SACCSIV – blog ortodox

MAREA INSELACIUNE: Despre datarea rocilor si fosilelor

Posted in EVOLUTIONISM, IOAN VLADUCA by saccsiv on martie 11, 2014

   Iata ce putem citi in articolul Prof. Ioan Vladuca: Despre datarea rocilor si fosilelor:

Evoluţioniştii au interes să-i convingă pe oameni că Pământul este foarte vechi. Iar aceasta o fac pentru ca evoluţia să fie plauzibilă, având la dispoziţie timpul necesar transformărilor. La ora actuală există mai multe exemple de datare greşită. Cel mai celebru a fost furnizat de cunoscutul institut hawaian de Geofizică. Fără să li se spună ce vor cerceta, li s-a ofrerit cercetătorilor o rocă provenită din solidificarea lavei unei erupţii vulcanice din anul 1801, deci despre care se ştia că are vârsta de cca 200 ani.

Laboratorul, printr-o metodă modernă de datare (cu potasiu-argon) i-a dat vârsta de, nici mai mult nici mai puţin, 3 miliarde de ani. Pe baza ipotezei evoluţiei se stabileşte un index fosil ca indicator al vârstelor geologice; iar aceste vârste sunt folosite apoi o pentru confirmarea vârstei altor fosile. Fiecare cercetător dă parametrilor care intervin în calcul valori conforme cu ipotezele sale, ca urmare orice rezultat este posibil şi nici unul nu poate fi luat în serios. Cercetătorii oneşti prezintă nu numai vârsta estimată, ci şi erorile de estimare.

De exemplu, straturilor geologice în care a fost găsită (mai bine zis contrafăcută) fosila numită Omul de Jawa, li s-a estimat vârsta de 300.000 ani, cu o eroare de 300.000 ani; adică ar putea fi şi de ieri şi de acum 600.000.10 „În afara vârstei, o problemă controversată este legată de durata de formare a sedimentelor care au înglobat în ele fosilele. În mod clasic se acceptă un timp îndelungat de formare. În ultimele decenii se adună însă dovezi, care nu vor mai putea fi neglijate multă vreme, că formarea straturilor sedimentare a durat chiar foarte puţin timp.

O locaţie sedimentară celebră în geologie este numită „ţinutul cu rigole” şi se află în statul Washington. Fără cercetări aprofundate, se afirma în mod tradiţional că a fost format în câteva milioane de ani. În anul 1980, Bretz a primit cea mai înaltă distincţie acordată în geologie pentru a fi demonstrat că „ţinutul cu rigole” este consecinţa inundaţiei Spokane, care a format straturile respective în 1-2 zile, nu în 1-2 milioane de ani.” Geologul Jopling de la Universitatea Harvard a simulat formarea unui zăcământ petrolier într-o deltă şi a ajuns la concluzia că timpul necesar de depunere a întregului zăcământ se reduce la câteva zile.

Cititi va rog si:

7519 ani de la facerea lumii si soarele se invarte in jurul pamantului. Suntem crestini sau umerase?

 

40 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dd said, on martie 11, 2014 at 3:41 pm

    Mereu m-am intrebat care e legatura dintre dinozauri si teoria creationista !. Are cineva raspunsuri?

    Apreciază

    • tjw said, on martie 11, 2014 at 5:44 pm

      Creationismul nu e o teorie, e o realitate: Dumnezeu a creat lumea in 6 zile si intr-a 7-a S-a odihnit.

      Care e problema cu dinozaurii? Au fost si ei niste vietati pe acet pamant, care acum au disparut, probabil la ceva vreme dupa Potop. Nu ai auzit de sutele, miile de povesti din batrani si din traditia bisericii cu „balauri” si „dragoni”? Aia erau dinozauri.

      Citeste in Biblie, Iov 40:15-24, acolo este descris un dinozaur (desi in unele traduceri e tradus ca „hipopotam”).

      Nu a omorat Sf. Gheorghe un „balaur”? Ce era balaurul ala? Un dinozaur.

      Uite aici dinozauri desenati in antichitate: http://www.genesispark.com/exhibits/evidence/historical/ancient/dinosaur/

      Doamne ajuta!

      Apreciază

    • andrei said, on martie 12, 2014 at 3:58 pm

      ADEVARUL DESPRE DINOZAURI!!!

      CEL MAI BUN DOCUMENTAR DESPRE CREATIE, spulbera minciuna evolutionista. Sunt mai multe parti, nu le ratati PENTRU CA ESTE INFORMATIE DE AUR.








      Apreciază

      • intelepciuneasfintilor said, on martie 12, 2014 at 4:35 pm

        Mare atentie la continutul filmuletelor lui Kent Hovind care este evanghelist. Nu are nici o legatura cu ortodoxia. Ce merita luat in seama la el sunt doar argumentele stiintifice, nu si cele religioase.

        Apreciază

      • andrei said, on martie 12, 2014 at 6:13 pm

        @intelepciuneasfintilor mie nu mi se pare ca predica o religie falsa sau un alt dumnezeu, ce observ eu e ca sunteti prea impotriva protestantilor. Si eu sunt ortodox dar pur si simplu nu am vazut nimic in aceste documentare care sa fie diferit de ceea ce invata ortodoxia. Pot spune ca aceste documentare facute de americani (majoritatea protestanti) m-au ajutat foarte mult in apropierea mea de Dumnezeu. Normal ca au invataturi gresite ca rapirea (rapture) la cer INAINTE de marea perioada de necaz (great tribulation) sau ca nu se roaga la M. Domnului sau la sfinti dar aceste invataturi diferite ale lor pot fi constientizate si ignorate, alegeti doar ce e bun si de folos. Nu pierdeti aceste informatii de aur doar pentru ca autorul e baptist.
        Explica exact unde isi au locul dinozaurii, e un documentar foarte foarte bun.

        Apreciază

      • intelepciuneasfintilor said, on martie 13, 2014 at 12:30 pm

        @Andrei
        Doar am atenționat, nu am judecat pe nimeni. Mă rog Bunului Dumnezeu să-l cheme și pe el în sânul Bisericii lui Hristos.
        Eu nu sunt împotriva protestanților, sunt împotriva învățăturii lor!

        Înainte de a porni cu convingere pe calea Bisericii, am vizionat peste 20 de documentare realizate de Kent Hovind și am aflat multe lucruri, dar să știi că noi ca și ortodocși nu avem nevoie de nimic de la protestanți, și aici mă refer strict la învățătura lor de credință!
        Dacă citești cartea Părintelui Serafim Rose (Cartea Facerii, Crearea Lumii și Omul Începuturilor), a Sfântului Vasile cel Mare (Hexaimeron), a Sfântului Ioan Gură de Aur (Cele dintâi omilii la facere) și multe altele ne revelează, împreună cu Sfânta Scriptură, Adevărul suficient necesar mântuirii noastre. Extrapolând, nu avem nevoie să știm cum au trăit dinozaurii și în ce vremuri, ne este suficient să știm că Hristos este Dumnezeu și Adevărul se află în Biserica Ortodoxă. Faptul că asemenea descoperiri ne ajută în a ne întări credința, sau că ne arată nouă și celorlalți, eventual necredincioși, că evoluția este o mare minciună, acest fapt nu este esențial, altfel ne-ar fi vorbit însuși Hristos despre dinozauri și despre creație.

        Să nu mă înțelegi greșit, astfel de cunoștințe sunt de dorit să le avem (eu însumi le caut pentru a-mi explica mai multe despre creația lui Dumnezeu), dar mai de dorit este să dobândim smerenia, dragostea pentru aproapele și pentru cei ce ne prigonesc.

        Avem o asemenea înțelepciune în scrierile Sfinților Părinți, înțelepciune care cu greu o pot personal atinge, dar de care sunt convins că dacă o voi urma (nu doar să o citesc) voi ajunge negreșit la Dumnezeu.

        Hovind pune anumite probleme punctuale și încearcă să le găsească un sprijin în Sfânta Scriptură (varianta lui, nu cea ortodoxă). Are o abordare mai modernă, pentru că trăiește în vremuri moderne. Dar să fim atenți căci urmărind informațiile pur tehnice sau ce nu au legătură cu învățătura de credință să nu cumva să ajungem să-i dăm dreptate și în credința lui, ferească Dumnezeu!

        Iartă-mă dacă sunt încăpățânat, dar de aur sunt cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur nu ce spune Hovind.
        Nu îl discreditez în tot ceea ce spune, dar trebuie să luăm seama la vizionarea unor astfel de filmulețe făcute de non-ortodocși. Pentru că, îl parafrazez pe Nicolae Steinhard: ”Nu trebuie să-ți pui semnătura alături de cea a necuratului nici măcar pentru a recunoaște că există Dumnezeu!”

        Mai exact:
        https://saccsiv.wordpress.com/2012/03/13/nu-va-puneti-semnatura-alaturi-de-a-diavolului-nici-pentru-a-recunoaste-ca-exista-dumnezeu/

        ”Diavolul: sa incheiem un pact.

        – Nu.

        – Atunci hai sa semnam un document prin care recunoastem si tu si eu ca doi plus doi fac patru.

        – Nu.

        – De ce? Nu admiti ca doi si cu doi fac patru? De ce n-ai subscrie un adevar incontestabil?

        – Nu-mi pun semnatura alaturi de a ta nici pentru a recunoaste ca exista Dumnezeu.”

        De aceea spun să fim atenți!
        Post ușor și cu roade duhovnicești!

        Îmi cer iertare dacă am supărat.
        Doamne ajută!

        Apreciază

  2. F said, on martie 11, 2014 at 4:08 pm

    Cum sa aiba loc cei care cred in existenta lui DUMNEZEU si care pot dovedi ca evolutionismul este o mare inselare / ratacire, de acei atei sau satanisti care controleaza mass-media, sistemul educational…?

    Apreciază

  3. mircea.v said, on martie 11, 2014 at 5:16 pm

    off

    Nu sant teolog, sant simplu ortodox, si nu am pretentia de a invata pe nimeni, nimic.
    Cele de mai jos sant doar niste ganduri ale mele. Daca preotii care mai citesc pe aici si care din cand in cand mai si comenteaza gasesc ca pot sminti, ii rog sa intervina.

    Scurta paralela intre ispitirea si caderea lui Adam in Rai si ispitirea si acceptarea insemnarii.

    Fragmente din „Cartea Facerii, Crearea Lumii si omul inceputurilor” – Ieromonah Serafim Rose: (pt citatele din Biblie este folosita Biblia 1914)

    Facerea 2, 16-17

    „Si a poruncit Domnul Dumnezeu lui Adam, zicand: Din tot pomul care este in Rai cu mancare sa mananci, iara din pomul cunostintei binelui si al raului sa nu mancati dintr-insul; ca ori in ce zi veti manca din el, cu moarte veti muri.”

    E vadit ca rostul salasuirii omului in Rai si al mancarii din „tot pomul” nu era simpla saturare de desfatarile acelui loc minunat, ci cautarea si tanjirea dupa ceva mai inalt; insasi prezenta pomului cunostintei binelui si raului si a poruncii de a nu manca din el arata o provocare si o incercare prin care omul trebuia sa treaca inainte de a urca mai sus. Iata cum infatiseaza Sfantul Ioan Damaschin suirea catre desavarsire pusa inaintea lui Adam in Rai:
    „Caci spune Dumnezeu: „Din tot pomul care este in Rai cu mancare sa mananci”. Prin aceste cuvinte socotesc ca a vrut sa zica: „Suie-te prin toate fapturile la Mine, facatorul, si culege din toate un singur fruct, pe mine, viata cea adevarata. Toate sa-ti rodeasca viata, iar impartasirea cu mine fa-o intarire vietuirii tale. In chipul acesta vei fi nemuritor”. […] Caci l-a facut faptura insufletita, aflat aici sub stapanire, dupa randuiala vietii de acum, dar avand a fi mutat in alta parte, adica in veacul ce va sa fie; iar plinirea tainei este indumnezeirea sa prin inclinatie catre Dumnezeu. Se indumnezeieste prin participarea la iluminarea dumnezeiasca, si nu prin transformarea sa in fiinta dumnezeiasca”.

    Caderea omului – Facerea, 3, 1-6

    „Şi a zis şarpele către femeie: Ce este ca a zis Dumnezeu: Sa nu mancati din tot pomul Raiului? Si a zis femeia catre sarpe: Din tot pomul care este in Rai mancam. Iara din rodul pomului care este in mijlocul Raiului a zis Dumnezeu: Sa nu mancati dintr-insul, nici va atingeti de dansul, ca sa nu muriti. Si a zis sarpele catre femeie: Nu veti muri cu moarte; ca stie Dumnezeu ca ori in ce zi veti manca dintr-insul, se vor deschide ochii vostri, si veti fi ca niste dumnezei, cunoscand binele si raul. Si a vazut femeia ca bun este pomul la mancare si placut ochilor la vedere, si cum ca frumos este a cunoaste; si luand din rodul lui a mancat, si a dat si barbatului sau, si a mancat cu dansa”

    Ispita pusa inainte de diavol cuprinde aceleasi lucruri pe care noi, oamenii cei cazuti, le cunoastem din propria lupta cu pacatul. Intai de toate, el pune inainte nu un lucru vadit rau, ci un lucru care pare bun si adevarat. Oamenii au fost facuti intr-adevar spre a fi „dumnezei si fii ai celui preainalt”( Ps. 81,6), stiind ca din Rai urmau sa se mute la o stare mai inalta.
    Dar diavolul parca si-ar fi zis (cum arata Sfantul Ambrozie):

    „Iata, dar, intaia mea incercare, aceea de a-l amagi cand e cuprins de dorinta de a-si imbunatati starea. Astfel ca vom cauta a-i starni pofta de marire”

    Facandu-i pe stramosi sa priveasca spre binele ajungerii ca niste dumnezei, diavolul a nadajduit sa-i faca sa uite „mica” porunca, care era calea randuita lor de Dumnezeu spre a ajunge la acest tel.

    Pina aici din carte.

    Insemnare, cip, implant, cunoastere, omniscienta, nemurie (prin dainuirea informatiei stocate in creier, care la moartea corpului se transmite/stocheaza in alt-ceva, acel alt-ceva devenin tu…) google… acte biometrice.
    Cam astea gasesti cand citesti sau vezi (de ex „un monde sans humains” documentar Arte) filme despre transumanism, cand citesti despre „google church”.
    Si omul de azi si de maine vrea cunoastere, vrea „omniscienta”, vrea sa intre in legatura cu altii prin intermediul gandului sau… Dar asta se poate realiza doar cu un cip implantat in creier.
    Omul vrea sa fie si el dumnezeu, dar nu prin iluminare Dumnezeiasca, ca asta e greu, si trebuie sa fii sfant, si nu e la indemana oricui, ci vrea, ca e mai simplu, prin microelectronica implantata. Prin stiinta omului.
    Trebuie doar inlocuit in pasajele din carte „manca” cu „insemna” sau „implant cip”, „pomul cunostintei binelui si raului” – „rod” cu „cip” si prea multe alte comentarii nu mai trebuiesc facute.

    „Vrem cunoastere, ce e rau in asta?”
    „Vrem sa ne imbunatatim, noi/viata”
    „Vrem sa fim omniscienti”
    „Nu scrie in Biblie sa ajungem ca niste dumnezei?”

    Mai atrage atentia si ca
    ” Sa nu mancati dintr-insul, nici va atingeti de dansul, ca sa nu muriti.”

    Pomul era purtatorul de rod, dar nu trebuia nici macar sa atingi pomul, nu fructul.
    Cu toate ca porunca initiala se referea doar la mancatul rodului. Diavolul oricum i-a ispitit cu mancatul, si a avut castig de cauza.

    Nu o fi asa si cu actele astea cu cip? Poate comparatia e un pic fortata, dar pare destul de sugestiva. Pom-acte biometrice, cip – rodul din pom.
    „Ce e rau in a-ti face pasaport biometric pentru a merge la Ierusalim la Sfantul Mormant?”

    Oare exista vreo legatura intre caderea de la inceput a lui Adam si ultima cadere a omului?
    Facere si Apocalipsa… Inceput si sfarsit.

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on martie 11, 2014 at 6:50 pm

      Este o asemanare intradevar caci tot cadere va fi si asta, dar daca dua prima cadere Adam si Eva au ajuns in Rai, oamnenii care vor cadea acum prin cipul implantat nu vor mai avea scapare.

      Apreciază

  4. tjw said, on martie 11, 2014 at 5:54 pm

    Din pacate pana acum nu am vazut literatura in limba romana care sa explice exact, stiintific, toate gaurile si neajunsurile teoriei evolutiei si a presupusei varste de miliarde de ani a pamantului. Exista insa in engleza, dar nu e scrisa de ortodocsi. Articole bune gasiti in special pe http://www.icr.org, http://www.answersingenesis.org, http://www.trueorigin.org, si multe altele.

    Daca aveti ocazia puteti citi:
    – The Young Earth (de John Morris)
    – Evolution: The Fossils Still Say NO (de Duane Gish)
    – RATE – Radioisotopes and the Age of the Earth (de un colectiv de autori)
    – Bones of Contention: A Creationist Assessment of Human Fossils (de Marvin Lubenow)
    – Darwin’s Black Box (de Michael Behe)

    Atentie ca nu sunt scrise de ortodocsi. Nu prea fac reclama la religia lor si nici nu imi amintesc de vreunul care sa atace Ortodoxia, dar totusi atentie. Majoritatea autorilor sunt protestanti, iar Marvin Lubenow e iudeu din cate imi amintesc.

    E posibil ca o parte din cartile de mai sus sa fi fost intre timp traduse si in romana, dar nu stiu sigur.

    Apreciază

  5. tjw2 said, on martie 11, 2014 at 7:23 pm

    Vasile, cum de nu vedem inca nici un articol despre sinodul pan-Orotodx din 2016, anuntat ieri sau alaltaieri? Mie mi se pare unul din cele mai importante subiecte, adica acolo vom vedea cu adevart cum sta situatia…

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 11, 2014 at 8:30 pm

      tjw2

      Ati vazut inainte de pregatire. Veti vedea si de acum incolo. Multe. Deocamdata avem doar o instiintare.

      Apreciază

  6. Romeo said, on martie 11, 2014 at 7:56 pm

    Masurarea varstei pe baza tehnologiei cu C14 este obliectiva in conditiile in care obiectul datat a stat izolat in conditii similare conditiilor de laborator. In alte conditii, mediul poate afecta grav procentul de C14, ceea ce duce la erori, chiar si in cazul in care oamenii de stiinta sunt bine intentionati.

    Apreciază

    • tjw said, on martie 11, 2014 at 10:43 pm

      O mica observatie, cu C14 se incearca datarea numai a „obiectelor” care au fost candva vii, adica lemne, oase, blanuri, piei, etc. Si C14 poate da varste pana la maxim 60 – 70 de mii de ani, daca intr-adevar ar exista asemenea varste.

      Orice material organic dupa 60 – 70 de mii de ani ar trebui sa nu mai contina C14 detectabil aproape deloc, deoarece timpul de injumatatire al C14 este approx. 5000 de ani. Simplul fapt ca s-a descoperit si carbune, si diamant presupuse a fi de milioane de ani vechime dar care inca contineau urme de C14, e o dovada ca Pamantul nu e chiar asa de vechi precum spun unii.

      Rocile topite si solidificate se dateaza prin alte metode, cu alti izotopi (uraniu, plumb, etc) si prin asa numita metoda „isochron”. E mult de vorbit aici, nu am cum intr-un singur commentariu, gasiti explicatii pe net (in engleza).

      Rocile sedimenatre de obicei nu se prea pot data.

      Alte metode de datare:

      – inelele copacilor (dendrocronologie): oricum le-ar aranja si le-ar numara, nu ies mai mult de cateva mii de ani.

      – straturile de gheata din Antarctica si Groenlanda. Aici dau ceva mai multi ani, doar ca presupunerea ca fiecare strat corespunde unui singur an, e falsa, pot sa fie si mai multe straturi pe an.

      – viteza de acumulare a sodiului in oceane, eroziunea continentelor, grosimea stratului de praf de pe Luna, coada cometelor din sistemul solar, rotatia galaxiilor, etc. Acestea nu dau varste exacte, ci doar limite maxime ale varstei Pamantului si Universului.

      Apreciază

  7. mircea.v said, on martie 11, 2014 at 8:28 pm

    O mica tema pt evolutionisti 🙂

    semintele de conifere au atasate de ele o pala ca de elice. In cadere se invarte si asa cade cu viteza mai mica, si vantul o poate duce mai departe de copac. O specie de conifere are o pala din asta care seamana f bine cu o pala de elice de avion modern, nu ca palele de acum 30 de ani. In plus are profilul in sectiunea transversala exact ca un profil de aripa de avion. Sant si nervuri care intaresc si rigidizeaza toata pala asta a semintei. Ce sa mai, inginerie mare.

    Intrebare: conform evolutionism, pala asta nu are cum sa apara asa direct, cu o aerodinamica asa perfectionata, ci ar trebui sa fie perfectionata de catre copac in timp. Dar pt asta, ar trebuie sa existe o bucla de reactie intre samanta si copac, sa existe un schimb de informatie, apoi conform informatiei primite, copacul sa mai schimbe ceva in geometria palei, apoi iar sa primeasca informatie despre efectul modificarii si tot asa.
    Poate o exista vreo comunicare, mai stii.. :): „alo, copacul, aici samanta 257, vezi ca m-am invartit cam incet si am ajuns doar la 5 m de tine. Mai mareste un pic unghiul de atac…”

    Cum poate ceva care sta, si caruia nu-i este caracteristica miscarea, zborul, si care nu are inteligenta, sa faca ceva care se invarte folosind principiile gazodinamicii si care este poate mai performant ca o pala moderna de elice (pala de elice pt care s-au efectuat cercetari de catre oameni inteligenti, cu scoala, cu ce vrei si nu vrei, timp de 100 de ani?

    Apreciază

    • aha said, on martie 11, 2014 at 9:39 pm

      @mircea.v foarte buna intrebarea. sunt multe astfel de intrebari la care teoria lor evolutionista nu are cum sa raspunda, dar nu vor cu niciun chip sa recunoasca adevarul. poate unii dintre ei (cercetatori cu studii inalte) isi dau seama de adevar dar de frica sa isi piarda slujba sau alte facilitati prefera sa taca. sau daca nu tac, oricum nu apar in mass media oficiala (aia care e accesibila tuturor). nu au voie sa apara acolo.
      imi aduc aminte si de copacul de vanilie ale carui flori nu pot fi polenizate decat de o singura specie de albine. atat. alta insecta e incapabila sa ajunga la nectarul florii. oare de ce numai albina respectiva „stie” cum sa faca asta iar celelalte insecte nu si-au dat seama in atatea ” miliarde de ani” asa cum zic ei? sau cum o fi rezistat copacul de vanilie sa se reproduca atat amar de timp pana a „evoluat” respectiva albina si a „descoperit cum sa faca asta? oare nu disparea de mult vanilia in lipsa polenizarii?

      Apreciază

      • mircea.v said, on martie 12, 2014 at 9:27 am

        @aha,

        dar cea mai tare, dupa mintea mea este:
        Cum poate ceva mort, non-inteligent la modul absolut (adica materia moarta, ne-vie), sa produca informatie, adica ADN? Ca ADN-ul e cea mai tare informatie posibila.
        Informatie care cea mai inteligenta forma de viata, cu toata stiinta de acum, nu o poate reproduce. Adica ceva viu si cel mai inteligent nu poate, dar ceva mort si non-inteligent poate (legat de informatie). Aberatia aberatiilor…

        Apreciază

    • tjw2 said, on martie 12, 2014 at 11:24 am

      Buna observatie, face parte din categoria elementelor cu „complexitate ireductibila”, subiect dezvoltat pe larg de Michael Behe intr-o carte amintita mai sus (tot de mine, de pe alt calc).

      Sunt sute de exemple peste tot. Ochiul de exemplu, este complet inutil fara nervul optic care sa duca informatia la creier, si la fel si nervul optic este inutil fara ochi. In interiorul ochiului, oricare din elementele de baza (retina, cristalin, cornee) daca lipseste, ochiul nu functioneaza, deci e nevoie ca toate sa fie prezente si functionale de la inceput. La fel si cu sistemul digestiv, locomotor, nervos, etc…

      Apreciază

  8. geo said, on martie 11, 2014 at 8:29 pm

    În controversatul lor bestseler „Arheologia interzisă” Michael Cremo şi Richard L. Thompson au adus dovezi care arată că oamenii au existat pe pământ de sute de milioane de ani. Astfel de dovezi cu anomalii, a catalizat o investigaţie globală: dacă nu am evoluat din maimuţe, de unde am venit?
    De-a lungul secolelor, cercetătorii au găsit oase şi artefacte dovedind că oamenii moderni au existat de milioane de ani. Ştiinţa instinaţionalizată a suprimat totuşi aceste fapte. Prejudecăţile bazate pe teoria ştiinţifică curentă acţionează ca un „filtru de cunoaştere” dându-ne despre preistorie o imagine care este în mare măsură incorectă. Din 1993, de când a fost publicată pentru prima oară Arheologia interzisă, a şocat lumea ştiinţifică cu masiva cantitate de dovezi în favoarea vechimii extreme a oamenilor. Această carte documentează sute de anomalii din consemnările arheologice care contrazic teoria prevalentă şi arată cum această cantitate masivă de dovezi a fost sistematic „filtrată” şi eliminată.
    În 1979, cercetătorii de la Laetoli, Tanzania, sit din Africa de Est, au descoperit urme de picior în depozitele de cenuşă vulcanică de peste 3,6 milioane de ani vechime. Mary Leakey şi alţii au spus că urmele de picior erau cu neputinţă de distins de cele de picior ale fiinţelor umane moderne. Pentru aceşti oameni de ştiinţă aceasta însemna doar că strămoşii umani de acum 3,6 milioane de ani aveau un picior remarcabil de modern. Dar potrivit altor savanţi, precum antropologul R. H. Tuttle de la Universitatea din Chicago, oasele fosile ale australopitecinelor cunoscute de acum 3,6 milioane de ani arată că ele aveau picioare diferite de cele ale maimuţelor. Deci ele erau incompatibile cu urmele de la Laetoli. într-un articol din ediţia din martie 1990 al Natural History, Tuttle a mărturisit că „suntem lăsaţi oarecum cu un mister”. Pare de aceea permisibil să fie luată în considerare o posibilitate pe care nici Tuttle, nici Leakey nu au menţionat-o – ca, creaturi cu corpuri umane moderne anatomic corespunzătoare picioarelor cu anatomie modernă să fi existat cu circa 3,6 milioane de ani în urmă în Africa de Est.
    MICHAEL A. CREMO – O autoritate internaţională în anomalii arheologice despre care ţine prelegeri peste tot în lume. Un cercetător asociat al Institutului Bhaktivedanta, el s-a specializat în istoria şi filozofia ştiinţei. Este membru al Congresului Mondial Arheologic, al Asociaţiei Europene a Arheologilor, al Societăţii de Istoria Ştiinţei, şi al Asociaţiei de Filozofia Ştiinţei.
    RICHARD L. THOMPSON, un membru fondator al Institutului Bakhtivedanta, şi-a luat licenţa în matematică de la Universitatea din Corneli. Este autorul unor cărţi ştiinţifice şi articole despre biologia evoluţionistă. în 1984 a iniţiat un intens efort de cercetare care a culminat cu publicarea Arheologiei interzise.

    http://www.eusunt.ro/carte-Arheologia-interzisa~1236/

    http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_archeohhist.htm

    http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/forbid_hist/forbidhist.htm#contents

    Dă clic pentru a accesa michael%20a.%20cremo%20richard%20l.%20thompson%20-%20the%20hidden%20history%20of%20the%20human%20race%201998.pdf

    http://openrevolt.info/2012/02/16/devolution/

    http://www.mcremo.com/

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 11, 2014 at 8:38 pm

      geo

      Eu cred ca nu omul e atat de vechi, ci celelalte sunt mult mai noi.

      Apreciază

    • tjw2 said, on martie 12, 2014 at 11:25 am

      Astea sunt intr-adevar dovezi ca omul (ca si celelalte vietuitoare) au existat de la inceput impreuna, dar nu e o dovada ca acel inceput a fost acu’ nu stiu cate milioane de ani…

      Apreciază

  9. Nimbus said, on martie 11, 2014 at 11:23 pm

    Apreciază

  10. Vasile al Mic said, on martie 12, 2014 at 2:16 pm

    Nu scrie nicaieri in biblie cum ca la facerea lumii, perioada de o secunda dura fix atata (e ceva cu perioada de injumatatire a atomului radioactiv de cesiu). Nu stim ce inseamna o zi pentru Dumnezeu. Poate insemna o eternitate. Iti dai seama ce rabdare trebuie sa fi avut El ca timp de o eternitate, in fiecare perioada de o secunda asa cum o percepem noi, El sa isi desavarseasca lucrarea? Noi nu avem rabdare nici macar cu parintii nostri cand ne sfatuiesc de bine, nu avem rabdare sa ascultam o slujba, sa plantam un pom, sa omenim pe cineva care chiar are nevoie de ajutor. Nu, acum toti vor ca totul sa se intample repede ca la apasarea unui click de maus.

    Vin tot felu de aiuriti cu stiinte numerologice care calculeaza tot felul de perioade, cand s-au intamplat si cand se vor intampla lucruri. Nu merge frate asa. O tii inainte in viata si te ghidezi dupa moralitate, iar din cand in cand mai asculti si de cele sfinte ca nu strica, astea ne-au tinut in picioare ca societate de la facerea lumii incoace.

    Treaba e ca cineva din biserica a pus cap la cap toate datele din biblie si a iesit ca acu vreo 7000 si ceva de ani s-a intamplat ceva ce tine de Dumnezeu, atunci El a terminat de pregatit lumea pentru lucrarea Sa si a pus omul pe pamant, restu stim din biblie. Ce a fost inainte putem da doar cu presupusul. Daca Dumnezeu considera necesar pentru sufletul nostru ca noi sa stim si ce a fost inainte, ne-ar fi spus.

    Tot ce putem afirma este ca pamantul a fost pregatit migalos intr-un timp foarte indelungat pentru ca la un moment dat (7000 de ani) sa paseasca pe pamant primii oameni creati (si nu ce a evoluat pana atunci).

    Siinta zice clar ca exista o veriga lipsa intre omul actual si restu animalelor. De secole oamenii de stiinta se chinuie sa caute nod in papura si sa ne lege stiintific de regnul animal si tot ei afirma ca inca n-au gasit nimic. Drept urmare sapa si dateaza, fac tot felu de teste si vin cu tot felu de rezultate care mai de care mai datatoare de batai de cap.

    Asa ca al’ spurcat lanseaza tot felu de teorii, de exemplu daca intre caini exista relatii de incest, atunci e normal si pentru om ca doar se trage din animale, avem steagul-curcubeu si restu aiurelilor cu care ne prosteste televiziunea. Profitand ca Dumnezeu nu mai este trecut in prevederile legale din nici un parlament.

    Stim ca Dumnezeu a creat lumea, da? Inseamna ca a creat si toate legile fizicii, alea descoperite deja si alea pe care inca nu le-a descoperit nimeni. Daca Dumnezeu are puterea asta, ce Il impiedica ca temporar sa creeze alt set de legi fundamentale ale fizicii ca sa Ii permita sa creeze o planeta sau o stea la fel de repede cum ai pocni din degete? Explicatia asta nu e acceptata de nimeni, toti stau ca strutii cu capul in pamant bagati intre carti cu formulele deja descoperite si spun clar ca este imposibil altfel pentru ca asta e realitatea. Da, e realitatea in care omul poate trai. Dumnezeu nu a creat omul inainte sa creeze lumea (stele, cer, apa, soare, pamant) din simplul motiv ca parametrii pe care El i-a hotarat sa-i fie destinati omului nu ii permiteau (omului) sa traiasca in acele conditii initiale, ci doar dupa ce lucrarea era deja definitivata. Saccsiv, e corect sau ratacesc?

    Apreciază

  11. mircea.v said, on martie 12, 2014 at 3:19 pm

    Pentru ca am pomenit de informatia din ADN, un exemplu:
    Cum este folosita informatie din ADN pt a fabrica o celula rosie (e ultima parte din clip).
    Clipul mai cuprinde impachetarea DNA si replicarea.
    Te ia cu ameteala. Da ce zic si ce se stie este „cum”. Da „de ce” asta nu se mai stie. De ce merge proteina aia sa desfaca ADN-ul, ce o mana pe ea acolo? De ce merg proteinele celelalte sa impacheteze ADN-ul? E ca si cum ar avea si proteinele astea un sistem nervos care primeste informatia „du-te si fa asta, acum…” Si ele fac ce trebuie, cand trebuie, exact cum trebuie. Iarasi ameteala… Miliarde de celule.

    Apreciază

  12. intelepciuneasfintilor said, on martie 12, 2014 at 3:48 pm

    ”Teoria evoluției” nu este o teorie ci o ipoteză!
    Teoria se presupune ca fiind deja dovedită pe când ipoteza e nedovedită.

    Este bine de știut că datarea cu carbon 14 este o metodă ce pleacă de la niște presupoziții nedovedite. Ele pur și simplu sunt acceptate ca fiind adevărate. Iar cele mai simple dintre ele mi se par următoarele:

    1. Cantitatea de C14 dintr-un organism fost viu actual mort ce se vrea a fi datat depinde de cantitatea izotopului de C14 din atmosferă la momentul când organismul era viu (De acum câteva mii de ani)!
    http://en.wikipedia.org/wiki/Radiocarbon_dating#Dating_considerations

    Cine a măsurat cantitatea de C14 din atmosferă acum câteva mii de ani? Nimeni. Se presupune ca a fost mereu aceeași cu mici ajustări pe care le voi explica mai jos.

    Deci o presupoziție este că cantitatea de C14 de acum câteva mii de ani a fost dintotdeauna aceeași. Ori înainte de potop se știe că oamenii trăiau sute de ani. De ce trăiau așa de mult? Poate că atmosfera de atunci era diferită de cea din ziua de azi?

    Atunci cum poți spune că acum 6000 de ani au fost aceleași condiții atmosferice ca și în ziua de azi? Deci presupoziția este nedovedită și prin urmare poate fi FALSĂ,

    2. Un alt lucru, este că se fac mici ajustări/calibrări ale măsurătorilor tocmai știind că prima presupoziție este FALSĂ.
    Și anume se folosesc de numărul inelelor unui arbore sau de speologie pentru a ajusta aceste măsurători. Se pune o a doua întrebare: Cine le garantează că producerea numărului de inele ale unui arbore este de asemenea un lucru constant de-a lungul timpului? NIMENI.

    Calculul vârstei unui arbore se poate face folosind numărul de inele.
    Însă inelele apar în funcție de următorii parametrii: panta terenului, temperatura, vârsta copacului, precipitații și alți factori.
    Și așa cum spune mai jos poți avea mai multe inele per an!

    Deci numărul inelelor depinde de asemenea de condițiile atmosferice de acum câteva mii de ani! A fost temperatura aceeași? Au fost precipitațiile aceleași? Dacă un copac devine mai bătrân, dezvoltă el tot câte un inel pe an? Cine dintre oamenii de pseudo-știință a fost acolo de față să facă măsurători? NIMENI.

    The development of a master tree ring dating system for any given site requires consideration of slope, temperature, age of the tree, precipitation, and other growth factors. Sometimes trees can produce ‘extra’ or ‘false rings’ in a year. Data from many individual trees are collected and standardized to eliminate variations that arise from isolated factors. By matching rings from older trees (dead or alive) with modern ones, researchers develop overlapping time spans extending farther back in time.

    http://www.museum.state.il.us/muslink/forest/htmls/popups/how_tr_form.html

    Deci dacă ești atent la detalii vei vedea cum se formează un cerc vicios al logicii. Te bazezi pe condițiile actuale ale atmosferei pentru a data o mostră, pentru ca apoi să ajustezi vârsta găsită folosind numărul de inele al arborilor ce se bazează tot pe condițiile actuale ale atmosferei.

    Aceasta se numește logică circulară!

    Exemplu de logică circulară:
    A este adevărat pentru că B este adevărat!
    B este adevărat pentru că A este adevărat!

    simplificat ne va ieși Teoria Evoluției:

    Evoluția este adevărată pentru că datarea cu C14 este adevărată
    Datarea cu C14 este adevărată pentru că Evoluția este adevărată.

    Apreciază

  13. lastunnegru said, on martie 12, 2014 at 8:06 pm

    mircea v. apropo de:

    Trebuie doar inlocuit in pasajele din carte „manca” cu „insemna” sau „implant cip”, „pomul cunostintei binelui si raului” – „rod” cu „cip” si prea multe alte comentarii nu mai trebuiesc facute.

    Inainte sa scrii acest comentariu l-ai discutat cu preotul duhovnic sau cu vreun preot sau calaugar mai priceput ?

    Eu nu prea stiu nici a b c-ul ortodoxiei dar nu inteleg ceva in acest comentariu al tau, parca se spune undeva ( in Sfanta Scriptura sau spun parintii ortodoxiei, nu mai tin minte exact ) ca nimeni sa nu are voie sa schimbe sau sa modifice nimic din Sfanta Scriptura din Biblia ortodoxa ?

    Apreciază

    • mircea.v said, on martie 12, 2014 at 8:49 pm

      Lastun,

      era vorba doar de a pune in evidenta o similitudine. Nimeni nu inlocuieste nimic.
      Mie, dupa cum am spus, mi se pare ca exista asemanari intre cele 2 cazuri. Si in ceea ce priveste ispitirea si in ceea ce priveste argumentarea celui care musca momeala. Atat.
      Nu modific dogme, nimeni sa nu se ia dupa mine.

      Apreciază

  14. lastunnegru said, on martie 12, 2014 at 8:27 pm

    @ saccsiv

    @ andrei

    Vedeti ca domnul Kent Hovind daca este tradus in limba romana asta nu inseamana ca e gratis ca e FREE, daca dati un pic de serch pe google vedeti ca cam tot cea ce face domnul Kent Hovind e pe banii, tipul nu lucreaza benevol ca alti sa afle adevarul despre creationism pe gratis la el cam totul e pe banii.

    Creation Seminar 2 – Kent Hovind

    Part 2 -The Garden of Eden: Describes the earth as it was before the worldwide flood, and how it was possible for man to live over 900 years, for plants and animals to grow much larger than today, and for dinosaurs to thrive along with man. (Also subtitled in Afrikaans, Albanian, Chinese-CS, Chinese-CT, Croatian, Danish, English, Estonian, German, Indonesian, Latvian, Norwegian, Polish, Portguese, Romanian, Russian, Swedish, Thai, Ukrainian)
    Part 2 -The Garden of Eden: Available on separate individual resources: Chinese-CS voice-over, Chinese-CT voice-over, Dutch voice-over, French with live translator, German with live translator, Hungarian voice-over, Japanese with live translator, Polish voice-over, Russian voice-over, Sign Language with live translator, Spanish with live translator.

    http://store.creationtoday.org/kent-hovind/creation-seminar

    Parerea mea daca vreti sa va uitati la descoperirile domnului creationist Kent Hovind va trebui sa platiti si DVD-urile lui care costa banii si nu sant pe gratis -free. Parerea mea aceste materiale neplatite trebuie sterse ca sa nu va acuze alti de furt si distribiuire de materiale furate.

    Apreciază

    • andrei said, on martie 12, 2014 at 9:47 pm

      Videourile alea sunt din 2011 in romana iar in engleza sunt de 4 ani si nimeni cu a facut nici o reclamatie de copyright deci stai linistit ca nu o sa acuze nimeni pe nimeni de furt. Cat despre bani, nu sunt asa de sigur ca e cum spui tu, m-am informat despre om pentru ca m-a impresionat foarte mult si ceea ce a facut cu banii a fost sa deschida un parc de dinozaurii in care promova creatia si locul dinozaurilor in istorie.

      Apreciază

  15. lastunnegru said, on martie 13, 2014 at 12:23 am

    Dar nu crezi ca macar trebuie respectata munca stintifica facuta pentru acele DVD-uri de creationistul Kent Hovind si sa platesti pretul cerut de el ?

    Am si eu o intrebare pentru tine. Daca un om fura o carte sau mai multe dintr-o librarie ortodoxa si e prins arestat si condamnat. Corect nu ? Daca un om fura ia de pe net 1 sau 1000 de cartii ortodoxe de pe internet pentru care trebuia sa plateasca nu mai e hot ? Deci daca esti pe internet este permis orice ca nu te vede nimeni ? Dar crezi ca Dumnezeu nu te vede ? Sau crezi dracu nu noteaza toate greselile noastre fie cat de mici ni s-ar parea ? Tu nu crezi ca daca cineva creeaza ceva trebuie sa i se dea pretul care il cere daca dorim acel lucru ?

    Apreciază

    • aha said, on martie 13, 2014 at 9:05 am

      @lastunnegru. o dai si tu acum in capitalism bre? dar nu crezi ca adevarul trebuie sa fie gratis? ca doar Dumnezeu nu cere bani pe el. nu zic sa nu platesti pretul DVD-ului daca il cumperi….dar hai sa nu fim la extreme. e un documentar postat pe youtube. atat. poate iti trebuie si card cu cip ca sa il poti accesa de pe internet, nu?

      Apreciază

  16. […] MAREA INSELACIUNE: Despre datarea rocilor si fosilelor […]

    Apreciază

  17. […] MAREA INSELACIUNE: Despre datarea rocilor si fosilelor […]

    Apreciază

  18. […] MAREA INSELACIUNE: Despre datarea rocilor si fosilelor […]

    Apreciază

  19. […] MAREA INSELACIUNE: Despre datarea rocilor si fosilelor […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.