IATA CA MARTURISITORII IES IN FATA.HAIDETI PARINTI HAIDETI ODATA..IESITI SI SPUNETI OAMENILOR FARA FRICA
  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/preotul-cleopa-convins-noile-acte-de-identitate-enoriasi-pierzanie-buletin-cip-pierzanie-487792.html

  Apreciază

 5. Iacoboaie Radu said, on aprilie 4, 2014 at 3:09 pm

  ADRIAN CIOROIANU – ADMIRATOR AL LUI KARL MARX ȘI PAPEI IOAN PAUL AL II-LEA, PROMOTOR AL NOII ORDINI MONDIALE ȘI A STATELOR UNITE ALE EUROPEI DUPĂ MODEL ȘI CU CONDUCĂTOR AMERICAN
  Radu Iacoboaie, 4 aprilie 2014

    Indiscutabil, în mass media centrală, Adrian Cioroianu este o personalitate arhiprezentă în ultima vreme și așadar cunoscută. A devenit mai ales cunoscut, când cu câțiva ani în urmă, a apărut la emisiunea aceea globalizantă și generatoare de mare confuzie și relativism ,,Mari români”, unde aproape că l-a desființat pe Mareșalul Ion Antonescu, deși rolul său în emisune era dimpotrivă să-l apere și să-l prezinte publicului într-o lumină pozitivă. Iar mai recent, distinsul domn sau diplomat și istoric (decan al Facultății de Istorie de la Universitatea din București!) îi învață pe români ,,adevărata istorie” la emisiunea ,,Cinci minute de istorie”…
    Mai puțini români îi cunosc însă cărțile, într-o perioadă în care știm bine că și cultura este într-o mare criză. Și totuși, în mod paradoxal, ultima sa carte ,,Cea mai frumoasă poveste” se bucură de succes. Un aparent succes. De ce spun asta? Pentru că, i s-a făcut în prealabil o enormă publicitate sau marketing (afișe mari, anunțuri pe internet, etc.) iar românii l-au văzut nu o dată la televiziune. Retorica sa de diplomat, de genul celui de spectacol Dan Puric (a fost și ministru de externe domnul Cioroianu, nu-i așa?) îi creează o aură, care atrage ca un magnet în special pe doamne și domnișoare. Eu unul știam că unui istoric care se respectă, îi șade bine să fie mult mai serios și obiectiv, nu foarte galant și dornic de vanități și laude complet inutile și de o cât mai mare popularitate. Dacă ar fi fost ortodox, ceea ce nu cred că e cazul, i-aș fi reproșat dorința această fățișă de slavă deșartă, capcană în care cad din păcate tot mai mulți intelectuali.
    În acest articol voi încerca să arăt și mai mult adevărata față a domnului Cioroianu (chiar din scrierile sale), care este acel ,,român” care încearcă să ne convingă de exterminarea evreilor și holocaustul evreiesc în România!, chiar și numai ca ,,parte a Holocaustului european”, cel care s-a filmat recent în fața mormântului lui Corneliu Zelea Codreanu afirmând că a fost un mare criminal (adică, în varianta istoriografie comuniste!), că da, a fost naționalist dar ,,a căzut în misticism”, că a fost achitat de uciderea prefectului poliției din Iași (fiind de fapt, în autoapărare, acesta este adevărul!) pentru că s-a instrumentat greșit cazul, fiind chipurile acuzat de ,,uneltire împotriva ordinii sociale”…
    Să avem puțină răbdare să citim doar câteva fragmente spicuite din cartea lui Adrian Cioroianu intitulată ,,Epoca de aur a incertitudinii. America și China, ideile și Primăvara arabă, Clio, Clausewitz și Lady Gaga la începutul secolului XXI”, apărută la Editura Curtea veche, București în 2011, care nu spune mai nimic în titlu, dar în ceea ce privește conținutul…
    
    ,,Pentru examenele de admitere la facultate – cu profesorul de filozofie Ion Stepanescu – și apoi spre mijlocul anilor ’90, ca asistent al profesorului Lucian Boia, am avut ocazia, vreme de un lustru universitar, să urmez (sau să conduc) seminariile de Istoriografie de care aveau parte studenții anului I din Facultatea bucureșteană de istorie. Ocazie pentru care am citit din Marx & Engels – părți din Capitalul, Manifestul Partidului Comunist (un text admirabil scris!), Originile familiei, proprietății private și statului ș.a. Cu alte cuvinte, în cazul meu a trebuit să cadă comunismul pentru ca Marx să devină, cât de cât, obiect de studiu – dar nu cred c-am fost o excepție, din moment ce, s-o recunoaștem, în România lui Ceaușescu părintele marxismului era mai curând venerat decât citit. Nu cred că a existat un stat condus de un regim autodeclarat marxist-leninist (precum cel al PCR) în care studierea lui Marx să fi fost mai anemică și mai neglijată. Inclusiv de către Conducător (…) Al doilea motiv pentru care Marx mi-e simpatic e acela că (și) datorită lui am ajuns în Lumea Nouă (să fie Noua Ordine Mondială a evreilor sioniști? – n.a.) (…) În măsura în care el ar trăi astăzi, Marx ar trebui cu obligativitate să fie gazda unei emisiuni de televiziune, poate și a unui show radio-fonic, iar în măsura în care ar dori totuși să mai și scrie, ar putea foarte bine anima un blog – dar mai ales ar trebui să aibă un cont pe toate rețelele de socializare care contează. Mai precis: un teoretician al revoluției – să-i spunem Marx 2.0 (al revoluției Noii Ordini Mondiale? – n.a.) (…)
    Capitolul 14 Novus ordo seclorum 2.0 – despre o ,,nouă” ordine mondială
    Problema, în ceea ce o privește, este faptul că nu poți s-o eviți. E, practic, imposibil…
    Novus ordo seclorum 2.0 a trezit mereu speranțe, ca fiind un prilej în care o mai bună orânduire a lumii ar putea apărea din cenușa eșecurilor comune de până mai ieri. (…)
    Fostul Papă Ioan Paul al II-lea are, în posteritatea-i, o legendă suficient de pozitivă încât referința la el să fie mai cu seamă încărcată de valențele valorizatoare ale omului care, fără altă armă decât Biblia – și o armată pașnică și transnațională de supuși – ,,a dat jos comunismul, a fost văzut în carne și oase de mai mulți oameni decât orice alt personaj din istoria lumii și care a revigorat catolicismul după o perioadă de îndoieli și confuzie.” (citând pe Allen Jr., 2011: 13-14) (…)
    Lui Ioan Paul al II-lea i se datorează, de fapt, modificarea procesului de sanctificare: în 1983, el a girat simplificarea acestuia, făcându-l mai rapid tocmai prin eliminarea instanței ,,avocatul diavolului” și prin reducerea numărului de miracole pe care ,,candidatul” la sanctificare trebuia să le aibă la activ. (1338 de beatificări și 482 de canonizări, spune mai sus Cioroianu – n.a.) (…)
    Surpriza ar putea veni tot dintr-o candidatură: Terry Tamminen, unul dintre principalii asistenți ai vedetei (Arnold Schwartzenegger, fost campion de culturism de origine austriacă și guvernator al statului California, susținător al homosexualității – n.a.) declara, pur și simplu, că Schwartzenegger ar putea fi un foarte bun președinte cu un profil ceva mai pronunțat, cineva în măsură să unească într-adevăr Europa (un fel de Alexandru Ioan Cuza la români, impus de masonerie – n.a.). Francezii nu vor vrea un german, germanii nu vor vrea un italian. Ce-ar fi atunci ca o persoană născută în Europa și care a făcut carieră în America să revină acasă pentru a fi un Washington sau un Jefferson (masoni, evident – n.a.) al unei noi Uniuni unificate”. În definitiv, v-ar mai mira o astfel de candidatură? (…)
    Cum și cu ce mijloace s-ar putea stopa incredibila campanie de pe rețelele de media sociale (mai cu seamă franceze) care dezvoltă ramificate teorii ale conspirației?…” (din volumul citat, pp.29-326)
    
    Despre evreul sionist și membru al Bisericii Sataniste din Anglia – Karl Marx și Papa Ioan Paul al II-lea ce am mai putea spune? S-au făcut deja destule comentarii pe internet. Am uitat să vă spun, că domnul Cioroianu referindu-se și la internet, vede o mare diferență între informație și cunoaștere, sugerând parcă faptul că, cunoașterea este apanajul doar al celor ,,inițiați”, adică al celor ,,Illuminați”…
    Întrebarea mea pentru domnul Adrian Cioroianu, care ne spune că ,,Holocaustul din România este parte a celui european” este următoarea: Dacă au fost într-adevăr evreii exterminați în România, deși știm că, cea mai mare populație evreiască salvată atunci era la noi, atunci unde sunt dovezile exterminării?
    Alte două întrebări: Deportarea unor evrei și rromi în Transnistria, pentru a nu mai ataca autoritatea statului român și interesul național reprezintă exterminare?
    Au trecut atâția ani și vin acum unii precum Cioroianu cu această nouă teorie a Holocaustului din România, pe care l-au împins în față alții, în frunte cu Institutul Ellie Wiesel și mai nou, președintele Traian Băsescu, care nu mai are ce pierde în cariera politică?
    Mai spunea domnul Cioroianu la lansarea ultimei cărți la Pitești, că nu contează cifrele când este vorba despre moartea unor oameni. La întrebarea pusă de mine, de la ce cifră se consideră genocid, s-a eschivat total într-un mod foarte diplomat. Și câte alte întrebări mai aveam de pus, dar s-au pus altele complet irelevante ca importanță…

  Apreciază

 6. F said, on aprilie 4, 2014 at 3:10 pm

  Sa nu uitam de Romanii Sud-Dunareni –>

  Apreciază

 7. Iacoboaie Radu said, on aprilie 4, 2014 at 3:15 pm

  PE SITE-UL GANDUL.INFO

  ,,Vreau să spun că-n 2030 Ion Iliescu cred că va fi considerat un preşedinte potrivit, la locul potrivit, în România epocii lui”, comentează Cioroianu, referindu-se la imaginea pe care preşedinţii contemporani o vor avea peste ani.

  De asemenea, acesta arată că imaginea negativă a românilor despre ei înşişi este una greşită: „Mie mi se pare că românii vorbesc foarte urât despre ei înşişi… Şi eu am o părere foarte bună şi sunt mândru (n. red. de România)”, spune el.
  „Toate defectele despre care noi spunem că sunt româneşti, sunt în realitate trăsături ale ţărilor sud-europene. Latine şi sud-europene”, a adăugat Adrian Cioroianu, subliniind că, spre exemplu, „Italia de sud e mai coruptă decât România”.

  Întrebat de ce a renunţat la politică, decanul Facultăţii de Istorie explică: „Am luat o decizie să mai fac şi alte lucruri. Şi cât eram ministru eu mi-am făcut orele. Mă simt foarte bine la catedră, printre studenţi”.

  Care crede Adrian Cioroianu că sunt modelele pe care tinerii din România ar trebui să le aibă în dezvoltarea lor, aflaţi în emisiunea „Schimbă vorba”, de la ora 21:00, pe live.gandul.info.

  Apreciază

 8. danutza said, on aprilie 4, 2014 at 3:25 pm

  http://www.gandul.info/sanatate/sondaj-gandul-pro-sau-contra-avort-12395608

  hai sa ne exprimam si noi parerea despre avort!!!!

  Apreciază

 9. valentin said, on aprilie 4, 2014 at 5:39 pm

  http://stopfracturare.ro/6-aprilie-2014/

  Apreciază

 10. Marchis said, on aprilie 4, 2014 at 7:16 pm

  Michoacan e o zona foarte „fierbinte” unde conflicte intre cartelurile de droguri se dau in fiecare zi. Cei ce sufera bineinteles sunt taranimea si comerciantii din zona . In ultimii ani s-a format un grup paramilitar din cetatenii zonei care isi apara pamantul si fiicele ce le sunt rapite si violate si apoi ucise. In complot cu aceste carteluri,se afla insusi statul,prin functionarii ei care isi iau „malaiul” din vanzarea drogurilor astfel isi pot finanta si electoratele. Putem spune ca Mexic,la ora actuala este principalul exportator de droguri din lume si de aceea elitele mondiale impreuna cu guvernul American se folosesc de aceasta economie a drogurilor. As putea spune din punctul meu de vedere ca adevaratii responsabili pentru situatia din zone ca Michoacan ,Sinaloa sau orase precum Juarez aflat la granita unde zilnic mor in medie 20 de tineri se datoreaza indiferentei statului american si celui Mexican.

  Apreciază

 11. blue said, on aprilie 5, 2014 at 12:01 am

  Se pare că există teoria conform căreia motivul pentru care omul este o fiinţă superioară animalelor este canibalismul. Dar nu un canibalism obişnuit, ci consumul glandei hipofize a membrilor aceleiaşi specii în timpuri străvechi. Am întâlnit această teorie citind cu mulţi ani în urmă Amintirile despre viitor ale lui Daniken. E probabil o rămăşiţă a ritualurilor tribale de închinare la idoli pe care le practicau şi băştinaşii din America veche, şi triburile negre din Africa. E posibil ca anumite idei toxice să mai circule şi acum prin Mexic sau prin America de Sud. Poate că ei îşi imaginează că, mâncând inimi de copii, îşi prelungesc astfel viaţa.

  Apreciază

  • zcalin said, on aprilie 5, 2014 at 12:58 pm

   Daniken asta e cel ce-i slaveste pe extraterestri (adica pe draci). Citez de pe wikipedia: „A fost unul dintre primii autori care au lansat ipoteza intervenției extraterestre în viața pământeană, începând cu perioada preistorică.” – perioada preistorica – adica mai crede si in stiinta (religia) venita de la draci – evolutionismul. Asa ca nu l-as lua ca o sursa credibila.

   Apreciază

   • blue said, on aprilie 6, 2014 at 1:42 pm

    Daniken e un evoluţionist, În mintea lui, căutând verigi lipsă, e bună orice teorie care-L combate pe Dumnezeu, de la canibalism hipofizar, la extratereştri eşuaţi pe planeta albastră care s-au împerecheat cu băştinaşii. Teoriile lui sunt pentru adolescenţi rebeli şi marginalizaţi social care, citindu-l, cred că au descoperit nu-sh ce adevăruri universale. Pe de altă parte, cercetările pe care le-a făcut în culturile şi religiile popoarelor mai îndepărtate sunt reale şi bine documentate. Că aceste studii i-au şi conferit aura de credibilitate la naivi.

    Apreciază

   • saccsiv said, on aprilie 8, 2014 at 7:26 am

    blue

    Doamne ajuta!

    Poti te rog traduce?

    Feminist “Comedian:” I’d Personally Like to Castrate Every Male Conservative Christian

    http://www.lifenews.com/2014/03/27/feminist-comedian-id-personally-like-to-castrate-every-male-conservative-christian/

    Apreciază

   • blue said, on aprilie 8, 2014 at 8:27 pm

    „Comediana” feministă: Mi-ar plăcea să castrez personal fiecare bărbat creştin conservator

    Joe Newby de la Washington Examiner a descoperit o „comediană” ieşită din comun. Numele ei este Laura Levites – în mod evident numele ei neavând nicio legătură cu preoţii Vechiului Testament. (Ea este atee, cu o slăbiciune pentru Ricky Gervais.)
    „Aș dori personal să castrez fiecare bărbat creştin conservator, astfel încât ei să nu mai aibă dreptul de a se reproduce”, a scris pe Twitter, folosind hashtag-ul „# HobbyLobby.” Ea cu siguranță știe cum să atragă atenția asupra sa. Newby a spus că asta nu e tot.

    Ea și-a exprimat, de asemenea, ura faţă de creştini numindu-i pe creştinii conservatori „ticăloși” într-un mesaj pe twitter, susţinând că aceştia chiar îi pun la încercare răbdarea. „De ce nu poate fi Agentul Orange legal?”, a întrebat ea. Într-un alt mesaj, Levites a declarat că ar plăti pentru ca David Green, patronul lanţului de magazine HobbyLobby, să fie castrat. Ea a mers atât de departe în a pleda pentru violenţă împotriva lui Green, încât a pretins că ar cumpăra un ferăstrău de la Home Depot pentru a tăia organul sexual masculin al lui Green, astfel încât ea să poată să i-l bage în fund.”
    Ca și restul feministelor, Levites doreşte autonomie sexuală completă, care cumva cuprinde şi faptul că toată lumea care cumpăra o poliță de asigurare trebuie să fie de acord că „sănătatea femeilor” include şi contraceptivele: „Eu voi lupta cu fiecare fibră din corpul meu pentru a fi singura persoană cu drepturi depline asupra propriului meu vagin. ”
    În ianuarie, după ce republicana Cathy McMorris Rodgers (Camera Deputaţilor din Washington) a emis răspunsul Partidului Republican către statul Uniunii condus de Obama, Levites, de asemenea, a afişat o imagine distructivă. „Vreau să rup uterul acelei militante pro-viaţă Cathy McMorris Rodgers și şi să i-l mănânc, astfel încât să-i văd privirea surprinsă pe faţa frigidă,” a scris ea pe Twitter.
    Pe profilul ei de Twitter e scris „I teabagged Tea Party” ( Tea Party este o mişcare politică americană care militează pentru reducerea cheltuielilor şi taxelor guvernamentale, iar „teabagger” este o denumire cu tentă peiorativă pe care a adresat-o Obama membrilor acestei mişcări ) și o arată purtând un tricou pe care scrie „Eu ( iubesc ) pe cei ce urăsc”.

    Apreciază

   • blue said, on aprilie 8, 2014 at 8:30 pm

    P.S. Nu mă pricep nici la politică americană nici la reţele de socializare, aşa că e posibil să fi greşit ceva sau să fi înţeles greşit anumiţi termeni. Mai verifică si tu dacă ai informaţii în plus. Doamne ajută!

    Apreciază

   • saccsiv said, on aprilie 8, 2014 at 8:44 pm

    blue

    Multumesc mult. Voi verifica.

    Apreciază

 12. cash said, on aprilie 5, 2014 at 12:18 am

  „adevaratii responsabili ,,,,se datoreaza indiferentei”????

  Apreciază

 13. aniush said, on aprilie 5, 2014 at 9:30 am

  Scarbos. Ziaristul Alex Jones, care i-a luat interviu lui Aaron Russo in 2007 a filmat intr-o padure un ritual al unei organizatii Bohemian Groove. Tot acest ritual era facut in jurul unei bufnite uriase si semana cu ritualurile din Babylon, daca nu ma insel. Ma refer la faptul ca oamenii au construit un vitel de aur si ii aduceau jertfa copii. Femeile isi dadeau copilul, acesta era taiat in bucati. Stiu ca ritualul era pentru un zeu pagan Moloch sau Raiphan. „Da cumatra copilul ca sa ai noroc.”. Asa ceva a vazut Alex Jones. Si Parintele Ilie Cleopa spunea lucrurile astea si ne indemna pe noi crestinii ortodocsi sa nu mai spunem noroc si mai ales sa nu mai scriem pe acatiste, pentru ca noroc este cel mai mare demon.
  Nu mai vorbim de sacrificiile moderne de copii…avorturile, care s-au inmultit.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: