SACCSIV – blog ortodox

“FIVE EYES” – cyber magicienii ce manipuleaza online. O retea mondiala de spionaj ce invadeaza, inseala si controleaza comunitatile online, raspandind informatii false pentru a discredita opozantii SISTEMULUI

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 27, 2014

   Iata ce aflam din articolul Western spy agencies build ‘cyber magicians’ to manipulate online discourse:

gchq-online-manipulation-deception.si

 

Antene de satelit sunt observate la avanpostul GCHQ, la Bude, aproape de locul unde cablurile de fibra optica trans-atlantic vin la tarm in Cornwall, Anglia sud-vest (Reuters / Kieran Doherty)

Unitati secrete din cadrul retelei de spionaj mondiale „Cinci ochi”  sunt implicate în operatiuni sub acoperire online, care au ca scop de a invada, insela si de a controla comunitatiile online si persoanele fizice, prin raspandirea de informatii false si utilizarea de tactici ingenioase social-stiintifice.

Astfel de echipe de profesionisti bine instruiti au mai multe obiective principale, cum ar fi „sa injecteze tot felul de materiale false pe internet” si „de a folosi stiintele sociale si alte tehnici pentru a manipula discursurile si activismul online pentru a genera rezultate pe care le considera de dorit,” a raportat Glenn Greenwald de la The Intercept bazandu-se pe documente secrete scurse de fostul antreprenor NSA Edward  Snowden.

Noile informatii provin dintr-un document de la Joint Threat Research Intelligence Group (JTRIG) din Sediul Central al Communicarii Guvernului Marii Britanii (GCHQ), intitulat

1

 

„Arta deceptiei: Training pentru Operatii Online sub acoperire”, care este top secret si numai pentru difuzarea in cadrul parteneriatului de informatii „cinci ochi” care include Marea Britanie, US, Australia, Canada si New Zealand.

Documentul prezintă ce tactici sunt folosite pentru a atinge obiectivele principale ale JTRIG . Printre aceste tactici, care incearcă să „discrediteze o tintă” includ „operatiuni sub pavilion fals” (postarea online, material care este fals atribuit unei tinte), postari false de victimă pe blog (scris, ca o victima a unui obiectiv de a difuza informatii false) si postarea de „informatii negative” ori de cate ori este momentul oportun on-line.

Alte tactici de discreditare folosite impotriva indivizilor este folosirea unei capcane honey-trap (folosind sexul pentru a atrage tintele in situatii compromitatoare), schimbarea fotografiei de pe un site de social media si email-uri sau mesaje text trimise „colegilor, vecinilor, prietenilor, etc”

Pentru a „discredita o companie,” GCHQ poate „sa scurga informatii confidentiale altor companii / presei, prin intermediul blog-urilor … sau sa posteze informatii negative pe forumurile adecvate [sau] opri/ruina relatiile de afaceri.”

Scopul final al JTRIG asa cum a fost definit de GCHQ in  document, este sa foloseasca „tehnici online pentru a face sa se intample ceva in lumea reala sau in lumea cibernetica.” Aceste actiuni online urmeaza cei 4  D:” deny, disrupt, degrade,

2 (1)

 

deceive.(neaga, perturba, degradeaza, inseala)

Cum Greenwald a subliniat, tacticile folosite de JTRIG nu sunt utilizate pentru a spiona alte natiuni, armatele sau serviciile de informatii, ci pentru „o aplicare a legii traditional” impotriva celor doar suspectati de crime. Aceste tinte pot include membri ai Anonymous, „hacktivists” sau intr-adevar orice persoana sau entitate pe care GCHQ o considera demna de antagonizare.

“Nu este greu de vazut cat este de periculos sa avem agentii secrete de guvernamant capabile sa  tinteasca orice individ – care nu a fost niciodata acuzat, nemaivorbind de condamnat, de nici o crima – cu acest fel de tactici online, bazate pe deceptie distrugerea si patarea reputatiei” scrie Greenwald.

In plus, tintele nu trebuie sa aiba legaturi cu activitatile teroriste sau sa reprezinte vreun pericol de siguranta nationala. Cel mai adesea, tintele par sa fie mai apropiate de activistii politici care, de exemplu, sunt victime ale tacticilor de tipul denial of service populare cu Anonymous si Hactivistii, care de obicei creaza tintelor un impact limitat.

3 (1)

 

“Aceste agentii de supraveghere s-au investit singure cu puterea de a ruina in mod deliberat reputatia oamenilor si a intrerupe activitatile politice online chiar daca nu au fost acuzati de nici o crima, si chiar daca actiunile lor nu au legatura cu terorismul sau cu securitatea nationala” a scris Greenwald.

In plus fata de atacurile personale pe tinte, JTRIG foloseste deasemenea tactici pshihologice si tactici de stiinte-sociale pentru a manevra activismul online. Documentul detaliaza GCHQ’s “Celulele Operationale ale Stiintei Umane” care se concentreaza pe “inteligenta umana online” si “influenta strategica si intreruperea” care sunt folosite pentru a diseca modul in care tintele pot fi manipulate folosind “lideri”, “incredere”, “supunere” si “conformitate”.

Folosind tehnici de manipulare testate, JTRIG incearca sa influenteze discursul si in cele din urma sa semene discordie prin inselaciune.

Cand au fost pusi in situatia sa comenteze, de catre The Intercept, GCHQ a evitat sa raspunda la intrebarile punctuale despre JTRIG insistand ca metodele sunt legale.

“este o politica veche ca noi sa nu comentam pe probleme de informatii. Mai mult decat atat, toata munca GCHQ este condusa in concordanta cu un cadru strict legal si politic, care ne asigura ca activitatea noastra este autorizata, necesara si proportionata, si este sub o supraveghere stricta incluzand Secretarul de Stat, Comisarii serviciilor secrete si de interceptie, Comitetul de securitate si Informatii Parlamentare. Toate procesele noastre operationale sprijina in mod riguros aceasta pozitie” a declarat GCHQ

 

Tagged with:

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. aha said, on februarie 27, 2014 at 8:59 pm

  mare e puterea asta de dezinformare. bun e proverbul romanesc: ” un prost arunca o piatra in lac si altii 100 de destepti se chinuie sa o scoata”. dar daca ala care arunca piatra nu e prost? stiu ca orice cuvant poate fi scos din context sau interpretat dupa bunul plac…si atunci sa vezi furtuna!!! si nu ma refer la spatiul public, ci la cel familial sa zicem. daca cineva vrea sa „te faca” si are mai multa nesimtire si e mult mai vocal…te face de nu mai ” ai aer”. se leaga de orice cuvant…chiar daca cuvantul respectiv a fost spus la gluma. de aia , probabil, nu gasim nicio gluma la Sfintii Parinti. ca sa nu se interpreteze nimic.

  Apreciază

 2. Alexandru said, on februarie 27, 2014 at 9:09 pm

  Tehnici psihosociologice pentru controlul opiniei publice şi a dezbaterilor de pe forumuri – un articol foarte interesant

  http://www.badpolitics.ro/tehnici-psihosociologice-pentru-controlul-opiniei-publice-si-a-dezbaterilor-de-pe-forumuri/

  Există mai multe tehnici dedicate controlului și manipulării unui forum pe internet, indiferent de conținutul sau de oamenii care discută. Vom vedea fiecare tehnică și vom demonstra că este suficient un număr minim de etape pentru a prelua în mod eficient controlul unui “forum necontrolabil”.

  Apreciază

 3. […] “este o politica veche ca noi sa nu comentam pe probleme de informatii. Mai mult decat atat, toata munca GCHQ este condusa in concordanta cu un cadru strict legal si politic, care ne asigura ca activitatea noastra este autorizata, necesara si proportionata, si este sub o supraveghere stricta incluzand Secretarul de Stat, Comisarii serviciilor secrete si de interceptie, Comitetul de securitate si Informatii Parlamentare. Toate procesele noastre operationale sprijina in mod riguros aceasta pozitie” a declarat GCHQ. De pe https://saccsiv.wordpress.com/2014/02/27/five-eyes-cyber-magicienii-ce-manipuleaza-online-o-retea-mon… […]

  Apreciază

 4. nea Anderthal said, on februarie 27, 2014 at 11:03 pm

  Nimic nou sub soare.Un bun exemplu este site pe care l-am gasit recent (trutube.tv) dar care are ca reclama, in partea de jos a paginii,o oferta de a invata limba ovreilor!

  ps:Vasile,iti raspund la intrebarea din articolul despre bancheri: Ce am spus eu s-a intimplat cind tu erai „plecat” si blogul a cazut in mainile dusmanilor tai!Nu stiu pe cine ai lasat sa aiba grija de site dar in viitor,ca sfat, cauta pe altcineva! Cu asemenea prieteni nu ai nevoie de dusmani !

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 28, 2014 at 5:18 am

   nea Anderthal

   Eu ii consideram si ii consider frati.

   De ce tu ii numesti dusmani ai mei? Ce au facut si poate eu nu stiu?

   Apreciază

 5. Iacoboaie Radu said, on februarie 27, 2014 at 11:26 pm

  Este foarte bine că ați adus în discuție un asemenea subiect, pentru că este bine să le descoperim strategiile, să le cunoaștem modul de acțiune și de gândire, pentru a putea zădărnici pe cât este posibil toate planurile anti-creștine și anti-naționale create în laboratoarele ocultei.
  Există după părerea mea o armată întreagă de psihologi și cercetători care sunt înregimentați în structurile masoneriei. Manipularea opiniei publice și a mentalului colectiv, precum și a unor partide, instituții ale statelor, diverse ONG-uri, a devenit O ARTĂ pentru artizanii Noii Ordini Mondiale.
  Așa cum retorica este folosită cu abilitate în discursul parlamentarilor și jurnaliștilor, așa și manipularea este un instrument extrem de necesar pentru controlul mass mediei și a maselor.
  Există numeroase tehnici de persuasiune și manipulare, unele de-a dreptul diabolice.
  Propun ca fiecare dintre noi să se implice, să aducă un aport cât de mic pentru lămurirea cât mai deplină a acestei problematici.
  Doamne ajută!

  Apreciază

 6. deveghepatriei said, on februarie 27, 2014 at 11:54 pm

  Excelent articol, il preluam si noi!

  Apreciază

 7. Alexandru(Fulger) said, on februarie 28, 2014 at 12:07 am

  Katy Perry Deletes Part from Dark Horse Video after Muslim Protests

  N-am putem sa facem si noi asa ceva , vad ca se loveste in crestinism ca in sacul de box iar in islamism ca in dinamita 🙂 .

  Apreciază

 8. Prahovean said, on februarie 28, 2014 at 1:01 am

  Foarte important, frate Saccsiv.
  http://lotusisrael.wordpress.com/2014/02/28/apel-pact-rugaciune/
  A fost lansat un pact de rugăciune pentru neam. Am marea rugăminte să îl promovezi, dând și link. Mai sus este textul postării
  „Scriu acest apel pentru orice Orthodox care vrea să mi se alăture. Părinți și frați, după cum prea bine știți, țara aceasta, neamul acesta sunt căzute în mocirla întunericului, a păcatelor strigătoare la cer, a patimilor înspăimântătoare. Menționez în special aici uciderea cu inima ușoară, avortul și prelevarea de organe de la oamenii vii, proclamați arbitrar ca morți cerebral. Există, cu certitudine, rugători pentru mori, sfinți în ceruri, dar și cuvioși bineplăcuți Domnului care ne-au adus milă de la El, care să nu ne lovească încă cu mare urgie. Dar nu putem să credem că va fi tot timpul așa, ci răbdarea Lui poate oricând să se termine și să fim loviți atât de tare, cum noi acum nici nu putem închipui. Un cutremur poate veni oricând, un război, dar nu numai, pot veni mai mult de o dată.

  Domnul nostru Iisus Hristos a spus, în Sfânta Evenghelie după Matei: „Vă mai spun că dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ asupra unui lucru pe care-l vor cere, li se va da lor de către Tatăl Meu Cel ce este în ceruri. Că unde sunt doi sau trei adunaţi întru numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor. (capitolul 18, versetele 19-20)”. Credincioșii pot face pacte de rugăciune, adică să se înțeleagă să ceară prin rugăciune un anumit lucru și, dacă acesta este bun și acceptat de Dumnezeu, li se dă lor. Biserica (Ecclesia) este Trupul Mistic al Domnului, în care suntem toți cei botezați, mirunși și împărtășiți măcar o dată, nu doar preoții și arhiereii. Prin urmare, o astfel de rugăciune devine o lucrare bisericească, ecclesială, chiar dacă la ea participă doar mireni (deși eu îmi doresc mai mult decât atât.). Astfel, eu deschid aici un pact de rugăciune, în care să cerem următoarele:

  1) Întoarcerea noastră, ca persoane, prin pocăință, la Dumnezeu, din rele, și mila Lui Dumnezeu asupra noastră, spre a nu veni năpraznic asupra noastră urgia mâniei.

  2) Întoarcerea celor dragi nouă, familie, prieteni, da la rele, și mila Lui Dumnezeu asupra lor, spre a nu veni năpraznic asupra lor urgia mâniei.

  3) Pocăință pentru tot neamul, spre întoarcere la Dumnezeu, de relele cele multe și grele, și, din nou, mila Domnului asupra lor, ca să nu vină urgia mâniei.

  Ne rugăm pentru fiecare pe rând, nu de o dată, la fel cum în Sfânta Liturghie, ne rugăm pentru țară, pentru biserică, pentru familie. Ne rugăm în primul rând Lui Dumnezeu Tatăl, dar, dacă vrem, și Maicii Domnului, Sfinților sau Îngerilor. Ne rugăm fiecare după putință, după cartea de rugăciuni sau nu, lung sau scurt, Rugăciunea Inimii dacă se poate. Dar ne înțelegem să ne rugăm, adică este ca și cum ne-am da mâna, ca într-un pact, ca să ne rugăm, să cerem aceste lucruri. Rog pe cine vrea să se alăture să spună asta la secțiunea de comentarii, în feluri ca aceastea: „Și eu intru în pact.” sau: „Și eu mă alătur.”, „Sunt de acord, și eu.” sau altele. Rog preluarea apelului și răspândirea lui la cât mai mulți Creștini Orthdoxi. Cine preia pe blog sau în feluri asemănătoare, rog să dea link aici și să dea mai departe rugămintea ca adeziunea să fie arătată aici, nu acolo, pentru ca să fim, pe cât se poate, toți într-un loc, să ne vedem unii pe alții și să ne întărim în acest fel.
  Apelul se adresează exclusiv Creștinilor Orthodoxi. Nu opresc de la rugăciune pentru aceste lucruri pe cei de alte credințe sau confesiuni, dar ei nu pot intra în pact.”

  Apreciază

  • Prahovean said, on februarie 28, 2014 at 1:40 am

   Vezi că postarea originală a fost actualizată, pe acel blog.

   Apreciază

   • Alexandru said, on februarie 28, 2014 at 9:18 am

    iertare dar mi se pare dubios acest blog creat in octombrie 2010, care contine doar acest material legat de rugaciune. Cel mai bine este sa mergem la Sfanta Biserica si sa ne rugam. Aveti grija

    When you visit this site, the following sites are informed:
    google.com
    wp.com
    youtube.com
    gravatar.com
    ytimg.com
    skimresources.com
    netdna-cdn.com
    romfea.gr
    poll.fm
    polldaddy.com
    twitter.com
    quantserve.com

    Doamne ajuta!

    Apreciază

   • Prahovean said, on februarie 28, 2014 at 4:02 pm

    @ Problema este că la sfânta Biserică ne rugăm, de obicei, individualist. cu toate că nu despre aceasta este vorba. Acolo, în ectenii, nu se cer aceste lucruri care se cer aici, deci nu sunt mutual exclusive. Ideea este ca să ne unim în rugăciune cât mai mulți, pentru a implora mila față de un neam care se îndreaptă spre distrugere aproape certă.

    Apreciază

  • deveghepatriei said, on februarie 28, 2014 at 11:54 am

   Doamne Fereste! Ce inseamna: „crestinilor orthodoxi”?!:))))) Doar sionistii se pot gandi la asa ceva…

   Apreciază

   • Prahovean said, on februarie 28, 2014 at 4:00 pm

    Blogul exista pentru a se putea comenta cu ajutorul lui pe WordPress. Rog explicație pentru „Doamne Fereste! Ce inseamna: “crestinilor orthodoxi”?!:))))) Doar sionistii se pot gandi la asa ceva…”

    Apreciază

 9. Graiul Ortodox said, on februarie 28, 2014 at 2:24 am

  Scrisoare deschisă către Patriarhul Daniel înaintea întâlnirii Intâistătătorilor celei Una Sfântă Sobornicescă și Apostolescă Biserică ai celor celor 14 Autocefalii Ortodoxe ce se vor întâlni la Constantinopol săptămâna viitoare
  http://graiulortodox.wordpress.com/

  Apreciază

 10. cristytepes said, on februarie 28, 2014 at 8:21 am

  Reblogged this on IO Impaler- IO Țepeș.

  Apreciază

 11. Iacoboaie Radu said, on februarie 28, 2014 at 1:44 pm

  Tineretul este expus cel mai mult bombardamentului informațional. Acesta, întrucât uzează de NUMEROASE informații adevărate și altele false (într-un dozaj parcă prestabilit) înlesnește acțiunile de manipulare.
  Să nu uităm fraților că LUMEA GLOBALIZATĂ ÎNCEPE CU REEDUCAREA TINERILOR ÎN SPIRIT MATERIALIST ȘI ANTICREȘTIN.
  Sunt multe tehnici de manipulare. Nu amintește nimeni de ele?
  Doamne ajută!

  Apreciază

 12. […] “FIVE EYES” – cyber magicienii ce manipuleaza online. O retea mondiala de spionaj ce invadeaza… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: