SACCSIV – blog ortodox

1940 + 37 = 1977. 1977 + 37 = 2014. Marele cutremur?

Posted in cutremur by saccsiv on martie 2, 2014

Cam asta s-a dezbatut aseara la inceputul unei emisiuni de televiziune. Pe Realitatea sau Romania tv, nu mai stiu exact, ca deseori le incurc. N-am vizionat insa si restul.

De ar fi atat de simplu. Oricum sa ne rugam caci totusi in ultimele luni mult prea multe cutremure de 3 si 4 grade au fost si n-am nici o incredere in specialistii ce ne explica ca e de bine.

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. NIMENI said, on martie 2, 2014 at 8:59 am

  Pentru ca specialistii ne explica ca e de bine, tocmai de aceea nu e de bine!
  Specialistii au primit ordin sa explice!
  Nu vreau sa pozez in profet si nici nu cred in vise dar azinoapte am visat ca se cutremura blocul ….
  Daca va fi, daca nu va fi, noi suntem acasa!

  Apreciază

  • tataia said, on martie 2, 2014 at 4:32 pm

   Ciudat si eu am visat acelasi lucru…nu cumva a fost cutremur de-adevaratelea? Blocul in care locuiesc eu a trecut prin cutremurul din 77, si desi a fost avariat a ramas in picioare…sincer nu cred ca mai poate ramine in picioare la un al doilea cutremur de acest gen. Bunul Dumnezeu sa aiba mila de noi!

   Apreciază

   • saccsiv said, on martie 2, 2014 at 6:05 pm

    tataia

    Si mama mea a visat cutremur zilele astea.

    Sa nu credem in vise, insa e deja bizar cand mai multi viseaza acelasi lucru.

    Apreciază

   • daniel said, on martie 2, 2014 at 9:03 pm

    Marturisesc si eu ca l-am visat pe parintele Argatu,apoi am visat cutremur si m-am desteptat rapid crezind ca a fost cutremur deadevaratelea.Am inteles ca si parintele Argatu ar fi prezis un cutremur mare.In urma unei rugaciuni continue in vis cutremurul s-a oprit!

    Apreciază

   • tataia said, on martie 3, 2014 at 12:11 am

    Intr-adevar bizar, foarte bizar, dar eu unul as mai avea o teorie…Chiar cu riscul de a parea complet nebun, in ultima vreme, mai ales datorita experientelor prin care am trecut, mi-am pus foarte multe intrebari…

    Spunea cineva pe acest blog, cu ani in urma, ca inainte de a se pune in functiune sistemul GSM de telefonie mobila s-au facut experimente pentru a se vedea ce domeniu de frecvente este cel mai nociv pentru organismul uman…iar apoi in mod evident s-a ales domeniul de frevente cel mai nociv (900 MHz). NU am crezut la acea vreme….am zis ca una e sa afirmi ca radiatia GSM este daunatoare si alta sa sustii ca a fost aleasa in mod intentionat in asa fel incit sa fie cit mai nociva cu putinta…afirmatia respectiva friza paranoia. Si totusi in ziua de astazi nu mai sint atit de convins de acest lucru. Unele lucruri incep sa se lege…

    Sint unele voci are sustin ca de fapt turnurile (site-urile) GSM au fost amplasate peste tot pentru controlul mental. Ba mai zic ca si trecerea atit de rapida si brusca la televiziunea digitala (Bine, in tara la noi inca nu este terminata….dar in SUA s-a terminat inca din 2009 aceasta tranzitie) ar fi tot pentru controlul mental…

    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=71277

    Eu pot sa mai dau astfel de linkuri….este plin internetul de ele, pot sa ma ofer si sa traduc unele din ele in masura timpului disponibil, pot inccera chiar sa scriu eu un articol in care sa pot exemplifica ceea ce sustin prin linkuri catre articole de pe internet sau prin prisma experientelor traite de mine…asta desigur daca exista interes pentru asa ceva.

    Apreciază

   • saccsiv said, on martie 3, 2014 at 8:50 am

    tataia

    Scrie te rog un articol.

    Apreciază

 2. studentperole said, on martie 2, 2014 at 9:04 am

  Dar de ce 37? eu cred ca vor sa sperie lumea, sa faca audienta… RTV (romania tv) parca e televiziunea SRI-ului

  Apreciază

 3. Stefan said, on martie 2, 2014 at 10:00 am

  Periodicitatea cutremurelor nu este o regula,daca ne uitam in istorie ce vedem ? Cele mai puternice cutremure din România au avut loc în anii 1802 (7,9 grade), 1812 (6,5 grade), 1829 (7,3 grade), 1838 (7,5 grade), 1908 (7,1 grade), 1940 (7,7 grade), 1977 (7,4 grade), 1986 (7,1 grade), iar în anul 1990, la 30 și 31 mai, au avut loc două cutremure (6,9 grade și respectiv 6,4 grade). Cutremurul din anul 2004 a avut o magnitudine de 6 grade pe scara Richter.Totusi ca factori declansatori ai cutremurelor as include aici si metodele tehnologice folosite la extractia gazelor de sist.

  Apreciază

 4. Prahovean said, on martie 2, 2014 at 12:39 pm

  Bineînțeles că rugăciunea este de bază. Eu am pus link la postările trecute la acel apel de rugăciune, la acel pact, dar am văzut că am primit de ceilalți cititori mai degrabă reacții negative, nu pricep de ce.

  Apreciază

 5. Ioan Florin said, on martie 2, 2014 at 1:52 pm

  Nu exista o ciclicitate exacta de ani, insa important este sa fim pregatiti duhovniceste intotdeauna! Moartea poate veni in mii de feluri!

  Apreciază

 6. acelas said, on martie 2, 2014 at 3:41 pm

  niste malefici „prevestesc” si vorbesc despre venirea „razboiului”, probabil al treilea razboi mondial, cu vreo 3 ani inainte, prin 2011. Asa se vede mai bine cardasia lor cu „mai marii” elitelor, caci se vorbeste de o precizie absolut diabolica: in timpul jocurilor olimpice de iarna sau imdiat dupa, care vadeste mai ales faptul ca elitele lucreaza si cu astfel de „magicieni” si „prezicatori” de varf, carora le cand pontul, probabil asigurandu-le de pe acum o credibilitate, pentru mai tarziu in „certificarea” antihristului ca „luminator”, „pacificator”, „salvator” etc.

  http://www.realitatea.net/predictia-groaznica-a-unui-astrolog-rus-din-2011-in-2014-va-izbucni-razboiul-se-va-adeveri_817890.html

  http://www.realitatea.net/predictia-groaznica-a-unui-astrolog-rus-din-2011-in-2014-va-izbucni-razboiul-se-va-adeveri_817890.html

  mai mult, se vadeste prin aceasta „prezicere” a acestor sarlatani, si mai clar decat atat nu se putea, ca tot ce se petrece in Ucraina de vreme ce se stia de 3 ani, este „programat” cu buna stiinta.

  .

  Apreciază

 7. acelas said, on martie 2, 2014 at 7:55 pm

  parintele Mihai Aldea il sprijina pe Iulian Capsali la europarlamentare

  mie imi place parintele Aldea si il respect. L-am apreciat mereu, cu o singura exceptie numai. La chestiunea legata de artele martiale, nu l-am priceput. Una e sa spui, crestinii mai trebuie sa puna mana uneori, daca contextul il cere, pe palos ca sa-si apere avutia, neamul si credinta, asa cum au facut-o intotdeauna in trecut stramosii nostri martiri (mai putin de vreo 60-70 de ani incoace, si alta e sa zici crestinul trebuie sa cunosca din artele martiale, justificand prin faptul ca la origine artele martiale nu inseamna neaparat chestiile asiatice si ca ele nu trebuie obligatoriu confundate. Ba eu zic ca se confunda. Indubitabil. Iar a imprumuta din practicile de lupta si aparare asiatice nu este numai in lucru concret, ci inseamna a imprumuta in acelasi timp dintr-un mod de viata si o conceptie asupra vietii, existentei, chiar credintei, la fel ca in chestiunea cu acupunctura. Nu stiu, dar a fost confuz in chestiunea aceasta, nici nu stiu de ce o scosese in fata. Nu era mai curat sa spuna, uneori e nevoie sa luptam frati crestini ca pe vremea lui Stefan cel Mare? (atunci cand realmente a venit si Sfantul Gheorghe sau Arhanghelul Mihail si l-au ajutat, cand la rugaciunile sale armata turca a intrat intr-un nor pogorat pe pamant in care nimeni nu a mai iesit dincolo). Atunci nu l-am inteles pe parintele, cu atat mai mult cu cat imi place ca parinte si este un marturisitor.

  blogul acesta a preluat atunci din ideile lui si l-a promovat in continuare neconditionat, sperand in integritatea lui, de care nu ne indoim esential, dar atentie! In schimb in urmatorul interviu se trimit acuze voalate fata de acest loc. Consider ca parintele Aldea trebuie sa revina candva si sa clarifice treaba cu artele martiale. O fi fost indragostit in tinerete omul vechi din parintele de arte martiale, acum neputand sa se lepede total de acel om vechi (exercitiu extrem de greu de facut TOTAL, sa pui 0-barat in dreptul trecutului tau cand nu erai cu Hristos, exercitu de „lepadare de sine” extrem de greu si anevoios pt fiecare) iar parintele sa mai fi pastrat mici simpatii pentru „pasinuni” din trecutul sau. Posibil si de neincriminat. Numai sa fie constient de ele si in acelasi timp sa nu sminteasca pe atatia altii.

  foaienationala.ro/alegeri-alegeri-miniinterviu-cu-printele-mihaiandrei-aldea.html

  .

  Apreciază

 8. cosminmatiu said, on martie 2, 2014 at 11:08 pm

  Exista o anumita periodicitate la cutremure in care se acumuleaza tensiuni in faliile tectonice si aceasta tensiune trebuie eliberata, dar tensiunea poate fi eliberata toata odata printr-un cutremur mare sau treptat prin multe mai mici. Nu se intampla nimic fara voia lui Dumnezeu.
  Totul tine de cat oameni credinciosi sunt in Bucuresti, dar tinand seama la cati bucuresteni au fost la mitingul anticip nu stiu ce sa zic. Sistemul este o piramida care are in varful ei pe satana. Nu are rost sa luptam cu marionetele sistemului ci putem lovi direct varful (pe satana si diavolii sai) prin: rugaciune, post, milostenie, metanii, privegheri,

  Apreciază

 9. Valentin Dorneanu said, on martie 3, 2014 at 12:13 am

  Eu nu cred in teoria asta cu 37 + 37 + … = ….

  Dar cred că totuși trebuie să fim treji, să ne rugăm clipă de clipă cum spune Apostolul și să băgăm bine de seamă că sunt f. multe semne apocaliptice în jur.
  Iar cutremur sunt de acord totuși că poate să fie, război de asemenea, lepădarea de Hristos e în toi. Fiecare aleargă după bani și alte lucruri lumești!

  Din ce în ce mai puțini oameni cer împărăția cerurilor, mai toți vor altceva! și vor avea acest „ALTCEVA”.

  Treaba lor. Eu mă rog la Sfântul Mina să îndrepte lucrurile că se merge prea departe cu nedreptatea de ceva vreme și eu nu mai suport!

  Doamne Ajută!

  Apreciază

 10. aniush said, on martie 3, 2014 at 7:15 am

  Fratilor, nu avem de unde sa stim ca un cutremur mare are loc din 37 in 37 de ani. Intervalele din cate am observat sunt neregulate…Eu stiu ca in 1907 a fost un cutremur foarte mare, in 1940 a fost…a mai fost unul in 1964 ceva mai bland si in 1977 unul mare. Acuma daca o fi cutremul anul asta sau in 2020 sau cand o fi Dumnezeu stie. Nu putem noi sa facem un calcul la fix pe fix.
  …si mai e ceva;;;televiziunile ne-au innebunit cu reportaje despre cutremure. Fix asta ne macina pe noi, cutremurele, cand se omoara animale, se omoara oameni, se transforma oameni in sclavi si razboiul e la usa noastra; iar lumea nu vede, fiecare isi vede de ograda lui si sta si o contempla. Insa noi suntem orbi din nastere, nu vedem ce se intampla in jurul nostru, dar ne arde de cand are loc marele cutremur. Ce facem? Asteptam sa ne pice ceva din cer? Nu mai da nimeni din coate, nu mai intereseaza pe nimeni nimic din ce arde in jurul nostru?

  Apreciază

 11. bi said, on martie 3, 2014 at 8:52 am

  La un cutremur, majoritatea victimelor (raniti si morti) sunt de la mobilier si obiecte cazute in cap, nu de la cladiri prabusite. Se mai prabusesc si cladirile, dar nu chiar asa usor. Prin urmare, o masura foarte buna de protectie este sa ancoram serios de pereti orice mobilier mai inalt care prezinta riscul de a se rasturna la niste zgaltaituri.

  Apreciază

 12. […]  La rubrica de comentarii a articolului 1940 + 37 = 1977. 1977 + 37 = 2014. Marele cutremur? mai multi cititori au scris ca au visat saptamana trecuta cutremur. Am mai intrebat in dreapta si […]

  Apreciază

 13. DINU said, on aprilie 25, 2014 at 4:04 pm

  INTRADEVAR CUTREMURELE NU POT FI PREVAZUTE EXACT, DAR DACA VREA DUMNEZEU SE POATE ORICE. IN ANII 2013-2014 STIINTIFIC VORBIND SUNT SANSE MAXIME PENTRU UN CUTREMUR PESTE 7 GRADE (RICHTER) PERSONAL AM VISAT SI EU CUTREMURE DE 2 ORI SI INTAMPLATOR CHIAR AU AVUT LOC ULTERIOR, E EDEVARAT NU TREBUIE SA NE LUAM NICI DUPA VISE SI NICI CHIAR DUPA STIINTA INEXACTA. DUPA SIMTURI POATE AR FI MAI BINE DAR SI SIMTURILE INSEALA, PERSONAL CRED CA SANSA UNUI MARE CUTREMUR PESTE 7” IN 2014 ESTE MAXIMA, (PRIMA PERIOADA PROBABILA DIN 2014 AR FI 26-27APRILIE PANA PE 5-7MAI) DAR DUMNEZEU ESTE CEL CE HOTARASTE TOTUL.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: