SACCSIV – blog ortodox

RAZBOIUL DIN CRIMEEA? Noutati

Posted in Ucraina by saccsiv on februarie 28, 2014

LIVE:

Gandul (26.02.2014): Rusia se pregăteşte de război: Vladimir Putin ordonă verificarea pregătirii de luptă a trupelor din centrul şi vestul ţării

„În concordanţă cu un ordin dat de preşedintele Rusiei, forţele Districtului Militar Vestic au fost puse în alertă astăzi, la ora 14.00 (13.00 ora României)”, a anunţat agenţia Interfax, citându-l pe ministrul Apărării Serghei Şoigu.

Mediafax (27.02.2014): Guvernul regiunii Crimeea a fost DEMIS. Referendumul pe statut, organizat în mai. Avioanele de luptă ruseşti sunt sub alertă – VIDEO, FOTO

UPDATE 18:20

Parlamentul din Crimeea a stabilit data de 25 mai pentru organizarea unui referendum pe tema statutului regiunii autonome ucrainene.

Parlamentul a adoptat această decizie în contextul în care este ocupat de câteva ore de un grup de protestatari proruşi.

Pe 25 mai, în întreaga Ucraină va fi organizat scrutinul prezidenţial anticipat decis după demiterea preşedintelui Viktor Ianukovici.

Parlamentul a precizat că referendumul vizează „îmbunătăţirea statutului autonomiei regionale şi extinderea competenţelor”.

[…]

UPDATE 18:00

Parlamentul regiunii autonome Crimeea a demis Guvernul local, în cursul unui vot desfăşurat joi seară.

UPDATE 16:25

Liderul comunităţii tătare din Crimeea acuză Rusia de implicare în violenţe

„Tot ce se întâmplă în prezent în Crimeea nu s-ar fi putut întâmpla fără susţinerea liderilor politici ruşi. Eu cred că planul aplicat în prezent în Crimeea este planul Moscovei”, a declarat Rifat Ciubatov, liderul Adunării tătarilor din Crimeea (Medjlis).

Membrii grupului armat prorus care a preluat joi controlul asupra Parlamentului din Crimeea sunt „terorişti”, consideră Ciubatov.

Tătarii, comunitate musulmană instalată din secolul al XIII-lea în Crimeea, reprezintă 12% din populaţia de două milioane de locuitori a acestei regiuni ucrainene.

Mediafax (28.02.2014): Ucraina face apel la SUA şi Marea Britanie să îi garanteze suveranitatea

Parlamentul ucrainean a votat vineri o rezoluţie care cere Statelor Unite şi Marii Britanii să îi garanteze suveranitatea după preluarea controlului a două aeroporturi din Crimeea de către persoane înarmate.

Statele Unite, Marea Britanie şi Rusia au fost garanţii independenţei Ucrainei, în Memorandumul de la Budapesta, semnat în 1994, în schimbul renunţării sale la armele nucleare, după prăbuşirea fostei Uniuni Sovietice, din care făcea parte.

Rezoluţia cere ţărilor garante să-şi „confirme angajamentele” faţă de Ucraina şi să lanseze „consultări imediate cu (ea) în vederea diminuării tensiunii”.

Consiliul pentru Securitate Naţională şi Apărare a fost convocat la ora locală 11.00 (şi ora României), pe tema situaţiei din crimeea, a anunţat preşedintele interimar Oleksandr Turcin, la tribuna Parlamentului.

El a declarat că persoanele înarmate care ocupă începând de joi Guvernul şi Parlamentul din Crimeea, la Simferopol, sunt „terorişti înarmaţi care operează sub steagul rusesc”.

Ziare com (28.02.2014): Ianukovici, din Rusia: Nu m-a demis nimeni. Ucraina a fost preluata de fascisti LIVE

Tulburarile continua si vineri in peninsula ucraineana Crimeea. Un grup de barbati inarmati, imbracati in uniforme militare, a patruns in aeroportul international din Simferopol, capitala Crimeei.
La scurt timp, aceeasi situatie s-a repetat la aeroportul din Sevastopol. Ministerul ucrainean de Interne a anuntat ca armata rusa a blocat aeroporturile.
Incidentele survin pe fondul tensiunilor separatiste din Crimeea. Exista temeri tot mai mari ca Rusia va interveni in peninsula de o importanta strategica.
16:15 – Autoritatea vamala a Ucrainei a transmis ca baza sa din Sevastopol a fost inconjurata de ofiteri ai marinei ruse. In schimb, Ianukovici sustine ca nu are informatii referitoare al implicarea armatei ruse in evenimentele din Crimeea, catalogandu-le drept „zvonuri”.
16:10 – Fostul presedinte al Ucrainei sustine ca nu a dat niciodata instructiuni politiei sa traga in protestatari.
15:50 – Viktor Ianukovici refuza sa raspunda la o intrebare privind inghetarea conturilor sale de catre Elvetia.
15:43 – Fostul presedinte al Ucrainei e absolut sigur ca trezoreria goala a Ucrainei se datoreaza fortelor destabilizatoare din tara, gruparii EuroMaidan.
15:38 – Fostul lider de la Kiev a afirmat ca a vorbit cu Putin la telefon si au convenit sa se intalneasca cu prima ocazie.
15:34 – Ianukovici spune ca regiunea autonoma Crimeea trebuie sa ramana in Ucraina, cu autonomie extinsa. El a mentionat ca nu va cere ajutor militar din partea Rusiei si ca orice actiune militara este „inacceptabila”.
15:32 – Ianukovici povesteste ca acum locuieste la un prieten care are o casa nu departe de Rostov-pe-Don. Cand a plecat din Kiev atacatori necunoscuti au deschis focul asupra masinii sale, pana si nepotul de doi ani a fost trecut pe o lista neagra, asa ca a decis sa paraseasca Ucraina. Ruta sa: Kiev, Harkov, Donetk, Luhansk, Crimeea, Rusia. Se va intoarce in Ucraina cand viata sa nu va mai fi in pericol.
15:29 – Fostul presedinte al Ucrainei cere scuze ucrainienilor pentru ca nu a putut sa mentina stabilitatea si a permis faradelegile.
15:25 – Viktor Ianukovici cere o ancheta nepartinitoare cu privire la evenimentele din Kiev, la care sa participe si Guvernul, si Opozitia.
15:19 – Ianukovici vorbeste in rusa: „Ar trebui sa aiba loc o reforma constitutionala pana la sfarsitul anului, alegeri prezidentiale in decembrie si apoi trebuie adoptata noua Constitutie. Armele trebuiesc predate si oamenii inarmati trebuie sa plece de pe strazi si cladiri. Vestul a complotat cu fortele de opozitie din Maidan si trebuie sa poarte responsabilitatea pentru ce s-a intamplat acolo”.
15:14 – „Ucraina a fost preluata de un grup de huligani fascisti, care reprezinta o minoritate in randul populatiei din aceasta tara. Victimele au fost rezultatul crizei politice. Parlamentul este ilegitim si unii parlamentari au semnat acte sub amenintarea armelor”, a declarat fostul presedinte al Ucrainei.
15:10 – Ianukovici, din Rusia: Voi continua sa lupt pentru viitorul Ucrainei. Nu m-a demis nimeni, am ales eu sa plec deoarece s-au facut amenintari la adresa mea si a familiei mele.
15:04 – Traian Basescu este profund ingrijorat de situatia din Crimeea si de miscarea separatista care se amplifica in aceasta regiune si face apel la toti actorii internationali sa nu sustina si sa nu incurajeze separatismul din Crimeea.
Traian Basescu reitereaza sprijinul pentru calmarea situatiei si pentru instalarea noilor autoritati alese in Rada Suprema, considerand ca violenta poate genera frica si resentimente la adresa populatiei greu incercata in lupta pentru democratie si libertate.
Romania se arata deschisa sa raspunda tuturor solicitarilor noului guvern instalat la Kiev care va avea tot sprijinul pentru stabilizarea si reconstructia Ucrainei, pentru rezolvarea gravelor probleme cu care se confrunta in lichidarea actualului vid de putere.
15:00 – Viktor Ianukovici se pregateste sa tina o conferinta de presa in Rusia, la Rostov-pe-Don, la care participa zeci de jurnalisti. Cativa politisti rusi asigura paza in interiorul salii.
14:59 – Forta speciala a flotei ruse la Marea Neagra ar putea fi implicata in evenimentele din Crimeea, anunta Interfax.
14:53 – Consiliul National de Securitate ucrainean ia in considerare declararea starii de urgenta in Crimeea. „Un astfel de scenariu ne da posibilitatea sa folosim armata”, a spus seful Consiliului, Andrei Parubi.
14:27 – Presedintele Consiliului National de Securitate ucrainean, Andrei Parubi, a anuntat ca aeroporturile din Crimeea sunt inpoi sub controlul fortelor de ordine ucrainene. Oficialul a mai spus ca cei care au incercat sa ocupe aeroporturile au instalat acum blocaje ale drumurilor de duc la aeroporturi.
14:11 – Serviciul de paza a granitei din Ucraina a anuntat ca peste 10 elicoptere militare rusesti au zburat din Rusia in Crimeea vineri. In plus, militari rusi blocheaza o unitate a granicerilor ucraineni din Sevastopol.
13:36 – Un parlamentar ucrainean a cerut denuntarea contractului cu Rusia pentru baza navala de la Sevastopol, unde este gazduita flota Rusiei la Marea Neagra, din cauza pozitiei acestei tari fata de Crimeea.
13:26 – Regiunea rusa Rostov aflata la granita cu Ucraina, s-a declarat pregatita sa primeasca refugiati ucraineni si sa le ofere ajutor umanitar.
13:21 – Un reporter BBC aflat in Simferopol sustine ca tocmai a vazut zece camioane militare cu placute de inmatriculare rusesti care vin dinspre Sevastopol.
13:20 – Ucraina va cere Moscovei sa il extradeze pe Viktor Ianukovici, daca acesta se afla in Rusia.
13:00 – Un grup de elicoptere, care ar fi venit din Rusia, a fost filmat indreptandu-se spre aeroportul din Sevastopol:
12:57 – Militarii rusi ar fi blocat si activitatea controlului de trafic aerian din Crimeea.
12:55 – Grupul EuroMaidanPR scrie pe Twitter ca marinarii rusi au capturat, in golful Balaclava, o unitate ucraineana de paza a coastei.
12:52 – Ministrul ucrainean al Apararii, Igor Teniuk, se va deplasa in Crimeea vineri. Rapoarte neconfirmate spun ca atacatorii de la aeroportul din Simferopol doresc sa impiedice intrarea in Crimeea a autoritatilor de la Kiev.
12:41 – Jurnalistii prezenti in Sevastopol spun ca in oras patruleaza mai multe vehicule militare fara insemne.
12:07 – FSB, succesorul temutului KGB, va asigura securitatea la conferinta de presa pe care presedintele ucrainean demis Viktor Ianukovici o va tine vineri din Rusia.
12:02 – Ambasadorul american in Ucraina, Geoff Pyatt, scrie pe Twitter ca Rusia si Europa au „un interes comun de a avea o Ucraina stabila”.
11:51 – Ucraina a facut apel la Consiliul de Securitate ONU sa monitorizeze de urgenta situatia din Crimeea si sa ia masuri in cazul in care suveranitatea sa este incalcata, a anuntat presedintele interimar Aleksandr Turcinov.
11:38 – Parlamentarii rusi au anuntat ca intentioneaza sa depuna un proiect legislativ care permite mai usor teritoriilor noi sa se alature Federatiei Ruse. Motivul principal este situatia „imprevizibila” din Ucraina.
11:21 – Manifestantii pro-Rusia au inceput sa se stranga in fata Consiliului Suprem al Crimeii.
11:13 – Parlamentul Ucrainei cere statelor semnatare ale memorandumului de la Budapesta sa ii garanteze securitatea si integritatea teritoriala a tarii. Documentul este un tratat international privind statutul de tara fara arme nucleare si a fost semnat in 1994 de Ucraina, SUA, Rusia si Marea Britanie.
11:08 – Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, avertizeaza: „Conflictele regionale incep astfel”. Sikorski spune ca ce se intampla in Crimeea este „un joc fosrte periculos”.
10:56 – Rusia a detasat peste 80 de elicoptere de lupta in vestul tarii, in cadrul exercitiilor militare ce verifica pregatirea fortelor armate.
10:45 – Trupele speciale Berkut din Crimeea controleaza istmul Perekopski, care uneste peninsula de Ucraina continentala. In jur de 150 de membri Berkut au fost detasati in zona pentru a impiedica intrarea fortelor armate ucrainene in Peninsula.
10:42 – Austria a inghetat activele financiare bancare detinute de 18 ucraineni suspectati de coruptie si incalcare a drepturilor omului.
10:38 – Presedintele interimar al Ucrainei, Aleksandr Turcinov, a convocat o sedinta de urgenta a sefilor serviciilor de securitate in urma evenimentelor din Crimeea si acuza fortele ruse ca se implica in „escaladarea” situatiei de acolo.
10:27 – Ministrul ucrainean al Economiei, Pavlo Seremeta, considera ca ceea ce se intampla in Crimeea este „absolut inacceptabil” si este posibil ca autoritatile ucrainene sa faca uz de forta. „In acest moment nu vad nicio discutie despre folosirea fortei dar… daca e nevoie sa folosim forta pentru a proteja integritatea teritoriala a tarii – am dori, bineinteles, sa evitam asta – insa integritatea tarii va fi pastrata”.
10:16 – Flota rusa din Marea Neagra neaga ca trupele sale ar fi patruns in cele doua aeroporturi din Crimeea.
09:58 – Presedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat Guvernului sau sa continue discutiile cu Ucraina pe relatiile economice si comerciale si sa se consulte cu partenerii straini, inclusiv FMI, cu privire la ajutorul financiar. In acelasi timp, a ordonat Guvernului sa ia in considere o cerere a Crimeii pentru ajutor umanitar.
09:46 – Vocea Rusiei saluta miscarea de secesiune din Crimeea: „Urmeaza un referendum democratic prin care Republica Autonoma Crimeea isi va decide viitorul. Este probabil ca exemplul sa fie atat de incitant, iar experienta atat de placuta incat si alte regiuni (nu numai din Ucraina) sa-i urmeze exemplul. Se pare ca a venit timpul pentru o ‘Primavara Europeana'”.
09:34 – Seful comitetului din Duma de Stat pentru afacerile CSI, integrare eurasiatica si legaturile cu compatriotii, Leonid Slutki, crede ca numai un format de federatie sau confederatie poate asigura realizarea intereselor tuturor regiunilor Ucrainei.
09:26 – Presedintele Dumei de Stat a Rusiei anunta ca Legislativul rus este pregatit sa convoace o sedinta de urgenta pe subiectul Ucraina.
09:25 – Vicepresedintele american, Joe Biden, i-a telefonat joi premierului interimar ucrainean Arseni Iateniuk, pentru a promite „sustinerea totala” a SUA. Biden l-a asigurat pe premier ca Statele Unite vor oferi sustinere totala Ucrainei atunci cand aceasta va intreprinde reformele necesare pentru a-si regasi sanatatea economica, pentru a continua reconcilierea, pentru a-si respecta obligatiile internationale si a cauta relatii deschise si constructive cu vecinii sai.
09:15 – Ministrul ucrainean de Interne numeste ocuparea aeroporturilor „invazie militara si ocupatie”.
09:13 – Barbati inarmati si vehicule armate blocheaza un aeroport de langa Sevastopol.
09:00 – Ministerul ucrainean de Interne a anuntat ca armata rusa a blocat aeroportul international Simferopol.
08:45 – Aeroportul din Simferopol functioneaza normal, anunta serviciul de presa al aeroportului.
08:40 – Zeci de barbati patruleaza prin aeroportul Simferopol. Martorii au anuntat agentia Interfax-Ucraina ca in jur de 50 de persoane au venit la aeroport purtand steagurile marinei ruse.
Crimeea, o peninsula greu incercata
Peninsula Crimeea este o republica autonoma a Ucrainei, aflata pe coasta nordica a Marii Negre, cu capitala la Simferopol.
De-a lungul timpului, Crimeea a schimbat de nenumarate ori stapanitorii. In timpul razboiului civil din Rusia, la sfarsitul lui 1920, aici s-a instalat Armata Alba, anti-bolsevica. In cele din urma, a fost masacrata de Armata Rosie in unul din cele mai sangeroase episoade ale razboiului.
La 18 octombrie 1921 a fost creata Republica Socialista Sovietica Autonoma Crimeea, parte a Rusiei, acest episod fiind marcat de doua perioade de foamete, in 1921-1922 si Holodomorul, in 1932-1033.
In Al Doilea Razboi Mondial, fortele Axei au ocupat Crimeea. Rusii au recapatat controlul peninsulei si, in primavara lui 1944, guvernul lui Iosif Stalin a deportat intreaga populatie de tatari crimeeni in Asia Centrala, pe motiv ca ar fi colaborat cu fortele naziste de ocupatie. In vara operatiunea de epurare etnica a Crimeii a fost completa dupa deportarea populatiilor de armeni, bulgari si greci, tot in Asia Centrala.
In 1945, regiunea autonoma Crimeea a devenit provincie a Rusiei. In 1954, Crimeea a fost transferata de la Republica Sovietica Federativa Socialista Rusa la Republica Sovietica Socialista Ucraineana. Era deja o destinatie turistica bine dezvoltata.
In urma unui referendum organizat in ianuarie 1991, Crimeea a devenit Republica Autonoma Sovietica Socialista in cadrul Republicii Sovietice Ucraina. Rusia si-a pastrat totusi aici Flota la Marea Neagra.
Un an mai tarziu, Republica Crimeea si-a creat o Constitutie si un Guvern. Situatia a durat putin si Crimeea a acceptat sa faca parte din Ucraina, dar cu un statut de autonomie extinsa. Are propriul Parlament cu 100 de deputati, un guvernator si un Consiliu de Ministri condus de un presedinte numit si demis de parlamentul ucrainean, cu consimtamantul presedintelui Ucrainei.
60% cetateni rusi
Majoritatea cetatenilor din Crimeea sunt etnici rusi – 1.200.000, adica aproape 60% din populatie. 24% sunt ucraineni si 12% tatari, reintorsi dupa caderea URSS. 97% din populatia peninsulei utilizeaza limba rusa drept limba principala si a fost lovita direct de una din primele masuri luate de noua putere de la Kiev, ce a decretat anularea legii ce permitea folosirea rusei si altor limbi minoritare, printre care si romana, si recunoasterea lor drept limbi oficiale in regiunile multiculturale.
Dupa ce presedintele Viktor Ianukovici a fost demis de Parlamentul de la Kiev, majoritatea rusa din Crimeea a inceput sa protesteze in fata Parlamentului regional, cerand parlamentarilor sa nu sustina autoritatile centrale.
Oamenii vor ca Regiunea Autonoma Crimeea sa se intoarca la constitutia din 1992, cand a avut, pentru scurt timp, propriul presedinte. Unii vorbesc chiar despre alipirea la Rusia.
In acelasi timp, comunitatea tatara si-a exprimat sustinerea fata de autoritatile de la Kiev.
De ce Rusia nu vrea sa cedeze Crimeea
Revenita, dupa 1991, la granitele din secolul XVII, Rusia are un interes strategic sa pastreze Crimeea. Are acces limitat la Marea Baltica si Marea Neagra. In portul Sevastopol din Crimeea se afla flota sa la Marea Neagra, care joaca rolul de protectie pentru granita sud-vestica a Rusiei. Securitatea nu este asigurata astfel doar pentru Rusia continentala, ci si pentru zona Caucazului.
In plus, atata vreme cat flota rusa se afla in Crimeea, Ucraina nu poate adera la NATO, intrucat gazduieste baza militara a unui stat non-membru pe teritoriul sau.

 

Tagged with: ,

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Radu Humor said, on februarie 28, 2014 at 5:25 pm

    S-a întâmplat ca în aceste zile, când se reia un subiect ca eutanasia!) să port o corespondenţă cu o persoană deosebită. Printre altele îi spuneam :
    “…Mai ales că de câte ori mergem la acea mânăstire, care are un aşezământ pentru persoane cu dizabilităţi, sau în vârstă, de care nu mai are nimeni grijă, tragem câte o fugă şi pe la cele din jur.
    Acel aşezământ are o istorie foarte interesantă şi pilduitoare:
    Pe scurt, preotul de acolo, un om deosebit a avut de tras probabil nişte păcate şi i s-au născut 2 copii, ambii cu handicap. Pornind de la această lecţie de viaţă, familia preotului, în special preoteasa, s-a dedicat ajutorării celor cu probleme, şi fără îndoială că oamenii credincioşi au apreciat acest gest şi l-au susţinut pe măsură, astfel că acolo, numai din donaţiile credincioşilor s-a ridicat o construcţie modernă în care vieţuiesc peste 100 de persoane, care altfel nu se ştie cum ar fi sfârşit.
    Dar Dumnezeu e mare şi are grijă de toată lumea, deşi unii nu cred, sau nu ştiu să mulţumească pentru asta.
    De vreo 10 ani, de când am aflat şi ne-am convins de acestea, facem pomenirile legate de evenimente, sau măcar , dacă ne fereşte Dumnezeu de asemenea încercări, ducem în semn de mulţumire bani sau produse necesare existenţei acelui loc binecuvântat.
    În ultimul timp, plătim contravaloarea unei mese pentru întreg aşezământul ( acum 110 suflete) şi se face cuvenita slujbă creştinească după toate canoanele bisericeşti. Este , vă asigur, un sentiment deosebit de înălţător şi ajutător sufleteşte.
    P.S.
    V-am dat mai multe detalii pentru a vă alina oarecum dorul de ţară şi de oamenii ei.
    Şi asemenea oameni chiar merită să fie cunoscuţi şi pomeniţi mai ales când o merită din plin .”

    Spicuiesc din răspunsul care mi se pare că explică multe despre subiectul adus în discuţie :

    “…Nu stiam de acea Manastire si nici ce s-a construit acolo.E mare pomana sa ajuti oamenii aceia.Sper pe cand vin acasa sa pot sa merg sa vizitez si eu acea manastire.Toate persoanale cu handicap sunt ingerii lui Dumnezeu trimisi pe pamant pentru noi. Lumea lor e nevinovata si noi trebuie sa invatam de la ei.
    Ei sunt cei frumosi si binecuvantati!
    Dumnezeu sa va rasplateasca osteneala si dragostea pentru ei.”

    P.S.
    Ca să revin la subiectul acestei postări, mi se pare că Rusia n-a fost niciodată mai îndreptăţită decât acum să intre, sau chiar să înceapă un război !
    De fapt, impropriu spus „să-l înceapă”, pentru că el a fost deja început, cu obrăznicia , impertinenţa şi iresponsabilitatea cunoscută, de către forţele iudeo-masonice , rămase pe chituci, cu o economie la pământ, unde toţi banii merg pe înarmări, provocări şi întreţineri de conflicte , crime în masă asupra unor oameni nevinovaţi, atât cu arme convenţionale cât şi biologice ( subnutriţie, alimente modificate genetic, etc.), cu tiparniţa de bani tot timpul în funcţiune şi datori vânduţi pentru încă vreo 4 generaţii ( cam la fel ca noi :mrgreen: )

    Până la urmă, la ruleta rusească nu se joacă numai soarta lui Putin, sau a Rusiei, ci chiar a Ortodoxiei !

    Apreciază

    • Dana Laura Sima said, on martie 1, 2014 at 1:30 am

      De ce nu dati si numele acelei manastiri?Poate unii dintre cei care citesc ar putea sa contribuie cu ceva pentru cei aflati acolo.

      Apreciază

  2. nea Anderthal said, on februarie 28, 2014 at 6:31 pm

    @saccsiv
    Incerc sa-ti raspund la discutia de ieri.
    Asa cum am mai scris,in timpul cit nu ai fost administrator,au aparut niste „postaci” care incet,incet,au cam pus stapinire pe blog.Nu stiu multe detalii de genul: ocupatia,nume,locatie, dar era un individ care se semna „marcel”, „ploiesti”,etc, care a scris citeva mesaje cam vulgare si a insultat pe unii mai vechi pe aici.Tipul parea sa aiba ceva probleme la „etaj” si suferea putin multiplapersonalitate si de un tupeu si limbaj de Ferentari.M-am gandit ca o fi celebrul „Handitor” ,mereu persecutat din cauza originii sale,Marian-Exn-HorveJia”cu care am mai avut probleme in trecut.Eu am cerut adiministratorului de atunci sa nu mai permita asta dar nu s-a intimplat nimic.Am renuntat sa mai postez pina ce ai revenit tu.Poti intreba si pe ceilalti daca nu ma crezi.

    ps:in unele zile blogul numai „ortodox” nu era ,pareamai mult un blog de manelisti sau rockeri frustrati

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 28, 2014 at 7:51 pm

      nea Anderthal

      Inteleg. Presupun ca treaba a fost cam asa:

      Fratele saccsiv 2 a incercat sa pastreze politica „fara moderare” la comentarii. Dar nu avea si timpul necesar sa le verifice din cand in cand. Atunci derbedeii si-au facut de cap. Cand a inteles si saccsiv 2 unde s-a ajuns, a bagat moderarea.

      Apreciază

      • nea Anderthal said, on februarie 28, 2014 at 8:23 pm

        OK.M-am gandit si eu dar TREBUIA sa am confirmarea oficiala

        Apreciază

  3. IOAN said, on februarie 28, 2014 at 6:54 pm

    e o chestiune de timp pana cand vom vedea si auzi mari varsari de sange IN ZONA NOASTRĂ …
    ma gandesc daca nu cumva marea varsare de sange PROFETITĂ pentru tara noastră va veni din EST si mai apoi Turcia sa fie distrusă si va incepe in sfarsit AL TREILEA RAZBOI MONDIAL

    SA NE RUGAM LA DUMNZEZEU SI LA MAICA DOMNULUI SA O PATIM CAT MAI PUTIN caci altfel va fi rau de tot….

    Apreciază

  4. john said, on februarie 28, 2014 at 8:49 pm

    Rusii recunosc ca au trimis trupe in Crimeea
    Kremlinul a confirmat ca a deplasat trupe in regiunea autonoma Crimeea, din Ucraina, dupa speculatii referitoare la implicarea Moscovei in zona.
    Oficialii rusi au catalogat miscarea drept o misiune „de a proteja pozitiile flotei de la Marea Neagra”, insa guvernul ucrainian a denuntat o „interventie armata”, potrivit The Telegraph.
    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10668357/Russia-admits-that-it-has-moved-troops-in-Ukraine.html

    http://www.ziare.com/international/ucraina/alerta-in-crimeea-aeroportul-din-simferopol-ocupat-de-armata-rusa-live-1285198

    Apreciază

    • john said, on martie 1, 2014 at 9:05 am

      Se pare ca a inceput..
      Comandantul Flotei din Marea Neagră a Federației Ruse, Alexander Vitko, a anunțat începutul războiului cu Ucraina .
      In urmă cu o jumătate de oră, în Sevostopol, comandantul Flotei ruse din Marea Neagră și-a adunat toți generalii și le-a spus: „Suntem la începutul unui război cu Ucraina”.
      http://www.nasul.tv/2014/03/01/comandantul-flotei-rusesti-suntem-la-inceputul-unui-razboi-cu-ucraina/

      Apreciază

    • safimvigilenti said, on martie 1, 2014 at 8:12 pm

      john, asa ai spus si cand massmedia facea agitatie cu siria, apoi cu Korea, mereu ne avertizai ca incepe WW3, acum iar esti pe pozitii…mereu esti primul care ne explica noua ca incepe un razboi, ce ai frate? esti atat de plictisit sau de usor de pacalit de mass media ? nu iti e jena deloc, nu constientizezi ca esti un raspandac , ca nimic din ce spui nu e din mintea ta ?
      du-te frate la culcare, ia o carte, citeste ceva consacrat, internetul nu e pt tine, iti face mintea praf

      Apreciază

      • john said, on martie 7, 2014 at 6:52 pm

        Vigilentule,iarasi,ai aparut? De cand citesc si comentez pe acest blog,nu am citit nimic,iesind din mintea ta.Comenteaza si tu sa vad ce ai in cap si mai ales incepe orice propozitie cu litera mare.In alta ordine de idei daca nu-ti place ce postez,sari peste comentul meu,nu plage nimeni.

        Apreciază

  5. adrian said, on martie 1, 2014 at 5:23 am

    Nici Rusia, nici USA nu vor sa se lege la cap cu o tara mare ajunsa in pragul foametei. Rusia vrea Crimeea din motive militare. Americanii vor sa smulga lantul carpatic de nord din miinile unei armate pro-ruse. Rusii stiu foarte bine ca UE n-are bani de bagat in Ucraina iar americanii au alte interese, mai degraba geostrategice. Asadar, rusii vor astepta falimentul total al Ucrainei si inceperea protestelor violente impotriva actualilor „democrati”. Problema rusilor este doar timpul. Cu cit boala se va prelungi mai mult, cu atit risca o raspindire a „epidemiei” in propria ograda.

    Din punctul nostru de vedere, esentiala este atitudinea raionului Odessa. Daca acest raion nu se aliaza cu rusii, Transnistria dispare ca stat secesionist. Dispare chiar foarte urgent pentru ca ucrainenii nu vor mai permite „oponentului” rus nici un fel de tranzit de echipamente militare sau de alte resurse. Practic, „republica” lui Sevciuk va fi sugrumata si sufocata fara sperante.

    Apreciază

  6. kosk said, on martie 1, 2014 at 12:18 pm

    ‘tara mare’ numita Ukraina NU exista in istorie inainte de ‘revolutia’ bolsevika din Octombrie 1918 toamna. de jos in sus.

    Apreciază

  7. kosk said, on martie 1, 2014 at 12:28 pm

    ps
    ‘Ukraina’ nu exista inainte de 1918 nici macar la nivelul unor STATE autonome precum al tarilor Romanesti.principatelor Germanice, Frantei, Spamiei, Italiei, etc.

    Apreciază

    • adrian said, on martie 2, 2014 at 1:36 pm

      Argumentul ca Ucraina nu exista inainte de 1918 nu-si are rostul. La 1859, cind Romania aparea ca stat unitar, nu exista Germania ci numai o adunatura de mosii boieresti, gen Freie und Hansestadt Hamburg. Astazi, Germania exista. La 1859, nu exista Italia. Astazi, Italia exista.

      Relatiile dintre Franta si Anglia de astazi nu se pot baza pe batalia de la Azincourt, pe revoltia franceza sau pe Oliver Cromwell.

      Ucraina nu exista la 1918. Iata ca astazi exista si ca in 1994 Rusia, Regatul Unit, Statele Unite I-au garantat in scris independenta si inviolabilitatea teritoriului printr-un act semnat in comun cu mare pompa la Budapesta.

      Nu le port de grija ucrainienilor dar le doresc sa-i puna cu botul pe labe pe rusi. „Fratele nostru” ortodox Ivan care ne-a adus libertate la 1940 si 1944, mare iubitor de pace, sa fie impins cit mai departe de teritoriile romanesti. Tot „fratele nostru ortodox” a debarcat trupe in Ucraina, a mobilizat aviatie si spune ca „are dreptul”. Nu ma indoiesc ca are si stingul, nu numai dreptul, dar fratele iubitor de pace este cel care cauta motiv de razboi.

      Apreciază

      • saccsiv said, on martie 2, 2014 at 1:52 pm

        adrian

        Tu ai studiat istoria pe sarite? Ce treaba are bolsevismul cu ceea ce zici tu „“Fratele nostru” ortodox Ivan”?

        Apreciază

      • adrian said, on martie 2, 2014 at 5:42 pm

        @Saccsiv

        Nu am studiat istoria pe sarite. Remarc insa ca atunci cind Ivan sare cu mitraliera se gasesc multi sa-i scuze violenta prin faptul ca rusii sint ortodocsi. Este un fel de a lua apararea. Cind Ivan se pregateste sa atace Ucraina apar comentarii cu „fratii nostril intru ortodoxie”. Comentatorii in cauza uita ca si printre ucraineni sint destui ortodocsi. Iar cind vine vorba de teritoriu, ortodoxia trece in tribuna. Cind Ivan a navalit in Romania sau cind Ivan a pornit razboiul de pe Nistru, a uitat ca noi am fi „frati intru ortodoxie”. Sint de acord sa iert, dar este mai greu sa uit. Astazi se gasesc oameni care sa-mi ceara sa-i urez spor la mitraliera lui Ivan intrucit el ar fi „fratele meu intru ortodoxie”.

        Istoric vorbind, mi-ar fi usor sa iau apararea „fratilor nostril sirbi”. Practic, nu pot intrucit am citit destule despre abuzurile „fratilor nostril sirbi” fata de romanii din Valea Timocului sau din Banatul ramas la ei. Si atunci ma gindesc mai mult la romani- si ei sint ortodocsi- si mai putin la fratii nostril sirbi.

        Nu contest nimanui dreptul de a fi suporterul rusilor. Este alegerea proprie. Insa cind vorbim de razboiul pe care rusii vor sa-l porneasca impotriva haholilor, mi se pare de-a dreptul deplasata aducerea in discutie a „fratiei noastre” cu ortodoxia rusa. Daca tot vrem sa discutam despre aceasta „fratie”, putem sa discutam despre comportamentul Bisericii ruse fata de romanii care apartin de Biserica Ortodoxa Romana. Si atunci „fratia” dispare ca un fum.

        Cred ca am fost cit se poate de explicit.

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 2, 2014 at 6:17 pm

        adrian

        Nu, n-ai fost explicit. Era vorba despre fraza:

        “Fratele nostru” ortodox Ivan care ne-a adus libertate la 1940 si 1944

        Apreciază

      • adrian said, on martie 3, 2014 at 6:58 am

        Sa fiu si mai explicit. Fratele nostru intru ortodoxie ne-a cerut disperat ajutorul la Plevna la 1877 si, drept multumire, ne-a ciumpalit Basarabia. Tot fratele nostru a ocupat Basarabia cu totul in 1812. Fratele nostru a pornit razboiul de la Nistru in 1992 Fratele nostru ucide rinjind romani la Nistru chiar si in zilele noastre pentru motivul simplu ca sint romani.

        1940 si 1944 au fost doar doua episoade mai cunoscute din lunga poveste de fratie dintre romani si rusi. Am lasat intentionat la o parte evenimentele de la 1919.

        Cind vine vorba de frati, fratii mei sint romanii de la Malainita aflati sub bocancul sirbesc. Tot fratii mei sint urmasii lui Toma Jalba din Dubasari impilati si batjocoriti de fratele vitreg Ivan instalat la Tiraspol. Desigur, tot ce putem face este sa ne rugam, asa cum ne invata parintele Pirvu. Sa ne rugam pentru libertatea si viata fratilor nostril din Dubasari, sa ne rugam ca „fratele” ucigas si cotropitor Cain sa fie zdrobit si alungat. De abia atunci vom putea spera la mintuirea noastra ca popor. Sfintul Apostol Andrei a crestinat un popor intreg, nu doar judete selectate. Mintuirea trebuie sa vina tot pentru un popor intreg. Cit priveste mintuirea individuala, fiecare dintre noi este responsabil pentru faptele si gindurile sale.

        Saccsiv, cind ii vezi pe rusi gata de razboi, nu auzi strigatul disperat al lui Toma Jalba „Fratilor, pe noi cui ne lasati?’?

        Apreciază

  8. stef said, on martie 1, 2014 at 1:27 pm

    Magistrala de fibra optica pentru internet si telefonie a fost taiata –
    Elicoptere de atac rusesti trec in escadrila peste Crimeea -se pare ca spre Sevastopol

    Apreciază

  9. […] RAZBOIUL DIN CRIMEEA? Noutati […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.